5 day(s) ago
週六同男友約會,終於嚟到荃灣嘅 Sol House Oyster Bar And Restaurant!我哋點咗凍鮮奶咖啡、凍奶茶、煙三文魚凱撒沙律🥗、芝士墨西哥脆片同意式香草醬配海鮮意大利貓耳朵意粉,準備試吓呢度嘅出品啦!煙三文魚凱撒沙律 ⭐️⭐️⭐️沙律用料幾豐富,煙三文魚質感夠嫩滑🐟,配上新鮮菜葉同特製醬汁,整體味道唔錯。不過醬汁稍為偏鹹,如果可以再淡少少會更加啱心水。意式香草醬配海鮮意大利貓耳朵意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 呢碟意粉真係出色之作!貓耳朵形狀吸滿咗香草醬,每一口都充滿海洋鮮味🦑🦐。海鮮份量足,彈牙多汁,意粉煮得剛剛好,唔會過軟,整體搭配幾滿足。芝士墨西哥脆片 ⭐️⭐️⭐️ 脆片炸得夠香脆,上面鋪滿拉絲芝士🧀,食落幾惹味。不過吃多幾件可能會覺得太膩,建議可以share住食~凍奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️凍奶茶茶味濃郁又好入口🧋,甜度適中,喝完仲有一陣淡淡回甘,果然係經典之選!凍鮮奶咖啡 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢杯咖啡入口幾平衡,鮮奶嘅甜味唔會搶去咖啡嘅香濃☕️。冰凍嘅溫度令人精神一振,口感順滑得嚟仲帶少少creamy,飲落真係幾醒胃!雖然部分菜式可以再改良,但整體體驗都算愉快。呢間餐廳都可以列入考慮名單啦~😉#美食打
意式香草醬配海鮮意大利貓耳朵意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️
凍鮮奶咖啡 ⭐️⭐️⭐️⭐️