2022-09-27 133 views
錦耐先記得,又想紀錄下點滴記得有日悶悶地一個人想食日本野,但係又去唔到餐廳,又唔想食爭鮮外賣d行野行過城市花園,見到個易拉架有新野試,不過佢個位真係隱閉,搵左陣先搵到手卷,正,買番幾個咬下Open Kitchen 睇住佢煮佢又真係好好心機逐個整,中間同個C FU 吹下水,真係小店最強個位叫左3個, 佢份量超足料,超大個1)鰻魚玉子卷,鰻魚訂貨不嬲又多又貴,佢又夠膽比大大嚿,加埋舊玉子,大到一口都咬唔哂2)照燒雞扒卷過期開始減肥,就食雞扒啦,佢啲照燒汁夠濃味,再燒到窿邊,加埋化蕃茄酸微微,正3)碎蛋沙律卷無咩特別,只可講足料
錦耐先記得,又想紀錄下點滴

行過城市花園,見到個易拉架
有新野試,不過佢個位真係隱閉,搵左陣先搵到

手卷,正,買番幾個咬下
Open Kitchen 睇住佢煮

叫左3個, 佢份量超足料,超大個
1)鰻魚玉子卷,
玉子鰻魚卷

2)照燒雞扒卷

過期開始減肥,就食雞扒啦,
佢啲照燒汁夠濃味,再燒到窿邊,加埋化蕃茄酸微微,正

3)碎蛋沙律卷
碎蛋沙律卷

無咩特別,只可講足料
照燒雞扒卷
2020-02-05
TakeAway
玉子鰻魚卷
碎蛋沙律卷
照燒雞扒卷
  • 特厚雞扒飯堡
呢間小店喺城市花園入面一個小角落,主打各式飯堡,咁特別當然要試下!漢堡扒芝士飯堡 🍙 漢堡扒厚身有肉汁,咬落啖啖洋蔥香味,加埋燒過嘅芝士,新鮮嘅生菜同蕃茄,以上種種味道加埋白飯同紫菜,真係令人非常滿足🥰🥰鰻魚玉子飯堡 🐟 🥚 🍙 鰻魚肥美,玉子有甜味,鰻魚醬汁加落白飯夠晒惹味🥰🥰小食有中華沙律同螺肉,味道正常~跟餐+$12有小食同飲品好抵!🥗炸雞件,外皮香脆,雞肉juicy,正到痹呀!!🐔🍗佢有各款冷泡茶同自家制飲品,款款自己整真係好有心思!我最鍾意芒果乳酸,酸酸地配飯堡一流🥭 💕

漢堡扒芝士飯堡 🍙

鰻魚玉子飯堡 🐟 🥚 🍙
鰻魚肥美,玉子有甜味,鰻魚醬汁加落白飯夠晒惹味🥰🥰

炸雞件,外皮香脆,雞肉juicy,正到痹呀!!🐔🍗

2021-11-20
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
2021-11-12 92 views
📍 雪瀛手作 得知呢間位於北角日式飯堡店要係11月尾就結業🥺早幾日就同朋友特登走過黎支持一下🤍餐廳位置唔算好大 有少量堂食位置🙆🏻‍♀️ 大家都快啲趁佢哋結業之前幫襯啦!-厚燒鰻魚玉子飯堡 $48呢個係佢哋店嘅王牌✨ 小編平時都幾鍾意食鰻魚㗎 所以叫左個同朋友share😜飯堡中間夾住大大塊鰻魚同埋玉子 就咁食落去口感好豐富 鹹鹹甜甜咁 幾好味😋炙燒蟹柳蟹籽飯堡 $35呢款就係佢哋店嘅人氣之選 店主特登推介😚中間有好多蟹柳絲同蟹籽 再配沙律醬 邪惡得黎又好味😋中華沙律拼螺肉 $12一盒細細盒 啱飯後小食😃 螺肉辣辣地 中華沙律食落去都爽口唐揚炸雞 +$4呢一個跟餐加$4可以有三粒 炸雞食落去外脆內軟 而且入面嘅雞肉都好滑沖繩蜜瓜奶 $18一打開已經聞到好香嘅蜜瓜味🤤 飲落去甜甜地奶味都濃郁 唔似出面啲蜜瓜奶好假香精味士多啤梨+番石榴乳酸 $18飲落去甜甜地微酸 士多啤梨味同番石榴比我想像中夾 如果加士多啤梨粒落去會更加好飲😆
📍 雪瀛手作
一打開已經聞到好香嘅蜜瓜味🤤
飲落去甜甜地奶味都濃郁 唔似出面啲蜜瓜奶好假香精味
士多啤梨+番石榴乳酸 $18
2021-06-14 658 views
雖然地方有啲難搵🤡不過價錢好親民一個套餐最平都只係$40▫️火灸芝士煙鴨胸飯堡即叫即做,大概等咗幾分鐘等嘅過程都一直聞到燒鴨胸嘅香味!!開嗰陣啲芝士拉絲超吸引!!珍珠米,喺底都有啲沙律醬有生菜同蕃茄凍凍地refresh下🤩份量都OK▫️中華沙律+小章魚小食同埋飲品都係喺隔離嘅雪櫃自己拎味道正常,冇怪味章魚有啲豉油點幾好食😋▫️柚子蜜飲品有好多選擇呢個包裝好特別淨係喺Cafe見過一次😹好清爽飲完唔會因為甜得滯,而有嘢喺喉嚨卡住嗰種感覺味道:4/5價錢:4/5回頭率:4/5環境:4/5服務:4/5推薦程度:4/5
雖然地方有啲難搵🤡不過價錢好親民
一個套餐最平都只係$40

▫️火灸芝士煙鴨胸飯堡
即叫即做,大概等咗幾分鐘
等嘅過程都一直聞到燒鴨胸嘅香味!!
開嗰陣啲芝士拉絲超吸引!!
珍珠米,喺底都有啲沙律醬
有生菜同蕃茄凍凍地refresh下🤩

飲品有好多選擇
呢個包裝好特別
淨係喺Cafe見過一次😹
好清爽
飲完唔會因為甜得滯,而有嘢喺喉嚨卡住嗰種感覺

味道:4/5
價錢:4/5
回頭率:4/5
環境:4/5
服務:4/5
推薦程度:4/5
火灸芝士煙鴨胸飯堡
火灸芝士煙鴨胸飯堡
這間小店除了飯堡吸引外,它的飲品也絕對要試‼️ 小店的飲品均是自家調配,不會過甜👍🏻 口味特別而且顏色全都好美,真想全部買回家去‼️👻 店員告知下ᴅᴏᴡɴʟᴏᴀᴅ ᴍᴇᴇ ᴀᴘᴘꜱ成為ᴍᴇᴇ會員有𝟵𝟱折優惠💛 趕快來支持一下小店吧‼️▫️❥$𝟭𝟴 士多啤梨+番石榴乳酸🍓好特別的配搭‼️味道跟益力多相似,甜甜酸酸的很好喝‼️😻▫️❥$𝟭𝟴 沖繩紫薯牛奶🍼 作為紫薯控當然要買它😚 顏色好美,口感順滑而且有紫薯香,好喝好喝‼️😻▫️❥$𝟭𝟴 沖繩蜜瓜奶🍈 輕盈清新的蜜瓜奶很討人喜歡(包括我) ‼️😻 冰冰涼涼好適合炎熱夏天‼️🧊
2021-01-23 528 views
好耐之前食過,今日有機會再試。買了三款:鰻魚、雞扒、蟹柳,另外加了小食炸雞和芒果乳酪飲品。飯堡即叫即做,飯和配料都是暖暖的,蟹柳也經過火炙,吾會凍冰冰。炸雞香口,熱辣辣,附有小叉,方便食用。飲品從雪櫃自取,夠冰凍。飯堡個樣好似吾係好大個,但食落飽肚,加埋小食和飲品更滿足。三種飯堡都好好味,只係有一個缺點,食的時候比較「論盡」,配料和飯都不論掉出來,吾知係唔係我哋吾識食呢😅對比之前食果次,質素依然保持到,無論外觀和味道都和之前一樣。
好耐之前食過,今日有機會再試。
飯堡個樣好似吾係好大個,但食落飽肚,加埋小食和飲品更滿足。
2021-01-22
TakeAway
2021-01-15 494 views
之前有留意網上介紹呢間一即叫即做飯堡,同平時美式漢堡有分別㗎,用咗日風元素沖繩飯團,真係見到都好吸引,所以今次特登走過來試吓㗎睇到餐牌原來係有日式飯堡拼小食再加飲品價錢,睇到我都覺得好吸引呀我就揀咗套餐食試吓✨厚燒鰻魚玉子飯堡睇到Menu當然會叫我最愛既鰻魚,即叫即做夠晒新鮮,厚厚玉子食落去有甜厚身得嚟又香滑,主角鰻魚肉質肥美食落去有浸魚油嘅香味,另外仲配左個沙律醬增加豐富口感又唔會油膩✨中華沙律拼螺肉螺肉加中華沙律爽口又新鮮 醬汁又惹味✨韓國柚子蜜呢間小店特別之處係一個手調飲品咁我就揀咗一次係有柚子味,味道清香酸甜,甜度啱啱好✨另外店舖有生果味道嘅烏龍茶茶包售賣,盒裝好精緻,我比較鍾意蜜桃味打開一聞茶包滿佈蜜桃香味,慢慢散發烏龍茶嘅甘香味,一盒 $38/8包,真係好抵買返屋企沖嚟飲唔錯

之前有留意網上介紹呢間一

買返屋企沖嚟飲
唔錯

2021-01-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
厚燒鰻魚玉子
中華沙律拼螺肉
韓國柚子蜜
2021-01-14 414 views
今日係屋企附近搵到間隱蔽💛黃色小食店,係北角城中心轉角位,雖然位置比較唔顯眼但食物質素相當高。.食物即叫即製,叫咗A1 炸海老飯堡🍤 + B3 唐揚炸雞🐔 + C3 沖繩紫薯牛奶🍠,大約等4分鐘就有得食,飯堡好大個,飯入面有沙律醬,酸酸甜甜幾開胃,炸海老🍤炸得金黃香脆,唐揚炸雞🐔就嫩滑可口,配埋香濃紫薯牛奶感覺大滿足啊!!.成個套餐$52蚊,有野食有野飲,食物又高質好味,性價比相當高,最重要係黃店,點可以唔支持呢?.好味指數:😋😋😋😋😋5/5推介指數:😋😋😋😋😋5/5抵食指數:😋😋😋😋4/5.🍽 雪瀛手作 (北角)📍北角電氣道233號城市中心地下83號舖

好味指數:😋😋😋😋😋5/5
推介指數:😋😋😋😋😋5/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
🍽 雪瀛手作 (北角)
📍北角電氣道233號城市中心地下83號舖
#跟住我食唔中伏 #文末限時優惠.黎親北角都一定要幫襯🤤就係食過番尋味嘅 setsuei_tezukuri.沖繩飯堡係日本街頭小食排行Top 10🌈最中意佢即叫即做😋好新鮮.🏆皇牌[厚燒鰻魚玉子]#性價比高 超厚鰻魚❤️食落肉質有彈性🤤鰻魚汁配滑滑厚玉子再用新鮮壽司飯&紫菜包住食落口真係好幸福大滿足💞.小食[唐揚炸雞]新鮮炸👍🏻皮脆肉滑咬落有少少爆汁,小心太JUICY🤭.[冷泡水蜜桃烏龍茶]水蜜桃味好香❣️冷泡烏龍茶清潤解渴岩哂唔好甜飲嘅我😉個樽仲勁得意除咗枝裝仲可以買茶包,屋企office都可以飲到🌈.
#跟住我食唔中伏 #文末限時優惠
再用新鮮壽司飯&紫菜包住
食落口真係好幸福大滿足💞
小食[唐揚炸雞
新鮮炸👍🏻皮脆肉滑
咬落有少少爆汁,小心太JUICY🤭
[冷泡水蜜桃烏龍茶]
水蜜桃味好香❣️冷泡烏龍茶清潤解渴
岩哂唔好甜飲嘅我😉個樽仲勁得意
除咗枝裝仲可以買茶包,屋企office都可以飲到🌈
2021-01-14 1040 views
上星期去咗西灣河, 順便買食個飯, 一直知道有呢間💛飯堡食, 今次終於有機會試喇🤤🤤 我叫咗一個餐, 有一個飯堡、一個小食同一個飲品, 嘢食全部都係即叫即整咖, 熱辣辣好滿足😚🍣 厚燒鰻魚玉子飯堡 ($48)本身以為一個飯堡唔會好大份量, 點知原來都好filling! 食完會超飽肚😆 呢個飯堡係由紫菜、壽司飯、厚燒鰻魚、玉子、saucing組成嘅, 因為我係鰻魚fans貴啲都照揀咗🤫 結果都冇令我失望🤗 飯堡係即叫即整嘅, 饅魚味、玉子、醬料嘅比例設計啱啱好, 一啖入面食得出曬佢哋嘅味道😙🐣 唐揚炸雞 ($15/6粒)即叫即整嘅炸雞係最正咖😋 熱辣辣之餘仲好juicy好多汁, 炸粉好薄, 大大粒雞, 雞肉仲幾滑添😚🤞🏻🍵 冷泡玫瑰烏龍茶 ($18)呢個茶真係好好飲! 超級推薦🏆🏆🏆!! 健康無糖之餘仲好香濃, 一開蓋就聞到好香嘅玫瑰味, 飲落烏龍茶都好濃, 真心係飲過嘅烏龍茶入面數一數二咁好, 仲要凍飲都咁正🥺 飲完之後仲可以自己加熱水浸多個茶包一兩次添🤩 雪瀛手作仲有另外呢個玫瑰烏龍茶茶包咖, 買返屋企或者office飲都好方便😋 (本人已入手🤪)

🍣 厚燒鰻魚玉子飯堡 ($48)

🐣 唐揚炸雞 ($15/6粒)

🍵 冷泡玫瑰烏龍茶 ($18)

Dinner
  • 冷泡玫瑰烏龍茶
2021-01-02 172 views
新年第一日試新野😄 去咗北角呢間黃店食即叫即做嘅沖繩飯堡😍 一拎上手見到件鰻魚好厚身同超香已經流晒口水🤤 厚切鰻魚玉子飯堡 $48 成個手掌咁大嘅鰻魚配上玉子真係完美嘅配搭😍 厚切鰻魚軟嫩多汁,熱辣辣咁咬一啖,係好幸福嘅味道🥰 佢地將小食同飲品放唒係雪櫃,方便客人拎😃 小食分開左一盒盒裝住好有心❤️ 手調飲品嘅顏色好靚,我揀左芒果乳酸,酸酸甜甜,口感唔錯😃 雖然小店只得兩個座位,但一直有人入黎買外賣,相信都係一間良心小店😃 店員好好咁送左一樽茶包比我😆 話係新年禮物🎁 好似係手作嘅玫瑰花茶,有好香嘅花香味,好開心。

厚切鰻魚玉子飯堡 $48

2020-12-31 135 views
來到雪瀛手作的小店,使我有種溫暖的感覺,因為老闆親切友善,去年起在北角開設外賣店,製作日本風味的「rice burger 」。餐牌可見到製作的漢堡有多款口味,而我選擇了最受歡迎的這款「鰻魚米堡 」!鰻魚入貨靚因此新鮮熱辣出爐特格好味,配上精心玉子燒等配料,用紫菜飯包裹著絕配呀!下次我都想品嚐還有其他口味:雞扒米堡、蟹柳米堡和蛋沙律米堡等!不得不提連飲品都有心思,例如雪瀛冷泡茶,以及我手上的北海道奶紫薯,好好味,濃厚紫薯啱我口味!雪瀛手作地址:北角電氣道83號鋪

雪瀛手作
地址:北角電氣道83號鋪

2020-11-11 379 views
北角呢間店有兩個堂食位雖然窄窄地,但酒精 紙巾都齊,好乾淨仲有堆公仔陪食:3大概等5分鐘就有得食即叫即整,拎到手紫菜都仲脆,飯又熱,搞到蟹柳蟹籽啲香味出晒嚟🤤🤤🤤因為加左沙律醬,食落完全唔乾👍🏻用嘅係珍珠米,幾好嚼☺️☺️☺️我加左$去加配小食同飲品個紫薯牛奶啲色好靚😍😍好igable至於飲落就,唔係好甜,但紫薯味都幾出🤓好飽肚嘅野飲小食就不過不失整體來講,一個lunch只係$50內,又好食自己一個人食,唔要求坐得耐嘅,呢間真係好方便
北角呢間店有兩個堂食位
雖然窄窄地,但酒精 紙巾都齊,好乾淨
仲有堆公仔陪食:3
蟹籽蟹柳

大概等5分鐘就有得食
因為加左沙律醬,食落完全唔乾👍🏻
用嘅係珍珠米,幾好嚼☺️☺️☺️
我加左$去加配小食同飲品
個紫薯牛奶啲色好靚😍😍好igable
至於飲落就,唔係好甜,但紫薯味都幾出🤓
好飽肚嘅野飲
小食就不過不失
整體來講,一個lunch只係$50內,又好食
自己一個人食,唔要求坐得耐嘅,呢間真係好方便
紫薯牛奶
蟹籽蟹柳
紫薯牛奶
2020-10-15 468 views
疫情關係呢排都轉咗online class, 今日晏就男友話要做food husband所以去咗雪瀛手作買外賣😚 之前食過一次已經覺得抵食又好味😋今次再食決定要寫個食評同大家分享下,因為佢地址有少少隔攝 但係食物質素絕對值得一試㗎!🥢肉汁漢堡$40其實佢有4種醬可以揀但傻傻男友兩次都唔知都可以揀🙈 不過唔緊要因為跟佢default 嘅醬已經好好味,雖然個樣睇茄去好似好普通,但一咬落個肉餅好juicy💦,唔會好似平時啲burger煎到塊肉好乾🤩加埋蕃茄,芝士同埋菜 成件事好夾😍 而成個飯堡嘅份量都好夠,連平時好大食嘅我都覺得好夠飽🥢炙燒蟹柳蟹籽飯堡$35其實呢個味都係我揀🙊因為我有選擇困難,兩隻味都想食🤓 如果睇相就知啲蟹肉多到滿瀉出嚟😚對於海鮮控嘅我嚟講真係超滿意,而平時蟹柳係凍冰冰,呢到就特登會炙燒一下個面,將蟹柳肉嘅香味再帶出嚟🤩🥢沖繩蜜瓜奶/紫薯牛奶 套餐+$12買飯堡+$12就可以有飲品同小食,我揀咗蜜瓜奶,老實講就同某紙包蜜瓜奶飲落差唔多🙊不過唔會好甜,其實都幾正🤓 紫薯奶就好有驚喜,首先個樣已經好打卡able 📷 飲落去紫薯味好濃好香😍仲唔會好甜推介!😚🥢小食(中華沙律/螺

🥢肉汁漢堡$40

🥢炙燒蟹柳蟹籽飯堡$35

🥢沖繩蜜瓜奶/紫薯牛奶 套餐+$12

🥢小食(中華沙律/螺肉/ 八爪魚仔)
都係連埋係$12入面,食落唔會好大雪味,食完飯堡後再食埋個小食🤓好滿足
2020-10-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
//#賤精黃店地圖💛間野叫:雪瀛手作 Setsuei Tezukuri邊度黎:北角電氣道233號城市中心地下83號舖▪特厚雞扒飯堡 $42 (Goodmalling app套餐價: $50)8分想當年係台灣試過便利商店嘅飯堡 粉絲價錢 食到魚翅質素 (利申: 粉絲好食啲) 估唔到香港呢間良心小店 還原度都甚高 雞扒就係中學雞串嘅放大厚肉版 無雪味 加上青伝醬汁(即係青芥末醬) 估唔到又幾夾 成功讓味蕾跳動 但略嫌唔夠嗆鼻 絕對支持可更激進▪芒果乳酸 $18 (Goodmalling app套餐價: $50)6.5分乳酸就有點強差人意 芒果偏香精味 再溝可爾必思 越飲越甜 試飯堡就好了.💰《優惠貼士環節》(´・Д・)」小店同Goodmalling有合作 $50蚊就可以買到套餐 一個飯堡加飲品 足足平左10蚊雞
#賤精黃店地圖💛
間野叫:雪瀛手作 Setsuei Tezukuri
邊度黎:北角電氣道233號城市中心地下83號舖

8分
芒果乳酸

6.5分
💰《優惠貼士環節》(´・Д・)」
Tea