2024-04-15 308 views
菲律賓口味炸薯條🍟酸忌廉洋蔥口味是一種獨特且美味的風味組合,炸薯條的脆卜卜口感非常吸引人,外層炸至金黃酥脆,內部則保持著薯條的柔軟度。脆度和嚼勁的口感讓人愛不釋手😍😍酸忌廉和洋蔥的組合帶來了豐富的風味。酸忌廉的酸味與洋蔥的清爽辛辣相互融合🤤🤤非常適合作為開胃小吃或者配菜。🍟另外還有幾款口味,包括芝、燒烤味、還有特辣燒烤味,這幾款我都好想試呢,芝士味都非常吸引,加上超多芝士粉,下次一定要試🤤😋

非常適合作為開胃小吃或者配菜。
2024-04-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$28 (Lunch)
2024-02-15 429 views
行過口痕,可能係假日都幾多人排隊,剛好朋友又未到就去湊下熱鬧啦🤣🤣🤣求其點咗兩個味道試一試,係辣味同埋酸微微嘅🤘🏻係喺出面比較少食到嘅味道,加上全部都係新鮮做嘅,熱辣辣脆卜卜,值得一試!
2024-02-06 266 views
同朋友食完晚餐經過買左黎食新鮮熱辣炸薯條🍟薯條本身炸得金黃酥脆外層酥脆的質感和內部軟熟的口感🤤撒上的味粉揀左辣芝士和酸乳酸洋蔥味兩款味道辣芝士味道獨特辣度適中,帶有濃郁的芝士風味酸乳酸洋蔥一種酸甜的口感,洋蔥味濃薯條係即叫即整現場點選口味,而店員會立即製作呢個服務確保左薯條的新鮮度和熱度,完全係最美味的狀態😆😆😆😍新鮮熱辣炸薯條完全係無得頂既街頭小食!經過一定要試下🤤🍟酥脆口感、豐富的味粉調味好多口味選擇
同朋友食完晚餐經過買左黎食

新鮮熱辣炸薯條🍟
薯條本身炸得金黃酥脆
外層酥脆的質感和內部軟熟的口感🤤撒上的味粉

揀左辣芝士和酸乳酸洋蔥味兩款味道
辣芝士味道獨特辣度適中,帶有濃郁的芝士風味

酸乳酸洋蔥
一種酸甜的口感,洋蔥味濃

薯條係即叫即整
現場點選口味,而店員會立即製作

新鮮熱辣炸薯條完全係無得頂既街頭小食!
經過一定要試下🤤
🍟酥脆口感、豐富的味粉調味
好多口味選擇
2023-11-14 574 views
传说中的全球最好吃的薯条?芝士洋葱双拼薯条炸的无敌酥脆⚡️,上面的芝士粉用量也是毫不吝啬,厚重的调料粉包裹住了每一根薯条🍟,酥脆的外壳和内里软糯的土豆是互相礼让又在口中完美融合🥔📌芝士控必选cheese,真的很香浓,虽然店员态度很不好…
传说中的全球最好吃的薯条?
📌芝士控必选cheese,真的很香浓,虽然店员态度很不好…
2023-10-21 356 views
人氣菲律賓薯條🍟今日終於一睹風采❥珍寶雙拼薯條薯條即叫即炸,到手熱辣辣,入口好酥脆酥,但略嫌薯味弱左D雙拼口味我揀左Cheese 同 Sour Cream Onion調味粉 Shake滿係每個細孔,外表金澄澄真係幾吸引😎經典酸忌廉洋蔥鹹甜惹味,但芝士就一般般,冇乜芝士味之餘,都幾鹹下
人氣菲律賓薯條🍟今日終於一睹風采

❥珍寶雙拼薯條

薯條即叫即炸,到手熱辣辣,入口好酥脆酥,但略嫌薯味弱左D

2023-08-25 635 views
而家英文差就Order唔到野食我一開始用中文講 笑臉店員就用英文問我要咩Size跟住問要咩味睇返張單原來打左薯條去同另一個店員講我係要笑臉之後佢答我already fry我以為幫我轉 原來唔係仲話我落Order係落薯條 炸左轉唔到比我最後我望住個薯條嬲到扔左張單係檯面走左個個都叫薯條唔通個個都想食薯條咩,d薯條唔係未食過,岩岩炸起都唔脆,淋既食親都係食 笑臉,從來無打過食評,建議大家英文差要食既話 指清楚 同 望清楚
而家英文差就Order唔到野食

仲話我落Order係落薯條 炸左轉唔到比我

最後我望住個薯條嬲到扔左張單係檯面走左

2023-08-25
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$41 (Tea)
2023-07-26 497 views
薯條,雖然係一樣好普通簡單嘅食物,但係加咗佢哋嘅芝士粉就真係食唔停口🤣佢哋落嘅粉份量係超慷慨,每一口薯條都食到芝士粉🤤🤤而且份量都好足,逼到滿晒一杯😄所以次次一見到都會食。
2023-06-10 640 views
好出名嘅Potato Corner,雖然星期六要等好耐,但都值得一試。Wasabi x BBQ味 mix 薯條 🍟🌟🌟🌟薯條即炸非常香脆,大條得嚟又有咬口。Wasabi 味🍟🌟🌟🌟🌟Wasabi粉好香口,可以再wasabi 啲,未有嗰種好wasabi嘅感覺BBQ味 🍟🌟🌟🌟BBQ味都幾惹味,但同Wasabi比就普通咗少少。都值得一試想再惹味啲可以試下芝士🧀,應該會超好食,下次再試下其他味🙌🏻

Wasabi x BBQ味 mix 薯條 🍟🌟🌟🌟

薯條即炸非常香脆,大條得嚟又有咬口。

Wasabi 味🍟🌟🌟🌟🌟

BBQ味 🍟🌟🌟🌟

TakeAway
2023-05-29 445 views
本身都好鍾意食薯條,但較鍾意食粗薯條,無諗過幼薯條都咁好味,佢有唔同嘅味揀,我哋揀咗辣芝士味,都好好味,薯條好脆,啲粉同啲薯條好夾,係會不斷想食嘅薯條👍🏻👍🏻👍🏻
2023-04-12 601 views
呢一間係菲律賓其實就好似我地既7-11甘,梗有一間係左近,我有啲親戚係個邊打工,話係個邊完全唔出名架喎,係香港竟然需要係街邊等甘耐?係吖,香港人鐘意試新野嘛,過左一陣就無人等架啦。😆買左個現金卷,50蚊就有兩盤,諗住同朋友staycation可以一齊談心一齊食,不過我地太高估自己😆,甘多點食得哂。初頭食左半個鐘都仲話無問題,食多陣已經好口渴。😆梗係啦,呢個零食味精甘重,芝士條薯條全部大大力係你面前瘋狂加粉,唔好食都難啦。雖然好食,不過小心熱氣。😆

雖然好食,不過小心熱氣。😆
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Dining Offer
Voucher
2023-03-26 441 views
我最近到了Potato Corner,點了他們的炸薯條配洋蔥酸忌廉粉。我必須說,這是一個非常棒的選擇!首先,讓我說一下薯條。他們的薯條非常脆,口感非常好。它們也很香,配上洋蔥酸忌廉粉更是美味。洋蔥酸忌廉粉本身非常清爽,香味和味道都很好。它的口感非常柔滑,非常適合用來蘸薯條。整個組合真的很美味!除了炸薯條配洋蔥酸忌廉粉之外,他們還有其他口味的薯條可供選擇,例如蒜味、辣味和芝士味。我在這裡也試了他們的芝士薯條,味道也非常好。總之,如果你正在尋找一個快速美味的小吃,我強烈推薦你來Potato Corner,尤其是炸薯條配洋蔥酸忌廉粉,你一定不會失望!

TakeAway
掃街穩陣之選,唔同size多款味粉shake shake薯條😈,自私食開心share都得,重點好食🥰!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍟 MEGA雙拼薯條 HK$45・味道:正常薯條,味粉出色。芝士味好濃車打芝士,酸忌廉洋蔥味冇lays咁咸,一樣好食。・口感:比M記粗身啲,正常。啱啱炸起好痴味粉,非常好。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:大大兜即叫即炸shake shake薯條,味精一定好食,掃街啱哂😘~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🍟 MEGA雙拼薯條 HK$45
・口感:比M記粗身啲,正常。啱啱炸起好痴味粉,非常好。

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-03-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
Mega fries
YOLO! 呢間嘢都真係食咗好多次! 識食一定係食最大嗰個Size,咁多個口味入邊Chill BBQ 係最好食,每次都會少少心癮是但揀多一個口味叫佢俾少少。以前食到而家,都係覺得幼嘅薯條好食啲!
YOLO! 呢間嘢都真係食咗好多次!

以前食到而家,都係覺得幼嘅薯條好食啲!
2022-12-08 479 views
早起起来逛k11购物艺术中心,无奈没开门,就在门口坐着等店都开了。早饭吃得太少有点饿,顺便等朋友来,点了一份bbq+芝士味的薯条,我把薯条换成了番薯条,为的是热量再减低一些。两个口味一共45,只收现金和八达通,想去尝试朋友们要注意了。和朋友一起分享了网上风很大的potato corner,朋友和我都觉得惊艳!主要就是炸出来后上面淋的粉,太绝了。就是有点怕上火,要多喝点水比较好。
bbq和芝士味番薯条
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
bbq和芝士味番薯条
  • mega
2022-10-19 599 views
尖沙咀炸薯條專門店 呢間喺菲律賓好出名 香港有兩間分店 銅鑼灣同尖沙咀 個人覺得 小食炸薯條入邊 都算係王者.叫左⭐️特大$45(兩款口味) (酸忌廉洋蔥/辣燒烤味)薯條佢哋有4個種類 薯條 薯粒 炸番薯 笑臉薯餅👍🏻薯條即叫即炸 再加海量嘅味粉係佢哋重點👍🏻亦都因為以上兩點 所以脆身好多👍🏻同埋重口味好多 好食過shakeshake薯條份量方面亦都裝得好滿 叫特大夠2人食.個人喜好鐘意 炸番薯條 脆d 粗d 甜d.#PotatoCorner (尖沙咀)地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5.
叫左⭐️特大$45(兩款口味) (酸忌廉洋蔥/辣燒烤味)
薯條佢哋有4個種類 薯條 薯粒 炸番薯 笑臉薯餅
👍🏻薯條即叫即炸 再加海量嘅味粉係佢哋重點
👍🏻亦都因為以上兩點 所以脆身好多
👍🏻同埋重口味好多 好食過shakeshake薯條
份量方面亦都裝得好滿 叫特大夠2人食
個人喜好鐘意 炸番薯條 脆d 粗d 甜d
#PotatoCorner (尖沙咀)
地址:尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖
⭐️評分: