2016-03-26 2285 views
老公鐘意食蠔,呢間又平又有蠔食就最適合了。在table map一早訂了7:30兩位,7點早到了,侍應小姐都俾我地入座。一入去就見到左手邊擺滿生蠔。生蠔都幾新鮮,好肥美,不過少了些海水味。侍應不停refill生蠔,不怕攞唔到。 冷盤還有青口和蝦兩種,閒來還有長腳蟹,雖然每人只限拎兩隻,但是侍應會貼心地奉上剪刀,方便進食。 壽司種類不多,刺身亦只有三文魚一種,數量亦非常有限。不過來這裡食自助餐都係為了生蠔,少一點三文魚或者其他刺身,其實亦不是問題。熱盤有炒飯、黑椒豬手、炆羊腩、蘿蔔清湯牛腩、炸饅頭、鴨胸等等。最吸引的是即場切的豬仔肶,喇沙湯米。 個南瓜湯都好好味,夠濃。甜品款式也不少,tiramisu,蛋糕仔,細細件,可以多試幾款。不過我個人最喜歡吃豆腐花,滑滑的,豆味十足。yummy! 每人二百幾蚊,平日星期一至四更平,可以再來食。

蟹腳

個南瓜湯都好好味,夠濃。

豆腐花

每人二百幾蚊,平日星期一至四更平,可以再來食。
餐後咖啡
2016-03-26
Birthday
蟹腳
2016-03-25 1420 views
生蠔出得夠快,都幾鮮甜。但係都系有D碎殼。小心D食就ok。😀但係三文魚好少,要同凍蝦輪住出,無甘好😣😣😣野食種類ok啦,吾多吾少,基本一小時就飽啦😀美中不足就係只有橙汁,咖啡,朱古力飲,多D就好啦總體就中中等等啦,會再去,但都係一次or兩次 more
但係三文魚好少,要同凍蝦輪住出,無甘好😣😣😣
野食種類ok啦,吾多吾少,基本一小時就飽啦😀

美中不足就係只有橙汁,咖啡,朱古力飲,多D就好啦
總體就中中等等啦,會再去,但都係一次or兩次 more
2016-03-25
Mother's Day
Dining Offer
Coupon
2016-03-21 1426 views
是咁的,旺角朗豪坊果間平時排到痴線,啲人攞野食好似去搶咁,但呢間完全無人排就去食。好喇黎得當然食蠔,蠔回得快,人排隊有規矩(太好了),野食多過旺角果間,不過點解咁多都係羊,羊腩,燒羊扒,羊架。。。有熱食有飯麵,也有甜品,凍食呢就係門口果堆沙律菜同沙律。熱食普通(預左啦),沙律ok,凍食有三文魚刺身(一瞬即逝),青口、螺肉、蝦幾好既,反而一心黎食既蠔呢就普通,啲碎殼多到呢,同埋蠔唔甜無乜味,好在叫新鮮,如果要求唔高旨在在食係抵食既,不過我同男朋友仔食左半個鐘(佢只係食左兩碟就坐左響度唔郁)已經玩電話,一個鐘未夠已經埋單走人,隔離枱碌大眼望咁快停手哈哈,人地唔個點解有平但我地無,埋單兩人好似$570(唔係我埋單乜都唔知)
2016-03-14
Type of Meal
Dinner
2016-03-19 1383 views
朋友之前食過, 都覺得幾抵, 於是今次建議我嚟食, 明知百零蚊價錢, 唔會有d咩貴嘢食, 但都叫做係buffet, 算係抵食啦~一早book咗位, 所以唔駛急, 但都早咗到, 响門口等朋友時, 見到門口地下, 用磚仔砌成佢鋪頭個外, 都特別~入到去, 限時食, 咁一坐低, 當然出去行個圈, 視察下環境, 呢度地方唔大, 拎嘢食的地方都唔算好大範圍, 但款式算係唔少, 以呢個價錢, 算係好多嘢食, 當然唔會係好貴的食物, 連刺身都冇~熱食主要有炒飯、炒麵、炆豬手、雞翼、薯角、紫薯茸、豬肋骨、焗千層麵、炒什菜、炸饅頭、鴨胸、豬脾、奄列(即叫即做)~而冷食有凍蝦、青口、壽司、沙律、火腿、生果~飲品方面, 選擇冇乜, 只有茶、咖啡、橙汁~甜品都係得幾款杯仔, 再加豆腐花、焗布甸~湯就更加得一款, 一係飲, 一係唔飲~基本上食物唔算太好味, 只有一般, 唔難得就可以接受, 最like佢地係不停refill, 經常見到廚師走出嚟望下夠唔夠食物, 有時經理都會望下, 見有d差不多冇, 都會通知refill~都限時前15分鐘左右, 就會叫你埋單, 到夠鐘時會再提提你, 一般人都好識做, 唔會賴死唔走~

多毛雞翼
即叫即整
而冷食有凍蝦、青口、壽司、沙律、火腿、生果~
冷食
飲品方面, 選擇冇乜, 只有茶、咖啡、橙汁~
飲品
甜品都係得幾款杯仔, 再加豆腐花、焗布甸~
甜品
湯就更加得一款, 一係飲, 一係唔飲~

2015-07-25
$119 (Lunch)
即叫即整
冷食
飲品
2016-02-05 3616 views
食自助餐,通常最期待海鮮生蠔,The LUXE 算有驚喜。最受歡迎既生蠔入口肥美,海鮮有青口、翡翠螺同蝦,都幾鮮味。冷盤位置仲有沙津、刺身同壽司,加上各式各樣熟食同甜品,應該都有四十款以上食物選擇。個人推介燒牛肉同喇沙,燒牛肉有專責師傳即切,肉質夠嫩,味道濃郁。喇沙就即煮,辣辣地幾惹味。甜品款式就有麵包布丁、西米布丁、豆腐花,同埋幾款精緻甜品,味道還可以,畢竟小弟唔係甜品控。總結款式唔算超多,但勝在精緻美味,以$200多仲有蠔食算超值!
自助餐,通常最期待海鮮生蠔,The LUXE 算有驚喜。最受歡迎既生蠔入口肥美,海鮮有青口、翡翠螺同蝦,都幾鮮味。冷盤位置仲有沙津、刺身壽司,加上各式各樣熟食同甜品,應該都有四十款以上食物選擇。

2016-01-30 3608 views
原本就諗住食隔泥嘅芝士火鍋嘅,但經過見到呢間夜晚自助餐咁扺,只係208加一,都忍唔住去食😍唔洗講最吸引梗係生蠔啦,都算幾大隻,而且佢refill嘅速度快,唔會話等好耐先有,有得生蠔任食係呢個價錢泥講真係算唔錯😎一開頭以為無三文魚有啲美中不足嘅感覺😢但原來佢間唔中都會轉下refill三文魚😍不過都會極速俾人攞哂😭但係壽司款式唔多😢有少少失望嘅反而個喇沙米粉岀乎意料地唔錯😍湯底好重椰汁味😍有少少辣但又好香好濃😍甜品嘅款式都算多,除左圖入面嘅仲有幾款嘅😚個朱古力蛋糕雖然有啲苦,但佢係好濃嘅朱古力味,唔會話太甜太流😍相反有個奶凍就麻麻,未雪夠仲未凝固就擺岀泥🙄不過整體泥講啲食物都唔錯,仲要價錢唔太貴,真係扺食嘅😎

2016-01-28 2863 views
2016.1.27朋友推介「性價比OK既Buffet Choice,價錢抵食物水準亦不錯」小妹第一次食,咩都想試所以份量小D。必食既生蠔肥美鮮甜,員工會keep住refill,朋友們都encore左幾次。凍盤仲有翡翠螺、蝦、青口、沙津、Cold Cut等等。熟食選擇包括,專人即切燒牛肉、即煮喇沙、其他豬雞羊魚款式都有。甜品精緻,最驚喜係豆腐花,確係滑嘟嘟。
2016.1.27

2016-01-17 3952 views
因為好早去到, 所以唔洗等好耐就入得啦~今次係第一次試呢間, 之前係朗豪坊都見到, 不過好多人等位所以無試到其實佢間餐廳放食物位唔係好大, 不過麻雀雖小, 五臟俱全, 都算有好多種唔同嘅野食目測係有至少30種嘅!我地入到去, 第一時間當然係拎海鮮啦! 拎左生蠔, 蟹腳, 大蝦, 全部都好新鮮, 又洗得乾淨無乜沙~啲生蠔無乜腥味,都好creamy, 蟹腳仲有陣海水味有啲咸,大蝦啲肉唔會好梅,夠爽跟住就拎番D熱食, 佢得一種燒牛肉, 肉質唔係好硬唔會話咬唔開, 又唔會多血水, 質素OK~另外佢有即整嘅奄列火腿~因為係即整所以夠哂熱, 我自己都食左兩碟 之後試左佢個湯, 應該係南瓜忌廉湯~好好味好CREAMY~佢仲有其他小菜, 有燒雞,不過啲肉好乾好硬另外食左 SALAD, 同埋水果。水果有好多款揀,有菠蘿,哈密瓜,密瓜,全部都好新鮮好甜👍🏻整體黎講, 呢個價錢食BUFFET, 都合理
因為好早去到, 所以唔洗等好耐就入得啦~

目測係有至少30種嘅!

之後試左佢個湯, 應該係南瓜忌廉湯~好好味好CREAMY~

佢仲有其他小菜, 有燒雞,不過啲肉好乾好硬

整體黎講, 呢個價錢食BUFFET, 都合理
2015-12-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Christmas
  • 蟹腳
  • 奄列
今日難得約左4個女仔去食聖誔餐,最後選擇去左isquare luxe食自助餐,今日星期一去9點鐘,待應同我地講原來LIKE佢地FB仲有4送1!~我地5個人剛剛好,勁開心入去。野食吾可以講好多,但起碼每款如凍盤(沙律,生蠔,青口),生蠔其實都吾錯,但可能因為吾係即開關係,就冇咁鮮甜,但起碼易入口同有蠔味,最後食左1打!~青口就一般偏乾身。沒想到佢鮮果沙律好味道,可以再加粟米,豆或菜。佢湯類就只有喇沙,但一點都吾求其,有一隻蝦,魚蛋,同少許粉,食落喇沙味重同椰汁味都好香,推介要食。熱盤大約10款不叫好多但KEEP住有同熱度夠,雞翼味道不錯甜甜的,洋蔥圈都新鮮又夠熱。九菜包肉果款最好味道,但南瓜冇味不好吃。湯只有1款,淡又冇味,似水…失望。仲有人切西冷比你,切左出黎邊比較難咬,但可接受同有肉味,燒汁偏淡。壽司大約4-5款,只可說正常味道同吾乾身。三文魚刺身比較少有,成日都冇,但拿了返黎係冇味係有失望。甜品都大約10款,飲品橙汁同熱野飲。甜品大部份都吾錯,特別係面包布甸,粟子蛋糕和紫薯!~白色果個係楊枝金露但講真吾覺同味道吾好食。生果只有2款但都新鮮同大粒,好味道!~夠甜。最後食個1.5小時就
沒想到佢鮮果沙律好味道,可以再加粟米,豆或菜。
壽司大約4-5款,只可說正常味道同吾乾身。
三文魚刺身比較少有,成日都冇,但拿了返黎係冇味係有失望。
生果只有2款但都新鮮同大粒,好味道!~夠甜。最後食個1.5小時就要結帳。而每人都係二百蚊都吾洗(沒有優惠9點後都係$208,都好抵食)。
2015-12-23
2015-12-06 7284 views
這天老婆例牌要開OT,剛好我也出了TST工作,所以就外出吃飯又想不到吃甚麼的我們來到iSquare看看,經過了這家店早前已經經過這家店跟朗豪坊分店很多次,其實已經想試很久,但老婆不批准,所以都沒試今次老婆竟然批准試食,我這個buffet控當然急不及待的去拿位當時店內大約半滿,坐下後我馬上沖出去拿生蠔生蠔是我其中一樣最愛的食物,而我又很喜歡食buffet,所以有生蠔的buffet真的令我不受控制一開波先拿了一打生蠔生蠔是一盤的放在出面,不是即開的,所以一定不及即開的鮮生蠔不算肥美也比較細小,味道上還可以雖然不是很creamy,但比吃美國蠔算是好海水味當然也不重,不過自己比較喜歡吃creamy的,所以鹹味不重也OK不過蠔內有很多蠔殼,所以吃得很辛苦但自己不爭氣,還是吃了兩打餐廳refill蠔的速度正常,每次出去都有得拿,不會空等魚生方面只有三文魚,正正常常的啦本來入來時還見到有甜蝦的,但坐下放下袋子後出去已經沒了,之後也沒再出現老婆喜歡飲湯,所以拿了這個雞湯我說不錯啊,老婆笑我傻說當然不錯,因為是罐頭雞湯啊熟食方面大約有數十款,試過幾款算是正常麵方面有喇沙,湯底辣辣的椰汁味重,不錯甜品方面
又想不到吃甚麼的我們來到iSquare看看,經過了這家店
當時店內大約半滿,坐下後我馬上沖出去拿生蠔
一開波先拿了一打生蠔
生蠔是一盤的放在出面,不是即開的,所以一定不及即開的鮮
生蠔不算肥美也比較細小,味道上還可以
雖然不是很creamy,但比吃美國蠔算是好
不過蠔內有很多蠔殼,所以吃得很辛苦
但自己不爭氣,還是吃了兩打
餐廳refill蠔的速度正常,每次出去都有得拿,不會空等

魚生方面只有三文魚,正正常常的啦
老婆喜歡飲湯,所以拿了這個雞湯
我說不錯啊,老婆笑我傻說當然不錯,因為是罐頭雞湯啊
熟食方面大約有數十款,試過幾款算是正常
麵方面有喇沙,湯底辣辣的椰汁味重,不錯
甜品方面也是有數十款,主要拿了我愛的栗子蛋糕
老婆拿了她愛的紫薯奶凍
也有我喜歡的豆腐花
surprise的是這家有churros,很好吃,吃完罪惡感加深
最後吃點水果減點罪惡感

雖然這家店的食物不能說很出色,但這個價錢也差不多吧
2015-11-30
2015-11-29 7344 views
今日嚟到尖沙咀The Luxe都幾多人,門口大排長龍,等咗半個鐘到先入得。呢到野食款色唔少,嚟到梗係要先試佢個生蠔同海鮮。最期待係個生蠔,好新鮮,有海水味,滑一滑咁,而且無苦味。海鮮就囉咗翡翠螺同青口,翡翠螺彈牙厚身,有咬感,而青口都幾好食。熟食麻吉燒、炸芝士豆腐、薄餅都幾好味,幾鍾意佢地嘅炸物,炸到金黃色又唔油唔膩。薄餅味道唔錯,薄而且脆。壽司款色都好齊,而且refill得快。三文魚係頭號必食,好新鮮,入口肥美,而D飯亦唔會好易散開。熟帶子醬汁多,而帶子亦啖啖肉。甜品就試咗個麵包布丁,外表金黃色帶少少燶,外脆內軟,仲有好香的奶味。桂花Jelly同布甸都好好味,特別係桂花Jelly,落足桂花,每啖都食到好香的桂花味。布甸奶味重,入口即溶,亦係唔錯的選擇。
壽司款色都好齊,而且refill得快。
2015-10-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
之前喺旺角朗豪坊試過「The Luxe Seafood Bar & Resto」嘅自助晚餐,今晚我們去尖沙咀isquare見到他們嘅分店,所以就去試吓!結果都係無令我們失望!生蠔非常新鮮同超大隻厚身,味道相當鮮甜,極之肥美!原隻甜蝦刺身嘅味道超鮮甜嫩滑!已熟嘅原隻凍蝦嘅肉質相當爽口彈牙!翡翠螺嘅肉質好爽滑彈牙,味道亦好清甜!燒火腿嘅肉質好嫩滑,味道唔會太鹹!羅宋湯嘅材料好豐富,味道亦好濃郁!甜品有多款選擇,不過本人比較喜歡焦糖粒蛋糕,焦糖粒蛋糕嘅焦糖粒非常香甜同香脆,蛋糕亦好鬆軟!總括:呢度嘅生蠔比朗豪坊大隻!但係就無我們最喜愛嘅燒牛肉!只有燒火腿!所以各具特色!
結果都係無令我們失望!
生蠔非常新鮮同超大隻厚身,味道相當鮮甜,極之肥美!
原隻甜蝦刺身嘅味道超鮮甜嫩滑!
已熟嘅原隻凍蝦嘅肉質相當爽口彈牙!
翡翠螺嘅肉質好爽滑彈牙,味道亦好清甜!
燒火腿嘅肉質好嫩滑,味道唔會太鹹!
羅宋湯嘅材料好豐富,味道亦好濃郁!
甜品有多款選擇,不過本人比較喜歡焦糖粒蛋糕,
焦糖粒蛋糕嘅焦糖粒非常香甜同香脆,蛋糕亦好鬆軟!

2015-10-20 10025 views
一直也想吃Buffet,無心插柳柳成蔭,前天朋友說看到The Luxe有Early Bird優惠,價錢非常實惠,下班後就與小妹一同前來試試。餐廳位於iSQUARE 3樓,不太難找呢。為免太多人,未夠6時已經來到,一來到當然要爭取時間拼吃!準備起動了……餐廳設有多款海鮮,這裡除了有任食生蠔外,亦有小妹愛吃的翡翠螺。生蠔海水味濃,確實是肥美兼原汁原味。翡翠螺非常鮮味,螺肉質滑厚身彈牙,口感豐富。青口及鮮蝦都不俗,青口肉質夠實淨,鮮蝦亦爽口。熟食亦不乏多款食物選擇。吃了太多不能盡錄,而多轉熟食之中,味道較佳的是蛋黃醬焗扇貝及秘製豬手。焗扇貝吸收濃郁的蛋黃醬,像芝士味並帶點甜,非常惹味;秘製豬手真的值得一試,豬手炆得好淋,入味之餘,外皮亦彈牙,而滷水雞翼不會太鹹,雞翼鮮嫩。同場亦設有即切西冷扒,即點即切,西冷扒中央位置呈粉紅嫩色,不會太乾身,肉質细嫩,不錯呢!到尾聲總要來個甜品,除了有小蛋糕外,同場亦有麵包布丁、豆腐花,而豆腐花用上大型木筒盛載。豆腐花熱騰騰,滑不溜口,灑上黃糖後,略帶甜,味道更佳。至於蛋糕小點,細細件款色多,有芒果綠茶蛋糕、紅桑子慕絲蛋糕等。其中小妹較愛紅桑子慕絲蛋糕,酸酸甜

準備起動了……
翡翠螺
海鮮
生蠔海水味濃,確實是肥美兼原汁原味。翡翠螺非常鮮味,螺肉質滑厚身彈牙,口感豐富。青口鮮蝦都不俗,青口肉質夠實淨,鮮蝦亦爽口。
熟食亦不乏多款食物選擇。
熟食食物
吃了太多不能盡錄,而多轉熟食之中,味道較佳的是蛋黃醬焗扇貝秘製豬手。焗扇貝吸收濃郁的蛋黃醬,像芝士味並帶點甜,非常惹味;秘製豬手真的值得一試,豬手炆得好淋,入味之餘,外皮亦彈牙,而滷水雞翼不會太鹹,雞翼鮮嫩。
即切西冷扒
豆腐花
豆腐花熱騰騰,滑不溜口,灑上黃糖後,略帶甜,味道更佳。
甜品
至於蛋糕小點,細細件款色多,有芒果綠茶蛋糕、紅桑子慕絲蛋糕等。其中小妹較愛紅桑子慕絲蛋糕,酸酸甜甜易入口。而木糠布甸亦不錯,布甸奶味濃郁,加上幼細的木糠,食落口感Creamy。

以兩百多價錢可飽嚐這麼多款美食,肚皮填滿飽飽的感覺,滿足滋味!
2015-10-14
翡翠螺
海鮮
熟食食物
即切西冷扒
2015-10-06 9022 views
二百幾蚊自助餐,仲有生蠔,諗住試下啦去到覺得環境都唔錯但係野食種類好少……的確係有啲失望……等生蠔要排好耐隊先放一盤出黎,仲要有殼碎極度失望……唔想食……估唔到連橙汁都要等……一有大家即刻出去排隊,我覺得咁樣唔係自助餐,亦是對客人不尊重。所以我唔會再去
二百幾蚊自助餐,仲有生蠔,諗住試下啦

去到覺得環境都唔錯

但係野食種類好少……的確係有啲失望……

等生蠔要排好耐隊先放一盤出黎,仲要有殼碎
極度失望……唔想食……

所以我唔會再去
2015-09-27
2015-09-26 8474 views
之前睇到食評話手掌咁大隻生蠔,咁就黎試下啦,今晚人都幾多,野食款式都唔少,有西冷牛,庵列,黑椒炒蟹,豬手,豬頸肉等.....而海鮮就有一轉嘅生蝦,青口,蝦,翡翠螺,三文魚,及甜品等,由於本人最期待就係生蠔,但係餐廳對於生蠔嘅安排非常有問題,平均十五分鐘先出一轉,每轉都係三十至四十隻,慢少少就又要等十五分鐘,以九十分鐘的用餐時間來食蠔是非常高難度,本人有幸食到一打,d蠔唔係好大隻,但係都幾好食,唔重海水味,都幾鮮,甜品方面就完全無特別,以$298黎講都算係咁,但係奉勸大家唔好太高期望,期望唔係太高都會幾好!另外唔好太focus係蠔度,如果唔係好似我咁食唔夠要返屋企煮麵食啦!