2019-02-22 74 views
經過老虎堂,就同朋友各自買左一杯黎飲,我叫左一杯黑糖波霸鮮奶,朋友就叫左一杯紅茶拿鐵加波霸。黑糖波霸鮮奶超級好飲,珍珠好有口感,黑糖味都好充足。而朋友杯紅茶拿鐵我都試飲左,紅茶味都好濃呀
2019-02-19 66 views
試過好多杯黑糖珍奶都係揀老虎堂 飲完番尋味啲奶好香好滑 又唔會好甜 啲珍珠仲好新鮮過左熱潮去飲 可能高汁啲唔知係多人個陣好飲啲 定少人個陣好飲啲不過一飲就知大大啖脂肪飲得就預左!
試過好多杯黑糖珍奶
都係揀老虎堂 飲完番尋味
啲奶好香好滑 又唔會好甜 啲珍珠仲好新鮮
過左熱潮去飲 可能高汁啲
唔知係多人個陣好飲啲 定少人個陣好飲啲
不過一飲就知大大啖脂肪
飲得就預左!
2019-02-11 105 views
開左幾個月都仲有人排隊, 今日星期日下午, 都要排左幾個人,基本上個個人都係叫黑糖波霸, 冇得少甜, 得一個甜度,有圖教你點搖。杯野都幾細杯, 好快飲曬, 啲奶好滑, 黑糖味好濃, 啲珍珠唔會太甜, 好彈口。係好味既,不過30蚊, 都唔平。

係好味既,不過30蚊, 都唔平。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2019-02-08 78 views
老虎堂紅左咁耐,最近先第一次買黎飲,等左around半小時。雖然黑糖珍珠奶茶冇得揀半糖,但甜度可接受。黑糖同奶茶幾夾,加埋d珍珠好好咬口,整體真係幾好飲,下次會再買。
2019-02-07 65 views
黑糖珍珠奶茶已經成為香港人其中一款熱捧的飲料🥤!一條街分分鐘有好幾間賣珍珠奶茶!間間都話來自台灣,話自己最正宗!最重要係。。間間都好多人排隊!幸福堂,老虎堂。。都係經常比較的對象!今次排咗大概10分鐘就買到!效率非常快!如果要等兩個鐘買一杯野飲。。我相信我一定唔會排!😒😒😒個人比較喜歡老虎堂!虎虎生風更加係必點項目!大加細珍珠撈勻嘅口感比較好!暖暖的黑糖在凍的厚鮮奶慢慢溶化!搖勻之後,味道啱啱好!

🐯🐯生風
🐯🐯生風
2019-01-27 117 views
聽友人講老虎堂的波霸厚鮮奶是不錯的雖然佢落戶香港都有一段時間 分店都開左幾間可惜每次經過時都有不少人在排隊  所以一直都未能一嚐其滋味是日同同事食完飯 經過TOP的老虎堂機會終於都黎啦~飛雲見無咩人排隊  即刻狗衝去買返杯先波霸厚鮮奶到手第一時間緊係影返張相先 杯邊的黑糖斑紋細長分明 鮮奶與黑糖混合 形成獨一無二 如雲石般吸睛的花紋鮮奶口感幼滑濃厚 黑糖味重得黎唔會係「死甜」黑糖鮮奶缺一不可 兩者相輔相乘珍珠口感煙韌有嚼勁飲到最後 發現杯邊仍留有薄薄的奶霜不愧為波霸厚鮮奶
聽友人講老虎堂的波霸厚鮮奶是不錯的

杯邊的黑糖斑紋細長分明
鮮奶與黑糖混合 形成獨一無二
如雲石般吸睛的花紋
鮮奶口感幼滑濃厚
黑糖味重得黎唔會係「死甜」
黑糖鮮奶缺一不可 兩者相輔相乘
珍珠口感煙韌有嚼勁
飲到最後 發現杯邊仍留有薄薄的奶霜
不愧為波霸厚鮮奶
2019-01-20 164 views
台灣啲黑糖奶茶做到有聲有色,仲擴展到嚟香港,開到成行成市,就嚟好似便利店咁,行兩步就有一間。之前一直都見到呢間老虎堂係銅鑼灣分店日日都排晒長龍,都好想試下,估唔到而家旺角都開咗,仲係TOP商場地鋪,好方便。今日途經行過,見唔係好多人排就即刻買杯試下有幾特別先。我地買咗杯黑糖波霸厚鮮奶 $30不過可能旺角新開,又係假日嘅關係,雖然條隊唔係好長,但原來個籌排到勁長囉....來來回回,入商場行下,去下廁所,都等咗差唔多20分鐘有多......我覺得味道都算偏甜同埋奶味好濃郁,但係對於我呢D唔太好鮮奶嚟講,原來試一次就夠喇
今日途經行過,見唔係好多人排就即刻買杯試下有幾特別先。

我地買咗杯黑糖波霸厚鮮奶 $30

Other Info. : 我覺得呢杯野飲最特別在於佢嘅飲品設計(老虎紋)同鋪頭名上面,真係好夾。大家飲之前記得上下均勻搖晃15下先呀!
2018-12-22
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
  • 黑糖波霸厚鮮奶
2019-01-16 151 views
陪她去大角咀睇示範單位,明明食完午飯,她點都要行過黎旺角,話要試新開嘅人氣飲品喎!個個女人都係咁,是但啦陪下她。好彩條龍唔係長否則我實拖她走!排左十分鐘唔夠已行到去收銀位!不過點完杯野後要等幾十個號碼,唉,惟有周圍行下先。逛左十五分鐘左右再行返去,杯野飲終於到手,她點左虎虎生風厚鮮奶,話係大、細珍珠撈埋黑糖一齊,加入鮮奶,再加濃厚鮮奶打成稠身放喺面!不過唔明點解個稠奶喺面,但又要搖匀先飲... ...飲落都係甜嘅奶,她猛話好飲,又話黑糖味香濃,又話大、細珍珠好咬口... ... 我個人覺得,都可以啦,咪又係杯甜奶,但係而家啲野飲成三十蚊杯都幾貴,仲要兩個人前後十分鐘不夠就一陣風咁飲哂杯野。不過只要她開聲,我點都會盡量陪她的。

2019-01-06
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
2019-01-15 127 views
下午一點經過見得兩個人排隊,就去排一排試下。點左虎虎生風 (有大細珍珠),佢貼大海報提醒大家要上下搖十五下,好讓沉底嘅熱黑糖珍珠降溫。樣就應該杯杯一樣,第一啖,有香濃嘅黑糖味,同珍珠都好煙韌好有咬口。比我之前台中老虎堂飲嘅好唔同,我覺得今次好飲啲。平時好多人排隊,我又唔覺得值得排。如果經過冇人排 / 得一兩個排就去啦🤣
下午一點經過見得兩個人排隊,就去排一排試下。

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
其實我對珍珠奶茶嘅興趣不大,所以要我排隊買就一定唔會嘅咁啱今日行過地鐵出口,見到呢間老虎堂竟然唔使排隊喎,朋友又話不如一齊試吓啦,雖然我對珍珠奶茶興趣不大,但係唔使排隊都可以試吓嘅,所以就一人買咗一杯招牌波霸黑糖珍珠奶茶☕️見到平時勁多人排隊為咗飲呢杯珍珠奶茶,而我今次唔使排隊真係爽呀!!望入廚房睇下究竟杯珍珠奶茶係點樣整先原來佢哋會煮熱啲黑糖水,之後就會淋係杯嘅側邊,之後再加啲珍珠同埋奶茶,最後就會形成漸變色嘅效果呢杯招牌珍珠奶茶又的確真係幾好飲好,香濃嘅奶味,珍珠粒粒都好煙UN!!
其實我對珍珠奶茶嘅興趣不大,所以要我排隊買就一定唔會嘅

2019-01-11 144 views
老虎堂係香港都興左一兩年,係講緊排一兩個鐘,甚至要十點晨咁早去買大家都在所不辭。珍珠奶茶一路都唔多好,可能比貢茶整臭哂個朵,都好幾年冇買過。點知有一日旺角都開左老虎堂,又唔洗等到消耗人生,咁就同公司同事係食完飯就整杯黎試下。正所謂一試便知龍定蟲,第一次飲黑糖珍珠既奶茶又幾新奇,珍珠真係炒得幾香,鮮奶就用明治奶,又真係幾好飲,頭幾啖。頭幾啖過後就開始覺得甜得滯,冇乜chur哂佢既衝動,我同個同事都係枱頭劈埋一邊就算
2019-01-10 99 views
黑糖珍奶熱潮雖然減退了,但不代表不用等不用排。老老實實,儘管有多好味,排成個鐘真係咩味都無~所以飲過呢間🐯一次都沒飲了。呢間係佢新開排過個半鐘飲過一次,係眼前一亮的,但要排咁耐真係免了。時過數月,原來已經開了不少分店,路經旺角,驚覺又有一間,仲要搵個人睇下又冇,仲唔那那聲買返杯!唔知係餓了或是回憶,總覺得🐯老虎堂的黑糖味最好,哪管佢真假,就是覺得其香味特別突出,香味好夠但唔會膩到滯。更大的原因可能係排都唔洗排,便更加好味不費勁的滋味,零舍好味

虎虎生威

不費勁的滋味,零舍好味
虎虎生威
2019-01-09 141 views
去到旺角,好多人都會飲珍珠奶茶,老虎堂喺旺角TOP開鋪,吸引好多年輕人黎到朝聖,由開鋪起,由老遠見到老虎堂已經見到好多人排隊同等緊拎野飲既人...基本上都多人多到我唔想買黎試...為左一杯野飲,等15分鐘至半個鐘,簡直係曬時間到依家開始少左d人啦,終於..依家開始少左人排隊我就可以去買黎飲了....波霸厚鮮奶 同 虎虎生風厚鮮奶都係老虎堂最出名既今次我揀左波霸厚鮮奶,佢同另一間XX堂比較,老虎堂無咁甜,d波霸即係大粒版珍珠無咁硬,林d好食d。
為左一杯野飲,等15分鐘至半個鐘,簡直係曬時間

波霸厚鮮奶 同 虎虎生風厚鮮奶
都係老虎堂最出名既

今次我揀左波霸厚鮮奶,佢同另一間XX堂比較,
老虎堂無咁甜,d波霸即係大粒版珍珠無咁硬,林d好食d。
波霸厚鮮奶
2019-01-02
Waiting Time
13 Minutes (TakeAway)
$30 (Dinner)
波霸厚鮮奶
2019-01-05 116 views
終於在試了香港的老虎堂~昨天下午人沒那麼多人時去買,才等10分鐘,可以接受的時間。平時每次經過都排了三、四十人... 我真的沒耐性為了一杯飲料等那麼久😑.試完,感覺還是台灣的比較好喝奶香跟奶的濃度有差,然後波霸煮得太軟,完全不Q彈的...有點失望.. ( ´•︵•` ).下次有機會再試試同時港台兩邊都有的飲料店,什麼一芳,迷客夏之類的🥤.#hk #hkig #hongkong #hkgirl #girl #drink
終於在試了香港的老虎堂~
昨天下午人沒那麼多人時去買,才等10分鐘,可以接受的時間。
試完,感覺還是台灣的比較好喝
2019-01-01 173 views
一杯令我不斷向朋友推介嘅飲品,真係好味到不能用筆墨形容, 雖然知道非常邪惡,但都要一飲再飲。之前覺得珍珠奶茶店,開到成行成市好瘋癲。買過呢杯老虎堂虎虎生風厚鮮奶真係明白有得做,排了二十分鐘,前面有二、三十張order,每張order不只一杯,估計一個鐘頭賣過百杯,真係賺到笑,店員說為了確保飲品品質,所以每杯品不能改甜度及多少冰。飲過後,就會明白點解咁多捧場客,黑糖味非常香甜,大細真珍珠非常有咬口,正!