Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2020-10-13 1192 views
Mixed Cold Mezze Platter 🥠 ($185)叫platter 既好處就係唔洗諗揀邊款, 又可以一次過試曬唔同既野😌 呢個platter 有四款唔同口味既凍Dip: Muhammara/ Hummus/ Moutabal/ Labneh 另外再配白色既薄餅同埋Nachos🍞 佢地既薄餅比我係杜拜食果啲濕潤同埋冇咁嚡👍🏽 Muhammara 係紅色既dip, 睇落好似會好辣咁, 但係其實一啲都唔辣, 而且炭燒味都幾濃, 因為佢係用燒過既紅椒整加埋麵包碎同埋合桃混合出黎既醬Hummus 鷹嘴豆加芝麻醬混合而成, 口感好綿帶淡淡既豆味Moutabal 用左煙燻過既茄子, 芝麻同埋橄欖油混合而成既醬, 呢個味道怪怪地, 唔係太鐘意Labneh 呢個用料最簡單, 乳酪加Fresh Mint, 最簡單味道最好, 乳酪酸酸甜甜好開胃, 最鐘意呢個😍Shahrazad Mixed Grill 🍢 ($385)其實叫佢既原因係個擺盤好靚, 同埋可埋一次過試曬全部既肉類😂 我地得兩個人, 所以叫左個細既share, 多啲人既話可以個大既👭🏽 其實細呢份都已經超多肉, 基本上每個人起碼有

其實叫佢既原因係個擺盤好靚, 同埋可埋一次過試曬全部既肉類😂 我地得兩個人, 所以叫左個細既share, 多啲人既話可以個大既👭🏽 其實細呢份都已經超多肉, 基本上每個人起碼有三大舊肉, 好啱食肉獸🤩 有雞/羊/牛三款肉類, 全部都幾juicy 再配埋個garlic sauce 同埋sesame sauce 真係好正🤤 Platter 另外仲配左飯, 佢地既飯用左啲油同埋鹽去煮, 粒粒分明既飯帶少少油香味好正

One Thousand and One Night🌃 ($115)
呢個名令我諗起Aladdin, 好想坐上張飛毯度🌬 呢杯cocktail 用sparkling wine做base, 荔枝味做主調所以會偏fruity 啲, 好啱女仔飲🍸 裝飾方面用左玫瑰花飄浮係酒上面🌹

Prussian Blue💙 ($115)
呢個名感覺好優雅, 係我鐘意既藍色🔵 呢杯cocktail有個特別之處就係落完糖漿之後佢會由藍色變做紫色🟣 Cocktail 用Gin 做底, 藍莓味做主調, 飲落有少少提子味🍇

Arabian Spice 🌶 ($115)
飲到唔夠喉決定叫多杯, 酒係用Chilli infused vodka, 所以飲到後尾會有啲辣味係喉嚨度, 主調係青蘋果味, 飲落幾清新🍏

Date on the moon 🌙 ($85)
除左cocktail, mocktail都係另一個唔錯既選擇, 叫左呢杯又係以月亮命名既飲品🌛 其實佢係用中東超出名既椰棗加牛奶混合而成🥛飲品比較滐身,飲到啲椰棗碎, 飲飲下會覺得好甜🌚
2020-10-12
  • shahrazad mixed grill (small)
2020-09-08 4207 views
終於試到呢間中環嘅黎巴嫩餐廳😍餐廳環境比想像中細本身想坐露天梳化位置但原來要食Shisha先可以坐😟唯有坐返室內梳化位啦 (記得要預先訂位)😇.本身唔預期一間環境靚嘅餐廳會有高嘅食物質素但呢間係令我喜出望外😳食物質素相當唔錯!😋😋有機會我都會再嚟😚.食中東菜當然要叫Hummus☺️Hummus with Lamb $98由chickpeas 整成☺️將中東鷹嘴豆打爛再整成豆泥配上麵包和Crisp享用Bread不過不失吧😌😌但hummus感覺比薯蓉更加細滑😛😋😋.Meat Sambusek $80Pan fried dumplings withMixed minced meat and pine seed外型好像新年的油角🤣但內餡是松子和肉類😌.必叫嘅係SHAHRAZAD Mixed Grill (Small) $385有羊肉 雞肉 牛肉肉質都非常鮮嫩🤩一啲都唔會鞋口😌佢仲配左一個飯同埋Garlic sauce & Sesame Sauce最值得一讚一定係佢嘅Garlic Sauce🤤瘋狂點醬😍😍.Mocktail Date on the Moon 🌝Home infused Date mi
終於試到呢間中環嘅黎巴嫩餐廳😍

甜甜的 非常滋味🥰

• Hummus
  • Date  on  the  moon
2020-07-14 4945 views
今晚靚靚表姐帶我來這間有特色的黎巴嫰菜餐廳慶生餐廳裝潢好有中東feel,但座位不是全部都是民族特色座位,有一半是普通座位,如果想坐有特色的座位影相,最好訂位時要求一下,不然通常會安排坐普通的。今晚其實人都好多,坐滿全場,而且我們被安排的位置雖然影相靚,但坐位較矮,坐得比較迫及不太舒適晚餐時間有2個鐘用餐時限,並有加一收費。且大部份侍應是講英文的。我們研究一輪後,決定專點推介的食物,因為真的不懂點哦Tabouleh$98 - 其實是沙律,好特別切得好碎,味道清新,如果份量多少少會較好。Hummus$80 - 鷹嘴豆泥配中東包及薄脆,味道好夾,豆味香,好好食豆泥份量多,我們還再order多份中東包$10夾鷹嘴豆泥吃哦!Shahrazad mixed grill(small)$385 - 其實是雜錦肉+配飯,有免治羊肉,羊架,牛肉同雞肉。利申我是不吃羊肉的,所以連牛肉同雞肉都覺得有點"So'',而且熱度不夠,令到沒有肉的香味。另配了2款醬味道也一般般但個飯反而覺得好味Cheese sambuesk$75 - 熱辣辣的芝士餃子好香口,但略嫌皮厚了點,芝士味道酸酸的,我不太接受到飲品Date
今晚靚靚表姐帶我來這間有特色的黎巴嫰菜餐廳慶生

我們研究一輪後,決定專點推介的食物,因為真的不懂點哦

但個飯反而覺得好味

飲品
Date on the moon$85 - 有點似奶昔,比較"傑''身,味道似拖肥糖,好甜渴喉

Virgin strawberry colada$85 - 士多啤梨味不太突出,略甜一般!

Long Ialand$105 - 酒味香濃,出奇地好飲

由於本人不吃羊肉關係,所以衹會試一次就夠。

Virginia strawberry colada

Shahrazad mixed grill w/ rice

Cheese Sambuesk

2020-07-11
2020-06-15 7074 views
看到網上不少人推介這間黎巴嫩餐廳,只是看到裝飾就已經被它吸引住了,所以決定和好友要去打卡,試一試黎巴嫩菜!我們預先訂了台,選了近窗口的位置,坐在梳化上享受一下日光的照射~整間店以藍色為主調,空間很寬敞~我們點了雞尾酒和熱薄荷茶,賣相都很吸引,餐具都富有民族風格,歡樂時光飲品還有折扣~食物就選了烤肉拼盤,有牛肉、雞肉、羊肉、豬肉,煮得惹味又香口,很適合亞洲人口味,帶點香料味,我們都吃得津津有味,份量已經足夠我們三個女生吃了~另外我們也吃了四個不同款式的豆泥,沾上薄餅、麵包來吃真別有一番風味~有些是像乳酪酸酸甜甜的~各有特色,可以一試~看到有個小吃挺有名的,就是Kebab了,它有點像港式咸水角,外脆帶點彈力,餡料是牛肉碎,味道不錯我很喜歡~除了吃外,重點當然是打卡啦~問了侍應就可以進水煙房內拍照了,這個房間點用作客人享受水煙,就像進了個白色洞穴般,很有民族色彩,放有色彩繽紛的座墊和燈飾,我們都多拍一些美照啦🤣不過印象最深刻的可算是洗手間!裡面有一幅人手砌的壁畫,色彩超豐富!是一男一女在調情的畫像,洗手盆的花紋也是很漂亮,去這間餐廳記得要探探它的洗手間😂我想下一次晚上來喝幾杯,氣氛應該挺不錯
看到網上不少人推介這間黎巴嫩餐廳,
只是看到裝飾就已經被它吸引住了,
所以決定和好友要去打卡,試一試黎巴嫩菜!

我們預先訂了台,選了近窗口的位置,
坐在梳化上享受一下日光的照射~
整間店以藍色為主調,空間很寬敞~

我們點了雞尾酒和熱薄荷茶,
賣相都很吸引,餐具都富有民族風格,
歡樂時光飲品還有折扣~

食物就選了烤肉拼盤,
有牛肉、雞肉、羊肉、豬肉,
煮得惹味又香口,很適合亞洲人口味,
帶點香料味,我們都吃得津津有味,
份量已經足夠我們三個女生吃了~

另外我們也吃了四個不同款式的豆泥,
沾上薄餅、麵包來吃真別有一番風味~
有些是像乳酪酸酸甜甜的~
各有特色,可以一試~

看到有個小吃挺有名的,
就是Kebab了,它有點像港式咸水角,
外脆帶點彈力,餡料是牛肉碎,
味道不錯我很喜歡~

除了吃外,重點當然是打卡啦~
問了侍應就可以進水煙房內拍照了,
這個房間點用作客人享受水煙,
就像進了個白色洞穴般,很有民族色彩,
放有色彩繽紛的座墊和燈飾,
我們都多拍一些美照啦🤣

不過印象最深刻的可算是洗手間!
裡面有一幅人手砌的壁畫,
色彩超豐富!是一男一女在調情的畫像,
洗手盆的花紋也是很漂亮,
去這間餐廳記得要探探它的洗手間😂

我想下一次晚上來喝幾杯,
氣氛應該挺不錯的~

2020-05-31
$350 (Lunch)
  • Kibbeh
會知道這間黎巴嫩菜餐廳是因為看到朋友吃完後感的分享~食物和環境評價也不錯便有興趣去吃吃看於是Book了星期六下午一點。但沒想到已沒有Set Lunch就之前朋友5月頭去時有四款$120 up 有頭盤、主食&飲品的,於是我們這次只能單點呢餐廳裝潢有濃厚的中東風情。不過室內燈光偏暗。若想拍照的話,靠窗的位置才是好選擇。可惜我們這天來的時間~客人超多,被安排的座位不太好 ... 我的椅背完全能碰到後面客人的椅背但就食物來說倒是頗滿意。我們點了四款,其中還包括甜品飲品大部份是酒精類的。最後決定不到喝什麼就直接Pass了~不過要注意這裡是沒提供水的喔Cheese Sambouesk ($75) - 外皮很酥脆,吃起來很像我們新年吃的角仔一樣。內餡是香軟的芝士,芝味濃郁得來又不會很膩。但就記得要襯熱吃囉 Makanek in Pomegranate Sauce ($98) - 香腸是Handmade的~口感跟平時吃開的不一樣,另外不會很鹹單吃也不錯耶!配料的西椒等則是清脆爽口的。要說到好吃部份會是它的醬汁~使用了檸檬、石榴再加上香料,吃起來惹味且很開胃!這個有跟薄餅和脆片,可以用來沾那個醬汁來吃喔
會知道這間黎巴嫩菜餐廳是因為看到朋友吃完後感的分享~
食物和環境評價也不錯便有興趣去吃吃看

但就食物來說倒是頗滿意。我們點了四款,其中還包括甜品
飲品大部份是酒精類的。最後決定不到喝什麼就直接Pass了~
不過要注意這裡是沒提供水的喔
Cheese Sambouesk ($75)
外皮很酥脆,吃起來很像我們新年吃的角仔一樣。
Cheese Sambouesk
單吃也不錯耶!配料的西椒等則是清脆爽口的。
這個有跟薄餅和脆片,可以用來沾那個醬汁來吃喔
Makanek in Pomegranate Sauce
Chicken Tajine ($165) - 聽說不少客人推薦這間餐廳的雞,所以最後選了這款。
Tajine是利用陶鍋來烹煮食材的傳統美食!汁很Creamy,配飯著實不錯
雞肉看起來像乾柴的雞胸?! 但吃落卻是另一回事~嫩口得來頗有彈性耶!
Chicken Tajine
最後還點了甜品 - Rice Pudding ($70)
用米飯來做的布丁,奶味十分濃郁!
可以添加蜜糖和核桃一起吃,口感很豐富。
Rice Pudding
話說這裡的洗手間也十分有特色的呢
Other Info. : 大概是因為餐廳出名了,所以本來很抵吃的Set Lunch就沒有吧 ... 另外如果抱著想來拍照片的心態就要看運氣囉
2020-05-23
$224.5 (Lunch)
Cheese Sambouesk
Makanek in Pomegranate Sauce
Chicken Tajine
朋友仔生日~ 本身諗住食中餐~ 點知搵黎搵去都唔岩Feel! 之後我提議。不如食一樣大家都未食過嘅菜式啦!之後就搵左黎巴嫩菜!之後一睇~~ 哇!!! 因為本人好鍾意阿拉丁女朋友茉莉公主👸🏿一睇到D相! 唔好講咁多嘢~立即Book位!當日去到一打開𨋢門....哇🤩 好靚呀 ~ 門口有個藍色嘅裝飾品定唔知風水陣😂 我已經忍唔住要影相再入去坐低時~~ 欣賞周圍環境... 真係好靚好有味道⋯⋯所有嘅裝飾啦。擺設啦。裝修都好細緻...好有心思。充滿中東感覺~到點菜。頭盤點左Mix Cold Mezze Platter 四款冷盤醬味道分別係...第一隻味道似肉醬😂😂辣辣地!第二隻雞心豆味濃郁第三隻有啲煙熏味,奇怪得黎都唔錯嘅最好食係酸乳酪味道,配中東大餅一齊好夾!好想再食多十塊😂😂😂再叫左一個富有特色的炭火烤羊肉~ 牛肉~ 雞肉~ 仲有紅椒青椒羊肉軟腍得來不鬆散羊肉味道非常好,處理得沒有多餘的膻味很完美😍😍鍾意食羊羊🐑嘅。一定要去! 一定要試~ 真係巧棒棒呀👏🏻👏🏻👏🏻另外仲叫左個意粉🍝 我都唔記得咗名了!可以同大家講...唔洗試! 一般到唔一般😂 都係食返特式食物啦...意粉🍝e d嘢 去返西餐
朋友仔生日~ 本身諗住食中餐~

點知搵黎搵去都唔岩Feel!
之後我提議。不如食一樣大家都未食過嘅菜式啦!
之後就搵左黎巴嫩菜!
之後一睇~~ 哇!!!
因為本人好鍾意阿拉丁女朋友茉莉公主👸🏿
一睇到D相! 唔好講咁多嘢~立即Book位!

當日去到一打開𨋢門....哇🤩 好靚呀 ~
門口有個藍色嘅裝飾品定唔知風水陣😂 我已經忍唔住要影相

再入去坐低時~~ 欣賞周圍環境...
真係好靚好有味道⋯⋯

到點菜。

頭盤點左Mix Cold Mezze Platter

四款冷盤醬味道分別係...
第一隻味道似肉醬😂😂辣辣地!

第二隻雞心豆味濃郁

第三隻有啲煙熏味,奇怪得黎都唔錯嘅

羊肉軟腍得來不鬆散

另外仲叫左個意粉🍝 我都唔記得咗名了!
可以同大家講...唔洗試!
一般到唔一般😂
都係食返特式食物啦...
意粉🍝e d嘢 去返西餐先食啦😂😂😂

哎呀....打依編食評 攪到我好想再去呀😩
下次一定要提早book梳發位!
因為影相好靚架。好多擺設😩
岩曬我e d要影靚相嘅女人!

男士們 ~ 你如果想同女仔去...識做啦?!
記得book梳發位呀!
2020-10-19 0 views
其實是吃黎巴嫩菜,環境很是不錯,好像去了阿拉丁的世界一樣👏🏽「天下良辰、美景、賞心、樂事,四者難並。」香港如斯景況難以心情舒暢,怎能賞心,但和好友到了打卡餐廳相聚,卻有「良辰美景」的意境🌿🦢————————————————🌸半隻雞+飯(評分8.5🙌🏻)雞非滑溜入口即溶,但雞包着飯的設計10分新奇,🐥飯特色醬油味濃郁 ,雖然較少被推介,但味道確是不錯👄🌸hummas (評分9🙌🏻)其實就是薄餅再配醬料,醬料是鷹嘴豆蓉配芝麻醬,10分濃澀香口,這個真的推介呢❣🌸 Raspberry soda(評分 7.8)鮮果味十足的飲料,還好,但價錢比較貴要80大元🌿 ️🌸 1001 nights(評分 6)個人覺得不太好飲,有酒精,但打卡一定是一流,粉粉的,但價錢比較貴要98大元🌿

其實是吃黎巴嫩菜,
環境很是不錯,
好像去了阿拉丁的世界一樣👏🏽

「天下良辰、美景、賞心、樂事,四者難並。」

————————————————
🌸半隻雞+飯(評分8.5🙌🏻)
雞非滑溜入口即溶,
但雞包着飯的設計10分新奇,🐥
飯特色醬油味濃郁 ,
雖然較少被推介,
但味道確是不錯👄

🌸hummas (評分9🙌🏻)
其實就是薄餅再配醬料,
醬料是鷹嘴豆蓉配芝麻醬,
10分濃澀香口,
這個真的推介呢❣

🌸 Raspberry soda(評分 7.8)
鮮果味十足的飲料,
還好,
但價錢比較貴要80大元🌿

️🌸 1001 nights(評分 6)
個人覺得不太好飲,有酒精,
但打卡一定是一流,粉粉的,
但價錢比較貴要98大元🌿
  • Hummus
2020-10-17 54 views
今次係第一次食黎巴嫩菜,餐廳裝修都係以中東嘅建築風格,散發住濃厚嘅異國風情,裝修同環境真係好靚。雖然有訂枱,但最後都係被安排坐普通嘅座位上。平日嘅晚上都坐滿座位,所以最好預先訂座。🔝一款中東非常受歡迎嘅食物,將鷹嘴豆加入其他調味料一起打成豆泥,最後再加橄欖油,配以中東大餅Khubz同Crisp食用,不過啲Crisp已經唔脆,豆泥香滑,豆味濃郁。🔝四款冷盤,味道分別係:Muhammara (左上) - 味道有啲似肉醬Hummus(左下) - 鷹嘴豆泥,豆味濃郁Moutabal (右上) - 食到有啲煙熏味,味道就比較奇怪Labneh (右下) - 酸乳酪味道,配中東大餅一齊好味道🔝食落感覺似熱版角仔,裡面嘅餡係芝士。🔝羊肉唔騷,肉質軟腍,伴碟嘅蔬菜酸酸甜甜都幾開胃,底下仲有薯蓉,整體不錯。🔝因為佢個名,所以叫咗嚟試,但真係太甜,飲咗半杯已經飲唔落。椰棗混牛奶,質感似奶昔,杯上粒椰棗好好食。🔝呢一杯除咗外觀靚之外仲好好飲,酸酸甜甜聞落仲有陣陣玫瑰香氣嘅cocktail,佢係用咗Sparking wine,Rose Syrup,Lychee Liqueur再加Rosemary調配而成,值得一

Hummus with Lamb

Mix Cold Mezze Platter

🔝四款冷盤,味道分別係:
Muhammara (左上) - 味道有啲似肉醬
Hummus(左下) - 鷹嘴豆泥,豆味濃郁

Cheese Sambuesk

🔝食落感覺似熱版角仔,裡面嘅餡係芝士。

Lamb Shank

Date on the moon

One thousand one nights
🔝呢一杯除咗外觀靚之外仲好好飲,酸酸甜甜聞落仲有陣陣玫瑰香氣嘅cocktail,佢係用咗Sparking wine,Rose Syrup,Lychee Liqueur再加Rosemary調配而成,值得一試🌹

Monkey 47 Gin

🔝酒嘅比例好似多咗少少

🔝廁所都係一個打卡位
2020-10-14
Dinner
One thousand one nights
2020-10-11 0 views
我朋友負責訂枱,佢限時要90分鐘,入到去原本想揀位,坐入面的梳化位,點知個外籍waiter話入面已一早俾人reserve,算吧,我們的位還可以,但態度麻麻,難得約朋友出來仲要俾人催交枱,都係少少掃興,好有趕客的感覺!。。食物方面叫了Salad ,Chicken Shish Tawook。。。等等,食物ok不過不失,佢嗰度無水供應,一定要order飲料,當食物食完收盤收得快,問你唔要佢就即收,似茶餐廳。。真係好趕客,明明出面無人等位都照趕人,服侍就真心麻麻,其實佢好啱哂好趕時間的食客。。。。。。所以此餐只品嚐一次就夠!

2020-10-10 30 views
呢間靚靚黎巴嫰餐廳,睇咗好耐一直都冇機會試,之前同屋企人去過中東埃及印度土耳其,佢哋都話啲嘢唔好食,但係老豆生日又想試新嘢,所以就揀咗呢間黎巴嫩餐廳 。侍應招呼好好,有講有笑😎,風趣幽默😉,足夠滿足到我兩老瘋狂要影相嘅要求📸。餐牌係英文嘅,但事前做足功課,揀最受歡迎推介嘅食物,結果真係有驚喜,羊肉🐐一啲都唔騷,食落去好有口感。 拼盤烤肉🐂🐑🐔係必點嘅,呢度無論食物同埋環境打卡都係一流,我兩老對是次生日飯感到非常滿意!值得一試👍🏼雖然要收切餅費,但係侍應哥哥幫手瘋狂咁樣影相,好開心,抵讚

雖然要收切餅費,但係侍應哥哥幫手瘋狂咁樣影相,好開心,抵讚

2020-10-10
2020-10-09 27 views
第一試黎巴嫩菜,個環境影相扼like一流煙三文魚蝦魚子沙律賣相不錯,味道可以,有好濃的烤雞醬味。Lamp Shank 好嫩,唔羶,仲配了薯蓉及蔬菜,推介Mixed meat small size 影相一流,羊同雞肉有肉汁,但牛肉偏乾一定要沾個sauce食。最後除了每人order左一杯mocktail,我們仲order 了 Arabic mint tea,個人口味要加糖飲比較合適,由於個set茶具數量有限,想飲要早點order。
第一試黎巴嫩菜,個環境影相扼like一流

煙三文魚蝦魚子沙律賣相不錯,味道可以,有好濃的烤雞醬味。

Lamp Shank 好嫩,唔羶,仲配了薯蓉及蔬菜,推介

• Lamb  shank
2020-10-07 97 views
中環其實有唔少又好食同可以打卡既好地方😆今次呢間係食中東菜,話明中東菜緊係出名食肉!🥩 叫左個Shahrazad mixed grill ;有齊雞、牛同羊肉,一次過滿足曬食肉獸既你😌我地仲叫左個 Makanek in Pomegranate Sauce,呢個就特別d,係用羊肉整既腸,夠曬特別,中意食羊肉既就岩曬再配多個smoked salmon and shrimp salad with caviar🥗,咁就可以中和曬濃味既肉啦~
中環其實有唔少又好食同可以打卡既好地方😆

今次呢間係食中東菜,話明中東菜緊係出名食肉!🥩

A special "happy hour " experience in term of interior furniture setting , choice of snack and drinks Lebanon Craft beer is easy to drink with the red ale ,brown (dark) color is also suitable for girls' flavour with some floral note.Though the HK black Kite Brewery Indian Pale Ale is still my personal favourite.Drink list is having a long list of choices with some special signature clocktail and definitely worth another visit when could manage to join the HH promote period next time .For snack
For snack platter , the mix hot plate is surprisingly good than expected with some soft bread with dips , fried beanballs and cheese dumplings like stuff .. have the feel of snack make in Chinese dim sum cooking style but with middle East ingredients .
indian Pale Ale
Hot Mix Platter
2020-09-30
  • Mix Hot Mezze Platter
2020-09-29 170 views
環境吸引,裝修靚,但餐廳音樂比較大聲,人聲噪雜。廁所都好靚,所以我影左張相有服務的餐廳。員工有禮,主動幫女士拉椅子。對有選擇困難的我,也會推介飲品及食物。 不過,我事前有打電話通知希望坐近窗邊,對方回覆無問題並且會安排,但到最後竟然安排我地坐走廊,仲話係餐廳客人多,而且有booking……但我其實已經早2星期book。食物方面,mix cold mezze platter 好吸引,個薄餅熱辣辣,配上4個醬料好好味,可惜個啲薯片唔脆,應該放左好耐啦……我地仲食左shahrazad mixed grill, 賣相好吸引,但食起上黎又油又膩……入面有牛,有羊,有雞,個牛就係好淋,係有爛嘅肉碎;羊就好一般,感覺好“鞋”,雞反而幾好,望落好乾,但食落口又唔覺。我地仲點左杯飲品Pruss blue, 係一杯會變色嘅飲品,侍應哥哥話跟酸鹼度變色,加左檸檬之後,就由藍變紫,係幾吸精嘅。但味道就見仁見仕啦,有啲似藥水味……總結係,只此一次,試過就好了

,可惜個啲薯片唔脆,應該放左好耐啦
……

總結係,只此一次,試過就好了

2020-09-26
2020-09-25 78 views
我朋友訂左枱,不過限時只得90分鐘,坐的位置都可接受,但去到原本想揀的入面梳化位置個外籍waiter話已經俾人訂左,明明就好多位的😅,都算吧,但服侍態度麻麻,難得約朋友出來慶祝就催人交枱,見你食完嘢即收盤,問完唔要收得快,有趕客的感覺,食物方面點了Salad, Chicken Shish Tawook 。。。甜品等等。。清水要另外加錢叫,無水供應,佢一定要order飲品,食物ok,不過不失,不過份量少左啲,服務真心麻麻,出面明明無人等位都催人交枱,啱哂非常趕時間或食得急迫的人士之選!所以今次晚餐只品嚐一次就夠了!🙈