Hiring
See All 9 Jobs
Restaurant: TamJai SamGor
Info:

2024-04-14 18 views
天才手機QR落單,估唔到到今日都仲未改,訪客身份入去點個米線都要填個人資料,有必要咩?今日我都係無落到單起身走左。唔知邊個高層諗出黎,佢唔覺得客人少左嘅咩?係咪又係個D落左決定就一定要做落去嘅傳統美得呀?機會比左,我都係食唔到,半年後再試。總之食個米線要我個人資料我就唔會食。
2024-01-11 116 views
有日經過見到有張poster喺食火鍋,二人餐又包埋小食同飲品都喺$98,一於試試佢。其實感覺上有啲似喺加咗個爐熱住嘅譚仔米線,因為上到檯所有野都喺熟嘅,米線薯粉個啲都喺熟咗,基本上喺唔洗再放落去淥熟佢。今次叫咗個三哥水煮湯魚片鴨血鍋,除咗已經配上兩種配料,額外你可以揀多兩款同埋加錢再配多兩款,其實都幾抵食。然後再揀兩款小食同兩款主食,亦多可以加$5轉做炸醬飯。而飲品方面,加$3就可以轉做凍飲。其實如果兩個人食兩碗米線加埋野飲小食應該貴過個火鍋,所以如果兩個人食的話,性價比都幾高。

水煮魚片鴨血鍋
炸醬飯
皮蛋、木耳
2024-01-10
水煮魚片鴨血鍋
炸醬飯
皮蛋、木耳
2024-01-05 44 views
走進譚仔三哥,仲記唔記得嗰股香味?就係米線飄香啦!今次,我點咗個人最愛嘅過橋米線。湯底揀咗經典嘅酸辣,辣得嚟不過火,正!🌶️ 一啖落去,啱晒愛辣嘅我。18種配料,應有盡有,一碗滿足我嘅貪心,腩肉滑溜溜,牛肉入味,墨丸Q彈,豆卜吸晒湯汁,口口都係驚喜。 哥哥們,勁啊!雞翼真係要頂禮膜拜,孜然實在太上癮,香辣得嚟唔油膩,仲有那個辛味燒茄子,蒜香撲鼻,唔食真係會後悔。呢個味道,太正喇!土匪雞翼啊,嗲到爆炸,同埋米線湯底啱啱好嘅鹹香,食完真係暖笠笠。 今日食得開心過,撐得直情直爽。食物之餘,呢度環境都幾安逸,唔使等得太耐,來一碗心頭好,再加兩碟配角,完美嘅平民美饌,譚仔,我會返嚟嘅!👍😋💯

2023-09-22 184 views
三哥最近出左個新湯底黑蒜,一於試試。上來個賣相都好吸引,有溏心蛋有叉燒有菜,味道好濃,溏心蛋煮到時間啱啱好,叉燒唔怕好肥亦都唔柴,好似係度食緊日本拉麵咁。可以值得一試。
2023-08-27 119 views
今次叫左個過橋米線&土匪雞翼!首先講下個米線,唔會太軟都唔會太硬,啲嚼勁啱啱好。不過,呢個驚喜最大嘅係土匪雞翼。我真係係無諗過咁小小隻嘅雞翼竟然可以係咁香脆,仲帶啲微辣嘅味道,啲皮好脆,一啖落去即刻噴出啲肉汁,真係一個口感嘅驚喜,啲雞肉係鮮嫩嘅,同埋又係炸得啱啱好。而且,啲份量都好足夠,唔會令人覺得唔夠食。食咗一碗米線同埋啲雞翼,真係有種飽足嘅滿足感,令我有啲幸福嘅感覺。總括黎講,呢碗米線配土匪雞翼係真係帶嚟咗驚喜嘅一餐!味道正,配搭得宜,而且啲雞翼係真係一個亮點,絕對值得一試。如果你係雞翼愛好者同埋鍾意嚐下唔同口味,我絕對推薦你嚟試下呢碗美味,你會同我一樣感受到驚喜!

2023-08-22 63 views
有名比你叫,譚仔姐姐,手腳會慢少少,淨係包外賣堂食嗰啲最後處理..一碗米線大概等咗30分鐘多啲..Btw新出嘅水煮湯軟殼蟹米線幾好食,雖然就係唔係好大隻蟹,但加埋配料都幾多
2023-06-03 278 views
一入到門口要掃描QR  Code  落單,由於佢放低左枱面張單太耐,所以我掃唔到!好不容易請到該店員詢問,店員全程無同客人眼神交流,完全聽唔到講乜就走左,原來我個QR code放係枱面太久,所以失效😂到左食物環節⋯賣相差都唔緊要,碗米線啲湯太咸,個豬肚無味,算了!野食咁唔穩定,諗住叫支可樂,一定安全,等等等等⋯等到我碗麵食晒咁滯先來到⋯咸到我開始燥先來到,一打開啲可樂氣體谷晒上來,搞到我布袋同埋張枱濕晒⋯先有人話幫我抺張枱⋯我唔第一次食⋯我知道賣相唔係該店咁既款,我未去過咁差既譚仔⋯2-3個人企係個cashier 位收錢,得一個負責送餐,半個落order,其他人係度做乜⋯十間九唔應⋯近排見到依間店都有心理陰影!!

2023-03-23 364 views
今晚屋企無野食,經過屋企樓下嘅譚仔三哥,講真自從譚仔分開咗有三哥同無三哥嘅分別,都已經好耐無食,點知今晚一試又出事了今晚一去到外賣員工態度差,十問九唔應,完全冇曬,以前嘅親切感都算,米線一到我拿拿聲攞返屋企,點知我買嘅牛肉米線超難食,牛肉好靭,湯又鹹,我叫小辣,一啲都唔似小辣,一啲麻都無,而尖椒皮蛋好喊,唔知點解仲有甘多人食,我唸多到好似7.11甘,枝梗有一間係左近貪方便而家連鎖店越嚟越差,香港有心機小店愈來愈少

TakeAway
譚仔三哥頭號fans,最近見到佢出左新既三酸撈薯粉,即刻放工去左試下😍,總要係薯粉底,薯粉配辣真係無敵好食😍😍🥢三酸撈薯粉 ($45)薯粉包括了墨丸同豬肉兩樣食物,紐紋薯粉彈牙而且掛汁,調味同配料都超級豐富濃郁,配料包括有薄脆、花生、芫茜及蔥花等,好好食,我揀左中辣,好過癮,食得辣既不防試下🤤🤤🤤🤤另外,小編叫左杯凍檸茶解辣,一唔記得叫少甜就成杯好似糖水咁🥹大家記得下次要叫小甜喇😂

🥢三酸撈薯粉 ($45)

2023-02-07 261 views
很久沒有吃譚仔三哥米線了,和家人去了荃灣荃新天地二期的譚仔三哥吃米線,好抵食,三個人只吃了127元,因為有晚市套餐,叫一個四送的米線再加$20有一餸米線,還可半價食雞翼,三個人叫了三杯飲品,平均每人消費40多元,是不是很抵吃呢?!又好味又抵吃!
2023-02-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-01-24 219 views
三哥管理越嚟越差 我平身都係鐵三粉 年資都有成10年 希望佢可以做得更好🥺店面長期人手不足 等位時間長 等食物時間都長 真係要正視呢個問題😵‍💫真係辛苦晒啲姐姐🥲係apps預先遙距取票 到左門口都有叫人先取票 等左好耐都無嗌飛 店內有八九張吉枱但其他食客就直入餐廳 變相嗌左飛都係白等🫠入到餐廳 🍴姐姐都好忙 所以決定拎QR CODE自助落單🥹🔺豬肉麻二小走九走牙 多麻$35豬肉份量都okay有8-9塊左右 食落爽口👍🏻湯底因為自己偏向鐘意麻香多啲 所以再揀左多麻👅多麻真係比係平時麻辣好多 好過癮🌶不過去到後尾就真係越食越鹹 好口渴🥺呢幾年三哥啲湯底都偏鹹 已經試過幾間分店 唔同地區都係 無左一開頭食物質素咁穩定😢🔺土匪雞翼 (大)$32🔺蒜泥白肉(細) $28呢兩樣小食都正正常常 維持到本身既質素🤣

入到餐廳 🍴姐姐都好忙 所以決定拎QR CODE自助落單🥹

🔺豬肉麻二小走九走牙 多麻$35

🔺土匪雞翼 (大)$32
🔺蒜泥白肉(細) $28
呢兩樣小食都正正常常 維持到本身既質素🤣

2022-12-18 182 views
見三哥重推左三酸撈薯粉,就試左佢既王牌配搭墨演+豬肉!一開始食落略嫌淡左d,之後越食越入味,食到最後都唔會太鹹的🤤建議配番d索汁既配菜like金菇同豆卜,應該會爆汁咁好味~
見三哥重推左三酸撈薯粉,就試左佢既王牌配搭墨演+豬肉!
2022-11-11 200 views
食米線一定揀譚仔三哥唔食得辣一定要揀10小辣最鍾意係胡辣湯底加幾粒魚丸再加配生魚片竹笙最索汁必叫 唔夠飽可以食辣米線一定要叫杯凍檸茶少甜再嗌多幾隻土匪雞翼餐 滿足一餐
食米線一定揀譚仔三哥
唔食得辣一定要揀10小辣
最鍾意係胡辣湯底加幾粒魚丸再加配生魚片
竹笙最索汁必叫 唔夠飽可以
食辣米線一定要叫杯凍檸茶少甜
再嗌多幾隻土匪雞翼餐 滿足一餐

2022-11-06 148 views
身邊是否有愛吃三哥的朋友?我身邊有一堆, 但平時都是一個人去吃的,因為方便快捷。每次去到三哥,選擇困難症又會發作,因為配料選擇太多,人又貪心,樣樣都想食。不過後來我就索性選過橋米線, 一碗有齊18種配料, 唔使揀唔使煩, 湯底要三哥酸辣,少辣,有時怕太飽就叫少米線。配料中我最喜歡腩肉,牛肉,墨丸同豆卜。味道不錯。三哥酸辣湯底味道濃郁,辣味吃著比較溫和舒服,不會太搶。今日跟家人來吃,我們三個都點過橋,好耐冇試過一齊食三哥米線,覺得好熱鬧,這間店座位幾舒適寬敞,而且我地來時時間尚早,所以唔算太多人。另外一人點了麻辣,挑戰大辣,吃時沒說什麼, 但憑過後他走去便利店買了一大支茶飲,我們就知道,哈,應該巨辣吧!土匪雞翼都是必點的, 孜然味道很上頭。

土匪雞翼都是必點的, 孜然味道很上頭。
2022-10-29
Type of Meal
Lunch
2022-10-29 112 views
☘️今日同屋企人食晏,大家都話已經好耐冇食米線,好掛住譚仔三哥咁話,我記憶中只係食過一次,冇乜特別印象,覺得佢比較淡味,唔及我響荃灣食開嗰間咁濃味! 但應大家要求,就試多一次,比個機會佢平反! ☘️我哋三個都揀咗過橋米線,貪佢乜都有,唔駛左揀右揀。一個湯底揀咗酸辣,另外兩個揀重慶酸辣,為咗唔好食到要不斷飲水,辣度只選小辣,感覺剛剛好😜。 今次食呢個重慶酸辣確係比普通酸辣濃味,而且好多配料,其實一個人真係食唔哂,下次都係自選配料就夠了,而且仲可以叫少米線😀☘️最細食嗰位自選兩種配料米線,但竟然夠膽挑戰麻辣大辣🤪,最後食到要不停飲水😅 ☘️我哋小食另外叫咗個拍黃瓜,麻辣豬脷同埋土匪雞翼,味道都唔錯!☘️整體來講都算可以,呢間坐位都算ok唔太迫。

☘️整體來講都算可以,呢間坐位都算ok唔太迫。

重慶酸辣過橋米線
酸菜
麻辣豬脷
土匪雞翼
酸菜配料
2022-10-29
$80 (Lunch)
重慶酸辣過橋米線
酸菜