2018-08-04 122 views
王氏力場今日同太太去尖沙咀family day, 我哋最後選擇咗呢間素食fusion韓國菜, 因為晚上因為晚餐關係所以我哋安排咗好多嘢食 話明係fusion韓國菜,當然好多嘢都係同其他正宗韓國餐廳不同,佢地配搭新鮮及 款式好多選擇 。我哋決定叫咗韓國梨拼飯捲,卡邦尼 芝士年糕,雨衣金蘭薄餅 ,同牛油果酱拼韓式炸雞。同一時間呢間就係韓國素食餐廳雖然我哋當晚冇係好食但係我哋可以下次再去試一試佢主打其他素食菜式。本人誠意推介卡邦尼芝士年糕,芝士味道十分濃及好味,雨衣金蘭薄餅配搭清新,唔鍾意食羽衣甘藍味道的朋友,亦可以一試。另外牛油果醬瓶韓式炸雞,反而覺得有少少over,如果係不常肉嘅話,可以下次選擇其他。韓國梨拼蛋捲,相比其他一般完祖飯糰,比較清新嘅配搭,大家可以一試。

本身打算食Chesse Cake Factory,點知做緊優惠大排長龍 仲截埋龍😭 逼於無奈下就轉場睇食評話都唔錯 見又唔洗等位 膽粗粗就試下,點知⋯⋯泡菜煎餅 $88好油 壓到好扁 成塊餅 粉嘅比例8/10 泡菜嘅比例2/10 黑蒜炸雞 $168不過不失 雖則叫黑蒜,但一啲都唔惹味,冇乜蒜味,仲愈食愈唔想食吉列牛肋骨 $189牛是ok的,但圍住嘅炸粉有點厚,好油膩重點係 唔知點解要送上肥膏比客人食?牛肋骨係咁嫁咩?定佢地真心相信會有人食?仲有,一入餐廳時,我問侍應呀姐可唔可以坐sofa位,個呀姐話唔拆枱坐,但我一坐低,已經見旁邊有兩位女士坐係sofa位,仲要將袋放係旁邊位,我係米唔應該黎呢間餐廳?順帶一提,餐廳係有供應水的,但侍應唔會主動提供,定唔知佢地太忙

睇食評話都唔錯 見又唔洗等位 膽粗粗就試下,點知⋯⋯

泡菜煎餅

泡菜煎餅 $88

黑蒜炸雞

黑蒜炸雞 $168

吉列牛肋骨 $189
牛是ok的,但圍住嘅炸粉有點厚,好油膩
重點係 唔知點解要送上肥膏比客人食?牛肋骨係咁嫁咩?
定佢地真心相信會有人食?

2018-07-31
$250 (Dinner)
2018-08-01 220 views
這是一間主推韓式fusion菜式的餐廳, 最近他們又出了夏日新菜式。//4度煙霧冷麵//我們選擇了韓烤牛肉冷蕎麥麵。來到的時候, 冷麵盆是煙霧瀰漫的,仙氣十足。冷蕎麥麵配上生蘿蔔絲、青瓜絲、泡菜、流心蛋, 再配上醬汁。炎炎夏日食冷面,不錯。健營藜麥沙律裡有菠菜苗、火箭菜、羽衣甘藍、芒果、牛油果。這是一個不錯的前菜, 味道清新, 而且健康! 牛油果大大片, 很有口感。韓式辣年糕咬落煙煙韌韌, 辣醬汁很惹味, 辣度剛剛好。我喜歡很辣的年糕。羽衣甘藍煎餅是薄片的, 建議三至四人分享。
4度煙霧冷麵

//4度煙霧冷麵//
我們選擇了韓烤牛肉冷蕎麥麵。
來到的時候, 冷麵盆是煙霧瀰漫的,仙氣十足。
健營藜麥沙律

韓式辣年糕

羽衣甘藍煎餅

羽衣甘藍煎餅是薄片的, 建議三至四人分享。
2018-07-31
$300 (Dinner)
健營藜麥沙律
  • 紅棗草莓雪沙
2018-07-31 233 views
今日weekend,和家人到海港城逛逛,到處到是人人人人。逛到腳仔支力啦,撇除已知唔好吃的餐廳,就度度都有人龍。見到呢間門外等位的人不多,就想試試佢啦.黑蒜。雞 - 一大疊🐥堆在面前,很滿足。絕對是三人以上的份量。濃濃的黑蒜醬汁配以洋蔥圈,口味清新,但並不太重蒜味。今餐有六人,可以再黎多碟。青檸牛油果麻藥炸雞 - 這個味道更吸引,以特調的麻藥味道尤其特出。牛油果🥑增加了口感。熱辣辣食好正。健康藜麥沙律🥗 - 健康素食之選,果菜新鮮。藜麥很有口感。洋甘菊黑枸杞茶 - 就是養生的茶,味道有點淡。HAHAHA, 報告完畢。只能說,是TST不錯的韓食選擇,環境不錯,食物above average。
黑蒜。雞

今餐有六人,可以再黎多碟。
青檸牛油果麻藥炸雞

健康藜麥沙律🥗 - 健康素食之選,果菜新鮮。藜麥很有口感。
健康藜麥沙律🥗

洋甘菊黑枸杞茶 - 就是養生的茶,味道有點淡。
洋甘菊黑枸杞茶

HAHAHA, 報告完畢。

2018-04-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
青檸牛油果麻藥炸雞
2018-07-30 6068 views
香港有很多韓國餐廳,但"素食"為主打的真是寥寥可數.這次我便挑戰在LCX的The Joomak由於餐廳走個性風,所以整體裝潢都比較時尚,和黑=-= 我們叫了韓式松子仁吞拿魚飯卷和韓式燒牛肉拌飯,飯卷擺盤做的非常好,看著都已經很吸引,可惜入口米飯鬆散,而且味道偏淡,飯卷的大小也比一般小...拌飯則符合標準.但整體不算是很突出. 外出用餐我必須點沙律,來到這裡當然要點健康藜麥沙律,雖然份量很少,但蔬菜很新鮮,很開胃,不錯.因為太餓,我們還追加了韓式甜辣素炸雞和素芝士南瓜甘筍熔岩包.可能我不習慣素食,素炸雞不夠脆,口感有待改進,我還是喜歡傳統真正的炸雞....至於熔岩包玩法有趣,只是我們玩到一半芝士開始硬我們難以把它和其他食物融合,一開始熱熱的很好吃,但去到最後我們都把麵包剩下,大家吃這個的話動作可能要快一點~~不然會想我們到最後想吃也吃不了....其實到最後這裡素食菜色也不算很多,我覺得外觀比質素高,所有東西都是普通普通,價錢偏貴,大家預算有限的話可能要再三考慮.

由於餐廳走個性風,所以整體裝潢都比較時尚,和黑=-=

拌飯則符合標準.但整體不算是很突出.

2018-07-28 4376 views
書展最後一天,和朋友把握機會到場趁趁熱鬧。到場人數很多,以水洩不通來形容絕不誇張。今年主題是小說,尤其是愛情小說,還有記念一代才女林燕妮的活動,令人惦念她的風采、才華。但我較為喜愛看實用書,所以買了Patrick Sir 第三部著作【小學雞學英文3】。雖然書名叫作小學雞學英文,但內容絕對不是小學雞程度,好實用,值得一看。逛完書展,朋友仍感到 “不夠喉”,提議坐天星小輪到尖沙咀,到海運大廈那間誠品繼續打書釘。提議不錯啊! 不過到達尖沙咀後,先吃一頓晚飯,才起行。不知不覺逛到LCX,見這間韓國餐廳似乎很不錯,有冷麵又有拌飯,就決定走進去。餐廳裝修很有韓式文青風格,還播放著時下流行的韓國歌曲,感覺輕鬆、舒適。店員安排我們坐在這裡,望向窗外,還看到遊輪泊了岸。朋友去了洗手間,我就開始看餐牌。朋友回來後,說這個位置很大風,我們便大膽問店員,可否把位置轉到窗邊位?店員很好人喔! 說絕無問題,便將我們的位置調到窗邊。嘩! 剛好遊輪駛走,維多利亞港的美景便呈現眼前。真的很美! 雖然我們沒有喝酒,但對著這醉人美景,我們已半醉了! 細看餐牌後,決定吃【韓烤牛肉冷麵】、【健康藜麥沙律】、【紫菜三文魚拌飯】和

朋友去了洗手間,我就開始看餐牌。

嘩!

細看餐牌後,決定吃【韓烤牛肉冷麵】、【健康藜麥沙律】、【紫菜三文魚拌飯】和【韓式烤豬肉】。

聽著韓國歌,看著維港景,不知不覺間,客人漸多起來。我們的食物都來了。

【韓烤牛肉冷麵 (配薑柚豉油汁)】

店員放下一盤散放著 “仙氣” 的冷麵,所謂 “仙氣” 當然是指以乾冰營造出來的效果,這是時下很流行的,應用在冷麵的出場,效果很不錯。
韓烤牛肉冷麵 (配薑柚豉油汁

店員溫馨提示我們吃冷麵的方法。原來是要先把冷麵挾到碗上,放入配菜,然後加入薑柚豉油汁拌勻,便可以吃。

我們一步一步按著提示做,一碗韓烤牛肉冷麵便完成了。

麵質帶點煙韌,口感一流。烤牛肉醃得好味,而且肉質嫩滑。青瓜和甘筍,則增加了清爽感覺,夏天來吃,倍感清新。拌些辣泡菜來吃,又是另一種滋味。當然,不得不提薑柚豉油汁,雖然是豉油汁,但它的味道不太鹹,反而,柚子味很突出,加在冷麵增加了味道的層次感。很好味!

【紫菜三文魚拌飯】
紫菜三文魚拌飯
很大碗! 是黑漆漆的,放滿紫菜碎的三文魚拌飯。

我嘗試帶上手套,把拌飯拌勻。可是辦不到。

最後,都是用兩隻匙羹來把它拌勻。這確是一個好方法。

飯是暖暖的,拌和著三文魚蓉來食,口感不錯。最難得的是紫菜仍是脆口的,所以,我們要給這個拌飯95分。那麼那5分在那裡被扣了? 答案是: 如果,可以幫我把它拌勻的話,我會把那5分都給予它。哈哈!

【韓式烤豬肉】
韓式烤豬肉
略嫌蔬菜不夠,因為這碗烤豬肉份量很多,8片蔬菜不足以把所有烤豬肉包來吃。

烤豬肉肉質嫩滑,被韓式辣汁完全包著,味道是少少辣,但很惹味。

包在蔬菜內,一起吃,很好吃。

【健康藜麥沙律】
健康藜麥沙律
材料全是健康食材,有芒果、牛油果、紫蘿蔔、紫椰菜、芝士、羽衣甘藍、火箭菜和藜麥。不要以為它沒有什麼味道,其實它是甜甜的,因為內裡有芒果和牛油果。嫌不夠味的,可以加麻油,香味會立刻提升。

朋友更加有創意,竟把用剩的薑柚豉油汁加入沙律來吃,說味道挺好的。而我始終維持吃原味,我欣賞這個原味。

時間差不多了,還要趕去誠品打書釘。結帳每人二百多元,對著這醉人美景晚餐,真的超值!
2018-07-24
Type of Meal
Dinner
韓烤牛肉冷麵 (配薑柚豉油汁
紫菜三文魚拌飯
韓式烤豬肉
健康藜麥沙律
2018-07-27 148 views
之前已經黎食過一次韓國菜,今日同朋友經過海港城,見到佢有新推出既韓式素菜,甘岩最近同朋友都想食健康d,同埋成日聽人講食得菜多係唔會肥既一於試下素食,位於海港城環境真係好舒服,唔會好似其他餐廳坐得好逼Menu都特別有素菜,雖然我同朋友平時都唔係素食人士,但見到都覺得好吸引會想試我地叫左素芝士南瓜熔岩包,每日限量10份,好彩我同朋友早黎食,叫得到黎試隔離仲有年糕同雞髀菇,唔洗擔心會食唔飽韓國水梨卷,就甘聽個名都覺得清新,水梨食落好爽口,有少少似白蘿蔔,不過少左苦澀味韓蔘蜂蜜奶凍,呢個蔘味超級濃,我自己比較愛牛奶味,所以成個讓左比我朋友食洋甘菊黑杞子茶,清熱同舒緩,放鬆緊張精神,岩我朋友飲我叫左土耳其蘋果茶,甜甜地又有少少帶酸,佢另外有配蜜糖比你,如果覺得唔夠甜可以加,我覺得成個擺盤好靚最後一人大約300,食到飽飽又養生地回家聽講逢星期三有$198 90分鐘素食放題,可以任食前菜同主菜,仲會每人送一份甜品同飲品,我已經約緊我星期三會得閒既朋友啦😆💕

隔離仲有年糕同雞髀菇,唔洗擔心會食唔飽

洋甘菊黑杞子茶,清熱同舒緩,放鬆緊張精神,岩我朋友飲

最後一人大約300,食到飽飽又養生地回家

2018-07-26 297 views
去開海港城,晚餐我地 search 左間人氣高企的,係韓式料理。枱都冇訂,早早地,快手快腳去碰吓運氣。嘩!果然已經超多人,好彩仲有少量位剩,唔使攞飛。入到場,好熱鬧,播住韓曲,兼佈置得唔錯。我地坐個位仲可以遠望到維多利亞景,so lucky !响沿途入座之時,我地已經不停左𥄫右𥄫,因為好多枱的食物都好吸引呀!坐埋位同 friend 交流一下之後 ,好快已經訂下心水菜單了。板燒安格斯肉眼扒$246有兩塊靚安格斯肉眼厚切,仲要切成一條條上,有個鐵板火爐俾我地慢慢燒。安格斯牛好腍好有牛味,份量夠多。邊位有肥膏,係肉眼扒必備的,所以燒起上來特別有油香仲會滋滋響;而食的時候只要簡單分開佢就ok 。火爐熱力夠集中,燒得夠快好好用。有一兩條失手over cook 左,但都唔會韌,有驚喜。醬汁有兩款,分別係燒汁同 mozzarella 芝士。牛扒我鐘意夾芝士食,燒到溶溶地又唔好黏鑊邊就最正。而朋友就鐘意點燒汁多D,各有所好。韓式辣豬肉冷麵$98呢個係沿途已經睇中的菜式,好幾枱客都叫左呢碟出曬煙的冷麵,實在太囂張了!唔叫返碟實在對唔住自己。由於已經叫左燒牛,所以冷麵我地揀左辣豬。配料幾多,除了冷麵,仲有
嘩!果然已經超多人,好彩仲有少量位剩,唔使攞飛。

板燒安格斯肉眼扒$246

韓式辣豬肉冷麵$98
唔叫返碟實在對唔住自己。
韓式辣豬肉冷麵

由於已經叫左燒牛,所以冷麵我地揀左辣豬。
配料幾多,除了冷麵,仲有辣豚肉、紅蘿蔔絲、青瓜絲、辣泡菜、溏心蛋等等。
韓式辣豬肉冷麵

佢附上冷麵汁一枝,我地揀左薑柚豉油汁。食法係將自己想食的配料同冷麵夾入小碗,然後再 mix 醬汁,清新好味。

韓國水梨卷$98
其實係韓式飯團卷,冇左酸蘿蔔但加入左水梨,更潻爽口清甜。不過冇跟醬,味道好淡。
韓國水梨卷

食左一件覺得寡寡地,醒目的我們自行用冷麵的附送的薑柚豉油汁來點,味道即刻完全唔同曬 !建議餐廳可以考慮吓呢個配搭。

冰馬格利 (菠蘿)$68
見到佢D特飲幾過癮所以試左一枝,係有酒精的菠蘿冰。夠凍好濃菠蘿味,但甜左少少。同埋其實唔算太大枝,都貴貴地。
冰馬格利 (菠蘿)

呢到雖然多人但冷氣都開到好凍,好彩有個火爐對住即刻暖笠笠。燒到熱熱地再食返個冷麵又唔錯噃。加上環境真係幾好,埋單每人先二百幾,快樂的一餐。
2018-07-26 1702 views
系LCX 既餐廳,  最大既selling point 可能佢個靚景, 不過9成9 都系貴野! 今次食呢間韓國居酒屋! 價格不算好貴! 而且都可以同埋呢個靚海景一齊食!  覺得好正! 比較中意佢個裝修, 帶暗小小, 出面既燈映射返入黎. 更加特顯個海景~ 因為熱辣辣, 又唔想食平時太熱既野! 見佢呢度推介呢個夏日冷麺! 就嗌jor! 佢個麺可以加8蚊 換蕎麥麵! 而我比較中意蕎麥麵 所以直接加jor!!呢個系4度 韓烤牛肉冷麵, 一上臺 就感受到d 仙氣!  其實要等20秒先睇倒個真面目! 其實盤上就有蕎麥麵啦 牛肉啦 , 同埋d 配菜(泡菜 青瓜絲 蘿蔔絲 雞蛋)那個豬骨冷麵湯就系另上.  味覺出奇好味!! 那個豬骨湯汁 首先好贊! 因為佢唔會覺得個味好假, 唔會過分咸yi 喉, 撈埋個蕎麥麵一齊食, 好match! 那個韓牛 雖然份量不多! 但係唔會太乾!牛肉味都重, 加埋其他配菜同牛肉食~ 真係好開胃!兩個人 好快食曬! 食完個冷麵, 又嗌jor 可以暖下胃既!(人就系咁矛盾)呢個系板燒芝士菜盤    呢個系全素食哦! 連個芝士都系素的!  食素或者追求健康既! 一流有個小鐵爐,

呢個系4度 韓烤牛肉冷麵,
一上臺 就感受到d 仙氣!
 其實要等20秒先睇倒個真面目!
那個豬骨冷麵湯就系另上.
味覺出奇好味!!
兩個人 好快食曬!

食完個冷麵, 又嗌jor 可以暖下胃既!(人就系咁矛盾)
有個小鐵爐, 畀你自己慢慢烤, 因為佢系好細火, 所以可以一邊烤一邊傾計都唔使怕!
到差唔多烤熟時候, 再倒d 芝士落去!  好滋味!

之後到我最愛既香辣年糕! 辣度得宜! 呢個醬我都好鐘意!

尾聲就系呢個魚湯啦!
裡面有3大串魚糕串,  個湯微微熱~ 唔系好咸,
魚糕都好大件~ 都好飽!

特飲方面 嗌jor 兩杯健康飲品,
第一杯系 巔峰狀態!  其實你見到成本綠色, 咪以為系抹茶!
佢由羽衣甘藍 牛油果 芒果 香蕉.  飲落口就好cream, 不過就冇加其他糖, 所以就會冇甘重甜味. 淡口既.

另外呢杯 就系薑黃拿鐵~  我個人非常喜愛呢個味道!
見到杯野好特別, 分兩層,每一淡, 咁飲到那個薑黃味, 但係唔會好嗆. 而且帶甜微熱~ 非常容易入口. 如果入想飲凍野!
呢杯值得推薦!
$220 (Dinner)
2018-07-22 135 views
去年來試過呢到嘅韓式素菜 一直念念不忘 看到今個夏天這裡有新的素菜menu 就再來吃飯啦我實在太餓了 點了一個沙律+bibimbap 首先 健營藜麥沙律 裡面有藜麥 牛油果 Kale 豆腐 蜜桃 沙律菜 配柚子醋 比我原想的大份很多 女生單吃這個也夠飽😂喜歡吃沙律及健康飲食的人一定會喜歡這個整個很健康 有很多superfood 在裡面 素菜拌飯 有芽菜 青瓜絲 紅蘿蔔絲 生菜 菠菜 太陽蛋用韓式拌飯醬拌勻 有點辣辣的 但十分好吃😆😆洋甘菊茶 附送蜜糖 很健康👍🏻在這裡運氣好的話 坐在窗邊 可以看得到維多利亞港😊😊走的時候看見現在這裡有90分鐘的素食放題 只是$198! 下次來要試試!
去年來試過呢到嘅韓式素菜 一直念念不忘

用韓式拌飯醬拌勻 有點辣辣的 但十分好吃😆😆

洋甘菊茶 附送蜜糖 很健康👍🏻

在這裡運氣好的話 坐在窗邊 可以看得到維多利亞港😊😊

2018-07-17 3130 views
食得肉多,就想食下素!The Joomak~地點方便,就在 LCX 入面!平日都要等位呢!好了,來個靚飲品。。仙人掌果酒!wow.. 有乾冰效果好靚!飲啖。。酸酸甜甜,又有果肉食,好味!等位咁肚餓,好彩首先黎ge係。。韓國水梨卷!就是飯卷呢!ummm...夾著蔬菜,水梨好清新!紫菜又鹹鹹地,和飯食岩晒!之後就正了。。韓式甜辣素炸雞!炸得香脆的素雞。。原來是豆腐呀!和甜辣醬拌住食,好香好可口好開胃!另一道正氣的。。素紫菜拌飯!素紫菜鹹鹹脆脆,拌著飯粒就是好味!和素炸雞一起食又是一絕!最後好勁ge..板燒芝士菜盤!開火將板燒得熱!放上蔬菜。。加入芝士。。芝士溶了在蔬菜上呢!吃一片。。mmm..好香的芝士,好熱的蔬菜!估唔到蔬菜咁樣燒都咁正!開心飽肚的一晚!
食得肉多,
就想食下素!
The Joomak~

地點方便,
就在 LCX 入面!

平日都要等位呢!

好了,來個靚飲品。。
仙人掌果酒!

wow..
有乾冰效果好靚!

飲啖。。

酸酸甜甜,
又有果肉食,
好味!

等位咁肚餓,
好彩首先黎ge係。。
韓國水梨卷!

就是飯卷呢!

ummm...
夾著蔬菜,水梨好清新!

紫菜又鹹鹹地,
和飯食岩晒!

之後就正了。。
韓式甜辣素炸雞

炸得香脆的素雞。。
原來是豆腐呀!

和甜辣醬拌住食,
好香好可口好開胃!

另一道正氣的。。
素紫菜拌飯!

素紫菜鹹鹹脆脆,
拌著飯粒就是好味!

和素炸雞一起食又是一絕!

最後好勁ge..
板燒芝士菜盤!

開火將板燒得熱!

放上蔬菜。。

加入芝士。。

芝士溶了在蔬菜上呢!

吃一片。。
mmm..
好香的芝士,好熱的蔬菜!

估唔到蔬菜咁樣燒都咁正!

開心飽肚的一晚!

2018-07-14 213 views
好垃圾。朋友見到好多正評,見間餐廳係海港城又長龍又剩,諗住唔會差得去邊。野食難食,芝士無味,炸野厚粉無味,啲野唔熟,價錢又唔平。都算。服務係極差。由食到走,全部員工都係黑面。問要隻碗飲湯問佐好多個人問佐成餐飯,最後佢攞佐幾隻碟黎。同佢講多次要碗,佢竟然答我地「無碗」。好有禮貌地問係咪洗唔切定點,黑面答「係」。然後,就揮一揮衣袖走佐。其實都幾好笑,似曾相識,我係咪食緊澳牛?但,起碼阿叔有效率。吖,澳牛都仲有禮貌過佢地添。溫馨提示,book位姐姐話book佐位都未必有位嫁。親。
好垃圾。

溫馨提示,book位姐姐話book佐位都未必有位嫁。親。
2018-07-09 249 views
同朋友慶生,想食韓國野,見呢間好評多且環境是正,特登預早book定晒枱,完全中伏,我唔明之前咁多好評係邊度來?雖然靠窗個海景view好靚,但係d食物又貴又難吃,二人食左成八百蚊,注意!不是食咩靚料靚菜,而是一堆平時明洞掃街食果類韓式炸物「竟然叫招牌菜」,泡菜煎餅之類咋!而且勁油勁滯... ,仲叫左一盆青口,想話根本不是menu中說的藍青口,而是平時最平價果種大大只又嚡口,又重腥味既普通貨,仲要收咁既價錢、超失望🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我唔明咁多好評加上一眾waiter waitress面無表情,不抽不睬的態度,一定無下次。

2018-07-08 188 views
潮流興素食,又興韓風,這晚就跟一位著重健康素食的朋友一起去韓式素食餐廳Joomak吃飯傾計。這道素芙士紫薯粟米,賣相非常漂亮。一上菜便立即吸引我不停拍照。淡淡的素芝士跟紫薯味道互相輝映,粟米的鮮甜多汁亦配合得天衣無縫。素芝士南瓜甘筍熔岩包是這裡的招牌菜,炸天婦羅似的串串,包括脆肉瓜、茄子、麵根等,蘸著素芝士甘筍熔岩汁吃,味道豐富而不油膩。挖空的麵包浸滿了素芝士甘筍熔岩汁,飽肚而好吃。另一道主菜是板燒芝士菜盤,燒熱的鐵板煮熱各類蔬菜,再沾著芝士吃,又是另一種享受。柚子蜜炸韓蔘是我最喜歡的一道菜。正氣的韓蔘,炸香了更好吃,蘸上充滿柚子香的醬汁,是最佳的佐酒食物。韓.仙人掌果酒由馬格利酒、伏特加、蜜桃燒酒加上仙人掌等多款雜果調製而成,味道香甜不醉人,伴著柚子蜜炸韓蔘很配合。

2018-06-04
$375 (Dinner)
  • 柚子蜜炸韓蔘
2018-07-07 153 views
新派健康韓式素食餐廳👍🏻 多款素食選擇😎 紫菜拌飯惹味,淨係食佢都可以食2碗🙆‍♀️ 海景靚靚😊 飲品選擇多、又好有做形。味道偏淡,啱飲👍🏻 💛 kimchi 煎餅都好食 😋😋😋 之前嚟有乾冰冷麵,顔色繽紛 ❤️ 但而家唔見咗lu, 唔知係咪seasonal 既呢 ? 但好味又靚 👍🏻😋😋😋😋 燈光暗暗地,樓底高。 木牆装修好有型。坐得一d都唔焗促。 坐位大,又唔迫 ,但見到鋁櫈有d怕怕,因為怕會凍 ❄️ ❄️
新派健康韓式素食餐廳
👍🏻 多款素食選擇
😎 紫菜拌飯惹味,淨係食佢都可以食2碗
🙆‍♀️ 海景靚靚
😊 飲品選擇多、又好有做形。味道偏淡,啱飲👍🏻
💛 kimchi 煎餅都好食 😋😋😋

2018-06-23
$200 (Lunch)