Hiring
$17,500-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$20,000
Monthly (Negotiable)
2023-12-30 156 views
🍜 嗱嗱嗱,話說吓嘅午餐,我揀了呢間食肆,一坐低先點了個豆腐卜同埋個番茄湯底。啱啱,個番茄湯底真係正!湯味鮮甜,湯底微酸開胃,簡直perfect!啊啲米線又夠份量又過癮,口感爽滑得黎彈牙,食落真係正到不得了!埋單嘅青瓜拌皮蛋,嚟個開胃前哨戰,皮蛋味道濃郁,青瓜質感爽脆,呢一對搭檔,媽咪!真係幾得意嘅小食講起上次嗰椀重慶酸辣湯,我今次再選擇咗佢,心想食物總要碰碰新鮮。酸辣湯底啱晒今日嘅心情,面頭足料,湯底正中我那開胃度,帶點麻、有酸媽,相當提神。至於米線,依然係我嘅最愛,豐富湯底滋味落肚,刺激到我啲味蕾舔指回味。🍗 土匪雞翼係落單必選,炸到外脆內嫩,成件翼都醃得入味企貨,食落爽口嘅皮同多汁嘅肉,一試難忘!啖啖肉,每一啖都係香脆滿足感!總之,今次嘅午餐,真係食得嚟開心,食得嚟滿足,食得嚟好味,化作晏晝最好嘅能量~滿足晒呀!🌶️🍅🥒

2023-10-02 256 views
本身好想食米線,見到番工附近最方便係呢間譚仔就去左!結果真係眼淚都流埋!同平時口味一樣,都係叫重慶酸辣炸醬米線加細白肉。啲嘢上嚟個陣好似同平時一樣,一食先知出事,啲炸醬完全係肉粒同汁,同「醬」距離十萬八千里,個蒜泥白肉得個五塊(平時食細都唔係咁),蒜泥仲要水水地,漿咁。一句講曬,未食過咁奇怪嘅譚仔😅早知寧願行多兩條街食三哥或者雲桂香,一樣價錢至少唔洗咁受罪。唔會再有下次幫襯,餐飯錢真係唔想俾🙏🏻🙏🏻
啱啱過完母親節,大大小小的餐廳都推出左不少母親節套餐,我們平時食開的譚仔當然唔會執輸,都推出左依個鮮人蔘湯竹笙雞卷米線,作為試伏專員的我梗係要試吓啦而且為咗試佢最原本的味道,我們沒有再追加其他配料鮮人蔘湯竹笙雞卷米線 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟雖然係咁樣的價錢,但真係有一條人蔘係面😂真係比你知係鮮人蔘湯,唔係假架,不過味道就好淡,而且試唔到有人蔘味;雞卷反而就幾嫩,不過就只有四嚿,唔太夠,竹笙就正常水準水蜜桃味愛玉冰 加配價$14 推薦指數🗯️:🌟味道好藥水,而且愛玉份量好少,不推薦🙅🏻‍♀️以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

而且為咗試佢最原本的味道,我們沒有再追加其他配料

鮮人蔘湯竹笙雞卷米線 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟

水蜜桃味愛玉冰 加配價$14 推薦指數🗯️:🌟

味道好藥水,而且愛玉份量好少,不推薦🙅🏻‍♀️

2023-03-04 490 views
過橋米線第二碗半價🤑,朋友都想試,好似好抵,於是一人一碗試下😝🍜過橋米線$57有好多材料🤩,牛丸、火腿、豬膶、雞肉、豬肉、魚蛋、牛柏葉、竹笙、腩肉、墨魚丸、豆卜、韭菜、芽菜、腐竹、生菜、酸菜及炸醬腩肉有雪味豬潤、牛肉新鮮 豆卜又腍又有豆味其他食材正正常常另外加18蚊有小食優惠 包飲品及小食,小食叫咗紅油木耳過橋米線叫第二份半價好抵,如果細食嘅可以share,不過我哋一人一碗都食得曬,粉量比起正常嘅米線多啲

🍜過橋米線$57
腩肉有雪味
豬潤、牛肉新鮮
豆卜又腍又有豆味
其他食材正正常常

另外加18蚊有小食優惠 包飲品及小食,小食叫咗紅油木耳

2023-01-07 382 views
叫左個大碗面,麻辣10小,放在枱上多左蕃茄蓉,職員強調是10小,食入口感是酸辣湯底,超超難食。落左要奶茶,到枱問要唔要糖,我回應要2包,女服務員說佢只有1包,等了很耐也沒有補第2包糖。上了大碗米線,馬上走人,講幾次才俾碗仔,匙羹都唔俾。一句講野,此間分店服務員超差!
2022-09-04 607 views
譚仔名副其實既米線一哥,因為早排食左個譚仔個湯底係淡如水,所以今日去食果陣都有少少擔心。好彩,呢間譚仔水準KEEP得住。今次個湯底叫左2小辣,唔會之前另一間咁湯底冇色,如圖中所見係有濃濃既麻辣顏色,餸就配個腩肉。而且仲叫左個豬耳小食,豬耳爽口彈牙有咬口,個辣汁又夠味,食完豬耳仲有辣汁剩下來又可以用黎點腩肉食,腩肉配辣汁真心好夾。而其他食材,米線都係KEEP到水準夠彈牙。最後,加多杯涼檸檬茶,爽呀!
2022-09-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
又到星期六,好難得又抽中賣旗炎夏做完義工拿拿聲搵地方坐低食嘢先連鎖米線店總有一間喺左近一開門冷氣撲面透心涼呀!例牌叫呢幾樣嘢食兩餸米線走唔甩,小食雞翼必點魚腐雞肉清湯米線走青走芽菜味道依舊份量足夠,連鎖店水準穩定湯底清澈少少偏咸但食完唔會口乾雞肉嫩滑唔會柴,米線夠食軟硬適中魚腐同出面街買唔同感覺,好味!當然唔少得叫份大嘅土匪雞翼醃得入味炸得酥脆肉汁泌出嚟其實5隻都唔太夠喉哈哈哈加多杯凍奶茶好爽呀~滿足晒
又到星期六,好難得又抽中賣旗
炎夏做完義工拿拿聲搵地方坐低食嘢先
連鎖米線店總有一間喺左近
一開門冷氣撲面透心涼呀!

例牌叫呢幾樣嘢食
兩餸米線走唔甩,小食雞翼必點
魚腐雞肉清湯米線走青走芽菜
味道依舊份量足夠,連鎖店水準穩定
湯底清澈少少偏咸但食完唔會口乾
雞肉嫩滑唔會柴,米線夠食軟硬適中
魚腐同出面街買唔同感覺,好味!

當然唔少得叫份大嘅土匪雞翼
醃得入味炸得酥脆肉汁泌出嚟
其實5隻都唔太夠喉哈哈哈
加多杯凍奶茶好爽呀~滿足晒

2022-08-13 183 views
叫兩個餸,墨魚丸4粒,豬膶得(3塊)??另一碗四個餸,你比幾粒雞肉碎我?明白叫得多餸每個餸嘅份量就會減小,但未至於小到咁…仲要係雞肉碎??都算…你個麻辣 我都唔識應該叫邊個Level… 個中辣永遠唔同份量… 一係就好辣,一係就完全唔辣…點解可以次次都咁唔統一,但你哋係每個湯底都會set一個份量辣度…點解可以咁大分別?????? 究竟我要食小辣中辣定係大辣定係三小??仲要湯係極鹹… 我食譚仔起碼一個月食10次最勁嗰時可以一個月食20次完全知道唔會係咁啲嘢完全錯晒….什麼料子Btw : 淨係你呢間次次都係有問題
叫兩個餸,墨魚丸4粒,豬膶得(3塊)??

仲要湯係極鹹… 我食譚仔起碼一個月食10次
最勁嗰時可以一個月食20次

完全知道唔會係咁

啲嘢完全錯晒….什麼料子

Btw : 淨係你呢間次次都係有問題
2022-08-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$199 (Lunch)
2022-07-28 172 views
作為依家市場上數一數二嘅麵店, 譚仔絕對係一個非常好嘅choice,所以今次又係譚仔try左dinner。今次order左一碗過橋米線同埋大土匪。過橋米線一如以往一流嘅水準,米線嘅麵身非常合適,而配料方面就各有千秋,所有配料都新鮮。湯底方面因為我唔食得辣,所以就揀左清湯,味道唔差。至於今次大土匪嘅水準都唔錯,皮脆肉嫩,再加上新鮮出爐,好啱我個人口味。譚仔相信大家都聽過佢嘅大名, 但係一定要親身試一次,先會感受到果種好味。整體黎講,譚仔係一間CP值極高嘅店舖。若然有時間,絕對值得大家try try。
2022-05-20
2022-01-25 754 views
譚仔真係又係成日會食既野🤭🤭身為譚仔忠實粉絲嘅我,真係越嚟越方便 周圍都有,適合一家大細食,有辣有唔辣 今日周屋企人一家大細黎左海港城店 環境大 又舒服
香荽皮蛋魚湯米線配脆魚鯇🍜🍜$42推出香荽湯真心好食,香茜份量好多加上味岩岩好 唔會超突出好鮮甜 脆肉鯇無骨爽脆,一試愛上左 芫茜fans有福啦 哈哈
仲有川風香辣黑柏葉 $28 麻辣惹味
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42
好濃魚湯味,酸酸辣辣嘅泡椒酸菜勁惹味,超勁正
凍豆花黑糖薑母茶
薑汁好香唔太甜,但keep到啲蔗糖味,又有啲嘢咬下,多咗啲口感 仲有豆花,好味道
另外 土匪雞翼都係招牌,一定要叫啦
譚仔真係又係成日會食既野🤭🤭
香荽皮蛋魚湯米線配脆魚鯇🍜🍜$42
推出香荽湯真心好食,香茜份量好多加上味岩岩好 唔會超突出好
鮮甜 脆肉鯇無骨爽脆,一試愛上左 芫茜fans有福啦 哈哈
仲有川風香辣黑柏葉 $28 麻辣惹味
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42
好濃魚湯味,酸酸辣辣嘅泡椒酸菜勁惹味,超勁正
凍豆花黑糖薑母茶
另外 土匪雞翼都係招牌,一定要叫啦
2021-01-25
在不知道吃什麼的情況下,吃一碗米線好像都算不錯的選擇?所以就去了朋友常常吃的 譚仔雲南米線 ~ 尖沙咀的這間是在地庫。座位都算多啊,而且我們是差不多晚上9點才來,所以基本上已沒什麼客人了。除了主餐牌,都有一些看起來幾特別的湯底~像是香茜皮蛋魚湯湯底。我點的是 - 自選兩餸的米線 ($43)米線口感不錯,份量都幾多。湯底是湖南酸辣湯底 (+$1) 味道偏濃偏酸。餸的話選了墨丸和魚腐~有四粒的墨丸,口感彈牙,但吃落其實沒什麼味道 ...魚腐倒是比較有味,或者是因為有吸到湯的關係?另外+$9 可以點豆漿,見是譚仔雲南米線自己出的 (香港製造),不是無糖的~但也會太甜。小食點了 - 蒜泥白肉 ($26/細)吃落帶辣外蒜味幾濃。
在不知道吃什麼的情況下,吃一碗米線好像都算不錯的選擇?
我點的是 - 自選兩餸的米線 ($43)
魚腐倒是比較有味,或者是因為有吸到湯的關係?
自選湖南酸辣湯底米線
豆漿

小食點了 - 蒜泥白肉 ($26/細)
吃落帶辣外蒜味幾濃。
蒜泥白肉 (細)
2021-09-30
2021-08-02 679 views
先係個呀姐粗魯將餐牌扔落台 等左10分鐘後先落倒單 個落單呀姐行路慢過拖地 1440落單 等到其他遲過我黎嘅人食完離開我碗米線都未到 由於趕時間1508準備走先見到碗米線係廚房推出 唔想浪費食物我轉外賣唔明點解個場人唔多 雖然呀姐人數少 都feel唔到佢哋有幾urgent 聽到佢仲答其他台話依家繁忙時間 但係都見唔到有繁忙??? 最後收錢嘅staff有道歉 不過人手方面同某些呀姐嘅態度有待改善 如果真係要等好耐 可以係落單時通知
2021-06-27 621 views
/ 星期六放工Lunch唔知食咩好,行下行下見到譚仔,就入左去食👀我叫左碗牛丸竹笙蕃茄湯米線 (十小辣、走韭、走芽),另外仲叫左個大既土匪雞翼同媽咪share😋!由於我唔太食得辣,所以只係叫左十小辣,但已經好滿足到我,俾我可以過小小辣癮🙆🏻‍♀️呢間譚仔既姐姐服務態度幾好,雖然都睇得出唔係好夠人,咁大間店舖,只係得兩三個樓面,但佢地都算快手,抹枱落單都好快,同埋好好態度,值得一讚👍🏻
/ 星期六放工Lunch唔知食咩好,
行下行下見到譚仔,就入左去食👀

我叫左碗牛丸竹笙蕃茄湯米線 (十小辣、走韭、走芽),
另外仲叫左個大既土匪雞翼同媽咪share😋!
由於我唔太食得辣,所以只係叫左十小辣,
但已經好滿足到我,俾我可以過小小辣癮🙆🏻‍♀️

呢間譚仔既姐姐服務態度幾好,
雖然都睇得出唔係好夠人,咁大間店舖,
只係得兩三個樓面
但佢地都算快手,抹枱落單都好快,
同埋好好態度,值得一讚👍🏻
2021-06-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
聽講譚仔呢排出左個芫茜山皮蛋脆肉鯇米線,身為芫茜迷既我一定要去試探過先知佢係咪真係甘好食。我嗌左個芫茜皮蛋脆肉鯇米線,加$3就可以有個芫茜山,個湯底可以嗌辣,我就嗌左5小辣,整體都幾好味,芫茜味好重,中意既朋友一定要試下。另外仲叫左佢新出既生腸,好爽口,麻辣味好正!

另外仲叫左佢新出既生腸,好爽口,麻辣味好正!
芫茜皮蛋脆肉鯇米線
芫茜皮蛋脆肉鯇米線
2021-02-10 901 views
譚仔係我最愛嘅米線之一 今次又係叫咗我嘅最愛 番茄湯底10小辣 蕃茄湯真係好濃架 每一次都特別鍾意呢一個湯底 再加少少辣 炸醬就梗係大家都鍾意㗎啦 之後再嚟過墨魚春卷 仲有生菜 一打開超級勁香 😍😍😍😍食到一半都冇竟然比我食到有小昆蟲 系入面 嚇到即刻想嘔 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢真係好唔開心平時都好中意食譚仔 竟然比我食到有昆蟲 實在太恐怖 仲要係食到大概一半 平時都好鍾意一啖湯底 再加一啖米線咁樣食 好彩今次冇大大啖飲湯咋! ! !真係嚇死呀 都即時同左舖頭嗰邊反映番 希望唔會再有下次啦
譚仔係我最愛嘅米線之一 今次又係叫咗我嘅最愛
TakeAway