1 day(s) ago 0 views
著名既極大粒雲吞,有鮮蝦或者菜肉咁多年黎都係食開鮮蝦,粒粒蝦大隻又爽,重蝦味,唔係D得個爽字既冇味蝦雲吞大粒到食5粒剩雲吞都已經飽,不過價錢都反映左份量,剩雲吞/單拼$46雲吞麵黎講係有點少貴但考慮到份量同地段就好合理另一個特色係好快上菜特別係食雲吞,幾乎ORDER完3分鐘內就會上,趕時間真係首選可惜依家收得愈黎愈早,本身星期日已經唔開,平日七點幾有時已經冇雲吞食午飯時段經常要排隊,但上菜快食得快,其實排一陣已經好快有得入坐
著名既極大粒雲吞,有鮮蝦或者菜肉
雲吞麵黎講係有點少貴
但考慮到份量同地段就好合理

另一個特色係好快上菜
2024-02-22 632 views
今日順便幫同事買外賣,排隊點外賣時企響門口條友響度指指點點,一啲禮貌都無。取食物時又串串共,嘢又貴又唔好食,如果唔想受氣唔好幫襯😡😡,不如所謂!如果唔係幫人買,跟本唔想踏入呢個垃圾餐廳。
😡😡,不如所謂!
如果唔係幫人買,跟本唔想踏入呢個垃圾餐廳。
  • 無嘢推介
2024-02-22 350 views
今日去買外賣兩碗粉麵一共$94,攞外賣時問門口四眼阿叔攞多一包辣椒油慘遭喝罵:唔得!嘢食質素越嚟越差,價錢越嚟越貴!以佢地做生意嘅觀念,一包辣椒油仲珍貴過一個客人,本人真的沒有福份再幫襯!!!
2024-02-09 387 views
今日去買外賣,承惠$68、到取餐本人要求要多一包辣椒油、俾那個員工喝罵:「唔得!」我問點解唔得,佢就好理直氣壯話唔得就係唔得!我明白你做生意,你大可以講話要加兩蚊,我樂意付出,而唔係俾你咁樣喝罵!而且呢個質素呢個價錢,中環食飯都係一般呢個價錢,我點解要受你氣?而且食物質素一般亦唔包嘢飲!經過今次之後永遠都唔會再幫襯!成間舖頭啲員工冇個好禮貌,好似係幫襯佢係去殺佢咁,都唔知點樣做生意!已經向消費者委員會投訴!祝佢好運!
我問點解唔得,佢就好理直氣壯話唔得就係唔得!
經過今次之後永遠都唔會再幫襯!
2024-02-09 69 views
我問點解唔得,佢就好理直氣壯話唔得就係唔得!
經過今次之後永遠都唔會再幫襯!
TakeAway
  • 想受氣嘅就去食啦!
2024-02-09 71 views
是日外賣自取,牛腩冬菇撈麵,承惠$68元。要跟湯要加錢,本人理解!到本人取外賣時我表示想要多一包辣椒油,因為本人很能吃辣,被門口叔叔大聲喝罵:「唔得!」我問為什麼唔得,店員說已有一包,唔得!我明白在商言商,如他表示需加費用,例如$2一包辣椒油,我能理解,而非如此對待客人!永不幫襯!今時今日咁差既服務態度,十分不能接受!再者一個午餐沒有飲品收$68,中環區不少其他店舖都是這等價錢!為什麼要受你氣?已向消費者委員會投訴!

永不幫襯!

今時今日咁差既服務態度,十分不能接受!
已向消費者委員會投訴!

2024-02-09
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$68 (Lunch)
  • 想受侍應氣的才前往吧!
2024-01-18 516 views
中環老字號雲吞麵三多 最多人鐘意佢地 ⭐️招牌雲吞水餃麵$46 👍🏻雲吞比平時大粒好多 👍🏻入面大半都係蝦肉 仲有⭐️超厚身豬潤米 爽滑有口感 小小薑絲蔥絲去腥 難怪咁多人鐘意 可以分享比鐘意雲吞嘅朋友.但雲吞麵鹼水比較重 湯底一般 $46中環區算平 但對比其他區唔夠平民🥲.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_中環.#三多麵食 (中環)地址:中環砵典乍街30號地舖.⭐️評分:味道:4/5 麵2.5分環境:3/5服務:3/5抵食 : 3.8/5.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評 #香港旅遊 #旺角美食 #旺角必食 #週末好去處 #西環美食 #上環必食 #金鐘美食 #中環必食 #上環美食 #中環美食 #中環 #水餃 #雲吞麵
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_中環
#三多麵食 (中環)
地址:中環砵典乍街30號地舖
⭐️評分:
味道:4/5 麵2.5分
環境:3/5
服務:3/5
抵食 : 3.8/5

前排天氣咁凍❄️,放lunch一定要搵啲熱辣辣嘅野食暖下個身先得🥰 三多麵食一向係lunch time係中環街頭都大排長龍,襯今日可以早啲出去食lunch,就去試下佢啲麵喇☺️🐣雲吞鵝腸湯麵($58)我嗌咗雲吞同鵝腸嘅雙拼,雲吞一共有三粒,而且每粒都好大粒😍亦都好足料,每粒都好似塞滿晒蝦同鮮肉咁😋而鵝腸就好爽口,加埋豉油同辣油一齊食好惹味,不過如果多小小鵝腸就好喇,食落唔夠喉🫣不過以中環物價嚟講,性價比已經好高喇❕評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均:💰~$60📍 三多麵食 (中環)中環砵典乍街30號地舖

🐣雲吞鵝腸湯麵($58)

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
人均:💰~$60

📍 三多麵食 (中環)
中環砵典乍街30號地舖
  • 鮮蝦雲吞
2023-12-05 656 views
🥟菜肉雲吞米粉$44估唔到咁大粒雲吞,大隻過餃子👍🏻,有三隻,入面好多餡仲要皮薄😆,雲吞入面有白菜🥬同豬肉碎,比例平均,鍾意食辣的你可以試埋佢個辣醬🌶️,咁就濃味啲😉.✨中環平民飯堂🍜,價錢平,唔怪之得咁多人排隊啦,仲可以揀雙拼或三拼,不過餐廳入面空間細,亦可以揀外賣🥡
🥟菜肉雲吞米粉$44
  • 菜肉雲吞
幫同事買lunch。在另一間店拿完外賣後到這邊拿之前電話落單的外賣。在收銀處排到我付款時,我借用收銀處枱放外賣(只有一袋,沒有很多)才能騰空手去掏錢包付款。門口的服務生就一直要求我把外賣放地上或店外,收銀員態度不錯,不像門口服務生。付錢之後,門口那沒禮貌的服務員生替我找到食物。我問辣油能否多給一包,對方語氣不好的說不行,也沒有解釋。要不要加錢我不知,門口那位服務生態度有夠差。食物還可以。

食物還可以。
2023-10-28 752 views
已經計劃來呢間店很久,終於鄉下仔出省去中環。放工時間唔算好多人, 就叫咗個牛腩拼雲吞麵,再加一碟鯪魚球。其實柱侯牛腩並唔係我至愛,清湯腩先係世一,但冇我想像中咁濃厚亦有牛味,鮮蝦雲吞嘅份量同九龍城某某麵店可以匹敵。其實自己唔係好鍾意食生麵,因為怕佢有鹼水味,但係食落又好爽口,亦冇想像中嘅鹼水味道。再試埋招牌嘅酥炸鯪魚球,事實上如果唔掂顯解將,魚肉係無味嘅,但係隱約見到有啲果皮絲喺裏面。雖然冇想像中咁彈牙,但係外邊輕輕一炸,外脆內軟其實都唔錯。最正嘅係個欠佳醬,出邊好多舖頭都係得啲汁同薑絲,但呢度真係有好大大粒嘅蜆肉。如果雙拼來講有三粒大雲吞,其實性價比相當高,下次有機會要試吓鵝腸同黑柏葉。
2023-10-03 703 views
見到店內仍保留摺枱摺櫈、花磚牆身等懷舊裝修,有濃厚小時候媽媽帶我地去食雲吞麵的回億,位於砵甸乍街「三多麵食」,今次叫了牛根&水餃雙併麵,牛根好冧好膠口感好好,水餃皮薄饀靚又大隻,黑木耳大條,蝦都大隻,要食三啖先食得完,幼麵嘅鹼水味唔重口感唔錯,配辣椒油加醋,酸酸辣辣更好食,湯底係傳統雲吞麵湯底加腩汁,由細至大都好鐘意飲雲吞麵湯,今次都唔例外,加埋腩汁就更惹味。叔叔姨姨服務員好有禮貌,幸好唔係惡死款。

叔叔姨姨服務員好有禮貌,幸好唔係惡死款。
2023-09-26
以中環區來講此店價錢貼地又足料推介食雲吞Size勁大粒❗️咬開塞滿多隻蝦仁🦐蝦仁絕對比豬肉多菜肉雲吞同樣係巨size味道吸引都值得一試👍🏻湯麵湯底清而帶鮮完全冇鹼水味麵質雖然有其他雲吞麵店更好味但都屬爽口彈牙質感牛腩就比較一般叫唔叫並非大問題大過乒乓波嘅「蜆介鯪魚球」係另一必點❗️熱辣辣上枱🔥脆炸外層包住脹卜卜鯪魚肉質感非常彈牙🤩🤩夾集陳皮味所以唔會腥識食一定要點佢個蜆介醬充滿大粒蜆肉鹹鮮味突出真係好滋味😋
以中環區來講

• 菜肉雲吞
  • 鮮蝦雲吞
  • 炸鯪魚球
2023-09-13 527 views
Ordered takeaway, was an absolutely terrible experience - they messed up my order, ended up waiting 20 minutes for it. The staff, a gentlemen, was very rude - zero sense around customer service. Awful experience, just not what you want. I wouldn’t go back again - noodles were fine, just like any other dumplings noodles shop honestly - nothing special about it.
2023-07-22 1114 views
鮮鵝腸鮮栢葉湯米粉 $58上回光顧, 點了雲吞鮮鵝腸湯麵, 雖然雲吞有3大隻, 但鮮鵝腸實在太少了, 甚不滿足。是次為了彌補對鮮鵝腸的滿足感, 但又不想只有一款餸, 同樣點了雙拼, 不過是次選了鮮鵝腸拼鮮栢葉, 希望份量會相對多些。鮮鵝腸鮮栢葉湯米粉份量不少, 鮮鵝腸和鮮栢葉的份量同樣多, 兩者皆很爽口, 沾上辣醬油份外滋味。唯不知是否自己吃辣的能力高了, 感覺辣醬油的辣度較以前溫和, 感覺不辣。湯底味道偏淡, 配上米粉, 感覺健康。

鮮鵝腸鮮栢葉湯米粉 $58

湯底味道偏淡, 配上米粉, 感覺健康。
2023-07-07