2022-03-29 1673 views
🌶有追過我post都知我對呢間野讚不絕口到一個點😂仲第一次出三個post介紹一間餐廳😂🌶🌶🌶呢間野再次冇令我失望😎🌶首先頭炮係我掛住左好耐嘅八寶茶🌶又香又甜又溫和又舒服又補身🌶真不愧我咁愛佢😂😂🌶未完嫁嗱🌶我另一最愛----酸菜魚🐟🐟🐟🌶由於屋企人唔食辣所以食個唔辣嘅🌶哇🤩一樣咁精彩呀喂🌶佢又係照舊個魚又厚🌶厚得嚟又香又甜又鮮又滑又有魚味🌶個湯亦都夠曬酸辣夠曬魚香🌶真不愧為鎮店之寶🤩🤩🌶嗱跟住呢個犀利喇😎🌶佢叫老家濃醬炆豬肺🌶老老實實見都未見過😹🌶不過新奇有趣好玩好食🌶我就真係未見過人炒薯粉炒到上海粗炒咁嘅款嘞🤣🌶當然地佢個豬肺又爽口又惹味🌶唔腥唔臭又開胃🌶我極滿意🤩🌶🌶重點嚟喇吓🌶🌶🌶呢個叫做🐏孜然香酥羊腩🐏🌶哇❗❗❗不得了喇🌶佢個羊呢係炆完滷完醃完再拎去炸🌶入面嘅羊腩軟爛入味🌶成個羊香同香料咪互相輝映相得益彰🌶出面個脆皮之脆又係世一🤩🤩🤩🌶天呀點解會有咁好食嘅野🌶好好味呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀最後再祝多次大家新年快樂😄🧧畢竟我呢餐係新年食嘅
🌶呢間野再次冇令我失望😎

🌶出面個脆皮之脆又係世一🤩🤩🤩
🌶天呀點解會有咁好食嘅野
🌶好好味呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀

最後再祝多次大家新年快樂😄🧧畢竟我呢餐係新年食嘅
無論鍾意食辣,定想挑戰食辣嘅朋友,絕對可以試試霸王川莊😛今次小仙子帶住BB級小🐷去挑戰下😅茶壺擺設都好精緻,配上八寶茶主角梗係水煮牛肩肉: 叫左辣度2😅($26x例牌),大大碗,紅噹噹😬對於BB級既小🐷黎講,已經覺得好辣🥵不過好惹味,但牛肩肉較硬,可能煮得過熟😅仲有其他配料,有薯粉、萵筍、蓮藕片、金菇重慶黑糖糍粑($4x): 糍粑煙煙韌韌,配上黑糖漿,黃豆粉,好岩解辣😛特大新鮮果茶($5x): 大大杯果茶,食辣野好岩🤣辣度有1-5度選擇,食得辣既朋友可以挑戰下💪🏻

特大新鮮果茶($5x): 大大杯果茶,食辣野好岩🤣

辣度有1-5度選擇,食得辣既朋友可以挑戰下💪🏻
  • 水煮牛
2022-01-25 479 views
成都美食,強烈推介水煮牛同酸菜魚水煮牛就色香味俱全,唔會單單淨係麻辣,辣椒嘅份量可以按個人喜好選擇。酸菜魚仲包左幾款配菜、蓮藕寬粉系必叫!鍾意打邊爐嘅話都可以試吓佢哋嘅邊爐!The environment is nice , could chill out with friends! The design in Classical Chinese style Love the fruit tea , could order a big cup and share with friends ~
成都美食,強烈推介水煮牛同酸菜魚

酸菜魚仲包左幾款配菜、蓮藕寬粉系必叫!
鍾意打邊爐嘅話都可以試吓佢哋嘅邊爐!

2022-01-13 395 views
呢一間霸王川莊係so far我食過最好味既川菜餐廳,雖然價錢偏貴,但份量十足,味道調得啱啱好,有時諗起就想去食,唔知係咪已經上左食辣既癮🤤餐廳主打既水煮魚同酸菜魚我都食過,兩款都可以揀辣度,微辣都已經好夠我食了!水煮魚同酸菜魚可以另加牛肉同埋好多配菜,例如菇、萵筍、豬肉等等,食一盤都飽到上心口🌶️🐷之前去食仲有套餐,可以跟片皮鴨,兩個人一定好夠食,甚至食唔曬!如果酸菜魚同水煮魚唔啱食,都有其他小菜㗎,例如回鍋肉,上湯青苗等等,有辣有唔辣,任你選擇

• 成都水煮桂花魚
  • 酸菜魚
  • 片皮鴨
  • 水煮牛
2022-01-09 430 views
不嬲中意食辣但又唔食得好辣,咁啱約食飯嘅時候朋友推薦呢間嘅水煮魚就膽粗粗黎試吓😜撞正宜家有抗疫孖寶優惠,一次過滿足我兩個願望!🤤果斷叫咗水煮魚+片皮鴨!水煮魚可以任選四款配料,我哋揀咗凍豆腐、白蘿蔔片、水晶粉皮同木薯粉條😋一上枱就聞到勁香花椒味,望落勁足料都有D怕太辣😅真係食落口都要食兩啖就飲啖水,但嗰種麻辣係辣得好過癮嘅!同埋要大讚水晶粉皮!口感非常之煙韌而且又掛到汁!白蘿蔔片都有驚喜,我哋以為會係比較軟身,結果係仲保持到爽脆口感得黎又入味!至於片皮鴨就正常水準,略嫌份量有D少,但係塊餅皮就特別煙韌軟熟!我哋另外仲叫咗糖醋排骨,賣相唔錯,食落就普普通通咁......最後用埋飲品買一送一嘅優惠,叫咗芒果香桃沙冰,完全係救咗我🥵🤣總括而言,環境非常舒適有格調,食物質素唔錯,都算係對得起呢個價錢!

2022-01-04 156 views
同友人慶祝生日,一行6人一早Book咗枱,去到直接入得。Order左珍寶酸菜魚(桂花魚)-$468(3/5)佢係好食嘅,偏酸小辣,但係份量偏小,酸菜同魚嘅份量都好少,四百幾蚊如果佢份量多啲會合理少少。紅油水餃-$65(2.5/5) 佢係好有風味嘅水餃,但水餃皮較厚。霸王辣子雞-$179(4/5) 呢個係咁多個餸入邊最辣嘅其中一個,好香口,雖然雞嘅大細唔算好大,但份量都夠,食極都有。川北涼粉-$58(4/5)雖然呢個睇落平平無奇,但算係比較有驚喜嘅一個。佢啲辣醬辣撈埋啲涼粉好好食。再來是甜品,迷你小饅頭-$39(4.5/5)姨d傳統菜唔會唔好食,一口一個,正,岩哂嘴仔細既女仔。仲有重慶黑糖米茲粑-$48(3.8/5) 都算煙韌同軟糯既,但未算驚為天人,只係不過不失,平時黑糖漿有得分開點可以自己控制甜度,不過佢就咁淋係面個人就覺得甜左小小。總結: 佢所有野質素都普通,唔係唔好食,但又末去到好好食,所以末必有下次。
同友人慶祝生日,一行6人一早Book咗枱,去到直接入得。

2022-01-03 130 views
我大約每月都有3至4次去K11店 昨晚訂了抬4人大约7時許到達 店內大約有6至7'枱客 有一枱6人. 有4張6人圓枱 我問帶位所謂女經理可唔可以坐圓枱 可以放多些食物 佢話己訂滿 OK 我們坐下一張四人方枱 點了大约1,600 食物 之後向這位女經理要了一碗飯 等了大约半個鐘 問吓其他侍應生 才知原來佢冇落單 之後佢行過 我再度落一碗麵 等了大约20分鐘再追另外一位男經理 原來佢又冇落單 最激氣係到這刻嗰幾張圓枱都冇人坐 而直到九點才有2位女士坐其中一張我諗今時今日這位竹謂女經理的服務態度 管理層係咪要反醒吓 4個人1,600埋單都應該OK吧 點解受這樣的氣和被岐視的服務??🥵🥵
2021-12-30 135 views
上年食過一次晚餐,體驗都幾好,今年質素不再。。。質素下滑,令人失望!好多人都知道霸王川莊有好抵食嘅抗疫孖寶,朋友鍾意食片皮鴨,就特登預訂咗呢間餐廳!上年食,記得要book定,今年打電話去,再三問咗店員,店員都話因為係閒日,唔使特別訂片皮鴨,一定會有足夠quota。我嗰日一坐低,店員就話抗疫套餐嘅片皮鴨一定要預訂,而且嗰日全日係冇片皮鴨供應,因為部機壞咗。我嗰日去食晚餐,我諗店員喺朝頭早由開店開始,應該有足夠超過8個鐘既時間可以通知我。。。抗疫孖寶,我哋最後叫咗霸王川莊香辣蝦,非常唔推薦,蝦好細隻,食唔出特別新鮮,得個辣字。而且今年食嘅酸菜魚,味道尚可,已經冇上年咁好食lu~好啲嘅係呢個水煮牛肉,但係湯底好過癮,性價比亦唔高$268唉~仲有希望餐廳可以改善下服務態度
上年食過一次晚餐,體驗都幾好,

今年質素不再。。。質素下滑,令人失望!

好啲嘅係呢個水煮牛肉,但係湯底好過癮,性價比亦唔高$268

唉~仲有希望餐廳可以改善下服務態度

2021-12-27 113 views
真係無辣不歡,去到邊都要想搵辣野食,以前喺元朗食過霸王川莊,近來見到尖沙咀都開咗一路想試,不過就唔啱時間,呢幾日得閒就同朋友兩家人去食,真心好好食,價錢又合理,環境又舒適,味道都正宗
2021-12-27 64 views
一到冬天就令人想食辣今晚係尖沙咀K11行過見到霸王川莊 仲要唔洗等位 即刻入去試試先環境 好 而且座位闊落 唔會同隔離枱太貼近讚依家仲有抗疫孖寶優惠我地揀左 成都水煮桂花魚 配 霸王川莊香辣蝦 都只係$458 超值!成都水煮桂花魚仲可以配4個配菜 食辣野緊係唔少得 寬粉 蓮藕 萵筍 金菇寬粉一定要叫 吸收曬湯汁之餘 口感仲好煙靭萵筍係厚砌 條狀 好爽口最後仲叫埋貼品 香蕉拔絲打卡一流有5-6舊香蕉 外圍嘅糖仲好脆外脆內軟 配埋糖絲大人細路都會鍾意!
一到冬天就令人想食辣

最後仲叫埋貼品 香蕉拔絲
打卡一流
有5-6舊香蕉 外圍嘅糖仲好脆
外脆內軟 配埋糖絲
大人細路都會鍾意!
香蕉拔絲
2021-11-18
霸王川莊香辣蝦
香蕉拔絲
2021-12-14 189 views
三個人食飯之無辣不歡👍🏻酸菜魚好滑🤟🏻素食最愛的翡翠苗,很出色必叫,清甜好好味,小辣蜆肉送清酒一流👍🏻仲有健康五色蔬菜,青瓜木耳🤟🏻環境寬敞好坐👍🏻可以再食😉
四個人食叫左個排嘅抗疫孖寶套餐好抵🤙🏻🤙🏻包左半份片皮鴨同兩選一(酸辣魚/水煮牛)都係458仲可以半價加兩杯野飲 食辣必備❤️‍🔥怕四個人兩樣野唔夠食 或外加多左個水煮牛牛同魚都係叫左小辣 個辣度都唔錯 但我哋認為麻得濟 有D太麻如果弱小小會更好魚同牛嘅質素中規中矩配菜都幾多選擇 餐入面包左三個配菜另外都可以加錢加配菜薯粉或者寬粉揀、或者加啲瓜菜、我哋就叫咗個豬肚都覺得幾好味 必定要加‼️水煮牛同酸菜魚之中會比較喜歡水煮牛牛嘅質素中規中矩但我哋都覺得酸菜魚過酸下次再嚟都應該淨係會叫返水煮😆另外片皮鴨都係脆嘅😈份量都唔係特別少 以呢個價錢來講CP值幾高👍🏻👍🏻👍🏻
四個人食叫左個排嘅抗疫孖寶套餐

酸菜魚

另外片皮鴨都係脆嘅😈
份量都唔係特別少 以呢個價錢來講CP值幾高👍🏻👍🏻👍🏻
片皮鴨

路过这家店发现是川菜馆,来香港还没吃过川菜,就进来看了看,翻了下菜单感觉很多菜很不错,就点了下面我很久都没吃的菜,酸辣土豆丝,黑糖糍粑和葱油拌面盘很小,跟我的手差不多大,其他的个人觉得味道非常不错,宫保鸡丁和爆炒牛肉都是分量比较大的,个人觉得都非常好吃。
2021-11-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-11-07 303 views
愛吃辣,是很好的選擇,食物質數有B加以上,地方闊落,價錢不太貴,加上K11會員折扣後更合理。但員公服務質量欠奉,連經理也不太稱職,何况其他服務員如機械人般,叫才會做。最不好的事,居然有一隻蒼蠅在店內飛來飛,幸好也飛走了,因些必須有待改善以增加競爭力。。。。。但烹調技巧就加了不少分,如樟茶鸭入味,煙燻的鴨腿很香,小黄魚的香脆,再加上配料,更帶出黄魚脆中柔軟的肉質,還有辣子羊肉的辣,刺激味蕾,令人難忘再試! 上菜速度快,每碟都熱辣辣地品嘗,真是很不錯的食店,回頭也是必然。。。。。
愛吃辣,是很好的選擇,食物質數有B加以上,
地方闊落,價錢不太貴,加上K11會員折扣後更合理。
2021-11-07
Celebration
Birthday
  • 辣子羊肉
  • 小黃魚
👨‍👧👍🏻水煮牛肩肉 $268/例牌回訪都係必食之選😍!同旺角既川莊一樣,麻辣味一樣咁香好好食😜今次揀左4級辣,辣度同川莊既5級辣差唔多大約譚仔中辣程度,愛辣人士必試😎!麻度一樣好夠,係愈食愈麻有後勁個種,超過癮🤪面頭鋪滿大量蒜蓉同乾辣椒,麻辣之中帶蒜香🤤同川莊一樣,牛肩肉上枱時仲係粉嫩半生狀態,唔會過熟牛肉份量好多好足料,辣得黎仲食到牛味😙例牌份量都好大!仲可以揀四種配料薯粉真係必食!一路食都keep住煙煙韌韌,吸哂麻辣湯既精華🤪白蘿蔔同萵筍係薄切,煮到透身軟腍超入味😛味道:10/10性價比:8/10-👍🏻川椒鮑魚雞鍋 $188好高質🤤!雞肉好嫩滑,連雞胸肉都好嫩😛肉質有彈性,雞皮爽彈,仲好有雞味!雞肉除左食到雞煲既麻香,仲多左鮑魚既鮮甜鮑魚一開二,都算大粒,肉質彈牙👍🏻醬汁調校得好好味,雞肉同鮑魚都入哂味😜整體唔辣,但會有少少麻痺感,好惹味😋味道:10/10性價比:9/10-👍🏻招牌霸王炒飯 $108配料好豐富🤪!落左蝦仁、雞粒、櫻花蝦、火腿、叉燒粒、蛋花同豆角粒蝦仁大大粒好彈牙,雞粒肉質嫩滑😋炒飯用咗珍珠米,飯粒軟綿炒得唔算乾身,但唔會好油膩調味唔會太鹹,主要靠食材本身既味道,好
👨‍👧
👍🏻水煮牛肩肉 $268/例牌
回訪都係必食之選😍!
同旺角既川莊一樣,麻辣味一樣咁香好好食😜
今次揀左4級辣,辣度同川莊既5級辣差唔多
大約譚仔中辣程度,愛辣人士必試😎!
麻度一樣好夠,係愈食愈麻有後勁個種,超過癮🤪
面頭鋪滿大量蒜蓉同乾辣椒,麻辣之中帶蒜香🤤
同川莊一樣,牛肩肉上枱時仲係粉嫩半生狀態,唔會過熟
牛肉份量好多好足料,辣得黎仲食到牛味😙
例牌份量都好大!仲可以揀四種配料
白蘿蔔同萵筍係薄切,煮到透身軟腍超入味😛
味道:10/10
性價比:8/10
水煮牛肩肉

👍🏻川椒鮑魚雞鍋 $188
好高質🤤!雞肉好嫩滑,連雞胸肉都好嫩😛
肉質有彈性,雞皮爽彈,仲好有雞味!
雞肉除左食到雞煲既麻香,仲多左鮑魚既鮮甜
鮑魚一開二,都算大粒,肉質彈牙👍🏻
醬汁調校得好好味,雞肉同鮑魚都入哂味😜
整體唔辣,但會有少少麻痺感,好惹味😋
味道:10/10
性價比:9/10
川椒鮑魚雞鍋

👍🏻招牌霸王炒飯 $108
蝦仁大大粒好彈牙,雞粒肉質嫩滑😋
炒飯用咗珍珠米,飯粒軟綿
炒得唔算乾身,但唔會好油膩
調味唔會太鹹,主要靠食材本身既味道,好好食👍🏻
性價比:8/10
招牌霸王炒飯

👍🏻烤北京片皮鴨 $248/半隻
同霸王山莊一樣有得食片皮鴨😛!
充滿鴨油香,鴨皮薄脆,肉質唔乾身🤤
厚薄適中,夾住餅皮同配料食都肉感十足😆
半隻鴨有12塊餅皮,薄身軟熟
每塊皮都有油紙隔開,唔會痴埋一疊,衛生又易拎👍🏻
性價比:6/10
烤北京片皮鴨

👍🏻棒棒雲吞 $68/6粒
皮薄多餡,粒粒飽滿,豬肉味香有肉汁😋
麻醬濃郁稠身,再淋上紅油醬汁,味道偏甜,有擔擔麵既感覺
性價比:7/10
棒棒雲吞

👍🏻花雕醉雞 $118
雞味鮮香濃郁,肉質濕潤鮮嫩😛
肉厚皮薄,不過份量偏少
食落酒味好濃,不過又唔會去到苦,幾好味👍🏻
性價比:6/10
花雕醉雞

📍#霸王川莊
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙嘴美食 #k11artmall #k11 #川莊 #霸王山莊
水煮牛肩肉
川椒鮑魚雞鍋