2023-01-08
1️⃣ 薑薯之選天氣凍首先令我諗起嘅就當然係薑類製品同埋煨番薯啦,而呢碗甜品就包晒呢兩樣冬天必備之選❄️首先佢個糖水底係薑味好濃,食落暖粒粒☀️,重點係入邊係超多勁煙韌嘅芋同埋小丸子,番薯又好甜,食落成個人好滿足又暖粒粒!2️⃣多芒楊枝甘露呢個甜品勇者真係超級大推,一打開個盒就見到佢全部都係芒果🥭🥭🥭🥭🥭🥭🥭,絕對冇偷工減料,而且佢嘅芒果每一粒都係超級甜㗎!加埋啲豆乳同埋小丸子一齊食真係好濃郁好香,楊枝甘露來講真係做得非常出色!3️⃣地道避風塘炸雞即叫即炸,新鮮熱辣辣又脆卜卜,炸雞嘅份量好足,面頭有勁多避風塘脆脆,食落香口肉質又滑,同店內嘅豆乳甜品簡直係完美配搭4️⃣特濃可可豆乳名副其實係超級濃郁同埋結身,可可味唔係話太出反而個豆味係非常之重,同大家平時飲開嗰啲特濃嘅朱古力係完全唔同,鍾意豆乳嘅朋友一定會好啱你!5️⃣黑糖3.6牛乳桃膠超級超級多桃膠,而且每一粒都係超級大嚿,鍾意食桃膠嘅朋友呢個絕對係你嘅首選,配合左黑糖同埋牛乳食落每一啖都係骨膠原,女士們嚟到記得嗌啦!
1️⃣ 薑薯之選
2️⃣多芒楊枝甘露