2020-12-09
🤎Hotel icon lunch buffet🤍Hotel icon buffet的dinner buffet 好出名,牡丹蝦,帶子,魚子醬都係必食,但價錢平均每人800蚊,真係唔平🥺所以今次就介紹around 500蚊Icon 的lunch buffet🥰 由於我係Icon staycation 🙆🏻♀️lunch buffet 有85折,所有凍盤都好齊全,有名的榴槤甜品全部都係到🤤咁岩個日有氣酒仼飲❤️__________________刺身🍣吞拿魚同甜蝦都好新鮮,而且厚切吞拿魚,真係啖啖肉💕甜蝦係普通size甜蝦,但都幾甜的🙆🏻♀️即煮西冷牛扒🥩好 好 食🙆🏻♀️🙆🏻♀️一定要叫廚師煮一塊新的西冷俾你,五成熟☺️牛肉好淋,好有燒牛肉香味🥩加上燒汁,香味十足!螺頭雞腳盅湯🍲燉盅湯真係次次都好正,每次煲既湯都好濃好入味🤤每次我都起碼飲兩盅,今次重有大大粒螺頭☺️螺頭唔硬,依然好夠味,大滿足🙆🏻♀️🙆🏻♀️波菜帶子🌱🤦🏻♀️煮得太乾,帶子雖然大粒,但乾到一絲絲,唔掂😖北京片皮鴨🫔食個震已經凍曬,皮有點厚,鴨皮又無話特別香,都叫正常既🤔榴連班蘭雪芳蛋糕🍰超多榴連蓉係蛋糕入面☺️☺️係榴連愛好者的
__________________
刺身🍣
即煮西冷牛扒🥩
螺頭雞腳盅湯🍲
波菜帶子🌱
🤦🏻♀️煮得太乾,帶子雖然大粒,但乾到一絲絲,唔掂😖
北京片皮鴨🫔
食個震已經凍曬,皮有點厚,鴨皮又無話特別香,都叫正常既🤔
榴連班蘭雪芳蛋糕🍰
超多榴連蓉係蛋糕入面☺️☺️係榴連愛好者的天堂,雪芳蛋糕好鬆軟,只係榴連味完全覆蓋左班蘭味,完全無問題,依然好好食❤️
Godiva 超濃朱古力雪糕🍦🍫
wow 估唔到會有Godiva食🥰想食好耐,平時要成50蚊一杯,今次係 仼 食!一出黎已經係深啡黑色,係我食過最濃朱古力味的軟雪糕🍦少少苦個種又不會覺得甜🤤好好食呀
__________________
#flywithme_staycation