2023-01-29 467 views
上次新年前食過一次,但因為師傅整親隻手所以果次冇漢堡包得熱狗賣,雖然熱狗都好食,但真係好想試佢漢堡!所以今日去之前都打電話問下先,費事去到又冇!今次叫咗奶茶、超級漢堡跟沙律,奶茶好飲,沙律正常唔太酸,個包真心正,包皮好脆,料又多(薯餅、煙肉、煎蛋、番茄、生菜),漢堡扒係手打肉,好juicy唔會柴皮,略嫌煙肉唔夠脆,個包大到一隻手都揸唔哂!埋單$53真係超值!其實最佳配搭應該係薯條、漢堡包、黑牛,但因為今日天氣太凍同埋新年食d嘢太熱氣所以要戒下口!餐廳做到二月尾光榮結業,要試就趁早!
!所以今日去之前都打電話問下先,費事去到又冇!
今次叫咗奶茶、超級漢堡跟沙律,奶茶好飲
,好juicy唔會柴皮
,略嫌煙肉唔夠脆
,個包大到一隻手都揸唔哂
!埋單$53真係超值

餐廳做到二月尾光榮結業,要試就趁早!
超級漢堡套餐
2023-01-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
超級漢堡套餐
  • 超級漢堡
2023-01-19 859 views
今日綱上登記左到灣仔鵝頸橋附近紅十字會損血.正準時到達.並登記及評估是否可以損血🩸及督手指驗血色指數.當時被評核報告可以損血🩸.但因為我還未食早餐.職員話要我去附近食早餐.食完早餐再歸來給我損血🩸.突然間想起在附近有間懷舊餐廳.於是乎決定去食番個懷舊早餐.當我哋嚟到餐廳門口.入面顧客唔多.枱櫈綠色為主.地方整潔.我哋坐喺四人卡位.啲侍應叔叔都上咗年紀.服務態度真係好好👍.我哋都有睇👀餐牌.我哋揀咗兩個早餐如下:1. 火腿通粉 X1 $38元 配:煎雙蛋及牛油方包. 餐飲:熱鴛鴦.2. 雙拼麵餐 X1 $38元 沙嗲牛肉拼豬扒公仔麵. 餐飲: 熱鴛鴦.註:在等餐的時候在社交平台發現餐廳公告做到2月底.光榮結業.香港又少咗間七.八十年代老字號嘅餐廳.真係越來越少.令人可惜!
1. 火腿通粉 X1 $38元
配:煎雙蛋及牛油方包.
餐飲:熱鴛鴦.
2. 雙拼麵餐 X1 $38元
沙嗲牛肉拼豬扒公仔麵.
餐飲: 熱鴛鴦.

雙拼麵餐
餐飲:熱鴛鴦
2023-01-10
$38 (Breakfast)
雙拼麵餐
餐飲:熱鴛鴦
  • 熱鴛鴦
2023-01-15 418 views
上星期三一個人去灣仔做嘢, 經過呢間都叫做有啲名氣嘅餐廳見到門面ok,入面又唔太多人又知道係黄店於是入去食個午飯,餐牌選擇都好多嘅, 於是叫咗個個漢堡包午餐, 但係上餐之後咬落去嗰個漢堡牛肉凍嘅,另外薯條又係凍嘅, 奶茶叫少甜點知仲甜過紅豆沙, 叫待應哥哥換個杯但佢個態度仲話好似話我唔啱咁, 價錢己收得唔平埋單差唔多100蚊, 食物質素差唔好味都唔緊要,因為支持黃店都預咗 ,但服務態度差就絕對接受唔到,永冇下次幫襯。
2023-01-14 311 views
入嚟簡直係受氣,問個收銀係咪隨便坐又唔答人,跟住我企係度望住佢,佢先比手叫我隨便坐。入到去,嗌咗個茶餐雞髀沙律同單份脆豬,雞髀沙律正常但個脆豬唔脆,合共$65最後,收錢就係嗰個西面阿婆,呼喝我放低啲錢,以後都唔會嚟呢間所謂嘅良心餐廳
入嚟簡直係受氣
,合共$65
2023-01-12 351 views
見到報導話 2月吳做所以就留意下見熱門就係 超級漢堡🤨諗住都係 噱頭嘢就試一下先😉超級漢堡包包面 有點點脆😯暖暖地入面好多料😲有 火腿,太陽蛋,薯餅厚牛肉漢堡,蕃茄,生菜當中 最出包係 牛肉漢堡扒🤩有肉汁😯 少少既牛肉美中不足既係 有少許筋🥴包底食到 有用牛油上過色建議食法: 切一半食😉易入口又令太陽蛋流黃😋結: $53個下午茶餐包野飲🤨🉐個包中上 水準😋🤨絕對 對得住價錢💰🫶🏼另外估吳到 舊式茶記都食呢種創意只可以做到2月……#新嘉美茶餐廳#超級漢堡包
見到報導話 2月吳做
所以就留意下
見熱門就係 超級漢堡🤨
諗住都係 噱頭嘢
就試一下先😉

包面 有點點脆😯
暖暖地
入面好多料😲
有 火腿,太陽蛋,薯餅
厚牛肉漢堡,蕃茄,生菜
當中 最出包係 牛肉漢堡扒🤩

個包中上 水準😋🤨
絕對 對得住價錢💰🫶🏼

另外
估吳到 舊式茶記都食呢種創意
只可以做到2月……

#新嘉美茶餐廳
#超級漢堡包
2022-06-04 2009 views
有時簡簡單單食茶餐廳,就係我哋呢啲OL趕住返去開會嘅必然之選。簡簡單單食一餐,開開心心已經好足夠,尤其係而家疫症情況底下,食完飽飽就最滿足啦😍呢間茶餐廳喺灣仔都屹立咗好多年,品質一向都出色,價錢又唔貴,所以經常見到佢lunch都好多人去食。😎除咗每日嘅午餐精選之外,我都好鍾意食佢個常餐😋😋通常都係叫雞翼辛辣麵,火腿奄烈,仲有一大塊多士,再加一條腸仔,好好味。員工服務態度都唔錯,上菜非常之快,完全唔駛等好耐。

2022-05-26 1281 views
有一晚,練波前,唔想食咁飽。路過一間茶餐廳,只想快快吃完趕去踢波。店員小姐很好人,因為我翻了餐牌很久,雖然沒有快餐,但是正所謂快餐等於午餐,午餐等於晚餐,晚餐又等於常餐。在茶餐廳常餐最平常,不外乎,一個麵、奄列、多士,沒有期望。常餐,先來到的是凍檸茶,然後5分鐘食物分別送上,果然常餐等於快餐。這裡的常餐,不常見,與眾不同。多士,熱辣辣,有牛油,有誠意;火腿奄列,脹卜卜,十分足料;湯麵,可以揀米線,不只是一般的沙嗲,可以選擇豬扒,塊豬扒好大塊,米線份量剛剛好。無論是湯米線、奄列、多士,都超出預期。總評味道:不常見的常餐,與眾不同;環境:小店;服務:服務好,上菜快;衛生:可以;價錢:性價比高。
常餐

這裡的常餐,不常見,與眾不同。
總評
味道:不常見的常餐,與眾不同;
環境:小店;
服務:服務好,上菜快;
衛生:可以;
價錢:性價比高。
常餐
2022-04-18 997 views
茶記要搵黃店唔易架~成日心心念念想食西多士, 星期日行完山就衝去食止止癮😛🤭 仲要係咖央西多~~💬咖央西多 - $40我巧鍾意!!! 雖然厚度就冇乜特別, 不過咖央唔會太甜好香椰香, 加埋溶化既牛油~甜甜哋甘甘哋 😋😋新鮮熱辣真係好好食!! 係價錢$40偏貴少少💬 雞扒公仔麵餐 配蘑菇粟米奄列- $53 加香草蕃茄湯+$5其實係特色常餐A轉咗茄湯, 個茄湯真係冇得頂~~~係好濃既蕃湯唔會好味精好口渴, 仲有少少香草, 配埋 煎香咗嘅雞扒好夾! 最後, 我係飲哂啲湯既 嘿嘿美中不足嘅係 ..佢奄列用嘅罐頭蘑菇, 不過茶嘅係咁㗎啦, 呢個價錢仲想點😋🤫兩樣我都想回頭食~~🥰 佢仲有香蔥芝士撈丁我都想試!!!!

💬咖央西多 - $40

兩樣我都想回頭食~~🥰 佢仲有香蔥芝士撈丁我都想試!!!!
2021-12-23 992 views
12月頭,公司安排上堂,早咗到場地,所以去食個早餐先😇。個餐連飲品唔駛5分鐘就到,快過快餐店。隻蛋流心,火腿正正常常,雞扒都叫大塊,不過唔熱嘅,而且好多油係碟,茄汁豆更加係凍嘅。麵包冇食,見都烘得唔錯。唔駛三個字就食完個早餐。
呢間新嘉美個老闆娘極度不友善,佢時時刻刻都係黑口黑面,有一次重好冇禮貌咁叫我執番好d餐牌,d餐牌放咗喺枱面上!老實講我係客人嚟架唔係妳d員工呀!執拾餐牌嘅責任應該係妳自己執或者叫妳d員工執,唔應該叫個客人執的!請妳平時要有些笑容吧。
2021-09-15 778 views
今日輕食快餐午餐 附近見到有間茶記有位入去開飯!一個蒸肉碎滑蛋加常餐扒麵就解決午餐!蒸蛋加豉油蔥花肉碎 入口蛋味濃 口感滑溜如豆腐一樣 撈飯最佳小菜又滑又香牛油方包加蛋奄列加扒一丁  麵包烘到香脆可口抹上牛油更添香氣夾埋隻蛋奄列食味道剛剛好! 雞扒煎得香脆咬開雞扒夠厚身有肉汁 公仔麵係用一丁特別好食麵條唔會煮到太過淋失去咬口 CP值高味道唔錯評分8/10消費$100新嘉美茶餐廳灣仔摩理臣山道26號地下G/F, 26 Morrison Hill Road, Wan Chai
今日輕食快餐午餐 附近見到有間茶記有位入去開飯!
一個蒸肉碎滑蛋加常餐扒麵就解決午餐!
麵條唔會煮到太過淋失去咬口
CP值高味道唔錯
評分8/10
消費$100
新嘉美茶餐廳
灣仔摩理臣山道26號地下
2021-09-12 587 views
一推門進去,已經有職員迎面行來招呼坐入卡位,感覺良好。沒有華麗裝修,地方整潔明亮。食物很多選擇,午飯時間,選擇了午餐B,粟米班腩飯,灣仔區$55連湯和凍飲。總結:食物OK大部份員工都殷勤有禮
一推門進去,已經有職員迎面行來招呼坐入卡位,感覺良好。
沒有華麗裝修,地方整潔明亮。

總結:
Type of Meal
Lunch
粟米班腩飯
2021-08-15 1317 views
成日見到d朋友分享去新嘉美食漢堡包,今次終於輪到我喇超級漢堡拼薯條$50 (包凍/熱飲)*一上檯就心心眼😍個漢堡包有差不多4吋高個包係用牛油芝麻脆包,外面脆脆、水裡鬆軟入面有六層,分別係煎蛋、煙肉、薯餅、手打牛肉漢堡、蕃茄同生菜值得一提係個牛肉漢堡都有成寸厚,好足料,咬落juicy,齒頰留香試過將個口擘到最大,係啱啱好咬到成個包一啖嘅😂薯條 薯條係即炸嘅,而且係我最鐘意波浪型薯條,加分!*下午茶 2pm新嘉美茶餐廳 (灣仔)灣仔摩理臣山道26號地下
成日見到d朋友分享去新嘉美食漢堡包,今次終於輪到我喇

超級漢堡拼薯條$50 (包凍/熱飲)*
一上檯就心心眼😍
個漢堡包有差不多4吋高
個包係用牛油芝麻脆包,外面脆脆、水裡鬆軟
試過將個口擘到最大,係啱啱好咬到成個包一啖嘅😂

薯條 薯條係即炸嘅,而且係我最鐘意波浪型薯條,加分!

*下午茶 2pm

新嘉美茶餐廳 (灣仔)
灣仔摩理臣山道26號地下
2021-08-07
$50 (Tea)
2021-08-15 486 views
超級漢堡包蕃茄、火腿、煙肉、薯餅、雞蛋、漢堡牛肉、生菜!真係冇得輸、見到真係未食都已經好吸引,食咗更加不得了,仲可以加薯條或沙律配飲品變成套餐!能夠隨心所慾的嘅事唔多,呢個漢堡真係滿足你好多好多嘅要求,做人最緊要開心滿足
超級漢堡包
蕃茄、火腿、煙肉、薯餅、雞蛋、漢堡牛肉、生菜!
2021-08-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2021-06-10 1262 views
之前成日聽人講新嘉美茶餐廳嘅下午茶好抵食,今日終於有機會黎朝下聖😍😍漢堡包配薯條$40嚟到就梗係要叫佢最出名嘅漢堡包下午茶😍😍塊肉大大舊,又多肉汁,而價錢又一d都唔貴,好抵食,薯條又充滿薯仔,又唔會炸得太濃,而重點係茄汁任點❗️❗️❗️❗️❗️炸雞肶配薯條 🍟$40炸雞肶 都好食,香口又唔會太燶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻但當然比較起上嚟就漢堡包好食好多,所以嚟到都唔使諗叫漢堡包啦❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

漢堡包配薯條$40

嚟到就梗係要叫佢最出名嘅漢堡包下午茶😍😍

炸雞髀配薯條

炸雞肶配薯條 🍟$40

炸雞肶 都好食,香口又唔會太燶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

炸雞髀配薯條
  • 漢堡包