2019-09-26 445 views
【Starbucks美食】日式照燒雞肉蕎麥面沙律🥗💰$55hkd 減肥減肥減肥😂😂😂試吓Starbucks 呢個餐盒,因為唔係每次都有,好快俾人買晒,今次五點幾竟然都仲有,咁試下先!蔬菜尚算新鮮,雞肉不過不失但不算乾,蕎麥面正常口感,但略嫌太少,要加埋個糖心蛋先夠飽肚😆不過講真如果唔係有麻醬嘅話其實真係好難食晒成盒😂因為太清淡了🌿不過我覺得係一個減肥好選擇,後面有晒 營養成分表 ,食晒成盒有688卡路里,雖然聽落唔係好少,不過勝在糖分同碳水低👍🏻📍Starbucks 買呢個餐盒記住要早少少去買,因為好快俾人買晒😁🌿
【Starbucks美食】
日式照燒雞肉蕎麥面沙律🥗💰$55hkd

減肥減肥減肥😂😂😂

📍Starbucks
買呢個餐盒記住要早少少去買,因為好快俾人買晒😁🌿
2019-09-25
$55 (Lunch)
2019-06-20 303 views
蘑菇芝士餡餅 餡餅其實係外層似酥皮既麵包🍞外皮小脆且較硬,入面麵包體帶煙韌口感、有嚼口👍🏻內餡係海量蘑菇、芝士🧀加熱後芝士呈半溶、可拉絲狀態🤩好邪惡但好正🤪外硬內軟既餡餅配搭拉絲芝士同蘑菇一齊食,味道好夾,口感層次豐富💯雖然餡餅其貌不揚,但食完好滿足、有驚喜😇Blueberry scone 藍莓牛油蛋糕扁身版🥧內層蛋糕尚算濕潤,但邊位同麵頭烘得較乾身☹️藍莓數量唔少,可惜唔夠juicy起唔到解膩、中和作用🥪蕃茄蛋沙律三文治 蛋沙律🥚份量十足,好難唔好食😝蕃茄🍅、生菜好清新三文治選用麥包,帶小麥香氣🌾烘熱後更加好食😋

蘑菇芝士餡餅
餡餅其實係外層似酥皮既麵包🍞
外皮小脆且較硬,
入面麵包體帶煙韌口感、有嚼口👍🏻
內餡係海量蘑菇、芝士🧀
加熱後芝士呈半溶、可拉絲狀態🤩
好邪惡但好正🤪
外硬內軟既餡餅配搭拉絲芝士同蘑菇一齊食,
味道好夾,口感層次豐富💯

雖然餡餅其貌不揚,但食完好滿足、有驚喜😇

Blueberry scone
藍莓牛油蛋糕扁身版🥧
內層蛋糕尚算濕潤,
但邊位同麵頭烘得較乾身☹️

藍莓數量唔少,
可惜唔夠juicy起唔到解膩、中和作用

🥪蕃茄蛋沙律三文治
蛋沙律🥚份量十足,好難唔好食😝
蕃茄🍅、生菜好清新
三文治選用麥包,帶小麥香氣🌾
烘熱後更加好食😋
2019-02-24 349 views
我喜歡星巴克咖啡店,無論我走到哪裡,我都會確保我有星巴克咖啡,我喜歡焦糖拿鐵咖啡,抹茶拿鐵咖啡,以及友好的員工....還有糕點非常實惠的價格我喜歡雞肉餡餅,或巧克力羊角麵包..它絕對好吃
2019-02-10 300 views
————————————————————可能適合對象:#香橙蜜柑朱古力慕絲蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✖️💬:都係落單,大聲嗌Chocolate Black Tea Latte,個種服務。Starbucks,唔會期望太多啦?haha🛒:全港 #cakeup_全港🔘:件裝💰:$36————————————————————性價比:中新年時節,橙呀,柑呀,桔呀,個種嘢就梗係當造。繼上個Post介紹完個個全純杞子橙味蛋糕後,都開始有人問邊度仲有橙味蛋糕去買,問有冇介紹?真係抱歉,真係一時三時,搵唔到。(係度作出呼籲,若然有餅店係有蜜柑蛋糕,不妨通知聲)但係生日蛋糕搵唔到啫,切件都搵到件!就係嚟自 Starbucks嘅最新香橙蜜柑朱古力Mousses cake!Mousses 實淨度比得想像中冇咁滑同流質。我試過將佢完整齋切一整舊Mousses出嚟時,用义係係可以成舊义起而唔爛。但絕非好硬淨,佢食落紮實得嚟,都有軟嘅口感嘅(好似好矛盾),但好似蘿蔔糕咁,吉得起,但食落都軟㗎麻。味道上,有淡淡橙味,(其中一個食完,話係檸檬味)但
可能適合對象:#香橙蜜柑朱古力慕絲蛋糕
🛒:全港 #cakeup_全港
🔘:件裝
💰:$36
性價比:中

味道上,有淡淡橙味,(其中一個食完,話係檸檬味)但如果你食之前知道係橙味,個味道好似會更明顯咁。甜度不太甜,有輕微酸度,冇漏到難以吞嚥嘅感覺。蛋糕算軟熟(有兩層薄薄嘅,少咗啲),底之上有不太甜嘅果醬,再到底就係硬身朱古力脆底。

整體濕潤度高,入口口感都OK,味道亦OK,$36蚊作為下午茶,攞嚟送濃咖啡,接受。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #咖啡 #橙味蛋糕
香橙蜜柑朱古力慕絲蛋糕
2019-02-08 235 views
starbucks坐下到lunch time順便食lunch先見fd想健康d食沙律 但無carbs唔夠飽叫左日式照燒雞肉沙律盒$53價錢都唔平有一隻糖心蛋 照燒鷄肉 沙拉雜菜 芝麻醬 同蕎麥麵蛋白質豐富 蛋切開係糖心好驚喜 蛋黃味道濃鬱不過鷄肉分量少女仔先足夠果腹
想健康d食沙律 但無carbs唔夠飽

蛋黃味道濃鬱
不過鷄肉分量少
女仔先足夠果腹

2018-11-19 343 views
平時都好少買Starbucks嘅食品,今日下午經過竟然唔係買greentea latte飲,因為有啲肚餓,所以買咗個小食做下午茶!本身有blueberry muffin同呢個藍苺士干餅揀,兩款都係$19,但因為muffin食過,所以揀咗士干餅。估唔到有驚喜,比起muffin更好食,牛油味更濃更香!好似食緊曲奇咁!店員加熱後外脆內濕潤紮實,最正係blueberry並唔係藍苺乾,而係juicy多汁!我都食咗期間限定嘅紅莓杏仁士干餅,感覺冇咁出色,只有面頭有配料,入面係原味餅,乜都無!
TakeAway
2018-11-09 225 views
見佢聖誕杯出左,所以就叫左杯earl grey latte,每次都叫venti,因為venti先會double tea bag,如果唔係味道就唔夠,但今次略嫌唔夠甜,而且venti只有紅色聖誕杯,如果有埋綠色就更加好~

TakeAway
2018-10-24 237 views
行行吓街見到有啲肚餓經過Starbucks 打算食少少野 坐一陣唞一唞叫咗個包 入邊有火腿芝士仲有啲honey Master咁樣 Overall都好好食加埋杯咖啡 Recharge左我好多Energy!!!
行行吓街見到有啲肚餓
經過Starbucks 打算食少少野 坐一陣唞一唞
加埋杯咖啡 Recharge左我好多Energy!!!
2018-10-10 200 views
荔枝椰果咖啡 $47—每次starbucks出新野都會去試下但估唔到今次出既兩杯野都伏伏地呢杯荔枝椰果咖啡真係伏到世界級個底既椰果同杯咖啡一啲都唔夾囉好無誠意真係同分開飲咖啡同埋食荔枝果凍再喺個口撈埋一齊咁無分別🤷🏻‍♂️有啲想買過另一杯野飲🙈🙈第一次飲唔晒starbucks既出品
荔枝椰果咖啡 $47

再喺個口撈埋一齊咁無分別🤷🏻‍♂️
有啲想買過另一杯野飲🙈🙈
第一次飲唔晒starbucks既出品
2018-09-12 279 views
紅提子啫喱星冰樂 (Venti) $51呢杯絕對可以滿足大家三種感覺,佢最底層就係紅提子啫喱,中間嗰層就係沙冰,最高就係一啲嘅提子Cream🤤三種感覺一齊飲落去好清爽酸甜,好啱係夏天咁熱嘅天氣度飲🏖-但係如果最底層既紅提子啫喱分量少啲嘅話可能會再好啲,因為佢份量太多搞到最後飲剩落嚟嘅全部都係啫喱🤭咁就完全解唔到渴-但係有啲都要讚嘅地方,好似我哋平時飲其他系列既星冰樂,佢最高層cream其實飲到最後都會覺得好油,但係呢個新系列嘅星冰樂飲落去又唔會覺得好油,反而係好綿密🍇而且同埋真係會有提子嘅味道🏠Starbucks Hong Kong⚠️總有一間係你公司屋企附近如果都鍾意睇我寫嘅食評,歡迎Follow我既Foodie IG(hohomayfoodie) 🙏🏻
紅提子啫喱星冰樂 (Venti) $51

🏠Starbucks Hong Kong
⚠️總有一間係你公司屋企附近

2018-08-22 271 views
今日同朋友去咗Starbucks坐,都係想有個地方傾吓計,咖啡我就唔係好想飲囉,因為今日已經飲咗好多杯。於是食下乳酪。買了一杯雜莓希臘式乳酪杯,其實都幾大杯,因為個杯係正常飲品嘅尺寸。一打開,穀物脆脆同乳酪係分開嘅。穀物脆脆有草莓乾,如果一早同乳酪溝埋,穀物脆脆就唔會淋曬。除咗乳酪,仲有好多集會,有藍梅、紅梅同士多啤梨。水果係新鮮果肉,自然好食。乳酪冇甜味,入口幾或幾香,不過如果識開甜嘅朋友可能就會覺得你一杯乳酪口味比較淡,因為佢真係冇額外添加糖。水果都幾多,幾足料㗎 !

雜莓希臘式乳酪杯

除咗乳酪,仲有好多集會,有藍梅、紅梅同士多啤梨。

水果都幾多,幾足料㗎 !
$39 (Tea)
雜莓希臘式乳酪杯
杏脯蜜桃乳酪星冰樂 ($51)評分:8/10.Starbucks 新出嘅兩款夏日水果做主題嘅 frappuccino 於是又係 Nana 我去試下新屎坑嘅時侯喇 😁 呢杯橙色嘅系 apricot peach yogurt 睇個名已經知道佢材料好豐富。其實飲落係好有層次嘅一杯沙冰。乳酪沾最多份量,沾滿中間沙冰位置,底層係加入咗白桃肉嘅蜜桃啫喱,而圍繞杯邊嘅杏脯醬就營造到好靚嘅視覺效果。系好足料似 Smoothie 多過沙冰嘅 frappe,因為乳酪沙冰本身口感幾dense. 如果你係嗜甜一族應該會好鍾意飲呢杯嘢嘅原味,有啫喱又糖漿咁樣一定夠晒甜。如果唔系嘅話少甜之後應該會更符合大部分香港人嘅口味
杏脯蜜桃乳酪星冰樂 ($51)
評分:8/10.

杏脯蜜桃乳酪星冰樂

杏脯蜜桃乳酪星冰樂
2018-07-02 369 views
Fashion Walk 嘅星仔真係非常掂,嗌杯 Ice Venti Soy Latte 竟然可以落錯 Ice Venti Caramel latte, 真係要俾個👍🏻佢地,真係估佢唔到🤦🏻‍♀️...飲咗先知有人發緊夢落錯單,好彩我唔係有咩特別勁嘅敏感啫...如果唔係...😏😏 星仔而家D質素真係越來越差囉...Fashion Walk呢間星仔聽錯order,落錯order以經唔係第一次喇,其實可以上心D囉...好差
2018-07-02
今天我點了一杯抹茶拿鐵 正好坐在點心陳列櫃旁邊的高凳上看雜誌和報紙 工作人員進出櫃台和儲物間的時候 這個矮門不時發出很大的砰砰砰的聲音 有時候真的很響 不留神會被嚇到那種。而且很annoying 希望可以改進這個問題 或者讓員工不要故意發出這種聲音

👫星巴克新出咗季節限定嘅星冰樂🥤 仲要成杯都係粉紅色🐽 加埋櫻花🌸造型嘅杯,即刻忍唔住買嚟Try下💞 📢 一一一一一一一一一一一一一一#草莓蜜糖花見忌廉星冰樂 <$51/Venti>一拎上手真係覺得好靚😍 影咗幾張寫真先捨得飲🤣 飲落去有啲似士多啤梨奶昔,不過無咁甜,而且都比較稀身啲,無M記嘅咁creamy🤔 蜜糖味🍯唔太出,要撈勻曬先飲到少少🤯 飲落仲有肉桂味,幾特別🙆🏻‍♀️ 飲嗰陣食到細細塊草莓乾,令杯飲品多返啲口感,整體嚟講都幾好飲,可以一試٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و一一一一一一一一一一一一一一👾驚喜指數:❗️❗️❗️🔙翻撻指數:❗️❗️❗️(5個❗️最高)一一一一一一一一一一一一一一💑提提你:▪️可以揀加唔加Cream✌🏻
👫
#草莓蜜糖花見忌廉星冰樂 <$51/Venti>

👾驚喜指數:❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️可以揀加唔加Cream✌🏻