2024-06-08 0 views
Ruby Tuesday member既價錢真係同正價差好遠🫣屋企人係member所以又可以去吃好西!芝士薯格,份量多又熱辣辣👍呢個青口好好味,青口一啲都唔腥,個白汁又好夾。墨魚汁意粉同呢個帶子飯都好好食😍😍😍豬肋骨煮得非常之腍,啲肉輕輕一切就食到👍最推介呢杯濃情朱古力 ,非常之大杯,用嚟打卡一流😍😍朱古力蛋糕加埋雪糕一齊食非常之正,不過由於好大杯真係多人食先食得晒!餐廳職員服務好好,主動收碟同埋refill水😉座位闊落坐得好舒服,啱晒同朋友屋企人慢慢傾計👍
芝士薯格,份量多又熱辣辣👍
呢個青口好好味,青口一啲都唔腥,個白汁又好夾。
墨魚汁意粉同呢個帶子飯都好好食😍😍😍
豬肋骨煮得非常之腍,啲肉輕輕一切就食到👍
2024-02-18 419 views
We were Ruby Tuesday TST last Fri. It’s a best place where you meet up with friends for relaxing time, great atmosphere and delicious meal. This place is busy, so make a reservation is much better. What to eat?-Aus. Wagyu Strip-Truffle Cream Sauce Mussels-Short ribs- I am big fan of sups so try any- French Onion is soo goodSome dishes I forgot the name. But, All I can say is that it's delicious, authentic and hearty. I would give 5 stars to the staff for their customer service and hospitality.
What to eat?
-Aus. Wagyu Strip
-Truffle Cream Sauce Mussels
-Short ribs
I would give 5 stars to the staff for their customer service and hospitality. We loved the experience! I would definitely visit this restaurant again
2024-02-11 313 views
本身今日是大年初一,喺尖沙咀有花車巡遊。係非常之難book位。好好彩,我哋五點book位,七點有一張10人枱食飯。全場爆滿。侍應非常有禮貌好人,原本是要用QR code落單,但佢幫我哋用手落單。我哋order今日 special 。首先嚟過他他牛肉加魚子,非常好味,牛肉非常幼滑,魚子醬非常彈口,炸薯條加黑松露好香口。薯條本身炸到金黃,啱啱好,入口有一種脆嘅感覺,再加上黑松露,非常香。五成熟牛扒好味,墨西哥卷好得意,青口好爽,魚新鮮好脆,沙律菜新鮮好爽,蝦加藜麥好好味。甜品簡直無敵,芝士蛋糕,心太軟好好味又香又軟,成餐大家都食得好開心😀

2024-02-10
$2050 (Dinner)
2024-01-28 300 views
今次喺Ruby Tuesday歡慶朋友生日,一入去就覺得舒服,氣氛正!開始用餐,先來嘅cheese薯條瞬間攞走曬Spotlight,外皮金黃脆口,入口熱騰嘅薯條同綿綿芝士,完美match😍。我仲要再叫多份,真係搶手得嚟!再試果盤沙律,啱哂食住傾偈,鮮爽嘅蔬菜就最啱夾做四五個人狂嘈時嘅小食。牛扒嘅話,今次嘅焗薯真係夠晒份量。扒嗰邊,本身對7成熟有少少懷疑,但嚟到嘴巴,呢霎嘅juicy,仲要咁鮮嫩,真係一絕👍!食到最後,合桃批出場。share一件,食落又香又脆,同之前嘅豐盛晚餐完美配合!咬一口,幸福感爆燈!得閒一定再嚟食,同班朋友一齊share美味,咩事情比得上呢?🎉🍴😊

2023-12-15 415 views
牛扒完全唔呢個價,even會員價都覺得唔值,口感好差 叫咗medium,結果差唔多全熟而且個waiter素質好差,問佢個問題之後講等陣有問題再搵佢佢直接守係度一副教人做野嘅feel🙄我當時輸緊密碼用手遮住mon都唔肯走🙄 唔知佢係度唸乜野 最基本尊重客人隱私都做唔到用餐體驗極差,總之唔會再黎

用餐體驗極差,總之唔會再黎
好耐無食過Ruby Tuesday ,食物質素提升左而且會員價係正價一半,好抵食😍😍🥩10安士封門牛柳牛肉味濃郁 , 而且有6 大塊, 份量好足夠🍝香煎三送魚意大利麵三文魚煎得好香, 而且最勁係魚皮放左一段時間 , 都仲係脆口 😨不過個意粉就較乾身同埋淡味🥃old Fashion 偏甜DD , 但都幾好飲🍨🍫濃情朱古力Dark Chocolate 蛋糕好濃味 , 雖然成個甜品都好邪惡, 但因為 蛋糕配埋Cream同雪糕實在太好味, 會不停咁一路食...

好耐無食過Ruby Tuesday ,食物質素提升左
而且會員價係正價一半,好抵食😍😍

🥩10安士封門牛柳
牛肉味濃郁 , 而且有6 大塊, 份量好足夠

🍝香煎三送魚意大利麵

🥃old Fashion
偏甜DD , 但都幾好飲

🍨🍫濃情朱古力
  • 濃情朱古力
2023-10-18 290 views
位於K11頂樓嘅Ruby Tuesday😎萬聖節有裝飾,呢間分店除咗有節日餐牌之外,仲有分店限定餐牌😍食main menu食到悶悶地,今次試吓新嘢先!萬聖節主食🎃:軟殼蟹鹹蛋意粉😌意粉唔係好濃嘅鹹蛋味,但係啱啱好入邊有蟹肉,超級甜、啖啖肉🤣軟殼蟹都好多汁☺️唔會揸到太乾👍🏻分店限定主食:燒銀鱈魚🐟雖然舊魚細😂但係係高質嘅😎一放入口勁多魚油,而且好滑下面有舊薯蓉,吸晒啲汁超好食👍🏻新飲品:石板街奶昔味道好夠,朱古力味濃,仲有好多棉花糖🫶🏻回頭率:👅👅👅👅性價比:👅👅👅打卡值:👅👅👅👅
意粉唔係好濃嘅鹹蛋味,但係啱啱好
入邊有蟹肉,超級甜、啖啖肉🤣
軟殼蟹都好多汁☺️唔會揸到太乾👍🏻

分店限定主食:燒銀鱈魚🐟
雖然舊魚細😂但係係高質嘅😎
一放入口勁多魚油,而且好滑
下面有舊薯蓉,吸晒啲汁超好食👍🏻

新飲品:石板街奶昔
味道好夠,朱古力味濃,仲有好多棉花糖🫶🏻

回頭率:👅👅👅👅
性價比:👅👅👅
打卡值:👅👅👅👅
2023-10-15 259 views
rubytuesdayhk 真係由讀書食到依家一向食開荃灣分店都keep到水準今次就黎到K11試下~大螢幕電視嚟呢度包場開 party 真係不錯的選擇,餐廳環境寬敞新淨更不用多說~露比個個月均有唔同精選推介我一向都係member所以有半價優惠,抵食好多! 今次揀左三樣main試下~ 🍽珍寶大蝦古斯珍珠米 $269先嚐彈實肉碩的大蝦,肉厚飽滿~蝦的背部肚開一刀,令汁更能滲入蝦肉~仲有三大隻咁多,露比真係好佛心~蝦底下的Rissoto飯粒口感軟硬度剛好,而且一點都唔膩! 🍽經典燒排骨 $184整塊排骨搭配濃稠醬汁燒得好入味,刀身輕輕切落肉度就骨肉分離,肉質鬆軟細膩,外層鋪面特制honey醬甜甜地微微辣好惹味~伴碟嘅薯蓉滑溜溜~ 🍽炸羊架 $259三塊羊架肉質輕微羶味約7成熟,老實說有D硬有點難咬開~相較前兩道菜式較為遜色伴碟嘅炸薯條係即叫即炸正常發揮!
rubytuesdayhk 真係由讀書食到依家
一向食開荃灣分店都keep到水準
今次就黎到K11試下~

露比個個月均有唔同精選推介
我一向都係member所以有半價優惠,抵食好多!

今次揀左三樣main試下~

🍽珍寶大蝦古斯珍珠米 $269
先嚐彈實肉碩的大蝦,肉厚飽滿~
蝦的背部肚開一刀,令汁更能滲入蝦肉~
仲有三大隻咁多,露比真係好佛心~
蝦底下的Rissoto飯粒口感軟硬度剛好,
而且一點都唔膩!

🍽經典燒排骨 $184
整塊排骨搭配濃稠醬汁燒得好入味,
刀身輕輕切落肉度就骨肉分離,
肉質鬆軟細膩,外層鋪面特制honey醬
甜甜地微微辣好惹味~
伴碟嘅薯蓉滑溜溜~

🍽炸羊架 $259
三塊羊架肉質輕微羶味約7成熟,
老實說有D硬有點難咬開~
相較前兩道菜式較為遜色
伴碟嘅炸薯條係即叫即炸正常發揮!

*港人回憶西餐必食ribs及新出menu*中學嗰陣有呀sir成日帶我哋去食Ruby Tuesday,最鍾意食佢嘅Ribs同埋sundae😍最近見到佢回歸開返幾間分店,即刻同朋友過去回味下😋佢地啲食物份量真係好大份,做埋會員仲有半價😌下次可以叫多幾個朋友一齊share🥰*****🍸🦐Cocktail Shrimp 雞尾酒蝦Member $154 | Original $308一上菜已經聞到超級香😍啲蝦隻隻都又大隻又新鮮😍🐮🥩Japanese Wagyu Beef (A4 grade) 日本鹿兒島 A4 和牛(肩胛小排)Member $359 | Original $718本來店員推介另一個牛扒,但我話想揀個瘦啲嘅,所以佢就推介左呢個比我😌佢原本已經切左片,食嗰陣就好方便😋🐷🍗Ribs & Wings 燒排骨雞翼拼盤 Member $214 | Original $428黎到Ruby Tuesday 當然唔可以唔食佢嘅Ribs啦😝我地叫左呢個ribs with wings一次滿足兩個願望😋*****
*港人回憶西餐必食ribs及新出menu*

Member $214 | Original $428

*****

2023-10-02
  • 燒排骨雞翼拼盤
  • 日本鹿兒島 A4 和牛(肩胛小排)
  • 雞尾酒蝦
2023-10-08 222 views
【Ruby Tuesday Bar and Grill (K11)】講到好行嘅商場,尖沙咀K11 Art Mall一定係我list入面嘅其中一個🛒咁啱國慶補假係附近行完街後想坐低舒服d食餐飯就去咗Ruby Tuesday Bar and Grill嘅K11分店成個美食體驗就同店名一樣,充滿住濃厚嘅美式風情🇺🇸@rubytuesdayhk.🥣是日精選餐湯 Soup of the Day - 💰39當日嘅是日餐湯係南瓜蟹肉湯🎃🦀️湯頭濃郁又creamy,蟹肉碎多到飲每一啖都食到,南瓜蓉都非常綿密,南瓜嘅甜味同蟹肉嘅鮮味交織埋一齊真係超級match🧡🍴香煎銀鱈魚 Grilled Black Cod - 💰259🌟Signature Optimus Exclusive Menu入面重點推薦🌟鱈魚肉質細膩、口感滑嫩,外皮煎至微黃色之外仲鋪滿香料,為微微焦香嘅魚皮同鮮美嘅魚肉更增一絲香氣,入味之餘口腔充滿住海洋嘅味道,菜色整體十分清新🌊拌碟配有黃綠翠玉瓜同薯蓉,薯蓉係銀鱈魚下面吸收曬其醬汁同精華,食到尾都唔會覺得好膩,簡直係絕佳嘅搭配🥔🥒🍴10安士封門牛柳 Butcher’s Steak - 💰22
講到好行嘅商場,尖沙咀K11 Art Mall
一定係我list入面嘅其中一個🛒
咁啱國慶補假係附近行完街後想坐低舒服d食餐飯
成個美食體驗就同店名一樣,充滿住濃厚嘅美式風情🇺🇸
@rubytuesdayhk
🥣是日精選餐湯 Soup of the Day - 💰39

🍴10安士封門牛柳 Butcher’s Steak - 💰224
10安士封門牛柳點咗半成熟,烹調得恰到好處,外皮烤至微焦,但內裡肉質卻保持粉嫩,唔會太生都唔會太老,配上香濃嘅蒜蓉醬,每一啖都感受到牛肉嘅鮮美同豐富嘅口感🥩拌碟一樣配上薯蓉,不過自己食落就覺得牛柳嘅薯蓉係比銀鱈魚嘅甜~

🍰蘋果脆趣 Apple Crumble - 💰59
用香脆嘅餅乾完全鋪滿並覆蓋烤至半軟熟嘅蘋果片,加上一球雲呢嗱雪糕係上面一齊食,同溫熱嘅蘋果內餡形成對比,酸甜適中、甜而不膩、口感輕盈,好似食緊蘋果批咁,一啖接一啖完全食唔停口🍎

🍰紅蘿蔔蛋糕 Carrot Cake - 💰69
口感濕潤、細緻柔軟,蘿蔔嘅清甜同蛋糕嘅奶香味完美融合,仲落足堅果係中間,好有滿足感🥕

🧋百利甜酒奶昔 Bailey’s Irish Cream Milkshake - 💰79
奶昔口感濃郁滑順,加上面頭少許嘅焦糖脆脆同朱古力醬,同Bailey’s香甜嘅味道超級夾,成杯飲品嘅presentation就好似甜品嘅飲品咁,非常獨特🍫

*以上價格為Member Price (50% OFF優惠)
餐廳環境舒適,用餐空間寬敞
中間仲有好大個方形bar枱
啱曬Friday night同朋友一齊食野chit chat💬
滿足曬視覺同味覺嘅雙重享受

環境:❤️❤️❤️❤️❤️

📍地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓313號舖
☎️電話:31106833
💸人均消費:$201-400
是日精選餐湯 Soup of the Day - 南瓜蟹肉湯
香煎銀鱈魚 Grilled Black Cod
10安士封門牛柳 Butcher’s Steak
蘋果脆趣 Apple Crumble
紅蘿蔔蛋糕 Carrot Cake
2023-10-01 167 views
很久沒去 ruby tuesday 吃飯,有日放工去K11行街,當天非周末旺期,唔使排隊便入座懷緬一番。點了份可惜 grilled steak salad ,可真是讓人失望,完全刷新了舊時記憶。這份牛扒沙拉港幣316,沙拉爽脆,但是牛扒質素真係麻麻,多筋多肥膏肉韌,廚師仲煮到10成熟,肉淡然無味,可想而知好似吃橡筋。waiter見到亦告知經理,他好人主動叫廚房再做一份(感謝),可惜只是同樣口感的take two。
2023-09-04 299 views
好耐冇去過Ruby Tuesday,難得同朋友食飯就去左,叫左一個墨汁意粉,意大利飯同豬肋骨。全部野味道都ok,尤其是豬肋骨非常淋,一吉就可以骨肉分離。意大利飯軟硬適中,反而意粉上碟個陣有d涼同硬,不過勉強食到就無所謂~飲品方面比32oz個size嚇親,叫個陣完全冇留意係咁大杯😂個Tiramisu milkshake係好飲,但唔覺得係tiramisu味,反而覺得焦糖味好重,如果苦味可以重返少少,冇咁甜就好~下次去叫32oz可以兩個人share😂
下次去叫32oz可以兩個人share😂
2023-05-14 1276 views
同屋企人食飯諗住揀間好環境又抵食嘅餐廳一諗就諗到露比星期二 已經幫襯過N次👉露比芝士薯條 煙肉 $178之前叫開黑松露 今次試試煙肉原來呢個係芝士加煙肉焗 唔係流質芝士醬自己私心比較中意食黑松露多啲 煙肉都唔差 但要襯熱食比較好👉意式蕃茄醬青口配蒜蓉多士 $158呢個係每月推介 個多士好食 青口好似配番白酒/白汁好味啲 不推薦👉特級肉眼扒 5成 蘑菇汁 $528+ 忌廉菠菜 $30牛扒切開中間依然粉嫩嫰 真係5成熟又唔難咬 有肉汁 另外加左忌廉菠菜 推推 值得推薦👉經典燒排骨 半份 $348本身已經好飽 但呢個之前食過一次又翻尋味燒排骨啲燒汁好惹味 排骨好易切 又唔會痴牙平時好怕會好難脫骨同痴牙 但呢個完全免卻呢啲煩惱👉蜆肉意大利幼麵 $238呢個真係唔推薦 唔好食 麵質還好 蜆肉都多但係個汁無咩味 因為個汁應該係個靈魂黎 下次嗌番意大利飯試下先飲品嗌左2款都嗌特大 好抵飲真係好夠酒味 如果想唔要酒精都有一樣味嘅無酒精飲品👉霧之都 (特大) $188👉悠然自得 (特大) $188總括黎講 想同一大班朋友搵個地方吹水食飯飲野 呢間真係可以滿足3個願望🤤
同屋企人食飯諗住揀間好環境又抵食嘅餐廳

• 經典燒排骨
  • 特級肉眼扒
  • 露比芝士薯條
2023-04-22 952 views
假日同朋友行街食嘢,去咗Ruby Tuesday叫咗 香煎三文魚意粉🐠小食拼盤🐙檸檬烤雞沙律🐔濃情朱古力🍫🐠香煎三文魚意粉:魚塊皮脆肉嫩非常香口 意粉味道適中唔會太鹹👍🏻🐙小食拼盤:有炸薯皮、雞塊、雞翼及炸魷魚,各款拼盤炸物夠熱而且有三種醬汁可以點 將味道再升級👍🏻🐔檸檬烤雞沙律:烤雞夠熱而且唔韌,沙律菜份量足夠而且仲有牛油果非要健康,但沙律醬份量太少,個人覺得醬汁份量應該要多啲~🍫濃情朱古力:一大杯朱古力味蛋糕配上兩球雲尼拿雪糕及忌廉,感覺非常邪惡,味道唔算太濃,配上雪糕好夾,食完好滿足👍🏻😎

2023-03-26 840 views
一向也喜歡吃American Food😃🍔🍗這間美式餐廳更加是我的心頭好🤩最適合成班朋友來👨‍👨‍👧‍👦👨‍👨‍👦‍👦叫到全檯也是食物😁🍴一齊開心share多款美食🍝🥩🍨
水牛城脆炸雞翼
經典蜜糖燒烤排骨
殼飼牛斧頭扒
香煎三文魚意大利幼麵
蜆肉意大利幼麵
紐約芝士蛋糕、朱古力布朗尼、萍果金寶脆脆
  • 萍果金寶脆脆
  • 朱古力布朗尼