2024-04-04 140 views
喺大角咀想搵間有情調嘅餐廳撐枱腳 就嚟咗呢間以梵高著名畫作 Starry Night為名嘅西餐小店🌌 我同友人一人吖咗一份一人晚市套餐前菜是日餐湯係羅宋湯 入面好足料啊 入面有勁多牛肉粒粒 中間白色嘅係Sour cream 撈勻咗之後酸酸哋幾開胃🥘 是日沙律 除咗有蔬菜之外 仲有青瓜 紫洋蔥同埋藍莓 都幾fresh🥗輕煎挪威三文魚三文魚柳煎得好香🐟 魚皮部份好脆口 底下嘅魚肉油脂感滿滿 側邊有幾粒脆薯 用黑椒調味 仲有一啲長豆🫛 比較特別嘅係有一啲甜嘅薏米 同埋中華沙律喺側邊 感覺有少少日式fusion菜香煎紐西蘭肉眼扒呢塊肉眼扒粉嫩又有肉汁 側邊除咗有青豆同埋紅蘿蔔仔之外 仲有好多好脆嘅薯條🍟 幾特別嘅係牛扒嘅醬汁竟然係照燒汁 又係幾日式風味 另外餐廳仲提供咗黃芥辣 點牛扒食真係一流🐮 不過我覺得就咁點鹽同埋黑椒已經唔錯迷你小食拼盤一份有齊晒四款小食 魷魚天婦羅 酥炸生蠔 豚肉雞皮餃子同埋脆脆雞塊 我就最鍾意脆脆雞塊🐥 雞肉幾Juicy㗎 點埋千島醬就更正福岡芝士蛋糕一人有一件芝士蛋糕做結尾 芝士蛋糕嘅size啱啱好 唔會食完覺得好滯🍰 口感就係好綿密嘅芝士蛋糕 飲品一人晚餐仲可以用

前菜
羅宋湯
沙律

迷你小食拼盤
迷你小食拼盤

飲品
一人晚餐仲可以用優惠價加配飲品 楊枝甘露 入面有好多西柚肉 入面主要用咗椰奶🥭 菠蘿汁 味道都幾Fresh 甜甜酸酸咁樣🍍
菠蘿汁  楊枝甘露

呢一餐晚餐真係食得幾愉快 見到隔離枱食威靈頓牛柳 賣相幾吸引 下次要叫份食先得😎
Dinner
朋友入嚟大角嘴同我食飯俾咗好幾間餐廳佢揀 最後揀咗呢間我哋都唔食牛 所以其實係咩原因吸引到佢我都唔清楚( ´▽`)我地七點未到就到左 幾好嘅一坐低會問你飲熱水定凍水( ´▽`)個舖位係四四方方但係有個角落用嚟做廚房所以啲枱嘅擺法係L字型 自己揀左坐喺 L嘅一個盡頭 變咗好多時都要等待員工行過先可以叫到人🙈直接叫左個$458嘅2人set本身個set冇跟野飲所以我地就開咗枝酒飲酒呢啲嘢我就真係唔識( ´▽`)揀呢一枝係因為佢嘅產地係意大利佢易入口 smooth 嘅 唔甜 其實我都覺得好OK 㗎啦個餐可以加錢轉龍蝦湯咁就梗係加啦首先要讚一讚個樣係靚嘅 唔係平時就咁望到平面一個湯個味其實就好正常 唔係特別喉嚨蝦味都有啲甜 唔確定 但係似湯粉湯 Parma Ham 已經係包好咗蜜瓜不過佢唔係包住一大嚿嘅蜜瓜 而係包住六條蜜瓜切條 我覺得好食嘅 同易咬咗嘅可能因為蜜瓜表面面積大咗就更加顯得好多汁( ´▽`)咬落我覺得好正不過朋友就話覺得麻麻地可能因為個ham嘅角色係有啲被掩蓋想食青口 但呢度冇( ´▽`) 佢得大蜆所以嗌左大蜆少見地個蒜蓉包係全個都係咁嘅色少少白位都冇似油炸多過焗 好脆配個白汁食好
朋友入嚟大角嘴同我食飯
俾咗好幾間餐廳佢揀 最後揀咗呢間
我哋都唔食牛
所以其實係咩原因吸引到佢我都唔清楚( ´▽`)

我地七點未到就到左
幾好嘅一坐低會問你飲熱水定凍水( ´▽`)

個舖位係四四方方
但係有個角落用嚟做廚房
所以啲枱嘅擺法係L字型
自己揀左坐喺 L嘅一個盡頭
變咗好多時都要等待員工行過先可以叫到人🙈

直接叫左個$458嘅2人set
本身個set冇跟野飲
所以我地就開咗枝酒飲

La Valentina Montepuiciano d Adruzzo, Italy 13%

酒呢啲嘢我就真係唔識( ´▽`)
揀呢一枝係因為佢嘅產地係意大利

不過佢唔係包住一大嚿嘅蜜瓜
而係包住六條蜜瓜切條
我覺得好食嘅 同易咬咗嘅
可能因為蜜瓜表面面積大咗
就更加顯得好多汁( ´▽`)
咬落我覺得好正
不過朋友就話覺得麻麻地
可能因為個ham嘅角色係有啲被掩蓋

白酒忌廉煮白蜆配香脆 蒜蓉包

想食青口 但呢度冇( ´▽`)
佢得大蜆所以嗌左大蜆
少見地個蒜蓉包係全個都係咁嘅色
少少白位都冇
似油炸多過焗 好脆
配個白汁食好正( ´▽`)
至於個蜆 全部開口係基本嘅
都算係大隻

香煎帆立貝蒜香扁意粉

意粉好食 有兩大隻帆立貝
因為用料夠大隻 所以賣相都靚嘅
個人覺得個口感都幾豐富
炒意粉做得唔油都唔乾
覺得都算做得啱啱好 唔錯,唔錯

輕煎挪威三文魚

三文魚個配搭就覺得有啲得怪( ´▽`)
佢嘅配菜係 中華沙律同埋薏米(?)
但點解係薏米?係咪冇咁濕?
薏米同中華沙律帶少少酸

冇諗過個cheese cake係有呢個size
我以為會好細件 正方體意思意思一下
所以都特登嗌多咗個甜品
本身想嗌個蘋果批 但係佢話賣晒
咁我哋就嗌心太軟啦( ´▽`)

朱古力心太軟

哇個心太軟好好食!!
冇諗過佢可以咁流心
有時食心太軟出面會好燶或者有啲苦
但係呢一個冇
就係一種好軟熟嘅蛋糕mix brownie 個口感
朱古力醬又唔會好甜
所以食落都係唔漏
係有驚喜地好好食( ´▽`)

最後埋單接近$1,200
食咗好多嘢 又開咗支酒
我覺得都OK
有機會都會覆桌👍🏼
2024-03-27
白酒忌廉煮白蜆配香脆 蒜蓉包
香煎帆立貝蒜香扁意粉
朱古力心太軟
  • La Valentina Montepuiciano d Adruzzo
  • Italy 13%
  • Italy 13%
2024-03-20 123 views
大角咀博文街間有一間以梵高畫作The Starry Night🌌命名嘅西餐廳,已經感覺到老闆會係個浪漫嘅人💕,雖然門面不算起眼,但食物質素絕對令人眼前一亮✨環境:7.5/10用畫作配合特色裝修以帶出浪漫及藝術氣息🎞️,所以燈光相對昏暗,老闆貼心地會提供小枱燈方便大家睇menu🕯️食物:8/10Dinner set menu for 2 $468餐湯轉左做龍蝦湯🦞(+$20)蝦肉爽口彈牙,湯個texture好幼滑唔會有顆粒感,值得一讚🤩前菜轉做鵝肝多士(+$88)好大塊🤤輕煎帶出鵝肝原本嘅油香,配合脆餅增加口感同減輕油膩感😋Main 揀咗香煎紐西蘭肉眼扒,熟度五成🥩,牛扒入口juicy,配合特有燒汁相當惹味,想簡單啲可以配合岩鹽同黑椒,鍾意食牛嘅朋友我會相當推薦佢一試,🎉星期二係steak night buy 1 get 1 free ‼️Pasta 揀左忌廉明太子蝦意粉🦐,意粉爽口彈牙而且掛汁,忌廉明太子汁香而不膩,加🤪甜品係福岡縣芝士蛋糕,同想象一樣冇失望,食西餐一定一定要食甜品keke❤️!💰性價比:8/10 人均$300左右,食物水準高,比不少西餐或cafe優勝👍🏿小店值得🈶更多人支持✔️

環境:7.5/10

食物:8/10
Dinner set menu for 2 $468

💰性價比:8/10
鵝肝多士
2024-03-14
鵝肝多士
2024-03-14 93 views
今晚同老公到朋友極推介的Starry Night食晚餐餐廳環境舒適 配以柔和燈光及輕鬆音樂,令人放鬆心情。食物水準高,職員有善,我倆整體好滿意Dinner Set for 2 $448是日餐湯x2周打魚湯 濃郁周打魚湯非常足料⭐️Second Coures🥢牛肉薯餅 熱辣辣薯餅,香脆可口,內層薯蓉好綿密Main Courses黑松露靈芝菇意大利飯本身好鍾意黑松露,呢款黑松露靈芝菇意大利飯,個人好鐘意,香濃黑松露配上煙靭意大利飯 慢煮霹靂香辣春雞慢煮春雞肉質幼滑多汁 配上香辣調味,微辣惹味。仲有炸薯條作配菜 好滿足Dessert 福岡縣芝士蛋糕甜品芝士蛋糕,賣相好靚,香濃芝士,食落一啲都唔膩,作飯後甜品一流
今晚同老公到朋友極推介的Starry Night食晚餐

Dinner Set for 2 $448

是日餐湯x2
周打魚湯 濃郁周打魚湯非常足料

⭐️Second Coures
🥢牛肉薯餅 熱辣辣薯餅,香脆可口,內層薯蓉好綿密

Main Courses
黑松露靈芝菇意大利飯

慢煮霹靂香辣春雞

Dessert

2024-03-12
2024-03-01 100 views
📍 Starry Night 一直都好鐘意去大角嘴搵食,超多街坊小店!同🐷妹食咗呢間質素好好嘅西餐,waiter 都好nice ! 好推薦!💡就喺匯豐中心對面,平日dinner都好爆場,建議要book定位!—————————————————————❣️Dinner Set Menu for two $468通常🐷見到Set Menu啱食就會直接嗌,佢有幾款main揀,唔同main course就會唔同價錢!🥣是日餐湯-雜菜湯其實就係羅宋湯,超濃,好足料!.🍗 牛油芝士雞翼(轉左焗)因為🐷妹病左,本身嗌Parma ham但冇曬其他小食選項全部都係炸,膽粗粗問下有冇得唔炸,點知真係可以!雞翼係單骨,超愛!好方便,可以好有儀態地食🤣焗到微脆,好好味!.🍝香煎帆立貝蒜香扁意粉帆立貝有3大粒,仲要原隻,煎得啱啱好,好鮮甜!意粉好掛汁,佢嗰sauce係小小蒜香,有微微辣嘅,好夾!.🥩香煎紐西蘭肉眼扒 10oz煎得好靚,肉質好淋,油脂好香,5成熟啱啱好,入面仲好粉嫩,筋都咬得開,真係好高質!最特別係佢側邊嘅薯條真係好好食,脆得嚟又有少少用,咸咸地😍.🍰 福岡縣芝士蛋糕一人一件蛋糕,細細舊,唔怕太飽食
📍 Starry Night

🥣是日餐湯-雜菜湯
其實就係羅宋湯,超濃,好足料!

🍗 牛油芝士雞翼(轉左焗)

🍝香煎帆立貝蒜香扁意粉

🥩香煎紐西蘭肉眼扒 10oz

🍰 福岡縣芝士蛋糕
一人一件蛋糕,細細舊,唔怕太飽食唔耐,係質地挺身嘅芝士蛋糕,擺盤勁靚,好味又打卡able

💬佢有個威靈頓牛柳好想試,不過🐷同🐷妹小鳥胃,下次多啲人先食!

不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 9/10
—————————————————————
🏡地址: Starry Night (大角咀)
大角咀博文街8號地舖
🕑營業時間: 12:00-22:00(3-6落場)

2024-02-28
Dinner
🍴今晚約咗𝒇𝒓𝒅𝒔去食𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓,就搵咗依間位於大角咀嘅𝓢𝓽𝓪𝓻𝓻𝔂 𝓝𝓲𝓰𝓱𝓽 🎨呢間餐廳真係好有情調,佢以梵高嘅名畫《𝓢𝓽𝓪𝓻𝓻𝔂 𝓝𝓲𝓰𝓱𝓽》為主題,裝修同氛圍都好浪漫同藝術。燈光都比較昏暗,令人覺得更加溫馨浪漫🩶🖤💕我哋𝟑個人就𝒐𝒓𝒅𝒆𝒓咗一份【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】 同一份 【𝓥𝓪𝓵𝓾𝓮 𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 (超值一人套餐)】【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】𖤐𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯𖤐𖤐𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀𖤐𝐂𝐑𝐄𝐀𝐌𝐘 𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐈𝐊𝐎 𝐒𝐇𝐑𝐈𝐌𝐏𝐒 𝐒𝐏𝐀𝐆𝐇𝐄𝐓𝐓𝐈忌廉明太子蝦意粉🍝忌廉明太子嘅醬汁好濃郁,啖啖惹味微辣嘅明太子,加上彈牙入味嘅意粉同鮮美嘅蝦仁,真係好開胃,令人回味無窮😍𖤐𝐒𝐄𝐂𝐎𝐍𝐃 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒𖤐𝐏𝐀𝐑𝐌𝐄𝐒𝐄𝐍 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 𝐖𝐈𝐍𝐆𝐒牛油芝士雞翼🧈🍗牛油芝士雞翼外脆內嫩,可以自己灑上芝士粉,令味道更加香濃~🧀𝐏𝐀𝐍-𝐒𝐄𝐀𝐑𝐄𝐃 𝐅𝐎𝐈𝐄 𝐆𝐑𝐀𝐒 輕煎鵝肝 (+$𝟖𝟖)𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐂𝐎𝐍𝐆𝐄𝐑 𝐁𝐎𝐈𝐋𝐄𝐃 𝐀𝐁𝐀𝐋𝐎𝐍𝐄 磯燒飽魚 (+$𝟖𝟖)😚佢哋嘅鵝肝都唔錯,鵝肝外層煎到金黃酥脆,內

【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】

𖤐𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯𖤐

𖤐𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀𖤐

𖤐𝐒𝐄𝐂𝐎𝐍𝐃 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒𖤐
𝐏𝐀𝐑𝐌𝐄𝐒𝐄𝐍 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 𝐖𝐈𝐍𝐆𝐒
牛油芝士雞翼

𝐏𝐀𝐍-𝐒𝐄𝐀𝐑𝐄𝐃 𝐅𝐎𝐈𝐄 𝐆𝐑𝐀𝐒
輕煎鵝肝 (+$𝟖𝟖)

𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐂𝐎𝐍𝐆𝐄𝐑 𝐁𝐎𝐈𝐋𝐄𝐃 𝐀𝐁𝐀𝐋𝐎𝐍𝐄
磯燒飽魚 (+$𝟖𝟖)

😚佢哋嘅鵝肝都唔錯,鵝肝外層煎到金黃酥脆,內部卻保持著絲滑嘅口感。每一啖咬落去,都會散發出濃郁嘅鵝肝香氣,超肥美嘅口感~🧡另外磯燒飽魚則鮮嫩彈牙,以蟹籽點綴都算唔錯🌊💙

𖤐𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𖤐
𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐔𝐒 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝐀𝐍𝐆𝐔𝐒 𝐑𝐈𝐁𝐄𝐘𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊 𝟏𝟐 𝐎𝐳
烤美國特選黑安格斯眼扒 𝟏𝟐𝐨𝐳 ($𝟔𝟒𝟖)

🥩主菜我哋揀咗𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦嘅𝐀𝐍𝐆𝐔𝐒 𝐑𝐈𝐁𝐄𝐘𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊。💗牛扒肥美多汁,煎得啱啱好香噴噴,每一啖都充滿誘人嘅肉汁,食落口感鮮嫩,加上芥末或者燒烤汁食,都好正🤤🤤

𖤐𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓𖤐
𝐅𝐔𝐊𝐔𝐎𝐊𝐀 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐂𝐀𝐊𝐄

【𝓥𝓪𝓵𝓾𝓮 𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 (超值一人套餐)】

𖤐𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑𖤐
𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯

𖤐𝐌𝐀𝐈𝐍𖤐
𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐎𝐊𝐄𝐃 𝐏𝐈𝐑𝐈 𝐏𝐈𝐑𝐈 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍
慢煮霹靂香辣春雞 ($𝟏𝟕𝟖)

🐓🌶️份量十足嘅香辣春雞,雞肉十分嫩滑香辣,好開胃,仲配搭酥脆香口嘅薯條同清新嘅沙律菜,真係好滿足🍟🥗

𖤐𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓𖤐
𝐅𝐔𝐊𝐔𝐎𝐊𝐀 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐂𝐀𝐊𝐄
福岡芝士蛋糕

🍰最後以甜品完美作結,芝士蛋糕好滑好香,入口即化,令整餐增添了一份甜蜜和滿足感🥰

✨整體嚟講呢間餐廳嘅食物質素唔錯,加上服務員親切嘅款待同埋浪漫輕鬆嘅氣氛,真係好適合同三五知己嚟食飯同聚會傾計💖

📍 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐫𝐲 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 (大角咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #大角咀 #sweetiedaily_taikoktsui #StarryNight

2024-05-02 4 views
一間充滿藝術氛圍的餐廳無論裝修、音樂、燈光都配合得很好,而侍應生很細心服務周到、食材方面都是用高品質的!😋講返食物方面,我哋叫咗個🍽️set dinner for two都好夠食!食到飽飽的☺️個餐有⬇️蘑菇忌廉湯x2經典巴馬火腿哈密瓜溫泉蛋卡邦尼扁意粉慢煮煙燻醬燒豬仔骨福岡縣芝士蛋糕😋後記:每道菜都好用心去製作,好好味!👍🏼前菜必食之選:經典巴馬火腿哈蜜瓜佢用嘅火腿食落最少有24個月或以上,蜜瓜好甜,加入薄荷葉喺中間,令到個味道更豐富,多咗層次感,睇得出廚師製作很有心思。🥰佢哋係親子友善餐廳!訂位嘅時候講有BB,佢除咗有BB凳、嬰兒餐具、安排好之外,仲有填色冊同顏色筆去招呼嬰幼兒,做家長感覺非常窩心!
一間充滿藝術氛圍的餐廳
😋講返食物方面,
我哋叫咗個🍽️set dinner for two
都好夠食!食到飽飽的☺️
個餐有⬇️
蘑菇忌廉湯x2
慢煮煙燻醬燒豬仔骨

😋後記:
每道菜都好用心去製作,好好味!
👍🏼前菜必食之選:
經典巴馬火腿哈蜜瓜

🥰佢哋係親子友善餐廳!
訂位嘅時候講有BB,
做家長感覺非常窩心!
蘑菇忌廉湯
2024-04-16
蘑菇忌廉湯
福岡縣芝士蛋糕
大角咀除了奧海城外,其實附近的街道上也有性價比高的餐廳小店。這次到訪為於博文街的Starry Night 是一間以梵高主題作裝飾的西餐廳,週末中午人流不多,適合幾個朋友的小聚 🍴是日餐湯 - 周打海鮮湯雖然是跟餐配的,但並不馬虎,濃郁且材料豐富 🍴香濃爆芝薯餅 (+$28) 香脆不油膩💛切開即見軟熟流心芝士,薯餅亦夠香甜,可沾上微辣的蒜味沙律醬 🍴烤紐西蘭肉眼排 9oz ($158) 選了七成熟,切開中間還帶微粉,肉味香濃,沾上一點胡椒鹽便很讚👍🏻薯條也很香脆 🍴慢煮煙燻醬燒豬仔骨 ($138) 超大一整條,BBQ醬味濃,是很美式的豬仔骨👍🏻很適合配啤酒 🍴西蘭花苗($58)單點的,西蘭花苗夠嫩 🍴朱古力心太軟 (+$48) 剛焗出來朱古力味很香,切開中間的流心朱古力隨即湧出♥️ 🍹lced Fresh Mint lemonade🍹熱檸檬茶

🍴西蘭花苗($58)單點的,西蘭花苗夠嫩

🍹lced Fresh Mint lemonade
🍹熱檸檬茶
2024-04-28
$236 (Lunch)
  • 香煎紐西蘭肉眼扒
  • 朱古力心太軟
  • 周打蜆湯
  • 慢煮醬燒美國豬仔骨
  • 香濃爆芝薯餅
2024-04-28 4 views
星期二,買一送一牛扒😱😱,即刻訂位試吓先!好彩有訂位,原來好多一家大細嘅熟客幫襯。餐廳雖少,但職員細心,服務超好,香港罕見😂原來買一送一牛扒,每人要叫杯飲品的。無所謂啦,價錢都好合理。牛扒正常,無話好驚艷,反而薯條就有surprise。特別要讚嘅係佢個甜品,福岡芝士蛋糕,口感綿密而不膩,好好食👍🏻二人埋單六百幾,都ok啦,起碼食到餐廳職員嘅用。大家都可以支持下小店,讓他們有生存的空間❤️
星期二,買一送一牛扒😱😱,即刻訂位試吓先!
好彩有訂位,原來好多一家大細嘅熟客幫襯。
餐廳雖少,但職員細心,服務超好,香港罕見😂

2024-04-18 10 views
大角咀以星空做主題嘅西餐小店,性價比好高,而且質素好好,值得去試下!👍🏻😚1️⃣超值一人套餐 $128 呢個超值一人套餐只需$128,包括是日餐湯同迷你小食拼盤(+$30)同一款主食,迷你小食拼盤方面,提供咗唔同種類嘅小食包括魷魚天婦羅、酥炸生蠔、豚肉雞皮餃子同脆脆雞塊,可以一次過食哂咁多款😋主食叫咗忌廉波菜汁雞肉扁意粉,個意粉好掛汁,個忌廉波菜汁好好食唔會太膩,諗起都想再食😚2️⃣ 黑松露忌廉野菌扁意粉 $128 意粉煮得啱啱好,口感彈牙,好掛汁!!黑松露味都幾重,配菜都好多🤪3️⃣ 日本廣島蠔意大利飯 $178 日本廣島蠔意大利飯好足料,有五粒廣島蠔同表面鋪上蟹籽,個廣島蠔食落好新鮮,口感creamy,意大利飯口感軟硬適中,好食!🦪

1️⃣超值一人套餐 $128

2️⃣ 黑松露忌廉野菌扁意粉 $128

3️⃣ 日本廣島蠔意大利飯 $178
2024-04-17 7 views
餐廳牆上掛滿了油畫,再加上柔和的燈光,營造浪漫又充滿藝術氣息的氛圍。忌廉波菜(HK$58)香滑的忌廉配上菠菜,好味又健康。慢煮霹靂香辣春雞配脆脆薯條(HK$178)雞肉口感嫩滑,醬汁味道酸酸辣辣, 非常惹味。伴碟的還有香脆薯條和沙律,份量十足。超值一人套餐(HK$128)CP值高,必食之選。是日餐湯:南瓜湯 南瓜味道香濃,口感順滑,非常好喝。主菜:忌廉明太子蝦意粉 意粉掛滿了明太子和忌廉汁,好入味,口感好creamy。甜品:福崗芝士蛋糕 味道香甜,口感綿滑。 薰衣草檸檬特飲(HK$38)味道酸酸甜甜,清新爽口。熱鮮奶朱古力(HK$35)味道香濃。

忌廉波菜(HK$58)
香滑的忌廉配上菠菜,好味又健康。
慢煮霹靂香辣春雞配脆脆薯條(HK$178)
超值一人套餐(HK$128)CP值高,必食之選。
是日餐湯:南瓜湯
南瓜味道香濃,口感順滑,非常好喝。
主菜:忌廉明太子蝦意粉
意粉掛滿了明太子和忌廉汁,好入味,口感好creamy。
甜品:福崗芝士蛋糕
味道香甜,口感綿滑。
薰衣草檸檬特飲(HK$38)
味道酸酸甜甜,清新爽口。
熱鮮奶朱古力(HK$35)
味道香濃。
Dinner
身為女兒的我,已很久沒有和爸爸去吃西餐了,我認為不能再吃普通的茶餐廳了,於是我帶他到大角咀去吃好有口碑又好有藝術格調的西餐廳STARRY NIGHT加上這裡有我最喜歡的藝術家梵高裝飾,令身為設計師的我感覺非常賞心悅目😍。午餐好划算,份量足,更有不少外國人光顧。烤鈕西蘭肉眼扒 9z $158(套餐包湯、飲品)6成的牛扒外層非常酥香,肉質細膩柔軟又多汁,可算是一塊高質的牛扒!要知好唔好吃?當吃完後濃郁的牛味會在口腔裏徘徊,令人回味無窮。當日本身是蔬果湯,如加$20可以轉龍蝦湯,我認為絕對要加,那是濃郁柔味濃的龍蝦湯,好值得一試。必吃日本廣島蠔意大利飯 單叫$178我認為是物超所值,大概一隻匙羹這麼大,肥美的日本廣島蠔既爽滑又彈牙,配上重忌廉又有嚼勁的意大利飯,我覺得非常錦上添花,這是一餐令人難以忘懷的西餐。精緻啲甜品,用上了高玻璃杯,我總覺得朱古力熔岩配雪糕是最好吃的。

午餐好划算,份量足,更有不少外國人光顧。
烤鈕西蘭肉眼扒 9z $158(套餐包湯、飲品)

必吃日本廣島蠔意大利飯 單叫$178

2024-04-05 10 views
Dinner Set for 2 $468是日餐湯 -南瓜粟米湯湯好濃,飲到南瓜嘅甜牛肉薯餅牛肉薯餅唔會好硬,而且一咬落去係外脆內軟,裡面既薯蓉同牛肉粒混合得不錯。溫泉蛋卡邦尼扁意粉意粉既硬度岩岩好,汁夠creamy 掛到麵。香煎紐西蘭肉眼扒 10 oz肉眼扒叫左7成熟,出黎唔止大塊,肉既熟度岩岩好,帶粉紅色,肉質軟身唔鞋口。凍柚子咖啡特飲柚子既甜味混合咖啡既酸味,好夾,唔會有一邊搶哂啲味,小清新既飲品。福岡縣芝士蛋糕擺盤好有心思,用水果整左朵花仔出黎,芝士蛋糕本身唔太甜,份量岩岩好。餐廳既氣氛好岩情侶同三五知己傾計食野,職員仲好友善。
Dinner Set for 2 $468
是日餐湯 -南瓜粟米湯
湯好濃,飲到南瓜嘅甜

牛肉薯餅

溫泉蛋卡邦尼扁意粉
意粉既硬度岩岩好,汁夠creamy 掛到麵。

香煎紐西蘭肉眼扒 10 oz

凍柚子咖啡特飲

福岡縣芝士蛋糕

餐廳既氣氛好岩情侶同三五知己傾計食野,職員仲好友善。
相信大家都知道大角咀有唔少好野食, 小編今次介紹呢間以梵高畫作🖼為主題嘅餐廳,裝修好有格調, 以灰黑色為主, 加上牆上同天花嘅板掛飾, 營造出浪漫氣氛, 💕另外店員服務勁好🤵🏻‍♂, 佢地會留意你食嘅進度而安排上菜, 好細心🌃 威靈頓 2人餐 Wellington Set For 2 $698⚜ 湯 Soup龍蝦湯 Lobster Soup好濃郁嘅蝦味🦐, 又唔會過咸, 啱啱好⚜ 前菜 Appetizer 輕煎鵝肝 Pan-Seared Fole Gras鵝肝夠大塊🪿, 煎到外脆內嫩, 做到入口即溶😳碳燒鮑魚 Grilled Conger Bolled Abalone鮑魚表面有少少燒汁甜甜地, 鮑魚夠爽口👍🏻⚜ 意粉/燴飯 Pasta/Risotto 香煎帆立貝蒜香扁意粉 Pan Fried Scallop Linguine帆立貝足足有4粒咁多, 仲要勁大粒😯, 煎得好香好鮮甜, 意粉吸晒炒香咗蒜片🧄+辣椒🌶+菇🍄既汁,好出既蒜香同少少辣, 食慾大增 😋⚜ 主食 Main Course傳統英式威靈頓牛柳 Traditional English Beef Wellington餐廳主打嘅招

⚜ 湯 Soup
龍蝦湯 Lobster Soup
好濃郁嘅蝦味🦐, 又唔會過咸, 啱啱好
⚜ 前菜 Appetizer
輕煎鵝肝 Pan-Seared Fole Gras
鵝肝夠大塊🪿, 煎到外脆內嫩, 做到入口即溶😳
鮑魚表面有少少燒汁甜甜地, 鮑魚夠爽口👍🏻
⚜ 意粉/燴飯 Pasta/Risotto
好出既蒜香同少少辣, 食慾大增 😋
⚜ 主食 Main Course
餐廳主打嘅招牌菜就係威靈頓牛柳🐂, 焗到外面黃金色, 切開🔪之後牛柳仲係粉紅色, 做到5成熟, 真係好難得😍, 而咁重要係皮同牛柳之間果層蘑菇, 係黏緊係牛柳上面, 咬落去有蘑菇既香味, 但又唔會蓋牛肉味🤤, 好推薦大家試💯
甜品 Dessert
福岡縣芝士蛋糕 Fukuoka Cheese Cake
擺盤好精緻, 芝士🧀唔會太甜, 啱啱好, 完全符合小編口
味🥰

🌟 依家逢星期2 有新西蘭肉眼扒 買一送一嘅優惠
🌟 另外openrice 都有經典之最英式威靈頓牛柳二人晚餐[未連服務費] 訂座預付優惠, 大家可以快D去訂位試試

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 Starry Night
地址:大角咀博文街8號地舖

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
2024-03-07
2024-03-18 16 views
- 大角咀|Starry Night -Dinner Set Menu For 2SOUPS🥣▪️是日餐湯▪️龍蝦湯🦞是日餐湯係甘筍湯🥕,口感幼滑,好香甜。另一個升級咗做龍蝦湯,味道濃郁,好足料嘅感覺SECOND COURSES▪️經典巴馬火腿哈密瓜🍈巴馬火腿帶有鹹香,卷住爽脆清甜嘅哈密瓜,鹹鹹甜甜咁,口感豐富PASTA & RISOTTO▪️忌廉明太子蝦意粉🦐🍝忌廉汁好creamy,明太子味道都幾出。面頭有幾隻蝦,好爽口。意粉有咬口,但唔會太硬MAIN COURSES▪️香煎紐西蘭肉眼扒 10oz🥩叫咗5成熟,煎得啱啱好,中間保持粉嫩,食落軟腍,亦都有牛味。另外伴碟嘅薯條就炸得好香脆DESSERT▪️福岡縣芝士蛋糕🧀🍰擺盤好靚🤩 芝士蛋糕質感綿密,味道香濃,重點係細細件,唔驚太過飽滯DRINKS▪️Apple Lemonade🍎🍋🍹Lemonade加入蘋果,多咗一份甜味,唔會酸Starry Night📍大角咀博文街8號地舖
- 大角咀|Starry Night -

DESSERT
▪️福岡縣芝士蛋糕🧀🍰

DRINKS
▪️Apple Lemonade🍎🍋🍹
Lemonade加入蘋果,多咗一份甜味,唔會酸
Apple Lemonade

Starry Night