食物非常美味,燒牛肉必食推介,環境好好,服務態度真係好👍🏻👍🏻👍🏻尤其是高大靚仔哥哥!-定再次回來吃😉地點在尖沙咀地鐵站非常方便、非常享受這次晩餐!
  • 免治軟骨雞肉串燒
  • 沖繩菠蘿乳豬
2023-10-13 526 views
和朋友訂枱慶祝生日。太多選擇,有選擇困難症的我們最後決定點二人餐。餐的食物類別很豐富,有前菜滑豆腐沙律、鮑魚、三款刺身(全部都好新鮮)、六款串燒、炸樱花蝦(唔油又香脆)、芝士明太子玉子燒、清酒煮蜆(勁香濃清酒味,啲蜆粒粒都咁juice)、肥牛烏冬、鰻魚飯,仲有美味布丁甜品,可以一次過試到好多款食物之餘,每款都很美味。最後不得不題經理的殷勤又細心嘅服務,亦是這個原因才在這邊發文表揚。絕對係其中一個回頭再訪的原因。唯一是如果用餐時間可以有120分鐘就更加幸福了。

唯一是如果用餐時間可以有120分鐘就更加幸福了。
  • 牛肉壽喜燒
2023-08-29 768 views
同朋友出街食飯 見到呢間幸福鳥原本都驚日本福島嗰邊啲廢水員工都好耐心咁同我解釋佢地入嘅貨唔係全部都嚟自日本而且佢地自己都有驗貨 聽到佢地咁講我地都食得放心咗我地叫咗一個叫幸之晚宴嘅二人餐同散叫咗一啲鳥冬、燒魷魚同埋燒鰻魚 份量都唔少足夠我地四個人食 啲野食好好味 特別係串燒同埋鳥冬 刺身都唔錯但始終都係有啲驚福島嗰邊 所以叫咗三文魚腩同埋帶子試少少 價錢偏貴 但係好值得食 真係價錢公道 用料優質重點係店舖環境好舒適 一邊享用美味嘅晚餐一邊舒舒服服咁飲住酒同朋友傾偈 服務員嘅態度非常之好 好熱情同好細心 得閒同啲員工傾吓偈有講有笑真係有啲居酒屋嘅感覺 整體嚟講 以後有機會就一定會過嚟食飯
同朋友出街食飯 見到呢間幸福鳥
原本都驚日本福島嗰邊啲廢水
2023-08-29
Type of Meal
Dinner
  • 玉子燒
幾個星期前朋友一直喋喋不休的在推薦幸福鳥日料店雖然本身對日料沒什麼興趣的我經過朋友的推薦後抱著試一試的心態就去了k-11的幸福鳥到了目的地後 前臺人員便熱情的跟我打招呼和安排就坐 就坐後拿起餐牌 就叫了個滑蛋雞柳丼 等了大概十五分鐘左右我的丼飯就出餐了這個丼飯真的很好吃 雞柳和蛋的搭配讓我越吃越順口 然一旁的工作人員偶爾會問一下我有沒有其他的需要 服務態度真的滿分總之就是 我十分推薦大家試一下幸福鳥的日料不僅食物好吃 工作人員 和吧檯的廚師服務態度也相當不錯
幾個星期前朋友一直喋喋不休的
在推薦幸福鳥日料店
到了目的地後 前臺人員便熱情的跟我打招呼和安排就坐
就坐後拿起餐牌 就叫了個滑蛋雞柳丼
等了大概十五分鐘左右我的丼飯就出餐了
總之就是 我十分推薦大家試一下幸福鳥的日料
不僅食物好吃 工作人員 和吧檯的廚師服務態度也相當不錯
2023-08-29
$150 (Lunch)
2023-08-21 591 views
預早喺OpenRice度定位,原來係有優惠!非常驚喜 餐廳有送兩樣俾我哋揀 我哋揀咗清酒配小食清酒平時少飲,但係比想像中易入口同埋覺得幾好飲 小食係炸雞軟骨 我一向唔食雞軟骨但係原來佢整得好好食令我愛上咗!三人份:平時都鍾意食豆腐 佢個豆腐挺身但係唔易爛 豆味又重 個人幾鍾意~牛肉烏冬 正常發揮牛肉質地對得住個價錢我哋每人叫咗一條雞肉棒配月見汁 蛋黃超級黃味道不錯串燒拼盤整體ok 熱嘅生果味道我就覺得普通但係其他燒蔬菜幾好食 避風塘燒魷魚又係一樣杯酒佳餚 惹味但係唔難咬 幾好食燒菠蘿配有焦糖面 清甜解膩服務員有禮貌會問返顧客整體感受 服務質素幾好~整體分數:7.89/10

三人份:

牛肉烏冬 正常發揮牛肉質地對得住個價錢

我哋每人叫咗一條雞肉棒配月見汁 蛋黃超級黃味道不錯

避風塘燒魷魚又係一樣杯酒佳餚 惹味但係唔難咬 幾好食

燒菠蘿配有焦糖面 清甜解膩

服務員有禮貌會問返顧客整體感受 服務質素幾好~

整體分數:7.89/10
2023-08-09 594 views
今日跟朋友在K11找地方晚餐,最後發現在地下ninety咖啡店旁有這間「幸福鳥」!環境很好不會很擠迫,很適合幾個朋友慢慢談天食飯!在員工的介紹下我們order了 2人set dinner menu!沒想到份量和食物質素是真的有驚喜😊今次由於吃力不足🤣點不到太多食物,見到旁邊有人點飯團🍙、免治軟骨雞肉串燒,樣子都很吸引人,下次一定會再來☺️必點🥢:幸福串燒盛合、牛舌心、燒活鱔、燒魷魚、清酒煮蜆和玉子燒!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境很好不會很擠迫,很適合幾個朋友慢慢談天食飯!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-08-09
  • 醬燒日本魷魚筒
  • 牛脷串
朋友生日,想食日本菜!係openeice見到呢間餐廳,不論裝修和食評也不錯,所以決定一試!香港好食物的地方太多,但很多餐廳的服務質素一直垢病,很慶幸今天能感受到令人回味的食物質素和細心貼心的服務!點個兩人餐,(跟openeice訂的一樣)份量豐富,其實份量大足夠三個大人食!驚OpenRice訂枱仲要每人送一隻火燒生蠔!明太子雞蛋:這個味度很好,中間有芝士流出來!燒魷魚🦑:原條魷魚,很大!燒汁很入味!牛肉烏冬:估唔到很好食,烏冬彈牙!最後來一個抹茶蛋糕🍰!完美終結!已再去了一次!朋友讚讚

明太子雞蛋:這個味度很好,中間有芝士流出來!

燒魷魚🦑:原條魷魚,很大!燒汁很入味!

已再去了一次!朋友讚讚

炸魚(跟餐)
明太子蛋
2023-07-28
Celebration
Birthday
明太子蛋
2023-08-02 284 views
Nice food, Nice location , Good service 😋海鮮好fresh ,燒鮑魚、火焰帶子、蒜香蟶子、避風塘魷魚、蒜香牛油燒蠔 🦑🎣👍芝士年糕唔會覺得膩🍘福岡豚之盛合很特別,尤其蔥&大蔥卷🥓燒飯團🍙帶有梅子同鰹魚湯嘅味道~ending with 焦糖燒菠蘿🍍(有crème brûlée feel)&白桃鯛魚燒雪糕🍦yummy~ 仲有忘記了拍照嘅清酒煮蜆都好好味,好清甜~值得推介的居酒屋👍👍👍
2023-07-30
  • 豉汁活鰻
  • 幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒)
2023-07-05 539 views
星期五的中午,店子裏滿是顧客。點了兩個午餐,分別是燒汁牛舌丼和串燒五盛盒。每個午餐均附前菜、味噌湯、御飯和溫泉蛋。前菜是芝麻醬沙律,沙律菜新鮮,和芝麻醬一直是絕配,這沙律很適合在炎夏享用,好吃。味噌湯,和其他日式餐廳的味噌湯分別不大。御飯,用的應該是日本米吧,不過覺得水放得有點過多,所以煮出來的飯太軟。溫泉蛋,生熟度掌握得很好,用匙羹把蛋黃戳穿,色澤亮麗的蛋黃流出,看到已經增加了食慾大增。這溫泉蛋很滑,蛋味香濃,也好吃。牛舌丼的醬汁味道很好,牛舌有八片,份量十足,牛舌煮得很軟,不柴不硬,質感滿分,下次一定會再點這午餐。串燒五盛盒,包括3串雞肉2串蔬菜。雞肉味道好,肉質滑。其中最好吃的是放在中間的免治軟骨雞肉棒,口感很好。蔬菜包括冬菇和秋葵,都好吃。不過覺得串燒上的醬汁略鹹,吃過之後有點口渴。食物方面,我就覺得很不錯,環境和服務也不俗,會再光顧。
星期五的中午,店子裏滿是顧客。
點了兩個午餐,分別是燒汁牛舌丼和串燒五盛盒。
每個午餐均附前菜、味噌湯、御飯和溫泉蛋。
味噌湯,和其他日式餐廳的味噌湯分別不大。
食物方面,我就覺得很不錯,環境和服務也不俗,會再光顧。
2023-06-30 376 views
帶兩個台灣朋友一齊用香港有禮嘅消費券嚟用餐。先講味道,燒鳥個別有啲鹹,其他都ok。再講服務,仲係度食緊嘢,嘢未食完server就開始執檯,都唔問聲可不可以收就迅速收走,碗度仲有嘢未食完。三人愕然希望服務可以改進一下
希望服務可以改進一下
2023-06-30
Type of Meal
Dinner
2023-06-23 413 views
Looking for a yakitori place? Check out Shiawase Yakitori! They have a branch in TST and Tai Koo and are offering amazing dinner menu - so be sure to go there with an empty stomach! 🍱 Dinner Set ($1088 original/$688 Food Story member exclusive for 2 people) 🐟 Grilled Dried Fish 🍤 Deep Fried White Shrimp🥗 Shiawase Signature Salad🍡Assorted Skewer Platter🦑 Kyushu Squid 🎣 Fresh Eel🦪 Stewed Clam🥚 Mentaiko Tamagoyaki🍚 Mini Unagi Donburi🍜 Mini Beef Udon🍰 Seasonal Dessert (Matcha Cheesecake)My favourite
🐟 Grilled Dried Fish
🦪 Stewed Clam
🥚 Mentaiko Tamagoyaki
🍚 Mini Unagi Donburi
🍜 Mini Beef Udon
My favourite from the set was definitely the skewers - it comes with chicken wing, pork, ox, and okra 🤤. It wasn’t too oily which was great. I also really like their Grilled Dried Fish and Mini Beef Udon - their dried fish is always a great nice side dish. Also love how this set comes with Overall, had a pleasant experience - service was amazing. This set is definitely great value.
Revisit? Yes
📌 - TST, Tai Koo
2023-06-16 368 views
星期五的下午三點多 避開人潮來到這裡來個late lunch。客人不多,只有2-3檯客人,但好像店面只有一個員工。點了兩個set lunch。看到檯面上的promotion,可以用3800 網上平台積分換汁燒魷魚🦑,於是就掃碼換了。中伏啦!店員才說因為人手不足,做不了!單張上完全沒有講只能晚上享用。好差囉!雖然有效期有一個月,但只能在幸福鳥用。難怪午是只有set,沒有其他選擇,食物質素可想而知吧。完全失望,無下次啦!
中伏啦!店員才說因為人手不足,做不了!
單張上完全沒有講只能晚上享用。好差囉!
雖然有效期有一個月,但只能在幸福鳥用。
難怪午是只有set,沒有其他選擇,食物質素可想而知吧。
完全失望,無下次啦!
2023-05-27 459 views
今日又帶埋愛犬QQ出發揾食天氣咁熱,緊係要揾有冷氣嘅地方食嘢啦,原先book 咗近嚟好多人去嘅台灣餐廳食嘢,點知臨出發前收到WhatsApp 通知話最近有人投訴,收到食環警告,又一間冇得同狗狗去啦,即刻從pocket list 裏揀到呢一間位於同一個商場裏便嘅日本餐廳,都好呀,日本菜,我like❣️❣️叫咗和牛壽喜燒定食同埋汁燒牛舌定食,2個都好好味喔,尖沙咀區,有冷氣,百零蚊一個午市定食,絕對超值啦☺️☺️下次要試埋其他食物先😌😋
今日又帶埋愛犬QQ出發揾食
下次要試埋其他食物先😌😋
2023-05-26
$170 (Lunch)
2023-03-28 693 views
幸福鳥爲客人帶來一流和式美食,更特別設計招牌串燒,以日式烹調呈獻香港人熟悉的特色美味,像令人驚喜的串燒尤魚馬碲免治豬肉棒與沖繩菠蘿 · 膠原 BB 豬。幸福鳥免治軟骨雞肉 $38/pc | $68/2pcs極上牛舌芯 $88/pc | $158/2pcs豉汁燒白鰻 $98完全睇到師傅功駕,燒到皮脆肉嫩,調味恰到好處,絕對能提鮮美食少不了佳釀,幸福鳥專誠引入擁有超過 200 年歷史的松本酒造的清酒,成爲本港唯一一間獲酒廠認可的爐端燒。

幸福鳥免治軟骨雞肉 $38/pc | $68/2pcs
極上牛舌芯 $88/pc | $158/2pcs
豉汁燒白鰻 $98
完全睇到師傅功駕,燒到皮脆肉嫩,調味恰到好處,絕對能提鮮

♨️幸福鳥尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下G18-19號舖♥️上次食「月山」送咗The food story coupon 幾百蚊想用咗去,但適逢星期六晚間間都full,比我book到呢間,本身諗住同集團都有啲期望,可惜不似預期,結帳$9xx 唔值,扣咗coupon後$5xx 還可接受;總括嚟講佢啲燒物燒得唔夠香唔夠乾身唔夠惹味,浪費咗D食材🥲🔷燒飯團食到尾唔夠飽,唔知再叫咩好,唯有叫個飯團塞飽D🤣🔷炙燒明太子辣辣地鹹鹹香幾好🔷唐揚魷魚鬚🔷極上心舌芯🔷白燒活鰻有骨,唔夠香滑🔷汁燒大腸靭到點咬都咬唔開,吐返出嚟,決定要退貨🔷蒜香一口牛有啲似白烚,冇乜牛香亦唔夠味🔷雞肝🔷雞腎🔷雞軟骨🔷雞尾🔷雞心🔷雞皮雞類正常發揮還可以的食物:7.5/10抵食:7.5/10環境:8/10
♨️幸福鳥
尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下G18-19號舖

🔷燒飯團
食到尾唔夠飽,唔知再叫咩好,唯有叫個飯團塞飽D🤣
🔷炙燒明太子
辣辣地鹹鹹香幾好
🔷唐揚魷魚鬚
🔷極上心舌芯
🔷白燒活鰻
有骨,唔夠香滑
🔷汁燒大腸
靭到點咬都咬唔開,吐返出嚟,決定要退貨
🔷蒜香一口牛
有啲似白烚,冇乜牛香亦唔夠味
🔷雞肝
🔷雞腎