2025-03-27 8370 views
🇭🇰瀧本日式料理·A餐 經典放題盛宴$198/午市 $228/晚市呢間晚市放題都幾抵食 佢逢星期一至日午市任何時段$198 晚市任何時段都係$228‼️而且佢啲刺身質素唔錯 大家想食得再豐富啲 仲可以食佢個至尊放題盛宴 有埋生蠔 拖羅 海膽同榴槤任食🦪 生日月份4人同行仲1人半價 8人同行就1人免費🎂·刺身 l 壽司 l 創作壽司 l 火炙壽司 l 卷物 l 手卷佢呢度全部刺身質素都唔錯 尤其係啲貝類🐚佢有象拔蚌 赤貝 帶子 榮螺 北寄貝 呢啲質感全部都好好 好鮮甜 幾新鮮 放題黎講質素超級唔錯☺️🤩另外佢嘅三文魚同埋油甘魚油分都唔錯🍣甜蝦都甜🦐另外佢創意壽司選擇都好多😗·一品料理 l 炸物 l 鍋物 l 串燒佢其他嘢食都唔錯 清酒煮蜆入邊嘅蜆都好大粒😎炸物我地就最鍾意芝麻雞翼 我哋叫咗兩轉 次次都係新鮮炸起 雞翼超級juicy🐥串燒嘅話我自己覺得雞軟骨同雞腎都唔錯🐤牛舌都好厚身🐮·自助區除左日式前菜 生果 海鮮 自助區仲有麻辣雞煲 小龍蝦 酸菜魚🐟另外甜品 飲品選擇都好多 仲有Häagen-Dazs添🍨🤤·B餐 至尊放題盛宴 $368/午市 $398/晚市之後如果大家食佢個至尊放題嘅話
🇭🇰瀧本日式料理
佢會有埋海膽刺身 拖羅 生蠔 多啲海鮮 同榴槤任食😌
海膽
佢個海膽都新鮮 幾甜 唔會腥😌拖羅都肥美
生蠔
生蠔雖然唔算超大隻 但係質感都幾好🦪另外花雕鮑魚都幾入味 而且幾大隻
蒜蓉粉絲蒸扇貝
榴槤
海膽
生蠔
蒜蓉粉絲蒸扇貝
🍣高性价比放题!200元实现刺身+榴莲自由!刚在铜锣湾广场二期挖到宝了!瀧本日式料理,新店环境超干净,性价比超高~难怪刚开没多久就成了铜锣湾人气王,算下来比传统放题便宜30%+食材超级新鲜!刺身、寿司都是当天鲜货!熟食品类也很多!串烧外皮焦香内里多汁,炸物酥到掉渣还不腻~环境是简约日式风,宽敞不挤,还有独立包房!不管是情侣约会、朋友小聚,还是公司团建都超合适,氛围拉满~- A餐:刺身、天妇罗、串烧全任食午市198,晚市268- B餐:生蚝,刺身,榴莲,鲍鱼,鹅肝吃到爽午市228,晚市298🎁优惠攻略:提前预订免加一(周末节假日除外)学生/长者全时段88折(记得带证!)生日福利:4人同行1人半价,8人同行1人免单,还送拍立得!📍地址:湾仔骆克道铜锣湾广场二期8楼(铜锣湾站C出口超近)午市11:00-16:00去最划算,打工人午休冲一波都不心疼!吃完摸着肚子感慨:这大概是全港性价比最高的日式放题了吧!
🍣高性价比放题!200元实现刺身+榴莲自由!

- A餐:刺身、天妇罗、串烧全任食
午市198,晚市268

- B餐:生蚝,刺身,榴莲,鲍鱼,鹅肝吃到爽
午市228,晚市298

🎁优惠攻略:

提前预订免加一(周末节假日除外)

学生/长者全时段88折(记得带证!)

生日福利:4人同行1人半价,8人同行1人免单,还送拍立得!

📍地址:湾仔骆克道铜锣湾广场二期8楼(铜锣湾站C出口超近)

2025-07-31 0 views
感觉香港吃放题性价比真的好高啊这家更加抵食!!198+就能任食榴莲刺身哈根达斯真的好划算!!虽然香港吃饭很贵但是感觉这家店好像是个bug而且自助区空间很大很宽敞 东西超多什么沙拉小菜 水果 海鲜 全部都随便拿还有很多超好吃的炸物 不要太幸福了简直还有很多甜品 饮料根本拿不过来 吃不完了这里还有很多冰淇淋也是随便拿最重要的是 连哈根达斯就是任吃的 刺身都是当天新鲜送货三文鱼、北极贝、鱿鱼…直接吃到爽三文鱼非常肥美新鲜 一口下去油脂爆炸的感觉也太美妙了
感觉香港吃放题性价比真的好高啊
这家更加抵食!!
198+就能任食榴莲刺身哈根达斯

根本拿不过来 吃不完了
这里还有很多冰淇淋也是随便拿
最重要的是 连哈根达斯就是任吃的

刺身都是当天新鲜送货
三文鱼、北极贝、鱿鱼…直接吃到爽
三文鱼非常肥美新鲜 一口下去油脂爆炸的感觉也太美妙了
2025-07-31 388 views
唔講咁多廢話,直接講有咩ok:刺身三文魚👍壽喜燒肥牛烏冬一人鍋(有surprise到👍但根本唔係烏冬)天婦羅南瓜(👍一d都唔厚粉,不過原來天婦羅汁要自己去自助區拎)飲品冇自家茶但選擇都多,又有啤酒任飲👍甜品多但得雪糕吸引我(又係哈根大師同牛奶公司)自助區生果正常:串燒雞軟骨一口豚肉明太子翠肉瓜(但明太子醬有d多餘)燒菠蘿自助區冷盤(除左個蟹腳,直覺覺得會“媒”,無試到)Not Recommend:壽司All火灸壽司All黑椒一口牛自助區既三文魚骨(粉多過肉)自助區既熱湯(話雞湯但得個咸字)自助區既熱食炒蜆(?)(全部都係殼冇野食)點解得咁少推薦?因為瘋狂漏單其實天婦羅食完個南瓜後有再點其他但無奈一個都冇上串燒再點既時候又miss哂要叫人追刺身搞笑d,點一次上兩次真係R曬頭明顯餐廳唔夠人,見到一大堆野食係出餐區但冇職員可以去派客人都要自己清枱收碟不過經理阿姐好幫得手,d客反映完即做即跟今晚A餐228一位,樓下派傳單有得拎9折飛,等於免加一。其實香港黎講兩舊幾水任食叫平架啦,但咁既食物質素,我唔會再黎
唔講咁多廢話,直接講有咩ok:
刺身三文魚👍
飲品冇自家茶但選擇都多,又有啤酒任飲👍
甜品多但得雪糕吸引我(又係哈根大師同牛奶公司)
自助區生果

正常:
串燒雞軟骨
一口豚肉
明太子翠肉瓜(但明太子醬有d多餘)
燒菠蘿
自助區冷盤(除左個蟹腳,直覺覺得會“媒”,無試到)

Not Recommend:
壽司All
火灸壽司All
黑椒一口牛
自助區既三文魚骨(粉多過肉)
自助區既熱湯(話雞湯但得個咸字)
自助區既熱食炒蜆(?)(全部都係殼冇野食)

點解得咁少推薦?因為瘋狂漏單
其實天婦羅食完個南瓜後有再點其他
但無奈一個都冇上
串燒再點既時候又miss哂要叫人追
刺身搞笑d,點一次上兩次
真係R曬頭

明顯餐廳唔夠人,見到一大堆野食係出餐區但冇職員可以去派
客人都要自己清枱收碟
不過經理阿姐好幫得手,d客反映完即做即跟

火灸壽司
2025-07-30
$228 (Dinner)
2025-07-30 408 views
首先一入場已經感受到地板黐立立 座位尚算可以 但係侍應講普通話唔識廣東話😅 幾款原本標榜有嘅刺身例如帶子都表示缺貨 但訂位前冇提前通知😅😅😅 食物種類比宣傳所講嘅少 出餐慢 任食Häagen-Dazs其實只係有士多啤梨味 熱食表現失望 刺身平庸 各位勿貪平 俾多少少食大喜屋更好 無謂比兩百幾蚊買難受
2025-07-29 328 views
刺身冇味,串燒鹹,職員個個西口西面平日晚市7點半入坐,見到入邊都坐咗六成滿,再加上之前啱啱開張嘅時候有食過都唔錯,所以諗住入去翻食,門口姐姐sale一輪加咗70蚊食蠔。全餐2人連加一659蚊,全程都係食緊垃圾,一口牛柳粒全兜都係牛根,刺身冇味,旺角劣食塔都冇佢咁差。生蠔有啡色水流出,見到都唔敢食。鵝肝壽司手指甲咁細粒,西京燒比目魚成舊都冇味,炸雞又鹹又硬,章魚燒一pet又冇味,侍應上菜成碟掉落張枱,俾人感覺好似完全唔想做。全餐飯食咗半個鐘唔夠埋單即刻走。
刺身冇味,串燒鹹,職員個個西口西面
2025-07-29
$300 (Dinner)
  • 刺身
2025-07-29 0 views
見openrice食評好壞參半 但見性價比咁高都係去試下比想像選擇多又新鮮 上菜都算快 野食即叫即整仲熱既 整體黎價錢合理 食物質素ok 個人覺得幾好 放題黎講唔貴值得一試。
見openrice食評好壞參半 但見性價比咁高都係去試下
2025-06-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 刺身
2025-07-27 512 views
18:45後入座,見到話有生蠔、海膽個d食,先至會叫B餐,一坐低食左11隻生蠔之後,同我地講生蠔已經冇哂?咁一開波就唔好話咩加$70轉B餐好抵,話乜都有得食啦!問佢點解冇海膽等等,佢話轉左meun,但佢reception出面既meun冇轉喎😂野食好細件,真正可以叫嚟食既款式又少,員工態度又差,野食一到係大大力放落嚟,食左半個鐘已經係想走。真心,如果想食放題既,唔建議大家嚟呢度,真係伏到一個點,感覺呃人錢!
2025-07-27
位於香港銅鑼灣的這家日式放題餐廳憑藉超高的性價比和豐富的菜品一爆而紅午市198就有三小時任食(我還以為我聽錯🤣)刺身壽司類等材料都是當天的而且都是現點現切😍我最愛龍蝦沙拉吐司🍞一人炫了十件🤣還有哈根達師也是無限吃🥹🥹(老闆你是怎麼能生存的?)餐廳準備換新菜單啦 期待更多的創意料理下次去香港時再來試試🤭🤭🤭
位於香港銅鑼灣的這家日式放題餐廳
憑藉超高的性價比和豐富的菜品一爆而紅

午市198就有三小時任食(我還以為我聽錯🤣)

刺身壽司類等材料都是當天的
而且都是現點現切😍
我最愛龍蝦沙拉吐司🍞一人炫了十件🤣

還有哈根達師也是無限吃🥹🥹
(老闆你是怎麼能生存的?)

餐廳準備換新菜單啦 期待更多的創意料理
下次去香港時再來試試🤭🤭🤭
2025-07-16 1657 views
餐廳高性價比,又多豐富菜品,主打午市$198三小時任吃,相比同區的放題抵吃;刺身更是當天新鮮送貨,現點現切,裝修以日式設計,有獨立包房~鹽燒雞軟骨~燒後外層香脆,還塗抹了點燒汁去燒的,味道不錯~芝麻雞翼~熱點很高,外層香脆而內裡嫩滑有水份感~黃金乳鴿~超級大推,乳鴿肉十分香嫩,外皮炸至香口,一次吃了4件才夠~鵝肝厚多士~吃起來有鵝油香,多士脆卜卜,必吃系列~松葉蟹腳~歸本系列,蟹腳都大隻的,多肉鮮甜~豚肉烏冬~很小的一鍋,剛好夠1人的份量,吃後不會飽還可吃其他食物,味道也不錯~大蝦、皇帝蟹柳、南瓜天婦羅~炸得都相當香脆,外層不油膩~蒲燒鰻魚~都沒吃到魚骨,吃起來很舒服~鹽燒鯖花魚~魚肉肥美多魚油,燒後特別香西京燒比目魚~魚肉很嫩滑魚油豐盛,吃起來滑滑的~甜品除了甜品櫃及雪條外,更有無限量哈根達斯雪糕任吃~學生及長者全日都有88折,4人同行1人半價,8位則可有1位免費,生日贈即影即有照片(拍立得),生日月更會免切餅費和開瓶費~

鹽燒雞軟骨~燒後外層香脆,還塗抹了點燒汁去燒的,味道不錯~

芝麻雞翼~熱點很高,外層香脆而內裡嫩滑有水份感~

鵝肝厚多士~吃起來有鵝油香,多士脆卜卜,必吃系列~

松葉蟹腳~歸本系列,蟹腳都大隻的,多肉鮮甜~

大蝦、皇帝蟹柳、南瓜天婦羅~炸得都相當香脆,外層不油膩~

蒲燒鰻魚~都沒吃到魚骨,吃起來很舒服~

鹽燒鯖花魚~魚肉肥美多魚油,燒後特別香

西京燒比目魚~魚肉很嫩滑魚油豐盛,吃起來滑滑的~

甜品除了甜品櫃及雪條外,更有無限量哈根達斯雪糕任吃~

2025-07-16 580 views
第一次食日式放題食到好想走,120分鐘買左個難受。去到門口,門口接待好好人,話好抵食,試下,見B餐有生蠔咁就試下,坐底去羅野飲,選擇唔多比出面既選擇少。但唔重要,我係黎食野,唔係飲野,最緊要好食。出面自助區選擇都係一般,八爪魚、螺肉、中華沙律、炸物、湯。坐底點餐,當然叫加左錢既B餐選擇,發覺唔係多好多野揀。第一轉叫左魚生、生蠔、燒蠔、串燒……食物黎到時,大部份應該熱既食物都係暖既,我出去食野最底既要求,係熱既食物要熱,凍既食物要凍,但尼間餐廳真係做唔到。生蠔應該係急凍生蠔,解凍就出餐,但尼個勁呀仲有冰,凍到敏感牙齒。串燒類,唔知係我問題定我唔識食,唔知點解串燒好多都係甜既,雞軟骨、雞皮都係甜既,我開頭諗係唔係醬燒,但我又唔見串燒有汁,唔通師傅落錯糖黎燒?泡菜豆腐煲,好明顯係就咁放幾件豆腐泡菜上面,完全食到齋豆腐既味。到天婦羅,係無汁既,要你乾食……到我最鍾意嘅茶碗蒸,黎到係白水蒸蛋,即係中式蒸水蛋嘅杰身版,我食左啖就無食。之後出去羅自助區既湯,因為好夠熱,熱到我羅唔支湯羹,黑松露白湯,少少少少少少既黑松露味都無,但飲到我三十年前學校出面茶記既白湯,好有回憶……個種得個咸味既白湯,出面都
第一次食日式放題食到好想走,120分鐘買左個難受。
出面自助區選擇都係一般,八爪魚、螺肉、中華沙律、炸物、湯。
坐底點餐,當然叫加左錢既B餐選擇,發覺唔係多好多野揀。
第一轉叫左魚生、生蠔、燒蠔、串燒……
到天婦羅,係無汁既,要你乾食……
到我最鍾意嘅茶碗蒸
,黎到係白水蒸蛋,即係中式蒸水蛋嘅杰身版,我食左啖就無食。
個種得個咸味既白湯,出面都好難再搵到。
最後因為比左$330一個人,被迫戰鬥到最後,食左唔少西瓜、飲左唔少汽水……

比錢個時仲有種比人詐騙既感覺

2025-07-15 802 views
原來其他食評已真實反映左,熟依小選擇,刺身細細舊,搞唔掂,飲品都少,個蒸蛋去元氣仲好食,冇味既, 最好食竟然覺得係炸榴連波,天婦羅冇跟汁,乾啃,生蠔跟刺身盤,冇醬汁檸檬,腥既,個日個場都冇乜後生都知衰😮‍💨,H雪糕得士多啤梨味,得幾杯,其他全部牛奶公司。6點嚟食架啦,未旺時間~ 冇下次,伏晒唔好食🥲🥲🥲
2025-07-15
$300 (Dinner)
2025-07-13 1476 views
1.刺身啲刺身魚食落口,乜味都冇,真係乜嘢味都冇😂😂你話就算佢腥臭都好呀,係冇呀!好彩嗰陣時飲緊嘢,如果唔係爭啲以為自己味覺出事。之後嗌咗啲刺身終於有味,尤其佢個赤蝦,從來未喺任何一間餐廳食過咁樣嘅味道,真係震撼到我不得之了,擺入口嚼咗幾啖之後忍唔住lur落個骨桶入邊2.炸物哇,凍嘅炸嘢,不過凍只係普通問題。唔知點解我可以喺乳鴿入邊食到腥臭味,喺炸蠔裏面又食到腥臭味!嗰種腥臭唔單止係海鮮嘅腥臭,仲係一啲海鮮內臟清唔乾淨嘅味3.壽司睇完上面,我對於佢刺身嘅評價之後,其實壽司就得返舊飯可以講,不過佢連飯都可以做到好難食,舊飯完全係散到傻咗,夾極都夾唔起,本來我都可以食飯食飽,但係佢連啲飯都有腥臭味!成餐飯最神奇嘅地方係在於:明明我好似食咗好多嘢,但係出咗間餐廳之後我竟然仲肚餓過入餐廳之前,最後我哋去咗附近麥當勞Jap咗個快餐(因為呢間嘢人均都洗咗幾百LOL)

1.刺身
刺身魚食落口,乜味都冇,真係乜嘢味都冇😂😂

2.炸物

3.壽司

(因為呢間嘢人均都洗咗幾百LOL)
2025-07-08 1458 views
呢間嘢除咗啱啱開店嘅時候仲做到少少質素之外,而家啲質素完全keep唔到首先要評論升級B餐所謂嘅升級,其實都唔係好多好味嘅嘢食鵝肝- 整到好細粒蒜蓉燒蠔-唔好講個味道,連燒唔燒得透,都係問題,根本係食得出廚房係咁以燒就拎出嚟俾啲客食刺身質素- 普普通通不過不失生蠔-好明顯係急凍生蠔拎出嚟仲要攤到都唔覺得再凍雞軟骨串燒-來貨商好明顯轉左,起初嘅雞軟骨有少少唔同整體評價-其實根本冇需要升級B餐,B餐幾乎每一樣嘢都唔得,只可以話燒物個師傅比較有心機去燒
首先要評論升級B餐
所謂嘅升級,其實都唔係好多好味嘅嘢食
鵝肝- 整到好細粒
刺身質素- 普普通通不過不失
生蠔-好明顯係急凍生蠔拎出嚟仲要攤到都唔覺得再凍
雞軟骨串燒-來貨商好明顯轉左,起初嘅雞軟骨有少少唔同

蒜蓉燒蠔
一去到問門口姐姐,你啲嘢食O唔OK?佢拍晒心口話正坐低已經知道賴嘢,嘢食你嘅速度勁慢,都算數啦,嚟到啲嘢全部都唔熱,肯定全部都係叮出嚟,刺身質素差,熟食方面冇一樣嘢擺得落口(香港飲食業就係比依啲餐廳搞死