➲ 銅鑼灣 Sweets House Cha Cha➳ 𝐔𝐣𝐢 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐒𝐨𝐟𝐭𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐀𝐥𝐦𝐨𝐧𝐝 ⁽⁸/¹⁰⁾抹茶濃度低,加上杏仁堅果碎有糖霜 coating,香濃牛乳奶香中透出陣陣抹茶味,奶香奶甜,窩夫筒充滿牛油香,飯後過來食返個甜品。⤵ Sweets House Cha Cha銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B1樓 cookedDeli by city'super
➲ 銅鑼灣 Sweets House Cha Cha

Sweets House Cha Cha
已光顧了很多年,品質沒有退步,最喜愛他的抹茶軟雪糕,既creamy又rich,滿滿抹茶味又充滿牛奶香,而且價錢定位親民,絕不離地,泡夫亦相當岀色,外皮香脆,內裏滿滿忌廉,好吃過其他的泡芙連鎖店!
TakeAway
🌟宇治抹茶及北海道牛奶軟雪糕 $38扭紋雪糕兩邊味道都好濃郁,雪糕份量都比想像中大杯,食落冰涼得嚟口感亦都好綿滑,值得推薦比大家。由於拎到手忍唔住就食左一啖,所以張相冇左個尖頂,本身應該打卡再靚啲😂.🌟焙茶吉士大判燒 $20其實之前都有食過佢嘅大判燒都幾鍾意,不過今次有少少失望,味道上絕對冇問題,茶味出而且大判燒又有蛋香,主要係佢個餡料好少,完全冇人地果種好多吉士同流心嘅feel🥹唔知係服務差異定點,不過我應該都係會比多次機會佢回訪。

🌟宇治抹茶及北海道牛奶軟雪糕 $38
🌟焙茶吉士大判燒 $20
重量級!香滑抹茶/牛奶雪糕🍦 食完飯去食返個甜品先 呢間雪糕好大個 一拎起都好墜手🤣 雪糕好滑 好creamy 食完好滿足!😌 推介扭紋牛奶抹茶味 味道會豐富d除左雪糕 佢地仲有大判燒架 想食熱野都有選擇
重量級!香滑抹茶/牛奶雪糕🍦
除左雪糕 佢地仲有大判燒架 想食熱野都有選擇
扭紋牛奶抹茶味雪糕
2022-10-31
TakeAway
$38 (Last Night Supper)
扭紋牛奶抹茶味雪糕
  • 扭紋牛奶抹茶
  • 雪糕
2023-02-06 534 views
已經好耐好耐無幫襯過Chacha~記得以前每次經過都好鐘意食佢既雪糕,又有奶香,抹茶味濃郁,實在係十分好食🤣之後因爲多左選擇就逐漸少左幫襯。今日咁啱經過時代廣場,經過嘅時候聞到超香的抹茶味,令我又想再試下佢地既大判燒!佢地既大判燒價錢都唔平,不過食落去覺得都值!首先一如以往,抹茶味好香,味道濃郁,食得出係日本靚既抹茶粉製作出嚟🤤今次我叫咗抹茶紅豆大盤燒,有紅豆配合埋超好食😋而且感覺無剩係得抹茶吉士咁漏,好快已經俾我食晒成件!🤤咁耐冇食過,再食返都覺得好好食,第時再經過都會再幫襯!🤭🤭

佢地既大判燒價錢都唔平,不過食落去覺得都值!

咁耐冇食過,再食返都覺得好好食,第時再經過都會再幫襯!🤭🤭
2022-12-19 409 views
今日係銅鑼灣行街 經過Sweets House Cha Cha 咁啱見到佢買四送一😻我買左就12件 咁就送3件啦 諗住買番去同屋企人happy share ✌🏻而我簡既係💛抹茶吉士大判燒首先因為臨近聖誕 佢地好有心思印左個聖誕老人係大判燒面🎅🏾 好可愛啊~ 另外味道剩係拎係手已經覺得好香 食落去係好鬆軟 首先有濃厚嘅抹茶味 而入面係滿滿既抹茶吉士 🧀🍵有小小流心 餡料十足 最緊要係唔會太甜 正 👍🏻我建議大家如果外賣番屋企 食前最好叮一叮 因為熱食會更可口 😋另外我見sweet house chacha 仲出埋咸味既大判燒 口味有芝士漢堡牛肉、章魚頭、千島醬香腸 下次一定要試下😚😚😚

而我簡既係💛抹茶吉士大判燒

2022-12-18
2022-08-17 483 views
💥買4送1📍SWEET HOUSE CHA CHA|銅鑼灣📍人均消費 $ 1 X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL甜品 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️行過TIMES SQUARE 見到做緊優惠買4送1‼️不過送既只限menu最低價格🧏🏻‍♀️💟抹茶吉士岩岩整起👍🏻抹茶味香濃,唔會太甜同膩口😛外皮軟淋淋似pancake唔會乾💕🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥買4送1

回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2022-04-06 520 views
下午行到銅鑼灣City Super,口痕痕,行到去 Sweets House Cha Cha,嗰度嘅大判燒,以前食過,都唔錯。所以呢次買返幾個返企,響屋企high tea。仲有買四送一,所以我揀咗:兩個抹茶吉士紅豆一個抹茶紅豆一個抹茶吉士一個吉士返到屋企,滿心歡喜,諗住慢慢嘆。我唔逐個講,個個都硬滴滴。好似食隔夜麵包咁樣。同以前食嘅完全唔同,可能因為疫情關係,生意比較少,食品可能已經擺放一段時間。希望下次幫襯,回復以前水準。
仲有買四送一,所以我揀咗:
兩個抹茶吉士紅豆
一個抹茶紅豆
一個抹茶吉士
一個吉士
希望下次幫襯,回復以前水準。
2022-04-03
2022-02-07 320 views
Sweet house Cha Cha- Oobanyaky行經times square city’super, 見到呢個日式抹茶大判燒熱辣辣流曬口水😂而且燙上可愛笑臉超可愛!由於正準備食晚餐,所以只試食左一種味道,係我愛的味道之一🥰抹茶味!!咬開裡面是抹茶味吉士醬,外皮可能由於紙袋的關係焗到,不是即食所以變林左,無我所期待既外脆內軟既感覺,而係煙煙韌韌的,吉士嘅份量不算多,感覺皮稍為厚左,所以有點小失望😌不過相信即食會好食d!如果有機會再食埋其他味道,一定要即食!價錢由hkd18-22不等如果5分為滿分,我唸今次我會卑2.5😆
價錢由hkd18-22不等
如果5分為滿分,我唸今次我會卑2.5😆

2022-01-31
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$20 (Other)
  • 抹茶吉士大判燒
經過見到有農曆新年嘅軟雪糕口味,好吸引喎,即刻試吓先。日本淡雪士多啤梨 Deluxe Soft Cream $68日本淡雪士多啤梨 Deluxe Soft Cream賣相好唔錯。日本淡雪士多啤梨足有3粒,好抵食喎。最底有兩粒淡雪士多啤梨,上面加滿牛奶溝淡雪士多啤梨味嘅軟雪糕,帶淡淡粉紅色,再伴多一粒淡雪士多啤梨,上面加上士多啤梨果醬,一塊好薄脆嘅脆餅同一片薄荷葉。味道方面,一入口就食到淡雪士多啤梨味道,軟雪糕質感一貫濃滑,不過越食就越黎越淡味,因為俾士多啤梨果醬嘅酸甜味淹蓋。淡雪士多啤梨唔甜,反而覺酸。呢杯雪糕都係只啱打卡,食落唔太好食。芝麻吉士大判燒 $20順便又買返個大判燒食先。大判燒買4送1,4個芝麻吉士送一個$18,揀左紅豆。店員話芝麻吉士大判燒剛出爐,不過只係暖暖哋,唔夠熱,外皮又唔脆,個饀就夠多芝麻吉士,差左喎。總括而言,今次食嘅兩樣食品都幾令人失望喎。要隔好一排先再黎。
經過見到有農曆新年嘅軟雪糕口味,好吸引喎,即刻試吓先。

芝麻吉士大判燒 $20

2022-01-19
TakeAway
$78 (Tea)
食完北京烤鴨轉場食甜品,去左City'super嘅Sweets House Cha Cha,好耐冇黎。見到Sweets House Cha Cha有新口味產品,係日本黑芝麻系列,一定要試吓。日本黑芝麻吉士大判燒 $20燒餅有個可愛笑臉,外皮少少脆,入面黑芝麻吉士無論質地定味道都完全符合預期,分量都頗足。只係温度得微微暖,熱啲就好啦。日本黑芝麻醬牛奶軟雪糕 $48日本黑芝麻醬係日本百年老店傳統人手焙煎技術磨碎而成,黑芝麻味堅香濃,牛奶軟雪糕本身又厚身又滑,牛奶味又香濃,加埋黑芝麻醬就更加正,好夾。杯裝黑芝麻醬會多啲,抵食啲。雪糕上面兩塊威化又甜又薄脆。唔錯唔錯!呢個價錢份量都唔少。雙色窩夫 $68驚食抹茶雪糕會訓唔著,叫左牛奶軟雪糕同牛奶軟雪糕既雙色窩夫,加$10加日本黑芝麻醬。牛奶軟雪糕份量好多,質素都係一流!加埋黑芝麻醬就更加無得彈!配3粒冇餡白玉丸子,質素可以,仲有1粒栗子同紅豆蓉。紅豆蓉都係配抹茶夾d。窩夫都好薄脆,算好食既。清嗮所有雪糕超飽!呢個價錢份量都算唔錯。總括而言,日本黑芝麻系列值得一試,而呢度既牛奶軟雪糕質素真係幾好。服務員服務態度都唔錯。

日本黑芝麻吉士大判燒 $20

日本黑芝麻醬牛奶軟雪糕 $48

日本黑芝麻醬牛奶軟雪糕

雙色窩夫 $68

2021-11-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$78 (Last Night Supper)
日本黑芝麻醬牛奶軟雪糕
雙色窩夫
好鐘意食Cha Cha既抹茶雪糕,行過city’super成日都忍唔住要買😍!平時食開宇治抹茶雪糕,但覺得有少少膩同埋想食無咁重口味,所以轉左食抹茶牛奶軟雪糕😋。🔅宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕 ($38)Cha Cha既抹茶一向我都好鐘意,因為抹茶味好夠濃,又夠香😋。雪糕唔係H牌嗰隻偏冰既口感,係好滑,有奶味,又唔會好快溶✨, 同埋一定唧得好靚😂。不過成個都係抹茶雪糕就好似太heavy,所以mix左抹茶同牛奶味🥛就啱啱好。牛奶味唔算好突出,但就中和左啲抹茶既苦澀味。雪糕唔會唧到空心好抵得讚👍🏻,同埋個cone都係好脆🤤。💬雖然$38一個軟雪糕就絕對唔算平,但比起其他地方既抹茶軟雪糕都算差唔多價錢,同埋city’super都多地方有,佢既抹茶味絕對唔會輸比其他舖頭😎。
宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕
🔅宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕 ($38)

宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕
2021-08-31 168 views
一直都好鍾意呢度既抹茶軟雪糕,有抹茶既甘甜味但唔苦澀而且唔會太重奶味。以往都係食京都宇治抹茶甜筒($38),因為可以邊食邊周圍睇野。但疫情關係今次想買完去food court食,所以就買左特濃抹茶窩夫杯($50)食。職員首先用紙巾托住個窩夫杯加入京都宇治抹茶軟雪糕再係雪糕上面撒上抹茶粉,然後將京都宇治抹茶啫喱放係窩夫杯同軟雪糕既中間,最後就插支京都宇治抹茶醬係軟雪糕底部。呢次軟雪糕同啫喱都冇令我失望,而且加埋抹茶粉同抹茶醬更加豐富左抹茶味道,如果窩夫杯脆返D同埋用紙碟放窩夫杯就比較好喇。因為要拎去food court食,始終有隻碟會方便D,但職員話佢地冇。
行過chacha聞到香味忍唔住食😍😍,嗰陣大判燒做緊買四送一所以幾抵!🤑 不過賣晒抹茶吉士紅豆味所以要等15分鐘比較耐。①抹茶吉士香滑吉士,chacha既抹茶味真係好正,有抹茶既茶味但又唔會太濃,好香②抹茶吉士紅豆作為一個抹茶控🍵,意外地覺得有紅豆比起純抹茶好食,可能無咁膩同埋有少少口感,推薦俾朋友同家人都一致覺得抹茶紅豆係最好食😋③番薯🍠送既只可以揀$16,所以揀左呢個,廢事又食紅豆🤣 吉士味上次食過,都係普通無乜特別,可試可唔試🤫 對比起抹茶,番薯味就失色好多,入面係番薯蓉,無乜特別,不過食完都幾有飽肚感

①抹茶吉士

②抹茶吉士紅豆

③番薯🍠
抹茶吉士紅豆大判燒
2021-07-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$18 (Tea)
  • 抹茶吉士紅豆大判燒
2021-07-22 179 views
同同事喺銅鑼灣食完晚飯, 走咗去行商場, 咁啱俾我哋見到Sweets House Cha Cha出咗期間限定-日本赤肉蜜瓜雪糕即刻吸引咗我哋嘅目光<日本赤肉蜜瓜雪糕>Sweets House Cha Cha嘅日本赤肉蜜瓜雪糕以無得堂食黎講有少少貴, 但雪糕認真足料雪糕質感非常濃厚, 香甜嘅日本赤肉蜜瓜雪糕味道天然突出, 而且口感順滑食完雪糕之後, 下面嘅窩夫皮依然脆卜卜, 而大食妹覺得最抵讚嘅地方, 就係呢杯雪糕竟然係實心嘅食完幾有飽足感
即刻吸引咗我哋嘅目光
<日本赤肉蜜瓜雪糕>