2018-11-07 2356 views
今日收早經過附近飲過中式下午茶🍴呢間鋪係開凌晨3點至下午4點,門口冇人帶位係自己入去找位環境好有懷舊點心店風味,即使下午3點仲係幾多人,而且有不少係旅客當有點心出爐就會大叫有冇人要,就可以拎住卡自己去拎,亦可以想食邊樣叫佢地即蒸👍呢個皇牌流沙包超推介👍皮薄餡靚,奶皇好香濃且多,鹹鹹甜甜,而且真係做到爆漿既流沙😋怪不得係皇牌之一呢個金錢肚係本人愛點之一,第一次有間點心店整得咁正👍個咖哩汁好香濃,金錢肚煮得好入味且軟腍,十分惹味😋豬潤燒賣呢個懷舊點心得好少地方仲有得叫,見到呢到有當然要試下🍴個豬潤超大舊同厚身,食落好軟腍同有口感😋唔會有血腥味燒賣肉質彈牙,食到有d豬膶味😂蝦餃一樣做到皮薄餡靚,蝦肉鮮味且爽口,仲會有d筍,食落口感豐富😋蝦餃皮唔會太糍牙同一夾就爛👍餐牌👇👇總括黎講: 環境坐得唔係好舒服,不過食物好有質素👍價錢合質,又唔洗加一,性價比高🍳🍴味道: 8/10👩👨服務: 7/10🏠💺環境: 6/10💰💸抵食: 8/10總消費: $95 (2人)

奶皇流沙包

呢個金錢肚係本人愛點之一,第一次有間點心店整得咁正👍
個咖哩汁好香濃,金錢肚煮得好入味且軟腍,十分惹味😋
咖哩金錢肚

個豬潤超大舊同厚身,食落好軟腍同有口感😋唔會有血腥味
燒賣肉質彈牙,食到有d豬膶味😂
豬膶燒賣

蒸蝦餃皇

餐牌👇👇

總括黎講:

🍳🍴味道: 8/10
👩👨服務: 7/10
🏠💺環境: 6/10
💰💸抵食: 8/10

總消費: $95 (2人)
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
$50 (Tea)
奶皇流沙包
咖哩金錢肚
豬膶燒賣
2 day(s) ago 3 views
要食新興就要凌晨2點幾到,要搵到朋友陪我癲先食到😂新興係懷舊小店-人手手工點心🥰未夠3點就到左,已經有幾枱的士司機飲緊茶!搵完枱就要分工,有人去拎餐具同沖茶,有人就去簡住點心先,食住牛肉燒賣,金錢肚,蝦餃燒賣頂住肚先,我好鐘意金錢肚,又淋又入味,必食!😋👍🏻(有時仲會見到鵪鶉蛋燒賣同豬潤燒賣😍)睇下啲皮薄到,真係皮薄餡靚!一路食一路睇住姐姐整流沙包!3點附近就出爐,我地即刻拎左2籠!😍超級流心🤩👍🏻😋最後再拎多一籠,一人食左一籠,好癲😂仲有炸鮮奶,甜而不膩😋仲有好多好野食3個人食左咁多野🙈好滿足☺️☺️☺️
要食新興就要凌晨2點幾到,要搵到朋友陪我癲先食到😂
新興係懷舊小店-人手手工點心🥰

睇下啲皮薄到,真係皮薄餡靚!
超級流心🤩👍🏻😋最後再拎多一籠,一人食左一籠,好癲😂
仲有炸鮮奶,甜而不膩😋仲有好多好野食

3個人食左咁多野🙈好滿足☺️☺️☺️
Last Night Supper
  • 炸鮮奶
2019-01-04 214 views
在環境無比臟亂差的海邊小店吃到了在我心中超越御寶軒的最棒的流沙包 濃濃的咸蛋黃香氣 一人吃一籠也毫不嫌膩 這次終於搞到top了芋頭蒸鴨掌比想象中還要更好吃 鴨掌蒸到軟爛又入味 配上大顆扎實的豬肉丸和粉粉糯糯的芋頭塊 一口收穫絕美味蕾新體驗炸鮮奶是店內最搶手單品 站在檔口蹲守才成功搶到一份 奶味鮮甜又不會太膩人 不過還是更推薦在半飽的時候吃啦 上了圖的都很好吃 相對來說蝦餃一般般 比較普通的水平(但也絕對不會失望 是因為其他的太好吃了...店內完全無環境可言 服務態度見仁見智吧 其實大叔阿姨們都是傲嬌的小可愛 賣個萌撒撒嬌就會一邊碎碎念一邊給你親自送過來 偶爾不耐煩地吐槽也是帶著笑的 卡哇伊內🙈
在環境無比臟亂差的海邊小店吃到了在我心中超越御寶軒的最棒的流沙包 濃濃的咸蛋黃香氣 一人吃一籠也毫不嫌膩 這次終於搞到top了[OK]

芋頭蒸鴨掌比想象中還要更好吃 鴨掌蒸到軟爛又入味 配上大顆扎實的豬肉丸和粉粉糯糯的芋頭塊 一口收穫絕美味蕾新體驗[憨笑]

2018-12-29 291 views
香港最喜歡的餐廳之一,朋友推薦說是平價米其林點心店。十點鐘到店外,已經排起了長龍,店裡一般是自己找位置坐,都是拼桌。老闆會給一張單子,帶著單子自己去前台拿吃的,在單子上記下來。「流沙包」超級推薦,口感太好了,一籠三個,一個人五個都吃得下去,流沙內餡金黃色,甜而不膩,濃稠,沙感十足,吃起來真的會刺激多巴胺的分泌。「鳳爪」蒸的軟糯,入味兒,推薦。「蒸排骨」像是蒜泥排骨的味道,個人挺喜歡的。「燒賣」「蝦餃」,餡兒差不多,都是蝦子,料足。反正他家基本沒有踩雷的菜品,性價比也是極高的,一份小吃20港幣左右,除了人多,位置不好等,營業時間奇葩之外,沒啥缺點,有條件的一定要來嘗嘗。
香港最喜歡的餐廳之一,朋友推薦說是平價米其林點心店。

「鳳爪」蒸的軟糯,入味兒,推薦。
「蒸排骨」像是蒜泥排骨的味道,個人挺喜歡的。
「燒賣」「蝦餃」,餡兒差不多,都是蝦子,料足。
2018-12-08 516 views
以前讀HKU會來飲早茶~今日又黎返呢間人情味小店日頭開到16:00,點心日日新鮮蒸,要食點心趁早~星期六兩點黎到都等左一陣位,今次被安排坐到最入,對正廚房,所以地下會有d濕,同埋地下都有d鳳爪骨等等既垃圾,少許污糟~不過忙碌小店係咁架啦,人情味同食物味道搭夠!咁忙咁逼d阿姐都仲好好態度,難得一向不太喜歡茶樓既燒賣,但呢籠唔錯!!啖啖肉,好足料~仲可以見到師傅親手包,誠意100分菜苗鮮蝦餃~餃皮煙韌到爆~餡料結實足料大大個叉燒包~要問佢先有架!鳳爪~唔錯,唔太咸!食到想食多籠!流心奶黃包~雖然不是好流心,但非常香!而且會食到少少咸蛋黃粒,邪惡見到搭枱既食客食咖哩牛肚,我都好想食⋯⋯不過2個人食完五籠真係飽啦🤣🤣🤣
以前讀HKU會來飲早茶~今日又黎返呢間人情味小店
日頭開到16:00,點心日日新鮮蒸,要食點心趁早~

咁忙咁逼d阿姐都仲好好態度,難得

菜苗鮮蝦餃~餃皮煙韌到爆~餡料結實

足料大大個叉燒包~要問佢先有架!
鳳爪~唔錯,唔太咸!食到想食多籠!

2018-12-08
$57 (Lunch)
  • 鳳爪
2018-10-24 1498 views
為了吃上據說是全港最正點的流沙包,星期日朝早7點起身去排隊都甘心情願,招牌流沙包:流沙餡貨真價實,老師傅手工製作的餡料帶來蛋黃粗糙顆粒感,時不時吃出幾粒蛋黃碎,口感豐富,確實正點,超級好食啊!不愧我犧牲寶貴的睡眠時間。牛肉丸:三大顆牛肉丸,份量十足,加有香菜,屬於Q彈丸類。馬拉糕:軟且鬆,糖分油分控制得當,咬落香甜又鬆軟。為什麼沒點蝦餃、鳳爪?排完隊已剛好售罄,怪不得古人常說,早起的鳥兒有蟲食,下次一於早上五點去先得!
2018-10-21
$70 (Breakfast)
  • 蝦餃
  • 鵪鶉蛋燒賣
2018-10-23 1078 views
今日好姊妹生日,當然要一整天好好同佢過(一年只有這一天)佢好喜歡食蝦餃燒賣,所以同佢黎這間好出名材料豐富的點心店。雖然這間座位唔舒服又要搭枱,又迫又多人,但就因為食物好,所以環境怎樣都咁多客人,可見真的用心經營用心製作我們之後因爲會再食其他野,所以叫了4樣點心,全部都是見佢出就立即叫立即取,好新鮮喔!燒賣一籠4粒,黎到已經迫切夾入碗了!好熱辣辣又香噴噴,好大粒又彈牙!蝦好爽口、豬肉又香又有口感、皮薄,配上少少辣醬,更野味!金菇餃好圓潤又飽滿又大粒,皮好滑好軟、內面蝦爽又有金菇的爽及香,口感一流,姊妹超愛綿花雞魚肚好爽又入味,質素高;雞香又滑又入味;豬肉好爽好有口感!炸鮮奶一碟3大件,好好好味!剛剛炸起,要小心辣到,外脆內軟,牛奶好滑滑哦,又香濃牛奶味,軟軟的口感好好味呀下次要多點人一齊來試試更多美食哦
今日好姊妹生日,當然要一整天好好同佢過(一年只有這一天)
佢好喜歡食蝦餃燒賣,所以同佢黎這間好出名材料豐富的點心店。

綿花雞

魚肚好爽又入味,質素高;雞香又滑又入味;豬肉好爽好有口感!

下次要多點人一齊來試試更多美食哦
2018-10-23
$50 (Breakfast)
2018-10-21 753 views
今天來了新興食家飲茶,這間茶樓有一特色,就是很多大學生來這裡飲凌晨早早茶的。我們叫了多碟點心,款式傳統,份量不少,水滾茶靚,最喜歡它的流沙包,咬落熱辣辣,有流沙餡流出,
2018-10-21
$60 (Lunch)
2018-10-14 896 views
放假同屋企人去飲茶見到間舖頭好多人排隊, 一於去試下等咗大半個鐘終於入得去食叫咗流沙包,鵪鶉蛋燒賣,糯米包,蝦餃,鮮竹卷,叉燒包,同埋燒腩卷流沙包最好食,熱辣辣,好流沙蝦餃師傅即場包,不過皮唔算薄糯米包其實即係糯米卷,換左個普通燒賣既皮, 有蝦米,冬菇,好多料燒腩卷都幾鬆化叉燒包個餡都唔錯 ,不過個皮比較厚鮮竹卷同鵪鶉蛋燒賣正正常常見到隔離枱既腸粉都幾好食,不過太飽食唔落整體都ok,唔怪之都幾多遊客黎食
放假同屋企人去飲茶
見到間舖頭好多人排隊, 一於去試下
等咗大半個鐘終於入得去食

流沙包最好食,熱辣辣,好流沙

蝦餃師傅即場包,不過皮唔算薄

燒腩卷都幾鬆化

叉燒包個餡都唔錯 ,不過個皮比較厚

鮮竹卷同鵪鶉蛋燒賣正正常常

見到隔離枱既腸粉都幾好食,不過太飽食唔落

整體都ok,唔怪之都幾多遊客黎食
2018-10-02 800 views
堅尼地城有好多點心舖 但講到最多人飲茶 一定係呢到 小點($17)中點($18) 大點 ($19)特點 ($20)優點($21) 自己出去拎點心 有咩拎咩 想食但又無嘅 講聲就得!😎 即叫即整再出😍 呢個流沙包必食‼️‼️($20) 同出面酒樓果啲好唔同 佢流出黎有好濃厚既蛋黃奶黃味!! 咸蛋黃嘅味係十分出❗ 好真材實料😍 - 糯米雞($21) 仲有其他魚飯叫(~$54) 好大條比你配大碗飯! 一定會成日黎飲茶茶位$8@1 📍新興食家 西環堅尼地城士美非路8號地下C號舖
堅尼地城有好多點心舖 但講到最多人飲茶 一定係呢到

自己出去拎點心 有咩拎咩 想食但又無嘅 講聲就得!😎
 即叫即整再出😍

呢個流沙包必食‼️‼️($20)
出面酒樓果啲好唔同 佢流出黎有好濃厚既蛋黃奶黃味!!
咸蛋黃嘅味係十分出❗ 好真材實料😍

- 糯米雞($21)
仲有其他魚飯叫(~$54)
好大條比你配大碗飯!
一定會成日黎飲茶

茶位$8@1
📍新興食家 西環堅尼地城士美非路8號地下C號舖
$60 (Lunch)
2018-08-21 2173 views
當日我們凌晨三點便到達新興食家,但入面已坐滿早起的伯伯婆婆,還有一些大學生。店舖沿用舊時取點心方式,不用點心紙,自己取自己想吃的,因為是師傅即時整,所以不一定保證每款點心都有,比人拿光便要等下一輪。咖哩金錢肚: 咖哩香濃帶甜,金錢肚有咬口,不會太稔。蝦餃: 皮不是薄的,但蝦很大粒,蝦肉彈牙爽口燒賣: 有別於一般酒樓的燒賣,它是以豬肉和蝦肉打出來的,上面有蛋黃作點綴鵪鶉蛋燒賣: 已經愈來愈少地方可以食到鵪鶉蛋燒賣,外層的皮十分透薄,可以見到整粒鵪鶉蛋,下面還有豬肉燒賣,十分足料炸鮮奶: 男朋友說是必叫的,當初不太想食,因為覺得會很甜,但吃下後發現外層炸得金黃脆薄,毫不油膩,與入面的甜甜鮮奶互相中和進食途中不時見到有外籍學生點餐,最有趣的是侍應採取你有你說英語,我有我說廣東話,加上一輪指手畫腳下,大家又明白對方所說,相信這是一大特色。

咖哩金錢肚: 咖哩香濃帶甜,金錢肚有咬口,不會太稔。

蝦餃: 皮不是薄的,但蝦很大粒,蝦肉彈牙爽口

2018-06-22
食尚玩家介紹這間香港E神最愛的人氣老牌點心店,看的vi口水直流直呼去香港一定要去朝聖!新興食家營業時間很特別是從凌晨3點到下午4點,非常適合夜貓子來這打打牙祭跟解解嚵,從地鐵堅尼地城站下車後步行5分鐘來到士美菲路,門口貼了大大小小報章雜誌報導,小小一間店裡已座無虛席!在店門口發呆了一下,因為根本不知道要怎麼入座呀!還好有好心的香港人說有位置就座呀!我們兩個傻B以為站在外面的都是等叫號,原來是外帶等待區。牆壁上章貼許多新興食家報導也有各項獎狀跟菜單,連名人陳奕遜也有來吃過耶,真希望當天能幸運到跟他一起吃早茶呀!入座時店員會問要喝什麼?不過他口音太重,還好跟我們同桌的香港人幫我們翻譯,雖然我們說要喝烏龍,可是來的是普洱茶,阿勒~不過非常解膩喝起來不會過苦過濃過澀,茶香味十足!接著會送來一大盆茶水來洗碗筷跟湯匙,同時給一小張點菜紀錄單,Vi筷子洗到掉下來同桌的還幫忙我們拿新的,雖然沒有跟E神一起同桌,不過能跟他們一起同桌很幸運。新興食家菜單及入座時會給這一張小紙條,要拿點心時給服務生畫一下。茶水不夠時自已去前檯加熱水,點心一樣去前檯問他有什麼,人多走道窄要小心啊!外賣專區,醬料自取。排骨蒸飯

外賣專區,醬料自取。

排骨蒸飯, 這飯放在後面桌上,我剛過去要拿,阿姨就用廣東腔國語和我說:是要飯的嗎?? 我都快笑出來了!

小鐵碗裡裝載著蒸到9分熟泰國米,上頭悶到軟爛Q彈的瘦排骨,再加上香港不死鹹的醬油,已湯匙攪拌肉味的香氣四溢,做為開場第一道非常棒呀!

咖哩牛肚,一看到這咖哩牛肚我就拿了,不僅是他的外表誘人其香氣也是吸引我的地方,其他香港茶餐廳還沒看過哩,吃起來非常有咖哩味,那個咖哩醬汁也好下飯喔,牛肚蒸的剛剛好,不會太軟或太硬,非常開胃。

晶瑩蝦餃,一籠有4顆,蝦餃皮是師傅現場用刀面壓平現做,是一道功夫點心,蝦餃皮晶瑩剔透,咬下去Q彈飽滿的蝦子鮮味十足。

網友必推 "黃金流沙包" 三顆白白胖胖包子一掰開那滾滾的黃金奶油內餡搭著鹹蛋黃,吃起來鹹甜鹹甜略有鹹蛋黃顆粒沙沙感,配著軟呼呼的包子皮,超級好吃!或是直接咬下不過要小心那滾燙的流沙內餡,會爆漿!

新興食家鎮店之寶,一出爐很快就被秒殺了!

陳皮牛肉球,咬下去每一口都可以品嚐到陳皮淡雅回甘的清香,及牛肉鮮嫩Q彈的口感,非常開胃

後記: 雖然沒有米其林的加持,不過整體算是在香港吃早茶很厲害的一間店了!而且餐點便宜又美味cp值真的很高呀!

同桌的香港人也很友善,還跟我們聊了一下天問怎麼知道這間的呀,裡頭用餐的都沒年輕的,就你們最年輕,哈哈!而且我們約定好了,下次還要再來喔!

新興食家

• 黃金流沙包
  • 陳皮牛肉球
  • 咖哩牛肚
2018-05-27 3123 views
店舖採取左以前舊式嗰種賣嘢食嘅方法,而唔係畫紙仔,所以大家坐到落去可以食到啲咩完全係睇運氣。而且啲點心仲要係手快有手慢冇,真係完全好似打仗咁,手腳慢少少分分鐘都冇得食啊!不過小編唔太建議大家夏天去食,因為嗰度嘅環境比較狹窄要背貼背咁樣食嘢,真係會超級熱。🍴皇牌流沙包雖然呢度最出名嘅就係流沙包,亦都有好多香港旅遊書介紹,但個人就覺得一般。的確流沙包係非常流沙,分量亦都非常多,而且中間仲有好多蛋黃粒添,亦都唔會太甜。不過個包就相對做得比較差,唔單止有啲流沙餡係個包面到爆咗出嚟,而且流沙包個包亦都相對做得比較疊口,黐住晒啲牙。🍴懷舊糯米包唔好見佢平平無奇咁就覺得唔好食,呢一個糯米包係出奇地咁有驚喜。糯米飯既鹹淡適中,而且飯粒又乾身,糯米飯都整得好香。由於糯米包食落冇乜臘味味,反而裏面有啲豆係到,所以味道入口屬於比較清淡。🍴鵪鶉蛋燒賣鵪鶉蛋燒賣上面果塊皮晶瑩剔透,可以清楚見到裏面嘅鵪鶉蛋同下面果舊豬肉燒賣。粒鵪鶉蛋有好香嘅蛋味,而且一啲都唔老。而個豬肉燒賣方面除咗大粒之外,亦都好足料,而且亦都係食唔到有梳打粉嘅味道。🍴鯪魚釀瓜脯唔好見到佢冇咩色水咁就覺得唔好食,相反尼一個其實係最有驚喜嘅一個。
皇牌流沙包

🍴皇牌流沙包
懷舊糯米包

🍴懷舊糯米包
鵪鶉蛋燒賣

🍴鵪鶉蛋燒賣
鯪魚釀瓜脯

🍴鯪魚釀瓜脯
唔好見到佢冇咩色水咁就覺得唔好食,相反尼一個其實係最有驚喜嘅一個。因為平時好少會見到用鯪魚釀既瓜脯,通常都係豬肉釀多。而尼到既鯪魚肉入口彈牙而且冇魚骨。另外個瓜脯亦都蒸得好淋同好入味。但整體味道仍然偏向比較清淡。
蟹膏燒賣皇

🍴蟹膏燒賣皇
雖然佢叫蟹膏燒賣皇但其實佢係冇蟹膏嘅,取而代之係有啲鹹蛋黃係個燒賣上面。呢度嘅燒賣好大粒,而且裏面嘅燒賣餡亦都好juicy同彈牙。燒賣嘅口感亦相對比較紮實。最重要嘅係佢呢度嘅燒賣唔會食到有好大浸梳打粉嘅味。
新興蝦餃皇

🍴新興蝦餃王
蝦餃蒸嘅時間控制得啱啱好。蝦餃皮唔會又濕又爛,不過就略為厚左少少。之於個蝦餃餡方面,蝦同豬肉嘅比例控制得啱啱好,蝦都幾大隻下,而且都幾新鮮,個蝦肉都幾爽口下。而且裏面有啲鮮筍係到,口感豐富。
香脆炸鮮奶

🍴香脆炸鮮奶
呢度嘅炸鮮奶一碟有三大舊,而且仲整得外脆內軟一定要試吓!炸漿整得好薄好脆,入口完全唔會覺得好油膩。而中間嘅鮮奶整到半流心嘅狀態,真係超好食。不過小編就略嫌炸鮮奶甜左少少,食一件已經濟住左。
黃金馬拉糕

🍴黃金馬拉糕
呢度嘅馬拉糕冇落到發粉會比較健康,所以馬拉糕入口會比較乾身同埋口感會比較結實。雖然馬拉糕冇落到發粉,但呢度嘅馬拉都依然高身同埋好大件,食完之後都飽左一半啊!不過小編就唔係好推介,因為個人都比較鍾意食鬆軟嘅馬拉糕。
皇牌流沙包
懷舊糯米包
鵪鶉蛋燒賣
鯪魚釀瓜脯
蟹膏燒賣皇
新興蝦餃皇
香脆炸鮮奶
2018-05-19 1902 views
點心好出色,試咗蝦餃,金菇,燒賣,馬拉糕等等。食物全部高水準,只不過配上惡劣嘅環境。你可以幻想下,如果呢啲點心響酒店度食,價錢將會至少貴三至四倍。另外,作為香港人,幫趁呢間係會得到ok嘅服務。佢可能會好溫馨咁提下你諗清楚先好出去叫點心。憑觀察所得,如果你係操普通話嘅,就真係要小心一啲,如果你唔知食乜好,注意可能會被呼喝,需要受氣。環境方面,幸運不用搭枱,但真係非常擠迫。服務可以話係無。但當你響呢間嘢捧住一籠又一籠嘅點心返去你個位,滿足感是有的。

$50 (Tea)
早起的鳥兒有蟲吃未到九點已經坐無虛席不過懷著一定要坐係度嘆杯靚茶既決心要霸個靚位好彩有叮叮熟架步 Mission completed!!!!!依度既點心不斷更新唔怕唔新鮮不過就要乖乖排隊拎點心之不過我地搵到筍位一有點心出我地就截停排都慳番鴨腳扎(3/5)腐皮香滑有鴨腳既油分滲落去不過芋頭就唔太粉差啲啲蝦餃(2/5)點心之王 不過呢比起之前個粉漿較厚令蝦既肉汁唔能夠鎖於皮內鳳爪(4/5)簡單但味道較得恰到好處雞腳肥美無花生墊底但都非常滿足豬潤燒賣(4/5)難求傳統味道中規中矩但已絕跡大部分酒樓誠意之作叉燒包(1.5/5)開口叉燒包係製作叉燒包既基本而且多餡料但略嫌叉燒醬同叉燒唔能夠互映相輝但值得一讚可以嗌一個過下口癮流沙奶黃包(5/5)新興皇牌要影俾大家睇係真•流沙以甜點為晨早作結真係好開心可以同叮叮認真坐低試真啲我地仲要再黎試唔同既食物在繁忙的都市 於西樓角落品嚐懷舊風味 尋找遺失的人情味係咪呀叮叮
早起的鳥兒有蟲吃

未到九點已經坐無虛席
不過懷著一定要坐係度嘆杯靚茶既決心
要霸個靚位

好彩有叮叮熟架步
Mission completed!!!!!

依度既點心不斷更新
唔怕唔新鮮

不過就要乖乖排隊拎點心
之不過我地搵到筍位
一有點心出我地就截停
排都慳番

鴨腳扎(3/5)
腐皮香滑有鴨腳既油分滲落去

鳳爪(4/5)
簡單但味道較得恰到好處
雞腳肥美

無花生墊底但都非常滿足

豬潤燒賣(4/5)
難求傳統
味道中規中矩
但已絕跡大部分酒樓
誠意之作

叉燒包(1.5/5)
開口叉燒包係製作叉燒包既基本
而且多餡料
但略嫌叉燒醬同叉燒唔能夠互映相輝
但值得一讚可以嗌一個過下口癮

流沙奶黃包(5/5)
新興皇牌

在繁忙的都市 於西樓角落
品嚐懷舊風味 尋找遺失的人情味
係咪呀叮叮

2018-04-15
$75 (Breakfast)