餐廳:掌壽司(觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室觀塘駱駝漆大廈第三座呢間掌壽司Tenohira Sushi唔經唔覺開咗大約10年,佢哋本身主打日式刺身、壽司、串燒美食,最近仲推出相當受歡迎嘅午市同晚市定食🍱餐廳劃分咗幾個區域,大得嚟幾有空間感,座位同座位之間有距離而且有私隱度,我坐嘅位置前後都放咗竹簾🎋,過嚟傾生意或者傾密偈都一樣咁適合🗣,另外仲有壽司吧枱,就算一個人過嚟都可以坐喺吧枱望住師傅炮製日式料理,甚至同師傅傾偈都得😆全新推出嘅晚市定食百幾至二百幾蚊不等,有鰻魚、燒魚🐟、刺身飯、滑蛋吉列豬柳、壽司🍣、壽喜燒等比你揀,款式都算多,而除咗主食仲包埋漬物、沙律、茶碗蒸、蜆肉味噌湯、生果同甜品🍨,豐富夠飽肚,唔使怕唔夠食😛✝️日本A5和牛壽喜燒鍋定食 $258嚟自宮崎縣嘅和牛🐃,選取沙巴當呢個比較少活動嘅近肩胛、肋骨部位。未食已經見到吸睛、猶如大理石紋嘅細緻霜降油花😍,一份有5大片,每片都接近筷子長度,喺加咗啲昆布鰹魚湯嘅壽喜燒湯底入面淥大概20秒,拎起蘸落日本雞蛋蛋漿當中,放入口半即溶而帶有綿綿順滑咬口,和牛脂香瞬間充滿口腔每一個角落,加埋湯底嘅甜香同蛋漿嘅黏綿口感,
餐廳:掌壽司(觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室

觀塘駱駝漆大廈第三座呢間掌壽司Tenohira Sushi唔經唔覺開咗大約10年,佢哋本身主打日式刺身壽司、串燒美食,最近仲推出相當受歡迎嘅午市同晚市定食🍱

✝️日本A5和牛壽喜燒鍋定食 $258
拎起蘸落日本雞蛋蛋漿當中,放入口半即溶而帶有綿綿順滑咬口,和牛脂香瞬間充滿口腔每一個角落,加埋湯底嘅甜香同蛋漿嘅黏綿口感,真心無得輸🤤。壽喜燒鍋仲有豐富嘅時令野菜:豆卜、蕃薯🍠、雜菌、蟲草花、娃娃菜、水晶粉等,仲配珍珠飯或可以加$15轉烏冬,加埋日式泡菜、田園沙律🥗、哈密瓜🍈、
帶有炙燒香同豆腐味忌廉嘅豆腐雪糕🍨,真心完滿🥰

✝️燒鳥盛合 $128
呢個串燒拼盤有汁燒雞肉、大蔥雞肉、雞軟骨、阿波尾雞雞腎同雞皮🐓,串燒即叫即燒相當惹味🍢,每款嘅醬汁都略有不同,又唔會太濃味而蓋過咗食材本身嘅原汁原味,
我特別鍾意師傅人手刮晒啲脂肪再燒嘅雞皮,薄脆香口得嚟仲一啲油膉味都無,食完唔會有好強嘅罪惡感🤪

✝️刺身盛 $338
呢個刺身盛有7款新鮮刺身,包括清甜多膏嘅赤蝦、爽甜飽滿帆立貝、
輕輕炙燒過逼出魚油香嘅劍魚腩🔥、爽脆食口感為主嘅水母刺身
大隻得嚟爽滑有咬口嘅兵庫縣生蠔🦪,仲有油甘魚同三文魚;
另外叫多咗個時令海膽($208),用脆紫菜包住食順滑Creamy、甘甜無腥味,兩個人share食都好夠👍
2023-12-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-01-15 181 views
📍位於駱駝漆嘅一間日式餐廳,係工廈比較少見氣氛chill chill地,座位闊落嘅餐廳。座位唔算多,可以先訂座,重點係有8折⭐️⭐️壽司定食$148壽司六點配角切魚生飯,有埋沙律,茶碗蒸及麵豉湯。壽司魚生質素唔錯,幾新鮮同埋厚切。特別喜歡油甘魚❣️角切魚生飯魚生份量都唔少,味道就冇咩特別。甜品就係雪糕🍦朋友叫咗海鹽味,味道好奇怪,食完都唔知咩味,唔好亂試😂朱古力味雪糕👌👌食物質素唔錯,環境幾好,係同朋友同事食個晏唔錯嘅選擇。除左壽司,都仲有好多熟食選擇,壽喜燒,串燒等都有得揀。📍掌壽司 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室

座位唔算多,可以先訂座,重點係有8折⭐️

⭐️壽司定食$148

壽司六點配角切魚生飯,有埋沙律,茶碗蒸及麵豉湯。

壽司魚生質素唔錯,幾新鮮同埋厚切。
特別喜歡油甘魚❣️
角切魚生飯魚生份量都唔少,味道就冇咩特別。
朱古力味雪糕👌👌

📍掌壽司
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室
  • 壽司定食
2024-01-03 191 views
位於觀塘工業區的駱駝漆大廈第三座,藏著一家極具魅力的日本料理餐廳——「掌壽司」,真心推薦。日本A5和牛壽喜燒鍋($258)首先,我品嚐了日本A5和牛壽喜燒鍋,可以選擇搭配烏冬(加$15)。A5和牛肉質頂級優質,配上壽喜燒的湯底和烏冬,和牛片油脂豐富,入口即化,口感大滿足,教人一試難忘。刺身定食($228)接著是他們的刺身定食!包有麵鼓湯、蒸蛋、珍珠米等,刺身有三文魚、水母、兵庫縣生蠔多種海鮮,質地爽滑,口感新鮮,令人非常飽足,滋味滿滿。鹽燒白鱔($58)如果你喜歡獨特風味的小吃,我強烈推薦他們的鹽燒白鱔。魚香味濃,外皮焦脆,十分香口。串燒雞腎($26)雞腎本身質地爽脆,口感嚼勁十足。它帶有濃郁的雞肉風味,並且具有一種特殊的內臟風味。串燒牛舌($58)我還品嚐了串燒牛舌。經過炭火燒烤至熟透。這種烹調方式讓牛舌肉在燒烤過程中散發出香氣,同時保持了肉質的嫩滑,讓人一嚐難忘。燒雞軟骨($16)「掌壽司」的燒雞軟骨外層酥脆,咬下去時有一種脆口的口感,給人愉悅的食用體驗。內部的雞軟骨則保持著嫩滑的質地,帶有淡淡的雞肉香氣,同時也具有一定的嚼勁。「掌壽司」是一家精緻的日本料理餐廳,提供各式各樣的美食

日本A5和牛壽喜燒鍋($258)

刺身定食($228)

鹽燒白鱔($58)

串燒雞腎($26)

串燒牛舌($58)

燒雞軟骨($16)

「掌壽司」是一家精緻的日本料理餐廳,提供各式各樣的美食選擇,從新鮮刺身到豪華的和牛壽喜燒鍋,再到獨特的小吃和串燒。我強烈推薦你前往「掌壽司」,品嚐這些精緻美食,讓你的味蕾得到滿足。
2023-12-31 141 views
掌壽司真係高質的工廈美食餐廳。假期同家人特登過嚟工廈食掌壽司。✅最貴的是刺身定食 $178套餐有麵豉湯、茶碗蒸、沙律菜、雪糕同飲品。刺身定食好抵食,有五嚿海膽,刺身好新鮮。✅角切魚生定食✅五色刺身丼 $158✅蒲燒鰻魚定食 $98好抵食呀,鰻魚好大嚿而且好厚身。✅燒雞扒定食 $68呢個點俾小朋友食,雞扒嫩滑,大塊而且好厚,配埋紫菜小朋友很喜歡食。✅套餐加$12有冷萃咖啡咖啡都好香,再講一次,真係超級抵食!✅家人叫咗熱Americano ,佢都話比出面嘅咖啡香。餐廳服務非常周到,有問過如果要親子丼,想要全熟雞蛋都可以做得到。屋企人唔飲齋啡(因為叫Americano寫明不提供糖不提供奶),問職員可唔可以俾少少奶用來飲咖啡,職員都好爽快會提供。最鍾意呢啲有商有量嘅餐廳,真係以客為本盡量令客人食得開心滿足👍🏻👍🏻
壽司真係高質的工廈美食餐廳。

假期同家人特登過嚟工廈食掌壽司

✅最貴的是刺身定食 $178
套餐有麵豉湯、茶碗蒸、沙律菜、雪糕同飲品。
刺身定食好抵食,有五嚿海膽,刺身好新鮮。

✅角切魚生定食

✅五色刺身丼 $158

✅蒲燒鰻魚定食 $98
好抵食呀,鰻魚好大嚿而且好厚身。

✅燒雞扒定食 $68

✅套餐加$12有冷萃咖啡
咖啡都好香,再講一次,真係超級抵食!

✅家人叫咗熱Americano ,佢都話比出面嘅咖啡香。

2023-12-26
$100 (Lunch)
2023-12-26 85 views
觀塘工廈總是臥虎藏龍,這天我來到位於駱駝漆大廈第三座的「掌壽司」,有幸品嚐到一頓豪華的日本料理饗宴,裶常滿足,值得向大家推薦!首先是刺身定食($228),這道刺身料理非常新鮮,包括有兵庫縣生蠔、水母刺身、帶子、三文魚等!海鮮魚片切割得非常精確,每種刺身都有獨特的風味和質地,展現出鮮美的色澤和鮮味,別具豐富的層次和風味。定食套餐包有日式蒸蛋、麵鼓湯、珍珠米飯和前菜等等,使整個套餐更加豐富,令人愉悅。接下來是日本A5和牛壽喜燒鍋($258+$15轉烏冬),這道料理絕對是奢華的代表。A5和牛是極品和牛,其肉質優質且大理石紋路豐富。壽喜燒的湯底燉煮出和牛片的鮮嫩多汁,每口都彷彿在舌尖上融化。搭配上熱騰騰的烏冬面,增添了豐富的口感。這道料理將優質的和牛與湯底和面食的完美結合,呈現出令人難以抗拒的美味。燒雞軟骨($16)特點是雞軟骨酥脆的外皮和嫩滑的內部。每一口都帶有濃郁的雞肉香味,亦為口感增添豐富的層次,令人回味無窮鹽燒白鱔($58)灑上鹽後經過烤製,外皮金黃酥脆,內部保持鮮嫩多汁。這種簡單的烤製方式使白鱔的原始風味得以充分展現,每一口都散發出濃郁的魚香。串燒牛舌($58)將牛舌切成薄片並串在竹

串燒牛舌($58)將牛舌切成薄片並串在竹籤上,經過炭火燒烤,外表微焦,牛舌的質地細膩,內部嫩滑多汁。

串燒雞腎($26)先經過調味,然後串在竹籤上,再進行炭火燒烤。烤製後,雞腎的外層會呈現微焦的外觀,內部則保持著嫩滑多汁的口感,具有獨特的風味和質地。

豆腐雪糕的口感非常柔滑和綿密,獨特的質感給人一種清爽和輕盈的感覺。

壽司
地址:開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室
2023-12-23 47 views
又到官塘工廈找美食,今次是日本午餐定食,餐廳裝飾很有日本風,每張枱之間有屏風,座位寛闊。每個定食都有前菜~~新鮮的沙律,蔬菜很新鮮,很醒胃。~美味的味噌湯,用料豐富,除海帶外,還加了蜆肉,令湯很鮮甜。~茶碗蒸,蛋非常滑,內裡有魚肉,蜆肉,蟹柳等,豐富好味。主食~~壽司定食不同口味的壽司,甜蝦,帶子,三文魚,油魽魚等等,非常新鮮味美。另外選配了碎蔥吞拿魚茸飯,跟飯混合一齊食,非常新鮮,好味。~滑蛋北海道豬柳定食豬柳啖啖肉,很有肉味,加上香滑美味的滑蛋,每啖都混有滑蛋,好好味。另外追加了明太子雞翼,雞翼除去骨後,加入明太子一齊炸,很香甜。吉列廣島蠔,外皮炸得香脆,內裡新鮮軟綿綿的蠔,好味。

每個定食都有前菜~
~新鮮的沙律,蔬菜很新鮮,很醒胃。
~茶碗蒸,蛋非常滑,內裡有魚肉,蜆肉,蟹柳等,豐富好味。

主食~
~壽司定食
另外選配了碎蔥吞拿魚茸飯,跟飯混合一齊食,非常新鮮,好味。

~滑蛋北海道豬柳定食

吉列廣島蠔,外皮炸得香脆,內裡新鮮軟綿綿的蠔,好味。
Type of Meal
Lunch
2023-12-22 32 views
觀塘駱駝漆又有新飯堂😍今日同同事黎駱駝漆見到呢間新開嘅日式定食餐廳,啲午餐都好抵食!而且早一日訂座嘅話仲有8折添🤩真係超抵食呀!*****🐟蒲燒鰻魚定食$98 訂座八折佢每個餐都附前菜、茶碗蒸、蜆肉味噌湯、甜品😋我地揀左一個鰻魚定食,佢嘅鰻魚超厚身!燒得個皮好香,肉質肥美🥰🐥滑蛋親子丼定食 $78 訂座八折呢個親子丼嘅滑蛋又大份又creamy,十分推介😋啲雞肉都大大件又嫩滑架!*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

🐟蒲燒鰻魚定食$98 訂座八折

🐥滑蛋親子丼定食 $78 訂座八折

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_
2023-12-15
Delivery
$120 (Lunch)
  • 滑蛋親子丼定食
  • 蒲燒鰻魚定食
#吉列豚肉超級大驚喜。滑蛋北海道豬柳定食 $98角切魚生丼 $108跟餐:前菜 茶碗蒸 蜆肉味噌湯 甜品冷萃咖啡 +$12豆腐雪糕 +$12又嚟駱駝漆隱世高質餐廳系列!午市嘅滑蛋北海道豬柳定食真係物超所值。吉列豬柳煎得恰到好處,肉質好出色好嫰,又唔會太油膩。滑蛋滑滑嫩嫩,同埋唔會好混咁,令人食指大動,令人飽足又滿足!角切魚生丼幾新鮮,厚度OK,魚肉鮮嫩多汁。丼飯底層有蓬鬆嘅醋米飯,加埋魚生同玉粒,口感豐富~隻大蝦非常鮮甜跟餐方面,前菜有茶碗蒸同埋蜆肉味噌湯。茶碗蒸蒸得好香,蛋質滑嫩,令人回味。蜆肉味噌湯有濃郁嘅味噌湯底,蜆肉鮮甜,湯頭滋味豐富。甜品方面,本身係蜜瓜,我加錢要埋豆腐雪糕,味道清新~然後發現有個完美隱藏食法,就係我本身都加咗錢要咗杯冷萃咖啡,留返嚟同雪糕一齊食,係勁好味嘅Affogato
#吉列豚肉超級大驚喜

滑蛋北海道豬柳定食 $98
角切魚生丼 $108

跟餐:
前菜 茶碗蒸 蜆肉味噌湯 甜品
冷萃咖啡 +$12
豆腐雪糕 +$12

又嚟駱駝漆隱世高質餐廳系列!

2023-12-18 45 views
駱駝漆大廈不嬲都係觀塘嘅美食天堂,可惜呢排越黎越少食肆挨得住🥺 今日行街就經過呢間掌壽司,見到佢地加左唔少定食嘅選擇,依家仲做緊午市定食8折優惠/晚市全單9折優惠嘅限定優惠添https://link.tryeat.la/g/SUSHI COUPON(先到先得)💓 小店嘅環境以木系為主,枱同枱之間有隔板仲要無限時,最啱同三五知己一齊過黎傾計食飯👯‍♀️Tenohira Sushi is a Japanese restaurant in Kwun Tong which does a variety of set meals. It offers a nice and quiet environment which is perfect for dates or deep chats! 刺身盛 $338Sashimi Platter拼盤裡面有7種時令海鮮 — 火炙劍魚腩焦香十足🔥 水舞刺身爽口彈牙、油甘魚同三文魚夠肥美,魚油香四散🤩 赤蝦同帆立貝味道鮮甜,最後仲有爽嫩嘅生蠔🦪 每樣刺身都好新鮮,而且以厚切奉上,食落超滿足👅This platter includes jellyfish, sea

刺身盛 $338
Sashimi Platter
This platter includes jellyfish, seared swordfish, hamachi, aka shrimp, scallop and oyster sashimi.

時令海膽 $208
Urchin
加拿大海膽呈橙黃色,份量十足🧡 入口甘甜,放喺薄脆嘅紫菜令鹹鮮味更特出🌊 最後將伴碟嘅青瓜墊喺柔軟嘅海膽下面可以食到三重口感,食落更加清新😌
The Canadian was bright yellow, with a mild but fresh umami flavour. It paired well with the crunchy seaweed.

日本A5和牛壽喜燒鍋 $258
Japan A5 Wagyu Sukiyaki Pot
除左主角嘅壽喜燒之外,套餐仲包埋漬物、沙律、生果同甜品,好豐富呀🍱 昆布堅魚湯底配上自家調配嘅壽喜燒汁鹹甜平衡,加埋野菜後另湯底更鮮甜🥬 A5 薩摩和牛有5大片,沙巴當位置脂肪好似雪花咁均勻,肥美肉嫩🥩 點入日本曉雞蛋後肉質更滑溜,入口即溶🤤 我地加左$15轉烏冬,索曬啲湯汁真係越食越上癮🍜 最後上左碟哈密瓜同豆腐雪糕,凍冰冰好解膩呀~🍧
The Satsuma zabuton slices has beautiful marbling and melted in my mouth, which was even better dipped in egg. The udon has absorbed all the house made sukiyaki broth which was super flavourful. We ended our meal with honeydew and tofu ice cream which came with the set.

壽司 Tenohira Sushi
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座5樓U室
2023-12-17 43 views
今日去到觀塘食lunch駱駝漆搭𨋢排到懵去到掌壽司,午餐都幾多選擇嘅,不過寿喜焼嘅性價比就唔係太高好似呢個壽喜燒嘅set咁我就覺得收百幾蚊有啲貴哩個價錢冇乜誠意嗰幾片牛肉一望落去就知唔新鮮個煲入面又有啲蟲草花好古怪,味道唔可以叫做好食但係都唔至於難食嘅,正正常常啦不過咁樣要收百幾蚊喎生薑豚肉飯算正常,都幾多豚肉食曬啲飯都未食曬啲豚肉生薑豚肉飯係跟過茶碗蒸嘅,不過就唔滑仲有啲鞋添如果真係諗唔到食咩我都會再嚟食嘅
今日去到觀塘食lunch
駱駝漆搭𨋢排到懵

去到掌壽司
午餐都幾多選擇嘅,不過寿喜焼嘅性價比就唔係太高
好似呢個壽喜燒嘅set咁我就覺得收百幾蚊有啲貴
哩個價錢冇乜誠意

嗰幾片牛肉一望落去就知唔新鮮
個煲入面又有啲蟲草花好古怪,
味道唔可以叫做好食但係都唔至於難食嘅,正正常常啦
不過咁樣要收百幾蚊喎

生薑豚肉飯算正常,都幾多豚肉食曬啲飯都未食曬啲豚肉
生薑豚肉飯係跟過茶碗蒸嘅,不過就唔滑仲有啲鞋添
如果真係諗唔到食咩我都會再嚟食嘅
2023-12-17 45 views
去到觀塘梗係去駱駝漆大廈搵嘢食,見到呢間日本嘢門口幾正就吸引左我入去🤩好多擺設同埋有唔同款式嘅酒樽俾你影相都有排影😂餐廳有好多唔同款式嘅主菜俾你選擇,今期料理長推介:⭐️時令鮮魚(係睇佢個日咩魚最靚而定)$188⭐️燒鳥盛盒$128/5樣(燒汁雞肉、大蔥雞肉、雞腎、雞軟骨、雞皮)⭐️鮟魚康魚肝$58/1塊⭐️八爪魚小丸子$58/5粒除咗呢幾樣之外,仲有其他俾你選擇火鍋、沙律小食、刺身、燒物同埋定食!而家餐廳主打定食!我揀左三文魚碎蔥吞拿魚飯、壽司定食三文魚碎蔥吞拿魚飯:$178本身都好鐘意食吞拿魚,賣相好靚,仲好足料,三文魚肥美,吞拿魚蓉好新鮮勁好食😋非常高質👍🏻仲有麵豉湯同埋蒸蛋都好好食😃其實一份餐都好滿足了😁壽司定食:$148呢份定食都好多野食,份量十足🤩,有一份定食之餘仲有6件壽司盤,件件都大舊,魚刺身都好新鮮,我揀咗定食碎蔥吞拿魚蓉飯,好食👍🏻仲有二款雪糕球食(一款豆腐味一款抺茶味)二款雪糕黎講抺茶味比較好食,仲有生果你食唔錯⭐️午市定食8折優惠 或 晚市全單 9折優惠 (先到先得) https://link.tryeat.la/g/SUSHI_COUPON@tenohirasushi
⭐️時令鮮魚(係睇佢個日咩魚最靚而定)$188

壽司定食
日本生蠔
壽司定食
2023-11-17 256 views
觀塘《掌壽司》日式餐廳,服務好,坐得幾舒服,食物又唔錯!而且午市定食仲有八折優惠,真係抵食!我揀咗五色刺身丼$158。丼飯上面擺滿五款新鮮嘅刺身,有三文魚、帶子、牡丹蝦、油甘魚及吞拿魚蓉,每一款都好鮮美,非常豐富。另外叫咗滑蛋北海道豬柳定食$98。吉列豬柳夠晒香脆,面上佈滿滑蛋,撈飯非常一流。定食附前菜、茶碗蒸、蜆肉味噌湯、甜品。前菜係新鮮沙律菜。茶碗蒸熱辣辣又滑,味噌湯有好多蜆肉同海帶,非常足料。甜品可以揀雪糕或者水果,我哋揀咗水果是日係哈密瓜🍈小食我哋叫咗炸餃子$18🥟同炸蠔$20🦪。餃子炸得香脆,內裡有鮮美嘅餡料,一口咬落去,好多汁。而炸蠔外脆內鮮,非常不錯👍🏻午市定食8折後全單只係$268,抵食!

甜品可以揀雪糕或者水果,我哋揀咗水果是日係哈密瓜🍈

午市定食8折後全單只係$268,抵食!
2023-11-13 222 views
因為openrice的好評而進去晚餐,打開餐牌看,看到二百元多的雜錦海鮮飯,叫了一個,加一份沙律。來了丼飯後,質素完全不值二百多元,我在尖沙咀有海景的地方丼飯比他豐富,刺身質素比他好的,都只是百多元。我在附近一田自選一個丼飯,那些壽司飯也比他好吃,刺身還可以自己選擇。理解不了那些好評,說高質抵食,隱世日本美食。我也是看了食評才進去,可能lunch比較抵食,但晚餐千萬不要去,我介紹你去別的地方吃吧。
2023-11-08 179 views
燒鳕魚捧是不錯的前菜,香脆好味三文魚、油甘魚、赤海蝦刺身剌身很高質素,既厚切大大塊又十分新鮮。赤海蝦刺身鮮甜💯碎蔥吞拿魚腩卷很美味,飯夠實,不會鬆散,吞拿魚腩多到🈵️瀉,份量有驚喜定食有很多款款款都十分吸引。我最喜歡滑蛋飯,滑溜溜的。這間餐廳做的沒有令我失望,滑蛋做得溜心,撈飯吃很好。再加以超級香口的吉列豬扒,值得一讃。定食還配湯和蒸蛋,非常滿足🥰朋友喜歡吃牛,所以叫了澳洲牛肉壽喜燒煱。牛肉鮮嫩無比,湯底濃濃的,鍋物冬菇、金菰、水晶粉、南瓜等浸在壽喜燒湯內👍🏻定食還奉送甜甜的蝦蜜瓜。加了$15吃豆腐雪糕做甜品🍧,美味
燒鳕魚捧是不錯的前菜,香脆好味

三文魚、油甘魚、赤海蝦刺身
剌身很高質素,既厚切大大塊又十分新鮮。赤海蝦刺身鮮甜💯

定食還奉送甜甜的蝦蜜瓜。加了$15吃豆腐雪糕做甜品🍧,美味
2023-11-02 170 views
駱駝漆大廈好多美食,今日午餐去掌壽司嘆刺身🍣😋~~抵受不了[刺身定身 set]嘅肥美刺身相吸引,嗌咗😆!6️⃣款 刺身,三文魚肥美、油甘魚&劍魚腩鮮味,帆立貝好大粒!赤海蝦又大又爽,海膽淡淡海水鮮味~~米飯🍚粒粒分明,有黑白芝麻,散發香氣,珍珠米同刺身真係好配🥰🥚茶碗蒸 滿滿蛋香,蒸得好滑,又鮮甜。前菜係 沙律菜🥗,新鮮爽脆好開胃。蜆肉味噌湯🥘亦非常足料,豆腐粒&蜆肉都多。食埋 雪糕甜品🍨大滿足~

駱駝漆大廈好多美食,今日午餐去掌壽司刺身🍣😋~~

抵受不了[刺身定身 set]嘅肥美刺身相吸引,嗌咗😆!

🥚茶碗蒸 滿滿蛋香,蒸得好滑,又鮮甜。

食埋 雪糕甜品🍨大滿足~