經過見到佢好似日本開放式廚房咁就去左試除左帆立貝 樣樣都好食炙燒拼盤每樣都新鮮附送既蒸蛋一啲都唔hea 有蝦有三文魚子👍🏻燒物都好食 係鹽燒魚鮫可以再咸d鵝肝都出色 冇腥味 外脆內嫰生蠔燒蠔都好食 仲要特價唯一美中不足係燒帆立貝麻麻地
經過見到佢好似日本開放式廚房咁就去左試

鵝肝都出色 冇腥味 外脆內嫰

生蠔燒蠔都好食 仲要特價

唯一美中不足係燒帆立貝麻麻地
2024-04-05 62 views
荃灣近年多咗好多食店,終於有一次養啲嘅日本餐廳出現啦。OpenRice廣場嗰間度食晚餐。。呢度有一個價目表係book咗位有啲食物係好五折試食。就係因為咁咩都想試,今日亦都order咗🤣半價竟然有我嘅吞拿魚湯羅壽司拼盤,第一樣嘢梗係要叫呢樣嘢啦。然後因為冷氣有少少大我另外再叫咗個安格斯肉烏冬。再叫咗一個好好食嘅熱氣炸魷魚天婦羅魷魚嚟嘅。好啱飲酒食嘅一個小食啊,另外仲叫咗啲壽司仲燒元貝。嘢食上得好快,就算8:30仲有八成滿。啲壽司嗰舊魚係好大嚿㗎就細少少佢唔係用白醋,係用一啲比較深少少嘅醋造成嘅。大滿足!😌

就係因為咁咩都想試,今日亦都order咗🤣

大滿足!😌
自己生日朋友帶我左我去如心廣場既鮨樂食晚餐慶祝生日。可能係平日,當晚餐廳唔算有太多客人。朋友訂左位7點半,一入到餐廳就可以入座。因為之前有訂位,餐廳有個特別優惠,餐牌上有11款食物可以有半價優惠,而且冇限款式同點餐次數。因為半價實在太抵,我同朋友放棄左餐牌後面既食物,直接只係點選有半價優惠既食物🤭我點左餐牌上比較特別既鱈魚白子,聽就聽得多,但我係第一次食。口感有d似細個時食既豬腦🧠。對於一個會食內臟既我黎講,白子加上酸汁,幾開胃。但朋友就唔太接受到🤣例牌有我去居酒屋必食既燒雞泡魚干同枝豆。主食我地就點左本鮪壽司盛合同極上海膽刺身盛合。新鮮既拖羅點都係入口即溶,冇得輸👍🏻其他各款刺身都好鮮甜,特別係我至愛既海膽。飲埋杯巨峰提子酒,輕輕鬆鬆咁又係一個開心既吹水夜。

鱈魚白子

例牌有我去居酒屋必食既燒雞泡魚干同枝豆。

本鮪壽司盛盒

極上海膽刺身盛盒
2024-01-10
Type of Meal
Dinner
2024-03-06 97 views
幾年前第一次食鮨樂就係食呢間分店,個印象就係食一個丼$2xx都唔飽😅 之後都冇乜再試,直到近年開始戒澱粉質,多食蛋白質,先體會到每樣食少少試多啲花款嘅狀態。今日食咗幾款時令嘢(大部份半價):mustard 螢光魷魚、他他tuna 、monster oyster 、燒貝、oyster sashimi platter 、和牛脂爆枝豆,加恆常menu 的sushi platter 、tuna roll 、oyster udon、燒小青椒、柚子梳打同埋波子汽水。屋企人同小朋友面對我當年嘅問題,就係食咗好幾樣主食都仍然唔夠飽,所以追加多一d carbs base dishes。味道係好嘅,食材新鮮,多花款,上菜速度幾好,child friendly, 唯獨是要記住叫多幾樣嘢先至滿足夠飽,所以唔會係target 抵食之選。
今日同朋友喺荃灣行街行到咁上吓就緊係搵嘢食啦經過見到呢間日式餐廳望落好似幾高級咁抱住啲嘢食唔會差得去邊嘅心態入嚟一人叫咗一個丼飯(不過入到去又冇咗覺得高級感覺- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 本鮪(吞拿魚)拖羅丼本身好鍾意食鮪魚嘅我叫咗呢個有三款鮪魚嘅丼飯大拖羅、舌拿魚、拖羅魚茸大拖羅肉身較為淺色即係最多脂肪部位雖然個脂肪分佈唔夠多雪花但都仲食到天然魚油脂嘅甘香入口即溶 脂肪精華味道濃郁舌拿魚即係最深紅色個塊脂肪相對較少 肉質比較結實個人好鍾意食拖羅魚茸肉質柔軟 容易喺口入面咀嚼唔會有太多嘅纖維質感軟腍腍嘅口感 令人覺得舒服~2. 極上金目鯛丼呢個丼飯入面包含咗好幾樣海鮮金目鯛、白身魚、三文魚、赤蝦、仲有三文魚籽同松葉蟹比到豐富多樣嘅視覺同味覺享受金目鯛白裡透紅 白身魚味道清新兩者肉質一樣鮮甜細嫩三文魚肉質豐腴 油脂味道濃郁三文魚籽同赤蝦都充滿海洋風味令丼飯嘅味道更加鮮甜松葉蟹肉質地唔同其他海鮮大大增加咗丼飯入口嘅層次不過重點係想講啲醋飯醋飯唔夠粒粒分明、蓬鬆而且兩個丼嘅醋飯份量好少以我正常女仔食量嚟講都覺得少嘅話 好似
今日同朋友喺荃灣行街
(不過入到去又冇咗覺得高級感覺
1. 本鮪(吞拿魚)拖羅丼
本身好鍾意食鮪魚嘅我
叫咗呢個有三款鮪魚嘅丼飯
大拖羅、舌拿魚、拖羅魚茸
大拖羅肉身較為淺色
脂肪相對較少 肉質比較結實
個人好鍾意食拖羅魚茸
肉質柔軟 容易喺口入面咀嚼
唔會有太多嘅纖維質感
軟腍腍嘅口感 令人覺得舒服~
本鮪(吞拿魚)拖羅丼

2. 極上金目鯛丼
呢個丼飯入面包含咗好幾樣海鮮
金目鯛、白身魚、三文魚、赤蝦、
仲有三文魚籽同松葉蟹
令丼飯嘅味道更加鮮甜
松葉蟹肉質地唔同其他海鮮
大大增加咗丼飯入口嘅層次
不過重點係想講啲醋飯
醋飯唔夠粒粒分明、蓬鬆
而且兩個丼嘅醋飯份量好少
以我正常女仔食量嚟講
都覺得少嘅話 好似唔太抵食
極上金目鯛丼
2023-11-11
本鮪(吞拿魚)拖羅丼
極上金目鯛丼
2023-12-26 265 views
我同待應反映燒北寄背唔熱, 以後可以稍為燒咗先至上枱。 佢話好多客都話熱得滯。 咁我唔知道係咪應該向佢道歉。 食物質素不過不失唔可以話好,但係都唔係好差。但我應該唔會再嚟。

2023-12-21 294 views
朝早去完葵涌影相,之後就諗住去taito朝聖,去之前我就去左呢間做緊訂座有半價既日本餐廳醫一醫肚。去到先知得一板menu係做半價優惠,喺呢板度,我就揀咗吞拿魚壽司拼盤同埋生蠔,老公就另外叫左午餐𝚜𝚎𝚝壽司拼盤拼烏冬。🌟 吞拿魚壽司拼盤 十分欣賞吞拿魚小卷又脆博博嘅口感,幾好食!特別得來又好食!👏🏻吞拿魚壽司都幾好食!係新鮮,但可以肥美d🤭🌟 生蠔好肥美,甜甜地!上面仲有配料,去提高味道嘅層次!老公叫我食多隻,我覺得一隻就夠啦,唔想太膩。🌟 午餐 - 壽司拼盤拼烏冬火炙壽司好充滿魚香,好食😋個卷物都好食🤤呢度好多卡位,坐得都舒服可以入嚟試吓~

🌟 吞拿魚壽司拼盤
吞拿魚壽司都幾好食!係新鮮,但可以肥美d🤭

🌟 生蠔

🌟 午餐 - 壽司拼盤拼烏冬
火炙壽司好充滿魚香,好食😋
個卷物都好食🤤
壽司拼盤

呢度好多卡位,坐得都舒服可以入嚟試吓~
2023-12-17
$220 (Lunch)
壽司拼盤
2023-11-04 421 views
午市去食,試左池魚,油甘魚,赤身,拖羅,刺身都好鮮味。第一次試白子,燒到香口,都唔錯!另外串燒我覺得好好食,燒得香口但唔會乾,牛舌夠厚,性價比ok!如果想食日本野我會再幫襯。
2023-10-17 378 views
兩個人食咗1090蚊,食完唔餓,味道可以,店員nice,唔值。啲壽司係幾新鮮,個丼飯都好味,不過份量極之少。食完之後要去樓下一間快餐,再食多幾件雞。Lunch可能值啲既,但係呢度一定標錯價,無可能100-200。
壽司係幾新鮮,個丼飯都好味,不過份量極之少。
食完之後要去樓下一間快餐,再食多幾件雞。
2023-07-16 727 views
服務員官股的回應確實毫無待客之道的水準。主管態度係咁,自然其他下屬都以為只有一套回應。其實機械人🤖️就可以做到。食物水準一般。只是佔了地理之便。一定唔會再幫襯!
服務員官股的回應確實毫無待客之道的水準。
主管態度係咁,自然其他下屬都以為只有一套回應。
其實機械人🤖️就可以做到。
食物水準一般。只是佔了地理之便。
一定唔會再幫襯!

2023-06-06 973 views
星期六去咗荃灣如心廣場鮨樂食午餐,只剩吧枱有位,服務員帶我們入座,原來吧枱位置可以看到壽司師父即塲製作壽司同剌生😊午市定食套餐(均配送味噌湯及沙律)7壽司盛定食有三文魚、墨魚、魷魚同油甘魚壽司、一件玉子、二件卷物,壽司飯溫度微暖,飯有醬油和醋調味,而刺生都好新鮮,湯有勁多海苔和葱,沙律用黑芝麻醬比較特別!還有一碗熱烏冬角切刺身丼角切有多款鮮魚,三文魚籽、王子,壽司飯都好大碗原隻活赤貝叫咗兩隻活赤貝,有裙邊同赤貝,肉質爽口,味道鮮甜

午市定食套餐(均配送味噌湯及沙律)

7壽司盛定食
,湯有勁多海苔和葱,沙律用黑芝麻醬比較特別!還有一碗熱烏冬

角切刺身
角切有多款鮮魚,三文魚籽、王子,壽司飯都好大碗

原隻活赤貝
叫咗兩隻活赤貝,有裙邊同赤貝,肉質爽口,味道鮮甜

2023-06-03
$170 (Lunch)
  • 原隻活赤貝
  • 壽司定食
2023-06-05 647 views
想迴轉食得多,想轉下其他舖頭試試。想食比較多元化類別嘅壽司,但又唔想揀放題店。見到有唔少好評嘅衣間,就揀黎試試🤣Openrice訂位仲有折😆位置都坐得舒服。食物都有幾多選擇。除左壽司刺身,仲有定食同飯丼。就算同長輩黎都唔驚唔岩佢地口味👍🏻👍🏻食材新鮮之餘啲刺身都好厚好肥美🤤係一間會再encore嘅🍣店
Openrice訂位仲有折😆
食材新鮮之餘啲刺身都好厚好肥美🤤
係一間會再encore嘅🍣店
三文魚腩
2023-05-27
$200 (Tea)
三文魚腩
2023-04-01 1010 views
想食日本嘢,除咗元氣壽司亭之外另一個唔錯嘅選擇😋壽司🍣併,都新鮮冇腥味池魚刺身,不過不失長腳蟹唔使自己剝殼,蟹膏甘甜😋油甘魚鮫,呢個比較失色,肉太鞋而且冇乜味
想食日本嘢,除咗元氣壽司亭之外另一個唔錯嘅選擇😋

壽司🍣併,都新鮮冇腥味

池魚刺身,不過不失

長腳蟹唔使自己剝殼,蟹膏甘甜😋

油甘魚鮫,呢個比較失色,肉太鞋而且冇乜味

2023-03-22 792 views
今日約咗朋友去荃灣天地睇7:30pm戲,去到荃灣都已經6點,然後上OpenRice見到鮨樂,日本嘢不嬲都快,所以揀咗喺呢度食!望住餐牌好多嘢想食,最後同朋友一齊散叫,食啲最想食到嘅嘢,包括鵝肝、海膽、仲有梗係唔少得吞拿魚啦!我比較鍾意有啲湯麵落肚,所以嗌咗一個烏冬,然後再嗌一個12件既梅 壽司盛、每人一件鵝肝,再加一個海膽手卷安格斯牛肉烏冬,牛肉有啲太熟,比較硬身,但味道可以鵝肝嘅飯焦可以再脆身啲!就會更好食啦!壽司盛啲刺身新鮮海膽鮮甜由坐低到食完都只係用咗半個鐘時間,最後埋單,七百幾蚊,人均三百多啲,質素可以
、仲有梗係唔少得吞拿魚啦!
安格斯牛肉烏冬,牛肉有啲太熟,比較硬身,但味道可以

鵝肝嘅飯焦可以再脆身啲!就會更好食啦!
壽司盛啲刺身新鮮
海膽鮮甜

鵝肝
梅  壽司盛
安格斯烏冬
海膽手卷
2023-03-22
🇭🇰这家完全不会踩雷的日料🍣连锁店个人觉得口味和价格都完胜千两是我会来吃很多次的寿司店!·🍣寿司可以单点或者选套餐,每一款质量都很高▪️原条星鳗!是我吃过最鲜甜绵软的入口即化▫️蟹肉海鲜蒸蛋!大海味道的蒸蛋里面有好多海鲜,还有粒粒爆珠的三文鱼籽!🐟盐烧喜之次!太嫩太鲜美了
🇭🇰这家完全不会踩雷的日料🍣连锁店
个人觉得口味和价格都完胜千两

是我会来吃很多次的寿司店!
🍣寿司可以单点或者选套餐,每一款质量都很高
▪️原条星鳗!是我吃过最鲜甜绵软的
入口即化
▫️蟹肉海鲜蒸蛋!大海味道的蒸蛋
里面有好多海鲜,还有粒粒爆珠的三文鱼籽!

🐟盐烧喜之次!太嫩太鲜美了