2023-10-16 737 views
今日趕趕地,又想食熱嘢,又唔食得炸嘢,朋友又想食炸嘢,咁呢間就最好。有炸有唔炸,坐位舒服,放小袋放大袋都可以。今日輕鬆選了中碗海鮮拉麵,仲加了一隻溫泉蛋,朋友就選了炸豬扒盛,有叉燒拉麵有飯及半隻蛋。炸豬扒盛,真心太豐富了,太多澱粉質了,好在朋友餓底,可以清哂。炸豬扒超正,粉漿唔厚,又夠熱,睇到都想食。海鮮拉麵……讓好多海鮮,有青口,蝦,帶子蜆肉,三文魚,仲要拉麵軟硬超啱我,唔會太硬,我鍾意。朋友謝謝你帶我嚟睇戲又食餐好。

炸豬扒盛,真心太豐富了,太多澱粉質了

朋友謝謝你帶我嚟睇戲又食餐好。
2023-09-08 591 views
少有的一人時光係isqaure行咗一陣糾結食乜嘅時候見到6樓角落有間拉麵 仲要有貼米芝蓮指南門口的拉麵美食模型睇落都十分吸引餐牌嘅的價錢其實超出咗原本簡單晚餐的預算但係啱啱OT收工嘅我本著獎勵下自己的心態估估下行入去店員好有禮貌,熱情招待晚餐7,8點時間 人不算多拉麵套餐的價錢實在超出預算最後揀選咗一款簡單的中份鹽味拉麵在店員的熱情介紹下 仲加咗20蚊嘅一隻蛋上餐速度正常,賣相吸引湯嘅味道比想像中普通,不過不失麵咬落去幾有勁道撈少少湯加拉麵非常惹味都算為忙碌的一天帶來美好的晚上整體來講,除咗價錢偏貴之外,算係不差的拉麵店。但係性價比不高,偶爾試下都可以嘅
少有的一人時光
門口的拉麵美食模型睇落都十分吸引
餐牌嘅的價錢其實超出咗原本簡單晚餐的預算
但係啱啱OT收工嘅我本著獎勵下自己的心態
估估下行入去
店員好有禮貌,熱情招待
晚餐7,8點時間 人不算多
拉麵套餐的價錢實在超出預算
最後揀選咗一款簡單的中份鹽味拉麵
在店員的熱情介紹下 仲加咗20蚊嘅一隻蛋
上餐速度正常,賣相吸引
湯嘅味道比想像中普通,不過不失
麵咬落去幾有勁道
撈少少湯加拉麵非常惹味
都算為忙碌的一天帶來美好的晚上
整體來講,除咗價錢偏貴之外,算係不差的拉麵店。
但係性價比不高,偶爾試下都可以嘅

2023-07-15 654 views
好多年前係aeon鰂魚涌分店熟客,可惜執左笠。今日食翻,水準依舊咁正!仲冇加過價!見d人食評話服務唔好,又唔覺喎,亦主動酙水!呢個價位,百零蚊個set,真心抵食!
  • 鹽味拉麵
  • 餃子
2023-05-31 660 views
食物味道其實唔差,食左燒帆立貝定食,帆立貝飯+紫菜係好食的,但服務太差,兩個店員,每枱客人都會比店員背後批評,我與同行友人亦是被批評的對象,同行友人叫了小食炸雞打算待冷後才食,我叫了定食並進食中,店員見到,背後私下評論:下?佢睇住佢食呀?其實我就坐起到,要講可以過黎詢問,我可以解釋比店員聽,友人唔係睇住我食,係待食物攤熱先食!並非在客人背後討論!煮面店員出黎幫忙落單,亦答非所問。不會再去!亦不推介!
煮面店員出黎幫忙落單,亦答非所問。
不會再去!亦不推介!
2023-05-31
2023-02-14 1104 views
因為係tst返工,經常食,今日放假出黎費時諗食咩就去食lunch,叫左午餐C,食物一如以往即煮,好食。但唔知係咪得我一個人食啦,個短頭髮阿姐從來都無幫我refill水,我旁邊2枱無開口都已經refill左幾次,但佢每次都無幫我,完全跳過我去幫其他人。我唔明點解? 因為得我自己食晏?(旁邊係2-3人食緊),然後呢間餐廳每次都要收加一服務費,我食左$102, 加一要比$10.2,可惜我一杯水都無續到,咁點解間鋪都好意思收服務費呢?食物好食有咩用,我真係以後都唔再食。
2022-11-12 1165 views
今日睇完戲係ISQUARE附近搵下有咩食,見到呢間拉麵店裝修好有日本風,所以就入左去試下。叫左個鹽味拉麵同餃子,再加左半熟蛋,而友人就叫左炸豬扒拉麵再加左忌廉蟹餅。鹽味拉麵比想像中好食,湯底味道唔錯唔會好淡,麵底係比較硬,都彈牙,日式叉燒幾香口,日常發揮。餃子皮薄,肉就少左D。炸豬扒有驚喜,幾脆又唔會過瘦過硬。忌廉蟹餅就好普通,忌廉比較多唔係太食到蟹味。
2022-10-30 874 views
好多人會鬧山頭火依間嘢唔得但係由佢喺沙田開我就有種情意結就算佢而家冇咩人幫襯仲係iSquare有如果我經過都會想去食下鹽味拉麵😋同埋忌廉蟹肉薯餅真係好好食❤️
好多人會鬧山頭火依間嘢唔得
但係由佢喺沙田開我就有種情意結
就算佢而家冇咩人幫襯仲係iSquare有
如果我經過都會想去食下鹽味拉麵😋
同埋忌廉蟹肉薯餅真係好好食❤️
2022-10-23 732 views
今日同朋友係Isquare睇戲拉麵/米線 終極殘酷2選1最後竟然比拉麵贏左好啦 見冇乜時間食呢間又冇乜人入到見到得小貓2 3隻得唔得架不過入左就冇得走架啦咁好在佢Menu都多野食揀而且有得選擇份量 不論食量大定細都岩最後我揀左炸餃子定食 我朋友揀左沾麵因為係大份量 所以野食都幾多 有成5隻豚肉餃子/ 半碗白飯同辣味噌拉麵上到黎都好夠熱 湯頭適中唔會過咸 麵屬於糼麵 咬口較淋好似食緊蛋麵咁 不過勝在夠糼 吸到湯汁; 🥟皮夠薄 都有少少肉汁 推介. 本來擔心會太油好彩佢有少少醃椰菜 加埋個半碗白飯 飽之餘又唔太滯 幾好!地理 9.5/10 (尖沙咀地鐵站上面)裝修 7/10味道 7.5/10服務 8/10
今日同朋友係Isquare睇戲
而且有得選擇份量 不論食量大定細都岩

最後我揀左炸餃子定食 我朋友揀左沾麵
因為係大份量 所以野食都幾多
有成5隻豚肉餃子/ 半碗白飯同辣味噌拉麵

地理 9.5/10 (尖沙咀地鐵站上面)
裝修 7/10
味道 7.5/10
服務 8/10
2022-10-23
2022-08-20 906 views
拉麵麵底仲未淥夠(條麵係曲,唔係攣㗎)就上枱,湯底無煙出,唔夠熱,呑拿魚飯都ok,夠鮮,但最後畀咗錢,睇番張單先發現有一項收費叫「手寫單」,但由頭到尾都無講有其他落單方法,莫名奇妙🙄
2022-08-08 862 views
這間過江龍日式拉麵🍜店,分店偏部世界各地,當年前係鰂魚涌吉之島開店,風靡萬千拉麵迷,日日排長龍,閑閑哋等一、兩粒鐘,當中更不乏日本人。他的湯頭真係做得很好,不論是他最引以為傲嘅豬骨湯底,一或是他的淡魚湯底配赤麵豉實在係高水準之作。而且煮麵條嘅軟硬度亦拿捏得恰當。可能客人太多啦,工作壓力過大,店員服務態度欠佳,一般黑口黑面,叫都唔應,所以已經有幾年沒有幫襯了。最近發現佢原來搬咗嚟尖沙咀I square, 就入嚟探一探,看看有沒有改變!鹽味拉麵(細)最欣賞有得揀size 大、中、小,適合唔同嘅胃口。熱騰騰豬骨湯底,濃稠白豬骨香味濃郁,麵條煮得軟硬適中,配上半肥瘦日式叉燒、小木耳、春筍最後灑上蔥花和白芝麻,香氣撲鼻⋯⋯煎餃子🥟這家的日式煎餃子也是一流,皮薄喊靚,超級好味😋咖喱飯定食日式咖喱🍛其實味道也可以的,但當然不及拉麵的風頭啦。拉麵味道依舊!👍🏻,可態度也依舊!🤣

而且煮麵條嘅軟硬度亦拿捏得恰當。

鹽味拉麵(細)
最欣賞有得揀size 大、中、小,適合唔同嘅胃口。

煎餃子🥟
這家的日式煎餃子也是一流,皮薄喊靚,超級好味😋

咖喱飯定食
日式咖喱🍛其實味道也可以的,但當然不及拉麵的風頭啦。

拉麵味道依舊!👍🏻,可態度也依舊!🤣
2022-07-30
$130 (Lunch)
2021-10-01 1863 views
第一次嚟食呢間野,碗麵味道不予置評就算,態度仲。是咁的,我嗌左碗 醬油沾麵,一嚟就到我就發現我碗湯有條好長嘅頭髮,我都撩咗一陣先撩到出嚟咁當然我即刻向店員反映,但換來嘅係,佢話佢啲店員全部都係包住啲頭髮,同埋無人係咁長~姐係質疑我放條頭髮落去啦☺️~(佢仲要拎住條頭髮過嚟,眼神同表情已知)佢最後係有換碗新俾我嘅但 真心 儘管睇戲夜咗,寧缺勿濫去食呢間野
第一次嚟食呢間野,碗麵味道不予置評就算,態度仲

佢最後係有換碗新俾我嘅

但 真心 儘管睇戲夜咗,寧缺勿濫去食呢間野

醬油沾麵
2021-10-01
2021-08-15 1420 views
第一次到尖沙咀這間試食,已經冇招呼,唔緊要,叫你事旦坐,但準備坐時又話叫坐第二張,點餐、結帳店員都表現完全不耐煩,態度不友善,我不是需要殷勤服務,起碼是尊重來光臨食客,我相信一般禮貌態度應該唔難做到,おもてなし是日本餐廳的態度,到香港開分店也不是期望日本水平,但可惜茶餐廳、快餐店店員都比佢好,我是15/8晚上去的,若果餐廳店長有機會看到,希望能正視問題,店舖並不只靠食物留住客人的,服務也同樣重要,謝謝
2021-08-15
Type of Meal
Dinner
2021-07-04 1387 views
睇完戲,所有地方都收10點😂急急腳係商場食就算🙃見到依間有少少人氣😍甘就好啦😇上菜超快,落完單,5分鐘左右就到😌,完全快餐既時間.沾麵麵質粗身,較濃味,但唔算係偏鹹😌但啲肉就較碎😅肥肉較多,仲有流心蛋一粒😍,整體黎講唔算十分差.定食炸豬扒飯加一碗拉麵🍜但無流心蛋,好似少左個靈魂甘🥲個拉麵質素麻麻地,係幼麵😌,個湯底較清😂唔算十分好,快餐質素😂但個豬扒岩岩炸起,都好食既😂
沾麵

定食

2021-06-23 897 views
🍽 Spicy Miso (Spicy Soybean Paste) Pork Soup (medium size)💰 HK$78 (lunch, 10% service charge)Today's rainy weather made me craving for some ramen.⛈️ We went to HOKKAIDO RAMEN SANTOUKA in iSQUARE. They have three sizes for you to pick (S/M/L). I ordered M size but the portion was quite big that I couldn't finish it. 😅 I enjoy their spicy, rich and creamy broth soup with springy and frizzy ramen. However I wish we can customize the spice level ourselves.

2021-06-15 923 views
6點就到場搵食,睇咗幾間都唔啱心水,行行下望到呢間食拉麵……門口D食物模型又幾吸引😂,於是就入去一試究竟……🤨最後都冇失望呀~👍店舖唔算大,但服務幾好,侍應將筷子浸落熱水杯比我哋,至少感覺上衞生😄拉麵🍜/定食🍱都有分大、中、細三個份量,好適合不同食量嘅朋友或者小朋友……👩‍👧‍👦我哋叫咗西班牙伊比利亞豬🐖頸肉鹽味拉麵(細),豬頸肉夠晒淋,好好味。仲叫咗個鰻魚定食(大),份量足夠2個人食😁