Hiring
See All 7 Jobs
Restaurant: TamJai SamGor
Info:

2024-04-03 26 views
到午餐時間想起手機點餐仲有優惠卷未用落單滿$140 就減$30減咁多就梗係用埋佢用手機三哥個app 落單,外賣自取叫一碗米線,三哥酸辣湯底,餸就要豬潤,冬菇,雞肉飲品就凍奶茶走甜加多個蒜泥白肉,一人份量第二碗就要過橋米線,加豬潤豬肚落單後大約20 分鐘就ready 好落去攞完再返屋企食包裝好穩陣,唔易漏三餸米線,有四舊冬菇,五塊豬潤杯奶茶就正常發揮,但好似俾人飲咗啖咁😂蒜泥白肉,撈米線一流,正😛過橋米線加豬潤豬肚,豬潤都有七至八塊,豬肚有五舊但佢俾漏咗三粒丸🥲三哥米線係好食的,但今次質素差咗少少期望下次會有改善啦
到午餐時間
想起手機點餐仲有優惠卷未用
落單滿$140 就減$30
減咁多就梗係用埋佢

用手機三哥個app 落單,外賣自取
叫一碗米線,三哥酸辣湯底,餸就要豬潤,冬菇,雞肉
飲品就凍奶茶走甜
加多個蒜泥白肉,一人份量
第二碗就要過橋米線,加豬潤豬肚

落單後大約20 分鐘就ready 好
落去攞完再返屋企食

包裝好穩陣,唔易漏

三餸米線,有四舊冬菇,五塊豬潤
杯奶茶就正常發揮,但好似俾人飲咗啖咁😂

蒜泥白肉,撈米線一流,正😛

過橋米線加豬潤豬肚,豬潤都有七至八塊,豬肚有五舊
但佢俾漏咗三粒丸🥲

三哥米線係好食的,但今次質素差咗少少
期望下次會有改善啦

2024-04-03
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2024-01-06 118 views
平時都有食開譚仔 味道質素都係一貫 水準都唔會特別有咩分別今次就試吓最新出嘅火鍋🍲.打邊爐有3個湯底揀今次就試咗番茄肥牛魚片湯底屋企人就試糊辣豬潤果隻.每個餐仲會有包兩個餸 兩個主食 兩個小食 兩杯飲品主食必揀主打米線🍜仲有一個就揀咗炸醬飯 都唔錯.而小食就有菜, 青瓜, 雲耳, 皮蛋可惜今日皮蛋無晒.食落湯底隻味其實唔係好出整體來講都係食噱頭如果多時間又想平平哋食豐富啲 不妨食吓但真係想食譚仔味就都係叫返米線比較好🤣
平時都有食開譚仔 味道質素都係一貫
屋企人就試糊辣豬潤果隻
每個餐仲會有包兩個餸 兩個主食 兩個小食 兩杯飲品
主食必揀主打米線🍜
仲有一個就揀咗炸醬飯 都唔錯
而小食就有菜, 青瓜, 雲耳, 皮蛋
可惜今日皮蛋無晒
食落湯底隻味其實唔係好出
整體來講都係食噱頭
如果多時間又想平平哋食豐富啲 不妨食吓
但真係想食譚仔味就都係叫返米線比較好🤣
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【將軍澳譚仔下午茶︱三哥送我遲來的新鮮感】小編好少何下午茶食嘢,咁啱夾到就試吓之前好Hit嘅三哥下午茶...比起最初,將餐牌已經由一張紙變成宜家四版,不過可惜嘅係除咗三哥姐姐外係冇人識睇🤣小編之後三個食客,同小編一樣係叫錯要姐姐教...👉🏻👈🏻.🐨迷你雙餸麻辣米線配熱飲 $29(+$1)推薦度:⭐️⭐️️米線份量應該大約係平時嘅工常size一半左右,有9款餸可以揀,大路啲可能係腩肉同雞肉,其他就係啲清淡類,好似冬菇、魚蛋、魚片等... 唔知係咪啲餸影響😂令我覺得個米線有啲似配角....🐨兩款一人小食 $13推薦度:⭐️⭐️⭐小編揀咗麻辣豬耳同蒜泥白肉~麻辣豬耳就同平時叫小食一樣,只係份量大約減半咁上下,可以接受😋蒜泥白肉明顯比平時切得薄好多......無咗應有嘅咬口,同埋只得四片,感覺就略為失色....雖然真係好平,但係其實份量少好多,同埋有好多揀餸同小食嘅限制🥲如果一個人想試多啲小食,或者想飲野嘅話,可能咁叫會抵啲嘅... 不過就真係唔係小編杯茶☕️無諗過小食竟然無得揀雞翼同皮蛋...-----☼-----☼-----☼-----☼-
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【將軍澳譚仔下午茶︱三哥送我遲來的新鮮感】
🐨迷你雙餸麻辣米線配熱飲 $29(+$1)
推薦度:⭐️⭐️️
🐨兩款一人小食 $13
推薦度:⭐️⭐️⭐
-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
譚仔三哥雲南米線
📍地址:將軍澳欣景路8號新都城中心2期商場2樓2018號舖
🐨推薦度:😋😋/5
💰人均價格:$50或以下
🪸環境:👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡
🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB米線
#將軍澳美食 #將軍澳 #米線 #豬耳 #蒜泥白肉 #美食推介
2023-10-16 126 views
假日都一定多人要攞飛等位今日都算快等3張就有不過男朋友吾鍾意有其他人同桌吾好話佢我自己都吾係好鍾意但入座前d姐姐又吾同我地講聲要同其他人拼桌座如果佢講聲我地就吾要等有2人桌先入座我地未叫食物見到有其他2座位就問佢可吾可以轉位自選米線:豬潤 :胡辣湯底:3小辣自選米線:生菜,魚片,竹笙,腩肉:酸辣湯底:轉扭紋薯粉ps:幾時先可以改下服務態度丫
假日都一定多人要攞飛等位

自選米線
:豬潤 :胡辣湯底
:3小辣

自選米線
:生菜,魚片,竹笙,腩肉
:酸辣湯底
:轉扭紋薯粉

ps:幾時先可以改下服務態度丫
2023-10-15
前幾日係ig突然見到三哥出咗款軟殼蟹水煮湯底,咁作為三哥嘅狂熱fans,就肯定要試下佢啦!於是就搵咗個lunch time 同同事黎試*三哥水煮湯軟殼蟹米線$55呢款米線除咗軟殼蟹仲包一款$5餸,我要咗新推出嘅炸魚皮(+$3)。炸魚皮佢有幫我另上,所以唔怕淋,我將塊魚皮係個湯到浸3-4秒左右,可以令佢保留少少脆嘅同時又索到湯汁,好味!水煮湯底依然咁好味,上年試佢個鴨血就已經好鍾意,不過唔知係唔係錯覺,覺得今年個水煮湯好似辣咗,但都依然惹味!至於軟殼蟹,三哥已經幫我地去除咗個腮,不過個頭(好多重金屬)仲係到,所以食嘅時候都要小心啲~而佢個軟殼蟹當然都冇外面個啲餐廳咁好食,感覺冇咩點炸過,不過呢個價錢都算係咁㗎啦~整體都覺得值得一試

*三哥水煮湯軟殼蟹米線$55
水煮軟殼蟹薯粉

水煮軟殼蟹薯粉
📍譚仔三哥最近見到三哥出左個新米線,烤原條鰻魚麻辣湯米線,鰻魚crossover米線真係又騎呢又令人好奇🤣一於去試試😋🍜烤原條鰻魚麻辣湯米線 + 飲品 ($78)一黎到,其實有啲驚喜,因為佢真係原條,碗咁大🤚🏼鰻魚上面加左木魚碎同辣椒🌶️有啲和風但你又發現自己食緊譚仔🤣鰻魚偏腍身一夾就好易散,但味道唔腥,呢個價錢食到鰻魚其實係ok🤭但你飲啖麻辣湯又發現有木魚味嘅時候,感覺好奇妙🤓唔難食嘅唔算伏嘅,不過未必會encore🤣🤣🥤佢仲配個青花椒香茅雪碧,不過👦🏻唔食香茅所以轉左普通雪碧無試到😬
📍譚仔三哥

🍜烤原條鰻魚麻辣湯米線 + 飲品 ($78)

2023-01-16 236 views
諗吾到食咩的時候最好的選擇而且好耐無食有點想它的湯底墨魚丸糊辣3小湯底米線原本係叫豬潤吾知最近幾次食都話無豬潤過橋米線(普通酸辣)但過橋又有豬潤😅😅係吾係豬潤只夠做過橋ja
諗吾到食咩的時候
最好的選擇
而且好耐無食有點想它的湯底

墨魚丸糊辣3小湯底米線
原本係叫豬潤
吾知最近幾次食都話無豬潤

過橋米線(普通酸辣)
但過橋又有豬潤😅😅
係吾係豬潤只夠做過橋ja

2023-01-15
Type of Meal
Lunch
幾年前三哥推出過「酸辣撈薯粉」🌶今次就升級左做「三酸撈薯粉」🤪身為酸辣+薯粉控嘅我緊係要嚟試下啦🤣🤣🌶三酸撈薯粉(豬肉、墨丸、𝟓小辣)💰$𝟒𝟓除左配豬肉、墨丸 都可以自選𝟐-𝟒款食材~辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶秘製「三酸汁」係由老牌陳醋混合精煉麻椒、鮮辣椒製成✨味道確實微嗆而醒胃 夠酸夠辣🤣但我就略嫌鹹左啲🤧加左半杯水先食得曬成碗紐紋薯粉煙靭彈牙 好掛汁👍🏻而配料就有芝麻脆辣椒、芽菜、黑芝麻薄脆、花生、芫茜同蔥花🥜估唔到豬肉又幾夾喎🤣墨丸就正正常常啦~整體而言 試一次就夠 我下次應該唔會再叫🤣🥭奶蓋芒果蒟蒻椰香金露🥥 💰跟餐$𝟏𝟑 原價$𝟏𝟕𝐐彈芒果蒟蒻波波配上鹹香奶蓋 真係幾好飲😋好似加左好多花奶嘅芒果布甸咁嘅味😍幾有椰香🥥如果多啲奶蓋就好🥭👍🏻算係佢地最好飲嘅特飲😂下次會再叫嚟飲😝🌟整體而言:三酸撈薯粉試唔試都得😂芒果椰香金露值得一試👍🏻今次去坑口分店 都等左成𝟐𝟎分鐘碗薯粉先到🤐勁肚餓🥺見隔離枱直程我食完佢碗米線先到🥲😂不過其他分店好似又無要等咁耐🤣但係姐姐服務幾好👍🏻味道😋:𝟑.𝟓/𝟓 環境🌄:𝟒/𝟓服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓 (免加一)回頭率🔙🥳:𝟑/𝟓(薯粉)𝟒.𝟓
幾年前三哥推出過「酸辣撈薯粉」🌶
今次就升級左做「三酸撈薯粉」🤪
身為酸辣+薯粉控嘅我緊係要嚟試下啦🤣🤣

🌶三酸撈薯粉(豬肉、墨丸、𝟓小辣)💰$𝟒𝟓
除左配豬肉、墨丸 都可以自選𝟐-𝟒款食材~
辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶
秘製「三酸汁」係由老牌陳醋混合精煉麻椒、鮮辣椒製成✨
味道確實微嗆而醒胃 夠酸夠辣🤣
但我就略嫌鹹左啲🤧加左半杯水先食得曬成碗
紐紋薯粉煙靭彈牙 好掛汁👍🏻
而配料就有芝麻脆辣椒、芽菜、黑芝麻薄脆、花生、芫茜同蔥花🥜
估唔到豬肉又幾夾喎🤣墨丸就正正常常啦~
整體而言 試一次就夠 我下次應該唔會再叫🤣

但係姐姐服務幾好👍🏻

味道😋:𝟑.𝟓/𝟓
環境🌄:𝟒/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓 (免加一)
回頭率🔙🥳:𝟑/𝟓(薯粉)𝟒.𝟓/𝟓 (芒果椰香金露)

• ────── 🏬店鋪資訊 ──────•

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
今日我去左叫外賣,1點45分落單,2點15先攞到,足足等咗半個鐘。等都唔係問題,問題係佢唔跟次序叫號碼,我張飛係154,但係當160幾一170幾都叫咗嘅時候我仲未有得攞😡😡😡。 個員工係咪連跟着數字去叫號碼都唔識?當我叫個收銀幫我追嘅時候,佢就同我講包緊跟住之後我再等多咗10幾分鐘仲係未有跟住佢先督促另一個員工去跟次序咁去包外賣,但當等到我嘅時候我已經差唔多唔想食唔想再等。如果連咁基本跟號碼叫都做唔到我真係諗唔到有咩工係適合佢做。

如果連咁基本跟號碼叫都做唔到我真係諗唔到有咩工係適合佢做。
2022-10-02 231 views
差吾多成個月無好好甘一齊食番餐食咩都無所謂只要有你陪食簡簡單單食碗米線鳳梨乳酸梳打甜到呢大土匪雞翼5隻食雞翼食完個米線食吾晒浪費左豬潤煳辣三小太耐無食覺得個湯底好辣🥵🥵九菜,鮮魚片,豆卜同腩肉(普通酸辣)
差吾多成個月無好好甘一齊食番餐

大土匪雞翼
5隻食雞翼食完個米線食吾晒浪費左

豬潤煳辣三小
太耐無食覺得個湯底好辣🥵🥵

九菜,鮮魚片,豆卜同腩肉(普通酸辣)

2022-10-01
Type of Meal
Tea
因為每一次點餐都會有錯誤,現在基本都是寫好手機上直接拿給收銀員看。即使如此今天一開始也算錯單,還好自己即時發現,立刻更改。沒想到到家發現沒有飲品。到家已經走到很遠,從8點37打電話打到現在都不接。我只想問一下怎麼樣才會吃到一次沒有出錯的譚仔三哥外賣。💔
2022-08-17 242 views
最近見Jeffery 代言譚仔三哥😙趁機試下佢代言嘅三哥砂砂湯底👉🏻砂砂湯肥牛鹿茸菇米線美國肥牛幾鮮嫩,肉味濃郁,鹿茸菇爽脆,而砂砂湯底幾惹味,少少甜又少少辣咁,幾特別。當然唔少得叫返個細土匪雞翼同三茶清潤綠茶
最近見Jeffery 代言譚仔三哥😙
趁機試下佢代言嘅三哥砂砂湯底
👉🏻砂砂湯肥牛鹿茸菇米線

當然唔少得叫返個細土匪雞翼同三茶清潤綠茶

2022-07-25
$100 (Lunch)
2022-07-21 255 views
疫情下,少咗去譚仔三哥堂食過橋米線,唯有買回家品嚐,支付寶有自選三餸減五蚊,唯有求其次,買回家食也好美味,選三餸減五蚊都好抵。買了回家才發現忘記取收據,有收據就可在東X城儲積分,食完後,去試下問有冇得翻印收據,收銀姐姐好忙,側邊枱有個職員正在入資料去電腦,我試問下她,她立即起身幫我翻印收據,取收據後得悉她是副店長,行動快而準,值得一讚

2022-07-21
2022-07-10 159 views
本身男朋友話食大X活去到無佢想食的野就轉場食米線但黎到叫野都有好多野無無腩肉、牛肉、雞肉同豬潤突然想起麥兜🤣🤣🤣叫咩無咩最終都叫左三哥水煮湯老油條鴨血米線(新野)但上菜無左老油條😢😢😢豬肉、豆卜、竹笙、乍醬(普通酸辣)土匪雞翼(5隻)凍奶茶有點太甜😢
本身男朋友話食大X活
去到無佢想食的野
就轉場食米線

但黎到叫野都有好多野無
無腩肉、牛肉、雞肉同豬潤
突然想起麥兜🤣🤣🤣叫咩無咩

最終都叫左

三哥水煮湯老油條鴨血米線(新野)
但上菜無左老油條😢😢😢

豬肉、豆卜、竹笙、乍醬(普通酸辣)

土匪雞翼(5隻)

凍奶茶
有點太甜😢
2022-07-09
$70 (Lunch)
2022-06-26 98 views
有個懶鬼係我整好晒野之後叫我落樓買野番黎食考慮左一陣由於中午時間人特別多決定外賣自取就打電話去order掛線前話到等25mins甘樣就吾洗落到餐廳先order同等貢丸米線(糊辣3小)個湯底完全吾辣仲有點甜無食一排個味道點解會吾多左架豬腩肉、竹笙、魚片米線(普通酸辣)
有個懶鬼係我整好晒野之後
叫我落樓買野番黎食
考慮左一陣
由於中午時間人特別多
決定外賣自取就打電話去order
掛線前話到等25mins
甘樣就吾洗落到餐廳先order同等

貢丸米線(糊辣3小)
個湯底完全吾辣仲有點甜
無食一排個味道點解會吾多左架

豬腩肉、竹笙、魚片米線(普通酸辣)

2022-06-26