1K
2023-12-11 257 views
經理英國美食品牌Pret A Manger今個聖誕以Pret into Christmas推出各款聖誕美食為大家送上聖誕溫暖嘅祝福法國芝士紅莓醬三文治以健康麥包做三文治以略微帶酸酸甜甜嘅紅莓醬配搭菠菜,充滿奶香嘅法國芝士同烤松子仁就算係素食都同樣好味聖誕火雞熱烤卷聖誕節又點可以無火雞?火雞烤卷係必需吧以墨西哥薄餅包住火雞。芝士。甜薯素丸子最後再以紅莓醬歲做點綴令味道更平衡又唔會太膩焗芝士小龍蝦椰菜花通粉以經典Mac n Cheese加入小龍蝦小龍蚓鮮甜 再配上同樣香甜嘅椰菜花味道香甜得黎又更濃郁除左芝士外夜加人麵包糠令層次感更豐富聖誕乾果批 根據英國聖誕節嘅節日美食以傳統配方及技巧烘焙烤成金黃色嘅酥皮內包住乾果。蘋味蓉。味皮最後係呈星型嘅酥皮上再灑上香甜糖霜充滿住濃厚聖誕氣氛薑餅牛奶咖啡同樣講到聖誕當然有薑餅又Pret classic late 加上薑餅糖漿再加入玉桂粉 入口好香又香甜入口相當暖胃
為大家送上聖誕溫暖嘅祝福

法國芝士紅莓醬三文治
以健康麥包做三文治
以略微帶酸酸甜甜嘅紅莓醬
配搭菠菜,充滿奶香嘅法國芝士同烤松子仁
就算係素食都同樣好味

聖誕火雞熱烤卷
聖誕節又點可以無火雞?
火雞烤卷係必需吧
以墨西哥薄餅包住火雞。芝士。甜薯素丸子
最後再以紅莓醬歲做點綴

令層次感更豐富

聖誕乾果批
根據英國聖誕節嘅節日美食
以傳統配方及技巧烘焙
烤成金黃色嘅酥皮內包住乾果。蘋味蓉。味皮
最後係呈星型嘅酥皮上再灑上香甜糖霜

入口相當暖胃
Type of Meal
Dinner
2024-04-20 0 views
上班一族在灣仔返工搵食很困難,這家餐廳地方寬敞,容易找到座位。因此成為我喜愛的餐廳之一。每次必點南瓜湯,濃郁的南瓜味和濃厚的湯底。而選擇烤卷,現時有套餐優惠,任何烤卷加湯只需$80,非常划算。雖然份量看似不多,但實際上已經非常飽足。

雖然份量看似不多,但實際上已經非常飽足。
2024-04-16
$80 (Lunch)
Pret A Manger 今年以Pret into Christmas為主題,推出多款聖誕限定美食,看着都令人心情特別好呢😆🌲✨ .聖誕火雞熱烤卷 $53.法國芝士紅莓醬三文治 $34Pret的三文治和卷餅相信大家都吃不少吧!招牌聖誕三文治有火雞和素食版,我試的素食款配上紅莓醬及鮮嫩菠菜,新鮮又開胃🥪 而聖誕火雞熱烤卷包着釀料、芝士及甜薯素丸子,味道層次都很豐富,啖啖滋味!.焗芝士小龍蝦椰菜花通粉 $68新推出的通粉個人是超級喜歡的!以小龍蝦為主題,加入椰菜花和通粉,再混合龍蝦醬及法式白汁,味道非常濃郁🦞 而面頭的麵包糠增添香脆口感,好吃!.聖誕乾果批 $18乾果批手製而成,酥皮下包着大量乾果和蘋果泥,滿滿果味~.薑餅牛奶咖啡 $45有着可愛圖案的咖啡實在令人不捨得喝呢!🎅🏻 牛奶咖啡加入薑餅糖漿,再以肉桂粉製成聖誕圖案,太治癒了❤️‍🩹

.聖誕火雞熱烤卷 $53
.法國芝士紅莓醬三文治 $34

.焗芝士小龍蝦椰菜花通粉 $68

.聖誕乾果批 $18
乾果批手製而成,酥皮下包着大量乾果和蘋果泥,滿滿果味~

.薑餅牛奶咖啡 $45
❀ Pret A Manger #灣仔 ❀❗️三文治烤卷都充滿節日氣氛❗️——————————————————聖誕佳節Pret A Manger 以「Pret into Christmas」為主題,推出聖誕限定系🎅🏻由11月8日至1月2日提供,即使要上班淨係可以食grab n go都可以享受到濃濃嘅節日氣氛☺️貫徹品牌「Joy of Pret」嘅傳統,Pret全線香港分店每天都會隨機贈送招牌美食或咖啡予幸運顧客,年末節慶期間,幸運兒更有機會獲贈聖誕推廣美點及飲料✨.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 法國芝士紅莓醬三文治 $34包住酸甜紅莓醬及嫩菠菜,加上奶香濃郁嘅法國芝士,好rich好creamy☺️仲有啲及烤松子仁增添口感🤩 .☞ 聖誕火雞熱烤卷 $53雖然以火雞為名,不過覺得入口最明顯係大大粒嘅甜薯素丸子🤣綿密香甜,非常飽肚。夾住火雞肉,同樣加上芝士、紅莓醬,更濕潤可口。. ☞ 焗芝士小龍蝦椰菜花通粉 $68以為芝士通粉會好膩,但係佢嘅醬汁唔算好濃厚,所以還好🥸不過龍蝦汁同白汁嘅味道就唔算好強烈。勝在用上小龍蝦入饌,再灑上芝士及麵包糠作點綴。.☞ 聖誕乾果批 $18鍾意乾果就啱晒😆聖誕乾果批係英國嘅傳統美食
❀ Pret A Manger #灣仔 ❀
❗️三文治烤卷都充滿節日氣氛❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 法國芝士紅莓醬三文治 $34

☞ 聖誕火雞熱烤卷 $53
夾住火雞肉,同樣加上芝士、紅莓醬,更濕潤可口。

☞ 焗芝士小龍蝦椰菜花通粉 $68
勝在用上小龍蝦入饌,再灑上芝士及麵包糠作點綴。

☞ 聖誕乾果批 $18
鍾意乾果就啱晒😆
聖誕乾果批係英國嘅傳統美食,金黃酥皮下包裹乾果、蘋果泥及果皮,部分乾果係手製而成,頗香甜,啱晒聖誕節。

☞ 薑餅牛奶咖啡 $45
於Pret經典牛奶咖啡加入薑餅糖漿,再用肉桂粉打造薑餅人造型,非常適合聖誕佳節😚
仲可以選擇冷/熱,甚至各款植物奶。

——————————————————
✨整體味道: 3.6/5
✨環境裝修: 3.7/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
今個聖誕不妨試吓Pret A Manger嘅聖誕產品,就算返工冇時間都有滿滿節日氣氛😆
2023-12-11 45 views
聖誕就到了,這間輕食店推出了聖誕限定系列,分別有三文治、火雞卷、通粉、乾果批和特調咖啡!法國芝士紅莓醬三文治,全麥麵包中間夾有紅莓醬、菠菜、芝士和松子仁,食落酸酸甜甜得黎又有口感,簡單又好味!聖誕火雞熱烤卷,墨西哥餅中間夾有火雞肉、芝士、甜薯丸子和紅莓醬,外層墨西哥餅烤到脆卜卜,火雞肉配上紅莓醬特別美味,加上芝士咸香,令人回味!焗芝士小龍蝦椰菜花通粉,上層有焗到脆卜卜的芝士,中間有椰菜花碎和小龍蝦肉,遠處已聞到陣陣香味,食落味道惹味!聖誕乾果批,他們的招牌星星入面有乾果、蘋果泥和果皮,外層脆口,內裡酸酸甜甜又有咬口,幾特別!薑餅牛奶咖啡,咖啡上面有用肉桂粉製成可愛聖誕老人,飲落有薑餅的味道,暖笠笠十分有節日氣氛!
2022-05-26 1650 views
返工前做完尖肚子餓,又唔想食太多野,呢間真係一個好選擇今日食雞肉牛油果三文治$23,入面仲夾有新鮮羅勒同生菜,非常美味又有益同埋加有牛油果,所以睇落細份但食落都好飽肚再配多杯自己沖嘅protein就係very good嘅morning啦
返工前做完尖肚子餓,又唔想食太多野,呢間真係一個好選擇

同埋加有牛油果,所以睇落細份但食落都好飽肚
2020-08-14 2093 views
這個位於灣仔港灣中心附近的PRET實在讓我非常喜出望外。原來這裏有兩層,不留意也不知道以為是一間小店只提供外賣。原來樓上地方寬敞環境舒適,而且裝修非常小資,很有muji的感覺。WiFi速度不錯,而且很多座位有插頭可以給電腦充電工作。想找一個休息工作的地方這裏實在是首選。點了一杯伯爵茶,價錢不貴只需拿23元,品質中規中矩沒有什麼驚喜。另外也點了一個雞肉蘑菇卷,味道普普通通不過不失。但價錢略嫌稍貴需要46元。整體還可以。

2020-08-14
$69 (Breakfast)
2020-01-29 1052 views
Soup : meat or veggie我揀左meat soup,少少似紅湯,其實都幾多料,但唔係話好似紅湯咁濃肉味,但我喜歡濃味啲,因為係跟套餐配嘅,唔會單買咁order。-Sandwich and yogurt永遠都受歡迎,獨立包裝,易分發又衛生啲,女仕最怕肥,我揀左小龍蝦sandwich,蝦味好出,之後都會再買呢款味。-PRET Cookies牛油味香,一塊都幾大,有朱古力粒,入口唔係超級脆(我反而鍾意咁樣少少淋)。

Soup : meat or veggie

Sandwich and yogurt

PRET Cookies
Delivery
Type of Meal
Lunch
2019-07-21 1111 views
Pret A Manger 好多地方都有,都不用多作介紹食物,大家即使未幫襯過都睇怕見到。我想寫這食評就是想真心推介這間Pret原來意想不到地可以坐下來食得好舒服好free。當天我剛好想吃素,灣仔餐廳選擇雖多,我剛好在灣仔碼頭附近工作,要找素食的又不想行過遠亦不想冒太大險,便決定幫襯這間Pret。一入去見不到座椅,估計是在樓上,買完一個素的松子牛油果wrap $46 和南瓜🎃湯 $36後,再加枝Flu Fighter $24便行上去樓上。一上完樓梯,好開揚,大部分是落地玻璃,好多天然光線,好多不同的座位設計,有卡位、高櫈high chair、梳化、普通餐枱椅,適合不同需要和喜好,不論食客是一個人或三五成群,又或想睇手機、睇小說、做功課等,都可以找到自己心儀的位置。讚。坐個舒服又free,食物水準亦standard知道what to expect,這間因座位在樓上,一般返工的朋友可能都買返公司食,這裡可能比較少人知道環境實在好舒服。Pret的職員亦不斷巡,清楚餐枱,加上有些食客亦會自動清埋食完的餐盤,所以非常乾淨。😊😊牛油果烤松子wrap $46 是我最喜愛的,因為牛油果好味,加上最近P

牛油果烤松子wrap $46 是我最喜愛的,因為牛油果好味,加上最近Pret的wrap是麥造的,更健康😊😊 (4 out of 5 ⭐️)。

南瓜湯 $36,一般般,無乜特別,南瓜味不夠濃,不推介。(2 out of 5 ⭐️)

Flu Fighter Juice $24,是蘋果汁、甘荀汁、橙汁、薑混合而成,我最喜歡飲這個,薑味夠,提神醒腦👍😋 (4 out of 5 ⭐️)

2019-07-17
$106 (Lunch)
2019-03-25 1034 views
隨便找一家在會展附近的店快速吃個簡單晚餐,平常我出沒的地方少有PRET A MANGER,在新鮮感驅使下選擇這裡。這天特別想吃口感硬的東西,當時全場只有英國車打芝士烤蕃茄法式長麵包合乎這點,自然選擇它了。麵包夾着車打芝士、蕃茄、洋蔥和火箭菜,組合清新簡單,我又愛吃火箭菜,本應十拿九穩,偏偏敗在酸果醬上。這個醬太甜了,前半段吃着還好,因為所有餡料都是偏淡的食物,就連芝士和火箭菜的味道都是淡淡的,但吃到一半已經甜得發膩,我得停下來緩緩才能把餘下的硬吃掉。另一問題是麵包已沾上濕氣,口感不是我期望的乾硬略脆,而是濕冷的難以撕開,也許晚上的麵包已經放上一天受潮了。其實多年前曾光顧這家店一兩次,對食物已經沒有印象,只記得咖啡不好喝,但麵包是放在冷藏櫃,我特別想配熱飲,所以再次選擇咖啡,且看看多年後是怎樣了。我怕不好喝特意選上Caramel Latte,即使難喝至少焦糖能壓一下味道,結果選擇是正確的,因為加入焦糖後的咖啡還是偏苦,要是沒有焦糖肯定更難喝,那個苦味似是燒焦,又帶點果仁的味道,總之是苦過頭。其次我不喜歡咖啡薄如水,完全失去咖啡應有的濃厚細滑質感,我以後應該不會再點這裡任何咖啡。消費不算便
英國車打芝士烤蕃茄法式長麵包
英國車打芝士烤蕃茄法式長麵包
Caramel Latte

消費不算便宜,兩個東西接近八十元,但這類食物向來偏貴,同類店子也賣差不多價錢,值不值得見仁見智。雖然我不喜歡這裡的咖啡,這次的麵包又不好吃,但是三明治、沙律、烤卷、熱湯等等看起來很好吃,選擇又多,也許我會再來嚐嚐其他食物吧。
2019-03-22
2019-03-04 558 views
Pret A Manger鬆一鬆tea time🍵.原味牛角包🥐整體幾鬆化,酥皮唔算太過油膩,面頭灑上糖霜粉仲有少量杏仁粒,增添口台人!😁.Coconut Crumble呢個甜品好味喎🍮入面既奶凍好香滑,加左大量餅碎🍪,最驚喜係食到粒粒椰果肉,成杯crumble都好香椰果味,值得try try❣️.Chocolate latte🍫☕️下午茶當然要飲返杯野啊熱飲夠暖心,朱古力同咖啡係個good match!
Pret A Manger鬆一鬆tea time🍵
2018-09-14 885 views
又ot有ot啦 當成個寫字樓嘅同事走曬得返你一個 ,就會好想買啲好嘢返嚟食 ,但係又唔可以太重飯未, 如果唔係第二朝返嚟啲同事又話嗰office好臭喇咁就唯有食健康啲食清淡啲同唔好咁濃味嘅食物啦!💕😘等我來一個素食健康之夜啦究竟咩係酸果醬 ,芝士蔬菜三文治? 好老實食落真係唔知咩果醬 ,不過酸酸甜甜 ,加埋蔬菜,火箭菜番茄等等同埋芝士 ,成個配搭都好match !而且我係晚上七點幾先買嚟食,個麵包依然都保持濕潤, 唔會成塊乾曬只係食一件三文治當然唔夠喇 , 再加多個沙律同埋加多個湯就差唔多! 仲要食飽啲繼續開工㗎嘛❤!😂😂😂呢個係大啡菇沙律, 入面嘅材料有南瓜,青豆,生菜等等, 上面配咗一嚿檸檬 同埋一盒酸酸哋嘅醬, 食落我覺得係蜜糖芥末! 但係有啲confuse,因為我唔知個檸檬係滴上啲蔬菜度定係的入個汁度, 不過anyway啦,始終都係擺落口,冇所謂啦 只要好味就得啦同樣蔬菜仲保持非常新鮮,完全無雪藏味! 大啡菇肉多汁,青豆冇草青味, 蔬菜亦都冇發黃嘅情況 ,成晚冇肉落肚 ,當然唔成一個問題啦最後仲有個湯不過唔記得影相, 嗰個係意大利菜湯 ,入面嘅材料非常豐富, 而且個湯嘅質地剛
又ot有ot啦

咁就唯有食健康啲食清淡啲同唔好咁濃味嘅食物啦!💕😘

等我來一個素食健康之夜啦

究竟咩係酸果醬 ,芝士蔬菜三文治?

只要好味就得啦

最後仲有個湯不過唔記得影相, 嗰個係意大利菜湯 ,入面嘅材料非常豐富, 而且個湯嘅質地剛剛好,小小濃 !如果細食嘅朋友仔我覺得就咁飲碗湯都會夠飽❤❤!

好啦,食飽飽充滿動力,又可以開工啦
!
2018-06-24 720 views
呢幾日食得太多肉類,谂住食得清淡一點,就去左呢間好多pret a manger的地方買沙律外賣反公司食,呢間鷄胸肉食落去好滑,配理蛋,我覺得最正係個醬汁,有點芥末味,而d蔬菜好新鮮!
2018-02-23 806 views
I have been a regular customer at this place.To my dismay, the beans in the salad today went sour... however, the rest of the salad is fine and fresh, and the ginger sauce is really awesome too! I have always been satisfied with Pret’s food due to its freshness and free of MSG, and it’s the first time I get disappointed.

Avocado chicken salad
Avocado chicken salad
2017-11-03 678 views
shop at harbour centre has no management on conduct of service lady at upper dining floor. That lady keeps disturbing dinners urging them to allow her to take away the plate even though foods are not yet finished. If that shop got not enough plates at lunch peak. they should buy more or just close the shop. on one occasion, I saw that lady ticking her teeth at dinning floor affecting appetite of customers. That's disguising.
2017-11-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)