Hiring
Hourly
$14,500-$15,800
$14,500-$24,000
2024-03-16 89 views
16/03/2024 晚上九點點餐,店員話已經截單,我話10點才關門為什麼九點截單,答覆係九點已經入唔到機,我堅持叫佢試吓便入到單. 帳號0008160. 唔明白是店員唔想做或者是土司工房唔想做生意,希望土司工房有領道層給予答案!

2024-03-16
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
約了和家人吃飯 約了附近但又未到時間 打算進來吃個下午茶坐一會 一走進點 指示不清晰 不知道要先過去下單 坐了很久也沒有人跟我說 最後自己過去下單了 場地的設計和指示一點都不友好 然後員工好像心情很差一樣 我問他們在哪裏可以拿吃的 他們就用手指了一下那邊 也不願意和我多說一句話 我最後也是猜的一樣去了備餐區拿吃的 食物質素是可以的 $50一個下午茶 就一個麵包一杯奶茶 其實也不算相當優惠吧 但是店家的員工基本上沒有培訓 態度也非常一般 應該不太會再次光顧了 建議店家培訓一下

今晚打低心嚟呢間土司工坊,本來心情平平,但食完佢個肉骨茶,心情即刻舒暢咗!湯底有嗰種溫潤既中藥香,正到不得了,但啲溫度略嫌不夠,下次熱啲就更正喇!肉骸有彈性得嚟唔會炆過頭,肉丸可以話係彈牙得嚟香口,一流!😋 白飯固然少少過硬,但用策略浸湯後,由咸硬變身軟糯,有種妙不可言既口感變化。甜甜的薏米水出奇地解渴,下面仲有啲薏米小驚喜,順滑又討好,真係幾啱做收工後嘅暖胃功夫茶。响溫馨既燈光下,一餐簡單又得意,對面都充滿瞓著頭嘅上班族,我感受到一份獨特既市井小民生活滋味。下次再郁手,希望飯可以鬆軟啲,湯再熱啲,就真係食得開心啲!🍚👍🏻
2023-11-07 222 views
很久沒有去這間 Toast box 今天路過,記得他們的喇沙味道不錯,所以入去再試吓。我點了雞扒喇沙,那個雞扒味道不錯,只是那個湯底剛剛好,如果可以再多少少便更加好。朋友點了清湯味的喇沙,整體味道不錯,我只是清湯底,小了喇沙的那種香味,粉面的份量合適,唔會唔飽同時叫了他們特別好味的奶茶,茶味特別香,而檸檬茶也好香除此之外,可能大家未必知道,原來加$10,便可以有兩隻煎蛋,配上他們特製的豉油,味道好好。大家下次可以試吓。因為真係超值。

粉面的份量合適,唔會唔飽

同時叫了他們特別好味的奶茶,茶味特別香,而檸檬茶也好香

2023-07-04 402 views
自從今年四月份去過新加坡之後,對新加坡的食物念念不忘,其中包括南洋咖啡和傳統牛油咖椰土司~ 當時在新加坡吃過位於聖淘沙的土司工坊分店,吃過當地的牛油咖椰土司,牛油和咖椰味道很融合,材料簡單但好好味!土司烘得乾身又香脆,今次在佐敦分店吃到的土司還原度也高~ 雖然賣相沒有新加坡當地那麼好,但即叫即烘 味道一樣很好吃的!套餐還有兩隻熱騰騰的煎蛋~ 還有凍南洋咖啡 (煉奶版本) 也和當地的味道差不多~ 不過套餐價錢$42 (凍飲要再加$5) 好像比其他分店貴一點,而且明顯地這間分店的人手是不足的,因為去到餐廳時發現不少枱面仍有未收的餐盤,幸好餐廳環境仍算乾淨沒有大問題~現在香港的土司工坊分店愈來愈少,香港星馬風味的餐廳也很少,希望這家店能支持住,否則要坐飛機去新加坡才吃到呀。。。~

2023-07-03
Type of Meal
Tea
2023-06-12 236 views
Toastbox 嘅分店都所剩無幾…因為想坐耐啲,揀咗新加坡美食嘅Toastbox 作早餐傾談的地方。早上的確比較小人,佐敦店比較寬敞,所以坐咗兩個幾鐘,唔錯。我揀咗個特別餐,有椰香多士,沙嗲牛肉公仔麵,仲有我最鍾意嘅南亞風味咖啡,雖然比想像中甜,仍不失風味。整體來說,食物質素不過不失,不過略嫌價錢貴。
想點吐司餐,收銀用鬧人語氣話賣晒啦,最後叫了海鮮叻沙,收銀話燈著就去取餐,但冇話俾你聽取餐位置在哪取餐時去錯水吧,於是收銀又對客人呼喝,取餐果邊呀!叻沙一般,粉太林吸晒d湯,蝦冇蝦味
取餐時去錯水吧,於是收銀又對客人呼喝,取餐果邊呀!
叻沙一般,粉太林吸晒d湯,蝦冇蝦味
海鮮叻沙
2023-05-07
$73 (Tea)
2023-03-14 251 views
話說疫情前,一年去十幾次星加坡,馬來西亞,去到差唔多好似返鄉下咁,toast box 基本上都係必食嘅餐廳,尤其是吉隆坡機場臨上機前,求其都要食啲嘢。美中不足喇沙,竟然香港冇銀針粉。但係湯底好似。算係還原度高。
雞扒喇沙
雞翼公仔麵餐
雞扒喇沙
雞翼公仔麵餐
明明我印象中嘅toast box 一直都係好味又乾淨 但呢間分店真係污糟到一個點!!首先我哋嘅飲品,明明嗌凍嘅 嘩,拎到手見到啲冰融晒杯野暖嘅😅 到底知唔知咩叫凍飲呀☹️再講toast box 個奶茶一向最好飲,但呢到衰過自己喺屋企沖😅個比例完全亂嚟 加埋個唔熱唔凍嘅溫度真係飲到反胃☹️屋企人話碗嘢唔熱,又無味😅完全係伏 勁難食😀雞扒喇沙— 想知佢哋公司個湯底比例有無標準,碗野個米線煮到好林,個湯根本係漿唔係湯,食到我作嘔🤮 好難食呀大佬 我未食過咁難食嘅喇沙😅返到屋企 夜晚開始唔舒服 個胃好辛苦 個肚好痛 又嘔😅 大佬難食唔緊要 唔好污糟啦好無呀屋企人都有肚痛同胃痛 擺明係呢間食物出事好驚聽日腸胃炎要睇醫生呀 即刻要上嚟寫底 因為真係勁嬲

屋企人話碗嘢唔熱,又無味😅

完全係伏 勁難食😀

屋企人都有肚痛同胃痛 擺明係呢間食物出事
好驚聽日腸胃炎要睇醫生呀 即刻要上嚟寫底 因為真係勁嬲

2022-09-23 260 views
波蘿包凍的。完全無焗到佢香口 ,我覺得我自己係麵包店買個包食好食過佢,好失望。以為吾會嚟,係咪放一放入焗爐加熱都甘難呢。比d甘垃圾嘅嘢比人,無唸過toast box會係甘樣!覺得比人揾笨。失望
波蘿包凍的。
2022-09-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$43 (Tea)
2022-06-01 339 views
見客行到熱熱地, 諗住求其食過午餐, 經過佐敦薈, 諗起好耐都冇食過TOAST BOX,, 見佢冷氣夠勁且大把位置, 可以邊食邊嘆下冷氣HEA坐1小時以上, 於是便入去試試佢。應該都有幾年無食過TOAST BOX, 每次經過開都話下次去食。今次終於都食到啦, 目測LUNCH 人數唔太多, 只坐滿一半左右, 1個人坐足一個鐘都唔駛搭台, 環境係幾舒服, 冷氣又非常充足, 不過野食就好普通, 一般茶餐聽水平, 不過以60蚊左右可以坐足咁長時間, 都算幾合理既收費
煎蛋雞扒飯
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2022-01-23 356 views
今日23/1 下午若五點到此店買外賣,男收銀員十晦氣,好不願意做生意,問佢餐飲有乜嘢選擇,佢完全唔想睬你,眼神亦沒有交流。等候外賣期間,坐在一張未收拾既吉枱等侯,女恃應好粗心大意,充滿了咖喱汁既匙掉到地上,啲汁彈落客人嘅袋,一點點黃色,佢好‘氣定神閒’完全不覺得不好意思亦沒有講對不起。完全明白工作繁忙時,可能有時服務未必可以好好,但今日完全沒有人排隊,在好寫意嘅工作環境下亦如此態度,呢兩位工作人員完全幫呢間鋪趕客。

2022-01-09 287 views
外賣機長期壞無人理,叫了外賣去到這那部機壞了接唔到單浪費時間,,,,,,,,問員工點解接不到單,她說壞了很久,,,,,,之前打電話問人,在電話對答說客人拿不到優惠現在發皮氣,我以好平靜地問,最後我要自己取消張單去其他地方買野食。。。。。
TakeAway
2021-09-23 466 views
4:30落單!等到4:45左右!見好多人都出晒餐!鋪頭吾算忙!但等極都吾見整緊我張單!忍吾住!問一問鋪頭職員係咪係度拎餐!職員望一望個pos!原來無落過單!無計!唯有繼續等!因趕住番工4:56分再問下大概幾耐出到餐!因為都等左差吾多半個鐘!職員話岩岩係openrice 佢地問題出吾到單!就算等幾個鍾出吾到都係出吾到!出到就出俾你啦!我只係問下大概幾耐出到!同趕時間!仲有如果係openrice 出吾到單!點解我一行埋去問係咪哩度拎餐又會職員望一望下面部機就即刻出到!無奈到暈!
2021-09-23
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2021-09-02 379 views
好耐冇食過吐司工房啦細個時成日食, 唔知點解宜家愈黎愈少分店今日難得同屋企人去佐敦做野, 順便去回味一下<星洲叻沙套餐>屋企人食左碗星洲叻沙星洲叻沙湯底濃郁帶有辣勁, 麵底係米線, 上面仲有大蝦、魚片、雞蛋、豆卜、芽菜, 係一碗滿足度好高嘅湯麵<咖喱雞扒麵套餐>大食妹嘅咖喱雞扒麵都唔差, 湯底比星洲叻沙更濃更辣更重口味麵底係比較有咬口嘅油麵, 上高放咗一件炸得脆卜卜嘅雞扒, 仲有吸收左咖喱精華嘅豆卜, 超邪惡<咖椰多士>另外, 我哋仲加左份咖椰多士share, 感覺比以前細份左, 但咖椰醬依然好香
好耐冇食過吐司工房啦
細個時成日食, 唔知點解宜家愈黎愈少分店
今日難得同屋企人去佐敦做野, 順便去回味一下
<星洲叻沙套餐>
屋企人食左碗星洲叻沙

<咖喱雞扒麵套餐>
大食妹嘅咖喱雞扒麵都唔差, 湯底比星洲叻沙更濃更辣更重口味

<咖椰多士>

• 咖喱雞扒麵