2023-12-04
湯餃餐 米線 粟米豬肉餃 + 豆漿蝦湯 $54已經係第二次去食,水準零下降,真係每次都比佢嗰個豆漿蝦湯驚豔到,唔算好稠,但勝在蝦油同豆漿嗰咪都出到,唔係平時嗰啲豬骨湯,想試下新湯底嘅朋友可以試下。彈牙豬肉加咬口爽粟米果然係超夾,佢哋唔會吝惜嘅粟米,真係成嚿肉都有粟米,粒粒都超甜。豬肉餡唔會太肥太乾,食落啱啱好。三一餃子嘅餃子皮薄餡靚,唔會話有一啖淨係食到皮,每次見住啲餃子愈嚟愈少都會好唔捨得🥲 可能佢哋要包大隻啲先得。嗰日去到食dinner,咁啱滿座,但店員都好有禮物咁叫我哋等一陣好快有位。佢哋真心好服務,尤其佢哋會問你係咪第一次嚟,係就會講解餐廳嘅佈置(eg. 邊到係自助水吧)。最後講個秘密你知🤫佢會送清酒一杯你飲㗎!
湯餃餐 米線 粟米豬肉餃 + 豆漿蝦湯 $54