兩球雪糕 $70Horlick Maltesers👧🏻:口感上有d似caramel漿口口感嘅嘢~少少癡牙 員工好好!筆玩仲加兩粒麥提莎比我地!👦🏻:horlick味道好濃 👍White Rabbit Candy👧🏻:加強版牛奶味牛奶雪糕👦🏻:真係有白兔糖味!summary👧🏻:整體都幾濃郁 gelato算實淨但都幾快融⋯⋯ 冬天食都會融融地👦🏻:快溶都係天然d㗎!
兩球雪糕 $70
Horlick Maltesers
👦🏻:horlick味道好濃 👍

White Rabbit Candy
👧🏻:加強版牛奶味牛奶雪糕
👦🏻:真係有白兔糖味!

summary
👦🏻:快溶都係天然d㗎!
好立克麥提莎雪糕,白兔糖雪糕
Other Info. : 口味選擇對返電子板! 有d口味冇display係雪糕櫃 但係係有得嗌嘅(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2022-01-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$70 (Tea)
好立克麥提莎雪糕,白兔糖雪糕
  • 好立克麥提莎雪糕
2021-12-08 437 views
現在的茶飲店真的愈來愈有趣,這次分享的 Robotea 便是一間智能茶飲店來的喔!在自助點餐機下單後,機器手🤖  便會開始沖調飲品。沒有訂單時,店內的兩部機械手更會不定時表演跳舞呢除此之外也有人手沖的飲品,還有小食和雪糕之類 ~✦ 岩鹽奶蓋好立克 ($39) ☕. - 奶蓋的口感幾絲滑,有淡淡的鹹味~很不錯啲!店員沖好立克時有在看,見到落了不少的好立克粉 ✨所以頗濃味的,不會覺得很淡 (笑)✦ 岩鹽奶蓋華田 ($39) ☕. - 華田也是很濃,還可以少甜~所以甜度剛好!
現在的茶飲店真的愈來愈有趣,
這次分享的 Robotea 便是一間智能茶飲店來的喔!
在自助點餐機下單後,機器手🤖  便會開始沖調飲品。
沒有訂單時,店內的兩部機械手更會不定時表演跳舞呢
除此之外也有人手沖的飲品,還有小食和雪糕之類 ~

岩鹽奶蓋好立克 ($39) ☕. -
奶蓋的口感幾絲滑,有淡淡的鹹味~很不錯啲!
店員沖好立克時有在看,見到落了不少的好立克粉 ✨
所以頗濃味的,不會覺得很淡 (笑)
岩鹽奶蓋好立克

岩鹽奶蓋華田 ($39) ☕. -
華田也是很濃,還可以少甜~所以甜度剛好!
2021-12-04
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$39 (Other)
岩鹽奶蓋好立克
😍香芒茉莉 $35 ▶️ 7.5/10 一睇價錢就知一部機械人就可以賣得貴啲😂睇佢如何運作真係幾可愛得意的整同拿飲品嘅時候都要show單據嘅QR code然後睇住隻機械臂點樣倒材料攪埋一齊然後再封口(後面有片)再加上非常動感的音樂好似係party咁🤩(但由於小編太興奮要將條片靜音😂)$35裏面應該包埋表演費🙈係質素方面已經很不錯🤤茶同芒果味嘅比例平均杯野唔會好甜❤️茉莉茶唔算好濃最有驚喜嘅係裏面有芒果玉🤤淋淋地又咬口真心不錯👍🏻可惜在佢本身冇咩芒果味😥杯野唔算好大杯而且有啲貴🥲😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐣🥚🥚🥚 (🐤為1分;🐣為半分)🙋🏻‍♀️自費食評🙏🏻食評只供參考≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋☆☆小編推介指數表☆☆7以下:好似被人伏左🤮7/7.5:非常普通唔推介🥴8:可以試但可能會令你失望😬8.5:值得一試應該唔會令你失望😚9:幾好食wor推介👍🏻9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
香芒茉莉
😍香芒茉莉 $35 ▶️ 7.5/10
一睇價錢就知一部機械人就可以賣得貴啲😂
睇佢如何運作真係幾可愛得意的
整同拿飲品嘅時候都要show單據嘅QR code
然後睇住隻機械臂點樣倒材料攪埋一齊然後再封口(後面有片)
再加上非常動感的音樂好似係party咁🤩
(但由於小編太興奮要將條片靜音😂)
$35裏面應該包埋表演費🙈
淋淋地又咬口真心不錯👍🏻
可惜在佢本身冇咩芒果味😥
杯野唔算好大杯而且有啲貴🥲

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐣🥚🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)

🙋🏻‍♀️自費食評

8.5:值得一試應該唔會令你失望😚
9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
2021-09-02 441 views
K11 Musea 差不多每隔一個拜禮就去一次,話說某日行到有點口渴,行去food court 睇吓有咩嘢飲買之際比隻機械手沖調茶飲吸引咗!之前行咁多次竟然都無留意有隻機械手😬 茶飲大致得2款,茉莉茶同烏龍茶,再配以不同水果 (例如柑桔檸檬,香桃,青蘋果,芒果等等),另外亦有得選擇少甜,少冰,同市面上嘅一般茶飲店一樣點了杯柑桔檸檬茉莉茶,$39 嚟講都ok 啦,淨係睇吓隻機械手點樣郁嚟郁去去沖調一杯茶飲,已經值回價!

Dinner
  • 柑桔檸檬茶
2021-01-21 1040 views
“三色芋圓奶茶”($45)K11 Musea foodcourt嗰層有呢間手搖飲品店特別之處係有機械手臂幫你沖調🤖啲機械手有時仲會跳舞幾搞笑🤣呢道飲品分咗機茶同手工茶機茶主要都係製作簡單啲嘅果茶手工茶款式就多啲特別啲揀咗一輪我都係揀咗要手工茶嘅三色芋圓奶茶😂因為要職員沖製所以等候時間會長少少奶茶味道比較偏向港式嗰種三色芋圓口感軟糯😋飲品味道整體係ok嘅不過定價真係有啲貴試一次就夠🤣
“三色芋圓奶茶”($45)

K11 Musea foodcourt嗰層有呢間手搖飲品店
三色芋圓口感軟糯😋
飲品味道整體係ok嘅
不過定價真係有啲貴試一次就夠🤣
2020-11-23 679 views
原本打算去試下喫麵嘅泰式珍珠奶茶。點知已經冇左。咪走去SIP.ART 想試佢珍奶,點知又冇!唯有落黎!睇個款就知係賣gimmick. 機械人沖嘢飲又識跳舞咁. 即係老細覺得有人會因為杯嘢唔係人沖而想試??實在係個好奇怪嘅諗法!!篤左佢個mon 一輪,發覺其大部分嘢都係人手沖... 仲有雪糕賣,都係人手𢳂...叫左杯珍珠奶茶少甜.欣賞佢俾紙飲管。兩個職員都好禮貌同服務。睇杯珍珠奶茶個色都知濃,有啲似飲港式奶茶。我之後個小朋友唔知今晚瞓唔瞓得著?好可惜啲珍珠真係唔合格。雖然唔係淋坺坺,但亦唔彈牙,質感似食芋圓。總結:雖然佢用紙飲管同服務好,但我飲珍珠奶茶啲珍珠唔得,仲要佢都係算貴嗰隻,真係好難俾OK...

欣賞佢俾紙飲管。兩個職員都好禮貌同服務。

2020-11-22 486 views
行過K11見到有啲機械人喺度跳舞呀女即刻企咗喺度要睇跟住原來發現係有一間飲品店原來而家已經咁先進可以用機器沖嘢飲同埋落order真係不經人手當然店舖係有啲係人手沖嘅飲品同埋都有雪糕可以嗌落order都係自助係個螢幕度點餐同埋俾錢而且係疫情嘅情況下其實都係一個幾好嘅概念嘢飲揀咗玫瑰芋圓烏龍特飲因為本身唔好太甜嘅飲品所以叫咗少甜少冰飲落好清嘅玫瑰味加上芋圓亦都唔太甜護院煙煙銀銀好有𡁻口成個特飲係唔錯㗎但係當然價錢亦都唔平呢杯野係需要成$50一杯雪糕叫咗Oreo嘅雪糕底加咗$9一個士多啤梨紅bear俾個女食其實雪糕味道都係冇乜特別只係有個bear bear嚟打卡做gimmick咁阿女其實食得好開心好快就食晒所以啊算係貴但要喺K11 musea開店都吾易希望可能支持住啦下次再嚟試過其他飲品
行過K11見到有啲機械人喺度跳舞

所以啊算係貴
但要喺K11 musea開店都吾易
希望可能支持住啦
下次再嚟試過其他飲品
有的時候買一杯飲品是為了享受那個過程,結果不是很重要。今天在尖沙咀K11吃飯,看見這個機器人沖的飲品很治癒,特別當我有小朋友,我孩子看得全神貫注,他是非常喜歡看機器人的。泡茶的過程從不馬虎,很喜歡看見機器人在搖那杯烏龍茶,當然你不買茶的時候,有時候機械手臂會表演跳舞,配合後面電視屏幕的畫面,也值得一看。芒果烏龍茶我就覺得一般,茶香,但略嫌不太重茶味,可能芒果比較怪,39元大大杯可以看到機器人沖烏龍茶,也是非常值得的。
有的時候買一杯飲品
是為了享受那個過程,結果不是很重要。

2020-11-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Lunch
2020-11-16 217 views
It's very interesting to observe the robot making our drinks for us. 🤣I ordered peach jasmine 🍑, the taste was so so. The conclusion is that handmade is better 😂.It is nice that we can also order ice cream. Maybe next time can try their ice cream!
2020-08-18 451 views
今天經過k11 musea, 行攰了就跑落去下面food court諗住飲杯嘢…… 見到這機械人覺得很有趣就用39元投資來試一杯機械人沖的茶飲…… 今次選了 白桃 茉莉茶。 order是經過 櫃面旁邊的 電子版面。order的 付款可以選擇八達通或者是支付寶。 當order完之後, 獲得一張有號碼的 receipt。然後就跑過去看機械人表演。 冲茶動作它很熟練,亦都感覺很乾淨。 茶沖好的時候就將receipt q r code在特定地點掃一掃……這樣子你的飲品就會送到你面前。 我只可以講如果你不是一個 AI熟悉使用的人, 還是不要order吧! 說回重要的味道部分…本身這個茶有啫喱的, 啫喱是一貫的彈牙 但味道就真的是 有點欠缺…… 整杯飲品一點桃味都沒有…… 淡淡的茉莉花香味。總之就是 很淡很淡的一杯飲品。若說 如果是為了味道的話,我一定不會再來找他!唯一可以說就是他很好玩!

唯一可以說就是他很好玩!
2020-08-18
$39 (Tea)
Celebration
Birthday
2020-03-26 704 views
香港首創AI人工智能嘅本地茶飲品牌Robotea,讓機械手臂自動調配飲品,並全自動化用顯示屏點飲品,有12款以果醬及花茶沖製的果茶,每款都列明成份 ,亦可選甜度和冰量。整個機械臂沖調飲品過程約1分半,都睇得幾清楚;沒有客人時,AI智能系統會令機械手臂跳舞,大約15分鐘跳一次,幾有趣😛付款方式可選八達通、支付寶及微信支付;付款後AI系統及機械臂就會開始沖調飲品,封杯後機械臂會做出手搖動作,然後採用磁浮路軌把飲品送出,將手據上QR code對準接收器就可領取飲品。👓芭樂烏龍 $39成份有紅芭樂、烏龍茶、Q果啫喱、果糖。飲落有芭樂味烏龍茶味,但純粹真係芭樂溝烏龍茶嘅味道,好普通性價比唔高,仲要依個價錢但得純茶完全無配料好寡,俾粒椰果或者芭樂籽咬下都好呀😐差唔多飲到尾突然啜到啲橙色半透朋啫喱,但食落係完全冇味,好懷疑究竟係咩啫喱,同埋佢嘅啫喱係一少pat淋身嘅物體而唔係偏實有口感嗰種啫喱。叫咗少糖少冰但都偏甜。感覺飲品只值廿蚊。評分:6/10

👓芭樂烏龍 $39
成份有紅芭樂、烏龍茶、Q果啫喱、果糖。
評分:6/10
2020-01-18 489 views
行入K11,除左食Five Guys, 好似無咩岩非拖gip 嘅後生仔女。行落地下food court, 離遠見到一班細路圍住一隻機械人。佢地好興奮,我睇到一頭霧水。行近少少見到個機械人沖手搖飲品。點個轉個彎見到一個有人嘅窗口。原來佢地仲有賣Gelato同雪葩,口味獨特,一試難忘。又有洛神花檸檬,夏威夷朱古力,椰子同埋檔子味。 我就一向都好鐘意酸酸甜甜嘅口味,所以洛神花口味係每次必點。唔點一個gelato真係唔捨得離開K11!
2019-12-23 427 views
早上11時多到這一間店,四周還是空無一人。這家店其實有手調飲料,但因為它的名字叫ROBOTEA,所以我就點了用機沖泡的飲品。手調及機器的飲品選擇其實不同的,我比較喜歡的奶茶類只能手調,所以最後選了果茶類的香荔茉莉$39。機器設立在一個open area位,其實整件事就是一個表演。沖泡的時候剛好有一家遊客經過,也立即用手機拍下整個沖泡過程。取茶處旁邊有一個半個人高的吉祥物公仔,客人可以將飲品放在吉祥物手中拍照。其實那一杯飲品真的一點也算不上好喝,我之前是飲過旁邊那一家,味道好上10倍不止。以這個味道來說,價錢是非常昂貴。但整件事本身就是一個表演,也不妨可以打一打咭。
香荔茉莉
2019-12-21
TakeAway
  • ROBOTEA
尖沙咀有間新開既商場我放假就過左去行下,本來諗住落food court食野,之後見到盡頭有成排人圍埋一齊好似睇show咁,就過去睇下,原來有機械人自動沖飲品😍好得意ar,第一次睇😁跟住我決定去買杯玩下😂點左杯芒果紅茶,飲落几清甜,唔會太甜,唔錯🙂係機揀完飲品俾完錢就可以拎完張飛過去自助區睇住個機械人沖你杯飲品出黎,仲有音樂伴奏添😂最後完成就用張飛既QR code嘟一嘟就可以拎杯飲品la😎其實真係几方便👍

Lunch
2019-09-23 434 views
食飽飽經過呢度見到呢間係用機械人沖野飲見幾得意就買咗杯試吓佢出邊有個mon 自助形式點餐可以自己揀少甜小冰正常多甜多冰我嗌左杯蜜桃綠茶少甜跟住就可以睇點樣用機械式沖嘅飲過程都幾特別嘅 不過就真係試一次就夠因為杯嘢飲正常 又無話有乜特別三十幾蚊一杯有少少偏貴但都可以一試值得讚嘅係佢有果肉
食飽飽經過呢度見到呢間係用機械人沖野飲
見幾得意就買咗杯試吓