2024-02-17 189 views
為左減重,最近夜晚都可以食菜多,諗住搵到間餐廳有沙律食唔使煩可以懶d唔使煮,但唔知咩事個餐越整越hea! 過年前晚市沙律,個煙三文魚都有4,5塊,過年後第一次去食變三塊,今日變兩塊!98蚊未計加一既晚餐🙃🙃
2024-02-17
Type of Meal
Dinner
2024-02-05 156 views
鍾意食薄底手工Pizza嘅人可以嚟呢度試吓下午茶時段仲好抵40幾蚊有交易, Pizza熱辣辣又多芝士, 而且咁嘅價錢真係唔係度度有, 仲要係即叫即整, 而且佢哋用啲食材都唔係平價貨, 個Pizza都好大個兩個人都夠分😉
2024-01-30 88 views
乾炒牛河我哋就食得多但係用鐵板底上嘅就甚少, 我覺得用鐵板上比普通碟更加好味😋, 因為本身個鐵板熱辣辣佢會令到啲河粉有啲燶邊, 所以食起上嚟更加香口, 因為我唔係經常食牛肉所以叫佢哋可唔可以走牛肉俾多啲洋蔥同蔥我
鐵板乾炒牛河
鐵板乾炒牛河
2024-01-14 165 views
每星期會叫2-3次茜廊外賣自取,今日第一次見餐湯得半碗😰變相兩個餐都係得一碗湯😰好失望!唔知淨係今日係咁定以後餐湯都得咁少.........外賣自取唔會喺餐廳續個蓋打開去check,返到屋企先見到,連同職員反映的機會都無,唯有留個食評希望餐廳見到啦!
忌廉湯
TakeAway
2023-08-25 565 views
入去食野,完全冇人理,唔夠人又唔請,叫人落單,冇人理,啲呀姐直行直過扮睇唔到,有個後生啲仔,叫等等,等10分鐘都冇人落單。嬲嬲地叫都冇叫就走。今時今日咁既服務態度,等接埋啦
2023-06-29 706 views
茜廊餐廳是一家位於天盛商場的餐廳,提供了豐富多樣的菜單選擇,包括中式和西式料理。茜廊餐廳的菜單非常豐富,無論您是喜歡中式還是西式料理,都能夠找到合適的選擇。他們的中式菜色包括各式各樣的炒飯、炒麵、燒賣和湯品等等。我試了他們的招牌炒飯,米飯口感綿軟,配料豐富,味道鮮美。他們的西式菜色也非常出色,包括漢堡、牛排和意大利麵等等。我特別推薦他們的牛排,肉質鮮嫩多汁,配上特製的醬汁,非常美味。除了菜單選擇,茜廊餐廳的菜品質量也非常優秀。他們使用新鮮的食材,並注重每一道菜的烹飪技巧。無論是中式還是西式料理,每一道菜都有著獨特的風味和口感。他們的菜品不僅好吃,而且份量十足。無論您是一個大胃王還是喜歡與朋友分享,茜廊餐廳都能夠滿足您的需求。

2023-06-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2023-02-17 946 views
星期日返完教會,同教友一齊聚餐,呢間餐廳食物水準不過不失,上菜速度極快,同事食完即收碟,有少少似趕客成份!希望店家可以改善一下,食完唔一定很快會走,傾吓計都可以吧!
2023-02-14 725 views
適逢今日情人節同男朋友想鋸扒但附近無扒房男朋友提議食茜廊每次節日茜廊都只得特定套餐我地叫左個1+1情人節套餐環境好闊落而且晚飯時段人流都非常多不過上菜速度都好快前菜牛油果醬吞拿魚配玫瑰三文魚牛油果味清新煙三文魚唔會過咸餐湯同蒜蓉包蒜蓉包好脆口好好味.好似咬薯片咁餐湯我地叫左一紅一白紅湯好好飲酸酸地好開胃白湯係紅菜頭忌廉湯浸味有啲怪怪地.同埋有啲淡卡邦尼意大利粉好多汁.唔乾身蒜味比較大因為有炸蒜我個人鐘意食蒜.所以都覺得配搭得幾好紐西蘭西冷肉眼扒我地叫7成熟黎到真係7成熟好驚喜完全唔會話好韌好多筋相反非常淋啖啖肉汁甜品係士多啤梨芝士蛋糕黎到唔會好硬有啲似幕絲質地士多啤梨超級好味奶油又唔會好膩甜品超出色
適逢今日情人節

餐湯我地叫左一紅一白
紅湯好好飲
酸酸地好開胃
白湯係紅菜頭忌廉湯
浸味有啲怪怪地.
同埋有啲淡

卡邦尼意大利粉
好多汁.
唔乾身
蒜味比較大
因為有炸蒜
我個人鐘意食蒜.
所以都覺得配搭得幾好

意大利街頭卡邦尼意大利粉
香煎紐西蘭肉眼扒配薯菜
士多啤梨芝士蛋糕
2022-08-11 1227 views
九吋意大利原味Pizza正常發揮。pizza個邊好脆而個底唔會硬,蕃茄醬唔會太鹹,上面有原塊新鮮蕃茄同mozzarella 拉絲芝士。香煎鰽魚柳及鳳尾蝦配蒜蓉菠菜蘑菇汁鰽魚皮煎得好脆同唔乾,有魚油嘅香味唔無腥。蝦就係急凍嗰啲。忌廉汁好稀冇咩味 下面有幾條菠菜,冇蘑菇嘅香味。唔點汁齋食魚好味啲。香煎羊髀扒拼魚塊配蒜蓉汁及薯菜冇羊髀扒所以轉左T骨羊扒。羊扒厚1cm左右,個邊有少少筋。整體肉質都係好林嘅,有少少羊臊味。魚就識落似龍脷柳。扒同魚下面有白菜翠玉瓜鋪底一齊食冇齋肉咁飽。晚市套餐會送餐湯嘢飲蒜蓉包。餐湯有忌廉粟米湯同羅宋湯揀,羅宋湯入邊除咗蔬菜之外仲少有地有肉。蒜蓉包就烘得太硬。
九吋意大利原味Pizza

香煎羊髀扒拼魚塊配蒜蓉汁及薯菜

九吋意大利原味Pizza
香煎羊髀扒拼魚塊配蒜蓉汁及薯菜
2022-05-31 1027 views
📍茜廊餐廳(天水圍)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-午餐套餐會配羅宋湯/ 忌廉湯 &餐包 仲有野飲!餐包係有烤過 所以好脆卜卜 而且仲搽咗蒜蓉牛油 所以好好食 唔係普通嘅嘉頓餐包特濃芝士卡邦尼蜆肉燴闊條麵 -$60好重芝士味 而且岩岩送上嚟仲會有芝士拉絲 份量唔少 所以食完都好飽 蜆肉份量都好足夠 但係闊條麵比較難夾起 好易就斷開 所以比較難好似意粉咁捲起佢西班牙紅酒汁牛柳粒燴闊條麵 -$69兩個嘅闊條麵都有呢個問題 但紅酒汁同牛柳粒都係好好食😋 唔會煮到牛柳粒好乾 咖喱牛魔王焗飯 -$72焗飯都有落芝士 所以有拉絲出現 份量都唔細 可能要兩個人share 佢嘅牛肉好好食 落咖喱汁一啲都唔孤寒 每粒飯都有咖喱汁喺上面 所以唔會焗到飯乾同硬 但係汁比較咸
📍茜廊餐廳(天水圍)
#5🫶🏻係最高
環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
午餐套餐會配羅宋湯/ 忌廉湯 &餐包 仲有野飲!

特濃芝士卡邦尼蜆肉燴闊條麵 -$60

西班牙紅酒汁牛柳粒燴闊條麵 -$69

咖喱牛魔王焗飯 -$72
  • 咖喱牛魔王焗飯
  • 卡邦尼蜆肉燴闊條麵
  • 西班牙紅酒汁牛柳粒燴闊條麵
2022-04-14 734 views
今日介紹嘅西餐廳係比較大眾化,亦都好多分店,而我就鍾意食下午茶,因為比較抵食今日就叫咗個沙嗲牛肉公仔麵🍜同埋乾炒牛河肉河粉。呢個面嘅賣相好似好spicy其實少少辣,可以接受嘅,而D面比較硬身,冇咁淋,牛肉都好食,整體來講比想像中好食😋而個河粉賣相都炒得好靚,色水都好平均,睇落去令人好想食,但係食耐左會有少少鹹同有少少想飲水既感覺,牛肉都係好食嘅,整體來講都算係唔錯嘅。另外呢間西餐廳成日都會派coupon,所以下午茶會比較抵食,下次試埋其他美食介紹俾大家啦

今日就叫咗個沙嗲牛肉公仔麵🍜同埋乾炒牛河肉河粉。

嘅。
2022-04-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
2022-01-08 1007 views
抵食!下午茶  💕the food is yummy A lot of choices!!! 2:30pm到,要等5min.嘢食大大碟好抵食 就算好多人但係只需要等大概5分鐘就可以食到野不過服務員太熱心有啲驚haha 睇緊餐牌嘅時候不停喺側邊 推介食物The price is reasonable and the location is convenient too!
抵食!下午茶  💕the food is yummy
A lot of choices!!!
2:30pm到,要等5min.
嘢食大大碟好抵食
就算好多人但係只需要等大概5分鐘就可以食到野

2021-12-07 712 views
天盛商場一樓有間茜廊,見門口冇人排隊,又同同事一齊走去食先。基本上唔洗等位,行入去自己揀位。叫咗個鴛鴦焗飯,佢包蒜蓉包,同一碗白湯(忌廉湯)。忌廉湯好thick好肥,入面冇乜料,味道一般。蒜蓉包脆身,蒜蓉味唔算濃。鴛鴦焗飯一邊係龍脷柳芝士,一邊係鴨胸茄汁。鴨胸算多,番茄味道ok,唔會好鹹。芝士味濃,龍脷柳唔算大塊,不過煮得唔柴唔乾,個白汁好厚。成個鴛鴦焗飯都唔會好乾。檸檬茶,個茶底比較濃。總括嚟講,正正常常冇乜特別,但係都唔平,就唔係好抵了。

叫咗個鴛鴦焗飯,佢包蒜蓉包,同一碗白湯(忌廉湯)。

忌廉湯好thick好肥,入面冇乜料,味道一般。

蒜蓉包脆身,蒜蓉味唔算濃。

成個鴛鴦焗飯都唔會好乾。

檸檬茶,個茶底比較濃。

總括嚟講,正正常常冇乜特別,但係都唔平,就唔係好抵了。
2021-11-28 364 views
夜晚經開,諗住是但搵間野飽肚。點知難食到要比食評。杯檸水苦既!即係檸檬唔新鮮!其他唔洗講啦⋯⋯豬扒又無味,又乾,又鞋。我見間野都幾多分店,可能我要求高。挑戰劣食可以一戰!

2021-11-28
2021-11-05 390 views
黑松露奶油反,好難食,冇cream,啲雞一陣冰鮮味。焗雞超鞋口,淡某某,冇味。焗菜勁難食,一pat野,冇鹽冇味。仲有啲白湯,觀頭味仲好食過佢,紅湯好鬼辣。總結:垃圾!