2021-06-01 103 views
平時對諾士佛臺的印象都是以酒吧為主,食物的質素未有特別深刻,但在疫情下酒吧業被限制了不少,很多餐酒吧只能靠食物去突圍而出💃而今天來到的盲豬就是其中一間最出色的餐廳。 餐廳位於諾士佛臺斜路上去第一間,從美麗華商場出來馬上就見到。裝修以黑色為主調🕋搭配木質桌椅,滲出一種型格氣息,但餐廳主題卻是可愛的豬豬🐷有長幅小豬壁畫和大頭豬霓虹燈,令整間餐廳充滿反差萌的感覺。加上店員也很風趣幽默,在收拾餐具時亦會搞氣氛,關心食物是否合口味,服務貼心🧑‍💼 除了佈置外,菜單設計也是以豬為先🧑‍🍳由豬手到肉腸全部都是豬,最驚喜的是連新豬肉也有提供,讓茹素的朋友也能一同享受聚首暢飲的快樂🥂 餐廳會提供酒吧小食和雞尾酒🍹🌭英式豬肉腸卷 $78 7.5/10烤得金黃焦脆的酥皮包裹著滿載肉汁的豬肉香腸,切開時肉汁會稍稍滲出,鹹味配搭酥皮中和一下,口感也很豐富,的確很有外酥內嫩的感覺。 🥗墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148 8/10既然有用新豬肉入饌,當然也要支持一番。份量非常大,有如山一般的Nachos,上面灑滿了蕃茄粒、橄欖片、芝士醬,酸忌廉和酸瓜,當然還有最重要的新豬肉條。新豬肉條有嚼勁,咀嚼時真的冒出了點點肉味,

🌭英式豬肉腸卷 $78 7.5/10

🥗墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148 8/10
既然有用新豬肉入饌,當然也要支持一番。份量非常大,有如山一般的Nachos,上面灑滿了蕃茄粒、橄欖片、芝士醬,酸忌廉和酸瓜,當然還有最重要的新豬肉條。新豬肉條有嚼勁,咀嚼時真的冒出了點點肉味,配搭鹹酸甜並舉的脆片更覺惹味,令我們情不自禁的一塊接一塊掃光整碟。

🍖慢煮豬小腿配芝士粟米蓉 $180 8.5/10
慢煮菜式需時比較久,但絕對值得等待。上菜時,熱氣翻騰,傳來陣陣肉香,用刀沿著骨邊輕輕用力就把肥嫩的豬腿肉從骨上分離,表皮部份充滿膠質,有點漿口的感覺,肉質少筋緊緻。芝士粟米蓉比較帶有奶膻味,相信用薯蓉或紫薯蓉會更能提升整體味道😚

🍌香蕉麵包布甸 $78 7/10
擺盤精緻,以麵包布甸為核心,再用焦糖香蕉為輔,在如此暖意洋洋的甜點下,添上冰凍的雲尼拿雪糕,冷熱之間相輔相成,為晚餐畫下完美句號。

🍸Day Dream $88
用檸檬酒、薑乳酪和蜜糖柚子調配而成,味道偏甜容易入口,乳酪的加入令口感較豐盈,順滑入喉。
🍹La Dolce Vita $88
這杯雞尾酒用Gin做基底,加上aperol令酒精濃度更高,但西瓜汁帶來清爽感覺,夏日涼意,與味道稍重的下酒菜搭配一流,清新口腔不覺膩。
2021-05-29
2021-05-26 95 views
今日同朋友黎到尖沙咀諾士佛台搵野食。我地一到諾士佛台第一眼就見到blind pig。間餐廳裝修幾有心思,而且空間寬敞,眼見時間尚早,餐廳都唔係好多人,我就決定同朋友黎試下呢間餐廳。我地頭盤就叫左mac and cheese。朋友一向鍾意食芝士,都大讚呢碟前菜芝士味香濃,份量十足。食mac and chesse當然亦唔小得佢既拉絲效果,佢亦都做到,證明餐廳都用料十足。 而且碟野都幾大份,我同朋友都食到好滿足。之後就到前菜墨西哥脆片。呢碟bar restaurant既經典頭盤個重點就係d脆片要夠脆口,而且上面既番茄沙沙要夠新鮮。而呢碟菜就兩樣都做到,食落去d脆片非常香口,配合d番茄沙沙係唔會太熱氣,再點埋個牛油果醬又為點菜帶黎清新既味道,值得推薦。之後我同朋友就叫左個燒豬肋骨。碟菜一上枱我同朋友都大叫碟菜實在太大,我同朋友最後都要使出120%既食量先食得哂。至於個豬肋骨本身既水準當然亦都非常好,佢燒到外脆內嫩,骨肉分離,加上秘製bbq醬,成碟豬肋骨都食到lam lam脷。最後甜品香蕉麵包布甸。佢係用左焦糖香蕉!香蕉配以焦糖外層,令到成件事唔會太膩,實在太好食啦!至於個布甸亦都係一如既往地好

最後甜品香蕉麵包布甸。佢係用左焦糖香蕉!香蕉配以焦糖外層,令到成件事唔會太膩,實在太好食啦!至於個布甸亦都係一如既往地好食。

至於飲品我地就叫左蘋果milkshake同一杯cocktail,味道都唔錯。
2021-05-10
Dinner
今晚黎到尖沙咀諾士佛臺dinner,同行好友一早揀左呢間The Blind Pig,位於1號地舖,裝潢特別,好eye-catching~店員親切有禮又幽默,成個用餐過程都好愉快。餐廳設室內同露天位置,除一般主菜、甜品外,仲提供酒吧小食同雞尾酒,環境寬敞舒適,氣氛甚好,晚飯或者飲杯野都好適合。招牌豬手脆條、甜辣醬必試! 炸得酥脆可口,食落啖啖肉,豬手連豬皮口感爽滑有彈性,調味剛好,夠哂鹹香惹味。墨西哥芝士新豬肉薄脆有齊蕃茄莎莎、牛油果醬、橄欖、純素車打芝士,一大碟上枱超吸晴,好岩一班朋友開心share~Nachos夠香脆,新豬肉煙韌多汁,超正。楓糖黑啤醬燒豬肋骨配椰菜沙律、粟米、薯條主菜揀左豬肋骨,蘸滿楓糖黑啤醬,味道多層次,肉質好腍,鬆化香口帶點嚼勁,香嫩又juicy~伴碟有香甜燒粟米、熱辣辣炸薯條同開胃椰菜沙律。朱古力心太軟配雲呢拿雪糕外層焗得相當香脆,切開後流出香濃朱古力漿,配以冰凍雲呢拿雪糕,絕佳組合。飲品揀左PINA COLADA同APPLE PIE A LA MODE SHAKES,兩者甜度適中,清新又解膩。
今晚黎到尖沙咀諾士佛臺dinner,
同行好友一早揀左呢間The Blind Pig,
位於1號地舖,裝潢特別,好eye-catching~

店員親切有禮又幽默,成個用餐過程都好愉快。
餐廳設室內同露天位置,除一般主菜、甜品外,
仲提供酒吧小食同雞尾酒,環境寬敞舒適,
氣氛甚好,晚飯或者飲杯野都好適合。

招牌豬手脆條、甜辣醬
必試! 炸得酥脆可口,食落啖啖肉,
豬手連豬皮口感爽滑有彈性,
調味剛好,夠哂鹹香惹味。

墨西哥芝士新豬肉薄脆
有齊蕃茄莎莎、牛油果醬、橄欖、純素車打芝士,
一大碟上枱超吸晴,好岩一班朋友開心share~
Nachos夠香脆,新豬肉煙韌多汁,超正。

楓糖黑啤醬燒豬肋骨配椰菜沙律、粟米、薯條
主菜揀左豬肋骨,蘸滿楓糖黑啤醬,味道多層次,
肉質好腍,鬆化香口帶點嚼勁,香嫩又juicy~
伴碟有香甜燒粟米、熱辣辣炸薯條同開胃椰菜沙律。

朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
外層焗得相當香脆,切開後流出香濃朱古力漿,
配以冰凍雲呢拿雪糕,絕佳組合。

飲品揀左PINA COLADA同
APPLE PIE A LA MODE SHAKES,
兩者甜度適中,清新又解膩。

2021-05-21
Dinner
星期日到尖沙咀shopping後,就來到諾士佛臺The Blind Pig吃午餐。內裡環境開揚,裝修以運動酒吧作主題,大型投影螢幕讓每個角落的客人都能投入觀看賽事。餐廳內加入不少小豬裝飾,色彩繽紛的霓虹燈飾尤其搶眼,設計注入型格時尚氣息。The Blind Pig以招牌菜式而聞名,選用豬肉最好部位,確保用優質新鮮食材製作食物,餐牌雖然主打各式豬饌,但除了豬肉之外,提供酒吧小食及雞尾酒。最近還推出新豬肉的「Green Pig 嚐綠‧豬」素菜menu,破格地以植物肉炮製經典 Pub food。墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148一大盆金黃脆香的玉米片配搭色彩鮮艷的醬料,包括新豬肉、蕃茄莎莎、牛油果醬、橄欖及純素車打芝士,熱情奔放。新豬肉是味道、質感均與免治豬肉無異的植物豬肉,不含肉,不含乳製品,適合素食主義者,不提的話也忘記了自己在吃素。煙肉芝士通心粉 $158Mac and Cheese可說是非常典型的美式comfort food,烤焗至金黃色最是吸引,芝味濃郁,令人食指大動。通心粉還保留順滑而帶彈性的口感,沾附著濃稠的拉絲芝士,每一口咀嚼都有豐滿的奶香在口中瀰漫。楓糖黑啤醬燒豬肋骨 $258

墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148

煙肉芝士通心粉 $158
煙肉芝士通心粉

煙肉芝士通心粉

楓糖黑啤醬燒豬肋骨 $258
豬肋骨色澤鮮亮帶焦香,沾滿酸甜的楓糖黑啤醬,令人胃口大開,色香味俱全。
楓糖黑啤醬燒豬肋骨

啤酒裡的碳酸跟豬肋骨相互融合,讓肉質軟嫩多汁,煮過的醬汁也不再苦澀,大件頭的豬肋骨夠厚肉,咬一口肉輕易便離骨,不會過韌,脂肪不多,所以吃完也沒有肥膩的感覺。
楓糖黑啤醬燒豬肋骨

附上椰菜沙律、粟米及薯條配菜,厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密。

香蕉麵包布甸 $78
麵包布甸烘得暖暖的,伴雪糕吃,一冷一熱,就是最高享受。
Banana Bread Pudding

完熟香蕉與表面焦糖各自的甜味互相平衡,使甜味昇華至另一層次。
香蕉麵包布甸

上層是香脆的麵包粒,下面則吸滿蛋漿,入口柔嫩,令口感層次更豐富。
香蕉麵包布甸

蘋果批奶昔 $85 及香蕉拖肥批奶昔 $85 入口濃厚順滑,冰凍透心涼。
奶昔
2021-05-16
$450 (Lunch)
Banana Bread Pudding
🔹 平時同朋友都會去食The Salted Pig,但原來The Blind Pig都係同一個公司㗎😆 一聽就知有品質保證🤪 The Blind Pig仲係用酒吧同餐廳嘅形式,所以會有埋酒吧小食同埋cocktail🤤1️⃣⭐️Crispy Pork Knuckle Fingers $128⭐️好有驚喜嘅一個小食😍 估唔到豬手都可以整做小食🐽點甜酸醬好解膩,啱晒👍🏻 無論係肉定皮都炸得外脆內juicy🤤 下次黎一定encore哩個❤️2️⃣⭐️Cheesy OmiPork Nachos $148⭐️用素豬肉-新豬肉OmiPork,代替平時嘅豬肉碎,完全食唔出有分別😳 好神奇💕 Nachos好脆,有少少烘焙味😗 仲有大量嘅牛油果醬同sour cream,一定好夠味😋份量超大,Pooh同朋友兩個人都食唔晒🤣3️⃣ Pan Seared Sea Bass Fillet $178黎到Blind Pig叫魚應該都係得我地🤣 估唔到又咁足料🤤 除咗香煎海鱸魚,仲有好多蝦同蜆😛 加埋西班牙辣肉腸🍖 個汁有種海鮮濃湯嘅感覺,好好飲🤣 朋友忍唔住飲晒🤣 4️⃣⭐️Banana Bread Pudding $7

4️⃣⭐️Banana Bread Pudding $78⭐️
好好味嘅甜品👍🏻 麵包布甸都幾濕,有牛奶味🍞🍮 同雲呢拿雪糕一凍一熱超夾😆有兩個半條嘅焦糖香蕉,配埋麵包布甸好啱🥳 如果可以再濕少少就perfect啦😏

5️⃣ Day Dream $88
混入檸檬酒、薑乳酪、蜜糖柚子嘅cocktail☺️ 好少見嘅組合🤪 不過估唔到咁夾✌🏻 薑味幾出,但唔會辣😋 又有乳酪嘅creamy感🥛 檸檬酒同蜜糖柚子帶出少少酸味,係唔錯嘅配搭💕

6️⃣ Rosemary Guava $75
哩杯mocktail啱晒唔飲酒嘅人😛 有番石榴嘅酸甜,好易入口🤤 有淡淡嘅Rosemary,令成杯飲品更清新🌿

• 招牌豬手脆條
  • Banana Bread Pudding
2021-06-06 0 views
The blind pig會提供酒吧小食同埋雞尾酒🍹通常我都會嚟Happy Hour chill一陣順便食埋晚餐!英式豬肉腸卷💯呢個豬肉卷真係要俾一百分佢!外層酥皮勁鬆化,有千層feel,然後中間豬肉部份軟綿綿,味道帶少少鹹香似午餐肉,但係口感完全唔肥膩,有種喺口裏面慢慢溶化嘅質感!好味道令人好奇烹調方法😋新豬肉肉醬意粉🍝 配搭酸酸甜甜嘅茄醬,特別開胃!唔單止身豬肉份量多,仲可以食到好香芝士味!連素食者都啱食㗎!歐式脆皮乳豬薯蓉雜菌😍絕對會係一試愛上嘅乳豬質感!這個乳豬髀肉質非常之嫩滑,初生嘅嫩滑真係不同凡響,豬皮燒得非常香脆,一咬落口會卡滋一聲,皮下帶薄薄一層脂肪,食起地有濕潤感但係唔覺得油膩。仲有好多蘆筍同埋香菇做伴菜,加埋黑松露醬薯蓉真係大滿足呀!香蕉麵包布甸拖肥醬雲呢拿雪糕🍦非常濕潤的麵包布丁🍮固然好味,唔會太甜,去埋濃郁嘅雲呢拿雪糕🍦最鍾意食反而係香蕉😂因為香蕉上面有一層焦糖,即刻燒非常脆口,這種苦中帶甜甜中帶苦嘅焦糖特別有吸引力🧲

Happy Friday 想食得熱鬧點,到諾士佛臺夠氣氛!呢個環境無理由唔飲返杯!🍹Catch Me If U Can 店員遞上,我就忍唔住話It’s so cute !! 用魚形杯裝住,飲既時候拎住條尾,肥嘟嘟真係好可愛💕入口酸酸地又有Rosemary 既味道,gin 酒味濃🍸Buck Stops Here 接骨木花、檸檬味好突出,有Prosecco酒氣 香脆芝士烤薯皮以為只係幾舊,點知係放滿一大碟,Toppings 簡直好似食緊Nachos 咁上面放滿黑欖、蕃茄粒、芝士醬、酸忌廉,色彩鮮艷令人胃口大開,仲有一小碟牛油果醬可以隨意添上,令薯仔更香滑Omnipork 新豬肉肉醬意粉人氣素肉omnipork新豬肉碎混合蕃茄醬,味道口感跟真豬肉好似,唔講真係唔知係純植物製成。蕃茄醬酸度剛好,又可以開開胃。還另上一小杯Parmesan cheese 自行加上。黎《盲豬店》無理由唔食豬既! 歐式脆皮乳豬1/4 隻size,薄薄既豬皮一落刀好清脆,皮肉中間既脂肪好芳香,入口有焦香氣,肉質軟嫩不油膩,皮脆肉QQ的,好juicy ! 豬腿位又啖啖肉,真心正! Side dish既薯蓉都好講究,配埋胡
Happy Friday 想食得熱鬧點,到諾士佛臺夠氣氛!
呢個環境無理由唔飲返杯!

🍹Catch Me If U Can
店員遞上,我就忍唔住話It’s so cute !!
用魚形杯裝住,飲既時候拎住條尾,肥嘟嘟真係好可愛💕
入口酸酸地又有Rosemary 既味道,gin 酒味濃

🍸Buck Stops Here
接骨木花、檸檬味好突出,有Prosecco酒氣

香脆芝士烤薯皮
以為只係幾舊,點知係放滿一大碟,
Toppings 簡直好似食緊Nachos 咁

Omnipork 新豬肉肉醬意粉
蕃茄醬酸度剛好,又可以開開胃。
還另上一小杯Parmesan cheese 自行加上。

黎《盲豬店》無理由唔食豬既!
歐式脆皮乳豬
1/4 隻size,薄薄既豬皮一落刀好清脆,

Side dish既薯蓉都好講究,配埋胡椒籽汁,一定要淋上薯蓉食,又香又帶辛口。

Banana bread pudding
想食之前試過既Go banana sundae ,點知賣哂,有d失望不過點左Banana bread pudding 又有驚喜喎!
焗熱左既麵包布甸加入奶,軟棉中帶香口,亦突出左玉桂香味。配埋雲尼拿雪糕冷熱交融,雙重滋味!
不得不提焦糖香蕉,脆卜卜既焦糖面,甜而不膩最能慰藉人心💕

2021-05-30 9 views
Weekend就係一個約朋友chill下嘅好時間,今次去到諾士佛臺附近,見到依間餐廳好多人,應該係一間好值得一試嘅餐廳。Crispy Pork Knuckle Fingers係豬手脆條,平時豬手都係成隻咁食,但今次餐廳將佢地切成一條條,好似薯條咁食,非常方便,一啖就食到。佢係用油炸整成,炸到好脆而肉就好嫩滑,平時食豬皮會覺得好膩同肥,但佢炸到啱啱好,食落好脆,冇覺得好油膩,食落好有油香,點埋甜辣醬就更上一層樓。依家愈黎愈多人講求環保,多左餐廳會用OmniPork做餸,今次係第一次試OmniPork。本身係一個食肉獸,好擔心Spaghetti ‘OmniPork’ Bolognese 唔好食同冇肉味,擔心係多餘。佢用落同平時食嘅肉醬意粉差唔多,蕃茄味好濃同食落同豬肉嘅口感好似,重點係佢好大份。Slow-Cooked Pork Shank Osso Buco 就好值得一試,佢同豬手脆條嘅肉質差唔多,但食落就係好唔一樣。佢係用左慢煮嘅方式煮,豬小腿食落好鬆軟同有種會溶係口嘅感覺,肉唔會黐住骨,用叉就可以好輕鬆分開肉同骨,可以一啖一啖咁食。佢嘅底就係芝士玉米蓉,食落嘅口感好似薯蓉,芝士味都好濃

Slow-Cooked Pork Shank Osso Buco 就好值得一試,佢同豬手脆條嘅肉質差唔多,但食落就係好唔一樣。佢係用左慢煮嘅方式煮,豬小腿食落好鬆軟同有種會溶係口嘅感覺,肉唔會黐住骨,用叉就可以好輕鬆分開肉同骨,可以一啖一啖咁食。佢嘅底就係芝士玉米蓉,食落嘅口感好似薯蓉,芝士味都好濃。

Banana Bread Pudding 真心好好味,麵包布甸非常好味,香蕉味非常濃。佢食落好濕潤,同埋係外脆內軟,甜到入心。

佢有唔同嘅飲品可以飲,今次試左兩款cocktail,佢地都各有特色。Day Dream係用檸檬酒、薑乳酪、蜜糖柚子,所以有淡淡嘅薑味,成杯幾creamy同有少少酸味。Catch me if you can係用松子酒、藍莓,檸檬、迷迭香糖漿同蛋白,佢飲落係比較酸,但都易入口。
尖沙咀諾士佛臺係酒吧聖地,通常去都係想飲兩杯,但係無意中俾我發現一間除左賣酒🍸之外,整食物都好用心嘅餐廳☺️,好值得推介俾大家😘🥳🚩 招牌豬手脆條甜酸醬 Crispy Pork Knuckle Fingers 👉🏻$128呢樣小食岩曬唔鍾意切豬手同啃骨嘅人😍 🐽豬手皮脆,味道咸香入口𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,點埋甜酸醬好解膩,好食有驚喜🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩墨西哥芝士新豬肉薄脆 Cheesy OmiPork Nachos 👉🏻$148Nachos卜卜脆,用新豬肉OmiPork做肉絲,同真豬肉分別唔大😏,加入大量嘅蕃茄、橄欖同純素車打芝士同sour cream,超有拉絲感,仲有個牛油果醬可以點,份量方面超級超級大,兩個人完全無可能食得曬🤣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩楓糖黑啤醬燒豬肋骨配椰菜沙律、粟米、薯條 Maple Guinness Baby Back Ribs 👉🏻$258醬汁超惹味,楓糖加上黑啤,甜味中和左啤酒嘅苦味,入口有種回甘嘅感覺,最抵讚係豬肋骨生熟度拿揑得好準確😯,肉質軟腍,一切已經骨肉分離😂,薯條同椰菜絲沙律屬正常發揮,燒粟米又甜又香☺️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩 香蕉麵包布丁🍮配雲

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

🚩 香蕉麵包布丁🍮配雲呢拿雪糕 Banana Bread Pudding 👉🏻$78

擺盤精美,有切開兩半嘅焦糖香蕉,麵包布甸焗到暖暖地,食到一粒粒麵包同蕉,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱勁夾😆
評分:😋😋😋😋
邪惡度:😈😈😈😈

🚩 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗖𝗼𝗯𝗯𝗹𝗲𝗿👉🏻$88

紅酒同小紅莓甜酒味加上草莓,好易入口,甜味又唔會太過

🚩𝗗𝗮𝘆𝗱𝗿𝗲𝗮𝗺👉🏻$88
=======================
柚子、薑味乳酸同檸檬酒嘅混合體,清新又易入口,味道有少少似益力多😚
2021-05-20
  • 招牌豬手脆條
  • 楓糖黑啤醬燒豬肋骨
  • Day dream
  • 香蕉麵包布甸
  • 墨西哥芝士新豬肉薄脆
2021-05-26 6 views
​📍 The Blind Pig諾士佛臺一直都係leighleigh shisha or happy friday既勝地。今次同C先生黎就唔shisha啦,一去到就揀左第一間餐廳食下飯,睇下波。➖➖唔洗講,豬一定係招牌菜式,餐廳會選用豬嘅最好部位,並確保用優質新鮮嘅食材製作食物。➖➖📌 Crispy Pork Knuckle Fingers 招牌豬手脆條甜辣醬 $128鹹豬手食得多,細細條咁炸真係第一次食,唔會好厚粉,調味都唔會太咸。豬手外皮香脆,但肉質有少少乾柴感,嫩返少少就好啦! ➖➖📌 Spaghetti "OmniPork" Bolognese 新豬肉肉醬意粉 $148Green Pig Menu揀左新豬肉肉醬意粉,spaghetti煮得幾好,軟硬適中,加入新豬肉肉醬,蕃茄味香濃惹味。新豬肉口感同豬肉一樣, 仲無豬肉羶味,仲健康d添。➖➖📌 Maple Guinness Baby Back Ribs 惹味,帶點酸酸甜甜,中和左食咁多肉既油膩感。薯條係至愛的粗薯,炸得好香口。椰菜沙律, 唔酸,好爽脆!份量真係太大份,食唔曬。性價比好高。➖➖📌 Banana Bread Puddi
​📍 The Blind Pig

➖➖
📌 Banana Bread Pudding 香蕉麵包·布甸 $78
賣相擺盆精美,麵包布丁夠熱辣辣,外脆內軟,淋上淡奶更顯香口。香蕉表面既焦糖好吸晴,咬落相當脆口。連埋vanilla icecream冰火口感超正。
📌 Strawberry cobbler $88
好有特色,都幾易入口。小紅莓甜酒有幾分似sangria,啱打卡又幾好飲。

📌 Buck Stops Here $88以Citrus Vodka作為基底, 混合葡萄氣酒、接骨木花糖漿、薑同檸檬,飲落帶點酸味,vodka既烈都好出。
地址:尖沙咀諾士佛臺1號地舖
嚟到諾士佛台又點可以唔叫返杯嘢飲呢😉 我地首先點咗兩杯mocktail🍸分別係Refreshing Piglet同Frozen Hug。Refreshing Piglet落咗蜜糖柚子,飲落好清新又甜甜地好易入口,而Frozen Hug就加咗西瓜汁調配嘅,飲落好清新果味濃郁🍉-Crispy Pork Knuckle Fingers🍖呢款炸豬手脆條配甜辣醬真係好特別,食落唔會有骨,啖啖肉又夠曬香口,豬肉肉質炸完都keep住多汁嫩滑,送酒必備呀🍻😋 推薦大家一定要試試~-Cheesy OmniPork Nachos🧀Nacho份量真係好多,估計3-4人食都夠呀😂 好抵食👍🏻 香脆嘅nacho上面有融咗嘅芝士同醬料,仲會有一小碗牛油果醬俾你點嚟食。最特別係用上Omnipork新豬肉條,為nacho增添口感,我初頭食落仲以為係真嘅肉嚟嘅添😆-Maple Guinness Baby Back Ribs 🐷豬仔骨份量好大份好足料,醬汁味道好惹味,醃得好入味😋 旁邊仲有燒粟米同薯條,配埋一齊食真係超夾!而且價錢都非常抵食添呀!十級推薦❣️-Death by Choco🍫朱古力心太軟完全做到外脆內軟,有流
Crispy Pork Knuckle Fingers🍖
Cheesy OmniPork Nachos🧀
Death by Choco🍫
朱古力心太軟完全做到外脆內軟,有流心效果,食落唔會太甜,為呢餐畫上完美句號,好滿足😋
2021-05-26 5 views
-🔸新豬肉肉醬意粉 $148🔸招牌豬手脆條配甜辣醬 $128🔸香煎海鱸魚配西班牙辣肉腸 $178🔸香蕉麵包布甸配拖肥醬 $78🔸Strawberry Rum Mule $88🔸Lychee Tea $75-約咗好朋友食嘢吹水,揀咗諾士佛台依間The Blind Pig,聽朋友講佢哋會選用豬最靚嘅位做菜式,確保食材係最優質同新鮮。炸豬手脆條令我大開眼界呢,將豬手切成一條條好容易食,炸得火候剛剛好,外脆內軟。仲第一次試到用新豬肉整成嘅肉醬意粉,唔講真係食唔出係素食嚟啊,同普通肉醬意粉冇乜分別!兩個女仔當然要食甜品啦!我們揀咗香蕉麵包布甸,有別於一般傳統的麵包布甸,冇提子乾,內裏有香蕉粒跟香蕉蓉,有濃郁嘅香蕉味,而且雲呢拿汁稀稠度適中,簡直係完美的組合。連伴碟嘅香蕉有一層薄薄嘅焦糖,脆而不硬,大大加分,配合雪糕一齊品嚐甜而不膩。
🔸新豬肉肉醬意粉 $148
🔸招牌豬手脆條配甜辣醬 $128