2022-05-22 406 views
同朋友慶祝生日🎂朋友係黑芝麻鐵粉🤣,見到呢個蛋糕就好想買黎試下😋蛋糕賣相簡單但配色唔錯,灰色配紫色有種高貴既感覺,加埋塊白朱古力寫字牌,整體幾順眼🤣💜幾片紫色喺朱古力~🖤蛋糕外面包著黑芝麻cream,入面係幾層黑芝麻海棉蛋糕+cream,食落有濃郁既黑芝麻味,有驚喜!整體味道唔會太甜😋 朋友唔太喜歡甜都冇抗拒。值得一試🤣細細個蛋糕~適合2至6人慶祝🎂🎂職員都好有禮貌,寫在朱古力牌上的字亦算公整,讚🤣👍
同朋友慶祝生日🎂
朋友係黑芝麻鐵粉🤣,見到呢個蛋糕就好想買黎試下😋

💜幾片紫色喺朱古力~

細細個蛋糕~適合2至6人慶祝🎂🎂

職員都好有禮貌,寫在朱古力牌上的字亦算公整,讚🤣👍
  • 日本香濃黑芝麻蛋糕
2022-05-17 127 views
一直都很喜歡吃這間的乳酪雪糕,除了味道好之外賣相都很吸晴,大家有發現這種乳酪雪糕店愈來愈少嗎? 大家記得有一期十分盛行,逛街時隨處可見,有一種是可以自己吱雪糕下配料再去給店員磅重的,我還覺得很好玩>< CLASSIC- I品項WILD SUMMER ($50) ,呀Ju比較喜歡用水果搭配乳酪雪糕,酸酸甜甜真的超棒,WILD SUMMER有菠蘿脆片、荔枝、芒果配搭脆餅碎和紅莓醬,聽起來就超清新的有沒有? 店舖有座位可以供客人坐下吃,逛街/飯後來一杯真的很棒~
2022-03-26 198 views
ෆ⃛ Smile Yogurt & Dessert Bar ෆ⃛朋友們同我推介過呢間賣yogurt 雪糕嘅好多次,所以去開旺角都特登行去Top食٩ ۶ 嗰日仲有做緊買第二杯有7折嘅優惠(見佢IG寫暫時做到4月20號✨♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜♡ Banana split $ 48 ♪ 見到個menu真係糾結咗好耐全部都想食ᵎᵎᵎ 最後都係嗌咗最Basic嘅唔會出錯嘅款(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢個嘅toppings有蝴蝶酥,變脆左嘅朱古力醬,中間仲有啲脆脆同熱情果香蕉醬,最底就有啲水果。覺得佢一層一層食到一半就可以食到唔同味嘅感覺好好,會有新鮮感(ˊσ̴̶̷̤ ₋̮̑ σ̴̶̷̤ˋ)₊ෆ⃛⁺˚ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 Wild summer 朋友原本想嗌fruity fruity但有材料冇就轉左食呢個,呢個嘅toppings 有菠蘿片,荔枝肉,上面有紅桑莓醬,中間仲有啲芒果,整體食落係酸酸甜甜,好fresh的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5✎ 總括:依家食乳酪雪糕嘅舖頭越嚟越少T T 我哋已經講

 Banana split $ 48 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 Wild summer

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
Wild  summer

✎ 總括:依家食乳酪雪糕嘅舖頭越嚟越少T T 我哋已經講話要食晒佢Menu嘅所有味(๑•̀‧̫•́๑) 🅟🅢建議大家影完都快啲食,因為我哋搵位食搵咗10分鐘佢都融喇🧊

ෆ̈ Smile Yogurt & Dessert Bar (旺角)
✇ 地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地下G05號舖
2022-03-24 116 views
🎈#cathlife_yum旺角 𝗦𝗺𝗶𝗹𝗲 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 & 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 𝗕𝗮𝗿⛳️🚨必食足料乳酪雪糕🚨🌸驚喜乳酪蛋糕🌸════════════════════💨想吃點有新意的生日蛋糕?今次介紹這間以乳酪雪糕作賣點的蛋糕店꧁••••••••••••••••••••••••••••••꧂🔸草莓乳酪蛋糕(̆̈$198)🌟賣相簡單而浪漫☻︎這款蛋糕是情人節的時候買的,蛋糕面放上紅色和粉紅色的裝飾花瓣,粉紅漸變色的忌廉,添上浪漫感覺🥰.🌟夾心海綿蛋糕☻︎三層海綿蛋糕,中間夾住一層藍莓乳酪啫喱,甜道適中,更令蛋糕增加口感😆.🌟原粒草莓🍓☻︎切開蛋糕,驚喜發現有原粒草莓😍太興奮了🎈店內多款乳酪雪糕,你們又會喜歡吃哪一款呢?——————————————————♩視乎心情更新的我謝謝你把帖文看到這裡♩ ≑≐≔≓≒≑≕ ♫希望得到你的支持♫ ≑≐≔≓≒≑≕≑≐≔≓≒≑≕ ♬邀請你給我一個讚♥︎ ≑≐≔≓≒≑≕⋆⋆⋆⋆⋆⋆ ⋆⋆⋆⋆ ♯ғᴏʟʟᴏᴡ @cathlife_yum ⋆⋆⋆⋆⋆⋆ ⋆⋆⋆⋆#cathlife_yum #香港 #香港美食 #咖啡 #hkfood #hkfoodstagram #hkfood
🚨必食足料乳酪雪糕🚨
🌸驚喜乳酪蛋糕🌸
════════════════════
🔸草莓乳酪蛋糕(̆̈$198)
🌟賣相簡單而浪漫
🌟夾心海綿蛋糕
🌟原粒草莓🍓
☻︎切開蛋糕,驚喜發現有原粒草莓😍太興奮了

🎈店內多款乳酪雪糕,你們又會喜歡吃哪一款呢?
——————————————————
♩視乎心情更新的我謝謝你把帖文看到這裡♩
≑≐≔≓≒≑≕ ♫希望得到你的支持♫ ≑≐≔≓≒≑≕
≑≐≔≓≒≑≕ ♬邀請你給我一個讚♥︎ ≑≐≔≓≒≑≕

#cathlife_yum #香港 #香港美食 #咖啡 #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodlover #hongkong #hongkongfood #hkfoodblogger #hkfoodie #food #foodie #852foodie #lovefood #smile #smileyogurt #草莓 #乳酪雪糕 #草莓蛋糕 #🍰 #🍓
2021-12-11 243 views
曾幾何時乳酪雪糕係香港係非常之hit有好多唔同類型嘅乳酪雪糕店最出名嘅應該係Crumbs😂但係唔知幾時開始乳酪雪糕店開始喺香港慢慢失去😢😢而家喺香港嘅乳酪雪糕店即係可能得返一兩個牌子Smile係其中一間❤️佢哋嘅形式係有好多唔同款式嘅乳酪雪糕default晒,可以再另外加toppings佢哋嘅乳酪雪糕都真係好好食,所以間唔中都會食,我最鍾意就係佢哋嘅vanilla sky但我最懷念嘅都係一個乳酪雪糕底再可以自己喺上面加toppings嘅乳酪雪糕店🍦
曾幾何時乳酪雪糕係香港係非常之hit
有好多唔同類型嘅乳酪雪糕店

最出名嘅應該係Crumbs😂

但係唔知幾時開始乳酪雪糕店開始喺香港慢慢失去😢😢

而家喺香港嘅乳酪雪糕店即係可能得返一兩個牌子

Smile係其中一間❤️

2021-10-15 308 views
🍓Wild summer $48相信杯雪糕最吸睛就係塊金黃色嘅菠蘿脆片切到超級薄所以特別脆!乳酪雪糕淋咗酸酸甜甜嘅紅桑莓醬同埋鋪滿咗荔枝肉第一層夾雜咗啲芒果粒 第二層就係餅碎🍵I love green tea $48乳酪雪糕個頂插咗2塊綠茶芝麻脆片 茶味濃但芝麻味更出 隔離圍住嘅係綠茶糯米糍 口感煙煙韌韌而且沾滿微微帶甘嘅綠茶粉 超好味!下層夾雜著幾粒綠茶朱古力 質地厚實超級邪惡😈 睇餐牌介紹應該係用咗meltykiss第二層就係餅碎嚟增加口感
Wild summer
🍓Wild summer $48
相信杯雪糕最吸睛就係塊金黃色嘅菠蘿脆片
切到超級薄所以特別脆!
乳酪雪糕淋咗酸酸甜甜嘅紅桑莓醬同埋鋪滿咗荔枝肉
第一層夾雜咗啲芒果粒 第二層就係餅碎

I love green tea
🍵I love green tea $48

乳酪雪糕個頂插咗2塊綠茶芝麻脆片 茶味濃但芝麻味更出
第二層就係餅碎嚟增加口感
Other Info. : 呢間應該係香港少有減價嘅餐廳xD 記得之前平均都要$6x一杯 佢哋有好多配搭好嘅款式 選擇困難嘅我每次都要諗一陣 不過絕對係甜蜜嘅痛苦🤣
2021-05-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
Wild summer
I love green tea
2021-08-23 342 views
本身自己超鍾意食乳酪雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有一日經過旺角TOP商場😆😆😆😆見到有雪糕店,就即刻同朋友試吓👍🏻👍🏻👍🏻叫咗兩杯雪糕🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰平時好多地方買乳酪雪糕都冇得堂食但係呢間就有👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😻😻😻😻😻雪糕好適合打卡,超級靚❤️❤️❤️❤️❤️❤️味道方便就一般,不過價錢抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
本身自己超鍾意食乳酪雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
有一日經過旺角TOP商場😆😆😆😆
見到有雪糕店,就即刻同朋友試吓👍🏻👍🏻👍🏻
叫咗兩杯雪糕🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
平時好多地方買乳酪雪糕都冇得堂食
但係呢間就有👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😻😻😻😻😻
雪糕好適合打卡,超級靚❤️❤️❤️❤️❤️❤️
味道方便就一般,不過價錢抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-07-27 262 views
好掛住中學時代可以自己揀水果嘅乳酪雪糕🍦依家真係買少見少🧐好多都執晒笠😭今日去開旺角T.O.P商場就一於試吓呢間乳酪雪糕店✌🏻1️⃣Wild summer $48🍦呢間乳酪雪糕係我食過暫時覺得乳酪味最重嘅☺️比一般乳酪雪糕味道濃唔會覺得好水嘅感覺👅食完真係覺得飽肚😛面頭有一塊乾菠蘿同埋士多啤梨醬🍍🍓味道都偏甜冇酸味🙆🏻‍♀️荔枝肉一咬落去就泌晒啲糖水出嚟🥴但係甜到確喉嘅🤮完全食得出係好重罐頭水果味😵食到中間有一啲消化餅碎同乳酪雪糕嘅味道都幾夾🤪再下面就有啲芒果肉🥭呢個真係好睇個人感覺🤣有啲人可能好鍾意佢荔枝爆汁不過我自己就唔鍾意咁甜嘅味道啦🥴2️⃣Banana split $48🍦插着半塊蝴蝶酥🙆🏻‍♀️整體足料✌🏻面頭朱古力好快變硬😂影完相再食嘅時候已經係硬到用匙羹都畢唔到要用口直接咬😂食到中間一樣有餅碎 連埋雪糕加多層口感都好食🙆🏻‍♀️但香蕉醬麻麻地😵🉐舖頭有張小吧枱👏🏻有四個位 買完雪糕或者蛋糕都可以坐低食🖖🏻除咗佢幫你配搭好嘅款式之外亦都可以自己揀唔同嘅topping不過價錢我就覺得冇咁抵🧐而佢幫你配搭嘅款式其實都有唔少選擇✌🏻每個都混合左唔同嘅水果加醬而且勝在乳酪味重食得飽肚☺️同埋而家應該

1️⃣Wild summer $48🍦

2️⃣Banana split $48🍦

🉐

同埋而家應該成個商場都同大麻成合作緊🤩所以呢間舖頭都有一啲大麻成嘅雪糕🍦見到佢雪糕上面插着一個大麻成嘅紙牌大家可以去影相呀💓

吧枱地下有啲罅隙位好明顯店員冇清理😅因為真係十分之污糟🤮🤮🤮食雪糕嘅時候睇到真係有啲唔開胃🤢
價錢:🟡🟡🟡⚫️⚫️
味道:🟡🟡🟡🟡⚫️
環境:🟡🟡⚫️⚫️⚫️
服務:🟡🟡🟡⚫️⚫️
#foodie #hkfoodie #cooking #foodphotography #foodbloggers #hkfoodblogger #hkfood #healthyfood #hkrecipe #香港好去處 #便當日記 #便當 #記錄生活 #飲食日記 #飲食紀錄 #蛋糕 #甜品 #香港美食 #相機食先 #香港一日遊 #香港打卡 #sff_紅線 #乳酪雪糕 #旺角美食 #sff_綠線 #旺角 #旺角黃店 #sff_yellow
黎到TOP依個潮人集中地,見到依間SMILE除左有Yogurt仲有蛋糕食,食物賣相十分吸引呀😘😘今次揀左依杯乳酪叫WILD Summer,果然係好狂野,配料十分多,食極都食唔哂,仲另外加左綠茶麻糬,麻糬同乳酪都幾夾,好有口感,價錢都算合理,可以一試!🤤🤤

唔講唔知原來好多乳酪雪糕都執咗笠了,想search黎搵間食都好難,以前食開crumbs都執埋🥲今日放假終於一如所願食到了🥺😭·🍦Very Healthy Mix (HKD 48)揀咗呢個以水果為主嘅乳酪雪糕,酸酸甜甜好正!!面頭有士多啤梨配蜜糖再加埋有d香脆穀物,好似粟米片咁,好有口感👏🏻最下層仲有好多新鮮水果,仲有熱情果香蕉醬,食落又唔會好甜!大家仲有冇好食嘅乳酪雪糕可以推介比我🥺🙏🏼因為真係得返好少地方有得食了😭

·🍦Very Healthy Mix (HKD 48)

2021-04-26 386 views
今次慶祝家人生日,試左呢間smile yogurt and dessert bar. 見佢門口啲yogurt好吸引,蛋糕造型都好靚,就買左番去試下啦店員好細心,比左兩支長長既爉燭我地,又有埋膠刀,同埋生日牌,番到去點個火就食得百花蜂蜜蛋糕因為全家人都中意食蜂蜜,就叫左呢個色香味俱全既蛋糕啦! 造型真係好靚,食落去好香蜂蜜味!但又唔會太甜!佢既cream唔算好多,入面係一層層既海綿蛋糕同蜂蜜!好足料好好食呀!最重點係!佢比左成袋蜂蜜脆脆我呀!!超好食!脆脆既口感,但咬落就入口就溶,化成一攤蜂蜜咁,全家都對蛋糕好滿意

TakeAway
Celebration
Birthday
2021-04-22 192 views
SMILE is my favourite yogurt ice cream shop!!!😍仲記得幾年前好流行乳酪雪糕,嗰時開到通街都係,點知而家嘅乳酪雪糕店真係10隻手指都數得晒,而smile仲可以屹立不倒,一定係有佢嘅過人之處😍😍💓-SMILE嘅雪糕係已經預設左右唔同嘅配搭,有健康版嘅,亦有水果版😍唔使諗食啲咩餡,超級方便!而且一款入邊有好多唔同層次,就唔使咁單調淨係食一種水果啦😛😛-除此之外,你都可以額外再加唔同嘅配料,我自己就最鍾意加綠茶糯米糍啦!
2021-04-16 133 views
同事介紹我食,話好好味😋所以去開旺角食飯就試吓,又真係幾好味自己揀了桂花啫哩乳酪,而朋友揀了蜜糖味乳酪,分享了唔同味道,兩款都唔錯桂花味很清香,乳酪亦開胃,另加草餅口感唔錯,餅乾脆口,只係一個人食,分量有點多,下次可以兩個人食一杯都夠而另一杯則比較偏甜,整體而言如果一路行街一路食係幾好,但係如果飯後食,份量會偏多,會飽到不得了,但真心好味😋另外見到佢啲蛋糕都好吸引,下次會試吓買嗰啲蛋糕食,因為聽人講都好似幾好食!

2021-04-06 129 views
同朋友食完飯後好想食啲甜點 行行下T.O.P. 見到Smile Yoghurt 就入左去食~入面有好多款,全部都好靚好吸引,糾結左好耐,最後揀左 Wild Summer ♡  (覺得顏色好靚好吸引~ 打卡able :P )Wild Summer 最上面有塊薄薄嘅菠蘿片,好脆好香菠蘿味 (重要唔係好甜嘅果乾咁)🍍 配料分左三層,上面有荔枝果肉同紅桑莓醬,中間有芒果,最底有脆脆,食落有好多層口感好有咬口~ Yoghurt 味道酸酸地 Mix埋水果一齊食好清新好fresh 唔會好甜 覺得做飯後甜點好好ʕ•ᴥ•ʔ 個度仲有少量位可以堂食,平時行行下街想坐下都幾好~

Wild Summer

個度仲有少量位可以堂食,平時行行下街想坐下都幾好~
2021-04-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$48 (Last Night Supper)
Wild Summer
好耐無食街頭小食😋見到呢杯乳酪咁吸引,想應下節,獎勵下自己!🍦雖然山楂蘋果唔係我鍾意食嘅口味😍但上面嘅白朱古力心心、粉紅色馬卡龍同食用花瓣太靚了!乳酪微酸帶甜🍨加埋入面嘅士多啤梨脆脆有口感,不痴牙🍓愈食愈開胃!🌹祝大家亂流下平安!關關難過,關關過!
情人節限定乳酪

🌹祝大家亂流下平安!關關難過,關關過!
2021-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
Celebration
Valentine's Day