2019-09-18 3701 views
朋友仔好鐘意唱歌,搵倒一間響尖沙咀嘅酒吧餐廳,有靚音響而且嘢食又好味最好嘅係環境唔會好嘈,唔會有好多客人猜緊妹/玩緊骰盅,反而好似Cafe咁有人玩緊board game😂呢度每檯客每次可以排2首歌,唔會有人霸住啲歌唱到唔願停,好有規律。嘢食方便,價錢唔算貴,而且整得幾好味意粉類我地點咗橄欖油炒意粉同卡邦尼意粉,無諗過啲意粉又煮得唔錯,唔會太淋,卡邦尼又夠creamy,都只係6十幾蚊呢度仲有全日早餐,味道唔錯甜品推薦心太軟~推薦俾所有鐘意唱歌嘅朋友

嘢食方便,價錢唔算貴,而且整得幾好味

橄欖油炒意粉

卡邦尼意粉

呢度仲有全日早餐,味道唔錯

全日早餐

甜品推薦心太軟~

心太軟

推薦俾所有鐘意唱歌嘅朋友
2019-09-13
橄欖油炒意粉
卡邦尼意粉
全日早餐
心太軟
2018-08-30 3015 views
我有一班好鐘意唱歌仔嘅朋友。自從朋友帶我去紅館happy hour之後,迅速愛上呢個地方~ 每個月總要來幾次~紅館嘅裝修有氣氛,食物質素高,唱歌音響音效都好好,而且每逢星期二8:00pm-11:00pm都會有Live Band註場,俾各位歌友輪住點歌上台獻唱,好正!嚟呢度嘅客人,大部份都係真正喜歡音樂嘅客人,每次你唱完歌,大家都會鼓掌👏🏻互相支持,氣氛相當好。呢度點歌非常有系統,每檯每次兩首歌,系統會自動排好次序,無得偷雞插歌店主店員亦都相當好禮貌,有時仲同大家傾下計,好nice講返食物先~ 我最愛呢度嘅卡邦尼意粉、蜜糖雞翼同埋芝士肉醬焗肉丸卡邦尼意粉-意粉嘅軟硬度啱啱好,淡忌廉味香滑,芝士味唔會太過濃郁,好味。蜜糖雞翼味道唔錯,唔會太甜。芝士肉醬焗肉丸,唔好睇佢賣相影出嚟好似有啲差 其實佢非常好味!個蕃茄肉醬味道相當好,配合芝士同肉丸,好match~煙三文魚沙律- 醬汁有少少芥末味,好開胃,略嫌太少醬汁,不過我地唔夠汁,問店主攞多少少汁佢地都無問題。總括嚟講呢度真係好正~ 野食款式都好多,價錢中等唔太貴,得閒嚟唱歌輕鬆下都唔錯嫁!
我有一班好鐘意唱歌仔嘅朋友。

每個月總要來幾次~

店主店員亦都相當好禮貌,有時仲同大家傾下計,好nice

講返食物先~
我最愛呢度嘅卡邦尼意粉、蜜糖雞翼同埋芝士肉醬焗肉丸

卡邦尼煙肉意粉

蜜糖雞翼

蜜糖雞翼味道唔錯,唔會太甜。

芝士肉醬焗肉丸

芝士肉醬焗肉丸,唔好睇佢賣相影出嚟好似有啲差

煙三文魚沙律

2018-07-13
卡邦尼煙肉意粉
蜜糖雞翼
芝士肉醬焗肉丸
煙三文魚沙律
去紅館聽演唱會?原來在漆咸道南一帶,也有一間叫“紅館”的酒吧,改得這個名,除了飲飲食食之外,其實仲可以唱歌,當一晚的明星!此“紅館”位於地庫,外表平平無奇,但而來內有乾坤,甚有隱世feel,最適合一大班人開派對!(聽說是可以包場)入到店內,除了一般酒吧setting外,內裡更有一個小舞台,可以唱k,也可以自彈自唱,開個小型concert也可!(聽說有常駐場歌手!!)食物方面,酒吧也有all day breakfast, .點都要叫來試試,挺有特色的!飲品方面,有酒精和非酒精飲品,任君選擇!

菠蘿特飲
All day breakfast
2017-08-17
Type of Meal
Dinner
菠蘿特飲
All day breakfast
2014-07-14 5560 views
在繁華的都市裡想找一個較為寧靜的地方和朋友聚一聚也不算是一件難事。一個星期日的晚上,朋友藉著他女友有4小時的空檔,特意指定找一家cafe 可以讓她女友既可以坐久些休息一下,又可以玩樂放鬆一下。對於從前總是為拍拖計劃行程的我,找一家cafe 不會算是難事吧。經過openrice 簡單的選擇健議,我們仨最後決定到了一家叫 「紅館」的Cafe & Bar。位置於尖沙咀東漆咸圍,那邊多是檔次較貴的餐廳。從金巴利道轉一個路口,走到漆咸圍,走進一條較少人與車的街道。「紅館」是一間位於地庫的Cafe & Bar,走過一條樓梯,感覺像走進典型的酒吧一樣。一系列的酒樽和有關於酒的裝飾,還以為是走進一家酒吧。我們7點多坐下,還未見有客人,初時都有點兒怕怕,可是隨後的各方面都令我們樂而忘返。店的盡頭有一個小型舞台,放置結他、鋼琴、鼓供客人借用彈奏。我們仨知道可以借玩樂器,馬上走到台上亂玩一番。這裡的晚餐不算太貴,$50-60 一個意粉/ 飯,可是並不包括飲料(需要另外叫)。意粉都算是比較大眾化的選擇,我們叫了卡邦尼意粉,鮮茄香腸長通粉,還有那個....什麼雞扒意粉。吃飽後,我們便轉玩其他東西,有層層疊、竹籤

一系列的酒樽和有關於酒的裝飾,還以為是走進一家酒吧。

店的盡頭有一個小型舞台,放置結他、鋼琴、鼓供客人借用彈奏。

我們仨知道可以借玩樂器,馬上走到台上亂玩一番。

吃飽後,我們便轉玩其他東西,有層層疊、竹籤、大富翁,還有...迷你足球機 !!!

原諒我們玩得樂極忘形,都沒有拍太多照。
此外,還有一個值得一提的地方是那裡的音樂是可以點歌的,客人還可以走到台上高歌一曲,可是老闆提道,如果有其他客人的話,每枱只可以點唱兩首。(如沒有記錯的話)

整體而言,這一晚可以很暢快地放鬆了一晚,玩了一些從前小時候都很愛玩的遊戲。
三個人待了差不多四個小時,用了只是四百多元(我們最後叫了4個意粉,2杯飲料,一客小食)。

除了食物質素不錯外,我們更享受這裡的遊戲和感覺!
Other Info. : 消費滿$ 300 可以成為會員。
2014-07-13
  • 炸薯角
2013-09-08 3588 views
政府成日話咩支持本土創作,本地音樂文化既發展同推廣,我覺得呢度既老闆比政府仲有Heart定期會有Live Band Show同比實,樂隊仲可以免費事前自薦上台表演。所以發明星夢既朋友可以一嚐O係「紅館」開show既滋味。我地屬於觀賞型,今晚幾個女仔就坐低傾下計,食下飲下。稍為好既我會選擇這忌廉煙肉磨菇長通粉,汁夠creamy同稀稠度剛好,煙肉煎得夠香。茄汁鴨胸意粉就相對遜色,汁多得濟,而且個人覺得太甜,我諗應該係罐頭個隻蕃茄汁先係咁?!鴨胸唔錯幾滑,不過只得四舊,太少了相對起意粉同汁既量。個夏威爾簿餅原來係用法飽做底,但可能太厚了所以法飽底不脆,料就會燶了,唔知廚師點解唔分開焗。朋友就話係現成買番黎既雪藏個D再整番熱。飲品選擇都多既,PUZZY FOOT呢個較fruity都幾好味既其實女店員身任多職,又侍應,又調酒,又收銀,都好好人,介紹幾款飲品我地試下。不過可能佢太忙,所以隔離木台既老闆親戚都幫手招待我地呢木台客人,好親切呀,哈哈!最後仲做左VIP,下次有折,如果要唱K好似黎呢度支持本土小店好過!!!!!!
政府成日話咩支持本土創作,本地音樂文化既發展同推廣,
我覺得呢度既老闆比政府仲有Heart

所以發明星夢既朋友可以一嚐O係「紅館」開show既滋味。
我地屬於觀賞型,今晚幾個女仔就坐低傾下計,食下飲下。
忌廉磨菇煙肉長通粉
稍為好既我會選擇這忌廉煙肉磨菇長通粉

汁夠creamy同稀稠度剛好,煙肉煎得夠香。
茄汁鴨胸意粉
茄汁鴨胸意粉就相對遜色,
鴨胸唔錯幾滑,不過只得四舊,太少了相對起意粉同汁既量。
HAWAIIAN薄餅
個夏威爾簿餅原來係用法飽做底,但可能太厚了

所以法飽底不脆,料就會燶了,唔知廚師點解唔分開焗。
朋友就話係現成買番黎既雪藏個D再整番熱
puzzy foot

2013-08-19
puzzy foot
2013-05-04 2120 views
去過幾次!午餐,晚餐,Happy Hour都試過! 真係唔錯!值得推介!係tst但不屬於旺區! 所以好啱朋友聚舊之餘又可唱k! 好正!價錢又平!午餐有沙拉,意粉!沙拉不錯,菜都幾新鮮,意粉軟硬適中!今次係晚餐時段! 一行四人去食!其中2個朋友未去過!覺得好正!因為仲可以玩飛鏢同其他小遊戲!正餐忘記影!因為掛住食唔記得!我地叫左兩個二人套餐!有意粉,青口,小食等!我地都食唔哂,總結全部不錯!味道不會太濃!生日的朋友都好鍾意個環境!佢地義工開會都選左依度!飲品好靚!唔錯!不過左下角我果杯酒味比其他三杯都濃!杯邊全部用鹽鋪上,幾特別!跟餐既甜品!一般!無咩特別!

午餐有沙拉,意粉!沙拉不錯,菜都幾新鮮,意粉軟硬適中!
跟餐既甜品!一般!無咩特別!
2013-03-09
Celebration