#MC帶你去樂富.樂富廣場嘅餐廳可以話係臥虎藏龍中西意日,連鎖、小店、過江龍都齊全有唔少餐廳嘅食物質素都唔錯😋!今次依間試咗依間連鎖星馬菜餐廳食物菜餚有質素保證!.✨ 蒲羅 Pulau依間餐廳主打正宗新加坡菜,唔洗搭飛機都可以食到地道嘅星馬菜.🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🔸🔹 海南雞肉骨茶.二人套餐 🔹🔸✅ 新加坡白胡椒肉骨茶✅ 無骨海南雞(例)✅ 串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚)✅ 雞油香飯(2碗)✅ 配飲品(2杯)🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰.✨ 無骨海南雞(例)新加坡的必吃美食!餐廳選用農家養殖嘅龍崗雞經過冰水過冷河嘅海南雞皮薄爽滑又唔會太油膩😜雞肉肉質幼嫩,食落味道濃郁🤤而且已經去骨🦴,食落超方便!配埋三色醬汁(黑醬油、薑蓉及辣椒醬)送飯一流~.✨ 新加坡白胡椒肉骨茶及油條大碗足料嘅白胡椒肉骨茶,湯色雖然較淺但飲落味道清爽,胡椒香氣濃郁👍🏻湯料有4大件腩排、4片豬肚、原粒蒜頭真材實料🥰,十分豐富!另外配黑豉油,辣椒,蒜蓉用嚟食腩排、豬肚時點醬一齊食腩排吸收曬肉骨茶精華,肉質軟腍嫩滑豬肚彈牙有嚼勁,點埋醬汁一齊食更加滋味另外仲有油條另上,浸落肉骨茶道半脆半淋,風味十足~.✨
#MC帶你去樂富
樂富廣場嘅餐廳可以話係臥虎藏龍
中西意日,連鎖、小店、過江龍都齊全
有唔少餐廳嘅食物質素都唔錯😋!
今次依間試咗依間連鎖星馬菜餐廳
食物菜餚有質素保證!
✨ 蒲羅 Pulau
依間餐廳主打正宗新加坡菜,
唔洗搭飛機都可以食到地道嘅星馬菜

🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
🔸🔹 海南雞肉骨茶.二人套餐 🔹🔸
✅ 新加坡白胡椒肉骨茶
✅ 無骨海南雞(例)
✅ 串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚)
✅ 雞油香飯(2碗)
✅ 配飲品(2杯)
🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
無骨海南雞(例)

✨ 無骨海南雞(例)
新加坡的必吃美食!
餐廳選用農家養殖嘅龍崗雞
經過冰水過冷河嘅海南雞
皮薄爽滑又唔會太油膩😜
雞肉肉質幼嫩,食落味道濃郁🤤
而且已經去骨🦴,食落超方便!
配埋三色醬汁(黑醬油、薑蓉及辣椒醬)
送飯一流~

✨ 新加坡白胡椒肉骨茶及油條
大碗足料嘅白胡椒肉骨茶,湯色雖然較淺
但飲落味道清爽,胡椒香氣濃郁👍🏻
湯料有4大件腩排、4片豬肚、原粒蒜頭
真材實料🥰,十分豐富!
另外配黑豉油,辣椒,蒜蓉
用嚟食腩排、豬肚時點醬一齊食
腩排吸收曬肉骨茶精華,肉質軟腍嫩滑
豬肚彈牙有嚼勁,點埋醬汁一齊食更加滋味
另外仲有油條另上,浸落肉骨茶道
半脆半淋,風味十足~
串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚)

✨ 串燒拼盤(雞肉、大蝦、魷魚鬚)
拼盤有齊雞肉🐥、大蝦🦐、魷魚鬚🦑
每款兩串😜
雞肉肉質嫩滑,唔會太乾身
魷魚鬚彈牙爽口,充滿焦香
大蝦上菜前已經剝殼😍,食落超方便
仲可以點埋叁巴醬🌶️,香辣又惹味
旁邊仲有車厘茄🍒同青瓜🥒可以解膩
✨ 雞油香飯(2碗)
餐廳探用正宗油飯!
呈淺黃色嘅油飯香氣十足
粒粒分明🫧,飯粒乾身,但又唔會太油👍🏻
凍香茅青檸蜜

✨ 凍香茅青檸蜜
淡淡檸檬香味🍋,飲落清新又解膩
凍美祿哥斯拉

✨ 凍美祿哥斯拉
新加坡特色飲品之一!
大大杯嘅冰美祿上面放上美祿脆波😎
口感豐富,味道濃郁~
✨ 總結
食物種類豐富,質素唔錯、份量充足
價錢對得住食物質素,性價比唔錯!
2024-02-06
凍香茅青檸蜜
凍美祿哥斯拉
  • 無骨海南雞
  • 串燒拼盤
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ 𝚃𝚊𝚜𝚝𝚎 𝚘𝚏 𝚂𝚒𝚗𝚐𝚊𝚙𝚘𝚛𝚎𝚊𝚗-𝙼𝚊𝚕𝚊𝚢𝚜𝚒𝚊𝚗 𝙲𝚞𝚒𝚜𝚒𝚗𝚎 @ 🌟 蒲羅《👽食神大媽食星馬菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Rendang Beef with Coconut Rice HKD 48Singapore Laksa HKD 58Penang Prawn Mee HKD 58Soft-Boiled Egg with Kaya Toast HKD 36Cendol with Coconut Milk & Sea Salt Ice-Cream + HKD 8Mango Juice with Mango Ice-Cream + HKD 8Pandan Coconut Smoothie + HKD 8.👽 大媽同朋友仔去隔離百貨公司買嘢,經過呢間連鎖星馬菜餐廳,見佢整體裝修好熱帶叢林FEEL,餐牌好多選擇,我地三個人分四個下午茶餐試下。.🐂 先黎一個「巴東牛肉配斑蘭椰漿飯」,個椰漿飯綠色,入面有斑蘭嘅香味,好鬼得意。牛肉煮得好入味,香料好濃郁。.🍜 食星馬嘢點可以唔食喇沙?!呢個「新加坡大蝦喇沙摻摻」真係好好味
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Singapore Laksa HKD 58
Penang Prawn Mee HKD 58

🍜 食星馬嘢點可以唔食喇沙?!呢個「新加坡大蝦喇沙摻摻」真係好好味!湯底濃郁,帶有辣味同埋椰漿嘅香氣。湯底入面有大蝦,配上摻摻。摻摻即係軟米粉拼黃麵,令口感好豐富。

Singapore Laksa

🦐 同埋叫咗「檳城蝦麵」,湯底又係鮮甜濃郁,同埋鮮美嘅蝦味。黃麵煮得好有嚼勁。另外有豆卜、豬皮等等,索湯好味。

Penang Prawn Mee

🧈 經典嘅「半熟蛋配咖吔多士」當然一定要嗌啦!半熟蛋煮到流心,咖吔多士好香脆,一共四件,咖吔醬真係百食不厭。

🍹 佢所有下午茶餐本身有配免費嘢飲添,另外仲可以用優惠價加特飲,我哋反正飲唔晒四杯嘢,所以淨係加咗三杯。「海鹽雪糕椰汁珍多冰」嘅海鹽雪糕帶咗微微嘅鹹味,珍多冰真係無得頂、「馬來芒果汁配芒果雪糕」真係芒果控嘅最愛,帶有濃郁嘅芒果香味、「椰汁斑蘭冰」超開胃又解渴,碎冰帶來清爽口感。

😌 今次最驚喜嘅係發現佢啲下午茶價錢好抵食,同埋環境坐得好舒服,有機會可以來試下。

📍 樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1104-1105號舖
📲 +(852)2363-9699
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$123 (Tea)
Singapore Laksa
Penang Prawn Mee
2024-05-07 66 views
我今日去樂富廣場辦事,順道約同好友去位於聯合道198號樂富廣場A區1樓1044-1045號舖的蒲羅食下午茶,環境舒適,坐得舒服。我點左個巴東牛肉配斑蘭椰漿飯$48,好友點左個海南雞飯$58,另外點左班蘭咖吔多士$26,街頭雞鴨絲湯米粉$46,餐飲係熱桔仔話梅水(跟餐),凍馬來芒果汁配芒果雪糕$8(跟餐)。巴東牛肉軟腍入味,海南雞嫩滑,咖吔多士味濃好味,雞鴨絲湯米好食,桔仔話梅水解渴,馬來芒果汁的芒果味香濃,配芒果雪糕好完美。

2024-05-07 68 views
約好友嘆下午茶,餐廳價錢親民座位舒適。我們點左下午茶套餐:🥢海南雞飯配冬瓜湯$58(+$8馬來芒果汁配芒果雪糕)去骨雞肉很嫩滑配三款醬料,增加味道層次👍油飯甘香軟滑,芒果雪糕香滑🥭汁香香甜甜。🥢巴東牛肉配斑蘭椰漿飯$48配馬來拉茶,用綠色的斑蘭汁液煮成飯很清香,牛肉炆夠惹味夠淋配半隻糖心蛋,炸花生和炸魚仔很豐富又美味😋馬來拉茶香滑好飲。🥢街頭串燒拼盤$58配馬來拉茶,有蝦、雞各三串,去左殼的蝦肉方便食用,醃肉香料足雞髀肉夠味醮沙茶醬更香。
約好友嘆下午茶,餐廳價錢親民座位舒適。
我們點左下午茶套餐:
🥢海南雞飯配冬瓜湯$58(+$8馬來芒果汁配芒果雪糕)

馬來拉茶香滑好飲。

• 巴東牛肉配斑蘭椰漿飯
  • 芒果汁配芒果雪糕
2024-05-05 31 views
人好多, 等咗20分鐘 🙄️晚市有得等即係唔會執都係好事😊海南雞應該係直接喺雪櫃拎出嚟。凍但肉質正常唔係特別好食又唔會話難食, 只係凍冰冰🥶油飯熱嘅叫比較好😉個湯普通通菜全部又乾又鞋😖少少馬拉盞味囉個樣唔差嘅但唔好食😑食剩一啲可以選擇嘅,都未必有下次唔算貴但出街食會有啲期望見到不停有人入嚟食, 我諗大家都唔介意質量人人都話上大陸食又平又正, 留得低又屋村生意其實只可以話是但求其一餐咪ok囉, 唔係可以點
人好多, 等咗20分鐘 🙄️
晚市有得等即係唔會執都係好事😊
海南雞應該係直接喺雪櫃拎出嚟。
凍但肉質正常
唔係特別好食又唔會話難食, 只係凍冰冰🥶
油飯熱嘅叫比較好😉
個湯普通
通菜全部又乾又鞋😖少少馬拉盞味囉
個樣唔差嘅但唔好食😑
食剩一啲
可以選擇嘅,都未必有下次
唔算貴但出街食會有啲期望
見到不停有人入嚟食, 我諗大家都唔介意質量
人人都話上大陸食又平又正, 留得低又屋村生意
其實只可以話是但求其一餐咪ok囉, 唔係可以點

2024-05-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2024-04-25 28 views
評分🩷食物:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️總括而言無論食物、價錢或者服務質素都屬於中規中矩既表現,如果住係附近不妨可以試下。餐廳內部既風格充滿住東南亞既特色,所以係裏面食野其實都幾舒服同享受•美食Gogogooo🥪💡 海南雞飯 基於對油飯既喜愛,所以店員一上枱就即刻要試試先。雖然個飯都好有油香味,但可惜飯既口感偏硬偏亁。而海南雞方面,雞既肉質都幾軟滑,只係份量相對較少,男士們應該會覺得未必夠💡 斑蘭咖哋多士 咖哋多士就屬於正常水準,都唔錯既
評分🩷
食物:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️

美食Gogogooo🥪

💡 海南雞飯 [HKD 72]

💡 斑蘭咖哋多士 [HKD 26]
咖哋多士就屬於正常水準,都唔錯既

2024-04-23
  • 斑蘭咖哋多士
2024-04-13 41 views
樂富廣場中庭開滿唔同餐廳🥢,喺附近收工都好啱過去食飯😋!我哋今次就喺嗰度揀咗一間裝修靚,價錢又抵食嘅東南亞菜🌏。.🐔吉羅烤香茅雞扒配油香飯($56)呢度嘅雞扒真係好正😍,推薦嚟呢度要嗌!雞扒外層酥脆,而且醃得入味👅,夠香口,而且裏面嘅肉質亦都夠嫩身,好味又送飯🍚。配埋油香飯,同埋帶有刺激辣味嘅醬汁,好有feel💕。.🍜海南雞清雞湯米粉($48)海南雞飯都成日食😝,不過海南雞配湯米粉原來都好夾。雞湯味道夠濃,而且雞肉嫩滑,又有雞油香♨️。米粉係半透明嘅,比起茶餐廳港式米粉,口感更加好🫦。.🍢街頭雞肉串燒($56)串燒嘅口感就貼近東南亞嘅口味🏝️,用咗味道濃郁,而口感比較結實嘅整法🐥。點埋好香嘅香油醬汁,好夾同飯麵一齊食😆。.🍳松露茶葉蛋($28)茶葉蛋係半熟狀態,望落去好吸引😍!下面仲有好多南洋風情嘅炸蔥片,同隻蛋一齊放落口,真係夠晒香口💥。

🐔吉羅烤香茅雞扒配油香飯($56)

🍜海南雞清雞湯米粉($48)

🍢街頭雞肉串燒($56)

🍳松露茶葉蛋($28)
2024-04-08
2024-04-09 51 views
🌟樂富廣場呢度開左好多餐廳,今日揀左呢間連鎖新加坡餐廳。裝修風格係亞熱帶的感覺,木色為主配竹籐座椅,感覺幾清新。🥢全日精選套餐相當抵食,$48起包埋飲品,另外都有二人/四人套餐。今日第一次黎,想試下最地道的新加坡菜,所以決定散叫。🍞班蘭咖吔多士熱辣辣脆卜卜多士,中間夾左層牛油,加埋甜甜地的班蘭醬😋好食🍜新加坡大蝦喇唦滲滲湯底俾出面食過的濃郁,惹味但食完吾口渴。米粉係比較透明果隻,幾彈牙。配料都幾多,有半熟蛋,魚蛋,魚片,豆角,豆卜,大蝦👍🏻🐥海南雞飯配白胡椒肉骨茶一次可以滿足兩個願望!佢另外都有海南雞拚喇唦的配搭,好體貼。海南雞幾滑,雞皮下面有層水晶👍🏻肉骨茶好香白胡椒,食完暖笠笠,入面有舊一字骨,骨肉分離,好嫩好香肉味。🍦海鹽雪糕椰汁珍多冰海鹽雪糕超級好食!味道好特別,椰汁飲品永遠不會另人失望👍🏻

🍞班蘭咖吔多士
熱辣辣脆卜卜多士,中間夾左層牛油,加埋甜甜地的班蘭醬😋好食

🍜新加坡大蝦喇唦滲滲

🐥海南雞飯配白胡椒肉骨茶

🍦海鹽雪糕椰汁珍多冰
海鹽雪糕超級好食!味道好特別,椰汁飲品永遠不會另人失望👍🏻

2024-04-09
Dinner
  • 海鹽雪糕椰汁珍多冰
  • 新加坡大蝦喇沙摻摻
2024-03-27 60 views
朋友帶我去樂富,一間新加坡餐廳,叫做“蒲羅餐廳”,有好多新加坡美食選擇.新加坡喇沙大蝦參參:材料非常豐富,有大蝦、魚片、魚蛋,豆角、雞蛋、豆芽,有麵線同米粉兩種,喇沙湯底非常惹味.凍美祿哥斯拉:一杯濃濃嘅美祿,加上脆脆嘅美祿波波,特別好飲美味.
朋友帶我去樂富,
一間新加坡餐廳,
叫做“蒲羅餐廳”,
有好多新加坡美食選擇.
新加坡喇沙大蝦參參:
材料非常豐富,
有大蝦、魚片、魚蛋,
豆角、雞蛋、豆芽,
有麵線同米粉兩種,
喇沙湯底非常惹味.
凍美祿哥斯拉:
一杯濃濃嘅美祿,
加上脆脆嘅美祿波波,
特別好飲美味.

2024-03-15 95 views
蒲羅,位於樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1104-1105號舖, 餐廳主打新加坡菜式, 款式多,晚餐 ~ 馬六甲三寶檳城拉麵$52、 娘惹菜燻鴨配香油飯$58、 咖央多士$26、 凍青檸紅茶$3、 熱馬來拉茶。   🔸馬六甲三寶檳城拉麵 ~ 有炸魚皮、豆卜、魚蛋和半隻蛋,整體正常發揮。 🔸娘惹菜燻鴨配香油飯 ~ 煙鴨胸好肥味, 香油飯口感偏乾。 🔸咖央多士 ~ 味道不錯,但多士凍了。 🔸凍青檸紅茶 ~ 與平時茶餐廳的凍檸茶味道差不多。 🔸熱馬來拉茶 ~ 味道甜甜的,茶味不算濃。 整體價錢合理, 相比起茶餐廳價錢仲經濟。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

馬六甲三寶檳城拉麵

🔸娘惹菜燻鴨配香油飯 ~ 煙鴨胸好肥味, 香油飯口感偏乾。

娘惹菜燻鴨配香油飯

🔸咖央多士 ~ 味道不錯,但多士凍了。
咖央多士

🔸凍青檸紅茶 ~ 與平時茶餐廳的凍檸茶味道差不多。

🔸熱馬來拉茶 ~ 味道甜甜的,茶味不算濃。
凍青檸紅茶$3、 熱馬來拉茶

整體價錢合理, 相比起茶餐廳價錢仲經濟。

2024-03-14
Dinner
2024-03-05 98 views
天氣咁凍,搵間餐廳食完野,再同家人去樂富街市買餸打邊爐,經過平台見到“蒲羅”裝修有新加坡風格,座位寬敞舒服,剛剛下午茶時段餐包飲品,特飲+ $8😍😍半熟蛋咖吔多士$35多士烤得微微脆口咖吔醬加有小小牛油味簡直絕配簡單半熟蛋加黑豉油層次昇華真的好好味😋新加坡大蝦喇沙摻摻$58濃香喇沙湯底有椰汁/蝦香味足料大蝦/炸魚蛋/炸魚片切條/豆卜/香滑流心蛋油麵/米粉索晒喇沙湯底,好入味😋娘惹茶燻鴨配油飯$58燻鴨胸好香燻焗味,大大件鴨胸肉嫩滑多汁,雞油飯特別香口,唔會太濕軟硬適中😋
天氣咁凍,
搵間餐廳食完野,
再同家人去樂富街市
買餸打邊爐,
經過平台見到“蒲羅”
裝修有新加坡風格,

新加坡大蝦喇沙摻摻$58
濃香喇沙湯底
有椰汁/蝦香味
足料大蝦/炸魚蛋/炸魚片切條/豆卜/香滑流心蛋
油麵/米粉索晒喇沙湯底,
好入味😋

娘惹茶燻鴨配油飯$58
燻鴨胸好香燻焗味,
大大件鴨胸肉嫩滑多汁,
雞油飯特別香口,
唔會太濕軟硬適中😋
  • 新加坡大蝦喇沙摻摻
  • 半熟蛋配咖吔多士
2024-03-04 69 views
今天與好友逛樂富廣場,好友話蒲羅是正宗新加坡菜餐廳,裝潢新族座椅舒服。我們點左:🥢無骨海南雞$128(半隻),雞肉嫩滑,無骨雞啖啖肉配三色醬提升美味😋真不錯。🥢巴東牛肉配斑蘭椰漿飯$48+($8馬來芒果汁配芒果雪糕),綠色椰漿飯有淡淡斑蘭香味,牛肉煮得夠腍夠入味,香料味足,伴碟炸花生和炸魚仔香脆可口👍👍👍飲品:馬來芒果汁配芒果雪糕,芒果香味濃郁配芒果雪糕完美組合。蒲羅樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1104-1105號舖

我們點左:

蒲羅
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1104-1105號舖
2024-02-10 94 views
今日去樂富街市買餸,順便去樂富商埸一樓嘅「蒲羅」食lunch 🥰🥰娘惹蔥油辣菜脯醬排骨飯…午餐$56 …..份量都幾足排骨有三大件,而且好入味辣菜脯同蔥油配飯一齊食又不錯🤭娘惹茶熏鴨摻摻,湯底味道幾濃郁,茶熏鴨份量也不是,幾抵食串燒拼盤,有蝦,雞肉,魷魚鬚.. 每款2串,味道𣎴錯!烤馬來西亞蔥油餅配咖喱,䓤油餅烤到熱辣,好似香脆,咖哩汁香濃,跟䓤油餅好夾🤭熱馬拉茶凍桔仔話梅水,甜度適中,幾好飲

娘惹茶熏鴨摻摻,湯底味道幾濃郁,茶熏鴨份量也不是,幾抵食

串燒拼盤,有蝦,雞肉,魷魚鬚.. 每款2串,味道𣎴錯!

熱馬拉茶
凍桔仔話梅水,甜度適中,幾好飲
2024-01-28 110 views
今日和朋友經過樂富,到蒲羅食午餐。我們大約11點半到達,不用等位。我點了茶燻鴨飯,朋友點了巴東牛肉乾拌麵。我們點的是套餐,包紫菜湯和飲品。茶燻鴨飯份量多,味道不錯。巴東牛肉乾拌麵的牛肉口感軟淋,好惹味。
今日和朋友經過樂富,到蒲羅食午餐。

Lunch
因光顧過這裏的外賣都算不錯, 第二次再到店堂食, 怎料跟第一次堂食都有相同體驗, 我比其他枱客早落單, 但我的餐比其他枱遲遲都未到, 都是海南雞飯啫, 我朋友個餐都食咗一半喇! 我個餐仍未到, 兩次都要追問才到(出餐亂)。不單如此, 今次到訪, 更搞到一肚氣離開。與友人大約11點半到店, 接近12 點落單, 朋友個餐都不算太久已到, 但我個海南雞飯就遲遲未上, 眼見店員一份份海南雞飯拎出嚟, 但都唔係自己, 真奇怪, 便主動追單(因我肯定我哋早過其他枱客到並落單), 終於, 等到個餐大約12:30到了, 食完個餐, 見店員已急不及待收哂枱上的餐紙(墊), 我哋都識做, 隨即主動叫埋餐飲(由於我哋飲熱飲, 通常我哋會响餐後才叫, 免杯飲品攤到凍哂) , 餐飲到後, 温度當然熱, 我飲唔夠一半, 已不斷有不同店員行埋嚟, 用唔同方法使我哋感受到佢哋的存在(催緊我哋要飲快d), 應該話佢地想我哋快d 埋單。終於, 有位應該係經理走過嚟同我哋講(語氣不友善), 叫我哋要埋單, 我話, 我杯嘢仲好熱, 我倒唔到落去(意即冇咁快可全部倒入口), 我話你摸吓(我將個杯推俾佢摸), 佢竟然話, 我轉個

與友人大約11點半到店, 接近12 點落單, 朋友個餐都不算太久已到, 但我個海南雞飯就遲遲未上, 眼見店員一份份海南雞飯拎出嚟, 但都唔係自己, 真奇怪, 便主動追單(因我肯定我哋早過其他枱客到並落單), 終於, 等到個餐大約12:30到了, 食完個餐, 見店員已急不及待收哂枱上的餐紙(墊), 我哋都識做, 隨即主動叫埋餐飲(由於我哋飲熱飲, 通常我哋會响餐後才叫, 免杯飲品攤到凍哂) , 餐飲到後, 温度當然熱, 我飲唔夠一半, 已不斷有不同店員行埋嚟, 用唔同方法使我哋感受到佢哋的存在(催緊我哋要飲快d), 應該話佢地想我哋快d 埋單。終於, 有位應該係經理走過嚟同我哋講(語氣不友善), 叫我哋要埋單, 我話, 我杯嘢仲好熱, 我倒唔到落去(意即冇咁快可全部倒入口), 我話你摸吓(我將個杯推俾佢摸), 佢竟然話, 我轉個外賣杯俾你拎走。天呀! 這是什麼服務態度。我常外出光顧食肆, 從未有過這樣的要求。

其實我覺得這店食物質素不錯, 但店員服務態度就不感領教, 或應去再培訓, 重新學習怎樣去接招待客人。

建議:

1.  店可於客人入座前講明用餐時間如90分鐘之類(慘慘, 我由追佢個餐計(其實呢個係佢的問題), 到我俾佢催我走, 都只得大約60分鐘), 我後來有跟其中一個店員講話, 你哋唔講明話有限時 ? 心諗, 咁我可選擇光唔光顧(因我唔想食餐飯都要睇住個鐘), 店員話外面有寫, 我同友人, 揾過哂都見唔到有寫囉。再講, 以今時今日的經濟環境, 加上在樂富有很多很好的選擇都冇限時, 店可決定想留客定趕客。
2.  若真的咁想催交枱, 店員又唔响我哋用餐到一半就主動問我哋飲什麼餐飲? 搞到最後催住飲, 真係人都癲
3.  整體店員語氣態度好cool, 大家可以去感受吓, 經理更不用說, 應該要立一個好榜樣
結論, 食餐飯啫, 成肚氣! 加一服務費冇問題, 但咁樣服務, 真係貼錢買爛銹。搞到我對住友人鬼咁唔好意思, 因我介紹佢嚟光顧。
2024-01-15