2024-07-25 642 views
我同一對仔女,對日式既牛肉飯係情有獨鍾的。然而,在香港,因為比較少出市區,我地黎黎去去都係食同一間既牛肉飯。所以,一有機會出到黎旺角,我就會同仔女去試下一些大家都未食過既日式牛肉飯店。這一次大家在旺角的波鞋街,遇到了這一間《東京チカラめし》。不得不說,每次經過這店,都被牛肉的香味吸引住了。而見當天沒有人排隊,我就帶著阿女,一人一份牛肉飯了。日式的牛肉飯店,好多都是裝潢簡單,食堂式咁經營。若這不是一間日式牛肉飯專門店,入到來餐廳的感覺,就同一間港式茶餐廳既分別不大。這兒,是要用手機點餐的。老人家用不慣手機時,也可以叫店員過來落單。都叫到方便架啦。比起在日本,要自己出來自動售賣機自己按,已經是方便多了。而為我自己點的,是一份燒牛肉定食。豐富的定食,有沙律、有湯、有一大碗白飯,當然,仲有一份超份量的牛肉。像我這一種喜歡叮燒牛肉的人,一定會好開心。沙律,只是簡單幾條椰菜、粟米加沙律醬。作為前菜,這一個份量已經足夠,再加上蔬菜的清新感覺,同新鮮菜才有的爽脆口感,不得不說,是一份好沙律。食日本餐,尤其是在香港食日式既定食餐。味噌汁 (麵豉湯),基本上是一定會有的。而是日的味噌汁,味道夠濃,加了炸豆

食日本餐,尤其是在香港食日式既定食餐。味噌汁 (麵豉湯),基本上是一定會有的。而是日的味噌汁,味道夠濃,加了炸豆腐又多了一重可愛的口感。再者,個湯夠晒熱,入口順滑,感覺是舒適的。
我點的定食,是一盤燒牛肉。這兒的是醬烤牛肉,所以,有一份濃濃香香的日式醬汁味。入口香甜,而牛肉味道濃郁,薄薄的一片,很香,但稱不上是滑。伴以白飯,可真是一流啊。再加上這帶有牛肉的油香感,伴飯更美妙。
所以,我點給阿女食的燒牛肉丼,連香甜醬汁一起吃的丼飯。不得不說,是更美味的。原因就是底下的飯,把甜甜的醬汁同牛肉油完美的吸收了,吃起來的確是更香,更可口,更甜美。亦因為有牛肉油,這樣吃的飯,比起我的定食,更飽肚。
妙,這絕對是美妙的一餐。也是好味道的一餐。而最開心的,就是那醬香味濃郁的牛肉片,比起其他牛肉丼飯的汁煮肉,更勝一籌。
Lunch
奶路臣街球場對面,The forest嗰邊地鋪,就係呢間所謂「燒牛丼元祖」既日本過江龍餐廳Tokyo Chikara Meshi!裝修簡潔,有日式既感覺。檯面有辛辣醬、豉油、和風汁、五味粉、 胡椒粉自由調味,仲有清水自助。QR code落單,QR code scan既menu比餐牌顯示更加多嘢食。小食除咗炸雞、餃子之外,原來仲有脆炸香芋地瓜球、吉列蠔、吉列蝦、章魚小丸子...唔想食飯既話,原來都有烏冬揀!🥩🍚鹽燒牛肉丼(配温泉蛋🥚)$58用優質美國牛腹脅肉,而且即叫即燒,牛味濃,肉質鮮嫩,唔會乾柴,牛肉丼係不錯!大大推介要叫溫泉蛋!撈飯食!超好味❣️😋🍱重量燒豚肉飯$78用上優質荷蘭豚肉,簡單表面薄薄灑上秘製鹽燒醬汁再燒,已經幾好味。重量級份量真係好大!仲有d醃生姜片配料。🥚温泉玉子$15真的建議呢15蚊唔慳得,叫黎撈飯食真係無得頂❣️🍗唐揚炸雞3件$18大大粒外脆內juicy🥟餃子3件 $18幾抵食,外皮煎得香脆大紅袍鳥龍茶(無糖)$16雲抹日式線茶(無糖)$16除左支裝飲品/汽水,餐廳都有提供特色熱飲。不過天氣咁熱,都係揀凍飲爽😆
奶路臣街球場對面,
The forest嗰邊地鋪,

裝修簡潔,有日式既感覺。

檯面有辛辣醬、豉油、和風汁、五味粉、 胡椒粉自由調味,
仲有清水自助。

QR code落單,
QR code scan既menu比餐牌顯示更加多嘢食。
小食除咗炸雞、餃子之外,
原來仲有脆炸香芋地瓜球、吉列蠔、吉列蝦、章魚小丸子...
唔想食飯既話,原來都有烏冬揀!

🥩🍚鹽燒牛肉丼(配温泉蛋🥚)$58
用優質美國牛腹脅肉,
而且即叫即燒,
牛味濃,肉質鮮嫩,唔會乾柴,
牛肉丼係不錯!
大大推介要叫溫泉蛋!
撈飯食!超好味❣️😋

🍱重量燒豚肉飯$78
用上優質荷蘭豚肉,
簡單表面薄薄灑上秘製鹽燒醬汁再燒,
已經幾好味。
重量級份量真係好大!
仲有d醃生姜片配料。

🥚温泉玉子$15
真的建議呢15蚊唔慳得,
叫黎撈飯食真係無得頂❣️

🍗唐揚炸雞3件$18
大大粒外脆內juicy

🥟餃子3件 $18
幾抵食,外皮煎得香脆

大紅袍鳥龍茶(無糖)$16
雲抹日式線茶(無糖)$16
除左支裝飲品/汽水,
餐廳都有提供特色熱飲。
不過天氣咁熱,都係揀凍飲爽😆

2024-06-19 736 views
我之前都有朋友同我講有間日本嘅好出名食丼飯[東京チカラめし]登陸香港,期待咗好耐終於有時間可以喺旺角順便shopping食嘢,坐低咗依個好有一個日本氣氛嘅感覺,因為佢一個連鎖嘅舖頭,但係裏面嘅所有職員都好有招待嘅感覺,感覺好似置身於日本咁,坐低咗一陣我哋都即刻掃QR code落order😛😛重量燒牛肉飯朋友話最鍾意食牛肉飯,所以order咗一個重量級嘅燒牛肉飯🥵嚟到枱前一盒日式BOX set送到枱上,打開滿滿嘅牛肉白飯上面,一啖咬落去牛肉嘅燒過嘅香味特別濃郁再配上日本買感覺好甜好黏口,所以食落去嘅味道好正👍🏻最後我哋都追加咗個溫泉蛋配埋一齊白飯,絕配 🤩燒豚肉丼配溫泉蛋另外我就嗌咗個燒豚肉丼配溫泉蛋,估唔到除咗牛肉好味之外,原來豚肉都好大驚喜😳豚肉嘅分布油脂啱啱好肉質好嫰,開埋個溫泉蛋食落去嗰種口感大滿足😙再加餃子三件最後追加咗兩款小食,小食餃子會有三件煎好餃子外脆,而豬肉餡好juicy,點埋日式醋,和風味首出晒嚟😌唐揚炸雞三件炸雞原來食落去個口感好嫩,勁Juicy雞皮連埋粉漿一齊炸至好鬆脆😍追加咗兩杯嘢飲,一杯可樂同檸檬茶,飲完透心涼😛

重量燒牛肉飯

燒豚肉丼配溫泉蛋

再加餃子三件

唐揚炸雞三件
炸雞原來食落去個口感好嫩,勁Juicy
雞皮連埋粉漿一齊炸至好鬆脆😍

追加咗兩杯嘢飲,一杯可樂同檸檬茶,飲完透心涼😛

2024-06-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
東京チカラめし (旺角)屋企人去左旅行🧳,放工後自己一個人食咩嘢好呢? 行行下見到呢間日本🇯🇵牛肉飯,見到免加一服務費,仲有烚菜心食,一於入去食晚餐~ 🔥 野菜燒牛肉定食 $70有鐵板上一d都唔hea,而且份量比想像中多~ 係牛肉同野菜份量一樣多喔😆 因為有蔬菜🥬既水份,所以鐵板都唔會太乾太熱氣~ 🔥 溫泉玉子 $15加左隻溫泉玉子落牛肉上,蛋汁令牛肉更滑~🔥 餃子3件 $18又想食下小食,3隻岩岩好,係輕輕煎香左~🔥 季節時蔬 $12今晚係菜心,夠正氣而且無調味,岩晒我❤️🔥 大紅袍烏龍茶(無糖) $16最後揀埋枝無糖烏龍茶,整個晚餐唔會太heavy👍🏻👍🏻*免加一服務費地址:旺角奶路臣街 17 號 THE FOREST 地下 G8 號舖
東京チカラめし (旺角)

🔥 野菜燒牛肉定食 $70

🔥 溫泉玉子 $15
加左隻溫泉玉子落牛肉上,蛋汁令牛肉更滑~

🔥 餃子3件 $18
又想食下小食,3隻岩岩好,係輕輕煎香左~

🔥 季節時蔬 $12
今晚係菜心,夠正氣而且無調味,岩晒我❤️

🔥 大紅袍烏龍茶(無糖) $16
最後揀埋枝無糖烏龍茶,整個晚餐唔會太heavy👍🏻
👍🏻

*免加一服務費
2024-07-29
科學園真係可以講話係美食沙漠但呢幾年呢佢又開始開多咗好多餐廳近排連麥記都有 可以講話係可喜可賀今日突然之間好想食飯嘅嘢同個女放電之制 都要填飽自己個肚嚟咗一間日本牛肉丼店連鎖店近住海旁 環境舒服 鋪面地方好大 空間感好大好多卡位提供 唔會好迫飲用水係自助形式 都好方便我叫左個招牌燒牛肉個汁真係好可以!個汁調得又濃又甜 個飯可以揀大啲嘅份量 仲可以叫侍應再添加牛肉汁我食到尾唔夠汁撈飯 所以厚住面皮問😂我加多左兩隻溫泉蛋 就好香好滑 值得一讚另外叫左個咖喱飯配唐楊炸雞 雞好嫩口 外脆內嫩 加埋啲薑食係味道好夾 我叫咗個吉列蝦 個炸皮唔係好厚 個蝦唔係嗰啲冰鮮爛蝦 出邊脆入面爽口🏡: 東京チカラめし📍:沙田白石角香港科學園第二期 12E 號地下 S085 - S086 號舖
科學園真係可以講話係美食沙漠

近住海旁 環境舒服
鋪面地方好大 空間感好大
好多卡位提供 唔會好迫
飲用水係自助形式 都好方便

我叫左個招牌燒牛肉個汁真係好可以!
個汁調得又濃又甜 個飯可以揀大啲嘅份量
雞好嫩口 外脆內嫩 加埋啲薑食係味道好夾
我叫咗個吉列蝦 個炸皮唔係好厚
個蝦唔係嗰啲冰鮮爛蝦 出邊脆入面爽口

🏡: 東京チカラめし
東京チカラめし由日本黎到香港,主打牛肉飯,係日本其中一間好出名既牛肉飯連鎖店黎架燒牛肉丼(配溫泉蛋) 大 $68大大碗燒牛肉丼,份量好多,食唔晒真係唔好勉強,叫返細size好啦燒牛肉都多,對埋隻溫泉蛋落去撈均食就最啱啦燒牛肉丼上面仲有菠菜,有菜有肉幾好丫鹽燒牛肉丼(配溫泉蛋) 大 $68鹽燒牛肉丼就無左菠菜,換黎既係鹽味同埋香蔥份量同樣好大,我地都叫左溫泉蛋如果唔係,可以叫無配溫泉蛋既,係配菜度點生玉子,都會有唔同感受味噌湯 $10唐揚炸雞3件 $18餃子3件 $18鰻魚 $48配菜真係好多選擇,兩個人黎一齊食就可以叫多d唔同款式,除左溫泉蛋同生玉子,當然就唔少得炸雞,餃子,仲有鰻魚添呀蜜桃特飲 $25青蘋果特飲 $25佢地有一般香港常見既飲品同汽水,而特飲都有蜜桃同青蘋果架

燒牛肉丼(配溫泉蛋) 大 $68

燒牛肉都多,對埋隻溫泉蛋落去撈均食就最啱啦
燒牛肉丼上面仲有菠菜,有菜有肉幾好丫

鹽燒牛肉丼(配溫泉蛋) 大 $68

鹽燒牛肉丼就無左菠菜,換黎既係鹽味同埋香蔥
份量同樣好大,我地都叫左溫泉蛋

味噌湯 $10

唐揚炸雞3件 $18

餃子3件 $18

鰻魚 $48

蜜桃特飲 $25
青蘋果特飲 $25

佢地有一般香港常見既飲品同汽水,而特飲都有蜜桃同青蘋果架
2024-07-14 198 views
東京チカラめし位於旺角奶路臣街地鋪, 平時星期六日中午或者夜晚約朋友出嚟食飯其中一個選擇都會去旺角. 呢間餐廳提供既燒雞肉/燒豚肉都好有日本風味, 唔係個個都可以一年去幾次日本, 所以黎呢度就可以懷愐日本既味道, 好食而且價錢一啲都唔貴, 一個丼飯正常份量(並)都係$58, 加大(大)都係$68, 部份丼飯仲會包括小菜例如沙律/溫泉蛋/唐揚炸雞/日式餃子等今次試左2個丼飯-鹽燒豚肉丼(配餃子)同芝士雞肉丼一開始先食鹽燒豚肉丼. 因為豚肉係鹽燒, 味道雖然唔算好濃味但餐廳會提供燒汁俾你調味, 提升左個味道. 芝士雞肉丼味道則比較濃味帶少少辣2個人最後叫左2個大既丼飯, 另外加左1個泡菜(因為最近天氣真係好熱, 要食啲凍既食物, 味道ok!), 同1杯蜜桃梳打(Menu無, 要喺自己電子落單時先會有), 份量好大所以都食唔哂🫰🏻餐廳仲有幾款自家制凍飲, 包括玫瑰柚子蜂蜜, 檸檬柚子蜜等, 雖然當日餐廳啱啱賣晒飲唔到, 下次嚟會想試吓!返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5 滿分)@chikarameshihongkong ______________________________📍東京チカラめし (旺

今次試左2個丼飯-鹽燒豚肉丼(配餃子)同芝士雞肉丼
芝士雞肉丼味道則比較濃味帶少少辣

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5 滿分)

@chikarameshihongkong

📍東京チカラめし (旺角)
旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #奶路臣街 #旺角 #旺角美食 #食好西
2024-07-11 156 views
大阪得番一間分店🥲香港就都只係多佢一間既牛肉丼飯專門店😬次次經過都聞倒佢果陣燒肉味,不過入到去餐廳又吾係好覺😂雖然冇另一間人氣咁高,但係呢日去到餐廳都坐滿哂,仲有人要係出面等位,質素個人都覺得絕對吾比另一間差👍🏻.👁‍🗨燒牛肉丼配唐揚炸雞 (7/10)💲58(並).➰無論燒牛肉定係啲飯都一樣好多,就算只係叫左普通大細都已經食吾哂🥲燒牛肉因為本身燒過,所以味道特別香特別惹味,額外仲加左錢叫個溫泉蛋撈飯食,更加正😜唐揚炸雞係預先炸好左咁🤔質素就正正常常,有啲吾夠熱同個炸皮乾左些少😶‍🌫️.👁‍🗨鐵板野菜燒牛肉定食(7/10) 💲70.➰鐵板熱辣辣咁上,牛肉同野菜同樣都係大量😂食飯食到最後一刻都仲有摯肉同野菜🫣呢個鐵板既牛肉同燒牛肉味道有些少吾同,呢個味道感覺重口味啲,可能因為鐵板燒,會多左陣燒烤既味道兼帶有微微洋蔥味😬定食仲配左麵豉湯同沙律,又係食到飽一飽.👁‍🗨餃子(7/10) 💲18/ 3件.➰餃子冇咩大特別,餡料未算特別多,如果再熱啲啲會更好🥟.👁‍🗨青蘋果特飲(7/10) .➰好岩食完律肉飯飲,因為好清新,青蘋果味幾好,岩哂用離去油膩感😂.🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨燒牛肉丼配唐揚炸雞 (7/10)💲58(並)

👁‍🗨鐵板野菜燒牛肉定食(7/10) 💲70

👁‍🗨餃子(7/10) 💲18/ 3件

➰餃子冇咩大特別,餡料未算特別多,如果再熱啲啲會更好🥟
👁‍🗨青蘋果特飲(7/10)

🔛 整體評分(7/10)
2024-07-09 225 views
日本牛丼係香港有兩間,一直未食過呢間,今次就試試佢燒牛肉丼(配溫泉蛋)我覺得去食一定要叫牛丼,我見好多人加埋溫泉蛋我覺得呢到一定要食既係牛丼,唔中意太濃味既簡呢間就岩曬餃子佢可以同牛丼一齊叫做一個套餐,岩曬心大心細既人季節時蔬難得有得叫菜食,價錢都合理,份量啱啱好芝士年糕一份兩件,香脆芝士流心咖喱飯配炸物拼盤炸物拼盤呢個組合有炸蝦,炸蠔同牛肉餅份量都好足夠,咖喱味香野菜燒豚肉定食唔食牛嘅話可以叫雞肉或者豚肉,豚肉呢個又有菜食,加埋飯一齊都幾香,唔錯
日本牛丼係香港有兩間,一直未食過呢間,今次就試試佢

燒牛肉丼(配溫泉蛋)
我覺得去食一定要叫牛丼,我見好多人加埋溫泉蛋
我覺得呢到一定要食既係牛丼,唔中意太濃味既簡呢間就岩曬

餃子
佢可以同牛丼一齊叫做一個套餐,岩曬心大心細既人

季節時蔬
難得有得叫菜食,價錢都合理,份量啱啱好

芝士年糕
一份兩件,香脆芝士流心

咖喱飯配炸物拼盤
炸物拼盤呢個組合有炸蝦,炸蠔同牛肉餅
份量都好足夠,咖喱味香

野菜燒豚肉定食

燒牛肉丼配唐揚炸雞🐮是一道充滿濃郁香氣的美味丼飯。嫩滑的燒牛肉搭配上香脆的唐揚炸雞,肉質鮮嫩多汁,味道濃郁。每一口都充滿了燒烤的香氣和炸雞的酥脆,讓人愛不釋口。這道丼飯既豐富又美味,是肉類愛好者的不二之選。 ☺️燒豚肉丼配溫泉蛋🐷是一道充滿日式風情的丼飯。燒豚肉外層焦香,內裡嫩滑,配上溫泉蛋的濃郁蛋香,口感更加豐富。蛋黃緩緩流下,與豚肉和米飯完美結合,這道丼飯既簡單又美味☺️旨辛芝士雞肉丼🐔是一道充滿創意的丼飯。嫩滑的雞肉搭配上濃郁的芝士和辛辣的醬料,每一口都充滿了豐富的層次感。芝士的濃郁香氣與辛辣的醬料完美融合,讓這道丼飯既有創意又不失美味,是一道令人驚喜的美食🤤鰻魚🐟新鮮的鰻魚經過精心烤製,外層金黃酥脆,內裡嫩滑多汁,搭配上特製的醬汁,每一口都充滿了鰻魚的鮮美 ☺️日式丼飯為主打的餐廳。這裡的裝修風格充滿了濃厚的日本風情,環境開揚,設有舒適的用餐空間。價錢合理,菜式豐富且足料大份,份美味又方便的日式丼食☺️
燒牛肉丼配唐揚炸雞🐮

燒豚肉丼配溫泉蛋🐷

旨辛芝士雞肉丼🐔

鰻魚🐟

2024-07-07 182 views
真係對呢間餐廳非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非非常失望。佢嘅表現實在太犀利,佩服佩服。個d炸雞成個紙皮咁,皮肉分離,口感厲害至極。份牛肉丼更是過於油膩,令人胃口全失。總括而言,呢次用餐經歷是我近期吃過最糟糕的一次。食物品質極差,服務也非常不到位。我真心無法理解這家餐廳如何會得到如此高的評價。我強烈不建議任何人前去嘗試,除非你想要一次非常糟糕的用餐體驗。
個d炸雞成個紙皮咁,皮肉分離,口感厲害至極。
2024-07-07
Dinner
  • 唐揚炸雞
  • 鹽燒牛肉丼
日本人氣過江龍「燒牛丼元祖」東京チカラめし是一間鐵板燒牛肉丼連鎖店,主打烤牛丼,各款燒牛肉、炸雞定食和豬肉丼等主食及小食,價錢仲好經濟!佢地岩岩來到香港時日日都勁多人排隊我都好想試下有幾正!今日經過旺角店發現竟然唔洗排隊!立即去試下先!環境舒服整齊,同埋用QR Code下單,方便快捷!鐵板野菜燒牛肉定食 $70鐵板上d野食熱辣辣!勁多牛肉配上新鮮的椰菜、洋蔥在高溫的鐵板上迅速翻炒,加上醬汁配埋一碗熱騰騰的白飯真係一流!仲有味噌湯同椰菜沙律,份量十足!鐵板野菜燒豚肉定食 $70同樣將新鮮的椰菜、洋蔥與豬肉一同在高溫的鐵板上炒。白飯中和鐵板料理的鮮香濃郁,仲有味噌湯同椰菜沙律🥗一個set都夠曬飽餃子 $18煎餃子外皮少少脆,餡料juicy唐揚炸雞 $18鮮熱辣辣剛炸起,外皮好脆,內裏雞肉鮮嫩東京チカラめし📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖

佢地岩岩來到香港時日日都勁多人排隊
我都好想試下有幾正!
今日經過旺角店發現竟然唔洗排隊!
立即去試下先!
環境舒服整齊,同埋用QR Code下單,方便快捷!

鐵板野菜燒牛肉定食 $70
鐵板上d野食熱辣辣!

鐵板野菜燒豚肉定食 $70

餃子 $18
煎餃子外皮少少脆,餡料juicy

唐揚炸雞 $18
鮮熱辣辣剛炸起,外皮好脆,內裏雞肉鮮嫩

東京チカラめし
📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖
2024-07-05 114 views
之前經開波鞋街附近果 THE FOREST 已經留意到有間日式丼飯,聽講系日本人氣丼飯之一,就同大佬入去試試。-主食-⦁芝士燒豚肉丼(大)$68厚厚的豚肉片肉質鮮嫩多汁💦,覆蓋在香噴噴的白飯上,淋上濃郁的芝士醬汁,有一種獨特的鹹甜滋味。⦁野菜燒豚肉定食 $70鐵板上有大量椰菜、汁燒豚肉,配上白飯,份外惹味!跟餐還有沙律、味噌湯,營養均衡,非常豐富。⦁溫泉玉子 $15/粒⦁泡菜 $12/份另外,仲加配了溫泉蛋同泡菜,搭配主食一流-小食-⦁唐揚炸雞 $18⦁餃子 $18/三粒⦁芝士年糕 $30香酥可口的唐揚炸雞,外酥內嫩,十分入味。餃子皮薄餡多,而芝士年糕Q彈有嚼勁。全部小食都建議襯熱食‼️😋😋-飲品-⦁雪碧⦁凍檸樂

-主食-
⦁芝士燒豚肉丼(大)$68

⦁野菜燒豚肉定食 $70

⦁溫泉玉子 $15/粒
⦁泡菜 $12/份
另外,仲加配了溫泉蛋同泡菜,搭配主食一流

-小食-

⦁雪碧
⦁凍檸樂

2024-07-01
2024-07-01 104 views
過江龍滋味丼飯旺角行開街一直都有留意呢個食丼飯嘅日本過江龍餐廳- 東京チカラめし。成個裝修設計擺設風格都復刻返日本氣氛,啱feel 😚食物選擇豐富,除咗牛丼外,仲有雞丼、豚丼、定食同各式小食炸物。一場嚟到梗係試吓出名嘅牛丼。燒牛肉丼配煎餃子叫set 食一定最正最滿足。牛肉份量足香濃,牛肉汁沾滿日本珍珠米。每啖都有牛肉汁,惹味開胃。加個溫泉蛋同飯都食得落。煎餃煎得香脆👍🏼芝士燒牛肉丼基本牛肉丼外,梗係試個惹味特濃牌。牛肉上蒲滿濃香芝士,燒熔拉絲,效果加分。超級足料,鐘意重口味唔好錯過~炸物嚟食日式丼屋,點少得香口炸物小吃。超多選擇,吉烈蠔、蝦同埋唐場炸雞。全部都炸得啱啱好,特別炸雞嫩滑👍🏼❤️,推介東京チカラめし (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖
過江龍滋味丼飯

燒牛肉丼配煎餃子
叫set 食一定最正最滿足。牛肉份量足香濃

芝士燒牛肉丼

炸物

東京チカラめし (旺角)
旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖
2024-06-26 124 views
日本經典牛肉丼🤭 餐廳為日本過江龍 主打日式平民丼飯 包括各款牛肉丼、燒豚丼、雞肉丼、鰻魚丼及各款定食 用手機qr code落單 方便快捷====主食均可以加錢升級套餐 包括溫泉蛋、鹹菜、鰻魚肝白貝湯、飲品====᪥ 重量燒牛肉飯 $78好豐富嘅牛肉丼🤭 份量Max!! 燒牛肉好香 配上牛肉汁及洋蔥 就係經典嘅日本味道👅~᪥ 旨辛芝士雞肉丼 $65以韓式辛辣調味嘅雞肉配上熱溶芝士🧀 邪惡又簡單的美味====另外仲追加咗啲小食~ 價錢都好划算😝

᪥ 重量燒牛肉飯 $78

᪥ 旨辛芝士雞肉丼 $65