2010-10-18 18746 views
是日小妹生日,老公一早book定我最愛的r66中我最愛的半圓枱...可以自成一國同我最愛的老公睇我最愛既夜景野食好少款,我揀得好少野食咋,亦唔係好好食我鍾意個炸蝦,有蝦餅同蝦,蝦餅口感好D,炸蝦就冇咩口感,又冇咩味,炒飯冇咩味,薯仔幾好食,唔太粉,干燒伊麵好夠味,不過好咸,菜好淋,西蘭花都係好淋我呢位細心既老公竟然發現到我最愛既D記雪糕,竟然拎岩左我最愛果隻味!!(同佢食過一次之嘛..)又拎左杯CAKE比我,仲要暖既TIM,好軟熟仲搵到蒸魚,HAHA,老公去骨好勁!!深得老爺真傳呀XD不過D魚蒸到好老最好食係D甜品!!不過我剩食左D朱古力味既甜品咋...我主力都係食甜品 D雪糕雪到好硬....朱古力噴泉冇咩野玩,得綿花糖同百力支,不過整完唔好放碟喎,乾左會痴住隻碟拎唔返xD佢仲有送個芝士龍蝦比我地,不過我係唔識食龍蝦,今次係老公拆肉比我食,HAHA*縱壞我喇!咁大個人都唔識食龍蝦!!跟住老公教我拆肉,我都拆返比佢食隻龍蝦幾細隻下架,但幾鮮甜!!肉質又冇霉,送既都唔錯喎,不過係就冇咩芝士味,又黑蚊蚊,唔講真係唔知有芝士但講真,係道食飯真係唔會為左食架喇,係為左個環境既姐,好彩我同老公都唔
可以自成一國同我最愛的老公睇我最愛既夜景

野食好少款,我揀得好少野食咋,亦唔係好好食

又拎左杯CAKE比我,仲要暖既TIM,好軟熟

最好食係D甜品!!不過我剩食左D朱古力味既甜品咋...
我主力都係食甜品
D雪糕雪到好硬....
朱古力噴泉冇咩野玩,得綿花糖同百力支,不過整完唔好放碟喎,
乾左會痴住隻碟拎唔返xD

佢仲有送個芝士龍蝦比我地,不過我係唔識食龍蝦,
跟住老公教我拆肉,我都拆返比佢食
隻龍蝦幾細隻下架,但幾鮮甜!!

但講真,係道食飯真係唔會為左食架喇,係為左個環境既姐,
好彩我同老公都唔係好講究食XD同埋你唔嗌野飲,佢唔會主動問你飲咩,
但包一杯野飲架喎...包檸茶檸水咖啡,唔包果汁果d

食食下飯,經理會每一台客咁問有冇10月生日,生日果位有半價,
當100蚊位的話,即係100+50+(200x1.1)咁樣囉

同埋食食下live band會問要唔要點唱,如果要生日歌,佢會係你面前唱,
如果點其他歌,佢會轉頭唱,老公點左nothing's gonna change my love for u比我,
人地唱果陣,佢又攬住我係我耳邊唱,呢個就係半圓枱既功用喇!!haha*
我暈喇~~
LUM暈左~~
芝士龍蝦
2010-10-16
芝士龍蝦
  • 雪糕
  • CAKE
2010-10-14 10868 views
我提早了2星期訂位的, 當天11時, 侍應再致電確認我是會到的, 現場坐無虛席, 侍應服務也很好我約齊朋友一起去食lunch buffet, 一行5人, 食得好開心及滿意...食物選擇十分之多, 不比酒店自助餐少, 我最鍾意基圍蝦, 大大隻, 好鮮甜,當然唔係樣樣好食,,但試想只係一百蚊多少少一位, 淨坐睇風景, 都抵啦! 全香港都搵唔到第二間, 有這麼壯闊的美景, 但收費如此平! 我要在她未加價前, 食多幾次, 哈哈! 餐廳旋轉一圈, 大約一小時, 感慨維港愈來愈窄, 樓愈來愈密!
現場坐無虛席, 侍應服務也很好

全香港都搵唔到第二間, 有這麼壯闊的美景, 但收費如此平!
我要在她未加價前, 食多幾次, 哈哈!
2010-09-18
2010-10-09 6052 views
位於合和中心62樓,望住件三文魚卷,望住維港,望住件黑森林,望住跑馬地,望住粒朱古力波,望住山頂,望住杯茶,望住中銀,望住張單,都只係一百五十幾...三文魚鮮甜;吞拿魚幼滑;朱古力波入口微冷,咬下外脆內軟,散發酒香;流心朱古力蛋糕微暖香濃;黑森林鬆軟得入口即溶....好食極,都只係食物,只係口同鼻既享受,環境先係我真正品嘗既,果種大地在我腳下既感覺,享受香港最繁華,最美麗一面,一日最美麗既時刻62樓,望出去就係山頂.望住現值四億,每月月租五十萬,一層一千呎既獨立屋,剩係個泳池都大過我客廳..咩叫天堂?欲知詳情,請到香港灣仔皇后大道東183號合和中心62樓
位於合和中心62樓,
望住件三文魚卷,望住維港,望住件黑森林,望住跑馬地,
望住粒朱古力波,望住山頂,望住杯茶,望住中銀,
望住張單,都只係一百五十幾...

流心朱古力蛋糕微暖香濃;黑森林鬆軟得入口即溶....
好食極,都只係食物,只係口同鼻既享受,
環境先係我真正品嘗既,果種大地在我腳下既感覺,
享受香港最繁華,最美麗一面,一日最美麗既時刻

62樓,望出去就係山頂.
望住現值四億,每月月租五十萬,一層一千呎既獨立屋,
剩係個泳池都大過我客廳..

第二層
toilet
頂層
$80 (Tea)
第二層
toilet
頂層
2010-10-08 5134 views
今日在下生日~所以就去左R66~食下野..睇下景去慶祝~由於一早BOOK左位..所以唔洗等~好在佢安排左WINDOW SEAT~唔係都睇唔到d景!!d野食全部都係凍既...熱盤都係凍...真係唔得lor真係淨係食個景..如果夜晚食咁貴一定唔抵...試一次就夠~~

d野食全部都係凍既...熱盤都係凍...真係唔得lor

真係淨係食個景..如果夜晚食咁貴一定唔抵...

試一次就夠~~
2010-08-26
2010-07-25 3743 views
BUFFET方面分三個地帶,方別有冷盤,熱盤和甜品~食物不斷refill,種類也不少~當中令我留下深刻印象的是那條清蒸海斑~又滑又鮮~食多幾口已覺值回票價~但食物也不是這裡的賣點,重點在環境~一流的香港夜景令人坐到不願離去!!如果您不明白為什麼香港被稱之為東方之珠,您去了這地方便會深深體會~!p.s.預約前要注明窗邊位,晴天晚上效果最好
BUFFET方面分三個地帶,方別有冷盤,熱盤和甜品~
p.s.預約前要注明窗邊位,晴天晚上效果最好
2010-07-24
  • 清蒸海斑
2010-07-20 2728 views
為試而試,原本都唔係好特別姐。地方其實都好舊下,好多邊邊位都好污槽好多塵 食物選擇都OK既,唯一唔好係冇sushi !!! 煙三文魚好味,燒肉呀果D就唔得。炒飯試過都OK。甜品質素都算係咁架啦,種類都算多既,但忌廉蛋糕係冇cream既 芝士蛋糕以經係軟果隻已經算數啦,仲要係一D芝士味都冇我話呢個先係忌廉蛋糕就真。麵包布甸唔好食 好似未夠火路,布甸底唔滑,麵包又唔脆。 係就係有個雲呢拿汁,搞到我滿心歡喜,但係原本勁難食!!! 雲呢拿汁唔係用雲呢拿枝做,唔香又唔滑,有D好假既感覺。 咁樣真係冇好過有燉蛋係比較好既一個,夠滑夠甜。 但係得幾粒雜莓就慳皮左小小啦......焦糖汁都做得不錯朱古力噴泉有其實等於冇因為根本冇野好玩...淨係得幾塊曲奇同手指餅,最多得棉花糖,食黎左咩... 所以見到都冇咩人食囉...最好食係忌廉PUFF 入唧滿晒吉士,麵頭有白朱古力,不過就甜左D囉....環境係幾靚既,不過靚就淨係得中環or銅鑼灣果邊靚,其他地方都冇乜好睇。試過就OK啦,唔洗再食第二次;不過價錢係實惠既。
為試而試,原本都唔係好特別姐。
地方其實都好舊下,好多邊邊位都好污槽好多塵

食物選擇都OK既,唯一唔好係冇sushi !!!

煙三文魚好味,燒肉呀果D就唔得。炒飯試過都OK。
芝士蛋糕以經係軟果隻已經算數啦,仲要係一D芝士味都冇
我話呢個先係忌廉蛋糕就真。
麵包布甸唔好食
好似未夠火路,布甸底唔滑,麵包又唔脆。
係就係有個雲呢拿汁,搞到我滿心歡喜,但係原本勁難食!!!
雲呢拿汁唔係用雲呢拿枝做,唔香又唔滑,有D好假既感覺。
咁樣真係冇好過有

燉蛋係比較好既一個,夠滑夠甜。
但係得幾粒雜莓就慳皮左小小啦......焦糖汁都做得不錯

朱古力噴泉有其實等於冇
所以見到都冇咩人食囉...
最好食係忌廉PUFF
入唧滿晒吉士,麵頭有白朱古力,不過就甜左D囉....

試過就OK啦,唔洗再食第二次;不過價錢係實惠既。
影得靚姐...XD
2010-07-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2010-07-14 1370 views
跟女朋友來DINNER,之前睇過大家的食評,都預左麻麻地,不過去到反而覺得OK。大部份BUFFET有的食物佢都有,不過係冷盤差左D。無生蠔,唔太開心。刺身都有5種,切到長方形起角咁,奇怪。龍蝦仔,D味道有DD奇怪,但又唔算難食,壽司就.....見到都唔太想食。熱野大致上滿意,條魚好正好滑,炸蝦都係好食。甜品其實都唔係少,不過我喜歡的CAKE就唔多選擇。雪糕係一杯杯的D記,唔知係咪之前去另一間係食M字頭,總係覺得D記無咁好食,個感覺好唔實在。服務方面,唔大問題,不錯。最覺得不好的,係燈光真係真係太暗,話就話有人覺得浪漫,但我個人認為光DD好D。用VISA就會有15% OFF,埋單三百一個。有網友話他們的食物唔值三百,但我認為當中有一半係畀左個景,所以還接受到。
熱野大致上滿意,條魚好正好滑,炸蝦都係好食。
甜品其實都唔係少,不過我喜歡的CAKE就唔多選擇。
用VISA就會有15% OFF,埋單三百一個。
2010-06-17
Anniversary
  • 蒸魚
2010-07-12 1132 views
單說食品,三百幾蚊一位的BUFFEE,著實不值,食物味道和賣相也普通,勝在食品多選擇。食完再食的有凍食的松葉蟹腳、沙律吧和熱食的翡翠螺,其他的淺嘗便可,魚生帶雪上碟;燒牛肉熟得濟,無乜肉質感;首輪的湯都唔錯,其後再飲竟然咸到爆;炸春卷和天婦羅蝦放得耐有油味;扇貝乾爭爭,千祈唔好試;甜品類有杯裝雪糕、涼粉、楊枝金露、豆腐花、朱古力噴泉和各款蛋糕,全部賣相也不吸引,酒樓味道貨色。現場有LIVE BAND演奏英文歌,帶有懷舊的味道。不過當你去澳門觀光塔或是香港山頂也要俾幾十蚊,而只能夠企係度睇夜景,在這樣卻能置身於這個舒服的環境食晚餐,碰巧八點鐘時,剛好轉到望到維港兩岸景色的方向,還可以欣賞到幻彩詠香江,便值回票值。在這裡不是享受食物,而是享受環境,聽著LIVE BAND,望著窗外的景色,感覺浪漫!在這裡有百三蚊係俾個環境,二百蚊BUFFEE的質素,唔好咁多要求都過得去。
2010-07-09
2010-05-17 940 views
第一次到旋轉餐廳食嘢,大家都好開心好興奮!估唔到咁平!食 Tea 之餘,仲有360度香港View 睇,真係值回票價!第一碟:中西合壁頭盤+小食 (真係普通貨仔!)中式:春卷+燒賣+生煎包+腸粉西式:三文治+吞拿魚番茄包+西多士+薯條第二碟:主菜 (疑似心形番茄伴碟)炒飯:求其兼無料炒河:似雜菜炒河,但係又少料第三碟:甜品 (一睇就知係幾細件,大部分係一口甜品!)我最鍾意食甜品,呢度啲款真係唔多,我已經攞左8成嘅甜品!無 cheese cake ,食忌廉蛋糕都 OK!圓形曲奇:味道好似麥維他消化餅! 最終,都食得飽!
第一次到旋轉餐廳食嘢,大家都好開心好興奮!

第一碟:中西合壁頭盤+小食 (真係普通貨仔!)

中式:春卷+燒賣+生煎包+腸粉
西式:三文治+吞拿魚番茄包+西多士+薯條

第二碟:主菜 (疑似心形番茄伴碟)

炒飯:求其兼無料
炒河:似雜菜炒河,但係又少料

第三碟:甜品 (一睇就知係幾細件,大部分係一口甜品!)

我最鍾意食甜品,呢度啲款真係唔多,我已經攞左8成嘅甜品
無 cheese cake ,食忌廉蛋糕都 OK!
圓形曲奇:味道好似麥維他消化餅!

最終,都食得飽!
第一碟:中西合壁頭盤
第二碟:主菜
第三碟:甜品
2010-05-16
$98 (Tea)
  • 忌廉蛋糕
  • 曲奇
2010-04-28 588 views
灣仔吃東西好多選擇,但我喜歡吃得舒暢!相約朋友來吃自助午飱,個景好靚,食物種類都好多,有湯,十數款熱盆,白灼食物,凍蝦,凍龍蝦仔,數款日式前菜,數款冷盆,日式冷麵,數款沙律,甜品及生果!款式足夠,價錢超值!我最鍾意沙律 :把磨孤+菜+凍蝦+凍龍蝦仔+煙三文魚+日式前菜+沙律醬 (超級好味)黑森林蛋糕 :好香,唔太甜

數款日式前菜,數款冷盆,日式冷麵,數款沙律,甜品及生果!
款式足夠,價錢超值!

黑森林蛋糕 :好香,唔太甜
美味自創沙律
2010-04-26
美味自創沙律
  • 沙律,甜品
2010-03-26 170 views
Dessert:Cheese Cake : 無芝士味Bread Pudden : OK Hot Food:拃魚 : OK炸蝦 : 算最Good青口 : 個汁好味Starter:Ham : GoodSpice Sausages : BadCold Noodles : 好味總結:個景好正,D食物好差,可一試午餐!
Dessert:

Starter:
Ham : Good

Spice Sausages : Bad

Cold Noodles : 好味

總結:個景好正,D食物好差,可一試午餐
!
Bad
2010-03-26
Bad
  • Cold Noodles
  • 炸蝦
2010-03-24 142 views
老婆生日...膽粗粗試下....................雖然好多師兄話唔得.....結果...........又唔係好差姐!!!!講真味道就見仁見智...我就覺得可以接受。尤其甜品都唔錯呀! 噴泉朱古力棉花糖更係首選。環境方面唔洗多講啦....我就覺得價錢嘅一半係用嚟比"維境"!!!!

結果...........又唔係好差姐!!!!

2010-03-13
2010-03-15 143 views
同其他食評一樣, 對食物完全無期望, 不過一點左右已經無晒壽司刺身就有D奇熱葷只對燒牛肉有印象, 都有肉味; 其它既 no comment。甜品相對好, 特別係第一次食既 "噴泉朱古力棉花糖", 有機會再試 最唔明係只可以order一杯飲品, 唔通D茶水真係咁高成本景觀唔錯, 不過轉得好慢, 要個半鐘先再見中環,想影相就要慢慢等平心而論, 食午餐$163 ($148 加一) 就OK, 晚餐$330($348 加一; 15% openrice discount) ... 就唔多值啦

最唔明係只可以order一杯飲品, 唔通D茶水真係咁高成本

平心而論, 食午餐$163 ($148 加一) 就OK,

2010-03-07
2010-03-10 166 views
一直對旋轉餐廳的食物抱的希望不大, 果然如我所料!!!凍蟹...真係無咩味. 魚生係一夠冰.... 食''冰''....食物種類比澳門旋轉餐廳少....裝修就真係無得比....同行者覺得個場太暗, 同感!!! 食物放於檯面都睇唔清係咩!!!(可以加小燭台, 有氣氛, 又FUNCTIONAL)
一直對旋轉餐廳的食物抱的希望不大, 果然如我所料!!!
凍蟹...真係無咩味. 魚生係一夠冰.... 食''冰''
....
食物種類比澳門旋轉餐廳少....裝修就真係無得比....
(可以加小燭台, 有氣氛, 又FUNCTIONAL)
個景真係好靚, 東方之珠~
唔夠光~!!
食物種類唔多...
2010-03-12
個景真係好靚, 東方之珠~
唔夠光~!!
食物種類唔多...
2010-02-19 181 views
垃圾,垃圾!!!何解今時今日重係食垃圾,今天招呼親戚食晚餐(自助),讓我為大家介紹下餐牌,開始先介紹無味凍蟹,除了食到鹽水味之外,完全係同塊冰接吻,好,試下其他,煙三文魚(好霉,好爛),唉,再食,咖哩牛腩,完全無味,連咖哩味都無,死,食乜好!再試牛仔骨,咬落口,d粉重厚過我阿姨(60歲),咁無計,試下佢地個牛仔肉同意大利雲吞啦,諗住有個廚師專業負責睇住會好點吧@___@問佢拿個雲吞,聲都唔聲,指住個盤,我徐徐打開,噢,唔應啞老師!今晚餘下的時間,我!!要留下我第一次的食評了,我希望,它不要再轉了,要轉,先轉了大廚及食物先吧
2010-02-19
  • 甜品是唯一可以入口的