Sam謎Cafe

Sam謎Cafe (Closed)

Sam謎Cafe (Closed)
Karentkw
轉角有個少女心💖
Karentkw
2021-11-05
Follow
見朋友去 一直想搵次機會去睇下 咁岩經開依頭 又見到某e字頭apps有discount , 就去下hea下時間位置上接近中央圖書館 係圖書館側邊往跑馬地方向上入少少 就會係轉彎位見到依間粉紅色鋪面既店舖 位置好細 得2個位, 而店舖其實主要都係賣美肌既健康飲品,另外都會有番啲小食或者包類賣。 一眼睇中menu既飲品-桃桃燃脂茶($28)。 等左唔耐已經有。 本身有問過職員會唔會好甜要少甜, 職員都話唔會好甜 本身都係微甜。 飲品入面仲有啲西柚 好健康茶以有機纖盈茶做成,混合左啲生果、花。 味道真係唔甜,但又唔會難飲淡而無味。Read More
+ 8
Cheryl.gi
少女心大爆發👑
Cheryl.gi
2021-10-31
Follow
🦄.養生的生活由今天開始嚕🌾.今天來到Sam謎Cafe💕少女心大爆發👑打卡mode即啟動📸每個角落都好美 好可愛☁追求健康的你一定要試紅莓妹博士茶🍓果味香濃而且好清新✌有效抗氧化和美白雙重功效呢❕沒有咖啡因的博士茶好適合我呢🐻記住吃件綠茶紅豆蛋糕呢💚好味又不會過甜💋給自己一點小獎勵🙏還有藍莓果醬多士也是不錯的選擇啊💙...不要錯過SammiWhite美肌丸啊🐰以白番茄為主要成分🍅由新加坡團隊研製🛩高效抗氧化、改善暗沉及抑制黑色素形成、促進膠原蛋白再生❕❕令肌膚緊緻提升🌸重拾年輕壯態👸...@sammi.asia#Sam謎 #SammiWhite #美白 #美肌 #逆齡 #7天見效.......Read More
myfoodiediaryyy
轉角粉色系beauty cafe
myfoodiediaryyy
2021-10-13
Follow
新開係銅鑼灣轉角粉紅色既 beauty cafe!經過見粉紅色好吸引 本身以為係美容公司 點知原來係cafe 黎!呢度唔止係一間cafe 仲有好多beauty元素係度佢地主打美顏飲品同美白產品除左美顏產品之外 都有coffee / chocolate 同 pastries 可以揀第一次黎當然要試下美顏飲品lah!啲名都好特別我地今次就試左 Bee Happy多巴胺爆炸蜜柚茶 Freshish Mansi 謎醉清新柑柚飲完 Bee Happy 全日都保持 happy 另外都試左佢地既pastries呢間cafe 另一重點係有美白產品!最吸引既係佢地皇牌 SammiWhite 可以減少體內黑色素 保留膠原蛋白 膚色更白皙明亮 重拾年輕壯態店內既decoration都好靚好fancy! 可以打下卡 扮靚Read More
+ 3
Yungyungyung1997
打卡同時可以變靚
Yungyungyung1997
2021-10-12
Follow
嘩!去cafe打卡同時可以變靚😍 喺銅鑼灣行到攰攰地,就去咗充滿少女心pinkpink嘅Sam謎cafe,飲杯野回下血🔋 呢間Cafe好特別㗎,除咗裝飾靚之外,佢哋嘅飲品好多都係養顏美容嘅~我飲咗日柚滋源($40)同埋Dirty($38)日柚滋源係用Doki柚泥同茶飲沖成,可以解油膩,助消化,飲完完全冇罪惡咁之餘,仲覺得自己靚咗fit左添✨除咗飲品之外佢哋都有啲鬆餅,bagel,蛋糕等等嘅輕食可以送飲品☕️ 想隨時隨地都變靚嘅話,Sam謎cafe仲有唔同嘅美容補充品❤️其中SammiWhite啱晒最近曬黑咗想美白嘅我~ SammiWhite 可以減少體內黑色素,保留膠原蛋白,讓膚色更白皙明亮,重拾年輕壯態🤍Read More
ChanSammi2517
打卡cafe推介
ChanSammi2517
2021-09-17
Follow
久違的cafe打卡🥰🥰尼間係銅鑼灣既cafe係我最愛既靚靚粉紅色佢地既飲品好健康全部都係天然花茶我同朋友一人嗌左一杯都覺得好好飲Muffin好推介大家試吓裏面仲有核桃啱晒我尼啲養生人士😍另外Sam謎 既SammiWhite有效美白肌膚維持皮膚的整體健康😆同時間對抗色素沉澱膚色不均勻既現象增強皮膚強度之餘仲可以抵禦紫外線及自由基等外來修害建構柔滑肌膚😃😃值得推介大家去打卡食野chill一chillRead More
Like
又牛角酥又鬆餅,又真係幾養生wor
2021-11-27
yumsik
粉紅少女心cafe
yumsik
2021-09-13
Follow
Beauty x cafe啱晒愛美嘅女生,呢間cafe有多款pastry、咖啡及特飲,最特別係佢地嘅特飲更有不同功效。好似我地點呢杯Bee Happy多巴胺爆炸蜜柚茶,成份會令人飲完心情愉悅啲,其他特飲仲分別有燃脂、排毒、提神嘅功用。另外點嘅抹茶latte都好飲,甜度剛剛好,奶同茶味都出。食物方面朱古力控點咗朱古力酥同朱古力鬆餅,午後輕鬆食個tea都唔錯啊!朱古力酥加熱後朱古力溶溶地咁幾正。朱古力鬆餅朱古力都濃郁,外面仲有少少鬆化。另外店內有多款美容產品,而我就睇中咗佢地皇牌產品—美白丸SammiWhite。可以改善色素沉澱、膚色不均勻,同時增強皮膚強度以抵禦紫外線及自由基等,食一排睇吓效果先。Read More
+ 5
JessicaKwok6171
粉紅cafe
JessicaKwok6171
2021-09-06
Follow
Sam謎 佢門外邊嘅裝修吸引咗我入去 入到去全部都係粉紅色嘅佈置同figure 仲有bearbricks除左有平時Cafe嘅咖啡之外 仲有養生嘅飲品例如 桃桃燃脂茶同醒魂洛神茶 唔好以為養生就唔好飲 呢兩杯都好好飲 我最推介係桃桃燃脂茶除咗粉粉之外佢哋嗰度仲有牛角包同埋Muffin 每一款都好靚 啱晒大家另外SammiWhite 結合了CaroWhite、Multi-AOx、橄欖果提取物和L-半胱氨基酸等強大活性成分,能有效美白肌膚,並維持皮膚的整體健康 岩哂夏天哂到黑哂嘅我🙈Read More
+ 1
Hoiyee Wong
銅鑼灣新開Beauty Cafe 主打健康美顏特飲🍹
Hoiyee Wong
2021-09-01
Follow
【銅鑼灣 ⋄粉紅色美容咖啡店】 🍽 Sam謎Cafe📍銅鑼灣銅鑼灣道41-53號豐景大廈地下9號舖而家新開嘅cafe愈來愈有創意 好多crossover嘅形式🤓好似有書店、傢俬店、古董店、髮型屋等等~而Sam謎就融合Beauty & Coffee元素 有賣美白同美容產品💄室內以粉紅色為主調 係充滿少女心嘅打卡cafe💕係到可以品嘗一系列健康美顏特飲順便shopping🛍咖啡質素正常發揮 但室內只有一張枱 比較合適coffee-to-go食物方面 佢地主打經典款 bagel & scone 價錢相對較平而佢地賣嘅 SammiWhite美肌丸 食左一排效果唔錯👍🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ Cheese & Onion Bagel $18☞ Raisins Scone $22☞ Mocha $38☞ Espresso Tonic $38Read More
+ 3
foodxgoodwest_hk
▪️新式美容cafe - Sam謎 Cafe Beauty & Coffee💋*▪️
foodxgoodwest_hk
2021-08-17
Follow
呢款新型cafe好特別🤣,佢粉紅色嘅設計好少女💕,佢主打「4款美容飲品」同 「美白產品👱🏻‍♀️」:-1️⃣「桃桃燃脂茶🍑($28)」用左trim tea有機纖盈茶,有桃同玫瑰果嘅香味,重點係唔甜,好清新🌱~ Skinny peach👍🏻-2️⃣「Sam謎 SammiWhite👱🏻‍♀️」佢可以對抗色素沉澱、膚色唔均勻,同時增強皮膚強度,以抵禦紫外線及自由基嘅傷害,令肌膚更柔滑✨-3️⃣「提子英式鬆餅🍇🍪($22)」超大塊,嚇親親👼🏻❗️唔會好甜,食到牛油味🧈,口感紮實🙌🏻~Raisin scone-另外仲有:4️⃣「燕麥合桃鬆餅($22)」5️⃣「Mocha (Small)(H)🍫☕️($35)」-⚠️:外賣為主Read More
+ 7
bobochow_
𝑷𝒊𝒏𝒌𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚 𝑪𝒂𝒇𝒆💕
bobochow_
2021-08-13
Follow
嗰日咁啱經過見到有間粉紅色嘅𝒄𝒂𝒇𝒆😍結合咗𝒃𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚 & 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆😌除咗有美顏產品 仲有啲輕食,甜品同野飲😋.📌洋蔥芝士番茄貝果𝒃𝒂𝒈𝒆𝒍係新出嘅 比坊間嘅大個🥯不過就係麵包口感 唔夠煙韌有咬口🙈有啲洋蔥絲喺入面 好清甜🧅面頭啲芝士焗到脆脆地 帶少少鹹香味🧀不過番茄味就冇 整體食落偏甜🍅.📌燕麥合核鬆餅鬆餅都唔錯 蛋香味好重🥚仲有好多合桃同燕麥喺入面 口感好豐富😚不過質感就偏鬆散 唔夠鬆軟同濕潤🙈.📌桃桃燃脂茶 呢到有四杯特飲 其中呢杯係用咗桃, 玫瑰果, 木槿,同瓜拉納嘅果香有機纖營茶底🥰仲加咗水蜜桃果泥 飲落幾有果香味🍑不過佢係罐頭嘅桃肉嚟~~低卡零脂 減緊肥又想飲甜野就啱晒🙌🏻.📌𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚估唔到又幾好飲☕️見到見係用明治牛奶🥛奶味好濃郁 同咖啡味𝒃𝒂𝒍𝒂𝒏𝒄𝒆得好好😚Read More
+ 2
洋蔥芝士蕃茄貝果
燕麥合桃鬆餅
𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚
ChuChuCheung
[粉紅+白‧少女系Cafe‧主打美顏特飲+美白丸] 🌼🌿✨​
ChuChuCheung
2021-07-31
Follow
作為女生,幾時都貪靚!最近比我喺CWB發現間主打健康及美顏元素嘅粉紅Cafe「Sam謎」!喺呢度可以搵到一系列滋補特飲,好似「多巴胺爆炸蜜柚茶」、 「醒魂洛神茶」 、「香茅排毒薄荷茶」及「桃桃燃脂茶」 等,全部都低糖有益!​另外,個人都覺得糕點都唔錯,好似綠茶紅豆蛋糕及香橙罌粟子蛋糕,清香鬆軟,一啲都唔heavy;朱古力酥皮包就香甜,酥皮牛油味重,感覺不錯!​唔止食,店家仲有賣自家研發嘅SammiWhite美白丸,主要成份有白蕃茄同橄欖果提取物等,其豐富嘅紅蘿蔔素,有助抗氧化、淡化色斑及美白肌膚,想白淨嘅女生,不妨入手試用!​✦ 桃桃燃脂茶✦ 醒魂洛神茶✦ 香茅排毒薄荷茶✦ 綠茶紅豆蛋糕✦ 香橙罌粟子蛋糕 ✦ 朱古力酥皮包Read More
+ 7
醒魂洛神茶
綠茶紅豆蛋糕、香橙罌粟子蛋糕(每件)
朱古力酥皮包
為食圈圈
少女心cafe💕
為食圈圈
2021-07-26
Follow
銅鑼灣新開既cafe~~以粉紅色為主題充滿少女心 好適合打卡呀🙈💕💕店內除左有幾款輕食、美顏special drink 之外仲有佢地既王牌產品SammiWhite美白丸🙈主要成份有白蕃茄同橄欖果提取物含豐富既紅蘿蔔素、可抗氧化、淡化色斑有效美白肌膚架🥰~~~~~特別推介香橙🍊罌栗子蛋糕🧁🙈蛋糕鬆軟 口感豐富😋😋𝐒𝐚𝐦謎𝐂𝐚𝐟𝐞地址 : 銅鑼灣銅鑼灣道41-53號豐景大廈地下9號舖Read More
eat4forever
粉紅色外心爆棚💕
eat4forever
2021-07-12
Follow
遠處已經比呢間粉紅色cafe吸引著💖反正同朋友你搵到啱嘅餐廳食晚飯所以過嚟呢間Cafe坐下呢度同平時既cafe有少少唔同餐廳唔算好大,只有兩張枱仔成間Cafe都係粉紅色設計啱晒女仔過嚟打卡除咗有蛋糕之外打卡飲嘢既同時又可以同美容養生有關係當日有幾款專為瘦身同美顏而切既special drink 🍹 桃桃燃脂茶$28 甜甜地味道幾好,桃🍑味香幾重就算係美顏飲品都可以咁好味😋我自己幾鍾意呢啲桃桃燃脂茶,比平時Cafe諗到嘅產品來得特別💕嘢食方面主力係小食叫咗款燕麥cupcake,都幾足料而且唔會好乾不過兩款當中我自己比較推介呢款香橙蛋糕,食得出啖啖既香橙味,蛋糕軟硬剛好,我自己幾中意另外Sam謎更有一款美白丸🤍SammiWhite可對抗色素沉澱增強皮膚強度,以及抵禦紫外線等外來修害自然透白亮澤❤️岩晒女仔Read More
+ 1
Angelina_hi
粉嫩美肌茶飲店💕
Angelina_hi
2021-07-04
Follow
由大坑行去銅鑼灣見到間粉紅落地玻璃小店😍主打有四款美肌飲就入左去飲杯解暑😆☀️✨桃桃燃脂茶🍑有水蜜桃泥及玫瑰果肉、飲落好清甜而且低卡👍🏼夏天最鍾意飲水果茶而且桃味好香✨醒魂洛神茶❤️洛神花、紅菜頭、百香果茶😆飲落微甜微酸幾醒神,加入紅杞子更健康茶飲之外仲有榚點及咖啡☕️可以買完在店內兩長高枱進食而且仲有賣美白supplements🤍由新加坡團隊研發的SammiWhite✨能對抗色素沉澱、膚色不均勻的現象,同時增強皮膚抵禦力🔰防禦紫外線及自由基等外來修害,保存膠原蛋白基質讓皮膚能透亮光滑👍🏼Read More
+ 4
Kanalaw_
少女心大爆發💕粉紅色網紅cafe美肌飲品
Kanalaw_
2021-06-12
Follow
Sam謎Cafe❤️👧🏻少女心大爆發,粉紅主題既pink pink cafe, 主打咖啡同美肌茶飲,除左有飲品同輕食之外,店內仲有美肌瘦身同美白產品可以賣,menu除左有各項飲品詳細介紹,用咩茶底,仲有寫埋個功效添~🍑桃桃燃脂茶 $28"好香果味 仲有粒粒水蜜桃果肉添 甜甜地夠哂fresh 健康低脂飲品!"📍銅鑼灣銅鑼灣道41-49號豐景大廈地下9號舖放置不少美白美肌產品做緊買一送一優惠同埋醫護人員優惠Read More
+ 6