2008-03-26 738 views
來過幾次tea buffet... 味美的回憶...Bye 麗嘉
2008-02-17 400 views
2008年1月19日,麗嘉酒店咖啡閣很感謝另一半為我一句說話,幾經辛苦才訂到這天晚上的buffet。也很難聽到他對一個buffet可以那麼讚口不絕。因他對酒店食物質素和來價都很了解,我絕對信任他的評價。單是那條俄羅斯recipe瑞士廠出的Balik三文魚在city super也賣過千元一條。其他海鮮非常的新鮮,生蠔(澳洲3種Irish1種)、龍蝦、蟹腳、青口都很鮮味,很多五六星的酒店都比不上。最難忘的是任食和供應充足的海膽,好甜啊。其他魚生還有鮑魚片、甜蝦和帶子等都是不停的供應。那個義大利菜湯,應說有點像羅宋湯,但非常的濃郁好喝,很合我的口味。凱撒沙律本來好新鮮,可惜個chef放得太多汁了,如果由另一半親自來弄,一定會是perfect。此外,Parma ham 和蜜瓜、水牛芝士、黑松露鴨肝醬等都好正。唯一是那些配鴨肝醬的多士就出奇的腍,失敗。熱盤有炒蟹、燒牛肉、蒸魚、咖喱羊、蒸帶子等等,吃了那麼多海鮮魚生鴨肝,真的不能吃太多了…哦,還有那麼多甜品…Tiramisu、cheese cake、apple crumble、macaroon、assorted chocolate和ice-cre
2008年1月19日,麗嘉酒店咖啡閣

哦,還有那麼多甜品
Tiramisu、cheese cake、apple crumble、macaroon、assorted chocolate和ice-cream等。芒果布甸和金荔枝jelly好好味啊。

那杯勁大杯的cappuccino,好飲呀,但真係好難飲得哂呀。另一半很很滿意這一餐(比我更欣賞),但我更滿意他。

2008-02-01 259 views
今天,零八年二月一日,是麗嘉酒店最後營業的日子。坦白講,比起文華,麗嘉的食物不算出色。曾幾何時,因為工作關係,隔不了多久就會來吃早餐,一數之下,幾年沒來了,就在一月的最後一天,一個寒風細雨的早上,來吃個早餐。侍者來招呼,就先來一杯泡沫咖啡。奶泡不算挺滑,最特色的仍然是那支糖棒,不好用,但好玩。不用糖棒的話,糖壺內的就是太古方糖。年紀大,吃不了那麼多,就只要了波蛋煙三文魚。波蛋做得當然好,蛋漿流得澎湃,襯起口感軟滑的Balik Salmon及墊底的英式鬆餅,很不錯。這裡的荷蘭汁,牛油味有餘,其他味欠奉,已說過,不能跟文華相比的。襯碟的薯仔及蘑菇,不算認真。埋單二百元正,穿起大衣,行出麗嘉。好端端的一間酒店就此結業,也真可惜。
今天,零八年二月一日,是麗嘉酒店最後營業的日子。

埋單二百元正,穿起大衣,行出麗嘉。

好端端的一間酒店就此結業,也真可惜。
2008-01-06 127 views
不知從何時起,大概是知道它很快便拆卸的時候吧! 突然對這裡有一份迷戀。經常想來,曾經book了TUSCANA,但有事不能來。又試過想到LOUNGE ,但又FULL了。沒有時間了,終於選擇在這一天,2008年1月2日,一個我們值得紀念的日子來這裡一償心願! 1個月前已經打算BOOK 位,但那時12月已FULLY BOOOK,又未可以CONFIRM 1月是否還有BUFFET。心急死人了,真的怕沒有機會呀!所以12月尾再打去,可惜得到的回應是那天已FULLY BOOK 了。我真的好失望呀,於是忍不住求它可否放我在WAITING LIST。但之後那個RECEPTION再CHECK又說剛好有一張“木台”在閣樓,我立刻LUR飯應了! 反正食評都說那兒環境更靜,但要落下層拿食物比較不便。但最後我們都可以被安排坐樓下。很興奮呀!終於等到這一天,還要保守秘密大半個月,一入到酒店,很漂亮呀!很英式殖民地FEEL,正是我杯茶,之後很快開始吃了! 生蠔是即開,是PACIFIC OYSTER,看似很瘦少,但真的意想不到呢! 鮮味到不得了!連我這個茄汁怪食過第3隻之後全部都沒有用汁了! 我一共吃了差不多20隻!

很興奮呀!終於等到這一天,還要保守秘密大半個月,一入到酒店,很漂亮呀!很英式殖民地FEEL,正是我杯茶,之後很快開始吃了! 生蠔是即開,是PACIFIC OYSTER,看似很瘦少,但真的意想不到呢! 鮮味到不得了!連我這個茄汁怪食過第3隻之後全部都沒有用汁了! 我一共吃了差不多20隻! 真少見!

我們一坐下就有一籃面包,有3款,我們原先不想浪費quota, 誰知差人塞了一小塊garlic bread給我後,我們就2眼瞪大,很好吃呀,甜甜的,暖暖的,軟軟的。怪知很多食友都說忍不住狂吃了!

環境很靜,人不多,所以我真的不知是否full!但大概是因為桌子不多,桌與桌之間都有頗多空間,寧願少賺些也讓客人好好享受吧!

煙三文魚的味也很鮮呢! 比其他地方的好吃多了! 是我過份地主觀了

差人又拿了mushroom soup,好濃的味呀,又是精彩呀! 點面包更是令人咀lam lam!

是semi buffet,appetizer 和甜品外是2個主菜。差人吃過頭盤後要休息一下,所以我就忍不住先吃了幾round甜品了! 他想制止我,我已經拿了我最愛我apple crumble!

好在差人說要抖一下,可以先行消化一些。慢吃會冇咁易肥o麻! 不然我會好像機關槍狂風掃落葉就大件事

到了第1個主菜:

煎鵝肝: 我其實只吃過不超過3次。一入口….即溶….滿口油脂,接著“so”味慢慢滲出! 我想喜吃鵝肝的人會很high (我見到差人的樣……),但我怕肥,把我那份也給了他。差人好喜歡這道菜! 之前一日我們去吃壽司他也點了鵝肝壽司,我問他是否很喜歡,你說: 很明顯啦! 哈哈!真想立刻告訴他明天就可以大吃特吃了! 但也忍住了

差人又要休戰一會了! 又是甜品時間(吃sorbet 清一清味雷o麻

吃到差不多9時就吃第2個主菜:
龍蝦配海膽加e面: 我們那時已很飽了,但也要吃呀!一上桌,幸好只是小小的一碟,差人還嫌太少。我把面放入口中,只是舌頭觸到面條,未及咀嚼已嚐到其鮮甜! 不用15分鐘已吃掉了!

其實單單是2個主菜已經值回票價! 所以這個buffet真的很抵(即使已經加了價)!

9:30 了! 只剩下半小時,我們要進攻甜品了! 款式只有10王12款!但真的是款款精彩,我試了差不多10款:

1.apple crumble: 我吃appetizer時已忍不住了! 很脆很甜! 我真的吃呆了!有很濃的牛油味! 肥死了,但也在所不惜…..
2.之後又吃士多啤梨雪糕: 有粒粒的鮮果肉呢! 之後正式吃甜品時已sold out 幸好有refill! 一共吃了2球(要刻制呀!)
3.mango sorbet: 很清新呀! 我吃了2球!
4.cheese cake, 上有士多啤梨鋪面,士多啤梨很清甜,cheese cake 很鬆軟,但想不到呢!味道很濃呀! 可惜之後又sold out了! 差人試不到!好在我一早已試了!但也只是一點兒
到了正式甜品時間,跟差人一起一次過把所有款式都要一件:

5.Lychee jelly: 有金”泊”的,很清,但有很濃的lychee 味!
6.Mango pudding: 差人說吃過這個,那些滿記什麼要關門了!
7.Chocolate tart: “痴”差人的吃,很濃很濃的朱古力味!怎算呀...要收手了
8.Chocolate cake: 原先我想“痴”差人我吃一點點算了!但我整“lum”左一件去生果盤處,所以只好要了!好像吃”積及”橙餅般!好甜,但我愛死了,忍不住又ok了全個!(我在做什麼呀???)
9.Tiramisu: 好好吃呀!但差人不喜!因為很重架啡酒味!…正是我所愛!很滑..都很肥…所以我吃了一半都要迫自己放下!
10.粉紅色的蛋糕: 差人說是石榴,吃過濃濃的朱古力甜品後就覺得它很淡,也好,中和一下O麻!

沒有吃MIXED FRUIT TART,我很想試的,可惜SOLD OUT了! 還有專人在COUNTER 整PANCAKE (是橙酒PANCAKE???) !可惜太飽了!我怕我拿了會一個人OK它!

(其實我吃甜品中途又再返轉頭吃OYSTER!!!…好不暢快!差人:你仲食得落!!! 伙又話拿3隻….又拿了5隻….)

說真的!從來未吃過BUFFET有那樣完美的甜品!這裡其實是不是甜品專家呀? 樣樣都是精彩到不得了!

當吃罷最後一口APPLE CRUMBLE時,很失落呀!

最後一杯黑架啡! 為這一餐畫上一個完美的句號!

又不算飽到唔郁得….是很滿足呀!

必定是我吃過最滿意,最喜歡的一次BUFFET! 總算不柱此行!
這裡也是我最喜歡的酒店呢! 那種優雅又高貴(像我!)的殖民地FEEL我愛死了!
剛吃完頭盤我已經“lur”住出去影甜品呀因為怕之後d甜品俾人整到亂糟糟影得唔靚。差人好無奈陪我出去幫我影好開心呀! 原先食完想再影多d周圍,不過…

要讚是service真的是101分的! 有侍應見我地影相主動問是否須要幫忙,又走來問我們是否須要上主菜了;出出入入亦替我們拉椅子。而原先我們問一個侍應要2杯水,她問要mineral water 還是有氣的,我們要了前者,但沒有告訴我們是要收費的。結賬時我們跟她提出。原先我們也沒打算堅持,只想反映意見。但她立即說可以cancel收費,使我們都很意外。因此也額外多付tips! 之後我們起身離坐時我我袋跌到地上相機也跌了出來。侍應很緊張地替我拾起,更替我們拉門,更再次叮囑我看看相機是否完好。並未有因為我們challenge 他們的收費而改變殷勤的服務。

我可以給5個滿分嗎?

很開心呢! 可以在這個一直也很想來的地方來跟你慶祝這特別的日子,不是一個完美的安排嗎? 我們真的很少機會可以好好享受長達3小時的晚餐了。是第一次來,相信也是最後一次了!

不過媽媽後來聽了我們的評價也好像很想來,maybe...we would be back

明年今日,又會是怎樣呢? Where would we be???
2007-12-28 90 views
因為遲左打去訂位,所有專為聖誕節而設的用餐時段都沒有空位,故選擇在boxing day和女友到那裡吃個午飯然後行下街街,趁佢地收檔(?)前試下都好叫左兩個set lunch,十二時正既salad buffet選擇認真少得驚人,但再睇埋食物質素就絕對值回票價,唔駛大魚大肉,淨係d蔬菜蕃茄豆腐磨菇煙三文魚都足夠覺得佢地d野好食,完全唔似一般酒店既貨色餐茶整夠一大壺加埋成堆架生慢慢嘆,一邊食住佢地新鮮出爐既麵包,爽到喊餐湯叫左龍蝦湯,有點失望,因為唔算太突出主菜自己叫左帶子意大利飯,她叫了三文魚份量唔多,岩岩好夠食個隻,味道同賣相都好唔錯,絕對係心思之作甜品係粟子味的,完全唔係我杯茶,可惜可惜服務黎講,雖然唔係快但幾周到,麵包遲過餐湯上都會解釋番要等d麵包出爐岩岩好先肯上,不錯不錯食完呢餐,都想再搵日拿拿聲食多次晚飯,絕對應該一試

餐湯叫左龍蝦湯,有點失望,因為唔算太突出
主菜自己叫左帶子意大利飯,她叫了三文魚
甜品係粟子味的,完全唔係我杯茶,可惜可惜

食完呢餐,都想再搵日拿拿聲食多次晚飯,絕對應該一試
2007-12-19 17 views
上星期六, 為了慶祝朋友之生日, 特別選了麗嘉的自助餐, 希望帶為食的壽星女一個美味的晚餐. 麗嘉真的很受歡迎, book位時要落waiting list, 幸好, 最後我們都可以好順利地去享受這一個聞名己久的自助餐.我們要坐左閣樓, 但我們出奇地認為閣樓很舒服, 樓底好高, 我們5人坐的是圓台, 方便傾計, 服務生很多很貼心. 雖然要上上落落, 不過另一番感覺, 我們笑大聲一點也沒所謂, 很自在, 所以我們由頭帶到尾(630-1030), 坐足成晚, 真係好舒服!我非常同意其他會員對其食物之評論,真係貴精不貴多, 一個字"得", 令我們5人歡喜若狂, 雖然是自助餐, 但看見朋友之碟上食物, 禁不住要"搶食", 哈哈! 食物不用多言了, 而令我們驚嘆不已是他們的服務, 六星級是也, 其他很多酒店真的落後一點! 在客人選取食物的時候, 他們的waiter or chef都會突然出現, 親身為你介紹食物品種, 還會替你把食物呈上, 十分細心! 當你不知眼前的食物好不好吃, 抱住懷疑的態度, 會有人跟你說"pls try it, if you don't try it, you never

食物不用多言了, 而令我們驚嘆不已是他們的服務, 六星級是也, 其他很多酒店真的落後一點! 在客人選取食物的時候, 他們的waiter or chef都會突然出現, 親身為你介紹食物品種, 還會替你把食物呈上, 十分細心! 當你不知眼前的食物好不好吃, 抱住懷疑的態度, 會有人跟你說"pls try it, if you don't try it, you never know", 好, 就此一語, 我們把全部的食物都試過了, 好滿足!!! 還有waiter的"醒目", 當朋友對我們說女洗手間實在等了太久, 因為閣樓得一間, 在旁的waiter馬上提議幫我們看一下入面有沒有人, 請我們稍等, 我們驚嚇佢居然有留意我們想要什麼, 就馬上幫忙...實在令人不禁說"呢些真係服務啦!"

好開心有此一個又美味, 又開心的晚餐, 當然壽星女亦很滿意, 但來年的挑戰是去那裡揾相約質素的地方給朋友們慶祝呢?
2007-12-15 16 views
在confirm booking才通知加價了, 由300幾加到$428, 但都不要緊, 反正想結業前試一次最正係有即開生蠔, 當晚有法國的fine de clair, 愛爾蘭的irish rock周美國蠔, 3隻各有不同味道和特的別, 又有開邊龍蝦同開邊阿拉斯加蟹腳, 而且有好新鮮的海膽同帶子刺身, 和即製cesar salad熱葷種類不多, 有魚塊, 豬扒, 咖哩同美國prime ribs等, 甜品都有不少選擇, 有rapsberries sobert, 有vanilla籽的雪糕, tirimisu, marcaroon, cheese cake, mixed berries tart.....雖然選擇不是大堆頭,但係服務和食物質素俱佳,實在物超所值!!

2007-12-15 10 views
(14/12/07)很久前來食過tea buffet,今天慶幸在搬前再來。(今次是lunch buffet$298)食物有細細的生蠔、長腳蟹(大隻,好正!)、魚生、印式咖哩、蒸點心、蕃茄長通粉、檸檬雞魚忌廉湯、未見過既一種西式...似炸梳乎里的小食,味道像油炸鬼/印度烤餅,很過引,還有....、etc...招呼一流,一外籍"部長"很一眼關七",時常幫我鋪餐巾。最攪笑係第二round佢見我食甜品,o拿o拿聲幫我收晒D main course的刀叉,禮節正統到咁....甜品真係好好食,最難忘是white choco coffee cake,上層白朱mousse,沈一朕咖啡粉,下層是黑朱蛋糕,味道匹配!綠茶芒果cake、朱古力槳tiramisu杯杯,都係其他地方少食到的。mocha更是非常香濃,略嫌朱古力味重左D。
mocha更是非常香濃,略嫌朱古力味重左D。
2007-12-06 11 views
今次係我第三次寫The Cafe的食評,相信亦會是最後一次。想去酒店食聖誕自助餐,但如今仲未訂位的話(即是我),幾乎可以肯定是吃不成的。因此,提早一點與靚女來食,又揀Ritz Carlton 的原因相信也不必多講。早一天打電話來book位,還可以,不過就要坐樓上。當日,亦有職員來電confirm booking,服務及態度仍令我欣賞。原來,半自助餐加價了!由早排的$328加至昨日的$388,是12月份的原故嗎?半自助餐,兩款主菜也不同,是晚的是雲吞和東星斑拼大蝦。當然,自助的前菜和甜品款式是沒有改變。蠔,一樣是廚師有面前遂隻開,雖是細細隻,但肉質的鮮美已勝於一切;煙三文魚,燻得好香好好味;巴馬火腿,本身的咸香味十足,配上哈蜜瓜是我至愛之一;當然,這裡有名的海鮮飯沒有失手。主菜的雲吞,一碟四隻,配上香濃的醬汁和脆口的紅蘿蔔絲,色和香已做到。再一口吃下,雲吞內的鵝肝同樣香濃,紅蘿蔔絲輕炸過,入口更香脆。第二度主菜東星斑拼大蝦,一時忘記跟侍應講我是不吃蝦的,唯有把大蝦奉獻給靚女。東星斑香口,肉質嫩滑,又啖啖肉,實是不錯。兩度主菜都很出色,但個人口味問題,還是較喜歡以前做的三文魚和煎鵝肝。主菜

主菜過後又是一輪甜品戰,今次早有準備,誓要把全部甜品試完(結果當然是失敗而回)。朱古力撻、蛋糕等是高水準,不過果撻有部份生果好酸,這點始終未能改善。在大酒店出現得的雪糕、雪芭肯定不會失色。

以五星級酒店來說,是晚的服務水平略有回落。
2007-12-04 11 views
個個都話麗嘉酒店的半自助餐好好食,所以本人在生日當日去食。勁開心!但..... 食物方面, 那晚沒有蟹腳, 沒有蝦, 沒有龍蝦! 生蠔只有一款, 雖然細細隻, 好彩有鮮味印象中HSBC Premier 有85折,但問waiter又話無....奇怪! 我在11月20日食,但睇返open rice 的朋友在12用3日寫都仲有85折,有無朋友可以話我知點解!其他食物尚算ok, 但本來諗住有海鮮和刺身,很失望!

其他食物尚算ok, 但本來諗住有海鮮和刺身,很失望!
2007-12-03 15 views
自舊年開始, 總會有一餐特別好的brunch / buffet 作慰勞.聽聞這裡快將結業, 我就選了此cafe 的brunch, 之前一個月已經話要waiting list, 仲要wait 到一月尾.以為沒有機會, 雖不知早一天又收到來電有位, 三個人就去食.我們被安排到二樓坐, 雖然捧著食物上上落落會麻煩一點, 但二樓氣氛比較靜, 也舒適.講到食物方面, 最近先攻海鮮類, 蟹腳新鮮多肉, 蝦大隻而蝦肉爽蝦膏豐富.龍蝦爽但不算太鮮味.生蠔有兩款, 一款形狀較修長, 另一圓一點的, 兩隻我吃不出太大分別, 雖然細細隻, 但鮮味十足.Parma Ham 是較為深色的一種, 和之前Al Dente 和Sabatini 吃的比較硬, 絕對不是不好, 但和Sabatini 個人覺得已經差了一級.哈密瓜也是較為conversative, 薄薄一片片的, 沒有四四方方的豪邁, 也不夠甜, 帶不出parma ham 的咸香.另煙三文魚煙味稍淡, 但不失肥美.沙律方面, 基本的也新鮮有餘, Romaine 爽脆, 蕃茄香甜, 作為中間抖氣的dishes, 不錯.刺身方面, 三文魚, tuna, 甜蝦,

另煙三文魚煙味稍淡, 但不失肥美.

刺身方面, 三文魚, tuna, 甜蝦, 鮑魚, 帶子, 八爪魚等, 較新鮮的有甜蝦和帶子, 表面晶瑩剔透, 味道鮮甜.

湯有龍蝦湯, 但cream 太多和唔太夠熱; 熱葷有咖喱, 石班等, 個人只試咖喱羊, 味道ok.
主菜有海南雞飯, 三文魚和羊鞍, 羊鞍是最好吃, 有羊羶味, 夠嫩滑, 個汁好match, 唯一彈的只可以是太細太少.
海南雞飯原來此地已經出了許多年, 不過是食得飽之過定被羊鞍吸引, 這味和三文魚相較失色; 三文魚不是平時吃的那樣肥得可怕, 但一樣嫩滑.

甜品方面, 杯裝mousse 我沒有吃, German cheesecake 口感滑滑, 最突出是果tart 和酥皮類: 果tart 生果好新鮮又甜, 特別是blackberry, 當然strawberry 和rasberry 也有水準.
White Chocolate Coffee cake 好香咖啡味, 個人喜歡酒味較少的一類, 好香好滑; 另一款是叫/讀"P tu ree" 的酥皮餅, 有黃梅和杏仁, 少少甜酥皮夠哂香脆, 我也encore 左.
酒心朱古力只吃了一個, 個人受不住太勁既酒; waffle 好香又軟熟, pancake 就覺得一般.

服務方面, 侍應不錯. 餅師也會幫小朋友buc 雪糕球, 其他廚師亦有介紹食物, 服務生也是容易的找到.
最後的一項咖啡也是高分數, 咖啡好香濃, 還有黃方糖供應, 不馬夫.

HSBC Premier 85折, 四百蚊是抵食, 而我晚上都再沒有吃東西, =)

Although it's not No.1 on my list, it comes 2nd or 3nd, very nice!
2007-12-01 12 views
有親戚請食, 早餐冇食, 中午冇食小人對Ritz-Carlton 既自助餐有著一定的期望.好不容易才安排到樓下位, 下午茶, 熟食小點選擇不多, 但沙拉, 壽司, 西式小點一點也不缺少. 悠閒下午, 兩三個朋友小聚, 加上優質甜品, 舒適也!見到有兩位小朋友, 從來沒有攞熟食, 攞小點, 全程甜點!!唯一不足, 選擇不夠多!

悠閒下午, 兩三個朋友小聚, 加上優質甜品, 舒適也!

唯一不足, 選擇不夠多!
2007-11-29 13 views
聽聞Ritz Carlton只係做埋出年一月,而佢個semi-buffet好似幾好咁,所以就揀咗Ritz Carlton既The Cafe同細妹慶祝生日。Ritz Carlton既semi-dinner-buffet,頭盤同甜品係任食,而主菜就set定咗。頭盤有Irish生蠔(細細隻,味道唔錯,而且大部份都係即開)。西班牙燴飯(有好多海鮮,不過太多雞肉),Parma Ham(唔太鹹,就算唔加蜜瓜都可以就咁食),煙三文魚(質感非常好),龍蝦湯(唔夠香/鮮,無咩龍蝦味),沙律(由個chef幫你整,不過個Caesar沙律汁唔係咁夠味),仲有日式茄子,帶子等。主菜係軟殼蟹,鵝肝併牛柳。個軟殼蟹就好普通,細妹認為用黎做手卷會好食d。至於牛柳,好”林”,有肉汁流出黎。鵝肝就細咗d,只有五蚊咁大,不過就好好味,表面煎得香口,而入面就入口即溶。雖然細咗d,但係做得好出色。不過細妹份鵝肝就唔係咁得,非常”so”。有d似燒鵝近pat pat部份個種”so”味。最後佢地換咗件鵝肝比細妹,不過味道都係差少少,無我嗰件咁好食。最奇怪就係個汁,係甜甜地既鼓油汁,我覺得同個菜唔係咁match。至於甜品,老實講就真係

至於甜品,老實講就真係一般或麻麻地。個pancake無cream,所以好乾。佢有個甜品,賣相好似雪糕,但d味怪怪地,食落有食冰皮月餅綠豆蓉既感覺,而且係唔會熔。原來真係唔係雪糕而係芒果飯,不過一d芒果味都無。其他cakes,都係大路野,無咩驚喜。至於雪糕,就得sorbet,味道都ok。

尋晚既services我地全部人都非常滿意。由於有special offer,所以有一盒Ritz Carlton chocolate,個packing都幾靚。另外佢地仲送咗隻Ritz Carlton小獅子比我細妹做生日禮物添。我地今次坐樓下,雖然同後面張二人枱好近,但也很坐得很舒服,而且唔使行上行落。
2007-11-14 16 views
2/11是我同女友的10週年紀念日,記得10年前岩岩出黎做野我死慳死抵先可以買份禮物比女友同埋請佢黎呢一度慶祝10年後的今日所有野都變哂,人老了,亦都唔使再死慳死抵先黎到知道佢就黎變做商廈,亦知道會比較難BOOK,所以早2個月已經訂位好似好誇張早成2個月,不過為左一定可以係呢度慶祝誇張都無所謂10年係一個總結,所以今年我地都係度渡過左開心的一晚亦都希望下一個10年都可以係九龍同新麗嘉再會水準依家好,但比起以前我又覺得以前好d,畢竟以前未食過好野生蠔依然係我的主打,食左十幾隻龍蝦仔食左2隻,一隻好食一隻有d老長腳蟹都食左唔少,無雪味~有鮮甜味剌生都唔錯,蝦同帶子我覺得係當晚最好味balik salom好正唔可以同其他普通貨比,我食過咁多間自助餐得呢一間先有得食甜品我只係食左雪糕,homemade值得一試反而女友食左好多甜品,佢都話好食,佢係一個只要係甜就鐘意食的人,所以係唔係真係好食我敢講,但我諗水準一定唔會差既呢個價錢,有好的service,有好的食物又有好的氣氛,我覺得好值希望搬左去九龍之後水準都可以保持,等我可以有再回味的一日
我死慳死抵先可以買份禮物比女友同埋請佢黎呢一度慶祝
10年係一個總結,所以今年我地都係度渡過左開心的一晚
亦都希望下一個10年都可以係九龍同新麗嘉再會

水準依家好,但比起以前我又覺得以前好d,畢竟以前未食過好野
生蠔依然係我的主打,食左十幾隻
龍蝦仔食左2隻,一隻好食一隻有d老
長腳蟹都食左唔少,無雪味~有鮮甜味
剌生都唔錯,蝦同帶子我覺得係當晚最好味

甜品我只係食左雪糕,homemade值得一試

希望搬左去九龍之後水準都可以保持,等我可以有再回味的一日
(Non-member)
友人生日帶佢黎食semi-buffet~遮係頭盤同甜品就buffet, 至於副菜係炸軟殼蟹~主菜係牛扒(?)咁上下既野~個軟殼蟹好好好食!!!!!!!個牛扒都好"淋"~好好食~佢出面buffet既野食就唔係話好有多~不過有都算唔錯既生蠔~~佢d炒飯, 嚮自助餐黎講都算好好食~~不過呢度最好既都係d服務~除左個女經理有小小大頭蝦一開始有d手忙腳亂之外~其他都好好態度~因為開左枝紅酒~所埋埋單都成$1500~~不過如果唔開酒既話~ 每人都唔洗$400~有咁既食物同環境同服務~我覺得相當抵~~可惜聽講11月尾好似就黎唔做啦~!!!!!
友人生日帶佢黎食semi-buffet~
遮係頭盤同甜品就buffet,
至於副菜係炸軟殼蟹~主菜係牛扒(?)咁上下既野~

個軟殼蟹好好好食!!!!!!!
個牛扒都好"淋"~好好食~

佢出面buffet既野食就唔係話好有多~
不過有都算唔錯既生蠔~~
佢d炒飯, 嚮自助餐黎講都算好好食~~

不過呢度最好既都係d服務~
除左個女經理有小小大頭蝦一開始有d手忙腳亂之外~
其他都好好態度~

因為開左枝紅酒~
所埋埋單都成$1500~~
不過如果唔開酒既話~ 每人都唔洗$400~
有咁既食物同環境同服務~
我覺得相當抵~~
可惜聽講11月尾好似就黎唔做啦~!!!!!