2022-09-06 577 views
之前經過Pound & Roll見到好多人等位今次終於有機會試下佢🤣平日嘅下晝1:30去到 都見到有吾少人等梗位諗住攞飛先發現原來係冇得自己㩒飛🫠但係門口長期冇店員企係到安排攞位😅最後係門口企左5分鐘左右⏱先有店員行出黎問幾多位😂但因為店舖冇安排到排隊所以安排座位嘅先後次序有啲混亂🫣叫左個Lunch set🍝☕️是日手工濃湯係南瓜湯🎃賣相冇咩特別味道偏淡 而且冇咩材料 欠缺左啲口感整體個湯一般🥹凍奶茶賣相幾好❤️明顯地分開兩層令到攪拌嘅時候有層次感🤣茶底都算濃🤩糖水餐廳安排左另外上 所以可以因應個人口味選擇甜度😛主食叫左青咖哩忌廉雞肉意大利扁麵🍝開頭見到個色咁淡心諗應該要中伏了🥹點知食落有驚喜🤩青咖哩嘅味道入口濃郁 而且幾好食😋雞肉個味吾會太濃 幾配合意大利扁麵😜另外加錢叫左份原味窩夫伴雪糕(一份)🍨窩夫係即整 等左15分鐘左右🤣上枱嘅時候保持到暖嘅溫度做到外脆內軟嘅口感😍而且蛋味超級濃 好好食🥰整體黎講環境/服務/食物質素都幾好🥳可以遲啲再試下其他野食野飲❤️唯一最需要改善嘅地方就係座位安排同接待🥹
之前經過Pound & Roll

唯一最需要改善嘅地方
就係座位安排同接待🥹

2022-08-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
  • 窩夫
2022-09-02 342 views
星期五放工見約咗人未夠鐘,就搵間靚靚嘅嘅餐廳坐下,叫咗個火炙吞拿魚刺身薄切,加杯 熱Earl Gary Latte。先講杯 Earl Gary Latte, 認真只係得鮮奶味,一啲 Earl Gary 味都無🫠然後個火炙吞拿魚刺身薄切,一塊刺身都無,只有幾舊燒到熟哂嘅魚,基本上都分唔到係唔係吞拿魚😅同待應溝通過後,佢哋回覆係廚房燒過龍,雖然有俾個九折我,但係我覺得個解釋好勉強,因為點睇都唔係用薄切刺身燒熟,而係完全俾咗另一樣野我,而佢完全唔值呢個價😵‍💫應該唔會再俾第二次機會佢

應該唔會再俾第二次機會佢
Earl  Gary  Latte
星期六下晝2點幾左右黎到k11嘅呢間餐廳可能因為仲係lunch時間所以要等一陣位🙈而等位嘅方法係真係企係門口等而唔係㩒飛🥺不過好彩陸續有客人埋單 所以都好快入到🤣.坐低左之後都差唔多2點半準備開始tea menu😚Tea menu入面嘅部分食物同lunch menu係一樣不過價錢平啲🤣所以我哋都係叫tea menu今日同媽媽黎食👩🏻因為佢好肚餓所以叫左 🍛泰式香茅青咖哩純天然雞肉飯伴太陽蛋 $78我就叫左🧇鮮雜果窩夫(兩件)伴雪糕 $88會跟餐飲~.🍛泰式香茅青咖哩純天然雞肉飯伴太陽蛋 $78落單嘅時候講左唔要太陽蛋 想要煎熟蛋講真成碟飯嘅賣相就唔算好靚🙈🙈配菜方面就有椰菜花 車厘茄 薯仔先講左個咖哩汁都有少少辣嘅🤏🏻但可接受 都幾開胃雞肉都幾嫩滑😆雖然賣相有少少頹 但唔影響味道~媽媽表示好好食🧇鮮雜果窩夫(兩件)伴雪糕 $88雪糕係可以揀味的 有幾款揀我揀咗曲奇味上到黎賣相好靚😍😍都打左一輪卡水果都有好多款 但整體偏酸😳窩夫size正常 係暖暖地 都好鬆軟唔會好硬.整體來講餐廳環境同食物質素都唔錯😍會考慮encore🫶🏻🫶🏻
星期六下晝2點幾左右
配菜方面就有椰菜花 車厘茄 薯仔
先講左個咖哩汁
都有少少辣嘅🤏🏻但可接受 都幾開胃
雞肉都幾嫩滑😆
雖然賣相有少少頹 但唔影響味道~
媽媽表示好好食

餐廳環境同食物質素都唔錯😍
會考慮encore🫶🏻🫶🏻
鮮雜果窩夫(兩件)伴雪糕
2022-08-13 339 views
整體服務滿意,食物份量較少、味道不錯!飲品普通,窩夫有驚喜,但價格略高,環境空間不俗!環境衛生尚好餐牌如果可以增加食物煩別更佳,服務生儀容可改善,食物質素一般位置方便
2022-08-08 258 views
牛油煎鱸魚柳伴大啡菇忌廉汁附 手工濃湯今日係紅蘿蔔菜湯,湯內冇(材)料到🤣只食到有薑片,但係好好飲。多色蔬菜(你可以同店員講加多啲蔬菜的)可選配五穀飯或白飯我選五穀飯鱸魚煎到冇得彈,你都睇得出煎到香又脆,冇骨嘅魚係小朋友都可以食得安全,媽媽放心。佢嘅大啡菇忌廉汁,冇大啡菇(佢冇大啡菇,只係用大啡菇同忌廉煮成嘅👉汁)所似唔好誤會。但佢個汁係好好味😋架!蜜桃薑煎茶,用玻璃壺上,好香蜜桃味,亦可以不斷加熱水(怕飲熱野?攤一陣就凍曬啦⋯⋯😬
牛油煎鱸魚柳伴大啡菇忌廉汁
附 手工濃湯
多色蔬菜(你可以同店員講加多啲蔬菜的)
可選配五穀飯或白飯
我選五穀飯
但佢個汁係好好味😋架!
大熱天時喺尖沙咀想搵個地方同朋友飲杯野傾下計真係好難行左一粒鐘入左呢間門口個牌見到d cake有d吸引又有位就入左去叫左一件伯爵茶cake,味道係唔錯同埋只係$38性價比唔錯上碟亦好presentable,個碟都暖暖地但係其他野真係令我唔想再嚟呢間🤦🏻‍♀️同朋友坐近水吧位,傾傾下計突然聽到嘭一聲原來係侍應上cake但佢係上到好似茶記好豪氣咁掉碟西多上枱咁😀另外叫左杯earl grey latte,諗住配合返件cake點知等左勁耐都未到,等到件cake都凍埋好啦到上碟喇,應該係頭先上cake嘅同一位侍應,我都唔肯定,因為嗰陣冇抬頭望但係呢位上野飲嘅侍應,整瀉哂杯latte講緊佢喺水吧位拎上枱只係兩步路,因為我地坐正係出野飲個位震到成隻碟都係d latte😀到佢放低左都冇出聲,好啦都唔緊要,跟住見到我拎杯野飲望下瀉左幾多望左好一陣子,佢先行埋嚟話幫我換隻碟我話唔洗喇😀😀😀 心諗你上嘅時候就已經知自己整瀉哂啦係咪?好啦算喇照飲喇,因為行左咁耐又熱真係好口渴但睇返杯野飲,顏色非~常淺色講緊淺色到就嚟全白咁一聞,好重奶味,literally真係暖牛奶一杯咁,心諗伏伏地喎重奶味到我覺得有d臭了😀照
大熱天時喺尖沙咀想搵個地方同朋友飲杯野傾下計真係好難
行左一粒鐘入左呢間
門口個牌見到d cake有d吸引又有位就入左去
叫左一件伯爵茶cake,味道係唔錯
同埋只係$38性價比唔錯
上碟亦好presentable,個碟都暖暖地
但係其他野真係令我唔想再嚟呢間🤦🏻‍♀️
同朋友坐近水吧位,傾傾下計突然聽到嘭一聲
原來係侍應上cake
但佢係上到好似茶記好豪氣咁掉碟西多上枱咁😀
點知等左勁耐都未到,等到件cake都凍埋
但係呢位上野飲嘅侍應,整瀉哂杯latte
講緊佢喺水吧位拎上枱只係兩步路,因為我地坐正係出野飲個位
震到成隻碟都係d latte😀
我話唔洗喇😀😀😀 心諗你上嘅時候就已經知自己整瀉哂啦係咪?
好啦算喇照飲喇,因為行左咁耐又熱真係好口渴
但睇返杯野飲,顏色非~常淺色
講緊淺色到就嚟全白咁
重奶味到我覺得有d臭了😀
照飲,說好的earl grey呢?點解我飲唔到嘅?
再飲多兩啖,冇喎,再飲,飲到喇!個earl grey係好似用左1:99嘅份量嘅水去沖咁
淡到我完全飲唔到有earl grey
口入面只有嗰陣好重好臭嘅奶味
成件事係錯哂,整瀉左,又唔好飲
朋友都知我好難話一樣野難食或者難飲
今次真係遇到我此生覺得最難飲嘅earl grey latte
仲要成個experience感覺太差
$48+1嘅呢杯野飲真係蝕住咁比😀😀
朋友仲話好彩佢只係嗌檸水唔會出事🫠
持平d講件cake真係ok,take away仲要$28唔洗加一更加抵諗
但飲品同埋服務真係太差🙂 唔會再食

2022-07-09 313 views
舊同事轉咗工之後約生日聚一聚,佢公司喺呢個商場食嘢有優惠,就揀咗呢間。原先係打算食一個卡通公仔主題嘅下午茶,可惜活動已經完咗,於是就嗌咗一個午餐+一個下午茶,大家一齊分享。午餐由12:00到下午5:30供應午餐係有是日手工濃湯、多色蔬菜、可選配五穀飯或白飯及咖啡/港式奶茶/檸水/檸茶,或者用八折享用其他飲品/鮮果汁。手工濃湯係清潤嘅蔬菜湯,水牛芝士焗鱸魚柳伴野菜$128焗鱸魚柳有淡淡芝士香肉質香滑,下面配有南瓜、椰菜花、車厘茄,唔錯。餐茶飲咖啡,味道都唔錯。下午茶由2:30到5:30供應奉送咖啡/港式奶茶/檸水/檸茶鮮雜果窩夫(兩件)伴雪糕$88雪糕揀咗曲奇味道,窩夫新鮮焗製香噴噴,脆口仲有微溫,雜果有士多啤梨、奇異果,加埋朱古力醬汁,表面灑咗糖霜,好睇又好食。
舊同事轉咗工之後約生日聚一聚,
佢公司喺呢個商場食嘢有優惠,就揀咗呢間。
原先係打算食一個卡通公仔主題嘅下午茶,
可惜活動已經完咗,於是就嗌咗一個午餐+一個下午茶,
大家一齊分享。
午餐由12:00到下午5:30供應
午餐係有是日手工濃湯、多色蔬菜、
可選配五穀飯或白飯及咖啡/港式奶茶/檸水/檸茶,
或者用八折享用其他飲品/鮮果汁。
手工濃湯係清潤嘅蔬菜湯,
水牛芝士焗鱸魚柳伴野菜$128
焗鱸魚柳有淡淡芝士香肉質香滑,
下面配有南瓜、椰菜花、車厘茄,
唔錯。
餐茶飲咖啡,味道都唔錯。
下午茶由2:30到5:30供應
奉送咖啡/港式奶茶/檸水/檸茶
鮮雜果窩夫(兩件)伴雪糕$88
雪糕揀咗曲奇味道,
窩夫新鮮焗製香噴噴,脆口仲有微溫,
雜果有士多啤梨、奇異果,
加埋朱古力醬汁,表面灑咗糖霜,
好睇又好食。
Type of Meal
Tea
2022-06-10 386 views
已經經過無數次次次都話試都未試到宜家終於試到了下午茶餐牌有咁大個飯(大個午餐size )同埋有咁多甜品揀都比比面其他餐廳特別飯係安格斯牛加溫泉蛋有得揀白飯同紅米牛肉唔會好嫩滑同入味但勝在個醬汁同配料同飯夠多個醬味道剛好唔會過濃又整到個飯濕曬蘋果批配雪糕都唔錯蘋果夠多夠淋有玉桂味但入面太多提子乾影響左質感同咬口如果有唔食提子乾嘅朋友都幾慘但叫server就有啲難度餐廳有啲位置設計係樓面同時難以見到分分鐘要行出去叫人餐廳應該叫佢地行多啲入相應位置
已經經過無數次
次次都話試都未試到
宜家終於試到了

下午茶餐牌有咁大個飯(大個午餐size )
同埋有咁多甜品

餐廳有啲位置設計係樓面同時難以見到

分分鐘要行出去叫人
餐廳應該叫佢地行多啲入相應位置

2022-05-14 422 views
餐廳位置幾方便,一出K11地鐵站出口,就到Pound & Roll 。總結就係味道偏向清淡,唔適合重口味人士,不過佢嘅擺盤同服務都幫佢攞返唔少分數。同朋友叫咗個二人餐,主菜有安格斯黑毛牛西冷扒同蕃茄蟹肉扁意粉。🍝 蕃茄鮮蝦扁意粉: 8/ 10蕃茄鮮蝦扁意粉味道OK,不過意粉有啲散,用叉一夾就散晒。如果用多啲唔同香草,味道層次應該會豐富啲。🥩 安格斯黑毛牛西冷扒:??我自己唔食牛,但肉眼睇西冷扒比較乾身,欠缺色澤。但係配菜都有幾多種:椰菜花、南瓜、車厘茄,顏色吸引。🥣 餐湯、沙律同甜品整體水準比較一般。甘筍湯一般都會打成茸,有啲似南瓜湯嘅處理方法,但餐廳似乎淨係加太多水落甘筍湯,飲落去就比較清同稀。甜品係雪糕新地配生果,雪糕尚可,我食到嘅奇異果同士多啤梨都係偏酸好似未夠熟咁。最後埋單五百幾蚊,價錢尚算合理。建議大家散叫。

🍝 蕃茄鮮蝦扁意粉: 8/ 10

🥩 安格斯黑毛牛西冷扒:??

最後埋單五百幾蚊,價錢尚算合理。建議大家散叫。
2022-05-05 427 views
好欣賞有得online book 位,實在方便, 淨白嘅裝修,半開放式廚戶房,我地三個人被安排坐近門口嘅四人檯,其實我地想坐入面,因為入面有朋友鍾意嘅wall paper ,可惜已經full 咗,我地入座大概2:30, 有lunch menu 亦有tea menu , 咁我地當然order tea 啦🤑有飯麵亦有甜品餐, set 跟 coffee or tea , milk coffee , 鮮果汁就8折。煎鱸魚柳配大啡菇汁 HKD118所有飯餐都可選紅米同白米,我地都選紅米黑松露蝦炒蛋飯 HKD 88用食材嚟計,88蚊性價比算高41日走地雞腿飯 HKD82真係唔知41日嘅雞味係咩味😂講真味道就一般,不過女侍應好有禮貌又快手,我地後來想調位又立即幫我地安排,以中價餐廳嚟講服務水準好高。我地今日嚟慶祝生日的,所以餐廳已為我地喺碟寫好字,剛咗個芒號蛋糕,都幾IGable 嘅📸

煎鱸魚柳配大啡菇汁 HKD118
所有飯餐都可選紅米同白米,我地都選紅米

黑松露蝦炒蛋飯 HKD 88
用食材嚟計,88蚊性價比算高

41日走地雞腿飯 HKD82
真係唔知41日嘅雞味係咩味😂

2022-05-01
$172 (Tea)
2022-04-30 1856 views
呢間之前成日經過,見唔到好多人同埋啲食物都吸引,所以一直都想試……但估唔到今日試咗之後兩個字…….失望!叫咗個二人餐,估唔到由頭到尾都係…….唔得!從來未試過有一間西餐廳係由頭到尾都唔好食!你見到我嘅食評從來都冇試過全差評,亦都好少比差評,所以可想而知係我真係唔想咁樣講,但確實真係估佢唔到!連不嬲對食物冇要求嘅另一半都話難食!二人餐有湯有沙律有主菜有甜品同埋咖啡茶特價$488其實一啲都唔平,但係無論食物嘅質素同埋味道都係強差人意!但係咁講餐廳嘅服務啦係都好OK㗎!餐湯係甘筍湯但係估唔到個甘筍湯係稀冧冧冇乜味好淡!但係我唔知呢個係咪本身呢間餐廳嘅特色係比較清淡唔好意思!兩個沙律我哋各人叫咗一款。一個係芒果他他沙律,另外一個係普通嘅凱撒沙律!平平無奇都係一堆菜!凱撒沙律係個汁係唔好食!啲菜係新鮮㗎但係總言之夾埋一齊係唔係好識!總言之個食物嘅質素同個價錢係唔成正比!主菜一個係安格斯黑毛牛西冷扒另一個叫咗煎三文魚蘑菇意大利飯。牛扒真係煮到七成熟唔錯!個樣全部賣相都OK嘅!但係個牛扒係好韌同埋好多筋,而且係完全冇味!我本身平時食嘢都好淡,但係我都要再落鹽同埋胡椒粉!最令我唔開心㗎喇佢配菜係凍晒㗎

但係咁講餐廳嘅服務啦係都好OK㗎!

餐湯係甘筍湯但係估唔到個甘筍湯係稀冧冧冇乜味好淡!
但係我唔知呢個係咪本身呢間餐廳嘅特色係比較清淡唔好意思!

最令我唔開心㗎喇佢配菜係凍晒㗎,我從來未食過一份西餐嘅配菜係凍咗嘅但係嗰啲唔係沙律。

三文魚蘑菇意大利飯都其實比較OK,分量都係比較大嘅!但係個三文魚有少少腥!反而個蘑菇意大利飯,係唔錯可惜係冇乜味,太淡味!所以整體呢個係可以合格但係唔係稱得上好食!

甜品有兩個新地,餐廳嘅服務好好,因為我哋唔食芒果味,所以佢可以俾我哋揀其他味道!但係估唔到雪糕新地個賣相同用料

伴雪糕啲生果可能放喺雪櫃太耐,已變冰!如果配料可以加番啲朱古力醬少少或者cream配襯一齊,相信整體都係好味同埋賣相會好啲!

但係真係估唔到最後咖啡茶都係哈哈!
我個檸檬茶啲檸檬係苦澀嘅!我另一半嘅咖啡係佢都係話唔得囉,但係佢食嘢係冇要求㗎!

其實餐廳嘅硬件同埋員工都幾好,可能建議廚師執執啲食物!

今次哩間餐廳係k11 前排因為miffy 既tea set出名但今次就試左佢地既dinner set😆😆哩到既食物整體份量偏細 但卻十分有水準🙆🏻‍♀️🥩慢煮西班牙黑豚扒伴杏子燒汁 $148黑豚肉既火侯拿捏得岩岩好👍🏻👍🏻燒到外層微焦得黎又脆肉質十分彈牙 咬落去有滿滿既肉汁每啖都食得好滿足😋黑豚肉底下既翠玉瓜都十分爽脆同juicy表現相當唔錯推薦指數4.5/5🍝紫蘇葉胡椒安格斯牛頸脊扁麵 $118意粉既質地彈牙牛頸脊雖然唔係好多塊 但每塊都好入味而且肉質鮮嫩😚整體黎講十分惹味😎但略嫌佢既蒜唔係蒜粒 而係蒜片 仲要都有少少大 🧐同埋可能晚市太多人 有少少趕仲有一細塊蒜皮係到🤭 推薦指數4/5其實唯一美中不足就係份量真係偏細 不過已經決定會再回訪試佢既窩夫😎
但今次就試左佢地既dinner set😆😆

推薦指數4/5

其實唯一美中不足就係份量真係偏細
不過已經決定會再回訪試佢既窩夫😎
2022-02-03 359 views
本來沒有想過寫這編食評所以連套餐嘅餐湯都無影相兩個人分別叫了套餐(1個加餐湯+38,1個叫了荔枝玫瑰疏打+48)我自己叫了橄欖油煎比目魚柳配味噌野菜汁,自己唔大食,有時出去食百幾蚊個餐太多肉我會好飽,所以今次決定叫魚($148)當食物放在眼前,頓時被份量似前菜感覺的主菜嚇了一跳!說好的魚柳用魚小塊來形容比較恰當,口感OK滑的,但加小小鹽同胡椒粉會好味一點!吃完了前菜(其實係主菜)當然唔飽!禮貌地問了朋友她也不飽,於是再叫了一客烤露絲美麗雞翼,都唔算飽!不過已經唔想再留係再叫食物,服務員的態度也不是十分好!總括:每人200幾食唔飽這個價錢有很多其他選擇
本來沒有想過寫這編食評所以連套餐嘅餐湯都無影相
總括:每人200幾食唔飽
這個價錢有很多其他選擇
橄欖油煎比目魚柳配味噌野菜汁
荔枝玫瑰疏打
橄欖油煎比目魚柳配味噌野菜汁
2022-01-28 302 views
伏之午餐😶‍🌫️·🐟加拿大比目魚扒西京燒($118)算係最高質既一碟~比目魚大件肉厚,味道微甜,蘸上沙律醬伴食很不錯😋·🦐牛油忌廉香蒜大蝦意大利扁麵($108)同事表示被騙🤣唔係大蝦黎既·🍝忌廉明太子蟹肉意大利扁麵($108)份量超少.淡而無味·🐮烤焗安格斯肉眼伴黑胡椒燒汁($168)呢份算正常!但牛扒肉質鞋口,唔會encore·📍Pound & Roll尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B104號鋪
伏之午餐😶‍🌫️

🍝忌廉明太子蟹肉意大利扁麵($108)份量超少.淡而無味

📍Pound & Roll
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B104號鋪
2021-12-24 241 views
聖誕節,當然要食聖誕大餐啦😋要食好啲🍽️,先對得住自己💖🐷香煎伊比諾黑豚扒伴烤南瓜・青芥末燒汁~黑豚豬扒很濃豬肉味,油脂分佈好好,豬肉吃起來鬆軟,邊位跟著少少的脂肪,有油脂甘香;而烤南瓜非常甜美,烤得很好吃~🌲聖誕樹朱古力火鍋(水果,蔬菜,馬卡龍及窩夫)~聖誕樹造型超靚,水果很鮮甜,棉花糖放朱古力火鍋超正,朱古力火鍋的朱古力濃度高,不甜的,加入窩夫食真的吃不停口,整個吃完沒有漏,2個人吃剛剛好~
聖誕節,當然要食聖誕大餐啦😋

要食好啲🍽️,先對得住自己💖