2023-09-24 239 views
冇服務,服務員成餐飯冇招呼,冇禮貌,淨係喺度玩電話,用個背脊對住啲客人。食物超級一般,同以前完全冇得比,冇下次!今時今日唔明點解仲可以有咁嘅質素嘅餐廳,望老闆好好檢討改進!
2023-09-10
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
2023-07-25 393 views
一間食店如果唔好食都係出品問題各人有各人喜好口味,仲要服務態度差同臭串,就一定死到直,定係個員工唔想撈,態度惡劣直頭衰格,仲要叫你去投訴,服務行業一D都唔敬業,其實係大家尊重,你有壓力就翻去休息,我作為消費者想醫肚,都被你態度惡劣背脊骨落,食物已經唔好食加埋呢個態度,真係恭喜哂,仲要係一位女待應。人均80元一碗面這個價格仲要咁既出品加呢位待應既服務態度簡直係差到極點,差差差差差差差差差差差難忘用餐經歷
2023-07-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2023-07-23 213 views
香港去台灣十分方便,不用一個鐘機程便可以,但當然很難說走便走吧🤣,但如果想吃一碗好吃的牛肉麵,這間台灣料理店也許能幫你呢!三星麵🍜(餸有牛腱,牛筋及牛肚)湯底可選紅燒,蕃茄,麻辣及花雕麵底可選粗麵,刀削麵或冬粉我選擇了麻辣三星刀削麵,麵質彈牙爽口,不會過淋像糊仔一樣,麻辣味香濃,夠辣夠過癮,像吃麻辣火鍋一樣滷大腸🐖鹵水大腸非常入味,那些醬汁配麵配飯也一流,表面有蒜蓉配搭,喜歡吃蒜蓉的你可攪拌撈一起吃,會份外惹味三星台菜食堂 (奧海城)大角咀海庭道18號奧海城2期地下G71號舖

三星麵🍜
(餸有牛腱,牛筋及牛肚)
湯底可選紅燒,蕃茄,麻辣及花雕
麵底可選粗麵,刀削麵或冬粉

滷大腸🐖

三星台菜食堂 (奧海城)
大角咀海庭道18號奧海城2期地下G71號舖
三星麵
滷大腸
Type of Meal
Lunch
三星麵
滷大腸
2023-05-28 493 views
行到奧海城到到都又貴又要排竟然發現尼間抵食台灣野‼️‼️因為喺商場唔能夠直接入店‼️要出商場,所以價錢相對較抵😯🔸麻辣拌麵 $52呢碗麻辣拌麵真係勁辣勁香,手工麵條彈牙有嚼勁,配上醬汁夠味夠香,唔係好辣🔸台式炸排骨湯麵(牛骨湯底)$82台式炸排骨湯麵鮮甜香濃,牛骨湯底滑口又唔會膩,排骨炸得香脆,入口即化,係台灣既味道,令人回味無窮!🔸第一鹽酥雞(小吃)鹽酥雞皮脆肉嫩,鹽酥香味好濃郁,一咬就嚐到雞肉嘅鮮味,再蘸上啲醬汁,味道剛好,唔會太咸!如果再配上一杯啤酒,就更加完美啦!❇️總結❇️晚市時間間店一個客都冇反而有好多外賣袋等送貨員拎本身有咩期望但係咁既價錢喺奧海城商場食到好味又飽肚既野係難得!下次如果經過奧海城可以幫襯尼間小店要喺Habitu 行出去轉左就見到
行到奧海城
到到都又貴又要排
竟然發現尼間抵食台灣野‼️
‼️因為喺商場唔能夠直接入店‼️
要出商場,所以價錢相對較抵😯

🔸麻辣拌麵 $52
呢碗麻辣拌麵真係勁辣勁香,
手工麵條彈牙有嚼勁,
配上醬汁夠味夠香,
唔係好辣

🔸台式炸排骨湯麵(牛骨湯底)$82
台式炸排骨湯麵鮮甜香濃,
牛骨湯底滑口又唔會膩,
排骨炸得香脆,入口即化,
係台灣既味道,令人回味無窮!

🔸第一鹽酥雞(小吃)
鹽酥雞皮脆肉嫩,
鹽酥香味好濃郁,
一咬就嚐到雞肉嘅鮮味,
再蘸上啲醬汁,
味道剛好,唔會太咸!
如果再配上一杯啤酒,就更加完美啦!

❇️總結❇️
下次如果經過奧海城
可以幫襯尼間小店
要喺Habitu 行出去
轉左就見到
行經奧海城嘅時候,我意外地發現咗呢度台式餐廳,就決定入嚟食啦😋。*紅燒三星麵呢碗麵條配以牛𦟌、牛肚同埋牛筋,肉質柔軟,有著濃郁嘅牛肉味道,而牛骨湯底更係濃郁而美味,給人留下深刻印象。*台式炸雞排湯麵雞排炸得皮脆有嚼勁,肉汁十足,湯麵普通,未有太多驚喜,價格方面則稍嫌貴。*黃金地瓜條呢份新鮮炸製嘅黃金地瓜條份量唔多,但炸得香脆美味。飲品方面,我哋叫咗桂花烏龍冷泡茶,唔洗額外加錢。價錢方面,餐點屬於中等偏高,但紅燒三星麵嘅味道相當出色,值得一試。整體嚟講,餐廳環境普普通通,價格中等偏高,但紅燒三星麵值得一試。另外,炸物都係即叫即炸,呢點值得稱讚。價錢💰:🌕🌕🌗🌑🌑味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑環境🏡:🌕🌕🌕🌑🌑

*紅燒三星麵

*台式炸雞排湯麵

*黃金地瓜條
呢份新鮮炸製嘅黃金地瓜條份量唔多,但炸得香脆美味。

飲品方面,我哋叫咗桂花烏龍冷泡茶,唔洗額外加錢。

價錢💰:🌕🌕🌗🌑🌑
黃金地瓜條
2023-04-22
紅燒三星麵
台式炸雞排湯麵
午市套餐$62「阿嬷魯肉飯、涼拌四季豆、冬瓜茶」一睇個午餐牌,真係覺得都几貴,但又好想食台灣野!幸好,意外地大碗,都相當飽!!😙😙😙魯肉飯甜甜地,几好味,而且我鐘意佢嘅乾蝦,好少有,味道鮮味之餘,口感更有層次😋😋😋四季豆配以醬汁,味道美味!係炎熱天氣下,飲一支冬瓜茶,立即感覺到消暑,而且立即令人想起台灣,期望疫情後快快旅遊🥹🥹🥹鋪頭細細間,座位不多,但適逢是下午茶時間,人不多,環境乾淨,坐得好舒服~
午市套餐$62
「阿嬷魯肉飯、涼拌四季豆、冬瓜茶」

四季豆配以醬汁,味道美味!

2022-05-30 1285 views
兩個人,一個叫炸豬扒魯肉飯一個叫炸雞扒魯肉飯雞扒有肉汁,嫩,酥脆D炸粉適中,唔厚唔薄,有味豬扒一般,正常魯肉幾惹味,個人覺得雞扒比豬扒好吃但要1xx一碟就……未好食到值依個價久不久一次ok
兩個人,
一個叫炸豬扒魯肉飯
一個叫炸雞扒魯肉飯
雞扒有肉汁,嫩,酥脆
D炸粉適中,唔厚唔薄,有味
豬扒一般,正常
魯肉幾惹味,
個人覺得雞扒比豬扒好吃
但要1xx一碟就……
未好食到值依個價
久不久一次ok

雞扒魯肉飯
雞扒魯肉飯
2022-05-15 983 views
唔知道點解一直有bookmark這店。今天去到附近想找個店下午茶。在門口見旁邊的座位很大塵還有小蟲飛來飛去,考慮了一會才決定進去。進去後店鋪很亂,有個紙箱在座位,有些單張亂放已經心知不妙,有店員用餐,招呼的店員原本是坐著。點了餐廳主打的紅燒牛三星,店員說沒有單點只有套餐,就要了配豆腐和冬瓜茶。 先不說味道,只看賣相已經不好,亂放一通,你不是車仔麵,收接近100元的一碗麵呀。 先試酸菜交來貨還很差沒有試過台灣牛肉配咁差的酸菜。湯很清只有鹹味。湯不好麵都不用說了。我活了幾十年第一見到可以把金錢肚弄到咁樣,好像煲了幾日一樣散曬,有圖為證。牛肉像煲過湯鞋過我對鞋。牛根淋到完全不用咬,但可以說最正常的了。豆腐味道一般。冬瓜茶很淡。最後我基本沒有食就走了。其實老闆沒有心去經營不如執咗佢。味道差我下次還會來試另外的食物,但睇到老闆完全沒有放個心去做。
紅燒牛三星
2022-05-15
$97 (Tea)
2022-04-27 773 views
晚市重開之後 周圍既餐廳都迫爆人咁濟 終於過左幾日之後大家都冷靜返 今晚就第一次落街食飯啦 本身對呢間鋪無咩印象 因為位置喺正商場外面 又唔係大街 之前成日經指數都覺得只係一間外賣店 19:30左右入到去 成間鋪唔大但都只係得5個客 計埋我哋兩個 只有套餐點:1)麻辣牛肉麵 份量好多 辣度都夠 牛肉普通 2)花鵰鮮雞湯雞髀刀削麵 份量又係好多 但完全無花鵰香味 雞湯麻麻 好口渴 雞髀係冰鮮雞 有雪味 ☹️3)魯肉碎青菜 普通整體來講 食物質素好普通 反而想講下成間店既氣negative 店員無精打采 CP值低

只有套餐點:

CP值低
花鵰鮮雞湯雞髀刀削麵
麻辣牛肉麵
2021-12-21 1133 views
同朋友找地方食lunch吹水又係食平食地方的時候了😎 第一次黎呢間野,第一印象就係... 間野好細,位無得幾個,門面店員也就1-2個等左10min左右有位了,同人夾檯🥶野食都幾快黎到,我食的係炸雞扒刀削麵量不錯,雞扒夠大件,肉夠嫰,外面夠脆,唔會感覺好油膩😎麵質口感上,有適當韌度,味道也合乎在台灣食的刀削麵水平👍飲品叫左個冷泡茶,但因為個人唔飲得茶所以拎番屋企算,但外觀不錯,當之後用黎當一兩次水樽應該都幾好? xd最後... 我地傾左2個鐘可能因為都無人等緊,期間佢都無任何舉動示意我地離開係一個滿足的飯聚😆😆😆
同朋友找地方食lunch吹水

又係食平食地方的時候了😎
第一次黎呢間野,第一印象就係...
間野好細,位無得幾個,門面店員也就1-2個
等左10min左右有位了,同人夾檯🥶

野食都幾快黎到,我食的係炸雞扒刀削麵
量不錯,雞扒夠大件,肉夠嫰,外面夠脆,唔會感覺好油膩😎
麵質口感上,有適當韌度,味道也合乎在台灣食的刀削麵水平👍

係一個滿足的飯聚😆😆😆
2021-12-10 663 views
.奧海城唔顯眼餐廳🤣三星台菜食堂 🍜唔係位於奧海城商場中心,而係向街,朋友唔帶我去都唔知有間台灣菜🙈……..🌟麻辣三星麵🍜($82)湯底好有牛骨味道,今次叫左麻辣湯,略嫌有d蓋過左牛骨湯嘅鮮味😖下次應該唔加辣會更好😛………🌟麻辣拌麵🍜(配牛骨湯)($48)味道有d甜,又有d辣,但就無「麻」嘅味道🤔🤔………🌟蒜泥白肉🐷($48)🤣🤣好大碟,肉質嫩唔會好硬身😝………🌟第一鹽酥雞🐥($58)我覺得偏咸,但食食下都ok,朋友就覺得好好食,唔會太咸,而且幾香口,肉質嫩有汁🐥……..餐廳上菜好快,坐位唔多,平日晚上入座大概7成,唔需要等位………味道:🌕🌕🌕🌖3.8/5服務:🌕🌕🌕🌕4/5性價比:🌕🌕🌕🌗3.5/5衛生:🌕🌕🌕🌕4/5整體:🌕🌕🌕🌖3.8/5………
奧海城唔顯眼餐廳🤣三星台菜食堂 🍜
……..
🌟麻辣三星麵🍜($82)
………
🌟麻辣拌麵🍜(配牛骨湯)($48)
味道有d甜,又有d辣,但就無「麻」嘅味道🤔🤔
………
🌟蒜泥白肉🐷($48)
🤣🤣好大碟,肉質嫩唔會好硬身😝
………
🌟第一鹽酥雞🐥($58)
……..
麻辣拌麵
  • 紅燒牛肉麵
  • 蒜泥白肉
2021-09-14 1085 views
係咪轉左手呢?點解唔同哂,最好食嘅酸菜無得任夾之餘、加又要加錢、仲要味道同大細唔同左咁大塊架咩?以前唔係咁架!啲葱唔知點解係普通葱,明明叫三星牛肉麵,以前都係用三星葱架好在個湯仲係咁好味!
好在個湯仲係咁好味!
2021-07-30 1375 views
呢日陪完阿妹睇車, 諗住食埋LUNCH 先走。奧海城附近搵下有咩好西食, 咁啱見到三星台菜D 嘢幾啱食, 於是我哋一行4 人喺食店門口等開門。時間一到就安排入座, 食店唔算好大, 應該只係坐到十幾個人, 用點餐紙落單。見到MENU 有D 嘢售罄, 有D 就係某D 分店限定。花雕雞脾冬粉麵底可以揀刀削麵/粗麵/冬粉花雕味可以再濃D, 配冬粉都幾搭。雞脾都幾大隻, 肉質尚算嫩。台式高麗菜豬肉水餃 (10隻)水餃都幾大隻, 配上個汁好好食!
呢日陪完阿妹睇車, 諗住食埋LUNCH 先走。

見到MENU 有D 嘢售罄, 有D 就係某D 分店限定。

麵底可以揀刀削麵/粗麵/冬粉
花雕味可以再濃D, 配冬粉都幾搭。
雞脾都幾大隻, 肉質尚算嫩。

台式高麗菜豬肉水餃 (10隻)
水餃都幾大隻, 配上個汁好好食!
2021-05-30
$120 (Lunch)
2021-07-14 979 views
今日又心思思想食台灣麵同朋友去左呢間奧海城嘅台灣餐廳食lunch🍽食完感覺普普通通啦🤔 standard有前菜主食加野飲不過以食lunch都成80幾蚊黎講,應該有更好選擇🤔紅燒三星麵 ($82) - 朋友食嘅我食左2啖,個湯都ok係standard嘅紅燒牛肉湯,麵幾彈牙台式炸雞扒湯冬粉 ($78) - 因為好想食鹽酥雞所以叫左呢個🤔 雞扒有d失望囉唔係好脆同無乜鹽味,可能預我點湯食掛🤔 湯冬粉就幾好嘅,d粉索哂d湯,好似好食過麵咁🤔 中規中矩啦🤔
今日又心思思想食台灣麵
同朋友去左呢間奧海城嘅台灣餐廳食lunch🍽
食完感覺普普通通啦🤔 standard有前菜主食加野飲
不過以食lunch都成80幾蚊黎講,應該有更好選擇🤔

2021-05-15 1424 views
今日經過奧海城,順手買個台灣小食外賣返屋企同屋企人share~對上次嚟食過印象都唔差!第一鹽酥雞 $58咬落去雞肉好嫩滑仲有汁,外皮仲係酥脆架!不過粉落得太多有啲太咸,好彩屋企煲咗飯可以做餸炸甜不辣 $58可能因外賣盒焗住,淋咗少少,無咗即炸即食脆身嘅口感,內裡都係Q嘅,下次都係堂食先嗌甜不辣啦ktv香腸 $48香腸相對無咁熱氣,係我嘅最愛!加啲蒜同醬汁好惹味,一個人可以食晒成盒整體嚟講呢間算係我成日食嘅台菜之一,如果飲品有多啲選擇就好喇!
第一鹽酥雞 $58
炸甜不辣 $58