2022-08-22 104 views
毛毛蟲忙裏偷閒,去銅鑼灣睇戲+食好嘢!太想大食特食食返餐,就去食韓式炸雞放題啦!!gogogo! 毛毛蟲開餐!❶Sodam Chicken🐓門口大大隻字寫住Sodam Chinken﹐一出電梯就可以見到。❷蜜糖芥末香蔥炸雞+香草青檸炸雞蜜糖芥末香蔥雞:甜甜地幾好味。香草青檸炸雞:出奇地可以試到有青檸味。❸黑糖炸雞唔係好食得出係咪黑糖,相比下蜜糖芥末會味道豐富d。❹甜酸炸雞甜酸醬很香濃,同炸雞幾夾。❺蜜糖蒜香焗雞除了炸雞重有焗雞可以選,感覺(?) 上好似無咁熱氣焗雞同樣香濃,甜甜地好好味。❻韓風紫菜焗雞+雙重芝士焗雞韓風紫菜焗雞:紫菜好香,怕紫菜"林"要快d食。雙重芝士焗雞:芝士粉好香,小小咸味。❼韓式小食(芝麻菠菜/韓式酸蘿蔔/韓式辣泡菜/韓式辣拌海蜇)一直食炸嘢其實好dry﹐因此毛毛蟲今晚叫得最多的反而係這些韓式小食,特別係芝麻菠菜,清清地係一堆炸雞中特別好味。❽柚子醋沙律主食係炸雞焗雞,見到沙律就想試下,柚子醋有d唔夠多,食落有d干。❾蜜桃特飲🍹($58買一送一)送上來好有驚喜!!也太大杯了!!重有一支7彩雪條,實在太開心了!這裡的炸雞每件份量不算很大。見到有興趣的都點來試試,但因
毛毛蟲忙裏偷閒,去銅鑼灣睇戲+食好嘢!
太想大食特食食返餐,就去食韓式炸雞放題啦!!gogogo!
毛毛蟲開餐!

❶Sodam Chicken🐓

❷蜜糖芥末香蔥炸雞+香草青檸炸雞
蜜糖芥末香蔥炸雞+香草青檸炸雞

蜜糖芥末香蔥雞:甜甜地幾好味。
香草青檸炸雞:出奇地可以試到有青檸味。
❸黑糖炸雞
黑糖炸雞

唔係好食得出係咪黑糖,相比下蜜糖芥末會味道豐富d。
❹甜酸炸雞
甜酸炸雞

甜酸醬很香濃,同炸雞幾夾。
❺蜜糖蒜香焗雞
蜜糖蒜香焗雞

除了炸雞重有焗雞可以選,感覺(?) 上好似無咁熱氣
焗雞同樣香濃,甜甜地好好味。
❻韓風紫菜焗雞+雙重芝士焗雞
韓風紫菜焗雞+雙重芝士焗雞

韓風紫菜焗雞:紫菜好香,怕紫菜"林"要快d食。
雙重芝士焗雞:芝士粉好香,小小咸味。
韓式小食

❽柚子醋沙律
柚子醋沙律

❾蜜桃特飲🍹($58買一送一)
蜜桃特飲

這裡的炸雞每件份量不算很大。見到有興趣的都點來試試,但因為是炸的,選了7-8款都己經好飽了

本來飲品要另叫,會覺得有D唔抵。但看到送上來的飲品加上有買一送一,就覺得好抵了!

🐛推薦指數

韓風紫菜焗雞+雙重芝士焗雞
韓式小食
蜜桃特飲
2022-08-21 37 views
Fried chicken 🍗 炸雞餐廳以食炸雞出名,放題可以一次過食到10幾種炸雞同焗雞,包括有甜酸炸雞、特別嘅黑糖脆脆炸雞、開胃嘅檸檬柚子炸雞🍋、濃郁嘅雙重芝士焗雞🧀、特色韓風紫菜炸雞等,個人最鍾意好有特色嘅黃金鹹蛋炸雞同埋味道勁夾嘅蜜糖蒜香炸雞🍯,真係會一啖一啖接着食㗎Snacks & pizza 🍕 小食、意式薄餅小食嘅種類都有好多,好似係啱晒夏天食嘅涼拌水冷麵🍜、即叫即炸脆薯條🍟、柚子醋沙律🥗、健康嘅芝麻菠菜🥦、爽口嘅辣味海蜇🌶,仲有好飽肚同即刻焗嘅新鮮厚底Pizza,真係可以一次過食到好多唔同正宗韓式小食🇰🇷
Fried chicken 🍗 炸雞

Snacks & pizza 🍕 小食、意式薄餅
家姐好鐘意食黑糖🍬,最近見到#銅鑼灣sodamchicken 有新🆕出#黑糖脆脆炸雞 😍🍗,真係擊中我地心心❣️講真重來未食過炸雞放題,剛好見家姐辛苦考完試帶佢一齊去盡情食翻餐炸雞🐔大餐。 我地揀咗$138(90分鐘)一位,在➕$30可以食到更多炸雞額外口味同埋焗雞,仲有Pizza+小食放題🍢🍟🍕🥟🥗🥘🍗🍖 重點推介大家一定一定要食佢新出嘅黑糖脆脆炸雞口味😋😋,真係太好食了,係眾多口味中,我地嘅最愛,簡直停唔到口!黑糖嘅濃香加上面頭有脆脆,味道口感豐富。咬開仲有肉汁😉,我地叫咗好幾轉了😂太好味!個新味好成功啊! 另外仲有蜜#糖蒜香焗雞 超多蜜糖汁,食多咗炸雞可以轉食焗雞換下口感😉,超多蜜糖汁👍🏻 鐘意食鹹蛋🥚王唔好錯過佢地嘅👉🏻#黃金鹹蛋炸雞 & #黃金鹹蛋焗雞 仲可以叫佢地韓國特色#涼拌水冷麵 🍜同炸雞🐔伴侶👉🏻#韓式酸蘿蔔

講真重來未食過炸雞放題,剛好見家姐辛苦
考完試帶佢一齊去盡情食翻餐炸雞🐔大餐。

我地揀咗$138(90分鐘)一位,在➕$30

• 太陽芝士炸雞
  • 蜜糖芥末香蔥炸雞
  • 韓式涼拌水冷麵
2022-08-18 45 views
好耐無去過韓國🇰🇷~惟有食下韓國野頂住當先🤣-🐥炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題 $168/人🔹炸雞(無骨)▫️甜酸炸雞▫️辣味炸雞▫️蜜糖芥末香蔥炸雞👍🏻▫️香草青檸炸雞▫️檸檬柚子炸雞👍🏻▫️濃蒜炸雞▫️黃金鹹蛋炸雞▫️泡菜蛋黃炸雞(新推出)佢超多味選擇😻😻炸雞炸得好脆, 雞肉都嫩滑完全唔鞋~不過如果可以落少d炸粉個皮薄d會更好🙌🏻咁多隻味我最中意係蜜糖芥末, 🍯甜得黎又有少少芥末既辣味~🍋檸檬柚子都唔錯食落酸酸甜甜好開胃~最後食到好漏淨係食d雞肉無食皮🙊😂🔹焗雞(無骨)▫️蜜糖蒜香焗雞👍🏻▫️雙重芝士焗雞▫️韓風紫菜焗雞▫️BBQ香辣焗雞▫️噴火辣焗雞我個人中意炸雞邪惡惹味d😈不過佢個蜜糖蒜香味又唔錯🤔可能係蜜糖味我都啱😂🔹Pizza▫️千島加勒比▫️瑪嘉麗塔皇后▫️熱帶風情▫️明蝦水牛芝士▫️香草雜菌▫️泡菜(新推出)👍🏻我地嗌左新推出既泡菜味~佢既pizza🍕同一般傳統pizza鋪果d唔同, 個餅底質感有d似自己平時喺屋企整pizza果種feel薄得黎少少脆又有少少煙靭🤔~但又幾好食😂🔹小食▫️韓式辣泡菜👍🏻▫️芝麻菠菜👍🏻▫️柚子醋沙律👍🏻▫️韓式酸蘿蔔▫️芝士粉薯條▫️紫菜薯條▫️蜜糖牛油粟米▫️涼拌水冷麵▫️韓式辣
好耐無去過韓國🇰🇷~惟有食下韓國野頂住當先🤣
▫️香草青檸炸雞
▫️檸檬柚子炸雞👍🏻
▫️濃蒜炸雞
▫️黃金鹹蛋炸雞
▫️泡菜蛋黃炸雞(新推出)

🔹焗雞(無骨)

▫️蜜糖牛油粟米
▫️涼拌水冷麵
▫️韓式辣拌海蜇
▫️炸餃子
佢d小食細細碟啱啱好, 唔洗驚份量多得滯食唔哂😂泡菜同菠菜幾好食好開胃~蘿蔔就例牌配炸雞食中和返個油膩感🙌🏻不過如果可以加多d唔同款好似雞翼呀, 迷你牛肉炒粉絲或者carbonara年糕好似會再吸引d, 令成個放題食既野豐富同多元化d🙌🏻😂
🔸辣豆腐湯(主菜半價 - $49)
佢仲有好多主菜揀好似Carbonara年糕, 牛肉炒粉絲, 芝士泡菜炒飯~但我地驚份量太大同食雞都食到有d飽, 所以就嗌左個湯🫕~個湯一開頭望落同飲落唔似平時嗌開既豆腐湯, d餸有少少羅宋湯feel😂但越飲越辣同都幾開胃~
🔸蜜桃特飲/提子特飲(買一送一 - $58)
佢d特飲好fancy🍹要擺條雪條落去😂啱哂打卡🙌🏻飲落唔係好甜又夠大杯, 買一送一都幾抵~
Overall佢d野食都唔錯同幾抵食~同埋佢做緊外賣炸雞/焗雞買一送一, 如果一班friend喺屋企玩可以考慮嗌佢既外賣🤣
外賣網址: www.sodamchicken.hk
2022-08-15 83 views
心思思想食炸雞放題很久了,沒有什麼原因,只是經常喺社交平台見到人哋食,都好想挑戰下自己。$108+$30 ,要加一,不包飲品。限時75分鐘,但最後30分鐘不可以落單,用QR code點菜,app 內有時間倒數,點完第一次食咗一陣就發覺只剩30幾分鐘下單時間,但每隔5分鐘才可以點菜一次,食淨要罰錢$10 件雞,唔敢叫得多,全程大約order到三至四次,因為食嘢冇可能一直留意住時間。咁樣食嘢好唔自在,最尾嗰30分鐘不可點菜即係食啲已經凍哂嘅雞,凍咗就會好鞋。講返食物質素,啲炸雞係新鮮炸,夠熱,唔算嫩滑,少少鞋,每隻炸雞面頭嗰啲汁唔同味,最好食就係鹹蛋黃,其餘嗰啲都唔係幾啱口味,多數都好甜。前菜沙律嗰啲質素麻麻地,感覺係放咗好耐咁樣,酸蘿蔔乾爭爭。Pizza 冇試,因為考慮食邊款嘅時候發覺已經過咗下單時間。服務:服務好的。全場只有我一枱客,有幾個店員。直到埋單嘅時候已經係六點幾,都沒有客人上來。沒有在韓國食炸雞果種熱鬧嘅氛圍。埋單$300/2人, 性價比唔高,又唔算好食,又冷清清,應該唔會再嚟。

服務:服務好的

2022-08-15 49 views
是日友伴為炸雞剋星,曾錯失兩次大好機會可以品嚐韓式炸雞。事隔數月,我們在緩慢的步伐中遇上了心心念念的韓式炸雞。(1)  雙拼炸雞 (蜜糖芥末、辣味)首先,蜜糖芥末被新鮮香蔥蓋過醬汁的味道,醬汁較少未能完全包裹炸雞。其次,辣味中規中矩,沒有太大韓式辣醬的味道,後勁不足而未能回味。但整體炸雞香脆,肉質軟嫩。(2) 韓式涼拌水冷麵 眾所周知,韓式冷麵在不同地區有不同的演變或特色。我期待的水冷麵有冷如冰的湯底、爽彈的麵條、幾片雪梨,以及水煮蛋堆放而成。而上述的水冷麵味道帶酸,青瓜片並不整齊劃一,麵條亦帶有糊口的感覺。餐廳的人流絡繹不絕,充滿歡樂的氣氛,令人輕鬆。雖然上述的餐點未有留下印象,但看見隔壁的焗雞、長期推出的炸雞放題,我亦抱有希望,屆時試光所有口味的炸焗雞。

(1)  雙拼炸雞 (蜜糖芥末、辣味)
雙拼炸雞(蜜糖芥末、辣味)

(2) 韓式涼拌水冷麵
韓式涼拌水冷麵

2022-08-06
Coupon
2022-08-14 38 views
2022-08-13同女朋友去咗銅鑼灣行街🚶‍♂️行街之前要醫飽個肚🫃睇到間食炸雞嘅放題🍗就係sodam chicken🐓主打韓式炸雞,仲有其他款式嘅韓國小食🇰🇷星期六午餐時間,都幾多人客😃店員安排我哋本身坐兩人枱,之後有客人走了,轉我哋去卡位食,超貼心🫶店員會詳細講解收費同有手機落單🤗我哋就揀咗炸雞放題餐,每位就168蚊,食90分鐘,分咗有四種類食物,炸雞(八款口味),焗雞(六款口味),pizza,小食😋我哋每款炸雞,各點一隻🍗(無骨)蜜糖芥末香蔥炸雞,超好食一定要點,食到蜜糖芥末味好濃☺️香草青檸炸雞,正常香草味道😂濃蒜炸雞,蒜蓉係超濃蒜味,食完有口腔有濃濃蒜味🤩辣味炸雞,辣味唔算好重🤓甜酸炸雞,酸酸甜甜,食完之後開胃😜黑糖炸雞,必點重黑糖味,同炸雞好夾🫶檸檬柚子炸雞,有種清新嘅柚子味😌泡菜蛋黃炸雞,店員推介新出口味,類似韓式燒烤邊嘅蛋味道,香甜味,值得試😉每款焗雞,各點一隻🍗(無骨)黃金鹹蛋焗雞,鹹蛋味超重🥚雙重芝士焗雞,邪惡芝士就係正🧀蜜糖蒜香焗雞,蜜糖甜度適中🍯韓風紫菜焗雞,紫菜味比較乾身🍘噴火辣焗雞,辣到不得了,食唔到辣人士,諗清楚🌶🌶🌶BBQ香辣焗雞,正常香辣,唔算太辣🌶小食
2022-08-13

同女朋友去咗銅鑼灣行街🚶‍♂️
行街之前要醫飽個肚🫃
睇到間食炸雞放題🍗
就係sodam chicken🐓
主打韓式炸雞,仲有其他款式嘅韓國小食🇰🇷
星期六午餐時間,都幾多人客😃
店員會詳細講解收費同有手機落單🤗

我哋每款炸雞,各點一隻🍗(無骨)
蜜糖芥末香蔥炸雞,超好食一定要點,食到蜜糖芥末味好濃☺️

香草青檸炸雞,正常香草味道😂

濃蒜炸雞,蒜蓉係超濃蒜味,食完有口腔有濃濃蒜味🤩
辣味炸雞,辣味唔算好重🤓
甜酸炸雞,酸酸甜甜,食完之後開胃😜
黑糖炸雞,必點重黑糖味,同炸雞好夾🫶
檸檬柚子炸雞,有種清新嘅柚子味😌

每款焗雞,各點一隻🍗(無骨)
黃金鹹蛋焗雞,鹹蛋味超重🥚
雙重芝士焗雞,邪惡芝士就係正🧀
蜜糖蒜香焗雞,蜜糖甜度適中🍯
韓風紫菜焗雞,紫菜味比較乾身🍘
噴火辣焗雞,辣到不得了,食唔到辣人士,諗清楚🌶🌶🌶
BBQ香辣焗雞,正常香辣,唔算太辣🌶

小食點了🍟
韓式酸蘿蔔,味道正常😉
柚子醋沙律,酸酸甜甜,食完唔好咁油膩🤣
韓式辣拌海蜇,爽口彈牙🦷
紫菜薯條,超多紫菜,薯條炸得好香脆🍟

Pizza點了,熱帶風情味,有拉絲效果,味道幾好🍕

飲品點了,青蘋果檸檬梳打同藍橙乳酸,都係58蚊杯,不過餐廳有買一送一優惠🫶
青蘋果檸檬梳打,新鮮檸檬味同青蘋果味,兩種酸味超夾,雙重享受,夏天飲透心涼🍏
藍橙乳酸飲品本身白色,搞勻之後漸變色天空藍,打卡超靚,乳酸味濃,必點推介🟦

整體環境好乾淨,完全無油煙味😇
服務都好貼心,主動介紹每款食物名,解答到客人題問👍🏻
食物方面選擇超多,價錢合理,味道不錯😌

sodam chicken仲有外賣送貨📦

#韓式辣拌海蜇
#熱帶風情味
#青蘋果檸檬梳打
#藍橙乳酸
【🔥 炸雞+ PIZZA🍕+ 焗雞 + 額外口味 + 小食放題‼️】~~~💰價錢:💫 炸雞+ PIZZA 放題- 成人 $138 (90分鐘)💫 焗雞 + 額外口味 + 小食放題- 成人 + $30~~~🔉 Scan QR code 下單🔚 最後落單時間為離座前30分鐘😹 食剩多過2件雞要俾錢 ( 唔好浪費食物🤪,惜食惜食👻 )~~~📍評分:8.5/10~~~⏩ 感謝餐廳邀請試食炸雞放題😝,最近推出左新口味大家可以去試試😎!呢間位於銅鑼灣既樓上炸雞放題幾啱一班後生仔黎chill下👭👬,聽住kpop跟住個beat任食係jeng既 🎶!不過服務就需要再改善下,人手都唔係好夠🙊!~~~🍗 炸雞(無骨) 篇:👇🏻👇🏻👇🏻---1. 蜜糖芥末香蔥炸雞2. 辣味炸雞3. 檸檬柚子炸雞 💛💛4. 濃蒜炸雞 💛---👉🏻 炸雞外皮香脆,內裡嫩滑😚,外脆內軟!柚子味最為香濃又清甜🍈,而芥末味就相對唔係太食得出🤔!~~~➕ 額外口味篇:👇🏻👇🏻👇🏻---1. 黃金鹹蛋炸雞🐣---👉🏻 呢隻口味都幾特別,黃金鹹蛋依家都幾heat 🤣!~~~🐔 焗雞(無骨) 篇:👇🏻👇🏻👇🏻---1. 雙重芝士焗雞🧀2. 韓風
【🔥 炸雞+ PIZZA🍕
+ 焗雞 + 額外口味 + 小食放題‼️】
💰價錢:
💫 炸雞+ PIZZA 放題
- 成人 $138 (90分鐘)
💫 焗雞 + 額外口味 + 小食放題
- 成人 + $30
🔉 Scan QR code 下單
🔚 最後落單時間為離座前30分鐘
😹 食剩多過2件雞要俾錢
( 唔好浪費食物🤪,惜食惜食👻 )
📍評分:8.5/10
4. 濃蒜炸雞 💛
➕ 額外口味篇:
1. 黃金鹹蛋炸雞🐣
---
👉🏻 呢隻口味都幾特別,黃金鹹蛋依家都幾heat 🤣!
🐔 焗雞(無骨) 篇:
1. 雙重芝士焗雞🧀
2. 韓風紫菜焗雞🌿
---
👉🏻 焗雞需時會耐d,焗得都好香🤤,而且加埋不同既調味款式,食落好夠惹味👅!
🍕 PIZZA 篇:
---
1. 熱帶放題薄餅 (是日款式)
---
👉🏻 雖然呢度主打食雞😂,但pizza都唔錯!都幾多料幾惹味🤩,口感相對焗得唔算太脆,但味道都好食😋!
🍱 小食篇:
1. 韓式辣拌海蜇
2. 蜜糖牛油粟米
3. 韓式酸蘿蔔💚💚
4. 芝麻菠菜
5. 涼拌水冷麵💚
6. 韓式辣泡菜
---
👉🏻 估唔到韓式小食都有好多款式😍,最推介酸蘿蔔同水冷麵,酸酸辣辣,清清爽爽💦,最啱餸炸野香口野解下膩清清熱👍🏻!
~~~
✅ 整體黎講,呢個價錢就可以食到炸雞+ PIZZA + 焗雞 + 額外口味 + 小食放題真係幾高 CP 值🤪,仲要係有質素,鍾意食韓式料理既實啱你❤️‍🔥!
性價比:4.5/5
  • 檸檬柚子炸雞
  • 小食
  • 薄餅
  • 韓式涼拌水冷麵
炸雞食得多,但次次只可以叫一兩隻味🥺今次嚟到呢間可以食炸雞放題嘅Sodam chicken 🐥可以一次過試好多唔同味嘅炸雞😆😆仲要冇骨啖啖肉,即叫即炸脆卜卜,仲有其他韓式小食🥳🥳酸甜類別🐥🍀甜酸炸雞:重蕃茄醬味,少少韓式辣醬味🍀檸檬柚子:酸酸甜甜,偏甜,重柚子味🍀蜜糖蒜香焗雞:蜜糖味重,唔太食到蒜味🍀香草青檸:酸甜,青檸味重-辣味類別🐥🍀蜜糖芥末香蔥炸雞:私心推薦🫶🏻好食!fresh啲~芥末味重嘅honey mustard🤣所以去咗辣味類別🍀泡菜味炸雞:泡菜味唔重,唔辣,有啲甜甜地,唔知點解我食到yougurt feel🤣🍀BBQ香辣焗雞:好辣,味道似辣雞麵無咁辣版😂🍀辣味炸雞:少少辣,exactly就係韓式辣醬味-邪惡類別🐥🍀黃金鹹蛋炸雞:食落去重咸蛋黃味,佢好神奇個醬係鹹蛋黃味😆如果佢係啲蛋黃碎就好喇🍀雙重芝士焗雞:偏甜同奶嘅芝士味😆我個人幾鍾意🫶🏻熱帶風情薄餅🍕:細細個嘅pizza,面積細所以料偏少,蕃茄醬都唔太夠🥺芝士火鍋麵包粒🧀(額外加$64)好好食🫶🏻🫶🏻值得叫芝士味重,麵包係脆嘅😆😆啲麵包氣孔好多又大所以吸曬啲芝士🧀整邪惡但比較易膩,所以我係就咁食兩粒麵包再食一粒有點芝士
炸雞食得多,但次次只可以叫一兩隻味🥺
今次嚟到呢間可以食炸雞放題嘅Sodam chicken 🐥
可以一次過試好多唔同味嘅炸雞😆😆
仲要冇骨啖啖肉,即叫即炸脆卜卜,仲有其他韓式小食🥳🥳

酸甜類別🐥
🍀甜酸炸雞:重蕃茄醬味,少少韓式辣醬味
🍀檸檬柚子:酸酸甜甜,偏甜,重柚子味
🍀蜜糖蒜香焗雞:蜜糖味重,唔太食到蒜味
🍀香草青檸:酸甜,青檸味重
辣味類別🐥
🍀BBQ香辣焗雞:好辣,味道似辣雞麵無咁辣版😂
🍀辣味炸雞:少少辣,exactly就係韓式辣醬味

邪惡類別🐥
🍀雙重芝士焗雞:偏甜同奶嘅芝士味😆我個人幾鍾意🫶🏻

芝士火鍋麵包粒🧀(額外加$64)
好好食🫶🏻🫶🏻值得叫
但比較易膩,所以我係就咁食兩粒麵包再食一粒有點芝士嘅🤣

飲品做緊買一送一😚
提子特飲🍹
勁大杯,仲有枝雪條食😆😆勁開心
🍻中意飲酒嘅都有啤酒同cocktails喔~~
推薦🫶🏻🫶🏻:
蜜糖芥末香蔥炸雞🍗
雙重芝士焗雞🍗
芝士火鍋麵包粒🧀
好多伴菜都好食!
辣拌海蜇、酸蘿蔔、沙律、紫菜薯條都推🫶🏻
🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥
唔想出街嘅原來可以外賣送貨😚
# Sodam Chicken 銅鑼灣講到食炸雞,第一時間唸起之前朋友帶過我去既炸雞放題😂韓國連鎖炸雞店Sodam Chicken,主要以炸雞焗雞聞名,配以工業風的裝潢風格和輕快的K POP,可以感受到韓風式的生活。呢間放題位於港島區,有各種各樣的炸雞😊主要的放題類別分為四種:炸雞、焗雞、Pizza🍕同埋小食如果唔夠的話仲可以叫飲品同其他特色小食,不過就要額外加錢😝炸雞方面每種口味各有特色,比較特別的是黃金鹹蛋🥚炸雞和噴火辣焗雞🐔不過噴火辣焗雞看上去實在是太辣,所以最後也沒有點XD而黃金鹹蛋炸雞則是滿口都是鹹蛋香味,食完之後會食過翻尋味😂Pizza方面根據當天的餐廳供應決定,暫時只有泡菜薄餅和熱帶風情薄餅,這個可以按照個人喜好來點,因為吃完Pizza會覺得飽飽的🙃焗雞方面Sodam Chicken以無骨雞為主,分別有蜜糖蒜香焗雞、雙重芝士焗雞、韓風紫菜焗雞、BBQ香辣焗雞,小K比較推薦的是雙重芝士焗雞,因為在聞到陣陣芝士香味的同時,吃下去的時候芝士味亦非常濃郁,值得比個Like👍🏻餐廳限時用餐90分鐘,基本上已經可以食到好飽,食兩至三個回合不是問題,而且是用到手機點餐,非常方便😏餐廳同
# Sodam Chicken 銅鑼灣

講到食炸雞,第一時間唸起之前朋友帶過我去既炸雞放題😂

如果唔夠的話仲可以叫飲品同其他特色小食,不過就要額外加錢😝

而黃金鹹蛋炸雞則是滿口都是鹹蛋香味,食完之後會食過翻尋味😂

餐廳同時會提供外賣送貨服務,留在家裡也可以食到炸雞😋
喜歡食炸雞的朋友不能錯過🐔:http://www.sodamchicken.hk
餐廳名稱:Sodam Chicken
餐廳地址:香港銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

Follow IG: https://bit.ly/ig-littleksroad
更多美食: https://bit.ly/littleksroadxfoodie
2022-08-10
  • 黃金鹹蛋炸雞
喜歡煲韓劇又鍾意食炸雞嘅我,今日特登嚟bookmark已久嘅人氣炸雞店;餐廳工業風設計,寬敞舒適,播放著K-pop音樂,令人置身於韓國嘅感覺呢!任食餐有不同口味嘅炸雞、焗雞、Pizza同各款小食😋全部即叫即做,新鮮炸起熱辣辣上枱,外皮炸到脆卜卜,內裡雞肉好嫩滑,非常香口。雞件份量十足,我強烈建議每款先點一件,鍾意食先再點,那就可試多幾款口味,又不會浪費食物了。下面就是我們點選了的口味:🐔炸雞系列🔹️甜酸炸雞🔹️蜜糖芥末香蔥炸雞🔹️辣味炸雞🔹️濃蒜炸雞🔹️黃金鹹蛋炸雞🔹️黑糖脆脆炸雞🐔焗雞系列🔹️蜜糖蒜香焗雞🔹️韓風紫菜焗雞🥣🔹️韓式辣拌海蜇帶小甜小辣味道,海蜇又爽口,十分惹味。🍕🔹️熱帶放題薄餅配料頗多,有菠蘿、豬肉、火腿、蘑菇,加埋拉絲芝士同香脆餅底,好味到忘記影相😝㊙️ 比我發現仲有外賣送貨㗎,下次喺屋企就可邊食🐔邊煲劇了🤩

🐔炸雞系列

🐔焗雞系列

🔹️蜜糖蒜香焗雞

🔹️韓風紫菜焗雞

🥣🔹️韓式辣拌海蜇
帶小甜小辣味道,海蜇又爽口,十分惹味。

🍕🔹️熱帶放題薄餅

2022-08-08
2022-08-10 26 views
想食炸雞會諗到去Sodam Chicken 嘅炸雞焗雞放題,佢哋有多款口味選擇,$138 (炸雞及pizza 放題),加多$30有埋焗雞+額外口味+小食放題,好抵食。整體嚟講,雞肉無論係焗 或者炸都保持鮮嫩,每件雞都幾大件。檸檬柚子炸雞檸檬柚子汁酸酸甜甜,連埋炸雞一齊食,非常開胃,口感refresh,必點!香草青檸炸雞香草青檸汁主要係酸味,食完其他未覺得太油膩可以點呢個,中和返炸雞嘅油膩感,食完呢個汁又可以食多幾件雞。黑糖脆脆炸雞黑糖汁鹹鹹甜甜地,非常特別,同炸雞好夾,建議大家都試吓呢個味。蜜糖蒜香焗雞蜜糖汁甜甜地,有啲蒜片喺上面增加口感,焗雞冇炸雞咁熱氣,建議點呢個。雙重芝士焗雞芝士控嘅話可以食呢個,上面蓋滿咗芝士粉,芝士味超級濃郁。韓風紫菜焗雞焗雞上面有好多紫菜碎,原味嘅焗雞加少少海苔味,幾特別。蜜糖芥末薯條蜜糖芥茉醬整得好滑,甜得黎有少少辣味,薯條粗身,少少脆。

整體嚟講,雞肉無論係焗 或者炸都保持鮮嫩,每件雞都幾大件。

檸檬柚子炸雞

香草青檸炸雞

黑糖脆脆炸雞

蜜糖蒜香焗雞

雙重芝士焗雞
芝士控嘅話可以食呢個,上面蓋滿咗芝士粉,芝士味超級濃郁。

韓風紫菜焗雞
焗雞上面有好多紫菜碎,原味嘅焗雞加少少海苔味,幾特別。

蜜糖芥末薯條
蜜糖芥茉醬整得好滑,甜得黎有少少辣味,薯條粗身,少少脆。

相信呢間韓式炸雞大家都識,之前食過覺得唔錯,今次再約朋友黎食邪惡野🥴。炸雞 & 焗雞 & pizza & 小食都只係每人$168(另加一),飲品係買一送一所以都相當抵食。最緊要係可以滿足我咩味都想食既心😋🤟🏻。用qr code落單好方便📱,仲有提供埋手套同叉方便食👍🏻。基本上每隻味都叫左一件試,上黎次次都係熱辣辣🔥,仲要係無骨既!好抵讚!🔅炸雞呢到係先炸雞後加汁,保持外層香脆,唔會浸到腍晒,仲要每隻味都分開擺唔會撈埋💮!炸雞外脆內嫩,啖啖肉,加埋唔同既醬汁真係perfect🥺🧡。甜酸同辣味就最王道既韓式炸雞,黃金鹹蛋黃超級邪惡,滴晒啲蛋黃汁出黎🤤,香草青檸幾fresh好特別🍋。🔅焗雞焗既細舊啲再滑少少,同埋無咁熱氣🌞。個人最鐘意蜜糖蒜香!BBQ香辣都真係辣辣地,幾惹味。🔅小食🔸紫菜薯條炸起熱辣辣,超熱氣但我鐘意💕!🔸芝麻菠菜🥬懶健康叫,不過加左芝麻同蒜撈菠菜就幾香,encore左幾次💚。🔸水冷麵酸酸地食2啖開胃少少意外地都唔錯😛。🔅提子特飲🔅菊花蜜特飲💬隔離有一枱係幾位男士,叫左成盤雞加pizza😂,可惜女仔食極有限,不過咩味都食到真係好滿足了🥰。門口入去嗰時見到仲有外賣送貨/自取,下

🔅炸雞
🔅焗雞

🔅小食
🔸紫菜薯條
炸起熱辣辣,超熱氣但我鐘意💕!
🔸芝麻菠菜🥬
🔸水冷麵
酸酸地食2啖開胃少少意外地都唔錯😛。
🔅提子特飲
🔅菊花蜜特飲

💬隔離有一枱係幾位男士,叫左成盤雞加pizza😂,可惜女仔食極有限,不過咩味都食到真係好滿足了🥰。門口入去嗰時見到仲有外賣送貨/自取,下次可以約朋友叫幾人set食😛。
2022-08-09 29 views
炸雞放題🤣🤣想食好耐因為可以試哂咁多款🤩🤩好欣賞佢每round 啲雞都係熱辣辣新鮮出爐😋雞肉嫩又juicy最鐘意嘅口味:Honey garlic: 韓國signature? 加埋粟米片好得意柚子:好夏天好refreshing近排仲新出左黑糖炸雞!好有創意🤣一開始聽到心諗:又黎gimmick 野貪新奇試下又ok wor! 黑糖醬吊左少少味,成件雞flavourful 左👍另外仲有韓式前菜eg 泡菜、醃蘿蔔解下膩,戰鬥力又返返黎🤣另外嘅小食仲有pizza 薯條etc可以一試但我係覺得雞先係主角😝但係野飲就真係🙈可以慳返啲錢🫠大家有興趣的話仲可以叫外賣送貨!
炸雞放題🤣🤣
想食好耐因為可以試哂咁多款🤩🤩
好欣賞佢每round 啲雞都係熱辣辣新鮮出爐😋
雞肉嫩又juicy
最鐘意嘅口味:
柚子:好夏天好refreshing

近排仲新出左黑糖炸雞!好有創意🤣
一開始聽到心諗:又黎gimmick 野

另外仲有韓式前菜eg 泡菜、醃蘿蔔
解下膩,戰鬥力又返返黎🤣

另外嘅小食仲有pizza 薯條etc
可以一試但我係覺得雞先係主角😝

但係野飲就真係🙈可以慳返啲錢🫠

大家有興趣的話仲可以叫外賣送貨!
Tasting Event
2022-08-08 29 views
▫️雞 全部都係雞 好想食炸雞🎵🐔 原本只係想單點食少少,點知見到有炸雞放題😯 每位$178聽落幾抵食,又可以試晒咁多隻味既雞🍗 就即刻轉軚要放題啦😼🍗 炸雞 + Pizza放題 $178/ 90分鐘▫️有不同種類既炸雞、焗雞、小食,同當日指定款式pizza任嗌🍕▫️食得放題就梗係每款味都試下😋 炸雞揀左蜜糖芥末香蔥🍯、香草青檸、濃蒜🧄、檸檬柚子🍋 老實講食完無咩記憶點😂 就係炸雞上面加左唔同味既醬,當撕走雞皮就會變返原味🫠 泡菜就比較似沙律醬,無乜辣味🇰🇷 黃金鹹蛋就最好食,好香鹹蛋黃味,至少食完會記得佢先🤣▫️焗雞就揀左韓風紫菜同雙重芝士,但食落覺得同炸雞都係差唔多😂▫️小食要左泡菜、柚子醋沙律、芝麻菠菜,幾開胃又有啲菜食下唔錯🥗 蜜糖芥末薯條就偏淋🍟 酸蘿蔔必嗌🥕 可以解下炸雞既油膩感🤣🧃 蜜桃特飲/ 提子特飲 $58 (買一送一)▫️飲品就唔包既,但有買一送一優惠✌🏻 揀左兩款特飲,非常大杯😯 仲有支雪條係杯飲品到🍭 幾得意🤣 嘢飲飲落係糖漿既味道🫣 到最尾支雪條溶左杯特飲就好甜😂 ▫️總結係炸雞放題都係岩食肉獸多啲🍖 我呢啲輕食女士就唔多岩喇🫣 (話左我係為食但好細食!) 因為食左2舊就已

🍗 炸雞 + Pizza放題 $178/ 90分鐘

🧃 蜜桃特飲/ 提子特飲 $58 (買一送一)

▫️總結係炸雞放題都係岩食肉獸多啲🍖 我呢啲輕食女士就唔多岩喇🫣 (話左我係為食但好細食!) 因為食左2舊就已經開始滯,但為左唔俾人罰錢只好唯有繼續食🫠
▫️星期一至四去每位$168!可以平$10!
▫️記得食幾多嗌幾多!千祈咪做大晒鬼👻 因為每食剩2舊雞會收返$10💸