The Market

最近疫情緣故減少外出,但間中都需要味覺刺激,回想起我倆很久都沒來吃自助餐了,於是即興網上訂座,大概是疫情的關係吧! 以往一位難求的The Market,竟然都很容易預訂。其實本來都擔心安全問題,不過原來餐廳都有實施多項安全措施應對疫情:- 進入餐廳前需先量度體溫- 檢查食客是否需接受隔離的人士- 在門口備有酒精揉手液供消毒- 入座後,除進食外,每次離開座位都要戴上口罩,亦會每人附上一個信封,進食時可以放置口罩- 每檯食客不超過4名的限制- 檯子間距離明顯增加- 大部分食物都有蓋子蓋上- 每款菜色每次只放少量供食客取用這樣大家都比較安心享用自助餐了。繞場一圈,發覺食物款式整體沒很大變動,先來看看陣容!※※※※※※※※※※※※熱盤: 葡汁焗釀海鮮、燒春雞、泰式炒飯、燒豬頸肉、炸蝦餅、燒汁牛仔骨、法式油封鴨脾、焗/烤鱸魚、巴東牛肉、白汁海鮮意粉、燒乳鴿、中式菜蔬、蒸龍躉、海南雞飯、椰子雞燉湯、蟹粥、喇沙、叉燒、鵝肝、燒肉眼扒和羊架、薄餅、各款咖喱、海鮮湯等凍海鮮:龍蝦、蟹腳、龍蝦拑等壽司刺身:反卷、帶子、八爪魚、北寄貝、三文魚等刺身冷盤區:各款沙律和小吃及水果甜品區:復活節甜點、榴槤甜品和各

- 進入餐廳前需先量度體溫
- 檢查食客是否需接受隔離的人士
- 在門口備有酒精揉手液供消毒
- 每檯食客不超過4名的限制
- 檯子間距離明顯增加
- 大部分食物都有蓋子蓋上
- 每款菜色每次只放少量供食客取用

這樣大家都比較安心享用自助餐了。

繞場一圈,發覺食物款式整體沒很大變動,先來看看陣容!

※※※※※※※※※※※※
熱盤:

凍海鮮:
龍蝦、蟹腳、龍蝦拑等

壽司刺身:
反卷、帶子、八爪魚、北寄貝、三文魚等刺身

冷盤區:
各款沙律和小吃及水果

甜品區:
復活節甜點、榴槤甜品和各款雪糕,另有Godiva雪糕區
※※※※※※※※※※※※

近年吃膩了自助餐的凍海鮮,所以都只是吃很少或者完全不吃,主攻熱蕈和甜點。

蟹腳: 尚算粗大,蟹肉新鮮,富鹹鮮味,不錯!

葡式焗釀海鮮: 汁醬多,不會太乾,海鮮餡食到原粒蝦肉,不錯!

燒春雞: 令人驚喜! 雞胸肉位置很嫩且啖啖肉; 配上類似美式BBQ醬的醬汁,帶點煙燻香,跟雞很搭配呢!

泰式炒飯: 帶點微辣,調味剛好,飯夠乾身,而且有很多海鮮配料,蝦肉爽口,帶子鮮甜,不錯不錯!

燒豬頸肉: 肉質較爽口,不會很油膩的感覺,但個人還是偏好吃焾滑的豬頸肉呢!

炸蝦餅: 蝦肉爽口,外層香脆

炸咖喱魚柳: 外皮比蝦餅更韌,而且脆粉有點厚,只吃了一口就放棄

燒汁牛仔骨: 每次必食!有牛味,牛肉有咬口但完全不韌,配上帶甜的照燒汁和香蔥,不錯!

巴東牛肉: 都是必食!牛𦟌軟焾度適中,醬汁帶點甜且很惹味,很喜歡

白汁海鮮意粉: 汁醬很creamy,奶味不會過濃,海鮮新鮮,不錯! 如果不用粗意粉,口感會更好

燒乳鴿: 皮有點韌

蒸龍躉: 魚肉嫩滑,不錯!

蟹粥: 這個是男友最期待的,但今次水準明顯下跌,很失望
粥完全沒蟹味,這個真的要改善哦!

叉燒: 一般,雖要了半肥瘦,不過因為叉燒本身燒得有點乾,所以肉還是有點乾嚡,另外蜜汁比例再多點會更好

鵝肝: 麻麻,沒能吃到它的肥美甘香,可惜哦!

燒肉眼扒: 燒得好香,有淡淡的炭燒味,肉質軟嫩,不會太乾

夏威夷薄餅: 批邊很脆,批底不會很厚很油膩,餡料方面,蕃茄味香濃,配搭甜甜酸酸的菠蘿粒,清新開胃

海鮮濃湯: 帶微微甘香,比以往進步了,至少不會澀得喝不下去

帶子刺身: 大大粒,不但新鮮爽口,而且很鮮甜

吃了幾圈熱盤,是時候奔往期待已久的甜品區。值得一提的是,除了一系統榴槤甜品外,今次竟然還有任食的Godiva 朱古力雪糕和注入復活節元素的甜點。

來到The Market,榴槤甜品是必試!

榴槤斑斕卷: 富斑斕香氣和味道的蛋糕內捲有一絲絲的榴槤肉,榴槤肉又香又清甜,跟斑斕蛋糕是絕配啊!

榴槤芝士迷你撻: 撻皮很薄很酥脆,口感輕盈且富牛油酥香味
榴槤芝士餡的榴槤味道非常突出,美味!

榴槤奶凍: 奶凍混有榴槤肉,口感很creamy,同樣吃到陣陣榴槤肉的清甜味道

炸榴槤球: 這個比較失望
外層不夠脆,都軟掉了,而且咬起來一口油,亦帶點油益味,完全不行!

看來它的炸物都有待改善。

然後再來就是Godiva雪糕和其他甜品

Godiva雪糕: 醇厚的朱古力味道無可挑剔

檸檬杯子蛋糕: 印象中它的杯子蛋糕水準一般般,不過這個杯子蛋糕太富復活節色彩,所以就拿了一個, 味道比預期好哦!有進步,蛋糕口感綿密濕潤,但不會死實,還散發陣陣牛油香味,配上帶點甜酸味的檸檬醬,整體很清新,最後吃了3大個,十分推薦。

至於蛋糕上的是兔子造型的Lindor 朱古力,內裡是空心的,所以都不會很甜膩,不錯!

朱古力杏仁蛋糕 (忘了名字): 外面以一層薄脆的朱古力和花生粒包裹,內層餡料散發濃厚的朱古力味,不錯

朱古力慕絲: 慕絲上有脆脆餅粒和模仿紅蘿蔔造型的士多啤梨做裝飾,很可愛呢!不過士多啤梨上的朱古力太死甜,味道一般。慕絲亦好難食,味道太甘太苦,吃了一口就放棄。

相隔大半年沒來光顧,但整體而言,食物大部份都是維持水準的,它在我心目中的地位依舊哦!

服務方面,很久以前光顧時是不錯的,但後期再來,感覺服務沒以往的貼心,今次再來,不知是食客少了還是怎樣,服務很接近開初時的水準,收碟效率很高,也不時會經過觀察食客需要。這份貼心也值得一讚,希望優質服務能保持下去吧!

臨近復活節,餐廳會送每檯食客一個代幣,在離開前可以用它玩門口的夾公仔機,入面有不同口味的M牌雪糕等你夾走哦!像我們沒夾到雪糕的,餐廳也會送你可愛的小兔造型朱古力當安慰獎呢!

溫馨提示,openrice有75折優惠劵,星期五到日原價$728,折後人均最貴都不過是$620左右,實在太划算啦!記得要用優惠哦!

Dinner
  • 檸檬杯子蛋糕
  • 巴東牛肉
  • 燒春雞
2020-03-26 1795 views
差唔多每年都會嚟食一次,每次嚟最主要其實都係比啲甜品吸引住☺️ 呢度價錢來講都算係高價,熱食種類唔算係非常之多,不過就貴精不貴多,每樣熱食都幾好食,唔會好似求求期期咁,每樣都食出好有心機同埋係基本上每樣都好食。不過款式真係會比出邊其他自助餐少。冷盤方面,選擇都唔少。敗筆我會覺得係冇生蠔食,龍蝦都好多膏!海鮮類唔會好大陣雪味!魚生嘅話都幾新鮮!最主要最主要就係呢度嘅甜品,同出邊其他自助餐嘅好唔同。每一樣都好似精品咁靚!好似出面高級餅店店買嘅餅!🥰 一件件唔會切得好馬虎,每樣味道都好好,唔好太甜,好香!最出色一定係呢到嘅榴槤甜品!再過多幾個月甜品癮起又會想再食🤤

再過多幾個月甜品癮起又會想再食🤤
2020-03-24 1803 views
是日天氣好好☀️,又懶得煮飯,就臨時決定出去食個靚buffet !🍽 本來老公book左另一間,但見太多負皮👎🏿,加上疫情🦠影響下,好多餐廳同酒店都冇做晚市🌃,先臨時搵到呢間The Market🏨 仲記得早2年來食要提早幾個月book,今時今日竟然5:30🕡打去book 6:30🕢都有位,算我地今日有食神👨🏻‍🍳 講野食之前,想讚賞一下酒店方面採取嘅疫情措施:係大門有職員為客人開門🚪,入去後有自動體溫探測儀,亦有酒精搓手液可消毒雙手,然後搭𨋢上一層⬆️2️⃣就係The Market了;入餐廳前,會有職員再逐一為客人量體溫🤒️,然後再有酒精搓手液可再次消毒雙手,做齊所有步驟就可以進入餐廳啦!餐廳亦於每一個座位準備好一個信封✉️俾食客放口罩,職員亦提醒客人攞野食時都需要戴上口罩😷值得一提嘅係,廁所嘅水龍頭🚰同埋門🚪都轉晒做自動感應,雙手無需觸碰🤲🏻🆓,安全又衛生❇️ 餐廳地方非常寬敞,環境一如以往乾淨衛生,野食亦按種類分成唔同區域,以下我大概分類一下:刺身🐙🦐🐟➕壽司🍣區、 海鮮區(5款海鮮+龍蝦🦞)、 水果區(6款時令新鮮水果🍉🍍🥝🍏🍊🍈)、 沙律區、 頭盤+麵包🍞🥖🥨🥐區(包括4款芝士🧀及2款ham

刺身🐙🦐🐟➕壽司🍣區、

海鮮區(5款海鮮+龍蝦🦞)、

水果區(6款時令新鮮水果🍉🍍🥝🍏🍊🍈)、

沙律區、

頭盤+麵包🍞🥖🥨🥐區(包括4款芝士🧀及2款ham🥓)、

飲品🍹區(橙汁、西柚汁、檸檬茶)、

粥(有蟹粥🦀🥣)粉飯➕麵🍜檔區、

中湯區(椰子雪耳燉雞湯🥥🐔)、
椰子雪耳燉雞湯

西湯區(海鮮濃湯)、
海鮮濃湯

中菜區、

印度美食區、

東南亞熟食區、

pizza🍕區(3款)、

Godiva自助軟雪糕機🍦、

特色自家製甜品🍨🧁🍰🍮🍩區(包括Mövenpick雪糕及雪葩)、

即烤美食區(鵝肝、叉燒 、羊架、牛扒)、

side dish區(薯角🥔、粟米🌽)......

尚有未能盡錄嘅請自行發掘😅

以下幾點特別highlight,值得一試
1️⃣ 龍蝦配檸角/cocktail sauce ,正常發揮不過不失,唔算特別,但屬回本必食💰
2️⃣ 刺身好新鮮👍🏻
3️⃣ 即煎鵝肝好食、唔臊,配以蘋果醬簡直係畫龍點睛,蘋果嘅清新完全平衡返鵝肝嘅油膩,必食💯
4️⃣ 是晚中湯係椰子雪耳燉雞湯,明顯冇落味精,火候剛好,湯水燉到奶白色好靚,好飲之餘又健康養生💯
5️⃣ pizza係薄脆底,料足餅底香脆,贏晒坊間九成pizza專賣店🅰️➕
6️⃣ 清蒸沙巴龍躉鮮甜肉嫩😋
7️⃣ 每人都有一杯飲品🆓🍹(咖啡奶茶檸茶檸水之類的)可以order,嗰晚趕住走我地就唔記得左點,所以提提大家唔好miss左🤯
8️⃣ 榴槤雪糕係自家製,食落口榴槤飄香,一口一啖綿綿嘅榴槤肉口感,誠意滿分💯
9️⃣ 食到咁上下會有職員過來派銀幣,我地嗰枱2位有一枚,隔離枱7位就有兩枚,用來玩門口嘅夾公仔機(獎品係Mövenpick雪糕)
✳️ 訂枱時講明用OpenRice優惠,埋單會有七折🈹

服務方面,野食refill及時,侍應亦好勤力收拾碗碟,埋單嘅時候亦會詢問食客意見,整體感覺好有禮貌、溫馨同窩心,一如既往咁好!
2020-03-22
  • 刺身
  • 甜品區
  • 即煎鵝肝
2020-03-23 1407 views
其實之前已經好想試hotel icon既自助餐可惜之前實在太難預時間了往往都要一個月前先book 到可能因為疫情關係我前兩天先打電話去book 都有位仲要星期日都有75 折的優惠實在開心一進酒店staff 已經會在門口幫你探熱去到the market 門口又會再探多次其實都係想客人食得安心d燉湯必試:好入味 而且好足料 基本上每人都會拎冷盤蝦:好新鮮 d 肉好彈牙而且爽口我地三隻人食左好多隻 全晚拎既次數係最多龍蝦:一般般 無咩味道刺身帶子: 好大粒 而且鮮甜三文魚: 不過不失 熱食海南雞飯: 雖然好飽肚 但都忍唔住拎左三四次d雞好滑 而且去埋骨燒羊架: 細細件 嫩滑 燒得岩岩好叉燒: 好淋 不過唔係好夠熱甜品榴槤控天堂有好多款榴槤既野食 而且味道不錯全晚service 都好好 會有waiter不停refill 水同埋收碟 而且枱上有信封俾你放用緊既口罩值得一讚
其實之前已經好想試hotel icon既自助餐

有好多款榴槤既野食 而且味道不錯

同埋收碟 而且枱上有信封俾你放用緊既口罩
值得一讚
2020-03-23 1234 views
向屋企悶左好多日今日忍唔住,要食返餐好既於是同老婆去左Hotel Icon內既The Market可能係疫情,人不算太多入去前要帶口罩同量度體溫而職員都溫馨提示我地離開座位時都要帶口罩感覺都幾窩心同安全我地安頓後,馬上出去拎野食1)刺身同壽司刺身主要係三文魚、吞拿魚等至於壽司,本人覺得幾有驚喜新鮮得黎又幾有口感♥️♥️♥️♥️2)椰子燉雞湯睇得出真係一盅盅咁燉椰子味出得黎又唔會蓋過雞味鐘意飲湯的話必飲♥️♥️♥️♥️♥️3)鵝肝其實好多既高級餐廳都以鴨肝扮鵝肝食落去會好油好蘇但呢度就明顯都幾落本鵝肝剪得幾鬆脆又不太油膩的確不錯♥️♥️♥️♥️♥️4)榴槤系列正當我既胃開始熱完身後比我發現到有榴槤炸彈、榴槤班蘭蛋糕等我忍唔住樣樣都食但,出事了好好食,榴槤味好出好似話係貓山王而榴槤雪糕就以榴槤肉打碎後雪凍而成不過本人就對呢個雪糕一般般至於點解話出事呢?因為,食完個榴槤系列我已經飽了♥️♥️♥️♥️♥️5)服務不得不提既就係佢地既服務窩心得黎又唔會太煩因為有時都幾怕太過熱情打攪左我同太太既二人世界♥️♥️♥️♥️♥️
向屋企悶左好多日
今日忍唔住,要食返餐好既
於是同老婆去左Hotel Icon內既The Market

可能係疫情,人不算太多
入去前要帶口罩同量度體溫
而職員都溫馨提示我地離開座位時都要帶口罩
感覺都幾窩心同安全

我地安頓後,馬上出去拎野食

1)刺身壽司

刺身主要係三文魚、吞拿魚等
至於壽司,本人覺得幾有驚喜
新鮮得黎又幾有口感

又不太油膩
的確不錯

4)榴槤系列

正當我既胃開始熱完身後
比我發現到有榴槤炸彈、榴槤班蘭蛋糕等
我忍唔住樣樣都食
但,出事了
好好食,榴槤味好出
好似話係貓山王
而榴槤雪糕就以榴槤肉打碎後雪凍而成
不過本人就對呢個雪糕一般般
至於點解話出事呢?
因為,食完個榴槤系列
我已經飽了

燒牛扒羊架
刺身類
前菜類
2020-03-22 765 views
🔹刺身&冷盤🦐🦞🦀🐠刺身幾新鮮 有帶子、甜蝦、三文魚等等😃冷盤都有好多種類但很可惜冇生蠔食😭我最喜歡嘅長腳蟹 啖啖肉 多汁😍/🔹熟食🥘🍝🍲🍛好可惜飲唔到傳說中嘅椰子雞燉湯😭 亦都食唔到個黑松露魚子醬多士😭我幾中意個鵝肝 油香味好足☺️ 但食一舊就好滯了😂牛扒我就覺得普普通通 有啲太硬🙃/🔹甜品🍮🍦🎂🍨榴槤控會好like呢度嘅甜品😍 有炸榴槤、榴槤班蘭蛋糕、榴槤撻等等😚所有榴槤甜品都真材實料 好似食緊新鮮榴槤肉咁😀我都有食少少 可惜我唔太好榴槤☹️ 但唔緊 仲有好多其他種類嘅甜品😚呢度嘅Panna Cotta超高質 超香奶味🥰試佐鐵觀音大菜糕 幾特別 真係好香茶味 但一啲甜味都冇🤣
🔹刺身&冷盤🦐🦞🦀🐠
刺身幾新鮮 有帶子、甜蝦、三文魚等等😃
冷盤都有好多種類但很可惜冇生蠔食😭
試佐鐵觀音大菜糕 幾特別 真係好香茶味 但一啲甜味都冇🤣
2019-12-17
  • 冷盤
2020-03-22 547 views
Most offerings are great; something to improve, in my opinion, are : steak (too hard, meat quality, etc) and 熟食 (lacking vegetables, too few choices). On the other hand, the most impressive was the dessert (see pictures) for a wide variety of choices.
2020-03-15
  • 冷盤
2020-03-20 761 views
尤於疫情所以容易了訂枱,而且在網上枱有75拆優惠,所以生日晚餐🍝一定要來,雖然是平日及食客少了一半,但食物🥘水準依然好好😋😋😋,甜品種類豐富🍰🍩🍮🍧,尤其職員服務貼心💗提醒食客取食物時戴上囗罩😷慇懃款待,還有加設扭蛋機🕹🎰遊戲加添樂趣😊
  • 海鮮
2020-03-18 895 views
時間過得真快,轉眼間已進入12年,結婚當晚的畫面還在腦海中,一切好像昨天發生一樣,本來疫情下都無咩心情出外慶祝,突然系網絡上見到the market 有75折,知道呢間餐廳一直好難book, 起碼要1個月以上,諗起宜家少人出街吃飯於是嘗試訂位,真的好彩竟然有位,原來上天真的早有安排,到達餐廳後,都有7,8成滿座,第一感覺系侍應非常多,經理很友善,由於我位置對正風口,他馬上幫忙關掉,效率真高,食物方面,食物種類不算多但夠精,燉湯很有水準,牛扒,羊扒煎得剛剛好,刺身選擇不多,不過最有印象系帶子,超大粒又新鮮,其他熱盤就一般,沒什麼特別,其他有蟹粥,喇沙,因為要留肚食甜品所以只試了蟹粥,如果系榴槤控必食roll cake, 榴槤雪糕好滑,不過個人感覺有點滯口,還有炸榴槤可加配榴槤醬,非常有質感,呢餐整體感覺非常滿意,最驚喜系不用提早訂位加上有75折優惠
2020-03-10 1173 views
整體食物水準很高,必食包括:刺身有平時少見的北海道帶子和中型甜蝦Godiva 朱古力雪糕,男朋友食了二大杯🤣椰子雞燉湯,幾乎每檯都必飲長腳蟹,龍蝦,蝦都是必食甜品方面也是回味無窮,如果你是榴槤粉絲絕不失望😍但剪蟹的剪刀比較難用(太大不適合女仔用),希望酒店能有改善😊
整體食物水準很高,必食包括:
刺身有平時少見的北海道帶子和中型甜蝦
Godiva 朱古力雪糕,男朋友食了二大杯🤣
椰子雞燉湯,幾乎每檯都必飲
長腳蟹,龍蝦,蝦都是必食
甜品方面也是回味無窮,如果你是榴槤粉絲絕不失望😍

The Market嘅自助餐聽就聽得多,近排啲公司聚餐慶祝都會揀依間,價錢同平時尖沙咀啲酒店嘅自助餐差唔多,加埋一都要差唔多七百至八百蚊一位,其實都幾貴會唔捨得食🤭**********星期一至四: 成人$678 小童$498星期五及公眾假期: 成人$728 小童$538*另收加一服務費**********<冷盤>冷盤區其實大部常見嘅冷盤都有提供,有龍蝦、小龍蝦、加拿大長腳蟹、西班牙青口、鮮甜凍海蝦同埋蜆,會因應季節而提供唔同嘅冷盤,最鍾意嘅就係凍龍蝦同埋長腳蟹,食落啖啖肉!**********<主食>主食黎講就一般啦,都係正常會見到個啲👀比較特別嘅係佢地嘅壽司係用赤醋飯嫁,有唔同嘅炙燒壽司,自助餐水平黎講算係中上👍🏻仲有鵝肝多士,如果鍾意嘅人食多件都可返下本🙈**********<甜品>甜品都係揀自助餐嘅一大重點,依間自助餐嘅賣點係榴槤甜品,有炸榴槤球、香脆炸榴槤、榴槤芝士蛋糕、榴槤椰汁糯米飯、榴槤斑蘭卷、榴槤雪糕⋯⋯全部榴槤甜品都有啲榴槤蓉係入面,食落真係好似係緊新鮮榴槤肉咁,推薦比榴槤控啊😋唔食榴槤都唔緊要,仲有好多其他種類嘅甜品比大

星期一至四: 成人$678 小童$498
星期五及公眾假期: 成人$728 小童$538
*另收加一服務費

<冷盤>

<主食>
主食黎講就一般啦,都係正常會見到個啲👀比較特別嘅係佢地嘅壽司係用赤醋飯嫁,有唔同嘅炙燒壽司自助餐水平黎講算係中上👍🏻仲有鵝肝多士,如果鍾意嘅人食多件都可返下本🙈

主食

<甜品>
甜品都係揀自助餐嘅一大重點,依間自助餐嘅賣點係榴槤甜品,有炸榴槤球、香脆炸榴槤、榴槤芝士蛋糕、榴槤椰汁糯米飯、榴槤斑蘭卷、榴槤雪糕⋯⋯全部榴槤甜品都有啲榴槤蓉係入面,食落真係好似係緊新鮮榴槤肉咁,推薦比榴槤控啊😋唔食榴槤都唔緊要,仲有好多其他種類嘅甜品比大家選擇嫁😍
2020-02-29 1888 views
The Market 以往一向多人訂位, 往往要個多月以上才會訂到, 但今次係肺炎疫情影響下, 竟然可以隨時有位, 兼享有75折優惠, 性價比同以前無折比較, 現在的確高了許多。説回食物質素, 仍然可以維持一貫優良水準, 沒有令人失望, 刺身不是厚切, 甜蝦亦嫌太小, 畧嫌不足, 海產類如凍蝦, 相當大隻亦頗新鮮, 長腳蟹腳就偏小, 吃來稍覺不便, 熱葷欠缺海上鮮, 但燉湯就不錯, 服務員亦會主動協助客人端上, 值得一讚。甜品以榴蓮為主, 對於不嘗榴蓮的我, 興趣不大。總括來説, 值得再試, 加上可以隨時訂到位及有折扣優惠, 吸引力不錯。
甜品以榴蓮為主, 對於不嘗榴蓮的我, 興趣不大。

2020-02-28 962 views
Tried their brunch on weekdaysFree champagne free flow is a plus!Timing of 2.5 hours is alrightSome portion of the food is too huge and you can’t try too many of them Dessert looks very pretty tho較多即食即煮嘅食物牛羊扁平鴨等等但係溫度唔夠熱
Dessert looks very pretty tho
較多即食即煮嘅食物
牛羊扁平鴨等等
但係溫度唔夠熱
2020-02-20 1775 views
預約BOOK位要$100訂金每位呢期星期一至四有75折COUPON, 實在是幾抵食的. 加上近期疫症問題, 其實唔駛BOOK位都可以直入.食物款式唔係咁多, 不過每款既質素都有保質, 重質不重量.呢到最出色既竟然係佢地既甜品, 尤其係榴槤系列, 連麻麻地榴槤既我地都覺得幾好食, 榴槤控一定要試下!冷盤方面推介帶子同蟹腳, 龍蝦就麻麻, 肉質有D梅.頭盤芝士, 煙三文魚都唔錯熱食方面推介椰汁雞湯, 鵝肝. 牛扒都還好, 都未到好食.生果方面菠蘿好甜, 蜜瓜都好食.雪糕仲有GODIVA提供!埋單連加一大約$580一個人, 呢個價錢食到咁既質素, 滿足啦!
預約BOOK位要$100訂金每位

食物款式唔係咁多, 不過每款既質素都有保質, 重質不重量.

冷盤方面推介帶子同蟹腳, 龍蝦就麻麻, 肉質有D梅.

頭盤芝士, 煙三文魚都唔錯

熱食方面推介椰汁雞湯, 鵝肝. 牛扒都還好, 都未到好食.

生果方面菠蘿好甜, 蜜瓜都好食.

雪糕仲有GODIVA提供!

2020-02-12
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
  • 榴槤系列甜品
2020-02-09 1594 views
上次到The market 食自助午餐已經係三個月前嘅事,今年團年飯都比較遲計劃一家人去邊度食好,突然想到可以去呢度食個團年自助午餐,上網搜尋還有可以預約,仲見到有85折優惠添就立即book!不久就收到餐廳電話確認預約,店員好好仲問有沒有特別request,好細心喎!我哋一行13人,餐廳竟然安排了門口大圓枱房間俾我哋,獨立房非常舒服,而且方便一家人傾計團年,全家人都感謝餐廳細心安排!食物方面:自助午餐同自助晚餐大同小異,午餐當然較優惠經濟,總括最喜愛嘅食物有:🍴🥢🥄1 即製片皮鴨卷🦆2 各式各樣冷海鮮:長腳蟹、小龍蝦、海蝦等🦞🦀🦐3 炭燒羊架、牛扒🥩4 脆皮燒腩仔🐖5 海南雞飯🐓6 五花蛇羹🐍7 各式各樣精緻甜品:特別推介榴槤款式🍮8 自舀Godiva 軟雪糕🍦9 日式刺身:特別推介鰻魚壽司🍣

1 即製片皮鴨卷🦆
2 各式各樣冷海鮮:長腳蟹、小龍蝦、海蝦等🦞🦀🦐