2021-04-01 604 views
奶茶係我飲過算好飲既,珍珠彈牙而味道就不過不失,蛋糕奶茶係必點之選!試過之後會覺得芝士奶蓋只係碎料,蛋糕感覺似係濃厚版既芝士忌廉,試過原味、士多啤梨味同Oreo味,都係原味最精彩👍🏻👍🏻👍🏻蛋糕本身帶甜味,建議奶茶可以叫少甜,飲開半糖既我叫蛋糕奶茶時走甜就覺得剛好。
士多啤梨蛋糕奶茶
士多啤梨蛋糕奶茶
2021-02-02 501 views
📍壹茶味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️高質台式飲品店價格唔算太貴 而且選擇好多 最重要係黃店💛❶芝士桂花烏龍茶🥤 $23入口順滑🤤奶蓋既芝士味 咸甜適中 而且奶味很濃郁 但質感上比較稀薄 另外 茶底茶濃唇齒回甘👍🏻Ps:旺角、石門、天水圍、都有分店☺️
📍壹茶

入口順滑🤤
奶蓋既芝士味 咸甜適中
而且奶味很濃郁 但質感上比較稀薄
另外 茶底茶濃唇齒回甘👍🏻

Ps:旺角、石門、天水圍、都有分店☺️
朋友介紹,推薦試下呢間小店。買奶茶嘅時候,收銀姐姐問我有冇學生證,足足令我暗爽左一日🤣🤣🤣。我鍾意飲芝士奶蓋茶。好耐好耐之前係喜茶嘅fans。終於喺香港搵到取代品,就係葵廣嘅茶芝味。呢一間嘅芝士奶蓋拍得上葵廣嘅茶芝味!佢做得比茶芝味出色嘅係個茶底。我點左桂花烏龍茶,桂花味好濃好香,烏龍味都出,令人幾印象深刻。至於佢個奶蓋,味道上係OK嘅,夠芝士味同埋有芝士嘅鹹味,鍾意佢芝士味濃過奶味。唯一我覺得飲落太滿足嘅係,佢個奶蓋太稀...umm冇乜口感,因為太稀,芝士味停留唔到太耐,好快就溶晒嗰啲茶到,比茶味蓋過。
朋友介紹,推薦試下呢間小店。

2021-01-07
2021-01-01 274 views
呢間肥仔水 好耐好耐之前飲過好似係蛋糕奶茶 出名?我見90%客人都會叫蛋糕奶茶😋今次食完午餐去買 怕會太飽 最後揀咗牛乳芒芒芒果同牛奶都好足料 芒果味好濃郁 唔錯唔錯望望下店入面嘅標語 原來又系💛店 喎🤪💛店多到爆既石門!爽!
呢間肥仔水 好耐好耐之前飲過
好似係蛋糕奶茶 出名?
我見90%客人都會叫蛋糕奶茶😋
今次食完午餐去買 怕會太飽 最後揀咗牛乳芒芒
芒果同牛奶都好足料 芒果味好濃郁 唔錯唔錯
望望下店入面嘅標語 原來又系💛店 喎🤪
💛店多到爆既石門!爽!
2020-10-13 468 views
本人返工附近商場有好多好多嘅小本經營餐廳, 定位年輕人為主, 順理成章亦都有好多台式手搖飲品店進駐, 呢間壹茶一直都屬於較受歡迎嘅小店, 食完午飯後都會同同事們都買一杯放響office 邊做邊飲, 不過大家午飯時間去要有定心理準備要等一等, 因為杯杯都要人手調製, 而且呢間小店提供嘅飲品都比較覆雜, 作為消費者當然欣賞, 因為所提供嘅飲品口感豐富而且都會睇到真材實料, 所以不時Encore咁岩今次就買左三杯, 分別係牛乳莓莓(凍), 32蚊圖左1就係啦, 佢嘅草莓係新鮮打漿而成嫁, 所以會自帶微微酸味, 而且份量一點都唔吝嗇, 飲完兩啖純草莓之後再溝奶茶飲更好, 因為一次試哂兩種味道, 不過本人中意溝埋嘅味, 中意草莓牛奶嘅都會中意, 珍珠就唔會好似老虎堂或者幸福堂咁自帶好甜好甜嘅味道, 不過口感煙un 又唔算濃味, 我覺得係好事, 同埋真係好大杯好抵飲呀珍珠奶茶(熱), 22蚊根據我同事所講, 因為佢叫少奶少糖, 所以口感都好爽唔係滑嘅, 但飲落負擔不大, 但同珍珠有少少格格不入, 但就飲品而言, 茶底同奶味都天然唔算刺激, 所以就咁飲都係水準之作黎珍珠奶綠(熱), 22蚊另一個同事

咁岩今次就買左三杯, 分別係
牛乳莓莓(凍), 32蚊
珍珠奶茶(熱), 22蚊
珍珠奶綠(熱), 22蚊
另一個同事都係少糖, 佢反映係好飲, 因為本身呢間小店嘅綠茶都好濃味, 所以撞埋珍奶底就會變得比較搶鏡, 珍奶底就成為左配角, 清清地飲完唔洗漱口

最後外賣埋單76蚊, 呢d 價錢應該係石門先有, 出旺區可能買到是但兩杯炸
2020-03-22 952 views
叫左皇家珍珠奶茶半甜,舖頭個小姐細心解釋正常小甜係7成,可以揀一半同3 成。我揀左半甜,加埋少冰,都唔會淡茂茂~茶味夠香,飲到尾都飲到茶香,而且茶同奶味均勻,溝得好好!珍珠煙韌,唔會太甜,唔係嗰d 深黑色、硬到好膠嘅珍珠,有淡淡焦糖味,同奶茶好夾。杯奶茶好香甜😋 仲要可以選擇中杯,size 對我來講啱啱好。因為我係食完飯去飲,怕飲完會太飽,中杯就唔會。$20 一杯真係超抵飲!舖頭細細但選擇多,見到poster 入面d 水果茶好吸引,下次要試吓佢d 水果茶!

2020-03-22
  • 皇家珍珠奶茶
2018-08-15 1653 views
鋪頭細細,幾個女仔好努力接order...我嘅至愛「霸氣橙子」真心好飲唔似出邊幾天博切切嘅橙...重點係原本好唔鍾意飲橙汁類飲料嘅我...竟然搵到呢一間小店令我重新愛上飲橙汁類嘅飲料😱果然神奇😱
2018-08-07 1055 views
係附近返工 愈開愈多飲品店 試來多試去 最值得一飲再飲就係TEA ONED水果茶係真係有好多真果肉係入面 絕對唔係糖漿 超級真材實料 飲完D果肉係個底仲要倒落口咁多而且唔會話甜到漏 佢杯杯茶都有加檸檬同另一種細細粒唔知咩青色水果 我唔識係咩 總之好清新 早排興返大陸飲喜茶...而家真係完全唔需要啦 仲平D添啊 XDD唔係D咩大集團式經營 全靠口碑 所以睇得出樣樣野都好用心而且好方便 可以WHATSAPP落單 食完飯落單 行到去就拎得 啱晒我地D趕頭趕命既打工仔   我自己最鐘意係"火龍星雨"  有火龍果 其它飲品店好少見 杯套都CUTE過人 一星期七日 日日唔同 星期六日唔使返工 集唔齊 ~0~"""個蓋又好好用 飲唔晒住 又可以蓋返實一陣再飲  乾淨衛生
唔係D咩大集團式經營 全靠口碑 所以睇得出樣樣野都好用心
我自己最鐘意係"火龍星雨"  有火龍果 其它飲品店好少見

個蓋又好好用 飲唔晒住 又可以蓋返實一陣再飲  乾淨衛生

2018-08-07
5 Minutes (TakeAway)
$23 (Lunch)
  • 火龍星雨
  • 草莓黛玉
開張到而家都幫襯左好多次了, 最近多左好多款水果茶,特別係桃桃四季春,爆多桃. 公司近來都多左人叫外賣,接聽電話既姐姐慢慢講解同介紹, 最後就算叫唔夠200蚊都幫我們送貨, 超級好服務另外佢地既奶茶又係一絕. 台式奶茶來講算係夠茶味,而且香滑. 配埋珍珠更加一流,佢地既珍珠唔同出面黑色又硬個種車軑珍珠, 佢係偏軟一點但又夠煙韌,有淡淡焦糖味.希望佢地再出多點限定飲品(好似桃桃四季春) 咁, 等我再試多d出面冇既野!

桃桃四季春
桃桃四季春
2018-07-28 676 views
由初開張已經 keep 住幫襯,好鐘意飲佢個「夏日火龍果」同埋「西柚沙沙」,介紹咗俾啲同事,同事每日都會一齊叫外賣,但自從有幾次不愉快嘅經驗之後,已經小咗好多叫依間,叫其他果幾間。主要都係某位送外賣嘅姐姐每次嘅態度都好差,每次來到都講唔好聽嘅說話,次次都由得佢,但噚日又嚟料,話唔見人去拎... 而事實上無人會企係門口等人送貨,未見到人已經收到鋪頭發短訊過來!出到去又俾說話我聽... 😑... ... 想飲杯嘢啫... 唔駛下下都西口西臉話人阻住你返鋪頭呀?送貨果位態度勁差!(係高大果位小姐態度差,其他果啲都好有禮貌)

送貨果位態度勁差!

(係高大果位小姐態度差,其他果啲都好有禮貌)
夏日火龍果
Delivery
$30 (Tea)
  • 夏日火龍果
  • 西柚沙沙
2018-07-20 681 views
今日 (20-7-2018 Fri),女同事CY突然話想飲珍珠奶茶,我就同佢lunch時一齊出去買,佢話好多時聽到啲人話呢間o既珍珠奶茶好飲,咁就試吓啦.搵到喇,我o地要好普通正常o既珍珠奶茶,size係中(只有中同大),一杯賣$20.00,因為收錢o個位問我o地使唔使減甜,我答唔使.買完飛等叫No.,但螢幕係漆黑一片,冇o野睇,等o左約4分鐘都冇人叫我o地No.,CY話應該唔使等咁耐o架?於是走去睇,原來已經出o左,完全聽唔到有人叫.=.=”拎到手睇,顏色唔深,而味道,唔太甜但完全冇茶味,只係淡淡o既奶味;,珍珠似係黑糖,唔夠煙韌,開始變得好腍.唉!CY誤信流言啦.味道係0.1分

拎到手睇,顏色唔深,
飲o左半杯o既珍珠奶茶
唉!CY誤信流言啦.
味道係0.1分
2018-07-20
4 Minutes (TakeAway)
$20 (Other)
2018-05-20 433 views
石門開了很多餐廳就同朋友過嚟行吓,呢排天氣好熱,行行下俾我哋發現左呢間一壹茶。呢度太多選擇啦,但係店員好耐心介紹比我哋聽,最後我哋選擇咗水果茶系列。全部有新鮮水果製作,啱晒我同啲姊妹,好清新好好味,下次會再嚟幫襯。
2018-04-20
2018-03-25 474 views
第一次光顧,今天試了夏日火龍果 (凍),真係好靚,但一開始無影相,補張醜ge...唔好介意🙈。茶底好味,不太甜,底下有嚿類似橙ge柑桔類水果,好fresh,上面用紅肉火龍果,好靚,不過冰就多咗少少。$25,值!
2018-03-25
2 Minutes (TakeAway)
$25 (Other)