普慶餐廳

The Astor
Restaurant: The Astor
Info:

2024-04-16 0 views
平日晚餐利用快閃的買二送二優惠,平均每人$390。這個價錢食自助餐真係大癲,亦間接反映今時今日香港中高檔食肆開始做唔掂。自助餐要有嘅嘢都有,未能盡錄。由於我唔鍾意食生蠔及凍海鮮,、刺身,因而未能評價。中菜有樓下逸東軒加持,絕對不用擔心。今日係杏汁豬肺湯,顏色奶白,豬肺一舊舊任食。比起逸東軒稍稀但仍足夠香濃。燒味、海南雞一流,其他中菜包括蒜蓉粉絲蒸蟶子、生炒骨等亦都出色。限量片皮鴨一般,開邊蒸龍蝦亦限量供應,肉質較韌不太新鮮。黃金蟹粥極鮮美,不妨一吃。西餐的燒春雞、燒豬腩肉都出色。牛肉鮮甜稍韌。意大利雪吞、海鮮酥盒、南瓜忌廉湯等都水準以上。日式有各種天婦羅和串燒,味道中上。還有越式豬頸肉、印度咖喱、巴東牛肉等。甜品有即叫即整的雞蛋仔、十款口味的haagendazs及其他糕點。淨係食雪糕都值啦。迷你心太軟有驚喜。飲品方面,楊枝甘露很出色。服務方面,換碟速度十分快,每次去攞嘢食返嚟都已經被執好。總括嚟講,我願意俾六七百蚊食依餐,400蚊唔夠絕對物超所值,但原價就唔太值得。唔知唔喺快閃優惠嘅時間品質肉容有冇分別喇。
平日晚餐

飲品方面,楊枝甘露很出色。

服務方面,換碟速度十分快,每次去攞嘢食返嚟都已經被執好。

2024-04-09
Type of Meal
Dinner
Group-buy
2024-04-16 0 views
唔知大家有無食過逸東酒店既自助餐經過幾年 依加變左 新穎又有香港情懷風格既自助餐 -裝修 好工業風 好有心思 加入左60年代 大排檔 同冰室既混合體 打卡影相都好靚-會場好大 野食款式都幾多 基本 生蠔 長腳蟹 大蝦 凍盤都有 好少可會見到自助餐有海南雞飯 好搞笑-每人會附送一杯野飲 茶餐廳野飲都有😂 而且係鐵飲管 好環保🙏🏻 整體不錯 $548+1 一至四 抵d
唔知大家有無食過逸東酒店既自助餐
經過幾年 依加變左 新穎又有香港情懷風格既自助餐 -
2024-03-30
Credit Card Offers
普慶餐廳在週末和公眾假期都有提供下午茶自助餐 (Tea Buffet), 用餐時間為15:15 - 17:15, 兩小時。適逢復活節, Tea buffet的主題於3月23日從芝士主題轉為「肉罷不能南美洲」, 主打無限量供應巴西烤肉、南美洲國家特色美食及甜點。肉類包括牛肉、春雞、豬肉、香腸等輪流供應。小編一早在KLOOK預訂了3月29日的Tea buffet, 預先付款 $298/位免加一。小編也有預先做好功課, 知道tea buffet的海鮮選擇頗為有限, 只有海蝦和青口, 一早已經做好期望管理。Tea Buffet的餐點區域比正餐時段少, 冷盤海鮮區、日式刺身區、飲品區都沒有開放, 而本身在正餐時段供應燒味的區域則變成了飲品區, 變相連燒味也沒有提供。原本冷盤海鮮區會一拼提供Cold cut和沙律, 現在沙律區搬了去熱盤區, 變相熱盤的選擇更加少。$298/位來說, 食物的選擇確實是偏少, 不建議海鮮愛好者來吃Tea Buffet, 絕對會令人失望。至於主題食物方面, 巴西烤肉的確包括牛肉、春雞、豬肉、香腸, 但是春雞undercooked, 裡面的雞肉還是粉紅色的, 烹調時間明顯

至於主題食物方面, 巴西烤肉的確包括牛肉、春雞、豬肉、香腸, 但是春雞undercooked, 裡面的雞肉還是粉紅色的, 烹調時間明顯不足。小編拿的牛肉剛好是大概5成熟的部分, 本身牛肉像是沒什麼調味過, 要依靠一旁的調味料才有味道。龍蝦海鮮飯表現正常, 只是吃不到龍蝦, 和沒什麼飯焦。其他食物, 例如nachos、蕃茄螺絲粉、泰式炸豬扒都不過不失。

甜點方面, 除了小蛋糕、生果、M字開頭的雪糕以前, 還有炸油條 (Churros), 一旁還有Nutella和garnish讓客人自己裝飾, 算是比較特別的一環。

總括而言, 如果衝著「肉罷不能南美洲」或者海鮮而來的朋友大可不必, 但如果想找一個地方輕鬆閒聊兩小時、吃點東西的話普慶餐廳Tea Buffet確實不錯。值得一提的是侍應服務勤快、主動收盤子、非常有禮貌。
2024-03-29
$298 (Tea)
成日都聽人講介紹呢間buffet好好食,一直都想去試,今次見到OpenRice有個預購優惠, 1500幾蚊四位,買二送二,好抵喎每人都唔使$400 ,於是就嚟試吓啦,喺OpenRice訂座,只要你想揀嘅時間訂到位就即係有位,唔知點解唔係好多人買,好容易就book到想去嗰一晚,喺OpenRice俾咗錢之後,到時直接去就得,食1830-2130。佢之前酒店已經會喺WhatsApp度send個訊息俾你提醒你去,仲問你使唔使加錢買定生日甜品, $68有拿破崙蛋糕$88有個蛋糕上面有壽桃造型,都幾靚,不過我就冇加,不過我都有喺酒店個Remark度寫咗喺生日慶祝,到最後酒店都有送咗一個小小嘅生日甜品俾我哋,呢個就估唔到嘅。講講有咩食先啦,海鮮有美國生蠔、青口、翡翠螺、蟹腳、小龍蝦,唔使攞碟,職員會直接放喺個冰桶度俾你,你話要咩,佢就會放落個冰桶度俾你,生蠔都係每人只限取兩隻,都係會放落個冰桶度俾你。美國生蠔,講真都幾腥,就算我之後已經擠咗好多檸檬汁,都係好腥,同埋明明見到個職員已經洗得好乾淨,前前後後洗晒,但係都仲有好多蠔殼碎喺入面。唔知係佢本身雪得耐,定係用個冰桶裝俾我哋嘅問題,啲海鮮普遍都雪到

唔知係佢本身雪得耐,定係用個冰桶裝俾我哋嘅問題,啲海鮮普遍都雪到冇晒味,青口冇乜味,大頭蝦膏甚至腥,蝦就反而OK,而蟹腳算係最好食,唔係剩係得鹹味,有少少蟹腳嘅鮮甜,蟹腳算係可以encore,但係我哋都只係食咗呢幾隻。

刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚、赤蝦、八爪魚,講真冇帶子真係有啲遜色,刺身都係全部放喺冰桶度俾你。

刺身方面,普遍都係冇乜味,雖然見到啲刺身切得好厚,而且三文魚算係幾肥,望落唔錯,三文魚算係比較好,其他全部都係雪到冇晒味,都係唔知係咪因為個冰桶影響啦,全部都冇乜味,而赤蝦就還好啦,都預咗係有少少腥。
除咗刺身仲有啲迷你壽司,仲有迷你嘅魚生飯,都幾多選擇,另外仲有好多日式硽漬物。

自助餐主題叫得龍蝦生蠔蟹腳自助餐,龍蝦當然係另一主角啦, 6:30開始食,龍蝦係要七點先開始供應,仲要原來係7:00 7:30 8:00 8:30 ,呢四輪會出一次, 7:00攞晒,要等7:30佢再蒸好先至再有,每一輪開始之前5分鐘,就已經會有人排隊,每次大概係出兩三籠左右啦,總有人係攞唔到,而我自己就四輪都有食到。
佢有兩隻味,一隻蒜蓉粉絲蒸龍蝦,一隻芝士焗龍蝦,會輪流供應,所以全晚係食咗每樣兩隻,但係其實講真未必每個人都可以食到,而且可能每個人只可以食到一隻,都係要睇你有冇出去排定隊,感覺龍蝦供應有啲少,而蒜蓉粉絲係好食過芝士焗。
龍蝦好多膏好多米,幾大隻。

飲品方面都唔係自己斟,係有一個叫做水吧嘅counter,行過去話你想飲咩,佢就會沖俾你,有普通嘅檸茶檸水奶茶,亦都有一堆茶包俾你揀,例如茉莉茶、綠茶、洋甘菊嗰啲,亦都有楊枝甘露、西柚汁、橙汁,店員會即刻斟俾你,每人每次攞一杯。
楊枝甘露算係比較唔錯,就係白色起晒泡呢杯,幾creamy同埋幾香椰味。

刺身隔離就係一個日本爐端燒counter,有燒牛肉燒秋葵燒雞翼,另外有炸番薯炸蠔炸牛肉薯餅炸芋頭,另外有鰹魚湯烏冬自己舀,配料有鳴門卷,有昆布等等。
鰹魚湯唔係好濃鰹魚味,反而好勁芝麻油味,個人覺得一般,而個烏冬都好淋。
最好食係燒雞翼,好脆

東南亞counter,有燒豬頸肉、金邊粉、燒牛仔骨、燒烏頭魚,另一邊有紙包魚、牛腩、海鮮意大利飯、意大利雲吞,另外仲有素食區,有啲炒栗子、燒南瓜等等。
豬頸肉有少少鞋,牛仔骨同埋魚都幾好食,另外紙包魚都好食。

自助餐必備嘅即切牛扒counter,有即切嘅牛扒、燒春雞、脆炸豬腩卷,脆炸豬腩卷算係幾新鮮啊,平時都好似冇見過有,不過個皮有少少韌,豬腩卷偏肥。牛扒少少韌,春雞可能因為係食雞髀所以還好,另外仲有薯條可以自己夾,反而覺得薯條係最好食,另外側邊有好多調味料,可以自己揀,呢個調味料幾好,有喜馬拉雅海鹽、日本竹炭鹽、韓國海鹽,仲有好多其他醬去點啲肉,例如番茄他他、芥末醬。

甜品方面都幾多選擇,有即煎pancake、有雞蛋仔、有迷你小葡撻、蘋果雪耳糖水、好多小小杯仔嘅蛋糕,雪糕有大概10個味道,movenpick,有好多切餅蛋糕,仲有2045先會出現嘅心太軟。

食到八點幾,職員無啦啦每枱就會放低兩個火焰雪山,唔係每人一份,因為我哋四個人都只係得兩份,佢喺一個位度燒完,就攞過嚟,係冇睇住佢燒嘅,燒完之後有好多酒精喺個碟底,好苦,但係入面都還好,就係一舊朱古力雪糕,最下面有少少朱古力海綿蛋糕底,出面白色嗰啲有啲苦,但係如果連埋個雪糕一齊食就還好。

之後店員突然送上一個生日慶祝嘅迷你小朱古力蛋糕,呢個係估唔到嘅,原來會有得送,都唔錯幾好食。

總結覺得食物款式都算多,但係主打嘅海鮮同刺身都係一般,熟悉同甜品反而仲好食,另外龍蝦供應得太少,唔能夠每個人都食到,呢個就有少少差,務態度都唔錯,如果優惠每人$400左右食一食都OK,但係原價就好似有啲唔值。
2024-03-27
Celebration
Birthday
Coupon
2024-03-31 367 views
之前去過好多次,今次減價感覺有啲伏,野食味道好多差咗,特別係魚刺身,反正啲壽司仲好食,仲要無麵包蟹!!特別甜品太甜,入面雪糕無乜味,同埋燈光換咗,太暗,食得有啲辛苦,好彩今次無老人家同行,好失望……
2024-03-29
Group-buy
小編今日來到油麻地一間自助餐「The Astor普慶餐廳」,今次自助餐主題為「海鮮饕宴」,中午自助餐設有多個美食專區,即席烹調多款美食,包括日式刺身區、日式天婦羅、燒烤肉區、港式燒味、東南亞風味咖喱、西式美食、素食區和甜品區等,國際美食款式琳瑯滿目✨餐廳裝修以懷舊港式情懷為主題💈 超過二百款美食任你選擇,享受2.5小時自助餐,以豐盛美食迎接新一年🙌🏻冰鎮冷盤方面,無限任食生蠔🦪、松葉蟹腳、波士頓龍蝦鉗、小龍蝦、青口、海蝦及翡翠螺等🦐🦞🦀 冰鎮海鮮都是以現點並由專人裝盤,並在底部加入碎冰,保持海鮮的新鮮程度🧡 日式刺身區有三文魚、八爪魚、希靈魚、北寄貝等刺身🐟「醋漬鯖魚押壽司」散發獨特醋漬香味,減少鯖魚的腥味,而且餐嚴選赤醋米,令壽司味道更錦上添花🐟 火腿和芝士冷盤方面,拼盤有提供煙三文魚、煙鯖魚、藍芝士、車打芝士、埃文達芝士和高達芝士等多款芝士🧀 西班牙風乾火腿、莎樂美火腿、蜜拉諾火腿、煙火腿、辣肉腸,味道夠咸香、配上哈密瓜一流🙌🏻 推介「西班牙風乾火腿配密瓜」和「煙三文魚」🍖🍈甜品區方面,自助餐提供多款特色甜點,提供有八款Mövenpick雪糕口味供應,而西式甜點有法式焦糖燉蛋、麵包

甜品區方面,自助餐提供多款特色甜點,提供有八款Mövenpick雪糕口味供應,而西式甜點有法式焦糖燉蛋、麵包布甸🍞、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、熱情果芒果慕絲蛋糕🥭、士多啤梨慕絲🍓、OREO忌廉慕絲、抹茶紅豆忌廉卷蛋🍵、杏仁牛油蛋糕、椰撻、即叫即製雞蛋仔等🥚 中式糖水有雪梨雪耳糖水甜品整體款式多,而且甜點是一口大小,品嚐多款七彩繽紛的甜點🙌🏻

🍽 :中午自助餐
👅好味指數:8.25/10
💰消費:HK$468/位 + 1
📍 地址:普慶餐廳 佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓
🈹推介優惠:Klook最新優惠,四人同行享8折
小編今日來到油麻地一間自助餐「The Astor普慶餐廳」,今次自助餐主題為「海鮮饕宴」,今年1至2月自助餐設有多個美食專區,即席烹調多款美食,包括日式刺身區、日式天婦羅、燒烤肉區、港式燒味、東南亞風味咖喱、西式美食、素食區和甜品區等,國際美食款式琳瑯滿目✨餐廳裝修以懷舊港式情懷為主題💈 超過二百款美食任你選擇,以豐盛美食迎接新一年🙌🏻大推「意式脆皮豬腩卷」,Porchetta豬腩卷是傳統的意大利菜式🇮🇹 以蒜、洋蔥、茴香籽和迷迭香為醃料,香料味道經過高低溫烤焗下滲入豬腩肉裏,外皮極之鬆脆,廚師端出豬腩卷後,以長刀一分為二時候聽到「咔嚓咔嚓」的鬆脆聲,切出來的豬腩肉肥瘦肉相間,肉質層次明顯,一口豬腩品嚐出油脂與瘦肉的完美味道,外脆內軟、豬肉香氣四溢,烹調出完美的意大利經典菜餚🧡 燒烤區美食還有「燒牛肉」和「燒春雞」配搭黑椒汁和燒汁和法式芥末等✨日式天婦羅區在坊間自助餐較少見,由大廚即席烹調天婦羅,款式繁多包括有穴子、紫番薯、金菇和竹輪,配上咖喱鹽、抹茶鹽、竹炭鹽、七味粉和芝麻等吃出不同風味🍤 同場加映各款日式串燒,包括燒三文魚鮫、小番薯、秋葵、燒牛舌、燒鯖魚和章魚燒🐟🐙 充滿暢遊東瀛的

日式天婦羅區在坊間自助餐較少見,由大廚即席烹調天婦羅,款式繁多包括有穴子、紫番薯、金菇和竹輪,配上咖喱鹽、抹茶鹽、竹炭鹽、七味粉和芝麻等吃出不同風味🍤 同場加映各款日式串燒,包括燒三文魚鮫、小番薯、秋葵、燒牛舌、燒鯖魚和章魚燒🐟🐙 充滿暢遊東瀛的味道🇯🇵

其他熱葷方面,有印度雞肉咖喱和紅腰豆咖喱,配上印度薄餅味道不錯🇮🇳、意大利薄餅、意大利忌廉雲吞、意式茄汁豬肉丸🇮🇹、美式燒烤醬燒肋骨🇺🇸、港式燒味如豉油雞、酸梅醬燒鵝、蜜汁叉燒,花生眉豆煲老火湯等🇭🇰,一次過滿足享受多國美食的胃口🙌🏻

待續,下回帖文介紹冷盤和甜品🙌🏻

🍽 :中午自助餐
👅好味指數:8.25/10
💰消費:HK$468/位 + 1
📍 地址:普慶餐廳 佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓
🈹推介優惠:Klook最新優惠,四人同行享8折
2024-02-15 1396 views
1月之星生日飯,即係在下~今次到了普慶食Buffet,Thanks Yan、Yin阿姨 >3<~!想試普慶好耐,今次終於可一試了,自助晚餐6:30-9:30,成成人每位$728,網上買有八拆。餐廳面積頗大,樓底高有空間感,霓虹燈招牌,裝潢甚有港式懷舊之感,正因為地方大,拎野食可以係要行晒成個場。龍蝦,受歡迎之一好多人排隊。日式-刺身及壽司。天婦羅。冷盤,海鮮、生蠔及沙律等。水吧。西式。素食區。普慶多士,甜品位。中式-燒味,賣點係片皮鴨。冷盤,有蟹腳、青口、海蝦、大頭蝦及螺,冰鎮之下好窩心,蟹腳夠鮮甜,青口肉質飽滿,大頭蝦好大隻,肉質彈牙。刺身,有三文魚、吞拿魚、劍魚及甜蝦、三文魚肥美,甜蝦大隻鮮甜,其他正常水準。冷盤,有蟹腳、青口、海蝦、大頭蝦及螺,冰鎮之下好窩心,蟹腳夠鮮甜,青口肉質飽滿,大頭蝦好大隻,肉質彈牙。美國生蠔,肉厚滑嫩鮮甜幾美味。海鮮酥盒,正在水準。燒肉及燒鵝,味道不俗。印度咖喱及烤餅,咖喱濃郁唔算好辣,烤餅煙韌。燒牛肉,肉質軟嫩,牛肉味淡。豬腩卷,豬皮脆口,肉質鬆化。豆腐,口感軟滑。蟹粥,少許鮮甜。片皮鴨,要排隊拎,餅皮厚薄適中,片皮鴨口感香脆油潤,幾好

龍蝦,受歡迎之一好多人排隊。

日式-刺身壽司

天婦羅。

冷盤,海鮮、生蠔及沙律等。

水吧

西式。

素食區。

普慶多士,甜品位。

中式-燒味,賣點係片皮鴨。

美國生蠔,肉厚滑嫩鮮甜幾美味。

海鮮酥盒,正在水準。
燒肉及燒鵝,味道不俗。
印度咖喱及烤餅,咖喱濃郁唔算好辣,烤餅煙韌。

燒牛肉,肉質軟嫩,牛肉味淡。
豬腩卷,豬皮脆口,肉質鬆化。
豆腐,口感軟滑。

蟹粥,少許鮮甜。

片皮鴨,要排隊拎,餅皮厚薄適中,片皮鴨口感香脆油潤,幾好味呢。

天婦羅,正常水準。

梳乎厘,中途出現,都係排隊拎,梳乎厘口感輕柔味道香甜。

又到甜品的時候:

朱古力牛油蛋糕,口感濕潤,朱古力味濃郁。
伯爵茶蛋糕,蛋糕口感軟綿,清新的伯爵茶味。
朱古力慕絲,口感軟滑,朱古力味濃郁。
芒果布甸,正常水準。
焦糖燉蛋,口感軟滑香甜。
朱古力,味道普通。
葡撻,正常水準。

又係狂食Mövenpick,有好多口味:
要了冧酒提子,少少酒味香甜地幾美味,薄荷朱古力清新,咖啡味濃郁。
藍莓芝士蛋糕,芝士味濃都幾甜。楓糖合桃,楓糖味清甜。

香水檸檬梳打,味道好淡。

草莓蕃石榴梳打,香甜得來有點似士多啤梨瑞士糖味。

食物味道不俗選擇多,坐得舒適潢有特色。
Type of Meal
Dinner
2024-02-07 1324 views
6/2/2024的自助午餐,招待在美加來港的友誼人,Astor是我的首選。這是我常光顧的餐廳,一向水準不錯。但這次進餐令人不快,只因飲品供應區的那位不知所謂的員工。那位女士除了黑口黑面外,還對客人呼呼喝喝。我的朋友到水吧取飲品後,都說得到不客氣的對待。我的經歷也一樣,問她有什麼選擇,她的便一指櫃面的告示牌,叫客人自己看,態度極不友善。普慶餐廳一向員工的服務質素都很好,這次令我在朋友面前覺得很尷尬。
2024-02-01 1521 views
好耐無食buffet ,決定同friend試下普慶!首先,佢個場好大,係坐得好舒服,但食物的攞放好分散,浪費好多時間行黎行去攞食物!再者,蒸龍蝦係唔錯,但係每隔半個鐘先出一次,每一次又係要排長龍,眼見當晚其實唔full都係要排好耐,每半個鐘排一次,都幾差!仲有,佢d凍海蟹都係無得自己夾,都係員工幫手,每次都係夾一、二件,我覺得安排好一般!重點,我朋友杯野飲有隻小生物,佢地攞走就算,唔好意思都無!總體而言,表現真係好一般,差唔多700一位,唔抵食!
好耐無食buffet ,決定同friend試下普慶!

重點,我朋友杯野飲有隻小生物,佢地攞走就算,唔好意思都無!

總體而言,表現真係好一般,差唔多700一位,唔抵食!
2024-01-26
Tasting Event
#foodielagblah佐敦芝士迷、甜品控注意‼️【任食下午茶系列:芝士x甜品盛宴】最近普慶餐廳嶄新推出週末限定芝士火鍋下午茶自助餐!環境清幽舒服,服務一流,食物選擇繁多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)餐廳以霓虹燈嘅招牌以及懷舊風格裝修,座位空間大,以自助餐的形式,每位只需港幣$298起就可以嘆盡暖心芝士火鍋,各種惹味芝士嘅配料任君選擇,讓您細嚐芝士的濃濃滋味!!仲有好多令人難以抗拒的芝士甜點,例如即製芝士梳乎厘、巨型意大利芝士蛋糕、忌廉芝士雜莓芭菲及抹茶芝士蛋糕等⋯真係邪惡到極啊😈仲想大讚佢嘅花茶打卡一流!蜜糖玫瑰果茶啱哂一眾女士養生🫶🏻咁多嘢食揀咁正⋯2024年我決定食完先減啦😹😹😹快啲tag你嘅閨蜜入嚟一齊食,幸福肥🤍.📍:普慶餐廳(佐敦)彌敦道380號香港逸東酒店B1樓🔶優惠適用於2023年12月9日至2024年2月25日(星期六、日及公眾假期)🔷自助餐時間:3:15-5:15pm#hongkong#tea#teatime#jordan#jordanfood#hotel#goodview#cheese#hotpot#dessert#couples#friends
#foodielagblah佐敦
芝士迷、甜品控注意‼️
【任食下午茶系列:芝士x甜品盛宴】
最近普慶餐廳嶄新推出週末限定芝士火鍋下午茶自助餐

仲想大讚佢嘅花茶打卡一流!蜜糖玫瑰果茶啱哂一眾女士養生🫶🏻
📍:普慶餐廳(佐敦)
彌敦道380號香港逸東酒店B1樓
🔷自助餐時間:3:15-5:15pm
2024-01-06
$300 (Tea)
  • 甜品區
  • movenpick雪糕
  • 自助餐
2024-01-15 1145 views
今次行過去試咗家餐廳嘅美食,真係令人驚喜連連🌟!首先講講個波士頓龍蝦,肉質嫩滑到不得了,輕輕一咬就已經感受到海的鮮甜,啲蒜蓉牛油汁更係咁滴落龍蝦身上,好似海中精靈般咁誘人!生蠔方面,真係好有海洋味,一啜入口,那種鮮味即刻喺舌尖爆發,好過癮!轉過頭來,個熔岩芝士環節真係抵死!揀咗啲西蘭花同火腿,睇住熱辣辣嘅芝士係我面前淋落去,心臟咯噔跳一跳,賣相同想像力爆燈⚡。嚟到甜品,MÖVENPICK雪糕嘅選擇多到你唔知點揀,每一款都滑溜得嚟又有自己獨特既風味,真係令我大呼過癮!整體嚟講,這家餐廳係一個美食天堂,每一樣菜式都做得用心,而且款式多到令人目不暇給。食得我個肚仔圓滿,真真正正食出咗一個「滿足」字!下次再過嚟,我一定要帶埋更多朋友嚟試,一於齊齊撈到天亮咁啦🌙!

2024-01-13 1215 views
開關以後,人流少了很多,坐得舒服D,服務依然唔錯,關懷之餘又會比空間客人。食物方便好似選擇多咗,食物都好食唔會hea,。例行必食嘅生蠔,天婦羅,仲有蟹黃粥以外,今期1月午餐海鮮多咗龍蝦鉗,中菜有有炒蟶子同冰梅排骨,西菜個炸雞同薯條好好食,炸雞脆之餘入面肉都入咪,著條都好脆,仲有他他同茄汁揀,甜品今年由雞蛋仔取代waffle,好脆有蛋味,仲有個朱古力蛋糕都高汁。飲品有多款如咖啡,檸茶,西洋茶同中茶可以無限添飲,今期特飲有石榴同檸檬梳打,自助餐唔多可以任飲,其實香港都有好多性價比嘅餐廳,值得大家支持下呀。
  • 天婦羅
  • 生蠔
  • 甜品
  • movenpick雪糕
  • 甜品區
❀ 普慶餐廳 #佐敦 ❀❗️超高質極抵食下午茶自助餐 多款海鮮朱古力甜品選擇❗️——————————————————逸東酒店嘅自助餐相信大家都唔陌生,一直深受大家好評👍🏻最近推出咗以朱古力為主題嘅週末下午茶自助餐,供應超過50款精緻朱古力甜點及下午茶美食,絕對係朱古力控嘅天堂✨.【普慶朱古力樂園】週末下午茶自助餐 $298起 有琳瑯滿目嘅朱古力甜點,包括士多啤梨白朱古力蛋糕、藍莓白朱古力慕絲卷蛋、榛子牛奶朱古力蛋糕、朱古力麵包布甸等🤩亦有即叫即製嘅流心朱古力蛋糕及朱古力班戟、多款精緻朱古力及多達十二款 MOVENPICK 雪糕任食🍦另外仲有經典黑朱古力、白朱古力、士多啤梨朱古力噴泉,足足有三款口味,可以隨意選擇唔同配料,非常吸引😍😍😍.唔好以為下午茶嘅鹹點會馬馬虎虎,呢度嘅鹹點種類簡直媲美自助晚餐🤩居然有冰鎮海蝦、青口、壽司及炸天婦羅,簡直係落足料!另外仲用咗多款上乘材料,包括龍蝦小漢堡、烤豬鞍配蕃茄莎莎醬、油封鴨肉意式香草包、蟹粥🦀仲有一個泰國印度專區,有多款烤得非常香口嘅串燒、海鮮咖喱,啱晒重口味人士😚.連飲品都非常吸引😆有邪惡朱古力榛子奶昔順滑又香濃、各種花茶、即磨咖啡、橙汁等。.1
❀ 普慶餐廳 #佐敦 ❀
❗️超高質極抵食下午茶自助餐 多款海鮮朱古力甜品選擇❗️
——————————————————
【普慶朱古力樂園】週末下午茶自助餐 $298起
120分鐘嘅自助餐只需$298,有咁多款食品選擇,仲有高質朱古力甜品,真係非常豐富,抵到爛👍🏻👍🏻👍🏻
——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
超級推薦大家嚟食下午茶,超級多菜式及甜品選擇,至抵價,絕對係超一般嘅享受🥳
喜歡吃自助餐的朋友仔,相信對逸東酒店𝐄𝐚𝐭𝐨𝐧 𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩的🧡普慶𝐓𝐡𝐞 𝐀𝐬𝐭𝐨𝐫 並不陌生~前陣子來過一次,覺得質素相當好,食物質素好,選擇又多,所以今年的聖誕大餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),就在這裡吃吧~餐廳裝修懷舊,不但夠特別,又有特色🤭,好適合打卡唷~美食專區擺放整齊,用餐區地方寬敞,用餐感覺好好哦😌~☆ 普慶歡騰•自助晚餐🎄⏰^晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎💰日子不同價格略為不同·請向餐廳查詢👨🏻👩🏻 $𝟔𝟓𝟖-𝟗𝟗𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟖𝟖-𝟓𝟗𝟖🧓🏻👵🏻$𝟒𝟖𝟖-𝟖𝟐𝟖☆ 冷盤海鮮即開生蠔🦪、蟹腳🦀、波士頓龍蝦🦞、麵包蟹、小龍蝦、海蝦及翡翠螺,超多款式。愛吃海鮮的朋友,不要錯過啦~☆ 沙律🥗及凍盤❄️各種沙律、芝士拼盤🧀,沒想到連粉皮和水晶肴肉都有呀! 特別一提,酥皮朱古力包及牛角包🥐好好吃耶~☆ 刺身 及 壽司🍣刺身有三文魚、劍魚、吞拿魚、赤蝦、北寄貝,也有卷物和和自助餐少見的手卷哦~☆主打美食聖誕必吃的🎄火雞,當然不少得🤭!!! 食肉獸不要錯過激巨火腿🍖、豬腩卷 和 烤牛扒呀~而即蒸的活波士頓龍蝦🦞、北京烤鴨等則輪流上場。還有燒腩仔、叉燒、油雞、蒸魚、海南雞飯、薄餅🍕、湯麵等等,好豐

☆ 普慶歡騰•自助晚餐🎄

⏰^晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎
💰日子不同價格略為不同·請向餐廳查詢

☆ 冷盤海鮮

☆ 沙律🥗及凍盤❄️

刺身壽司🍣

☆主打美食

還有燒腩仔、叉燒、油雞、蒸魚、海南雞飯、薄餅🍕、湯麵等等,好豐富呀(≧▽≦)~當中我最喜歡豬腩卷,皮脆肉嫩,超甘香呀💓~

甜品🍮

甜品款式一樣豐富,有𝟏𝟐 種不同口味的雪糕及雪葩🍦,又有即製薄餅和雞蛋仔😍! 雞蛋仔外脆內軟,還有多款蛋糕🍰,飽到不得了啦~