Hiring
$17,500-$25,000
$17,500-$25,000
See All 6 Jobs
2024-11-01 733 views
今晚朋友歡聚 黎左呢間勁有FEEL既餐廳 牧羊少年有好幾間分店 今次專登揀呢間九龍灣分店 因為佢裝修得好靚 好GRAND 地方好大 適合一家大細或成班朋友都得 坐得好舒服!✨東京醋汁雞翼, 酸酸甜甜好開胃! 又夠大食! 瞬間就秒殺! ✨牛油果香芒烤雞沙律 配 日式胡麻醬色彩好繽紛 一睇就令人覺得好FRESH 好健康! D 蔬果好新鮮由其香芒超甜! 烤雞點解可以煮得甘嫩滑? 好好食WO!✨燒汁焗八爪魚丸又係瞬間就秒殺!✨慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨 伴 蕃薯條.普羅旺斯燉菜,豬肋骨都幾巨型同埋好厚肉! 吾似平時食到個種瘦削少肉 肉汁多同埋煮到好軟林!蕃薯條好香脆 沾埋特制檸檬沙律醬 好正!!✨鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉, 份量大 長通粉軟硬岩岩好! 忌廉濃稠掛滿每條長通粉 ✨蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉香辣惹味 意大利粉彈牙 鳳尾蝦好大隻又爽口✨窩夫 - 京都春日(2人用) 配Häagen-Dazs 雪糕 (焦糖脆餅, 冧酒提子)窩夫好香 蛋香十足 好鬆軟 配上Häagen-Dazs 雪糕 真係停吾到口!✨特濃半熟芝士撻 係一款微熱既甜品 芝士非常香濃 岩哂芝士控!✨朱古力牛奶咖啡 (熱)

✨東京醋汁雞翼,
酸酸甜甜好開胃! 又夠大食! 瞬間就秒殺!

✨牛油果香芒烤雞沙律 配 日式胡麻醬
烤雞點解可以煮得甘嫩滑? 好好食WO!

✨燒汁焗八爪魚丸
又係瞬間就秒殺!

✨慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨 伴 蕃薯條.普羅旺斯燉菜,
蕃薯條好香脆 沾埋特制檸檬沙律醬 好正!!

✨鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉,
份量大 長通粉軟硬岩岩好! 忌廉濃稠掛滿每條長通粉

✨蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉
香辣惹味 意大利粉彈牙 鳳尾蝦好大隻又爽口

✨特濃半熟芝士撻
係一款微熱既甜品 芝士非常香濃 岩哂芝士控!

✨朱古力牛奶咖啡 (熱)(轉燕麥奶),
甜度岩岩好! 咖啡夠香 飲完暖笠笠!
✨旭日 (凍)(無冰),
入面用左紅蘿蔔、蘋果、香橙調製而成 好味又夠哂健康!

整體嚟講餐廳真係好高質,我哋今餐食得好開心
2024-10-28
$250 (Dinner)
今次我同朋友來到德福廣場嘅牧羊少年咖啡館真係一個令人放鬆嘅好地方!環境設計清新簡約 光線柔和昏暗整個氛唔錯〰️perfect for a relaxing meal😘😘我們選咗2人套餐 好抵食🤣首先係牛油果莎莎墨西哥脆片 伴隨酸忌廉脆片酥脆 牛油果莎莎清新可口🥑✨酸忌廉添咗一份滑順 味道好夾 開胃之選!鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉🍝長通粉煮得啱啱好 口感滑溜 野菌味道濃郁煙三文魚添咗一份鹹香整體味道真係好豐富架~紅酒燴牛面肉伴隨薯蓉和烤澳洲西蘭花🥩🥔牛面肉慢煮得好入味 紅酒醬汁濃厚肉質軟嫩 薯蓉幾滑 都好飽肚下🤤西蘭花🥦同紅蘿蔔嘅配菜為整體平衡咗口味食完真係好滿足!飲品方面我哋試咗冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋(凍)味道清新 有果香 極厚嘅芝士奶蓋香滑delicious! 🍑🍵而旭日味道獨特 屬於好清新嘅果汁好適合夜晚飲 無咖啡因最後係兩杯Häagen-Dazs雪糕🍦曲奇味係完美嘅甜點結尾!呢度真係一個值得二訪嘅地方無論係環境、食物口感同味道都令人滿意absolutely recommended! ❤️🥳
今次我同朋友來到德福廣場嘅牧羊少年咖啡館
真係一個令人放鬆嘅好地方!
環境設計清新簡約 光線柔和昏暗
整個氛唔錯〰️
perfect for a relaxing meal😘😘

我們選咗2人套餐 好抵食🤣

首先係牛油果莎莎墨西哥脆片 伴隨酸忌廉
脆片酥脆 牛油果莎莎清新可口🥑✨
酸忌廉添咗一份滑順 味道好夾 開胃之選!

鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉🍝
長通粉煮得啱啱好 口感滑溜 野菌味道濃郁
煙三文魚添咗一份鹹香
整體味道真係好豐富架~

紅酒燴牛面肉伴隨薯蓉和烤澳洲西蘭花🥩🥔
牛面肉慢煮得好入味 紅酒醬汁濃厚
肉質軟嫩 薯蓉幾滑 都好飽肚下🤤
西蘭花🥦同紅蘿蔔嘅配菜為整體平衡咗口味
食完真係好滿足!

飲品方面
我哋試咗冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋(凍)
而旭日味道獨特 屬於好清新嘅果汁
好適合夜晚飲 無咖啡因

最後係兩杯Häagen-Dazs雪糕🍦曲奇味
係完美嘅甜點結尾!

呢度真係一個值得二訪嘅地方
無論係環境、食物口感同味道都令人滿意
absolutely recommended! ❤️🥳
2024-10-29 355 views
同閨蜜聚會揀咗呢間深受港人熱愛.經常滿座嘅餐廳環境寬敞.座位充足我地揀咗《與你分享二人套餐》有齊小食.意粉.主菜.甜品同飲品可以喺Menu 裡面任選✨ 蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉原隻蝦肉口感爽彈加入肉碎嘅意粉.帶點微辣份外惹味✨慢煮BBQ醬美國豬肋骨Ribs 厚厚又多肉.配上不可決少嘅BBQ醬汁蕃薯條香甜脆口✨ 東京醋汁雞翼外層炸得香脆.添上醋汁帶點酸酸的味道大小朋友嘅至愛✨水果蔬菜汁三種新鮮蔬果製成充滿紅蘿蔔.蘋果.香橙味道唔會太甜.健康之選套餐跟杯裝Häagen Dazs雪糕仲可以upgrade其他甜品✨特濃半熟芝士撻✨京都春日, 焦糖脆餅, 冧酒提子另外揀咗其他菜式都有水準整體性價比高.款式多選擇

同閨蜜聚會

唔會太甜.健康之選

套餐跟杯裝Häagen Dazs雪糕

仲可以upgrade其他甜品
✨特濃半熟芝士撻
✨京都春日, 焦糖脆餅, 冧酒提子

另外揀咗其他菜式都有水準

整體性價比高.款式多選擇

2024-10-28
Type of Meal
Dinner
2024-10-26 7236 views
今晚去九龍灣揾朋友,順便再食😙依家多左個2人套餐,價格$428,特別既係無論係意粉、主菜定係飲品等,都可以喺主菜單揀一款,可以選擇嘅菜式都唔少,唔會限死你淨係可以揀四五款👍🏻 所以有選擇困難嘅我哋都諗咗好耐先決定到食咩好🤣小食:金沙鹹蛋黃鳳尾蝦蝦仁鮮嫩又大粒🤩金沙鹹蛋黃醬令色澤金黃又香濃,同蝦好match。好既係佢唔會好漏,口感特別😚意粉:白酒香蒜大蜆意大利粉意粉煮得彈牙唔淋,恰到好處。白酒香蒜冇伏,會有少少辣。成個意粉感覺都好清爽,冇乜湯汁,但意粉都夠味👍🏻蜆肉新鮮,加上白酒嘅提味,層次更出。主菜:慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條及普羅旺斯燉菜我覺得呢一個主菜好值得一試 (只要你唔怕食得有啲呢hea, 因為始終係骨頭😍 首先,肋骨嘅肉質非常嫩滑又香,醬汁濃郁唔dry,好有美式style。佢嘅份量好大,兩個人,食到兩大條肋骨🙈🙈 搭配嘅蕃薯條酥脆可口,我哋覺得唔點醬都好好食😝 燉菜爽口可以平衡肋骨嘅Heavy。甜品:Haagen-Dazs 曲奇味雪糕杯係一杯Häagen-Dazs雪糕直上,曲奇味超級好食,香嫩軟滑,正🥰飲品:抹茶可可朱古力(凍) & 旭日(凍)抹茶可可朱古力(凍)可可味比

小食:金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

意粉:白酒香蒜大蜆意大利粉
蜆肉新鮮,加上白酒嘅提味,層次更出。

主菜:慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條及普羅旺斯燉菜

甜品:Haagen-Dazs 曲奇味雪糕杯

飲品:抹茶可可朱古力(凍) & 旭日(凍)
抹茶可可朱古力(凍)
可可味比想像濃郁,質地比較杰,飲到一半,抹茶味會更加突出,鍾意可可嘅朋友仔可以一試。

旭日(凍)
估唔到水果蔬菜汁都唔使另外加錢,啱晒我呢啲成日出街食嘅人!飲品包括紅蘿蔔、蘋果、香橙,真係好似太陽咁嘅色🤣 我覺得第一啖飲落去,紅蘿蔔味比較出,但係好快就比橙味覆蓋,加埋蘋果嘅甜,令到呢杯嘢唔會得「健康」嘅味道😂 又容易入口,唔算好杰又健健康康,可以再試🤓

結論
🫰食物keep到水準 💛
🫰餐廳闊落,坐得好舒服
🫰上菜速度快
餐牌見唔到意粉嗰一頁,但係掃QR code會有顯示

好味度:9/10

• 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
  • Häagen-Dazs雪糕杯
  • 慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條及普羅旺斯燉菜
2024-10-26 357 views
第一次來到九龍灣德福廣場的牧羊少年咖啡館平日晚上人流不絕所以其實好嘅餐廳仍然係好多人幫襯👍🏻{YOU&ME SET} for 2 $428+ $118 per person ALL YOU CAN DRINK推介金沙鹹蛋黃鳳尾蝦主菜我就好鍾意燒比目魚魚皮煎得好好食,魚肉亦好滑!最後甜品仲有Häagen-Dazs雪糕杯🍨有free flow wine真係覺得好抵 好食 好開心🥹在香港都要經常乾杯先開心的yeh🥂喜愛牧羊🤍
第一次來到九龍灣德福廣場的牧羊少年咖啡館
平日晚上人流不絕
所以其實好嘅餐廳仍然係好多人幫襯👍🏻

{YOU&ME SET} for 2 $428

推介金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

主菜我就好鍾意燒比目魚
魚皮煎得好好食,魚肉亦好滑!
最後甜品仲有Häagen-Dazs雪糕杯🍨

有free flow wine真係覺得好抵 好食 好開心🥹
在香港都要經常乾杯先開心的yeh🥂

喜愛牧羊🤍
2024-10-26 411 views
約朋友喺九龍灣,呢一間餐廳平日已經係超級爆滿,一定一定要book位先好嚟,氣氛唔錯,燈光暗暗地,個vibe都唔錯希臘沙律🥗一人份量都幾多,蔬菜新鮮有火箭菜,洋蔥,蕃茄,feta cheese,最鍾意係個黑醋汁,酸酸地但係帶少少甜味,超級開胃慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴番薯條普羅旺斯燉菜🐷好多枱都有叫,有跟住叫吓先,豬肋骨有四條嘅份量,味道都唔錯,番薯薯條好食,炸到好香口,配埋邪惡嘅蛋黃醬,超級超級好食牧羊少年浪人山生啤肥豬肋骨配生啤簡直係無敵,呢一款手工啤酒就比較清新爽口帶少少梨香同淡淡嘅花香味是日蛋糕 🍰黑森林蛋糕,個賣相都唔錯,味道就中規中矩

希臘沙律🥗

慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴番薯條普羅旺斯燉菜🐷

牧羊少年浪人山生啤

是日蛋糕 🍰
黑森林蛋糕,個賣相都唔錯,味道就中規中矩
2024-10-23 411 views
次次見到lunch都排人滿哂人😎今日去完mega box 睇傢俬之後就拉著男朋友過黎😌等左一陣都好快到我地啦見到個二人餐都幾岩我地🤣可以揀一款小食; 兩款主菜; 兩位用既甜品價錢既都唔係貴 都只係$400幾蚊🔸日式唐揚一口炸雞 配芥未蛋黃醬唐揚炸雞外皮金黃酥脆內裡肉質鮮嫩多汁 完美地保留了雞肉的鮮味搭配的芥未蛋黃醬 微微的辛辣感與炸雞的香脆形成了絕妙的對比好好食呀🔸金沙咸蛋黃鳳尾意大利粉呢道意大利粉以咸蛋黃為主題醬汁濃郁 與咸蛋黃的香濃融合得岩岩好呀意大利粉口感彈牙 但都唔夠咁大舊既鳳尾蝦彈牙🔸鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花, 普羅旺斯燉菜比目魚經過鹽麴醃製帶有淡淡的甘甜 肉質滑嫩到不得了輕輕煎一煎 又香口又脆口搭配烤普羅旺斯燉菜的好平衡得宜蔬菜既自然甜味好正呀🔸焙茶心太軟配雪糕甜品我揀左焙茶心太軟外酥內軟的口感真係好好食雪糕仲可以俾你揀口味 而我就揀左冧酒提子完美既收尾呀📍牧羊少年咖啡館📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
次次見到lunch都排人滿哂人😎

🔸金沙咸蛋黃鳳尾意大利粉

呢道意大利粉以咸蛋黃為主題
醬汁濃郁 與咸蛋黃的香濃融合得岩岩好呀
意大利粉口感彈牙 但都唔夠咁大舊既鳳尾蝦彈牙

🔸鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花, 普羅旺斯燉菜

比目魚經過鹽麴醃製

雪糕仲可以俾你揀口味 而我就揀左冧酒提子
完美既收尾呀

📍牧羊少年咖啡館
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
在九龍灣返工,約朋友通常都會揀九龍灣Cafe。這家人氣咖啡店裝潢採用木質簡約設計,配合綠色植物,感覺是放工後的休憩處。今日選擇了$428的「與你分享二人套餐」。套餐有意粉、肉類、小食、飲品、甜品。意粉選擇了俄式牛仔柳意大利粉,意粉有香濃的菇菌味,面上的牛仔柳口感軟腍,配合酸忌廉,味道層次佳。肉類呢,就有餐廳名物咖啡羊架,外皮脆脆配合軟熟的羊肉,有肉香,喜歡羊肉的可試。小食呢?照燒汁煎乾蒜牛柳粒,繼續啖啖肉,再以乾蒜調味味道更香更濃。至於飲品方面呢,就選擇了抹茶可可朱古力。朱古力帶堅果香,意外地配合抹茶醇回甘,甜而不膩。想健康一點,有以紅菜頭、香蕉、藍莓打成的午夜果汁。最後當然少不了甜品啦。焙茶心太軟蛋糕配雪糕 ,是即叫即焗的。心太軟蛋糕焗得外脆內軟,切開湧出焙茶醬,焙茶味香醇,口感絲滑。另外還有芝士撻,同樣芝士口感厚滑,一切流心。

2024-10-22 285 views
「牧羊少年咖啡館,於2012年10月誕生,座落於太子與深水埗交界的白楊街。」由第一間係深水埗分店幫襯到全港九都有,最近去九龍灣發現原來九龍灣都有喇,真係食足十幾年,佢地不但維持到高既食物品質,而且只有愈來愈進步。九龍灣分店空間非常大,裝修帶有古典典雅味。一步入餐廳,員工態度十分親切,依個亦係我多年來愛光顧的原因之一,不但環境好,服務態度同食物一樣咁有水準!小食拼盤 $158 - 小食拼盤份量極多,兩個人食都飽上心口。拼盤有兩種德國腸:香草腸、煙辣腸,仲有炸雞翼、八爪魚丸、唐揚一口炸雞、蕃薯條,勁豐富!樣樣都好味!仲提供三款醬汁:香草芥末、沙律醬和番茄醬,令我地可以試到更多不同口味配搭。生薑味噌三黃雞(半隻)伴牛油烤椰菜花·日本南瓜 $158 - 唔好睇到括住半隻以為好少,其實半隻都唔細。生薑味噌三黃雞色澤金黃,雞肉鮮嫩多汁,外皮香脆,生薑的辛香讓每一口都充滿層次感。日本南瓜綿密香甜,再配上椰菜花感覺很健康。法式蘋果撻配 Haagen-Dazs 雪糕 $98 - 依個蘋果撻非常出色,真係必點!外觀金黃誘人,以蘋果做成蘋果花,非常好看。撻底部酥脆,蘋果的酸甜完美平衡,熱辣辣的蘋果撻再搭配冰

法式蘋果撻配 Haagen-Dazs 雪糕 $98 - 依個蘋果撻非常出色,真係必點!外觀金黃誘人,以蘋果做成蘋果花,非常好看。撻底部酥脆,蘋果的酸甜完美平衡,熱辣辣的蘋果撻再搭配冰冰凍凍的香草冰淇淋,口感一絕,讓人回味無窮!

焦糖牛奶咖啡(凍) $42 - 奶香的醇厚,配上焦糖的甜美,中和了咖啡的香濃苦澀,入口很溫柔。

冰伯爵茶咖啡$58 - 冰伯爵茶咖啡是一款創新的飲品,由台灣第一届咖啡師大賽冠軍林東源老師所創作,將伯爵茶的香氣與咖啡的濃郁完美結合。冷飲的形式讓人感到清爽,茶香與咖啡的苦味相互輝映,帶來了層次豐富的口感!

2024-10-20 382 views
.天氣炎熱 最好搵間舒適餐廳今次去左九龍灣牧羊少年咖啡館分店採用木質簡約設計空間感十足 仲好有格調搭配綠色植物🌿好舒適🔸與你分享2人套餐 $428二人套餐包咗一款小食、一款意粉、一款主菜、兩杯飲品同埋兩份甜品,依家仲做緊七五折優惠,真係非常之抵食。🔸金沙鹹蛋黃鳳尾蝦一份共有八隻大蝦,每一隻都沾上金黃嘅鹹蛋黃醬,睇到都流晒口水。蝦肉食落口感彈牙,鮮味十足。🔸蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉蒜香味好濃厚,同松露醬嘅味道好夾,意粉嘅熟度煮得啱啱好,食落口感滑溜彈牙,加埋牛肉碎同雜菇一齊炒口感更加豐富。🔸慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨 伴 蕃薯條.普羅旺斯燉菜豬肋骨經過慢煮後肉質非常嫩滑,一咬就開,慢煮完之後BBQ醬亦都好入味,非常惹味。伴菜有蕃薯條同普羅旺斯燉菜,兩者都同豬肋骨好夾。🔸焦糖牛奶咖啡飲落質感好順滑,咖啡味香濃,配上焦糖嘅甜味,非常易入口。🔸冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋 好適合打卡嘅飲品,賣相100分,飲落茶味香濃,飲落散發着淡淡嘅無花果香味,非常甘醇可口。
天氣炎熱 最好搵間舒適餐廳

🔸金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

🔸蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉

🔸慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨 伴 蕃薯條.普羅旺斯燉菜

🔸焦糖牛奶咖啡
飲落質感好順滑,咖啡味香濃,配上焦糖嘅甜味,非常易入口。

🔸冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋

2024-09-10
Type of Meal
Dinner
2024-10-18 329 views
水準一流,環境服務滿分的人氣西餐平時都好少少係九龍灣行街,今日經過居然見到有牧羊少年,就決定左要去大飽口福了!揀左非常超值既與你分享2人套餐($428)小食係金沙咸蛋黃鳳味蝦,鳳味蝦大隻又彈牙,加埋充滿口感既咸蛋黃包裹住,真係令人回味無窮!意粉方面揀左鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉,長通粉掛滿黑松露醬,真係啖啖滋味!主菜揀左紅酒燴牛面肉伴薯蓉澳洲西蘭花,香濃紅酒味,牛面肉非常軟淋,加上creamy既薯蓉,令人食慾大開!飲品方面就叫左flat white,重可以免費轉燕麥奶添!奶泡纖細綿滑,係滿分既flat white!另一杯係竹炭牛奶,真係超香濃,好creamy好驚喜!最後甜品係häagen dazs雪糕,重要係曲奇味,真係好滿足!早聞牧羊少年既野食好出色,而且價格合理,但都係試過先知道係如此出色,加上舒適寬敞既環境同埋殷勤既服務,好值得大家都試試架!
水準一流,環境服務滿分的人氣西餐

揀左非常超值既與你分享2人套餐($428)

2024-10-13
$250 (Dinner)
2024-10-18 316 views
德福廣場數一數二好坐嘅餐廳,裝修雅緻佈置用心✔️最重要係食物質素唔錯,好適合朋友聚會☕️晚市二人餐有小食、主食、飲品及甜品🍨大部份餐牌見到嘅菜式都揀得,選擇有彈性🍝單點主食亦可upgrade做一人餐,$58配小食、飲品及甜品🔖[ 牛油果香芒烤雞沙律 配日式胡麻醬 ]新鮮沙律菜、雞肉、牛油果、芒果及碧根果配日式胡麻醬🥭份量好足,芒果同牛油果香甜creamy🥑令成件事好加分🔖[ 慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條.普羅旺斯燉菜 ]豬肋骨肉質細緻軟嫩,味道甜中帶酸,食到濃厚燒烤醬香味伴碟嘅蕃薯條味道香甜,外脆內軟綿,配蛋黃醬好惹味仲有普羅旺斯燉菜,甜甜哋咁味道討好,亦可中和甜膩感,二人分享份量啱啱好🥳🔖[ 魚湯輕炒西蘭花 ]加配嘅西蘭花帶點日式風味🥦$58仲有飲品及甜品性價比好高🔖[ 竹炭牛奶 ]拉花好靚,飲落濃郁黑芝麻香☕️甜度剛好,推介👍🏾🔖[ 梳打濃縮咖啡 ]最近愛上espresso tonic,呢度都有得飲👏

🔖[ 牛油果香芒烤雞沙律 配日式胡麻醬 ]

🔖[ 慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條.普羅旺斯燉菜 ]
豬肋骨肉質細緻軟嫩,味道甜中帶酸,食到濃厚燒烤醬香味
伴碟嘅蕃薯條味道香甜,外脆內軟綿,配蛋黃醬好惹味

🔖[ 魚湯輕炒西蘭花 ]
加配嘅西蘭花帶點日式風味🥦$58仲有飲品及甜品性價比好高

🔖[ 竹炭牛奶 ]
拉花好靚,飲落濃郁黑芝麻香☕️甜度剛好,推介👍🏾

🔖[ 梳打濃縮咖啡 ]
最近愛上espresso tonic,呢度都有得飲👏
2024-10-16 308 views
今日係德福廣場附近行完街,諗唔到食咩好,然後見到牧羊少年cafe 開咗係度,咁不如試下,第一次係度食dinner,平時都係食lunch多😝 新裝修,環境勁chill,座位都寬敞,同朋友食飯傾偈都唔會同隔離位貼住咁尷尬🙈咁岩有折扣<與你分享2人套餐> $486 咋! Appetizer- 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦有超過8款食物揀,最後試左呢個蝦!好好味!可能我哋本身都鍾意鹹蛋黃,每一隻都裹滿鹹蛋黃沙,滋味爆滿😝 不過食哂都有少少膩🙈Pasta- 冬蔭功海鮮長通粉我哋揀咗呢款長通粉,覺得冬蔭功source好特別😝 食落口以為自己飲緊冬蔭功咁,好濃郁的味道,做酸酸辣辣既味道,呢個combination 都唔錯!幾開胃🤤Main dish- 咖啡羊架 呢款羊架唔同平時出面食燒羊架,做法類似吉列外層包裹住麵包糠,而咖啡羊架外層咖啡豆碎糠,食落外層脆脆的,入口嫩滑多汁,一d都唔騷!份量都大,有三件,兩個女仔要食清哂佢都幾飽🤣 Dessert- 焙茶心太軟蛋糕 配 冧酒提子雪糕(+58)呢個心太軟係流心架!淡淡既焙茶味,岩哂我哋呢d平時唔太鍾意好甜既甜品,雪糕又好味,一齊食好夾!食埋個甜品,
咁岩有折扣<與你分享2人套餐> $486 咋!

Appetizer- 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

Pasta- 冬蔭功海鮮長通粉

Main dish- 咖啡羊架

呢個心太軟係流心架!淡淡既焙茶味,岩哂我哋呢d平時唔太鍾意好甜既甜品,雪糕又好味,一齊食好夾!食埋個甜品,呢一餐真係好滿足😌

我地覺得MVP 其實係佢哋既飲品!
杞子木瓜牛奶(熱)
冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋
木瓜牛奶係飲得出真材實料,口感好豐富,每一啖都有濃濃的木瓜泥,暖胃😉另外個杯勁清甜,即使加芝士奶蓋都唔會好膩,fresh!

Set menu 有齊小食至甜品,都幾抵食,環境有舒服,性價比都幾高🙈 有時諗唔到食咩,佢都可以係一個選擇🙆🏻‍♀️ 係附近做全日野,就黎一日三餐都可以係呢度解決,成為我的日常飯堂😝

• 焙茶心太軟蛋糕配雪糕
  • 杞子木瓜鮮奶
  • 冬陰公海鮮長通粉
2024-10-15 272 views
呢間係朋友超級推薦嘅Cafe ,首先入到嚟環境真係好有氣氛🎈成個格調都好高級,暗暗地咁樣✨以為會幾貴啦,點知性價比又好高!真心推薦情侶或者同啲朋友收咗工嚟食👍🏻粉紅香蒜醬水牛芝士杏片雜菌意大利粉($118+$58升級套餐)首先要讚一讚意粉煮得幾唔錯,質地好爽口🙆🏻‍♀️大大份好足料~成碟嘢係粉紅色嘅好友少女感🤣因為升級咗套餐,所以就揀咗「燒汁焗八爪魚丸」鮮炸,所以上到台都仲係熱辣辣!日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)超級大Pizza 🤣🫶🏻我諗呢個四個人都夠分👍🏻調味方面佢係屬於燒汁味有少少重嘅✨煙三文魚都比得幾多🐟 Pizza餅底係屬於厚批同埋比較腍嘅~是日甜品(+$18)今日食到嘅甜品係朱古力奶凍蛋糕,朱古力同埋蛋糕嘅質地做得好好!好濃郁朱古力味又唔會太甜😳

日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)

是日甜品(+$18)
2024-10-13 414 views
牧羊少年咖啡館,德福分店,個人覺得食晚餐係最靚既⼀間🫶🏻因為燈飾裝潢成間酒店咁,又望到入去Chef煮野食,好有情調🤩書櫃都好靚,餐牌係⼀本雜誌📙主打西式Cafe菜式,有幾抵食既Dinner set,依家仲有All you can drink🥂照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒,上枱已經好香蒜味,超多😎腍身鬆軟,牛味同牛脂都好夠,相當好味😋紅酒燴牛面肉,伴薯蓉烤澳洲西蘭花,薯蓉超滑,西蘭花香脆,牛面肉煮得超腍好入味😆半筋半肉既狀態,口感同味道都好正👍🏻配法國Château Montfollet紅酒,牛味更出😍飲杯Gin Tonic清下口,香草青醬雞肉蘆筍意大利粉🍝好好既賣相,青醬重芝士味,好creamy,意粉濃味又正👍🏻蘆筍同青醬都好夾,PASTA果然好出名🥳特濃半熟芝士撻加Haagen-Dazs 雪糕,擺盤好靚,真流心🌋芝味濃,好好味既甜品,飲埋HUNK SIR (Porter)黑啤🍺真係飲飽食醉😵不嬲都知牧羊少年又靚又好食,不過今次再食都俾佢食物既質素驚艷左🤤樣樣都相當高質素,又舒服又有feel仲有書睇,⼀人情侶多人聚會都無得輸🩵

照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒
紅酒燴牛面肉