2022-10-16 664 views
📸 Sodam Chicken好記得第一次黎食係因為見到有咸蛋黃炸雞🤪今次見到新出咗避風塘口味就趁lunch time過黎原來餐廳做緊炸雞放題👉🏻$168 任食90分鐘星期五六日及公眾假期就加$10既然任食就梗係每隻味都叫黎試先啦🤪🤪🍴炸雞甜辣 蜜糖芥末 檸檬柚子 青檸黑糖 濃蒜 辣味 噴火辣 咸蛋黃👉🏻私心推介口味1️⃣咸蛋黃 咸蛋黃味極濃🤪 但又唔會話好膩2️⃣黑糖 食落真係好似爆谷 本身都驚又咸又甜好怪 但食落真係好夾🍴焗雞蜜糖蒜香 紫菜 雙重芝士 BBQ香辣👉🏻私心推介口味紫菜 似食緊薯片既口感🤪主食方面仲可以揀pizza不過為食妹食完雞都好飽 就無試到留翻大家試完話為食妹知💕💕🍴小食方面為食妹試咗蜜糖粟米 似用咗黑糖黎撈架酸蘿蔔 細細粒又夠酸水冷麵 酸爽十足 又夠凍紫菜薯條 即叫即炸 忍唔住食咗2碟🤣👉🏻任食係無包飲品架可以係自助吧斟水或者加錢叫特飲😛#wwh食勻銅鑼灣#wwh韓國菜
📸 Sodam Chicken

可以係自助吧斟水或者加錢叫特飲😛

#wwh食勻銅鑼灣
#wwh韓國菜
2022-10-12
$148 (Lunch)
  • 小食
  • 紫菜薯條
2022-10-15 1076 views
好耐冇食過韓國炸雞,上網搵一搵,見到依間銅鑼灣Sodam Chicken炸雞,經常都有網友提及,就黎試下啦!♥️柚子醋沙律作為炸雞放題既前菜,用料新鮮,柚子醋調味適中,不會太酸。大量既沙律為口腔帶來清爽既感覺,完全淨空來享受炸雞味道!♥️甜酸炸雞韓國炸雞經典之作!甜酸炸雞最緊要多醬,透過多醬淹蓋炸雞、造就啖啖醬汁在口中。甜酸醬味道適中,不會偏太甜或太酸。♥️香草青檸炸雞香草青檸帶來清新香口既感覺,青檸味道頗出,酸中帶少許甜既甜味,我幾喜歡!再配上少許香草,為整款炸雞有少許點綴。♥️雙重芝士焗雞邪惡芝士之選!雙重芝士,造出極黏合既拉士效果,一咬落去,就與芝士拉扯。焗雞與炸雞的確有對比,配上芝士的焗雞雖不會有炸雞的脆感,但會掛上更多芝士,提升整個味道。♥️黃金鹹蛋炸雞賣相一流,炸得金金黃黃,炸皮外脆內軟。香濃的鹹蛋味佈滿整件炸雞,味道一流,入口很香口,極美味!♥️蜜糖芥末薯條薯條份量很多,質感很乾爽脆脆的。香濃的蜜糖芥末醬份量很多,味道突出,整體是甜甜而吸引,密糖味較重。♥️朱古力沙冰大大杯朱古力沙冰,重朱古力味,配上冰凍的沙冰舒緩炸品帶來既油膩感!

♥️柚子醋沙律

甜酸炸雞
蜜糖芥末薯條
朱古力沙冰
2022-10-15 125 views
濃蒜炸雞店家採用大量生蒜醃製,味道超級濃郁,經過炸雞既洗禮,海量生蒜粘在炸雞之上,口感粒粒生蒜,好有層次、蒜香味道很入味!黑糖炸雞甜甜的黑糖配上炸雞很美味,黑糖有點上海糖醋風味,味道調配得很平均,不會偏向過甜,味道一流!檸檬柚子炸雞酸酸甜甜很開胃!檸檬本質是酸既,配上柚子中性的酸而帶甜,中和了整個味道,提升了整個食慾及胃口!涼拌水冷麵水冷麵用料上乘、冷麵細嫩幼滑。配上店家清淡調配既湯底,不會令人覺得淡而無味,而是帶出小清新的感覺。蜜桃特飲蜜桃特飲超大杯!抵飲之選!再配上阿菠蘿經典雪條,味道一流,亦沖淡了滿滿炸雞既飽滯感!熱帶放題薄餅薄餅用料豐富,包括菠蘿、磨菇、芝士等;薄餅是厚底製作、能夠帶出飽吐感!味道菠蘿鮮味十足,配上店家甜甜的醬汁,又是開胃之作!
濃蒜炸雞

2022-10-13
Type of Meal
Dinner
2022-10-13 163 views
上次同姊妹們食完Banchan and Cook既炸雞,覺得好好食,佢就提議今次飯聚又食韓國炸雞。入到去眼見3、4枱,可能因為係平日,所以冇咩人。我地鐵選左$168nett/人既放題。每次電話落完單要等5分鐘先可以再落單, 所以第一次落單要落多少少喇。第一轉點左個粟米,點知「粟粟」地🤔另外點左波菜, 都ok, 唯一點得最多係呢樣炸雞試左幾個味,唔太特別,好普通。可能有Banchan and Cook做左對比...掛😅😅😅4個人食其實都點左好少野, 因為我地都覺得唔係太好食… 同埋,我個人覺得有少少茶記feel
入到去眼見3、4枱,可能因為係平日,所以冇咩人。

第一轉點左個粟米,點知「粟粟」地🤔

另外點左波菜, 都ok, 唯一點得最多係呢樣

2022-10-13 101 views
🍽 Sodam Chicken📍地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓💰只供參考💰人均$100-$200😋2x 全日90分鐘放題餐(成人)$168前菜👉🏻韓式酸蘿蔔醃到夠酸 夠晒開胃 鍾意食酸嘅人超級推介👉🏻韓式辣拌海蜇海蜇唔會好辣 好後悔冇嗌多一份 超級好味絕對可以講係比炸雞店耽誤嘅海蜇🫶🏻🫶🏻🫶🏻👉🏻涼拌水冷麵味道有啲酸 感覺有啲神奇 好彩佢個份量細細份 唔怕食唔晒👉🏻韓式辣泡菜可能食咗炸雞再食泡菜覺得好似淡咗少少👉🏻柚子醋沙律佢啲雞係新鮮即炸 全部上碟都熱辣辣同埋卜卜脆食到唔停口 以下幾款值得點名嘉許👉🏻2x 避風塘炸雞新出嘅避風塘炸雞 冇理由唔試吓㗎嘛味道出乎意料 非常新奇刺激 建議大家可以試吓👉🏻2x 甜酸炸雞不得了 必食推介唔怪得知咁多韓式炸雞都係主打甜酸醬啦👉🏻1x 黃金鹹蛋炸雞超級邪惡鹹蛋黃 啲蛋黃同隻雞融為一體好match如果大家中意食鹹蛋黃薯片 絕對要一試 👉🏻1x 雙重芝士焗雞估唔到除咗炸雞焗雞都非常出色 隻雞少脂肪之餘仲要一條骨都冇 啖啖肉焗嘅時間啱啱好 夠晒嫩滑👉🏻1x 蜜桃特飲 $58👉🏻1x 提子特飲 $58杯嘢飲好似個頭咁大 入邊仲有條雪條 夠晒解渴提子特
🍽 Sodam Chicken

好味指數: 3.8/5
性價比: 3.8/5
環境: 3.8/5
2022-10-12 73 views
上星期去朋友屋企, 她叫了 Sodam Chicken  外賣炸雞.  大家食到吾停口.   於是約好星期日直接去餐廳食放題.  餐廳近時代廣場, 交通方便.餐廳座位整齊, 有大電視, 也播著流行韓國歌曲.  窗外有陽光, 氣氛輕鬆.入座後, 侍應姐姐送上餐牌.  又介紹抵食 炸雞焗雞 + Pizza, 放題 $178- (90 分鐘)  炸雞  焗雞  有13 個口味,  店員通知剛 新加一個  避風塘炸雞,  即有 14 種風味.  Pizza 有五款, 還有小食, 無限添加, 我們要努力食飲品正做優惠 (買一送一),  叫了 紅石榴檸檬梳打, 送 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新,  飲落透心涼.  好抵飲!  配 芝士粉薯條 及 炸雞,  超正.炸雞,  即叫即做,  先 來三款:  蜜糖蒜香炸雞, 香草青檸炸雞,  甜酸炸雞,   全部無骨,  啖啖肉.  雞肉好嫩好 juicy,  外皮炸得有香脆, 好惹味.餐廳準備了膠手套, 抹手紙,  及小型棄置桶.  好窩心. 炸雞吾同味料, 要慢慢食.  蜜糖蒜香炸雞,   好蜜味, 加上蒜香,  yummy !小食, 有十款,  選了五
飲品正做優惠 (買一送一),  叫了 紅石榴檸檬梳打, 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新,  飲落透心涼.  好抵飲!  配 芝士粉薯條 及 炸雞,  超正.
餐廳準備了膠手套, 抹手紙,  及小型棄置桶.  好窩心.
小食, 有十款,  選了五款.
韓式前菜必食:  韓式辣泡菜, 韓式辣拌海蜇, 韓式酸蘿蔔, 調味至正, 不會太辣太酸, 好開胃.  有韓國風味.
柚子醋沙律:  蔬菜鮮爽, 幫助消化.
再送上炸雞三款:  黑糖炸雞,  檸檬柚子炸雞,  蜜糖芥末香葱炸雞,  餐廳好有創意, 炸雞奇味無窮好好食, 唔會肥膩!炸粉唔會好厚.   朋友話黑糖炸雞, 味道較為濃甜了少少.
再吃了 檸檬柚子炸雞, 口味又中和返.
避風塘炸雞,  要試新口味, 心中是有避風塘辣蟹思圍,  食落有香蒜 香辣味,  好醒神.
焗雞送到:   重芝士焗雞, BBQ 香辣焗雞, 沒有炸粉, 感覺雞味不俗, 更滑口.
韓風紫菜焗雞, 蜜糖蒜香焗雞, 紫菜帶來強烈韓風,  蜜糖蒜香有點西化.  各具特式.
黃金鹹蛋炸雞, 中式 fusion 菜, 味道非常好.
薄餅:熱帶風情薄餅,  即叫即制, 食材滿滿, 夠熱又脆口.
有拉絲效果, 入口濃濃芝士香味, 真好食, 一口一件食清了.
今次韓式炸雞  焗雞, 味道  多元化, 比韓國地道廚藝做得更好,  這個 放題超值抵食, 大家好回味又超飽啊 !!
$210 (Lunch)
  • 甜酸炸雞
  • 蜜糖蒜香雞
  • 蜜糖芥末香葱炸雞
  • 避風塘炸雞
  • 韓風紫菜焗雞
  • 蜜糖蒜香焗雞
  • 熱帶風情薄餅
2022-10-10 66 views
🥚蛋美最鍾意係炸雞夠多汁又嫩🥺❣️銅鑼灣呢間勁出名食炸雞放題🤍❣️前幾年已經其實好多人已經討論緊不過我就拖到依家先嚟🥹除咗超過所選嘅炸雞同埋焗雞仲有唔同特色嘅韓國小食同Pizza🤩而且飲品仲有買一送一🫶🏻最鍾意除咗工業風唔單調嘅裝潢外就係多款選擇而且質素好交到功課🫶🏻🥺依家一次過同大家介紹翻❣️.1️⃣無骨焗雞 - 蜜糖蒜香、雙重芝士、韓風紫菜、BBQ香辣、噴火辣、黃金鹹蛋有成六種口味😛🤍其中最欣賞嘅一定係蜜糖蒜香🥺甜甜地加上蒜片個味溫和但又唔單調🥰韓風紫菜同雙重芝士就係焗雞上撒上紫菜粉/芝士粉~其實個人就覺得冇咩特別🙈如果佢用醬取替粉嘅話咁味應該會出色更多👅🤍‼️辣味真係好刺激🥹用咗辣雞麵嘅醬真係食到流晒眼所以之後轉咗bbq味🤍因為有BBQ醬嘅甜味令到個辣相對冇咁刺激中和返🫶🏻最後係鹹蛋黃🥰鹹香味夠重我好欣賞🥺不過整體焗雞嚟講唔夠熱😿但味道夠多款~放題嚟講其實唔馬虎❣️2️⃣炸雞 - 甜酸、辣味、蜜糖芥末香蔥、檸檬柚子、香草青檸、濃蒜、黃金鹹蛋、避風塘呢到有成8款口味🫶🏻其實炸雞係焗雞嘅兩倍大🤣同埋真係每隻都熱辣辣保留住肉汁🥺‼️不過咁大件其實因為炸粉幾厚下🙈所以我食嘅時候怕太膩都會咬走👅咁多款印象最深
🥚蛋美最鍾意係炸雞夠多汁又嫩🥺❣️

呢到有成8款口味🫶🏻其實炸雞係焗雞嘅兩倍大🤣同埋真係每隻都熱辣辣保留住肉汁🥺‼️不過咁大件其實因為炸粉幾厚下🙈所以我食嘅時候怕太膩都會咬走👅咁多款印象最深刻嘅反而係黃金鹹蛋🥰佢嗰陣鹹香味同炸雞真係令人食到好幸福🥺鍾意甜味嘅話其實可以嗌蜜糖芥末或者檸檬柚子~個人就鍾意蒜味/甜酸多😽🫶🏻

3️⃣薄餅、小食
是日兩款薄餅係熱帶風情、泡菜雞~我覺得個味冇太特別但餅皮其實真係好厚😿可能如果薄啲會食得開心啲🥹
小食方面就試咗蜜糖芥末薯條、酸蘿蔔、泡菜、芝麻菠菜、韓式水冷麵、酸辣海蜇、牛油粟米🤍食得太多雞就叫咗好多小食解膩🤣🤣我覺得個酸辣海蜇真係好好食❣️🥰雖然淨係食咗一兜🤭其他小食我都覺得正常發揮~
今次太飽就冇叫到嘢飲啦👅其實呢度同朋友得閒傾偈聚下又食住炸雞🥺我覺得係到開心嘅🥰
📍Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
🤍[8/10]
#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #韓式小食 #蛋美吃韓國菜 #炸物 #放題 #香港放題 #海蜇 #炸雞 #焗雞 #韓式小食 #香港炸物 #泡菜 #冬甩 #奧利奧 #伯爵茶 #梳打 #年糕 #香腸 #年糕串 #脆脆 #sodamchicken #pizzahk #pizza #芝士 #芝士控 #薯條
同朋友約埋聚舊,想食啲開心邪惡野😝所以就搵左呢間炸雞,朋友食過話好味。本身想叫任食,但精明既朋友計過條數🤑,覺得分開叫價錢差唔多,但可以食到多啲款,所以分開黎叫左:🔽 柚子炸雞:甜甜柚子味,雞炸得好脆但仍然好多汁😋鍾意甜味炸雞既朋友都讚。🔽 咸蛋黃炸雞好有咸香蛋黃味,比較重味,但好野味😛都一樣好juicy😛🔽 芝士麵包炸雞呢個大家食得好開心😍一見到賣相都好好,一大碟又有埋芝士包大家見到都好興奮!好好玩,又點黎食又拉絲,最後連包都食埋!芝士味道咸咸甜甜!多人必點!🔽 紫菜烤雞紫菜外皮好香,本身鍾意烤雞口感,但佢地既烤雞冇炸既咁juicy,而底既味道唔太食得出,醬油味?🔽柚子蝦沙律食左咁多炸重味野,食個沙律清新一下佢 🔽 部隊鍋一齊食部隊鍋好開心!咩都有啲、烚烚下好正(正常辣韓式公仔麵味)🔽 蝦芝士薄餅味道有啲特別,因為有酸瓜,呢款唔太啱我口味😅💭總結:一碟都大大碟,少人就唔建議單點。炸雞多款又juicy, 食得開心,想食炸雞可以再黎😝
同朋友約埋聚舊,想食啲開心邪惡野😝
所以就搵左呢間炸雞,朋友食過話好味。

🔽 柚子炸雞
甜甜柚子味,雞炸得好脆但仍然好多汁😋
鍾意甜味炸雞既朋友都讚。

🔽 咸蛋黃炸雞
好有咸香蛋黃味,比較重味,但好野味😛
都一樣好juicy😛

🔽 芝士麵包炸雞

呢個大家食得好開心😍

🔽 紫菜烤雞

🔽柚子蝦沙律
食左咁多炸重味野,食個沙律清新一下佢

🔽 部隊鍋
一齊食部隊鍋好開心!咩都有啲、烚烚下好正
(正常辣韓式公仔麵味)

🔽 蝦芝士薄餅
味道有啲特別,因為有酸瓜,呢款唔太啱我口味😅

💭總結:
2022-10-01 72 views
同朋友去挑戰下任食炸雞 焗雞 Pizza 薯條 韓式小食發現任食都好多款式每樣一件來第一round 🙌🏻炸雞有8款口味當中最喜歡係濃蒜炸雞🧄重口味蒜香 超級惹味☺️而焗雞有5款口味就最喜歡雙重芝士啦!🧀芝士粉多到成個嘴邊都係個噴火辣焗雞 唔係講笑 真係超級辣🌶️🌶️驚喜啲雞件全部都滑滑的 而且多汁 Pizza 薯條都有得任食 感覺好爽😄又可以轉換下口味嘛仲有唔少得叫啲韓式小食 沙律絕對好重要 因為係可以解解油膩~咁就可以叫第二round 啦😂😂.成人 $168/位 小童(3-8歲) $88/位任食90分鐘 絕對夠時間食🙈.📍Sodam Chicken📌銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
同朋友去挑戰下任食炸雞 焗雞 Pizza 薯條 韓式小食
驚喜啲雞件全部都滑滑的 而且多汁
Pizza 薯條都有得任食 感覺好爽😄
又可以轉換下口味嘛
仲有唔少得叫啲韓式小食 沙律
絕對好重要 因為係可以解解油膩~
咁就可以叫第二round 啦😂😂
成人 $168/位
小童(3-8歲) $88/位
任食90分鐘
絕對夠時間食🙈
📍Sodam Chicken
📌銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2022-10-01 44 views
偽韓仔keep住個韓風,就緊係要再去食韓國野啦,琴日先介紹完韓燒,今日就要講講呢個炸雞😍大家都知,韓國雞炸出名多口味,平時出面食half half都只係食琴兩個味,今次呢間你食得落可以試晒全部😆😆呢間炸雞店係銅鑼灣,佢係任食既,有好多款唔同口味既炸雞,件件都炸到脆卜卜,入面都仲keep到好juicy😍而且全部都冇骨,比偽韓仔自己食都唔怕👍🏻最特別就係噴火辣焗雞,中意食辣既必叫😆真係辣到噴火,媽媽平時食譚仔食中辣,呢個都頂唔順😛我最like就係檸檬柚子炸雞,酸酸味味,食落中和左肉既油膩🥳飲品方面就要再加錢單點,但係買一送一都幾抵飲,因為極大杯😂我叫左杯蜜桃特飲,入面仲有成枝雪條,當埋甜品🙈偽韓仔仲霸晒成杯唔肯比返我(影低晒佢啲曳野)除咗炸雞任食,佢哋嘅Pizza都係飲食嘅,實在有太多嘢食,我哋都係試咗一款Pizza,細細個味道都唔錯😉佢地仲可以外賣送貨添架!開party就岩晒喇👍🏻

佢地仲可以外賣送貨添架!開party就岩晒喇👍🏻
Sodam Chicken 📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓炸雞pizza焗雞放題 90分鐘任食$168/位 All you can eat 炸雞🍗有8款口味🤣唔好講笑~每款都好大件🤣建議兩人share一件雞~禁就可以試到多幾款口味個人推介必食黃金鹹蛋炸雞~邪惡鹹蛋黃配上香脆炸雞忍唔住叫多round來食🤭蜜糖芥末香蔥炸雞~甜甜非常好味炸雞即叫即炸~上碟熱辣辣表皮炸得金黄香脆~入邊雞肉非常Juicy焗雞🐓有5款口味~好入味個人推介雙重芝士焗雞~芝士味超濃蜜糖蒜香焗雞~蒜香蜜味濃韓式小食~有成9款推介~柚子醋沙律🥗 & 蜜糖芥末薯條🍟呢間炸雞好味~食落唔會有油膩感炸雞同焗雞都無骨~非常貼心另外仲有外賣送貨服務🚚www.sodamchicken.hk做緊買一送一 🤭BUY 1 GET 1 FREE 滿$500包運費~有興趣可以上網址到睇睇
Sodam Chicken
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

炸雞pizza焗雞放題 90分鐘任食
$168/位 All you can eat

炸雞🍗有8款口味
🤣唔好講笑~每款都好大件🤣
建議兩人share一件雞~
禁就可以試到多幾款口味

炸雞同焗雞都無骨~非常貼心

另外仲有外賣送貨服務🚚
www.sodamchicken.hk
做緊買一送一 🤭BUY 1 GET 1 FREE
滿$500包運費~
有興趣可以上網址到睇睇

想黎呢間食韓國野好耐,見佢有個放題好吸引!$168食到咁多款嘅炸雞同焗雞性價比好高😍 |炸雞:甜酸炸雞、蜜糖芥末香葱炸雞、香草青檸炸雞、辣味炸雞、檸檬柚子炸雞、濃蒜炸雞、黃金鹹蛋炸雞、泡菜炸雞、黑糖炸雞 |焗雞:蜜糖蒜香焗雞、韓風紫菜焗雞、噴火辣焗雞、雙重芝士焗雞、BBQ香辣焗雞、黃金鹹蛋焗雞 炸雞同焗雞有好多好有特色嘅口味 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 而且都係無骨食起黎好方便✨ 每款都想試吓不過個胃唔夠大🥺 咁多款入面最鐘意係 ♡黑糖炸雞 & 雙重芝士焗雞 ⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 唔敢叫噴火雞炸雞~聽人講好辣,唯有留番比嗜辣之人食🤣  叫埋主菜都係半價😱不過今日變左食肉獸就冇點到主食😆;Pizza同小食都唔洗加錢😻 叫左一啲蔬菜類 🥢柚子醋沙律、韓式辣泡菜、芝麻菠菜、韓式酸蘿蔔、韓式辣拌海蜇,可以解解膩🥗♡ 西柚啤酒 ♡ 熱情果啤酒 .飲品需要另外付費 但買一送一都幾划算🍻兩大杯啤酒都係($75) 鐘意似甜啲嘅啤酒推薦熱情果味!除左堂食之外 仲有外賣送上門服務✨啱哂一大班朋友聚會/派對嘅時候叫 非常方便🫶🏻
想黎呢間食韓國野好耐,見佢有個放題好吸引!
$168食到咁多款嘅炸雞同焗雞性價比好高😍

♡ 西柚啤酒
♡ 熱情果啤酒

除左堂食之外 仲有外賣送上門服務✨
啱哂一大班朋友聚會/派對嘅時候叫 非常方便🫶🏻

2022-09-26 42 views
餐廳落單用QR code,有90分鐘任食炸雞、焗雞、Pizza & 小食,主食半價,飲品買一送一🥂款式味道都有好多選擇,咩都想試就要留意每嘥兩件雞,要俾$10架🤭唔好做大嘥鬼啦❕❕∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 炸雞放題 $168૪ 無骨炸雞表面炸到好酥脆,入面嘅肉質唔會嚡😆有7款口味可以任食,當中較特別嘅黃金鹹蛋,食到有沙沙嘅口感,而且又唔會好鹹😋想食清新少少嘅,揀檸檬柚子啦❕醬汁味道同口感似韓式柚子蜜未開水前咁🍊૪ 焗雞雞皮焗到好香脆,冇乜肥膏,肉質相對滑身啲。6款口味入面,蜜糖蒜味encore 左幾次,味道甜甜地,仲帶有蒜香🧄想食辣嘅,可以試下BBQ香辣,味道似串燒嘅嗰種辣,香辣惹味🤤૪ PizzaPizza底係厚底,口感鬆軟😌供應款式每日都會唔同,當日就有:熱帶風情 & 泡菜雞肉口味。其中泡菜雞肉,餡料都多。雖然有泡菜,但味道唔辣,雞肉肉質唔乾,變成pizza出奇地夾😆૪ 小食蜜糖牛油粟米有好香濃嘅牛油味,味道甜甜地👍🏻紫菜薯條份量多,用粗薯,入面有滿滿薯蓉。韓式辣拌海蜇,甜辣嘅味道+海蜇爽脆嘅口感,愈食愈上癮😋∴∵

炸雞放題 $168
૪ 無骨炸雞
表面炸到好酥脆,入面嘅肉質唔會嚡😆

૪ 焗雞
雞皮焗到好香脆,冇乜肥膏,肉質相對滑身啲。

૪ Pizza
Pizza底係厚底,口感鬆軟😌

૪ 小食
蜜糖牛油粟米有好香濃嘅牛油味,味道甜甜地👍🏻
紫菜薯條份量多,用粗薯,入面有滿滿薯蓉。
韓式辣拌海蜇,甜辣嘅味道+海蜇爽脆嘅口感,愈食愈上癮😋

2022-09-19 2011 views
🥚🥚🐷任食韓式炸雞焗雞✨性價比:7/10🍳食物:6/10🌏環境:6/10🕺🏻服務:6/10💰是次消費:$ 168 #蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在銅鑼灣🍰食物分類: #蛋蛋豬吃炸雞 #蛋蛋豬吃韓國菜————————炸雞任食試過未呢?在銅鑼灣中就有間韓式炸雞店以$168就可以任食不同口味炸雞啦,除此以外還有焗雞、pizza和小食,每次都可以混合口味。無骨炸雞 甜酸口味濃蒜口味辣口味香草青檸口味無骨焗雞韓風紫菜口味蜜糖蒜香口味逐件逐件雞上菜,可以嘗試所有口味,炸雞還要即叫即做。薄餅熱帶風情口味小食涼拌水冷麵韓式辣拌海蜇芝士粉薯條飲品 (買一送一)藍橙乳酸 (原價 $58)菊花蜜特飲(原價 $58) – 打卡之選*他們還有提供外賣送貨服務,在家都可以吃到韓式炸雞了。Sodam Chicken🚦銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓(銅鑼灣站 A 出口, 步行約1分鐘)🕰營業時間:11:00 – 22:00
🥚🥚🐷

香草青檸口味

無骨焗雞
韓風紫菜口味
蜜糖蒜香口味

逐件逐件雞上菜,可以嘗試所有口味,炸雞還要即叫即做。

薄餅
熱帶風情口味

小食
涼拌水冷麵
韓式辣拌海蜇
芝士粉薯條

飲品 (買一送一)
藍橙乳酸 (原價 $58)
菊花蜜特飲(原價 $58) – 打卡之選*

他們還有提供外賣送貨服務,在家都可以吃到韓式炸雞了。

Sodam Chicken
🚦銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
(銅鑼灣站 A 出口, 步行約1分鐘)
🕰營業時間:11:00 – 22:00
2022-08-31
2022-09-19 62 views
這間餐廳咁多好評,我叫了外賣仲有優惠買一送一,結果食左兩舊已經唔想食。全部炸雞同一個味,只係俾唔同醬汁你。叫左香䓤,柚子,原味。炸雞係冇骨的,雪藏雞肉,勁厚粉。似KFC炸雞粒的大舊版。真係好伏! 要做買一送一係有原因的。

炸雞
2022-09-16