相關食物:炸雞配冷明太子烏冬,魚香茄子飯,手撕雞雙蛋飯等等呢間係朋友一直食開而帶我去食簡單來講,間餐廳地點都幾偏僻,食物方面喺呢個地點同價錢嚟講算幾好,性價比,lunch set 多選擇,味道唔錯,唔多人,幾chill,雖然唔係靚叫咗幾樣嘢食,有啲無影相,魚香茄子飯好夠味,好濃,非常啱送飯,手撕雞都唔錯,賣相吸引(如圖),炸雞冷明太子烏冬就好一般,不過幾有創意,好少喺茶餐廳見到整體而言,如果經開都可以試吓,服務態度唔錯,算坐得舒服,唔迫,好過一般茶餐廳
相關食物:炸雞配冷明太子烏冬,魚香茄子飯,手撕雞雙蛋飯等等

呢間係朋友一直食開而帶我去食

2022-07-23
$60 (Lunch)
  • 魚香茄子,手撕雞
2022-02-01 347 views
大年初一食盆菜嘅好日孑,今日一家10個就選擇咗紅豆廚房嘅盆菜,12人份量$1780,價錢唔算貴,但當然亦都有好多平過佢啦⋯但當打開個包裝一睇,D料排得好靚,而且仲好重料,鮑魚、花膠、發菜、豪士、豬手、燒鴨⋯等等⋯味道相當唔錯,特別係佢個汁,老闆話係落咗醋調味,但如果唔大鐘意醋嘅味道,可以各自加白開水調淡⋯最後大家都食得好飽,而且仲有差唔多1/3餘下,的確係值得推介嘅一個✌🏻✌🏻✌🏻
侍應態度差不在話下 我叫F餐 蔥油什扒飯餐牌寫住(豬扒,雞扒,腸仔,太陽蛋配白飯)以上餐:餐肉,火腿,腸仔,煎蛋,煙肉,任選兩款咁任選兩款我就揀左蛋同餐肉個餐黎到既時候就係得豬扒,雞扒,餐肉,蛋。上次黎食既時候都係叫同一個餐同一樣既野但係上次上餐就係有豬扒,雞扒,餐肉,腸仔,2隻蛋。問返侍應係咪流左啲餸 一句就同我講「係咁嫁啦」,再拎返個餐牌問佢 佢話係得腸仔同太陽蛋可以轉 而唔係多兩樣餸 問返佢點解上次會有今次無 佢既回答係「我唔知點解你上次有喎」 爭論左一番之後話唔好煩 補返比我,跟住補黎既係火腿同腸仔 但係我任選兩款係蛋同餐肉 點補都係補蛋同腸仔啦😅問佢地其實想點 個侍應西晒口面 其實我係黎食飯唔係黎受氣 餐牌咁寫我上次又係咁食 好正常會問點解 老實唔係西口西面咁對客嫁麻同埋蔥油黎就係得啲蔥係無油嫁 咁又點叫蔥油飯呢
侍應態度差不在話下
我叫F餐 蔥油什扒飯
餐牌寫住(豬扒,雞扒,腸仔,太陽蛋配白飯)
以上餐:餐肉,火腿,腸仔,煎蛋,煙肉,任選兩款
咁任選兩款我就揀左蛋同餐肉
個餐黎到既時候就係得豬扒,雞扒,餐肉,蛋。
上次黎食既時候都係叫同一個餐同一樣既野
但係上次上餐就係有豬扒,雞扒,餐肉,腸仔,2隻蛋。
同埋蔥油黎就係得啲蔥係無油嫁 咁又點叫蔥油飯呢
2021-05-12
Type of Meal
Tea
2020-09-14 930 views
因為朋友大力推介而光顧。廢話唔講,只講重點:1)服務好好,對小朋友好親切,換碟上菜都有效率。2)頭盤刺身新鮮。4)螺的酒好味。3)食物一般,唔係唔好味,只係,我覺得個價錢打六折會較容易接受。4)隻雞嘅雪味未退,豉油的濃味都蓋唔過。 注:好矛盾,其實如果要食到真正合乎我口味的,我知市價要多一倍,但因為現在d野太貴,如有要求又不鬆動嘅的,都係自己煮煮。
因為朋友大力推介而光顧。

廢話唔講,只講重點:
1)服務好好,對小朋友好親切,換碟上菜都有效率。
2)頭盤刺身新鮮。
4)螺的酒好味。
4)隻雞嘅雪味未退,豉油的濃味都蓋唔過。

煮。
刺身
醉花螺
黃金蛋蒸蟹
2020-01-12 1542 views
平日嘅中午一點倒去到,呢度要揸車先嚟到,所以星期六日都幾多人嚟,有時可能冇車位添。呢度嘅餐廳大部份都有露天位,因為方便帶寵物既食客同食煙既客人。呢間餐廳以前好似係私房菜,而家晏晝都有做,但係感覺上好似普通茶餐廳咁。我哋一去到就有位,侍應服務都好好,笑容可親。我哋叫咗個蔥油手撕雞煎蛋飯同埋蔥油豬扒煎蛋飯。分量正常唔算大碗。蔥油好香,撈飯一流。手撕雞本身冇咩味,但係都幾滑同埋雞嘅份量都足料。太陽蛋煎到脆邊👍🏻。佢塊豬扒唔算厚但係好大塊,食落幾軟熟唔會乾身。值得一題杯凍咖啡幾好飲。

佢塊豬扒唔算厚但係好大塊,食落幾軟熟唔會乾身。

值得一題杯凍咖啡幾好飲。
2020-01-12
$60 (Lunch)
2019-06-19 1524 views
通常有大節日就會一家人book呢一度,正整地又坐得闊落,未嘗唔係一個好選擇!款式方面都可以一早同老闆商量餸菜都可以更改。最推介嘅就係龍蝦沙律同炸雞,真材實料,都真係幾好食,不過呢度比較偏遠一定要揸車。
款式方面都可以一早同老闆商量餸菜都可以更改。
2018-11-28 1887 views
$450/位南非鮮鮑魚配(鮑肝酱)海膽刺身配黑松露燉蛋川弓白芷天麻魚頭燉湯陳皮榄角花竹蝦美味炸鮮雞西班牙酱果豬肋條龍蝦湯龍躉鮮蜆泡飯健康上素手工甜品我想講我第三次來食啦次次都保持到水準今次仲包左個場 有個肥哥哥全程招呼我地
$450/位
南非鮮鮑魚配(鮑肝酱)

海膽刺身配黑松露燉蛋

惹味蟹
香煎牛柳粒
雙龍出海
2018-07-21 1509 views
由於現場環境係得兩張大桌子所以呢您地想WALK IN黎食真係沒咩可能啦再加上講明話一早訂位先有得食架所以呢如果想食的朋友仔就記得一早要訂定位啦地段真係唔方便所以呢我建議真係搭的士同埋駕車黎有車唔洗擔心泊的問題的因為呢真有免費泊車的位食完好方便咁拎車走食的方式就好似一家人食圍餐咁逐碟咁上幾好架睇住我地食野的進度黎整所以D野唔洗擔心會上得咁快以下就係我地個晚食的野芥末龍蝦沙律 好正呀我第一次食有芥末味的沙律 所以好新鮮花膠都好彈牙 味道清新烤雞的感覺有D似係韓國食的烤皮薄又脆口又香口至於蟹呢我就沒食 因為嫌煩但聞落去的感覺係討好的咁水煮牛肉呢就食到啊我本人唔係好食得到辣但又接受到啊仲覺得好香之後湯都好好飲但沒影到相好充料的蔬菜就炒得好香湯飯都好食最後個甜點都好香的芒果味好想再加多D但最後因爲同友人慶祝生日所以就要留肚食蛋糕啦唔收我地餅費呀好好呀最後每人$500就搞得店埋單呢到好有私隱度聚會唔驚嘈到人啦
由於現場環境係得兩張大桌子

最後每人$500就搞得店埋單
呢到好有私隱度

聚會唔驚嘈到人啦
2018-06-01 1536 views
星期六決定元朗一日遊BBQ、麻雀耍樂、最後環節當然係搵好嘢食!今晚訂咗間私房菜!價錢合理$420/位(全包、免開瓶費)。 食物和服務都唔錯、性價比高!值得推薦!👍🏻😋😋😋是晚菜單:日本清酒醉南非鮮鮑魚-我覺得可能酒味過重、味道有點苦!金箔花膠蟶子船 - 有驚喜!👍🏻😋白鴿杞子杬肉豬𦟌燉湯-超甜!秘制手撕葱油雞-香滑惹味炒蟹-有少少失望!只有甜味冇惹味!😅西班牙果醬豬肋條-不過不失!雙龍泡飯(龍蝦、龍躉)- 湯頭鮮甜!白飯可減少一半、食完第一碗、鍋內的湯已被白飯吸乾!好可惜!上湯浸芥菜膽-👍🏻😋😋甜品 - 芒果椰汁布甸😋😋😋
食物和服務都唔錯、性價比高!值得推薦!👍🏻😋😋😋
是晚菜單:
日本清酒醉南非鮮鮑魚-我覺得可能酒味過重、味道有點苦!
金箔花膠蟶子船 - 有驚喜!👍🏻😋
白鴿杞子杬肉豬𦟌燉湯-超甜!
秘制手撕葱油雞-香滑
惹味炒蟹-有少少失望!只有甜味冇惹味!😅
西班牙果醬豬肋條-不過不失!
上湯浸芥菜膽-👍🏻😋😋
甜品 - 芒果椰汁布甸
😋😋😋
2018-05-20 811 views
星期五晚上去左食 紅豆廚房同事生日食飯🍻見之前有網友介紹諗都冇諗就推介佢 一個月前我就用Whatapps 訂位對方只係問咗我兩條問題 食唔食辣,有冇食物敏感?之後覆完佢就再冇理我 隔咗兩個禮拜後都冇覆過我個一刻諗會唔會唔做禾生意呢😰禾唯有再發短信問下佢囉 😥係咪👌🏻 la?原來係因為母親節食材價格仲未穩定所以一直都冇覆實我菜單食咩好!服務態度很好 放咗兩個小鮮肉做樓面好細心🤣食物上來講 佢的湯 手撕雞 同朱立條 都巧戀正美中不足的係 冷氣不太冷✨泰式酱汁配南非鮮鮑魚✨金箔花膠蟶子船✨白鴿杞子杬肉豬榐燉湯 ✨葱花黃金蛋蒸蟹✨秘制葱油手撕鮮雞(全隻)✨西班牙酱果豬肋條✨雙龍泡飯(龍蝦龍躉)✨健康上素 ✨手工甜品
星期五晚上去左食 紅豆廚房
同事生日食飯🍻見之前有網友介紹
諗都冇諗就推介佢 一個月前我就用Whatapps 訂位
對方只係問咗我兩條問題 食唔食辣,有冇食物敏感?
之後覆完佢就再冇理我 隔咗兩個禮拜後都冇覆過
我個一刻諗會唔會唔做禾生意呢😰
禾唯有再發短信問下佢囉 😥
係咪👌🏻 la?
原來係因為母親節食材價格仲未穩定
所以一直都冇覆實我菜單食咩好!

服務態度很好 放咗兩個小鮮肉做樓面好細心🤣
食物上來講 佢的湯 手撕雞 同朱立條 都巧戀正
美中不足的係 冷氣不太冷

✨泰式酱汁配南非鮮鮑魚
✨金箔花膠蟶子船
✨白鴿杞子杬肉豬榐燉湯
✨葱花黃金蛋蒸蟹
✨秘制葱油手撕鮮雞(全隻)
✨西班牙酱果豬肋條
✨雙龍泡飯(龍蝦龍躉)
✨健康上素
✨手工甜品
2018-05-18
2017-12-01 2255 views
來了兩次食,食物每次都有驚喜,而且真的很好吃,份量亦足夠,地方雅致、舒適、清潔,好適合一大班人來吃,可是地點不太方便,比較適合自駕來,門口也有免費泊車的車位。杞子醉鴨舌,花雕酒味十分香濃,芝麻汁凍豆腐做前菜,十分清新,金不換炒蟹味道十分濃郁,有些微辣,鍋巴吸完蟹汁更顯美味,手撕雞賣相好味道好,陳皮㰖角大蝦好有驚喜,菠菜麵配合菠蘿,酸酸甜甜,好特別,自家製的湯圓亦是很欣賞的甜品,而且仲可以外賣。

2017-11-21
  • 陳皮㰖角大蝦,桂花杞子醉鴨舌
  • 薑汁紫薯湯圓
  • 手撕雞
2017-07-07 2060 views
爾巒旁邊的天空之城,餐廳都試了幾間,紅豆廚房夜晩系做私房菜。有上下兩層,裝飾骨子,地方寬敞舒適。這晚上層有三枱客(連埋我地)。不過今晚我地4人,枱比較大了點,傾計吾系咁方便。日本北海道2L带子刺身Size 巨大,解凍很好,當然十分之鮮甜日本清酒醉南非鮮鮑魚帶甜的清酒配上爽口鮑魚,但不太入味。金箔花膠金箔應該沒有味道,只不過增加貴氣。花膠是小號的,但很好吃,還有陣陣麻油香。瑤柱螺頭竹絲雞燉湯很清澈及清甜的雞湯,很順喉。金不換惹味炒蟹味帶小辣,很惹味,但蟹略細,覺得吃味多點。黃金蟹蓋這個特別加點的,內裏填滿蟹肉,很豐富。香酥京蔥比目魚啖啖魚肉,醬汁調味適宜,帶點辣椒絲,香口又美味。健康上素相比下這味較普通了。甜品清香的椰汁西米露這裏有午餐供應,FB內有每天的菜式,可以一試哩!

有上下兩層,裝飾骨子,地方寬敞舒適。

這晚上層有三枱客(連埋我地)。
不過今晚我地4人,枱比較大了點,傾計吾系咁方便。

日本北海道2L带子刺身

Size 巨大,解凍很好,當然十分之鮮甜

日本清酒醉南非鮮鮑魚
帶甜的清酒配上爽口鮑魚,但不太入味。

金箔花膠
金箔應該沒有味道,只不過增加貴氣。

花膠是小號的,但很好吃,還有陣陣麻油香。

瑤柱螺頭竹絲雞燉湯
很清澈及清甜的雞湯,很順喉。

金不換惹味炒蟹
味帶小辣,很惹味,但蟹略細,覺得吃味多點。

黃金蟹蓋
這個特別加點的,內裏填滿蟹肉,很豐富。

香酥京蔥比目魚
啖啖魚肉,醬汁調味適宜,帶點辣椒絲,香口又美味。

健康上素
相比下這味較普通了。

甜品
清香的椰汁西米露

這裏有午餐供應,FB內有每天的菜式,可以一試哩!
2017-06-30
2017-01-21 1762 views
和十二位朋友訂了一枱,十分有驚喜,用心做,有創意,吃完饭大家讚不绝口,這是另類,需長時間烹饪的,一般酒家不会去做,這才是我認為正式的私房菜,看来又有儲錢,看看幾時再吃,很期待!
2017-01-19
黑松露海胆蛋
蟹盖
蟹盖
花膠帶子冷盤
飛驒牛
杏汁豬肺湯
  • 花雕竹蝦,杏汁豬肺湯,海胆黑松露蛋,花膠帶子冷盤