2024-06-10
豆乳狂人一路都有幫襯開,之前見社交平台有人講將軍澳開咗間好大間分店😳,環境靚到好似去咗PlayHouse咁💛🧡。今次終於趁假期帶埋媽咪去朝聖一吓!環境都真係好童真好Cute,而且好多座位亦坐得鬆動,感覺都幾Chill💛。我見啲生意都幾唔錯,果然好嘢就多人捧場啲。呢度有自助落單機📱,嗌外賣都好方便。堂食就要去返櫃枱嗌,可以望到佢哋廚房個製作過程,新鮮即製👩🏻🍳!💛多芒西米 $45我媽咪鍾意食有西米嘅糖水,我就鍾意食芒果🥭。呢個Perfect Match真係好啱我哋👭!啲芒果好新鮮又甜✨,一啲都唔酸,而且比起出面嘅糖水低糖,好似冇咁大罪惡感。好好味!呢個係好推介👍🏻!!🍡三色芋圓豆花 $32次次嚟豆乳狂人都一定會買佢,三色芋圓,每隻味都好分明,質感好Q彈煙煙韌韌👍🏻。豆腐花味道比較清淡,但清清哋都幾好,食落好舒服唔會感覺好漏。🌯吉列豬扒粢蛋飯 $45好足料嘅粢飯,咬落啲豬扒都好鬆脆,夾埋啲榨菜、蛋絲,仲有油炸鬼,特別好味😍!不過呢個都幾大份,兩個人Share食Very Good冇咁滯!🧋OREO奶蓋可可豆乳 $48係好邪惡,不過鍾意OREO又鍾意飲珍珠奶蓋嘅一定要試吓⭐️!頂層係OREO碎
我媽咪鍾意食有西米嘅糖水,我就鍾意食芒果🥭。
頂層係OREO碎碎同厚奶蓋,入面係招牌可可豆乳同黑糖珍珠。一打開啲奶蓋就湧出嚟,好足料好澎湃呀。呢個勁勁勁飽肚😳!
唔想飲豆乳咁悶,嗌焙茶味都係唔錯嘅選擇。茶味淡淡哋,唔算特別出。
值得一提💡,店內都有獨立包裝嘅糖水提供。如果覺得唔夠味,唔使怕醜㗎,記得去櫃枱自取喇💁🏻♀️!