2024-07-26 231 views
在香港,Pet Friendly的餐廳真的不多!住在大西北的我,我發現了一個好去處!『小茶角』位於天水圍濕地公園附近,有分室內外座位,而一般小狗都是允許帶進餐廳裏面店舖內乾淨整潔,而且食物種類多,有主食、小食及甜品。《All Day凱婷早餐》實在太豐富了,炒蛋嫩滑,配上酥脆的牛角包, 十分滿足《黑松露炒蛋配牛角包 - 田園沙律》份量相對較大,嫩滑的蛋充滿黑松露香氣身為黑松露粉絲的我,就肯定不能錯過!《蒜香白酒煮蜆》蜆肉尚算乾淨,大小正常,但蒜香味十足,實在令人停不了口《西牛》被名字所吸引,店員送到上來,沒想到是以西多士形式呈現的牛角包牛角包炸得香脆,配上蜜糖及雲呢拿味雪糕,一點都不膩,有意想不到的口感!《白桃梳打》、《白桃貴妃烏龍》我和朋友都選擇以白桃為主調的飲品但我卻把貴妃烏龍茶底轉換成為「雲中香糯」茶底,每一啖都有淡淡的糯米香, 感覺特別

店舖內乾淨整潔,而且食物種類多,有主食、小食及甜品

《All Day凱婷早餐》
實在太豐富了,炒蛋嫩滑,配上酥脆的牛角包, 十分滿足

All Day凱婷早餐

《黑松露炒蛋配牛角包 - 田園沙律》
份量相對較大,嫩滑的蛋充滿黑松露香氣
身為黑松露粉絲的我,就肯定不能錯過!
黑松露炒蛋配牛角包 - 田園沙律

《蒜香白酒煮蜆》
蜆肉尚算乾淨,大小正常,但蒜香味十足,實在令人停不了口

《西牛》
西牛

《白桃梳打》、《白桃貴妃烏龍》
我和朋友都選擇以白桃為主調的飲品

白桃梳打、白桃貴妃烏龍

2024-07-14
$200 (Tea)
All Day凱婷早餐
黑松露炒蛋配牛角包 - 田園沙律
2024-03-19 334 views
去完天水圍公園賞櫻花,是時候醫肚了。聽聞小茶角在濕地公園開了分店,決定前往一試😍。屯門牛$56 加黑松露醬+$10 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)它的牛角包一直很有名,上枱時,香氣四溢,充滿牛油香味。一口下去,酥皮鬆脆,層層分明且非常鬆軟 。「屯門牛」這款包含蛋、蘑菇、芝士、煙肉、蕃茄等配料,份量大且多。半融的芝士包裹着煎得金黃,微微燶邊的煙肉,搭配滑捋捋滑蛋及香噴噴蘑菇,一啖咬落去,大大大滿足😍。強烈建議加黑松露醬,添加後味道及層次截然不同,黑松露的濃郁香氣令食物別具一番風味。BBQ醬燒豬仔骨配薯角 $178賣相十分吸引且大條。肉質鬆軟且不黏骨,輕輕一切,骨肉便立即分離。醬汁非常惹味,食都吮晒手指。蕉糖香蕉窩夫 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)熱辣辣的窩夫外脆內軟,配上淡淡的雲呢拿雪糕,本身已是天作之合。加上脆焦糖面的香蕉,真的是世紀絶配。冷熱交替,濃淡共融,口感非常豐富😋😋😋。牛油果奶昔 $58入口非常順滑,牛油果味濃,十分足料,飲完覺得充滿營養及能量!🤭 @Big_Big_Foodie

屯門牛$56 加黑松露醬+$10 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

BBQ醬燒豬仔骨配薯角 $178
BBQ醬燒豬仔骨配薯角

蕉糖香蕉窩夫 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

牛油果奶昔 $58
牛油果奶昔

2024-03-07 712 views
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 大西北小清新Cafe🌿 】#beerpig天水圍 #beerpig西式大西北天水圍近濕地公園個邊開左好多間餐廳😯今日小編就試下呢間小清新Cafe先🌿Cafe環境幾寬敞,裝潢偏日系以木為主,視覺上幾舒適,靜靜地同朋友一齊黎食Lunch/Tea傾下計就再適合不過👩🏻‍🤝‍👩🏼近門口位置仲有幅小茶角打卡牆📸💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158牛排切好曬食用方便,而牛排本身有用鹽調味,味道夠濃🤔直接食可唔洗配醬汁食🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88另加牛油果 +$18除左主食之外,都有啲輕食可以揀,班尼迪蛋有配牛角包🥐鋪左滿滿既煙三文魚,加錢要埋牛油果😋兩款配料都要曬就唔洗揀!女士們胃口細啲既時候點呢款就岩岩夠飽👍🏻🧇蕉糖香蕉窩夫|$68一上台就聞到香聞聞既香蕉味,香蕉表面有層脆卜卜既焦糖🤤香蕉x雪糕x窩夫🧇一齊食真係好夾,份量大,兩個人食一份就岩岩好🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺

#beerpig天水圍 #beerpig西式

💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟

#🍻🍖 質素:

🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158

🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88
另加牛油果 +$18

🧇蕉糖香蕉窩夫|$68

🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25
跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺得好滯😋

🍹芝士奶蓋桂花茶|竹韻清幽茶底|$36
加愛玉 +$6
呢到既茶飲都可以有好多自己配搭,可以自選茶底,加配鮮奶/果汁/各式各樣既配料🙈咁多選擇真係會揀到頭暈眼花🥴
桂花茶揀左半甜都有係甜左少少😋可能揀微甜會再清新啲,竹韻清幽茶底茶味唔會過濃,清清淡淡易入口,又唔會蓋過桂花味🌸

🍻 #小茶角 🍖
📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先
#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#天水圍 #天水圍美食 #Cafe #西式
士多啤梨奶昔  &  芝士奶蓋桂花茶
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
士多啤梨奶昔  &  芝士奶蓋桂花茶
蕉糖香蕉窩夫
今日帶咗男朋友去濕地公園附近食下午茶,呢一間小茶角採光度十足,位置闊落環境唔錯,門外仲有位置可以帶埋寵物一齊渡過一個悠閒下午煙三文魚牛油果沙律先來一道清新爽口既沙律!三文魚擺成兩朵玫瑰,搭配清新蛋白質滿滿嘅牛油果🥑沙律用咗芝麻醬,唔錯既配搭紐西蘭高級肉眼扒(12oz)配薯角 紐西蘭肉眼扒份量足夠,12安士份量好大,肉質肥瘦適中,牛味香濃;薯角外層酥脆食到停唔到BBQ醬燒豬仔骨 配炸薯角$178整整一條ribs ,肉汁豐富肉質軟腍,BBQ醬汁酸酸甜甜味道層次豐富!蕉糖香蕉窩夫香蕉🍌上面有一層焦糖面,窩夫質地鬆軟,與香蕉完美融合,誠意滿滿既甜品!雲中香糯非常鍾意呢一款茶,入口清香,大有陣陣,糯米香氣,可以見到佢哋對茶湯都係一定執着📍小茶角天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖

煙三文魚牛油果沙律

紐西蘭高級肉眼扒(12oz)配薯角

BBQ醬燒豬仔骨 配炸薯角$178

雲中香糯

📍小茶角
2024-08-23 0 views
小茶角 (濕地公園路) (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖紐西蘭牛肉眼扒,8安士,夠晒juicy,肉質好嫩,煎到剛剛好,唔會太老,而且個肉汁真係好香,配埋炸薯角同田園沙律,簡直係完美配搭!炸薯角外脆內軟,田園沙律又新鮮爽口,真係食到停唔到口!黑松露日本帆立貝意粉,個松露味勁香,帆立貝又鮮甜,真係食到停唔到口!意粉煮得啱啱好,唔會太硬,而且個醬汁好濃郁。白酒忌廉煮藍青口,個汁好濃郁,青口又鮮味,正到爆!青口都煮得剛剛好,唔會太老,而且個汁真係好惹味,配埋白酒,真係好正!蕉糖香蕉窩夫,個香蕉好香甜,窩夫又脆,配埋雪糕,真係滿足到極!個香蕉係即場煎嘅,所以好香甜,而且個窩夫真係好脆。黑糖波霸鮮奶,個黑糖味好香,波霸又煙韌,黑糖味好濃郁,個波霸真係好煙韌。
小茶角 (濕地公園路) (天水圍)

風和日麗嘅下午🌅,同朋友去咗濕地公園🏞️睇貝貝🐊🐊🐊,欣賞下大自然🌵🌻🪻,吸收下新鮮嘅空氣🍃同埋睇多啲綠色嘅植物🌲🪵🌿🌱🌾。放假最佳活動:留一天與你喘息!☺️消耗完一堆卡路里,咁更係要喺附近explore下d好西獎勵下自己啦! 原來濕地公園附近開咗好多好嘢食,但係偏偏畀呢一間嘅牛角包漢堡🥐吸引住,因為牛角包控🥐嘅我,要即刻入去試下🤤🤤🤤📌大啡菇黑牛🥐(大啡菇+黑松露+芝士🧀)牛角包好鬆脆,溶溶哋嘅芝士配埋大量黑松露鋪滿係個大啡菇上面,d 菇汁咇曬出泥,仲有新鮮嘅沙律菜🥗,好味呀😍😍😍📌檸檬香草烤春雞半隻配薯蓉🍋🐔🥔 無花無假真係有半隻,用檸檬香草醃完再烤,烤到時間岩岩好,雞肉嫩滑多汁再撈埋入口即融嘅薯蓉,夠曬飽肚😌📌蒜香白酒煮蜆🦪 食得出係新鮮嘅蜆,一d雪藏味都冇,蒜香同白酒更加令D 蜆嘅味道昇華左🆙📌卡邦尼意粉🍝 意粉煙韌,配上香滑濃郁嘅醬汁同煙肉🥓香味,係我鐘意嘅味道💞💞💞📌小食大拼盤🍤🍤🍤(吉列炸蠔、吉列蝦、洋蔥圈、薯角、單骨雞翼)拼盤從來都係選擇困難症嘅朋友,唔使諗,全都要😏😏😏📌士多啤梨窩夫🍓🧇  加雪糕🍨超打卡able,切得好靚嘅士多啤梨,估唔到一D都唔酸。窩夫外脆內軟,又熱辣

📌大啡菇黑牛🥐(大啡菇+黑松露+芝士🧀)

📌檸檬香草烤春雞半隻配薯蓉🍋🐔🥔

📌蒜香白酒煮蜆🦪

📌卡邦尼意粉🍝

拼盤從來都係選擇困難症嘅朋友,唔使諗,全都要😏😏😏

📌士多啤梨窩夫🍓🧇  加雪糕🍨
超打卡able,切得好靚嘅士多啤梨,估唔到一D都唔酸。窩夫外脆內軟,又熱辣辣,同凍冰冰嘅雪糕,簡直係冰火交融,好幸福呀💗💗💗

📌鮮檸愛玉🍋
酸酸甜甜好開胃,一邊食小食,一邊飲啱曬👍🏻

📌士多啤梨奶昔🍓🍼
完全冇藥水味,聽住個攪拌機搞出嚟嘅奶昔,係即打出泥嘅😚

🫡呢度嘅班底係幾個後生仔女,有heart🩷 有火🔥,野食即叫即製,值得支持❤️‍🔥!食完都被佢哋感染到,覺得後生左🤭

📍小茶角 (濕地公園路)

@tea_and_corner

#游入了思海看日落天荒
#悠悠一刻抬頭星空萬象綻放
#如聽到我有種嚮往

2024-08-21 0 views
陽光明媚的周日午後,我和朋友帶著毛茸茸的小夥伴——愛犬Churro,來到濕地附近的狗公園。這裏景色怡人,清新的空氣,鳥鳴聲聲,讓人細細品味這份寧靜。走著走著,來到附近一家文青咖啡店「小茶角」,原來這是一間寵物友善餐廳,確實是狗主的福音!咖啡店裝潢簡約,充滿濃濃的文藝氣息,讓人感覺格外舒適。我們點了煙三文魚牛油果沙律,十分清爽開胃,三文魚的鮮美和牛油果的香滑完美融合。朋友點了是日餐湯南瓜湯,清甜可口。炸洋蔥圈加黑松露醬,外酥內軟,黑松露的香氣更是驚艷的點綴!主菜方面,我們點了蒜香白酒蜆肉意粉,意粉充滿濃郁的蒜香和酒香,蜆肉鮮美,意粉口感軟硬適中。而紐西蘭牛肉眼扒配炸薯角,牛肉鮮嫩多汁,配上香脆的炸薯角,口感層次豐富。甜點我們選擇了蕉糖香蕉窩夫,香甜的香蕉和酥脆的窩夫完美結合,再外加珍珠和雪糕,口感更豐富。我們亦點了白桃貴妃龍井,以及芝士奶蓋桂花茶加蘆薈,兩者茶香濃郁,白桃及芝士奶蓋的香氣均增添一份清甜。伴隨著濕地的清新自然和文青咖啡店的舒適氛圍,在「小茶國」享受著美食,為我們和愛犬帶來了一個難忘的午後時光。小茶角 (濕地公園路) (天水圍)地址:天水圍濕地公園路1號Wetland Sea

小茶角 (濕地公園路) (天水圍)

地址:天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖
天水圍濕地公園bay美味小清新cafe - 小茶角天水圍濕地公園bay有一系列的食店,bay入口旁有一間小清新風的cafe - 小茶角,餐廳設計十分舒適,環境也十分優雅🥢12oz 的紐西蘭高級肉眼扒 $258肉眼扒烤制恰到好處,肉鮮嫩多汁很juicy,分量十分充足,再搭配香脆可口的薯角,十分美味😋 🥢香煎羊架 $180羊肉鮮嫩多汁,配上黑松露薯蓉,滿滿的黑松露的味道 散髮著,羊肉配上清新的薯容十分適合。🥢白酒忌廉煮藍青口 $128青口十分鮮甜,配上白酒忌廉汁,可以連湯也一起吃,十分creamy🤭🤭🥢炸洋蔥圈 $42酥脆可口,炸得十分香酥,即叫即炸的小茶角 (濕地公園路) (天水圍)📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號鋪
天水圍濕地公園bay美味小清新cafe - 小茶角

🥢12oz 的紐西蘭高級肉眼扒 $258

🥢香煎羊架 $180

🥢白酒忌廉煮藍青口 $128

🥢炸洋蔥圈 $42
酥脆可口,炸得十分香酥,即叫即炸的

2024-08-07 30 views
去完濕地公園想搵嘢食,嚟咗呢到,環境優美嘅cafe蒜香意粉唔錯,正常發揮三文魚牛油果沙律好足料見隔離枱叫咗個屯門牛漢堡佢哋都食得幾開心順便要咗個會員迎新優惠嘅免費送雞翼,好多汁,隻叉叉落去真係爆汁。配蟹子醬,免費item都咁有誠意價錢絕對超值呢幾樣嘢加埋146埋單,邊度可以搵到咁嘅quality咁嘅價錢出面太熱 太肚餓 所以冇諗起影相😂擺盤方面佢的確未必最出色,但我都冇嘢好complain缺點..可能係店內油煙有啲勁
去完濕地公園想搵嘢食,嚟咗呢到,環境優美嘅cafe
蒜香意粉唔錯,正常發揮
三文魚牛油果沙律好足料
見隔離枱叫咗個屯門牛漢堡佢哋都食得幾開心
價錢絕對超值
出面太熱 太肚餓 所以冇諗起影相😂
擺盤方面佢的確未必最出色,但我都冇嘢好complain
缺點..可能係店內油煙有啲勁
2024-07-21 116 views
假日帶朋友嘅狗狗去玩~發現原來濕地公園附近有間咁日系嘅餐廳😳最重要係pet friendly🐶🐱出面有露天位,但都歡迎狗狗進店🫶🏻大熱天時人同毛孩都唔洗驚熱死🤭🤭舖內比想像中闊落~日系木質裝修打卡影相都好靚💜食物種類都幾多選擇~想食飽d定輕食都ok👌🏻我哋仲唔覺意揀咗牛角包全餐🤣🤣🤣(太愛牛角包了吧?!)💜All Day凱婷早餐牛角包鬆脆~必須要讚炒蛋炒得好靚好滑🤤真係覺得蛋係all day嘅主角🤣煙肉亦煮得唔會太油💜黑松露炒蛋配牛角包配田園沙律超大份量😳😳估唔大會咁大份~黑松露fans必點💜蒜香白酒煮蜆調味有層次好味~蜆肉夠大隻👍🏻💜西牛呢個牛角包再升一個層次🤩因為有炸過加埋焦糖蜂蜜~另外仲有cream同雪糕一齊食,我呢個甜品控超愛🥰💜白桃貴妃龍井💜白桃梳打

💜All Day凱婷早餐

💜白桃梳打
凱婷早餐
黑松露炒蛋牛角包配田園沙律
白桃梳打  /  白桃貴妃龍井
$200 (Lunch)
凱婷早餐
黑松露炒蛋牛角包配田園沙律
白桃梳打  /  白桃貴妃龍井
2024-07-07 114 views
今日嚟到呢間天水圍嘅隱世cafe食lunch,真係一個幾好嘅體驗🍽️。我地兩個人點咗一碟三文魚忌廉意粉,同埋仲試咗佢哋嘅招牌牛角包漢堡🍔。意粉就正常發揮,三文魚份量比較少。但牛角包就有驚喜,牛肉幾juicy ,加埋新鮮脆脆嘅青菜同甜酸醬汁,真係好滿足🤤 至於飲品就跟餐半價叫左一杯americano 同檸檬愛玉,估唔到無論係咖啡定台式飲品都唔差,食完肉類嘅濃郁感立即得到平衡,成餐飯既體驗都好好。🥤 餐廳整體環境都企理,除咗係交通差啲之外冇乜投訴,我會推薦大家嚟試下。👍👍👍

美式咖啡
檸檬愛玉
炸洋蔥圈
三文魚忌廉意粉
牛肉漢堡牛角包
2024-07-07
$100 (Lunch)
美式咖啡
檸檬愛玉
星期六日放假,一家大細去那裏好🤔,不如去天水圍濕地公園玩啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/ 玩完當然要吃飯啦,我就推介大家去 🇭🇰小茶角囉~親子家庭餐只需$𝟐𝟖𝟖,也太便宜了吧~☆ 親子家庭餐💗$𝟐𝟖𝟖兒童餐,可選肉醬意粉🍝或漢堡扒,漢堡扒有嚼勁,薯角香脆,加上粟米🌽和沙律,小朋友一定喜愛!蟹肉忌廉意粉🦀,蟹肉份量多,忌廉香氣撲鼻,味道不錯。黑松露帆立貝意粉⚫️+$𝟑𝟖,黑松露好濃郁,帆立貝大大粒又好彈牙,好吃呀~吉列蝦配洋蔥圈,炸得香脆,好香口呀!甜品有焦糖香蕉窩夫🧇,窩夫香脆,香蕉有焦糖脆片,加上雪糕+$𝟏𝟎更滿足呀!! 另加兩杯飲品,只需+$𝟑𝟎!!

☆ 親子家庭餐💗$𝟐𝟖𝟖

蟹肉忌廉意粉🦀,蟹肉份量多,忌廉香氣撲鼻,味道不錯。

吉列蝦配洋蔥圈,炸得香脆,好香口呀!

1. 屯門牛呢度係牛角包嘅專門店,牛角包🥐果然係唔錯👍包成個都好脆,好香牛油味,配料方面好足料,蛋蘑菇🍄‍🟫芝士🧀煙肉呢個組合好夾,仲要個醬地千島醬甜甜地食落好夾2. 牛魔王呢個係另一款牛角包🥐,呢個食落去好似美式咁,牛角包版嘅美式漢堡,食落幾有新鮮感,牛肉都煎得幾香,蛋芝士🧀蘑菇🍄‍🟫蕃茄同樣好足料醬就唔同上一個,所以冇咁甜3. 薯角跟餐嘅薯角都做得唔錯,口感充實,就有調味先炸,所以比較濃味
1. 屯門牛
呢度係牛角包嘅專門店,牛角包🥐果然係唔錯👍

2. 牛魔王

3. 薯角
跟餐嘅薯角都做得唔錯,口感充實,就有調味先炸,所以比較濃味
Cafe 菜式
Other Info. : 新註冊會員有$6優惠
2024-06-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
Cafe 菜式
  • 牛魔王
今日去完濕地公園之後,我們又再次來到附近既呢間餐廳食晚飯,我地中意呢度舒適既環境同埋氣氛而且食物都好唔錯😋Main:♥︎ 紐西蘭牛肉眼扒首先,我地點左個8oz的紐西蘭牛扒,牛扒煎得啱啱好,外層香脆而內里嫩滑,配埋個汁好好味,伴碟既的薯角金黃酥脆,沙律清爽🫶🏻♥︎ 檸檬香草烤春雞跟住再點咗個烤春雞配薯蓉,春雞皮脆肉嫩,肉質鮮美,薯蓉綿密Dessert:♥︎ 焦糖香蕉窩夫👍🏻真心推介呢個窩夫🧇,飯後點埋甜品,真係好Perfect🩷窩夫外脆內軟,配埋雪糕🍦,仲有脆脆焦糖香蕉,滿足感💯Drink:♥︎ 龍井甜茶♥︎ Ice Americano
環境同埋氣氛而且食物都好唔錯😋

Main:
♥︎ 紐西蘭牛肉眼扒

♥︎ 檸檬香草烤春雞
跟住再點咗個烤春雞配薯蓉,春雞皮脆肉嫩,肉質鮮美,薯蓉綿密

Dessert:
♥︎ 焦糖香蕉窩夫👍🏻

Drink:
♥︎ 龍井甜茶
♥︎ Ice Americano
2024-06-15 75 views
平時放假 都鍾意搵cafe chill下🙂知道天水圍濕地公園附近有間小茶角有個抵食嘅家庭套餐 ($288)所以上星期就去左試下😊家庭套餐包左1️⃣份兒童餐加飲品、2️⃣份主食🍛、1️⃣份小食🍤同1️⃣份甜品🍮🔸兒童餐🔸可以揀牛肉漢堡/肉醬意粉配Qoo青提子汁🧃另外仲有雜菜沙律、碎蛋🥚同粟米🌽好豐富 營養有均衡🧡🔹主食🔹有牛魔王配沙律/肉醬意粉 / 蟹肉忌廉意粉 / 黑松露日本帆立貝意粉 4選2我地揀左牛魔王配沙律🥐同蟹肉忌廉意粉🍝牛角包好酥脆 入面有手打牛肉、芝士、雞蛋🥚、蕃茄🍅同蘑菇🍄牛肉好厚身好juicy 口感勁豐富👍🏻而蟹肉忌廉意粉有好多蟹肉 忌廉汁夠哂creamy意粉索滿哂醬汁 好好食呀😋🔸小食🔸 吉列蝦拼炸洋蔥圈熱辣辣 炸得好香脆🔹甜品🔹焦糖珍珠窩夫/香蕉窩夫/士多啤梨窩夫 (3選1)我地揀左焦糖珍珠窩夫 窩夫外脆內軟 熱辣辣配埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕再加埋焦糖醬同珍珠 口感勁豐富😋另外只要加 $30 仲可以任選飲品兩杯😊我地叫左鮮奶仙草凍同士多啤梨奶昔兩杯都好好飲😊
平時放假 都鍾意搵cafe chill下🙂
知道天水圍濕地公園附近有間小茶角
有個抵食嘅家庭套餐 ($288)
所以上星期就去左試下😊

🔸兒童餐🔸
可以揀牛肉漢堡/肉醬意粉配Qoo青提子汁🧃
另外仲有雜菜沙律、碎蛋🥚同粟米🌽
好豐富 營養有均衡🧡

🔹主食🔹
我地揀左牛魔王配沙律🥐同蟹肉忌廉意粉🍝
牛角包好酥脆 入面有手打牛肉、芝士、雞蛋🥚、蕃茄🍅同蘑菇🍄
牛肉好厚身好juicy 口感勁豐富👍🏻
而蟹肉忌廉意粉有好多蟹肉 忌廉汁夠哂creamy
意粉索滿哂醬汁 好好食呀😋

🔸小食🔸 吉列蝦拼炸洋蔥圈
熱辣辣 炸得好香脆

🔹甜品🔹
焦糖珍珠窩夫/香蕉窩夫/士多啤梨窩夫 (3選1)
我地揀左焦糖珍珠窩夫
窩夫外脆內軟 熱辣辣配埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕