2022-11-20 1043 views
期間限定既黑松露餐單!我地三個人,叫左兩個Single Shake + Black Truffle Fries + Black Truffle Burger 👍🏻 飲品係兩杯50/50+奶茶Shake🧋因為真係成日食,覺得個新既Truffle Burger幾特別,加埋火箭菜口感同味道都提升左,Single Shake照舊都係咁juicy , 加墊辣椒真係好惹味🍟個base都係普通fries,但係我叫堂食都比左外賣套裝我,即刻勁無食慾😂擺明就係普通薯條+黑松露醬+炸乾蔥,不過都好好食,黑松露醬唔係好濃好攻鼻果隻,味道岩岩好😘埋單:$333 💜 $111/per head既lunch好滿足!
期間限定既黑松露餐單!

2022-11-03 1018 views
八號風球前夕剛好在中上環工作。糾結著是否該先食午餐再回家,最後決定試試Shake Shack這間幾年前人氣挺高的漢堡包店(極度嚴重錯誤,風暴下等巴士同cut有線基本無分別,係不可能的任務😭)。必須講整體上食物質素是不差的,但卻不能歸功於理應是主角的漢堡包。事實上就漢堡包而言,只算是中規中矩,完全沒有驚喜之餘也略嫌Size太小。而且兩塊漢堡包也和那張包裝的紙緊緊的貼在一起,密不可分,必須以手指用陰力方可將其分離,甚考食客功力。反而配角的薯條和milkshake卻是不俗(嚴格點的話其實薯條是偏鹹而milkshake是偏甜的,但本尊屬重口味人士,所以接受)。其實我並不好薯條,主要是因為很多時餐廳的薯條麵粉多過薯仔,但這裡的卻比例分明。至於Milkshake ,餐牌中說是現場即製的。我不打算考究,因為如果把M記的milkshake倒入Shake Shack的杯中給我,我也不會分得出的,反正好味就是了。不過最令我印象深刻的,倒不是食物品質,而是餐廳的那塊地板,好像走到那裡都有種黐𥹉𥹉的感覺。不是我本人吹毛求疵,但衛生上理應可以更好吧。不然的話我還以為走進了剛播完戲寶《住家x娃咬節瓜》的油麻地戲院

不過最令我印象深刻的,倒不是食物品質,而是餐廳的那塊地板,好像走到那裡都有種黐𥹉𥹉的感覺。不是我本人吹毛求疵,但衛生上理應可以更好吧。不然的話我還以為走進了剛播完戲寶《住家x娃咬節瓜》的油麻地戲院,踩到了一張張被用過的紙巾呢。

離開餐廳後又發現Shake Shack的招牌竟然和Pure Fitness放在一起。Wait a minute, 健身中心不是導人向健康發展的嗎?怎麼又和Junk food連在一起?唉,世間一切事兒也確不能盡以邏輯解釋之,此刻還是盡早放棄巴士轉投地鐵的懷抱吧。
2022-11-02
$125 (Lunch)
2022-10-23 856 views
香脆鹽味薯條,薯仔味好出,仲好脆好脆!🔥配上Shake Shack特制車打🧀及美國芝士醬🧀👧🏻素食漢堡大!推!薦!大家必定一試Shroom Burger大推🐽由鮮炸原隻大啡菇夾著明斯特及車打芝士,同樣配上生菜、蕃茄及自家出品ShackSauce,菇味濃郁,香氣四溢!❤️❤️❤️❤️ 番唔到轉頭,每次必點👧🏻🐽Shake Shack香港店地址:中環金融街8號國際金融中心商場四樓平台4018號舖
👧🏻
素食漢堡大!推!薦!

大家必定一試Shroom Burger
大推🐽

🐽Shake Shack香港店
地址:中環金融街8號國際金融中心商場四樓平台4018號舖
平時吃這間漢堡店的機會不是很多,但最近看到有出這個韓式炸雞的口味就趕緊跑來吃了顆顆~!感覺味道很讚耶,很正宗的樣子!微微甜和微微辣的感覺真的是太棒了啦!喜歡的朋友快來吃唷!
平時吃這間漢堡店的機會不是很多,
但最近看到有出這個韓式炸雞的口味就趕緊跑來吃了顆顆~!
感覺味道很讚耶,很正宗的樣子!
微微甜和微微辣的感覺真的是太棒了啦!
喜歡的朋友快來吃唷!
2022-09-29 846 views
今日好 surprise 原定計劃同朋友一齊去四季staycation, 順便可以行下 IFC 有啲咩可以好野食可以試下🥳🤤😋😋, 然後喺3樓個條好長自動電梯行上去見到好多 burger logo, 心旭旭就買Burger食,果度係有室外,可以望住個海景食, 天氣都好好, 唔算太熱加上有風, 岩岩好👍👍正! 冬天去簡直無得頂😁😁😁💪最後買左2個Burger, 薯條應該喺岩岩炸起,好脆口,加埋芝士sauce 好味👍😍😎, 不過如果兩個人食一個會岩岩好,已經飽飽地不得不提個飽塊牛肉喺好 juicy 好好味, 配埋個醬汁喺一流, 食得出喺即係煎起既牛肉, 正!真係平民價錢, 好好味, 值得再去多幾次😉😜😘
真係平民價錢, 好好味, 值得再去多幾次😉😜😘
2022-09-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2022-09-27 635 views
晚上餓一餓,又想靜下,想找東西頂下個肚!去了這間Shake Shack食個快餐!普普通通叫了個漢堡包芝士薯條餐,加杯凍嘅蜜桃茶,已經好滿足!漢堡厚而有肉汁,薯條面上佈滿足芝士,食落超邪惡且滿足,蜜桃茶不太甜,淡淡地夏日透心涼!而最重要的是,拿完個餐到餐廳外食,好有氣氛,可對住個維港摩天輪景,食客有傾有講,在這個疫情下我很少有這樣熱鬧啲餐廳!的確令人回味!

第一次食shake shack係喺英國食返到嚟香港有得食真係勁開心Cheese Fries 嗰陣係英國讀書成日都會食返到嚟香港一直念念不忘 呢度嘅薯條炸到超脆 又唔淋加埋車打芝士醬係面鍾意食芝士嘅我真係係會食到停唔到口!呢個漢堡包同平時食嗰啲唔同呢度有塊蘑菇喺度 再加埋牛肉味道一流 咬落去個蘑菇係會流汁嘅然後加埋啲牛肉食落去係超好味個外皮超級脆但唔會硬
第一次食shake shack係喺英國食
返到嚟香港有得食真係勁開心

Cheese Fries
嗰陣係英國讀書成日都會食
返到嚟香港一直念念不忘
呢度嘅薯條炸到超脆 又唔淋
加埋車打芝士醬係面
鍾意食芝士嘅我真係係會食到停唔到口!

呢個漢堡包同平時食嗰啲唔同
呢度有塊蘑菇喺度 再加埋牛肉
味道一流 咬落去個蘑菇係會流汁嘅
然後加埋啲牛肉食落去係超好味
個外皮超級脆但唔會硬
2022-09-16 442 views
I like Five Guys burger moreThe shake shack bun was too soft that it became soggy, the burger in general did not give me a sense of satisfactionThe fries were crispy but not the type that I would want to have againHalf Half however was very nice, nice drink for the Summer
I like Five Guys burger more

2022-08-30 524 views
相信大家對於呢間快餐店一啲都唔陌生我係一個好鍾意食漢堡包嘅人而shake shack一路都係我嘅最愛呢間中環店除咗地理位置方便之外仲有好靚嘅海景食個漢堡包都係有高級嘅享受漢堡包就唔使講滿滿嘅肉汁 牛味都非常香濃麵包皮亦都係我個人來講鍾意嘅鬆軟程度係我心目中美式漢堡應該有嘅味道
相信大家對於呢間快餐店一啲都唔陌生

牛味都非常香濃
麵包皮亦都係我個人來講鍾意嘅鬆軟程度
係我心目中美式漢堡應該有嘅味道

2022-08-07 732 views
同好姊妹去咗四季staycation ,冇包晚餐,Hea Hea地去ifc買Burger食,果度係有室外,可以望住個海食,都幾爽,不過最近天氣熱都係外賣走。。係OpenRice買coupon用,超抵,即買即用,2人餐,有2個Burger,2個小食,2杯野飲。。外賣返去食,都仲好好味,個牛肉好Juice好林,又好有牛味👍👍👍薯條係新鮮炸起,熱辣辣好香脆,加埋芝士絕配✌🏻最後試埋最岀色嘅Milkshake 完結平。靚。正。好味。
薯條係新鮮炸起,熱辣辣好香脆,加埋芝士絕配✌🏻
最後試埋最岀色嘅Milkshake 完結
平。靚。正。好味。
2022-08-03 583 views
今日突然好想食漢堡包,就同男朋友去咗食Shake shack因為12:00早去嘅緣故,所以有得坐望海嘅吧枱 藍天白雲再加上個海有d船經過,個景都唔錯&坐得都幾舒服。我哋叫咗avocado bacon burger ,shack burger , cheese fries and a chocolate milkshake ,總共二百零蚊。牛油果煙肉包份量十足,入面有半個牛油果,牛油果好新鮮和creamy, 同煙肉好match。可能一開始太肚餓,所以食得太快,食完個包已經濟濟地。可惜個cheese fries 唔夠熱,所以有d淋左唔脆口。杯chocolate milkshake 唔算太甜,一杯已經夠晒我地兩個人飲!食完差唔多1:15,因為好多中環上班族來食野,而且室內位置唔多,室內幾乎full晒,要坐出面露天位置(無冷氣)。如果你想坐得舒服d既話建議早少少過來!
今日突然好想食漢堡包,
就同男朋友去咗食Shake shack
因為12:00早去嘅緣故,
所以有得坐望海嘅吧枱
藍天白雲再加上個海有d船經過,個景都唔錯&坐得都幾舒服。

總共二百零蚊。

2022-06-02
$110 (Lunch)
2022-06-27 743 views
呢一間嘅牛肉漢堡包就食得多🍔但係佢哋嘅京蔥炸雞漢堡都相當之唔錯❤️‍🔥內餡係脆炸雞髀🍗青瓜🥒京蔥同海鮮醬💕食落真係好有片皮鴨嘅感覺🦆外面嘅麵包都好鬆軟又香口 真係好好食😋
2022-06-26 784 views
香港有shake shack知道咗好多年,但係一直都冇機會去試,今日路過IFC,決定入黎食個late lunch❣️少驚講英文嘅我見到收銀嘅外國樣姐姐有啲驚,但係佢都幾nice 有笑容~快餐店黎講算好好!用咗openrice優惠卷,二人堡餐有88折,優惠價$185,有兩個漢堡、兩個薯條、兩個飲品,不過私心想試芝士醬薯條(+$5)同埋朱古力奶昔(+$12),所以要補$17~等咗幾分鐘就有得食對住個海景好正!好開揚有風,所以就算六月尾戶外冇冷氣都唔會熱☀️ShackBurger份量比較少,但係味道一流,個包同平時嘅burger 唔同,比較軟身,整體表現良好~🍔ChickenShack有驚喜!雞胸肉好多汁,個外皮超級脆但唔會硬,略嫌個包外邊比較涼,不過整體配埋個醬表現優異~❣️Fries同行友人覺得芝士醬有啲啲漏,本身薯條已經好出色,我就覺得係錦上添花,不過份量真係好大女仔黎講食曬好飽Chocolate milkshake 我就覺得太甜,所以麻麻~覺得乜記嗰啲仲好味Lemonade酸甜清新,解渴一流,抵飲過millshake👍🏻整體黎講,I'll be back!!!

等咗幾分鐘就有得食

ShackBurger

ChickenShack

Fries
女仔黎講食曬好飽

Chocolate milkshake
我就覺得太甜,所以麻麻~覺得乜記嗰啲仲好味

Lemonade
酸甜清新,解渴一流,抵飲過millshake👍🏻

整體黎講,I'll be back!!!
2022-06-25
Dining Offer
Coupon
  • fries
  • Chick'n Shack
2022-06-21 526 views
My Favourite Burger ❤️沒有之一!!!每次食Shake Shack都會叫嘅Combo1. Single Shack Burger 🍔 由麵包醬汁配料到牛肉都perfect🌟2. Fries 🍟 外皮香脆 入面嘅薯仔又軟硬適中🌟3. Fifty Fifty 🥤Lemonade + Iced Tea 兩者互相中和 🌟
My Favourite Burger ❤️

3. Fifty Fifty 🥤
Lemonade + Iced Tea 兩者互相中和 🌟

2022-06-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2022-06-20 502 views
公司Lunch time 我地一齊叫左Shack Shack外賣,我就食最原味Shack burger 。味道唔錯,芝士勁正,但個burger 細細個,男人食可能唔夠飽。麵包顏色偏黃,好似落左蛋咁。唯一唔好係麵包吸油吸得好厲害,麵包都濕哂。賣相好吸引,9個包放埋一齊更靚更吸引。薯條係有紋果款👍

麵包顏色偏黃,好似落左蛋咁。
唯一唔好係麵包吸油吸得好厲害,麵包都濕哂。

賣相好吸引,9個包放埋一齊更靚更吸引。

薯條係有紋果款👍