老公生日想打邊爐,姐當然為他安排得最好吃啦。鮮嫩肥牛肉塊塊都紅潤通透, 肌肉與脂肪比例平均。顏色均勻、紋理亦都自然,顯然是上等高質牛肉,難怪一碟小的都要賣超過兩百。簡單用滾湯灼熟就可食用,牛肉味極重。吃第一口經已覺得物有所值,這種軟嫩中帶咬口的感覺並不是隨街的火鍋店吃到的。湯底仍然選擇姐最喜愛的味菜胡椒豬肚湯,起初都擔心湯底較濃會搶了鮮牛的味道。但這個湯底味道濃度剛剛好,店員亦會主動加湯令濃度得以平衡。至於走地三黃雞 ,雞肉很鮮嫩,很滑。油份亦不多而且還吃到鮮雞肉的味道。響鈴卷及豆苗都是姐打邊爐的至愛,脆炸鬆脆。而豆苗則鮮嫩為免老公半夜肚餓起身周圍找東西吃,姐再點了一份手打稻庭烏冬給他飽肚子,烏冬麵身有彈性、有口感。老公當然好滿意這餐生日飯啦!
老公生日想打邊爐,姐當然為他安排得最好吃啦。

這種軟嫩中帶咬口的感覺並不是隨街的火鍋店吃到的。

響鈴卷及豆苗都是姐打邊爐的至愛,脆炸鬆脆。而豆苗則鮮嫩

老公當然好滿意這餐生日飯啦!
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2018-04-23 1725 views
熱愛打邊爐火鍋達人嘅我竟然發現到呢到有間我未食過,所以黎試下。d個配料係用推車的,正,有氣勢,多種選擇,滿滿任裝,值得一讚。叫左個冬瓜清湯,內有多火腿,清得黎好新甜。主力食牛嘅我,叫左個大的,可以mixed小肥同至少頸脊兩款。個牛顏色好靚,花紋都好均勻,肉質軟嫰,牛味濃郁,入口好好味。牛栢葉爽口新鮮。另外叫左個滷水鵝腸,好爽,好入味;新東記炒飯,炒得金黃一粒粒,好足料,夠鑊氣。坐得舒服無時間壓力。

叫左個冬瓜清湯,內有多火腿,清得黎好新甜。

牛栢葉爽口新鮮。

坐得舒服無時間壓力。
2018-03-25
Type of Meal
Dinner
2018-04-16 978 views
今天選擇打邊爐,打邊爐當然不能去哪些任食的店,要去就去一些有新鮮牛肉吃的店。朋友介紹這間位於市中心又有新鮮牛肉的火鍋店,火鍋店的牛肉來自山東直送的新鮮牛,而且可以選擇肥瘦度,這對最喜愛牛肉的夥伴是不可缺少的。牛肉可以選擇肥瘦度,我們一開始不知道選擇那個,然後店員十分好的告訴我們中肥有一半以上是肥肉,問我們要不要改。由於要照顧有些朋友不吃太肥,所以我們最後改選了小肥,來到後牛肉的油度很配合店員的說法,而且小肥吃落亦不會覺得太瘦,香味亦十足,煮個30秒半熟就完美了。火煱湯底我最鍾意係喇沙味, 濃郁惹味兼辛辣,在這潮濕悶熱的日子,正好刺激胃納, 火鍋配料又夠新鮮, 棉花魚肚吸收晒底精華, 一流炸魚皮好脆, 唔算好油, 海蝦係活生生黎既, 咬口彈牙, 下次再同朋友一齊黎先

炸魚皮好脆, 唔算好油,

海蝦係活生生黎既, 咬口彈牙, 下次再同朋友一齊黎先

2018-04-15 748 views
而家打邊爐都好興食和牛,黑毛豬果d,但食下食下始終都覺得打邊爐用返本地牛最好食最match!! 咁啱知道尖沙咀開咗一間專攻本地牛嘅火鍋店!就同朋友嚟試吓!原來呢度消夜有七折!如果下次行街行得夜左可以來食優惠邊爐!我哋要咗海底椰豬骨湯底!分量十足!而且材料都好豐富!成個煲底都係海底椰!唔驚熱氣!配料都係地道嘅配料。我哋就係為咗呢一碟本地肥牛而來!果然好新鮮!牛肉味好香,脂肪分布又均勻!入口好彈牙!果然冇介紹錯!蟶子都好鮮甜,估唔到份量有咁多!有𡁻口,好新鮮!木耳好爽口!珊瑚蚌好爽口好甜!好大!鮮魚好玩又好味!自己決定長短,入口好彈牙,鮮魚味都好香!鮮腐竹都好新鮮好滑。粟米好鮮甜多汁,芝士丸正常。皇帝菜同埋油麥菜夠晒大盤!呢度打邊爐確實不錯!用本地牛打邊爐始終最好!

原來呢度消夜有七折!如果下次行街行得夜左可以來食優惠邊爐!

配料都係地道嘅配料。

蟶子都好鮮甜,估唔到份量有咁多!有𡁻口,好新鮮!

木耳好爽口!

珊瑚蚌好爽口好甜!好大!

鮮魚好玩又好味!自己決定長短,入口好彈牙,鮮魚味都好香!

鮮腐竹都好新鮮好滑。

粟米好鮮甜多汁,芝士丸正常。

皇帝菜同埋油麥菜夠晒大盤!

呢度打邊爐確實不錯!用本地牛打邊爐始終最好!

2018-04-14 2260 views
前排因有假期既關系,所以相約左朋友去左尖沙咀行街睇戲;差不多夜晚食飯時段,大家行經見到有得食火鍋,二話不說就上左去了!餐廳面積不算很大,但座位有適當既距離;坐得好舒服。另外,仲有獨立既房tim!職員會以調味架讓食客可以在座位上可自行調味。新加坡叻沙湯底:叻沙湯底湯味帶點點咸味,同時帶有少少既辣;十分適合食吾到辣又想有少少惹味既我。當中帶有幾舊既豆泡同芽菜吸入左叻沙湯底,十分入味!鮮蝦雲吞:份量相對多,共有8大粒。隻隻既size刀一樣,而且同樣地系脹身的;可知系即時包而不是一直雪住。餐廳事先將雲吞調味,入面包住豬肉和鮮蝦;食落爽口又鮮又帶咸。鱔片:份量剛好給二人食用,鱔片十分新鮮又無骨;最重要是沒有泥味。經過焯後,口感帶點爽口又鮮甜,真的不錯啊!鬆化響鈴卷:響鈴卷吸入左湯底既味道,食落十分惹味。鮮嫩肥牛肉(例):依間餐應既牛肉十分鮮紅,可知一定十分新鮮。厚度剛好,所以食落充滿口感,牛肉經過焯次後,牛肉十分juicy而,其帶點點牛味!自製鮮蝦膠:份量刀吾細的,是我十分喜歡食既蝦膠;口感十分鮮甜又彈牙,相信大人小朋友刀會好中意的!豬紅:顏色一樣好鮮色,食落不會太林;味道不錯!飲品:依度有提供

職員會以調味架讓食客可以在座位上可自行調味。

鬆化響鈴卷:響鈴卷吸入左湯底既味道,食落十分惹味。

豬紅:顏色一樣好鮮色,食落不會太林;味道不錯!

飲品:依度有提供果粒橙,幾好飲!
2018-04-05 193 views
近排天氣真係時熱時凍,明明新聞寫係20度,但係其實又幾涼下,所以都係打個邊爐下胃先得湯底都有唔少味道可以選擇,心大心細嘅我地,緊係揀鴛鴦湯啦,一邊係新加坡叻沙湯,一邊係味菜胡椒豬肚湯。前者味道微辣,內有芽菜,幾惹味,後者味道比較咸,可能啲味菜無沖水,味道真係超級咸,咬咗一啖真係覺得味道盡失,最好撈起一啲味菜,同加多啲水首先黎嘅係一樣唔係到到都有得食嘅牛白肉,其實姐係牛胸其中一部份黎,肉唔係紅色而係奶白色嘅,你以為佢係會好似肥膏嘅口感,或者同其他普通部位相似嘅口感,咁你就錯喇,佢嘅口感係爽口帶微彈牙,牛肉香唔係太突出,不過口感咁特別,同叻沙味湯底幾夾除咗牛白肉之外,緊係少不了要嗌番碟鮮嫩牛頸脊黎食,望落牛肉肥瘦分明,食落有陣陣牛香,口感都尚嫩滑,真係唔錯下一樣同樣係牛嘅食材黎,就係牛骨髓,次次打邊爐有嘅話我都會嗌,白色、滑溜溜、一條條咁嘅外賣可能會令唔少人卻步,但係獨有嘅味道同口感會令食過嘅人愛上,個人認為配麻辣湯底,味道更佳跟住打邊爐都必嗌啲丸類,我地就叫咗個自製三式丸,其實姐係三款手打嘅滑,分別有墨魚滑、蝦滑同鯪魚滑,需要自己用枝木羹將滑刮成丸子大小,每一款丸子都好彈牙,相信係因為手
跟住打邊爐都必嗌啲丸類,我地就叫咗個自製三式丸,其實姐係三款手打嘅滑,分別有墨魚滑、蝦滑同鯪魚滑,需要自己用枝木羹將滑刮成丸子大小,每一款丸子都好彈牙,相信係因為手打嘅關係先可以做呢個口感,值得嗌嘅菜式
2018-04-03 175 views
美國肥牛食得多,山東肥牛又如何?位於尖沙咀河內道的新東記,最有名的就是山東牛了 !一直覺得這家新開的新東記好像好熟悉,原來就是以前在山林道起家的那家新東記,只是現在由兒子接手了。兩個人不點太多食物,尤其我午餐吃太飽了⋯⋯醬料不算太多選擇,店員把醬料車推過來給我們自己調醬汁。湯底方面挑了蕃茄薯仔湯,味道清甜,不會一陣茄膏味。主角當然是手切牛啦,起雙飛切法當然是較專業的切法。肉味非常濃,油脂分佈又均勻,略有咬口,欲罷不能。我們點的是例牌,份量如果多點當然更好啦 ~另一重點是三黃雞,落湯後湯底更鮮甜,雞肉嫩滑,可惜是醃時酒味太濃了,反而淹蓋了雞件本身的味道!除此之外,魚皮及韮菜餃都不錯。下次會來個牛肉大會,吃個夠 !
美國肥牛食得多,山東肥牛又如何?

兩個人不點太多食物,尤其我午餐吃太飽了⋯⋯

醬料不算太多選擇,店員把醬料車推過來給我們自己調醬汁。

湯底方面挑了蕃茄薯仔湯,味道清甜,不會一陣茄膏味。

2018-03-20
2018-04-03 1194 views
之前見過朋友食過專門食靚牛既火鍋店, 攪到我都好想食趁天氣未算好熱, 就同朋友黎食返次先一搭LIFT 上到黎, 就見到好搶眼既牛肉檔, 將新鮮牛肉吊起因為有book 位, 侍應俾左張闊落卡位俾我地侍應推架醬料車俾我地, 醬料都幾多, 連菜脯都有湯底選擇好多, 要左胡椒豬肚湯湯底好多料, 強烈既黑胡椒味, 湯頭濃, 豬肚又多見到小食好抵, 叫左個椒鹽豆腐豆腐炸得乾身唔油膩, 外酥內軟的口感黎到必叫鮮嫩肥牛肉, 我地揀左頸脊部位, 例牌放滿一碟既肥牛, 顏色鮮紅, 比較少肥, 肉質有咬口, 牛味幾濃郁 例牌份量睇落唔算好多, 但兩個人都夠食 四寶丸, 四種唔同口味嘅組合, 有魚蛋, 牛丸, 貢丸, 豬肉丸雖然係平凡既火鍋料, 但質素都唔錯丸類彈牙, 丸裡有唔少氣孔藏住肉汁, 一咬爆汁西洋菜係冬天菜, 好彩仲有得食, 洗得好乾淨炸枝竹, 炸得好脆, 熟後幾軟腍鮮肉韮菜餃,一睇包法, 我估應該係自家包餃皮雖然唔算薄, 但韮菜餡幾香幾飽滿手打讚岐烏冬好彈牙仲俾埋個麵架, 服務好細心呀竹庶水, 又係佢地自家製, 好好飲又唔算太甜, 清熱好幫手, 抵飲過汽水
之前見過朋友食過專門食靚牛既火鍋店, 攪到我都好想食
趁天氣未算好熱, 就同朋友黎食返次先

因為有book 位, 侍應俾左張闊落卡位俾我地

侍應推架醬料車俾我地, 醬料都幾多, 連菜脯都有

湯底選擇好多, 要左胡椒豬肚湯
湯底好多料, 強烈既黑胡椒味, 湯頭濃, 豬肚又多

見到小食好抵, 叫左個椒鹽豆腐
豆腐炸得乾身唔油膩, 外酥內軟的口感

黎到必叫鮮嫩肥牛肉, 我地揀左頸脊部位, 例牌
例牌份量睇落唔算好多, 但兩個人都夠食

雖然係平凡既火鍋料, 但質素都唔錯
丸類彈牙, 丸裡有唔少氣孔藏住肉汁, 一咬爆汁

西洋菜係冬天菜, 好彩仲有得食, 洗得好乾淨

炸枝竹, 炸得好脆, 熟後幾軟腍

鮮肉韮菜餃,一睇包法, 我估應該係自家包
餃皮雖然唔算薄, 但韮菜餡幾香幾飽滿

手打讚岐烏冬好彈牙
仲俾埋個麵架, 服務好細心呀

Type of Meal
Dinner
2018-04-02 129 views
天氣有點回暖,卻不阻一顆想打邊爐的心!今日同好姊妹黎到有名主打新鮮牛肉的新東記!店員十分有禮貌帶我們到座位和奉上menu,首先我們點了特別的冬蔭功湯底!冬蔭功湯底十分惹味,不怕熱氣的朋友可以試飲湯底!湯底絕不馬虎,而且越烚越惹味!新東記的醬料十分齊全,而且用自動車型式,十分特別!首先叫了西洋菜,西洋菜十分新鮮而且非常大盤!另外也點了黑豚肉,黑豚肉十分爽口彈牙,值得一試!鳳城水餃好大粒,非常足料!不得不試!食到一半點了生津解渴的自家製蔗汁,令人胃口大開!重頭戲是肥牛肉!打邊爐不能沒肥牛!新東記的肥牛很多雪花,而且非常新鮮!不得不試!新東記的自家製蝦滑也是非常到值得一試!不但十分大份之餘還超爽口彈牙!手打唧唧魚麵十分好吃!即唧即烚即食十分惹味!配上冬蔭功湯底更是一流!最後還加上出前一丁,出前一丁一上有兩餅。吃到最後已太飽吃不了是日埋單二人九百元,價前雖然有點高但食物質素一流,也算打了個和

新東記的醬料十分齊全,而且用自動車型式,十分特別!
首先叫了西洋菜,西洋菜十分新鮮而且非常大盤!

另外也點了黑豚肉,黑豚肉十分爽口彈牙,值得一試!
鳳城水餃好大粒,非常足料!不得不試!

食到一半點了生津解渴的自家製蔗汁,令人胃口大開!

2018-03-31 162 views
我是牛魔王,超級喜歡吃肥牛!男朋友特登帶我去這間位於尖沙咀出名食肥牛的火鍋店!環境不是很大,但係已經全場爆滿,而且有很多遊客!最開心的是我可以自己選擇不同肥瘦種類的肥牛!我選擇了牛頸脊-中肥! 侍應也會介紹給我,他說小肥可能會比較適合牛頸脊多一點!牛肉味道非常濃郁!果然係出名食牛嘅火鍋店!我們點了雙拼鍋底,包括泰式冬陰公湯和洋蔥牛肉清湯!冬陰公不是太辣,而且非常”野”味,而且湯底入面還有蝦,值得一試!洋蔥牛肉湯底的洋蔥會先用火燒了,變得非常入味!另外我們點了雙拼墨汁墨魚丸&醬爆芝心丸!大大粒都幾好食,不過從冰箱攞出來,有啲太凍了!響鈴非常好食,非常鬆化煎炸香口!

響鈴非常好食,非常鬆化煎炸香口!

2018-03-31 116 views
這裡火鍋湯底也有很多不同的選擇,由於有些朋友吃辣有些朋友不吃,我們選擇了兩個比較特別的湯底一個喇沙湯底,另一個是比較清淡的腐竹米鍋。 這個雙拼火鍋收費100元,價錢OK啦。通常火鍋店也有自己製造的手打丸,這裏也有手打丸,包括鯪魚肉蝦肉及墨魚肉。 最好的選擇當時是一次過叫這三款啦,因為也有這個選擇,所以我們簡單就說這個選擇。墨魚膠很彈牙,蝦丸鮮味十足,鯪魚不像普通鯪魚肉的軟林林,而是有一點彈牙,總括來說這些魚膠也做得不錯,如果味道可以淡一點便可以健康點。最正係個牛切牛, 肥瘦均勻, 牛肉味香濃, 又有咬口, 不錯哦

2018-03-30 691 views
為咗慶祝公司成功度過第一個農曆新年,我哋成條team就去打邊爐慶祝!今次去到尖沙咀河內道嘅新東記打邊爐,呢度唔單止位置方便,而且環境舒適,一坐低,店員就介紹火鍋湯底同配料。先嚟一壺竹蔗茅根水,清熱解毒,唔會好甜,啱啱好!呢度嘅醬料都幾多,有沙爹醬、腐乳醬同芝麻醬,佐料有蒜蓉、辣椒同蔥等,我就整咗個沙爹芝麻混醬,再加辣椒粒。至於火鍋湯底,我哋揀咗皮蛋芫茜湯,因為同事們想清清哋,又唔熱氣。到火鍋配料喇,我哋都叫咗幾多野食,有鮮蝦雲吞、上海百頁結、炸魚蛋角、唐生菜、牛舌片、珊瑚蚌同鮮嫩肥牛肉例。鮮蝦雲吞粒粒大大粒,蝦肉好彈牙,皮薄餡靚,分量都幾多。呢個上海百頁結好特別,平時打邊爐好少食,煙煙韌韌咁,幾索汁,都可以。個牛舌同牛肉要讚㗎,好有牛肉味,幾大碟,會想追加!炸魚蛋角即係平時嘅魚片頭;仲有呢個珊瑚蚌,即係海參嘅腸臟,係爽嘅,所以好快熟。唐生菜我對打邊爐嘅熱情真係有增無減呀,有興趣嘅可以去一試!

先嚟一壺竹蔗茅根水,清熱解毒,唔會好甜,啱啱好!

鮮蝦雲吞粒粒大大粒,蝦肉好彈牙,皮薄餡靚,分量都幾多。

個牛舌同牛肉要讚㗎,好有牛肉味,幾大碟,會想追加!

唐生菜

我對打邊爐嘅熱情真係有增無減呀,有興趣嘅可以去一試!
2018-03-11
2018-03-29 117 views
新東記火鍋專門店位於尖沙咀鬧市,見到雜誌新聞都有採訪過,喺片段中見到啲食物咁吸引,好奇之下好想去試吓。湯底有多款選擇,我哋最後揀咗甘筍玉米豬骨湯,湯底清清甜甜,好有鮮味。火鍋配料實在太多款式,我哋就揀選左以下嘅食物鮮嫩肥牛肉牛頸脊肥牛相當顏色光澤,我們叫了最大的碟,兩個人會食滿足D,牛頸脊食落口相當肥美,一啲都唔覺得騷,係必叫的食物之一。四寶丸有貢丸,牛丸,自製魚蛋,豬肉丸。四種丸都係我最鍾意食嘅丸類,魚蛋相當彈牙,貢丸有鮮冬菇的味道,牛丸很爽,豬肉丸很入味,正。油麥菜菜很新鮮,一啲都唔老,顏色好翠綠,一食落去很鮮甜,是打邊爐索晒湯底精華味道嘅最佳配搭。韭菜菜肉餃、上海白菜餃兩款餃份量可以雙拼。韭菜餃入面有好多韭菜粒同鮮肉,皮一啲都唔厚,正。上海白菜餃味道很特別,好足料。新鮮響鈴脆卜卜再浸落啲湯底,加埋我哋特製嘅醬汁,一食落口相當香口。魚腐四粒大大粒,一放落湯底浮在湯底面,口感相當煙靭彈牙。還有很多打邊爐食品都相當吸引,多多都講不盡,而飲品方面,啤酒汽水、竹蔗茅根、紅酒白酒樣樣都齊。

火鍋配料實在太多款式,我哋就揀選左以下嘅食物
鮮嫩肥牛肉牛頸脊

四寶丸

油麥菜

韭菜菜肉餃、上海白菜餃
兩款餃份量可以雙拼。
韭菜餃入面有好多韭菜粒同鮮肉,皮一啲都唔厚,正。
上海白菜餃味道很特別,好足料。

新鮮響鈴
脆卜卜再浸落啲湯底,加埋我哋特製嘅醬汁,一食落口相當香口。

魚腐
四粒大大粒,一放落湯底浮在湯底面,口感相當煙靭彈牙。

2018-03-29 521 views
肉類之中最喜歡吃牛,去火鍋店吃靚牛肉是必備的吧, 要吃好的牛肉當然不可以是雪藏牛,一定要是新鮮切出來的牛肉。這間火鍋店主打新鮮牛,牛肉是每天由肉檔送來的山東新鮮牛,而且肥瘦有得選擇,怕肥的女生可以吃到鮮味十足的牛肉,簡直是一間為貪吃又愛美的女生而設的火鍋店。火鍋店當然要選擇湯底,湯底選擇十分多,我們見到一個湯底是鮮腐竹米漿湯,從來沒見過,另外亦對新加坡喇沙湯底有興趣,雙拼湯底$100便決定了。湯底來到時,店員給我們一碗<米粉>,米的濃度跟咸度到由自己選擇,湯是腐竹清湯,十分特別。發覺這腐竹米香幾乎和全部食材都夾得來,只是偶然會出現一塊塊不能吃的米粉粒,粉黏在一起了吧。然後有各式各樣的醬油及配料,能調配出自己喜愛的味道。店員手腳十分快手,材料不足十分鐘所有菜便上來了,而且來的時候看到所有食物也十分新鮮,擺放整齊乾淨。愛美女生當然要吃令皮膚滑滑的魚,所以我們選擇了脆肉鯇魚片$98,鯇魚片爽爽的,有彈性,鮮味十足,有魚香,分量亦很多,十分抵食。女生除了吃魚亦要吃菜,而我們選擇了味道比較突出的皇帝菜$55,皇帝菜味道十分濃郁,而且菜亦有清洗乾淨,新鮮又嫩,值得一讚。主菜來了主菜

然後有各式各樣的醬油及配料,能調配出自己喜愛的味道。

主菜來了主菜來了,一大碟新鮮牛肉只是$370,算是十分抵吃。而且它的肥度真的如我們選擇的小肥一樣,肥的部分不多。有數塊比較肥美,滾熟了之後也不覺油膩,反而是有彈性及有嚼勁。每人快速地夾了這個新鮮的牛肉煮上三十秒左右便已經足夠,每片牛厚度剛剛好,不太薄不太厚,一放入口鮮牛味充滿了整個口腔,新鮮的肉與別不同,不會入口即溶,但口感十足,瘦的牛亦不會覺得粗糙,這個真的是今天最大的收穫,很值得推介。

另外我們叫了飽肚的唧唧魚麵$50,唧唧魚麵應該是多種魚混合做成的,除了吃用之外十分好玩,味道有點像魚肉生菜湯的魚肉。
另外值得推介是它的竹蔗茅根水$38,一渣可以大約沖到五杯左右,十分抵飲,而且可以清熱解毒,飲品不太甜及濃,清清地幾適合配濃味的鍋物,正。
2018-03-27 475 views
近排都好多朋友介紹呢間火好鍋店, 見地點咁好又一出尖沙咀地鐵就到所以我地今晚就去試一試. 一去到店員就已經推左架點心車出黎放滿晒醬料. 特別既係有好多特別的選擇有腐乳啦, 榨菜粒啦,乾蔥粒啦... 不過埋單先發現原來一個人要$25 醬料錢嫁唔怪得咁多選擇啦! 湯底都好多花款好特別, 我地叫左個Laksa 同埋胡椒豬肚湯底. 好特別第一次見到Laksa 湯底,聞落去勁重椰香湯底仲有豆卜同芽菜, 真的很不錯!另一邊胡椒豬肚都好足料, 不過滾滾下有點愈滾愈咸! 我地今次真係衝住牛而來又點會放過佢地. 先叫左一碟手切安格斯牛面肉, 嘩!!! 見到佢唔肥仲要肉紋好清晰! 紅卜卜超鮮嫩, 黃金時間滾15秒食真係好正! 牛肉味濃又唔會好似肥牛咁肥同老, 真係牛肉的最高境界. 另一碟白雪雪係其中一個朋友叫既,起初以為係肥膏但佢叫我試一塊包我愛上,我就試左一塊睇下係咪真係咁誇張. 真係冇介紹錯真係好好味! 爽口既感覺同嫩牛成左個好大既反差, 真係好好食呀!! 食完後黎左呢個勁大既三個手打波波!! 墨魚滑,蝦滑同鯪魚滑... 串燒三兄弟咁真係好cute cute r!! 食落去粒粒都好真材實料, 食到滑中

另一邊胡椒豬肚都好足料, 不過滾滾下有點愈滾愈咸!

食完後黎左呢個勁大既三個手打波波!! 墨魚滑,蝦滑同鯪魚滑... 串燒三兄弟咁真係好cute cute r!! 食落去粒粒都好真材實料, 食到滑中有墨魚粒同埋蝦粒, 爽口彈牙同一般的丸類真係差好遠.

隨後我地叫左好多唔同既配料食到好飽! 所有食物總括都好新鮮好好味, 貴得黎都值得一試!!
2018-03-25
  • 牛白肉